Written by serenity | October 21st, 2011

Katanya rambut ini hanya untuk satu majlis yang akan Fazley hadiri Sabtu ini, sementara saja. Kelihatan sesuai juga dengan dirinya yang agak kacak. Fazley telah muncul dalam siaran langsung Semanis Kurma semalam.

Macam mana korang rasa, okay ke imej baru Fazley? Atau beliau lebih sesuai dengan imej handsome boynya dulu-dulu? Kredit foto pada Facebook Fazley Yaakob. Layan 6 keping lagi gambar terbaru Fazley dengan membaca gosip ini sepenuhnya.

***

Ketua Menteri Sabah, YAB Datuk Seri Panglima Musa Aman, akan menyempurnakan Majlis Perasmian Rhythms of Kinabalu pada hari ini jam 3.00 petang di Kinabalu Park, Kundasang, Sabah.


Antara yang akan membuat persembahan ialah penyanyi world rythymn Zainal Abidin, dan artis-artis tempatan seperti Abu Bakar Ellah, Linda Nanuwil, Jimmy Palikat, Lee Cheng Wen serta turut dipersembahkan pelbagai persembahan kebudayaan lain. Rhythms of Kinabalu ialah satu program yang mengetengahkan muzik dari instrumen buluh dan logam bertemankan keindahan alam semula jadi. Datang beramai-ramai bah!






 

 

 

150 responses to (7 GAMBAR)Fazley Yaakob Dengan Imej Rasta

  1. neesh says:

    motif?

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 25 Thumb down 7
    • rai says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 46 Thumb down 63
      • Kacang Soya says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 54
    • seddeyhhh says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 44 Thumb down 73
      • Terkantoi says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 32 Thumb down 58
        • Dr Alahai says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 25 Thumb down 72
        • mawar berduri says:

          woi makluk2 ciptaan Tuhan semua…jaga skit korong punye kata..biar la dia nak beli ke nak sewa ke sekurang2nya dia berjaya dalam hidup..dia pun tak penah mtk duit korang dan kacau korang..lol

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 52 Thumb down 6
        • x baik gitu says:

          tipu pon pandai dari korang….kuang3..korang ader…

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 26 Thumb down 2
        • Cik Kepong says:

          Geli la dengan dia ni. Sorry not taste at all.

          Hot debate. What do you think? Thumb up 5 Thumb down 13
        • honeysuraya says:

          dr alahai..pehal ko ckp die DR penipu??ko tahu x kisah sbnar nye? ko xtahu ko duk diam la!! tula, da kurg bijak nk blagak bijak..siasat la dulu kalo nk ckp lenkali..jgn tnjuk sgt ko tu kurang cerdik…

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
      • Suri says:

        Byk jer student Malaysia lain kena mcm ni…Ada satu tahun tuh budak2 medik yg abis belajar oversea balik x diiktiraf kat sini…mcm gak dia..mana nak tau last2 x diiktiraf…even dlm Malaysia pun belambak kolej2, dah abih belajo baru tau diploma tuh x iktiraf…klu seme org tau x byk kes gini jadi…btw a least master pun dia dah lepas, skrg pun tgh wat PHD, so x pyh la nak busuk ati ok

        Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
    • hahaha says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 49
    • OrangAkaun K says:

      manisnya kurma iniii…haaaaaa….

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 38 Thumb down 3
    • ex-penang says:

      masa bulan feb lg sy pernah jumpe die kt queensbay mall, die tgk wayang ngan teman die mmg dh rambut mcm ni jgk..mmg terperanjat..so alasan laaa nk berambut mcm ni utk program motivasi mcm ni..x logik kooot..ni bukn program game show!!! kantoi dr.fazley tipuuu..sy nmpk awk laaaa berambut mcm ni dr awl thn lagi daaa, awak siap senyum2 kt sy…x ingt ke DR???? ;p

      Hot debate. What do you think? Thumb up 28 Thumb down 28
      • ex-penang says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 22
        • huuhuu says:

          yang kat ats dok kutuk2 ni sume berlagakk baguss!!berlagak alim!!mcm ko sorang je terbaikk kt dunia..nak tegur pon tegur care yg sopan…cmni ke org islam??or org melayu??malu btol aku dpt sedara seumat cm ni…x abes2 crik kesalahan org..pdhal kesalahan diri sndiri wt2 x nampak..ye laa..kowang tu x pemes..x terkenal..boleh la ckp…ckp tu berpada2 la wehhh….

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 133 Thumb down 2
        • ex-penang says:

          encik huuhuu..rileks2..anda pon jgn la marah2..baeklaaa sebagai seorang islam dan melayu sy tegur secara sopan penuh dengan budaya bahasa kite sebagai org melayu..

          Salam..Wahai saudara encik fazley, janganlah anda berkata rambut anda itu baru dilakukan untuk majlis yang akan datang..pada awal tahun saya pernah berjumpa dengan encik fazley di queensbay mall penang, tingkat 3, GSC movies ..anda telah pun berimej begini ketika itu..maka saya agak terperanjat dengan perubahan diri anda..bukankah anda seorang ‘DR’ dan juga pakar motivasi?(maaf, saya tidak tahu ada isu tentang kesahihan pangkat ‘DR’ pada ketika itu)..saya memang terperanjat yang amat sekali..walaubagaimanapun, saudara encik fazley memang murah dengan senyuman..terima kasih kerana membalas senyuman saya..semoga saudara encik fazley berjaya dalam apa jua bidang yang diceburi..pesanan terakhir saya, saya lagi suka saudara encik fazley berimej bersih seperti dulu..wasalam..

          hehee~

          Hot debate. What do you think? Thumb up 41 Thumb down 40
        • jj says:

          biar betul stail rambut dia cam ni sjk bln feb lg??? setau sy dlm internet, pernah kuar berita ttg anak ketiga dia yg lahir dlm bulan 9 tahun ni (ada gambar jg).. pendek je rambut dia 2… xkan baru sebulan, rambut dia dh panjang siap buat stail cam ni??? cuba tgk dlm link ni http://jomss.blogspot.com/2011/09/gambar-anak-ketiga-fazley-yaakob.html

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 28 Thumb down 0
        • bakal-penang says:

          ha.. camne… ex-penang dah tgk ke link tu??? huhuhu…. duit banyak… bulan 2 buat.. bulan 3 potong…. pastu buat balik… haaaa… ade kesah???

          Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
      • ex-penang jugak says:

        jgn tipula wei.. aku keje kat mid tuh selalu kot jumpe die shopping.. rambut mcm biasa je. mana de rasta mcm nih.. kau tuh yg penipu sibok nak ckp org lain penipu..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 3
        • Anon says:

          aku dulu blaja kat penang gak..jln2 dulu rasa ada gak aku nmpk dia dgn mmber dia kat Queensbay mmg da rmbut mcm ni! btul kat kat depan GSC.tp xingt bila..tahun ni jugak la..lama da kot.aku pun da hbs blaja da!

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 2
      • safyahunn says:

        dari awal tahun ? ooopss . mane ade . msa p’tghn tahun ny rambut dia okay jea . nampak depan mata saya , siap bertegurr . mungkin awk sala org .

        Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  2. saya says:

    ensem gak
    nampak lebih matang gitu

    Hot debate. What do you think? Thumb up 20 Thumb down 24
  3. aya says:

    sori kalau soalan nampak bodoh sgt, tp mcm mana mandi wajib bila rambut camni? xleh kena air kan?

    saya tanya sebab saya betul2 x tahu..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 71 Thumb down 4
    • Nicks says:

      Saya pun nak tanya soalan yg sama juga

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 37 Thumb down 2
      • nanaTheWitch says:

        yela..dlu salu gak pg mcm mne org yg mndi dgn rmbot neh..huk3..ta pena ambil thu..;)

        Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 2
        • emeliya cheris jeslina says:

          Kalau rambut mcm nie mmg mandi wajib xsah….kalau lihat dari mata kasar pon kita dah boleh nampak…mcm mne air nak rata kalau dia ikat cmni….sayang la dia jdi cmni…xdinafikan dia mmg seorang yg sgt baek….saya dh byk kali jumpa dan sembang ngn dia kat luar…tapi harap2 dia boleh potong ramput mcm dulu..nampak kemas ckit…

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 3
        • pinky_minky says:

          tu sementara je la.. bukan dia wat pemenen pon. kecoh sgt ko nih.nak kisahkan dia mandi wajib ke tak tu apsal. bukan dia dtg bulan pon nk kene mandi wajib. kalao dia make love ngn bini dia pon dia pandai la nk wat apa yg patut. hish..

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 72 Thumb down 7
        • cayang says:

          haaaaa..kan elok kalau sekadar kata gini..tak pyh la kita nk “hentam” dia iye2 sgt…dia bukan ye artis yg sll buat hal pun…compare artis lain, jarang dpt yg berjaya mcm ni…at least dia ada smart brain…kalau nk hentam, hentam yg artis mabuk2, club2 tu haaaaa… saya tak obses dgn Fazley ni, tp sy respek dia sbb dia org yg pk ke depan..

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 28 Thumb down 1
        • Ada aku kesah says:

          Betul juga tu Emeliya CJ… Sy sokong, tp kan ape kes plak ngan masyarakat yg kaler rambut warna-warni kat luar sana??? awak rase warna rambut tu blh mandi wajib ke? Memang la kat kotak pewarna rambut tu ada cop “HALAL” tp kalau sekadar halal pada bahan2nya, cat tetap cat… nak mandi wajib tetap x blh… Tp masing2 blh pk sendiri la kan masa nak kutuk sapa2… Ada aku kesah??

          Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  4. TeRePuTRI says:

    napee la rambut dia jd mcm nie…. kurang handsome laaa…

    Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 4
  5. butterfly says:

    suke rambut die yg dulu. nampak kemas. rambut pendek sesuai dgn die.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 27 Thumb down 1
  6. hmmm says:

    hmm…x sesuai… dia kan sinonim dgn imej bersih… lgpun, kita semua tau, wat yg mcm ni, x boleh basuh/basah…so, camne ek dia solat & mandi wajib?

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 26 Thumb down 4
  7. gadismanis says:

    hermm.. okla kot.. nmpk matangla skit.. brbanding dulu.. apa cite dia punya sekolah yea… ada lg ker beroperasi..

    Hot debate. What do you think? Thumb up 4 Thumb down 6
  8. ek says:

    macam reshmonu kah

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
  9. gegirl says:

    mamat kincing….. topik apa semlm… hukum-hakam kincing org ker?….

    Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 7
  10. cik joyah says:

    Rastafari tu agama/kepercayaan msyrkt kulit hitam di Jamaica. Ajaran agama Rastafari ni x galakkn dorg cukur, gunting atau sikat rambut sbb tu simbol ‘Lion of Judah’ dlm agama dorg… Sy kaji bnda ni lps sy baca novel Sigaraning karya Imaen

    “Ntah, mereka mabuk kut. Badan mereka pun bau ganja saja. Busuk pula tu. Saya memang pantang dengan puak dreadlocks ni. Puak sesat. Puak yang tidak mengaji hadis Nabi yang kata, ‘Sesiapa yang menyerupai sesuatu kaum, maka dia termasuk dalam kalangan mereka’. Tu hadis riwayat Imam Daud dan Imam Ahmad tu. Bodoh, tak baca ke apa dia rastafari tu? Rastafari tu agama, dan salah satu rukun rastafari ialah rambut dreadlocks. Nak murtad mudah la tu.” Kata Din Jambul dengan wajah marah…

    (Imaen 2009: 299)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 57 Thumb down 2
    • joyah oi~ says:

      hadoyai joyah oi.. tengokla jugak pada niat.. dah dia cakap die buat ni smentara sebab kerja kan.. xdenye niat nak terpesong akidah, murtad bagai tuh.. =.=’

      Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 1
    • Shira says:

      Ntah ape2 je la komen si joyah ni

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  11. manisnya kurma inii says:

    huduh la…

    Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 2
  12. mama says:

    rasenye tak sesuai, sebab dia dah bergelar bapa, rambut tu mungkin sesuai untuk anak muda. lagipun dia kan menantu rosmah isteri perdana menteri. kena le jaga penampilan. pendapat mama aje…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 9
    • ek says:

      rosmah pon xngaku bini fazley tu ank dia..buat pe nk jga nama rosmah pulak.hahhaa!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 60 Thumb down 4
    • meow says:

      ntag la hai..rosmah x bela anak dia..ada hati nak suruh jaga hati dia….

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 0
    • cayang says:

      apa ingat rosmah tu heran ke?? rosmah tu sdri dah buang anak n adik dia sdri..buang anak gara gara taknak kwin dgn salah sorang kerabat perak(VIP)…adik dia sdri disekat rezeki…anta gangster pelbagai…hal dia dan mandi wajib tu, antara dia dan Allah..kita ni manusia,ada masa kita ni nk “merasa” sesuatu yg mungkin jugak blh mendtgkan dosa..tp itu hal dia n Tuhan. selagi dia masih ada “respek”, selagi tu sy rasa ok je…dia bukan jenis org yg tak berfikiran yg nk “menyalak” tak pasal..kita2 ni hah yg nk myalak tak psl…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 2
  13. BB says:

    rasta ni negro punya fesyen and kebanyakan negro (bukan islam) so mereka tak perlu mandi wajib ok.. mana air nak tembus = 1

    kejadah dah jadi bapak org baru nak imej mcm ni.. anak dah 2 ke 3 kan??

    seriously
    ugly as hell

    tau la PHD dah kena tarik no need la nampak mcm org tak educated at all.. cheers ex-Dr. :)

    Hot debate. What do you think? Thumb up 26 Thumb down 18
  14. no name says:

    datin2 nie klu pkai tudung mesti nk kene nmpk jambol kat depan tue ekkkk…. haishhhhh huduh

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 28 Thumb down 11
  15. alo says:

    rambut cemni takleh kena air kan? cemana mandi wajib eh?

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 2
  16. topiJerami90 says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 38
  17. lucifer says:

    pengomen kat sini ntah hapa2….. mcm malaikat masing2 punyer perangai… tanya mandi wajib laa.. solat laaa…. jgn hukum terus sesorang tu dgn melihat pd appearances…
    kan ini talk show.. sure dia dah siap2 utk kelihatan menarik di dalam tv…. haiyaaa…

    p/s: hhmmm.. kadang2 pelik dgn manusia terutama orang melayu nih… tapi.. kalau org tu bermakeup nak pergi kerja.. sembur sana sembur sini…. solat dia mcmana plak ? *sama tak dgn soklan korang yg kat atas tu ?

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 135 Thumb down 21
    • sum1 says:

      maap mencelah..kalu owg g keje bermakeup ke sembur2 ker still leh bersihkan sebelum solat.tak jadi masalah pun,nak solat kan.sebb dah dbersihkan..peace!!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 34 Thumb down 8
      • Ipah says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 37
        • ngok says:

          woit…ko ingt kerja fazli ni nak mandi wajib tiap2 hari ker…mana ko tau yg dio dok ngentot bini dia tiap2 hari….apa la bodoh punya komen…..tak tau komen baik dok diam..jangan tunjukkan kebodohan kau tu

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 55 Thumb down 4
        • Aku says:

          Aku wat rambut mcm ni masa vacation kt philippines x sampai 3jam pon..dah siap..boleh je mandi n basuh mcm biasa..cuma masa nk keringkm rambut yg payah sket..tapi pesen rambut yg biasa lg besh la..rimas rmbut mcm ni

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 0
        • lucifer says:

          alahai ipah….. ipah oooo ipah… sebelum tu aku nak ckp laaa… yang aku bangga giler dpt bertemu dgn ko dlm ruang forum ni.. bukan apa ipah oii….. ko kan kata aku belajar sampai tingkatan 5 ajer… ko mungkin ada phd.. sampai fesyen rambut ni pun ko kata deadlock… erkekek.. ko belajar dpt phd kat mana ? it’s DREADLOCK la ipah oiii…… adeh laaaa…. ko dgn anak ko yg umur 7 tahun tu pun sama… serupa aje pemikiran mak dgn anak….. tak maju langsung.. ni esok lusa masa besar nanti dok bertenggek kat rumah jiran bergossip sakan ler tu….
          satu lagi… si fazley ni kan dijemput utk hadiri talk show.. so sure ada hair dresser 2-3 orang nak setkan rambut mcm ni… alahai ipah.. apesal la ko ni jumud sgt.. ko buat research kat mana ipah ? internet rumah ko connect pakai uganda telco ke ? hahahahaha… ipaaahhh… ipaaahh.. ke laut ko ni..

          p/s: apa kesuluran tu ipah ? ko nak sebut kesuburan ke… atau keseluruhan ? ahahahhaha… bila sebut mandi wajib…. ko asik pikir kesuburan aje ek ipahh…
          atau pun.. ko ni pelat ke ipah ? mesti cikgu bm ko dulu pun pelat kan ? tak pun masa cikgu sibuk ngajar… ko sibuk hafal mcmana nak buat diri itu dlm kesuburan… hahahahahaah

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 47 Thumb down 3
        • aimi says:

          np gne nama lucifer?

