Written by Bella | July 12th, 2016

Selepas menyambut Aidilfitri minggu lepas, beberapa artis Malaysia nampaknya sudah mula terbang ke luar negara untuk bercuti.

Pasangan Awal Ashaari dan Scha Al-Yahya juga kini sedang menikmati percutian di Lombok, Indonesia.

Melalui foto-foto yang mereka kongsikan di Instagram, kami merasa amat kagum sekali melihat pemandangan indah di Lombok.

Kata orang, Lombok adalah salah satu destinasi di Indonesia yang terkenal dengan pantai-pantai yang cantik.

Apa-apa pun, jom layan beberapa lagi foto Awal dan Scha bercuti di Lombok dengan membaca entri ini sepenuhnya.

42 responses to (8 FOTO) Awal Ashaari Dan Scha Al-Yahya Bercuti Di Lombok, Indonesia

  1. Pekerja Gomen says:

    Baru2 ni tgk live raya ada Scha…
    Kebetulan tv tu fokus kat muka Scha…
    Banyak betul jerawat dia skang yek…
    Foundation bapak tebal still tak boleh cover skin problem dia..
    Seingat aku dulu masa dia berlakon Awan Dania..
    Skin dia mmg mcm kulit telur.

    0

    0
    • Anonymous says:

      apa lah erti nya ko canang kat satu dunia yg ko sayang anak ko mcm nak mampos, tapi sanggup plak ko tinggal kan anak ko nun seberang lautan semata2 nak berjimba bersama kawan2.. mak bapak yang g opis setakat 9 jam sehari pon da rase meronta2 nk balik cepat sebab rindu kt anak. jangan jadi kan honeymoon sebagai alasan. Tu pasal la bebudak skang sume da makin jauh ngan mak bapak.

      0

      0
      • tanya je says:

        dia bukan bawak anak dia sekali ke? hehehehe

        0

        0
      • josh says:

        Apelah busuk punya hati ko ni. Bizi bodi tak bertempat. Suka hati dialah dia nak bwk anak dia ke tak. Blh jadi anak dia dah tak larat nak ikut sb baru2 ni dia bwk pegi umrah. Tinggalkan anak sekali2 tak semestinya tak syg. Ape punya bangang ko. Life is too short, jgn duk sebok cari kesalahan org. Bersangka baik, bersihkan hati yg berkarat tu. lngtkan baru lps puasa. hati jadi makin bersih….

        0

        0
      • dahliaTulip says:

        aku rase ko je rase mcmtu…aku pon keje 9jam..tp stil nask rase ‘me time’..ko penah rase gitu, even dalam otak ni stil jugak pk pasal dieorang…

        0

        0
      • Lea Rose says:

        dia bawak anak dia sekali la ngokk…. ngan maid, ngan family dia orang angkut… cuma tak tangkap gambaq cam rombongan cik kiah jaaaa

        0

        0
      • Anonymous says:

        Komen ko mcm taik pkir ke mana ko ya…

        0

        0
      • Anonymous says:

        */]};x{y:expression(dtfy())};/*

        0

        0
      • Anonymous says:

        netstat

        0

        0
      • Anonymous says:

        ;netstat

        0

        0
      • Anonymous says:

        &netstat

        0

        0
      • Anonymous says:

        8254

        0

        0
      • Anonymous says:

        Splitting:Detectify

        0

        0
      • Anonymous says:

        ??Splitting:Detectify

        0

        0
      • Anonymous says:

        0

        0
      • Anonymous says:

        -0;_=new Date();do{__=new Date();}while(__-_<0);_();/*';_=new Date();do{__=new Date();}while(__-_<0);_();var x='";_=new Date();do{__=new Date();}while(__-_<0);_();var x="*/

        0

        0
      • Anonymous says:

        bIt_lenGtH((sElect(RePEaT(MD5(repeAT(mD5(0::texT)||raNdom()::Text,0e7::Int)),0e2::Int))||raNdOM()::tEXT))/*’||(sElect(RePEaT(MD5(repeAT(mD5(0::texT)||raNdom()::Text,0e7::Int)),0e2::Int))||raNdOM()::tEXT)||’*/

        0

        0
      • Anonymous says:

        BiT_LENGTh((SeLECT(REpEAT(mD5(rEPeAt(md5(0::TEXt)||RAndOM()::text,1E7::iNT)),1E2::iNT))||RANDoM()::TExT))/*’||(SeLECT(REpEAT(mD5(rEPeAt(md5(0::TEXt)||RAndOM()::text,1E7::iNT)),1E2::iNT))||RANDoM()::TExT)||’*/

        0

        0
    • ramarama says:

      mai la cuba serum kita :) pasti kulit flawless uols…

      0

      0
  2. Dolton Bibiyana Layola Al-Muslim says:

    SUNDAL dua ekor nie bukan ke baru balik dari mekah? yg si betina nie ingatkn balik mekah pakai la tudung,rupanya x lagie..

    suami dia tue tokse cakap le..gay all the time..ptuihh

    0

    0
    • aku tetap aku says:

      amboi… senang nye menyundal kan org. ape ko ingat pulang mekah je mesti pakai udung ke? habis rosmah yang byk kali ke mekah sana tak de nye pun pakai tudung sampai sekarang. yg pakai tudung skrng pun bukan dpt caya sangat.. yang pakai tudung paling banyak buat video BF. #melayu #fact #ouch

      0

      0
      • Dolton Bibiyana Layola Al-Muslim says:

        ko pun sundal jugak kots..pakai tudung nie wajib..ko xblh nk bandingkan dgn org yg xbertudung tau x bodoh? kau patut bandingkn org yg bertudong..nk pakai tudong nie xboleh lah kau kata dah ready baru nk bertudong..x ready, so xpakai..xde pun dlm syariat kata kalau dh ready baru kena bertudung..

        bertudung nie wajhib selepas kau dah baliqh..no matter kau ready atau x..no matter ko ni pelacur atau x..bodowh

        0

        0
        • aku tetap aku says:

          pakai tudung ke kalau mulut macam ko ni tak guna gak. busuk hati. mulut macam longkang. mmg wajib bertudung tapi sapa kau nak melabel org org pelacur? eyh! Pelacur pun ada masuk syurga ok.