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
        • lucifer says:

          np gne nama aimi ?

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
        • Dodol says:

          Nak tanya pasal mandi wajib kat bnara ker? Gi la site agama, tak leh dapat jawapan kat sini. Tak yah la nak jaga sembahyang, mandi wajib orang lain. Itu antara dia ngan Allah. Lain la dia buat dosa terang, ngan mata kasar boleh nampak. Yang tu sure anak umur 7 bulan pun faham. Kecoh, la Ipah.. Kau tertipu ker?!

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0
        • Shira says:

          Ntah, bengong. Mana tau sbulan dupia xmain ngn bini dia xpyh la mandi wajib. Klu nk wuduk yg wajib just membasahkan 3helai rambut pon dah kira sah bkn perlu nk bshkan 1 kpla. Apa daaaaaa .. Sbk sgt psl rambut n mandi wajib die.

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
      • lucifer says:

        kalau aku kata bodoh… terasa hati… tak kata bodoh.. aku yg sakit hati….
        nak semayang… semayang aje laa dgn rambut nih… janji badan suci dari segala hadas kecil dan besar…

        p/s: dah dia ada talk show kan… so nak la stylo sikit… adeh laaaa perangai…

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 33 Thumb down 1
      • leen says:

        maybe maksud dia kalau sebagai seorang perempuan(isteri) berhias bermekap memakai wangian hanyalah utk suami..

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • BB says:

      hehe kang kata dungu kang marah

      mekap boleh cuci
      rambut dia tu cuci tak lot air sgt dol
      xrata…

      otak ada ke tak ni?? haha

      Hot debate. What do you think? Thumb up 14 Thumb down 8
      • haha says:

        sembur2 tu ka ada alkohol.. perfume skg ni susa nak cari yg xda alkohol..

        Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 3
      • lucifer says:

        ni lagi sorang… mekap leh cuci ek ? berapa bersih ko leh cuci ? ko sure ke masa ko amik wudhu tu rata satu muka ? mana tau ada foundation dgn blusher melekat lagi… satu lagi.. fragrance yg ko pakai tu… alkohol free ke ? leh bawak semayang ke ?

        p/s: sebelum kata org dungu…. pi cek DNA diri tu dulu… mungkin dlm DNA tu ada mikro2 kecil perkataan dungu… tu yang otak pun jadi dungu wahai BB (Budak Bangang) perhaps ? hahahahaha..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 7
        • wakaka says:

          deodorant pown ad alkohol meyh..xkn da pkai deo pown xleh solat gk..?nk kne cuci ketiak smpi hlg deo ke b4 solat..?parah..haha..

          Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
        • kukumalu says:

          salam wbt. saja nak betulkan sikit. alcohol bukan najis, jadi boleh dibawa dalam solat, x kiralah perfume ke deodorant ke. alcohol cuma haram untuk DIMINUM/MAKAN.
          alcohol utk fragrances pun biasa plant-based kan?
          wAllahualam.
          -tapi aku pun x puas hati knp nak tyg jugak rambut sikit tu.
          peace!

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 1
        • sujobi says:

          alkohol bleh bwk solat la. yg x blehnye kalo alkohol tu diminum.

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
      • badgaL says:

        stuju with lucifer. lols.

        Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 5
  18. kesengalanku terserlah says:

    kureng sesuai..
    die ag sesuai rmbut pndk n kms..
    bru kne ngn die as an educated person.. :)

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  19. baby102 says:

    apa pulak tak leh basuh rambut kalau rambut gini, kalau tak basuh rambut gila la, busukla rambut. rambut mcm ni boleh basuhla tapi ada cara2 dia.

    x logik sungguh korang ni.

    anyway i like. sesuai dgn dia.

    Hot debate. What do you think? Thumb up 19 Thumb down 18
    • ain says:

      adoila…

      pegi kedai rambut. cakap kat dia hang nak buat fesen ni

      lepas dia buat. kompem dia cakap. ‘ini lambut lu jangan bagi kena air tau, dia kena air dia rosak, jadi kusut, ak cantik’

      lagi pun. kalo la dia basuh pun pakai air. still ada rasa was-was.. sebab rambut kita waterproof. bila dah gulung2 mesti terbayang ada tempat tak kene air.

      boleh tulis panjang lagi sebenanrnya. tapi malas.. ada otak. pegi search dulu b4 keluarkan kenyataan mcm ni

      kita org islam. kene sentiasa ingatkan antara satu sama lain. tak boleh buat tak tahu je.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 26 Thumb down 3
    • BB says:

      heheehe baru lahir semalam eh? haha

      org bodo aje buat rambut mcm ni nak syampoo mcm rambut normal.. :P

      Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 1
  20. erk says:

    mcm mat wempitzzz je aku tengok -.-‘

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  21. what the? says:

    encik fazley kena buat gaya ni waktu memuda dulu, jadi orang tak berapa nak kisah sebab jiwa muda, ni kalau dah beranak pinak, orang duk mengata tak sedar diri, kita tahu awak tu tak tua lagi cuma tak berapa sesuai je.

    ps: mungkin dia nak merasa, hukum-hukum letak belakang.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
  22. Kesha says:

    xsenonoh nampak..pelik..pelik..dunia..dunia

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  23. blabla says:

    eh aku rasa mcm 2 minggu lepas aku jumpa fazley dekat uum. siap ‘bye bye’ dia lg. masa tu aku tgk rambut dia normal jer. xkan cepat sgt kot rambut dia pnjg?? hmmm musykil2

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  24. ienafazlyna says:

    “Katanya rambut ini hanya untuk satu majlis yang akan Fazley hadiri Sabtu ini, sementara saja”

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 0
    • aptb says:

      korang yang menghentam cam hape ni, x bace habis ke? kan untuk sementara… hape dah.. keluar segala merepek..

      Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  25. comel says:

    anak manje. manis nya kurma ini !

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 2
  26. sesapa pon leh wat rambot camni, ada yang bila buat memang takleh kena air sebab yang tu jenis kekal, yang jenis tak kekal pon ada, lepas mandi terus jadi elok balik..reshmonu buat rambot jenis tak kekal, sebab tu kat luar ramai tak kenal dia sangat bila rambut dia jadi ala-ala kumpulan rock kapak tanpa di pintal-pintal.

    Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  27. nina79 says:

    kan BN tulis rambut dia fadzli buat utk 1 program apa tah..so x jd topic lah..jgn la judge org lebih2…tgok sudah lah..selama ni pun bukan fadzli ni ada black record ke apa..kalau nak kutuk2, bnyak lg org lain kita boleh kutuk..dia ni bukan mamat x de education..dah bapak budak kan..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 0
  28. Fazley Yaakob says:

    Salam Jumaat semua…terima kasih di atas komen komen anda semua. Satu je saya mohon ya :) jgn lah mengutuk ibu saya tanpa usul periksa. Masing2 ada mak kan? Tak berdosa pun dia dgn anda semua. Apa pun Salam Perkenalan buat anda semua ya :) Soal rambut tu jgn khuatir, sementara saja, ada shoot dan program yg memerlukan saya sedemikian. Akan dibuka setelah selesai. Mandi dan shampoo tak jadi masalah. Apa pun saya sgt terharu di atas keprihatinan dan keikhlasan anda. Perkenalkan diri jika kebetulan bersua ya. :) Tkasih sekali lagi!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 346 Thumb down 14
    • terepUTri says:

      lovee yaaa hehehe

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 1
      • Suci says:

        Bagus la tu Fazley ambik iktibar apa yg org2 komenkan dlm ni benda yg baik x salah kalau diambil sebagai peringatan mungkin cara mereka agak kasar tapi apa yg ingin disampaikan masih dlam bentuk kebaikan bukan suruh buat jahat pn. So kita yg sebagai pengomen ni pun tak perlu la terlalu kasar bila bg komen apa lagi membabitkan seorang wanita yg bergelar ibu.

        Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
    • Regina says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 144
      • Baizura says:

        apa masalah ko, sembahyang jumaat at 1.30pm. internet di mana2…lepas angkat sembahyang pun dia boleh jawab..even di antara zikir pun boleh…lagi pun dia berniat nak membetulkan keadaan n cuba stopkan korang nyer mulut busuk dr terus bercakap yang bukan2 di hari jumaat…kira jihad tuuh!

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 135 Thumb down 4
      • ash says:

        xtau waktu solat ke cik regina?????? dia bkn nye duk kt sbh or sarawak yg waktu solat sblm kul 1tghari….dh sah2 kt semenanjung solat lepas kul 1…..
        lain kali nk bg komen tu guna otak skit k….

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 79 Thumb down 3
        • miss hollow girl says:

          sebenarnya regina yg terkantoi..waktu solat jumaat pun xtau..npk sgtttt..huhu

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 103 Thumb down 2
      • aku says:

        nampak sgt regina ni tak tau wktu solat aka solat.
        opppsss sori. kantoi!!

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 46 Thumb down 1
      • Lila says:

        sedih la ko ni regina..phone ko ni jenis tak boleh access intenet ke…? soklan tu skang tak valid la..mana2 pun orang pakai smartphone..tak payahla nak persoalkan solat orang..jaga solat sendiri

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 59 Thumb down 0
      • ms no name says:

        keja nk cari salah orang ja korang ni..org 2 cket punya b`hemah la respone kutukan2 korang yg dasyat 2…ntah ke pape pnya mentaliti..!!to mr.fazley yaakob..troskan sikap cool n professionalisme anda…caya lah bro!!!

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 29 Thumb down 0
      • lulu says:

        regina budush..sblm cr slh org,,cari slh sndri dlu eyh mak cik..hahaha

        Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
      • NAd says:

        Regina ni pakai hendpon Nokia 3310 kot.. Hhahahaha… Ko nak Blackberry? aku ade jual murah2..hahahaha….
        JAnganla KUNO sangat..sekarang dah tahun 2011… Ko ni orang Asli sebelum die g menyumpit pon sempat tinggal komen kat Facebookla…Hahaha.. adoi…

        Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • noor says:

      Well said Fazley! God bless. Hayyakallah

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 30 Thumb down 1
  29. Aeen says:

    errrr…yg kat atas tu Fazley Yaakob betul kew yg komen…..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 28 Thumb down 0
  30. meeradriana says:

    ok what..

    Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 4
  31. tamara says:

    huhu…lepas k0men dr ind yg bnama “fazley yaak0b” kt atas tu….trus sunyi sepi, xde lagi nk ps0al tudung n jambul mak fazley, rambut deadlock bagai….hai, manusia…tgk je xyah nk kutuk2 org boleh tak? kawal skit jari drpd mnaip sbrg kutukan…hati baik, mulut baik..tp klu jari tak terkawal pun susah jgk kan….. peace ^_^

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 85 Thumb down 5
  32. nadia says:

    kdng2 org yg kutuk mengutuk ni lg teruk perangai dye, suka mengutuk org lain tp x pandang diri sndr, suka2 nak kutuk mak org hal org pon dok sibok, kenapa x pandang diri sndr dulu, dah cukop sempurna ke ibadah korag. jgn letak hukum kpd org sesuka hati, sbb hanya Allah SWT je yg layak.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 45 Thumb down 0
    • liz says:

      kalau kita SUKA orang tu kalau dia buat TAK BAIK pun kita boleh terima dengan hati terbuka..

      tapi kalau orang dah TAK SUKA.. buat BAIK pun orang tak terima..

      PEACE

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  33. taksukakomen says:

    banyaknye ustazah and ustaz bertauliah baca blog nara. ni la yang cuba ditonjolkan dlm cetrita oh haram! muahahahah…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 4
  34. jijah says:

    xyah la nk perkata kan tntg org sgt..2 pendapat masing2.2 pon hak fazley jgk…ska hati dia la nk buat ape pon.dia jek yg tau tujuan dia buat 2 untuk ape..adohai….cool sudeh..xpayah nk bajet gud2 sgt..cermin dri sdri dlu baru ckp org lain..tq..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 1
  35. la usupadora says:

    org yg kutuk2 ni ingat dorg tu dah perfect sgt pdahal dorg tu lg byk dosa…tau nak komplen je…klu xsuka xyah la tgk…diam je…geli dgr soal mandi wajib dan mcm2 lg la…agak2 la nak tnya soalan…xkisah la mak dr fadzley mcmtu sbb masing2 ada mak…mak dia tu pun manusia..rosmah pun manusia…korg malaikat ke nak cari slh org…??????korg confirm ke masuk syurga?????

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 1
  36. uncle amran says:

    wahai pembaca, pengomen dan pengutuk sekalian..kamu semua tak salah klu komen beri pandangan yg betul, sebab kata ustaz aku, agama islam ni agama nasihat..dan sebab tu Nabi dilahirkan utk menasihati org..dan bg yg tak puas ati tu, biasalah..tak semua manusia perfect..sedangkan Nabi dulu pun kena caci..hina..mcm2 krn mempertahankan yg benar. Mungkin mrk tu belum terima Hidayah. Atau mungkin sememangnya mrk tu sgt keras hatinya, dlm quran kata, lebih keras dr batu. Aku bukan ustaz, tp aku seorang Islam yg dr kecik mak aku hntr belajar agama..Pape pun, sama2 kita doakan agar manusia yg hatinya keras itu akan dilembutkan Allah, sebagaimana Nabi selalu mendoakan agar bapa saudaranya lembut hatinya. Dan tahniah Fazley krn dpt menerima semua kritikan dgn hati terbuka. Manusia mmg selalu silap..tetapi tak bermakna kesilapan itu perlu diulangi..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 34 Thumb down 0
  37. not a typical malay says:

    Wish him all the best. I really don’t like how people can just judge others and say bad things out loud. Why not next time if ada benda tak kena, just hampar sejadah and doakan kepada Allah agar saudara sesama muslim berubah ke arah kebaikan. Sesungguhnya mengumpat dan memfitnah itu adalah dosa besar. Sedarlah wahai kaum2 melayu. This is the reason why melayu makin mundur, kuat sangat gossip2 yang tak patut. Assalamualaikum and Fazley, you are one good artist, regards to your mother and hope she’s doing good after all the comment above. Assalamualaikum

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 26 Thumb down 0
  38. suhaira says:

    saya suka fazley yaakob :)

    Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 1
  39. nelly says:

    x salah nk tegur org, tp biarlah berhemah…sedangkan nabi muhammad sendiri x pernah menyampaikan dakwah dgn cara memaki hamun org, caci hina keluarga asal usul keturunan org…gunalah bahasa yg lebih berhemah kalau betul kamu2 ni semua manusia2 berpelajaran yg penuh didikan agama didada “sbb ramai nmpknye yg sgt bangga diri mengaku YE, AKU BELAJAR AGAMA”..dr gaye korg menulis ni bkn mcm nk menegur tp lbh kpd nk mngutuk & memaki org…ape pun kesalahan yg dia pernah lakukan, bkn hak kite utk menilai dan menghakimi, cuma Allah s.w.t sahaje yg berhak…dr tadi duk bace komen2 kt atas ni, mngucap panjang tgk gaye penulisan korg…biarlah dia dgn hidup dia, mmg btl sbgai sesama saudara islam, wajib menegur klau ade yg bt slh tp biarlah berpada-pada ye…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 0
  40. armandlestat says:

    bc komen dr. fazley trus aku respek dia…anak datuk tp attitude still humble…tak bole blah dgn most of commentators kat sini…nama je mlayu tapi kutuk orang tak hengat..hati busuk cam bangkai b**i

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 0
  41. aku yg menyampah pengomen yg over says:

    Please lah korang (yg komen over2 tu)…sebelum kutuk mengutk diri org lain, sila lah lihat diri sendiri dulu…kalau dah diri sendiri mengutuk sana sini, maknanye diri sendiri pun belum cukup bagus.. manusia ni x sempurna, kalau nak tegur, boleh tapi sila lah dengan cara berhemah..Islam pun x ajar umarnya kutuk sesama manusia dan buka aib org, so fikir2 lah..jgn hanya lihat dosa orang lain….tp x muhasabah diri sendiri…kalau diri tu ALIM sgt, xdenye korang bace kt beatiful nara nih….sekadar ingatan untuk diri sendiri dan korang2 semua…Tahniah Fazli & mummy, korang dapat pahala2 free je di hari Jumaat yg mulia nih… =)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
    • no name says:

      huhu…sy sokong sgt..manusia xsemua perfect k…atleast die mrupakan seorg artis yg bley dibanggakan….so kita ptt beri komen yg mmbina..bkn nk mngutuk ikut sske hati…

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  42. akuctie says:

    Salam…

    Salah satu sebab kenapa mereka mengutuk macam tu adalah kerana mereka menggunakan nama samaran. Tiada gambar atau nama sebenar. Cubalah kalau jumpa depan2 atau suruh cakap depan, hampes takut….saya setuju dengan mereka yang komen diatas, mereka mcam bagus sangat kan? Macam perfect sangat. Cakap tanpa usul periksa, atau cakap macam orang yang tidak berakal. Tiada sopan santun. Kalau saya baca komen yang tidak sihat, saya selalu tertanya, sapa lah keluarga mereka. Adakah mereka di ajar dengan bahasa kesat begitu. Adakah mereka mengajar anak2 mereka dengan bercakap tanpa budi bahasa. Fikir fikirkan lah….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 41 Thumb down 0
  43. nad says:

    lantak korg la nk kate ape yg penting ramai lagi yg minat dr. fazley ni..dr.fazley la antara artis yg attitude die bagos..xmcm artis laen kalo korg ckp kt artis laen cmni dh tntu2 korg kene maki tau x…

    2 de haters : bo0o0oo0…hehehe….

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  44. terbaca komen :) says:

    just pelik kenapa manusia zaman sekarng ta pandai nak jge mulut, bukan ape, takut2 sok kat sana lidah korang hilang nak jwp pertanyaan Allah. kesian korang, kalau korang sembahyang 5 waktu sekali pun, kalau korang sedekah sekali pun, ta guna sebab korang dah menghina saudara se islam korang sendiri, nak tegur tu boleh tapi tegur benda yg korang tau jela, for example, rambut tu, lepas ta de function nak wat style tu tukar pada yg kemas skit ea :),, sudah, yg membabitkan menda lain tu buat ape, klu rasa ta mampu nak mencegah dengan mulut, mencegah dengan hati pun dapat pahala juge :) salam semua

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  45. edy halim says:

    hahahaha padan muka korang,

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
    • wakaka says:

      ce ko kutuk gambit cm ko kutuk fazley neh..mau kne maki lek direct je..so sessi maki memaki akn berlanjutan smbil mkn karipap2 cinta bodo gambit..wakaka..

      Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  46. lattalilattamplom says:

    Syabas Fadzley….kasi satu das pd mereka2 yg berfikir menggunakan lutut bukan otak. Suka-suki jer nk mengutuk mak org…korg semua takda mak per?? Cuba klu kena batang idong sendri org kutuk mak2 korg,,,agak2 apa rasa? Masa tu wahhhh korg confirm hangin tak hengat kan…btol tak???? Sape yg suka org kutuk mak kita btol tak?
    Sebab tu org kata…cakap siang pandang2…cakap malam dengar2….hati anak mana yg tak terusik klu org memperkatakan mak dia….
    Ntah2 yg mengutuk tu mak sendiri pon tak bertudung… bini sendiri pon tak bertudung….rambut sendiri pon mengalahkan fadzley….
    haahhhh….confirm korg bingit kan?

    Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 1
  47. joyspot says:

    sibuk sangat nak jaga hal org. esok2 anak awak,takpun adik bradik awak yg kene camtu menangih tak berlagu laaaa.. hidup ni karma nokk.

    Bila2 Allah berkehendak, maka jadi lah ia.

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  48. MinahKlanG says:

    orang melayu inikan…. tak taulah nk kata ape… hal remeh temeh pn nk tengkarr.. haiisssh… suka kutuk orang lain.. get life lah u all..

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  49. ziha amir says:

    Alah..biar je la..bukan dia kacau duet korang pon..
    Yg nak sebok hal dia apesal, siapa kita nak duduk setaraf dgn dia.
    Dr.beli ke..x beli ke.. Dia punya hak. X yah la nak kutuk2 bajet baik sgt.. Siapa kita untyk menilai dosa pahala manusia lain.

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  50. Adriana says:

    Korang nie kutuk2 dia, mcm lah diri korang tu sempurna sgt. Kita ni sumer manusia. Jgn dok layan perasaan, kutuk2 org. Kalau tak suka, diam2 je lah. Dia ada hak atas diri dia. Nak buat rambut rasta ke, botak ke, tu hak dia. Ingat hukum karma.