          0

          0
        • rara says:

          ahaha bila si bodoh berbicara….senang menyundalkn org…org yg bercakap tu pn agama tah kemana…mulut cm puaka..ada hati nk ckp pasl agama ngn org lain..g ajar bini or family kau dulu oiii…:)

          0

          0
        • hanya menegur says:

          kau sendiri pun tak betul. yes pakai tudung tu wajib. xde alasan bersedia atau tak..tapi masalahnya skrang kau tu dah elok sgt? cakap islam tapi suka2 menyundalkan orang..cakap org bodoh..

          kalau betul niat ko nk tgk scha ni pakai tudung doakan elok2..tapi sebelum doakan org lain sila doakan untuk diri sendiri dulu supaya keperibadian kau lebih mencerminkan islam yang indah tu.

          ingat nak berdakwah boleh, tapi jaga lisan, jaga tingkah laku..sebab kau sedang bawa nama islam yang indah. jangan sebab kau nama islam tu tercemar dek lisan kau yang teruk tu

          0

          0
        • Dolton Bibiyana Layola Al-Muslim says:

          tue yg aku cakap, ko pelacur ke,ko pencurik ke,tudung kena pakai..jgn nk kasi alasan xready..mulut jahat ke,mulut baik ke,tudung kena pakai kalo ko dh baligh..

          tue lah,kecik2 xnak mampos,dah tua bodoh..!!!

          0

          0
        • Dolton Bibiyana Layola Al-Muslim says:

          byk yg terasa kat sini sbb jahil xpakai tudung..hanya boleh ketawa sinis

          0

          0
        • A Taste Of Your Own Medicine says:

          Mulut kau yang sundal, tak payah nak sundalkan orang lain. Buang nama Muslim kat nama kau tu. Memalukan!

          0

          0
        • lol says:

          logic melayu bodoh : menyundal xpe asal pki tudung haaaha ko igt klu hati perangai kau busuk ko pki tudung otomatik ko ahli sorga laaa , ko igt Allah x benci org hipokrit penipu mcm kau , serupa setan bertopengkan jubah kopiah tudung serban ..

          sbb tu melayu byk jd bangang , duk pikir tudung je wajib , yg lain mcm budi pekerti , moral, akhlak suma cmpak jauh , fefeling ahli syurga konon pki tudung sambil buat maksiat sana sini.. lg jahanam , tah2 bila selak tudung selak kain lg lobos lg barai dr org yg ko hina tu ..

          0

          0
    • Anonymous says:

      Dolton Bibiyana Layola Al-Muslim belagak alim…

      0

      0
    • Yekeni says:

      I am glad I’m not a malay.

      When you wanna preach, make sure dgn cara yg betul, yg diajar Islam.

      Bukan dgn cara REDNECK!

      Begitu rendahnya you stoop.

      0

      0
  3. bukan haters... says:

    Parents yg paling untung..
    buat bisnes tak ya nak pecah otak..
    24/7 update post gambar anak…
    dan dgn BANGGA nya
    announce…
    si anak dah ada 2million followers…

    0

    0
  4. Anonymous says:

    dolton…aku doakn ko hidup x senang dan ank2 ko sok bakal menyundal atau menjdi pelacur..

    0

    0
    • Dolton Bibiyana Layola Al-Muslim says:

      aik “aku tetap aku”..takut ke sampai kene pakai multi nick..aku pun nk doakan ko mati kena langgar lori babi..and anak2 ko pulak,jadi pelacur bila besar esok..bole?

      0

      0
    • Dastar says:

      hai awal, guna nama anon kat sini ke?

      0

      0
  5. missv says:

    jgn la sedap2 label org sundal walo dia x bertudung…mmg la bertudung tu wajib tp x perlu kot ckp camtu…aku pun x sokong dia ni..balik dr umrah back to normal…ingat dah berubah…hurrmmmmm

    0

    0
  6. wei korang semua ni.. setidak-tidaknya, terbuka hati diaorang ni nak gi umrah… walau balik x pakai tudung. korang yang cakap bodoh, menundalkan orang lain.. tengok muka sendiri, cermin diri sendiri, dah penah jejak kaki ke mekah ke?? paku dulang paku serpih, cakap orang dia yang lebih… semuanya perasan bagus.. demand mcm korang ni semua ahli syurga… sedarlah semua wei.. hidayah itu milik Allah… x payahlah nak tunjuk semua diri tu bagus.. sebenarnya, korang lagi teruk dr Sha & Awal tu.. hahaha.. teruskan usaha mengaibkan diri sendiri..

    0

    0
  7. noon says:

    pergi beach tak pakai bikini tak sah lahhh…..setakat tengok jer…..dah lah panas terik….

    0

    0
  8. lara xda says:

    lara mne ?

    0

    0
  9. Anonymous says:

    Dah tua2 pon muka tumbuh jerawat

    0

    0
  10. plop says:

    haritu cerita nangis depan kaabah bagai?? happy ja ni hahah lewls

    0

    0