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  51. hannah says:

    tegur la secara elok. jaga bahasa percakapan yang kita guna. tak rugi berbuat baik :)

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  52. nurehan says:

    tgok semanis kurma kamis lepas best jugak..respek ngan dr fazley n ibu dye..cara ibu dye mendidik anak-anak memang boleh dicontohi..fazley pun memang menunjukkan sifat anak n suami soleh..smpaikan ustazah pon sebak bila dengar pengorbanan yg cube fazley buat demi ibu dye yg tercinta.. kalau kkorang tgok smanis kurma last thursday mesti korng xkn ada rase nk kutuk2 dye..dlm talk show tu jugak dye ada jelaskan bile dan kenapa dye berambut gitu..dulu xla suke sgt ngan dr fazley ni tp lepas tgok semanis kurma ni terasa nak cari calon suami yg ada sifat2 hormat dan soleh macam dr fazley .. :)

    Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 1
  53. Fazley Yaakob says:

    Salam Sabtu semua…. Semoga semuanya ceria belaka. Alhamd, semakin ramai yang lebih berhati-hati memberikan pandangan. Terima kasih tak terhingga buat mereka yang menjaga tatasusila dan adab semasa memberikan komen2. Saya amat hargai! :) JIka ada kelapangan jemputlah ke #Octtwwtfest petang ini, saya ada kat sana..Kepada yang dah terkomen agak pedas kelmarin, saya tak ambik hati pun. Yang penting, jangan kita rosakkan hubungan persaudaraan yg sepatutnya boleh dijalin secara positif kan? Terima kasih byk sekali lagi buat semua :) Saya juga ingin mengambil kesempatan ini utk turut mohon maaf jika post saya ada menyinggung hati sesiapa ya.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 59 Thumb down 0
  54. dari komen2 yg kita baca mencerminkan keperibadian kita sebenarnya..kalau betul dan berani nak komen atau kutuk silalah ‘munculkan’ diri kalian dgn meletakkan gambar sebenar..apa2pun artis adalah manusia dan korang juga manusia,tak salah tegur menegur tapi biarlah kena cara dan tempatnya..kita ada agama,ada adat,pasti ibubapa korang ajar benda2 ni masa korang kecik bukan…so cubalah jadi manusia yg bertamadun..sekian.Peace

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 1
  55. sha says:

    Masyarakat Malaysia. Suka mengata. Kalau kene batang hidung sendiri macam mana? Semoga semua dirahmati Allah. Amin..

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
  56. ha baru padan muka korang yang kuat mengutuk artis ni. senyap terus eh? aku memang berbulu dgn orang orang yg dok mengutuk hal remeh temeh. padahal bukan nye fazley ni buat dosa kat korang. kelakar lah orang orang yg over ni. memang betul kot yg ramai mengomen ni sume belum habis SPM. tu yg suka masuk ruang ruang gosip ni. haih. tp yg dewasa ape kurang nye. kaki mengutuk gak. aritu kutuk tiz, ni fazley plak. bengong lah melayu zaman skarang. takde tatasusila dah. sedih sedih. :(

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  57. kokoro says:

    http://www.youtube.com/watch?v=gkVkWzmdxhA

    ubah pemikiran orang melayu.. try berbaek sangka dluh..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  58. lollipop says:

    Jgn la mgata keburukan org,6t sblm kite mati Allah akn membalas kembali ape yg kite duk mgata kt org,mcm terkena btg hidung balik~

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  59. zetty says:

    salam…pg td menonton astro oasis ustaz 2 ckp kita perlu bijak apabila menegur dan menggunakan cara yg betul supaya apa yg ingin kt sampaikan meresap ke dlm hati…jd kwn2 jgn asik hendak menegur tp dalam masa yg sama kt perbaiki diri sendiri…

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  60. miss says:

    hurmmm.. its kinda pathetic actually bler tgk org2 yg hidup dalam zaman yg bertamadun tapi masih lagi tak bertamadun. dalam Islam sendiri ade cakap, nak tegur, biar tegur cara baik. bukan dgn mengherdik @ menghina @ memperli. no, its not what Islam has taught us kann…?? & to Fazley, its good to see & hear that u are good. never feel down whenver people keep saying these & that. that what makes you stronger than before kan..?? so. all the best & good luck. ;)

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  61. Rombau.. says:

    Yeah…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  62. gurl says:

    motif la nk kutuk fazley ngan mak die…pelik sgt org m’sia nie…rmi je yg lg teruk dri nie…nmpk sgt jeles ngan diorg nie…xpham btol..xtau nk kata kurang pndidikan ke hape org2 yg ngutuk nie…kdg2 pndi kutuk je… diri sndiri anak pinak xtjga…peace :))

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  63. syibal says:

    ni lah mentaliti orang melayu.suka berfikiran sempit ,mengutuk, hasad dengki antara satu sama lain. positif la sikit adui nye pun.

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  64. EVA A says:

    YA ALLAH..kenapa lah rakyat malaysia yg berugama islam lagi…ayat2 yg diguna kan tak masuk akal dan melambang kan diri yang tak ada pelajaran….dan tak beradab….

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  65. atim says:

    na kutuk lagi ambik ko penumbuk dr fazley

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  66. head and shoulders says:

    adoiii laa..psl rambut pun nk kecohh ker?tak best laarr..kita komen la tang yg berat2 jerr..soal pattern rambut nih small matter sgt..buat penat jari jer taip.lgpun,aku tgk ok jer kalo tukar style skali skala.nama pun public figure.dah lah kecoh2 psl rambut diaa..bkn dia mintak duit kita pun dia wat rambut tu.baik kita standby nk kutuk artis2 yg buat kes berat2 jerr..kes rambut tak mencabar la!malu aku nk bukak kes..hahaha

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  67. Maybelline says:

    Semua yang melayari laman gosip,

    Diakui, tak salah memberikan komen kerana ia adalah pandangan masing-masing. Tapi, apabila berkaitan dengan agama, kepercayaan, hadis, kitab suci, dosa, pahala, biarkan kepada yang lebih arif.

    Janganlah memberi komen yang mengaibkan, menjatuhkan maruah dan mempersoalkan agama sesiapa. Tepuk dada, tanya iman sendiri dulu.

    CUKUP DAN SEMPURNAKAH SOLAT 5 WAKTU ANDA?

    SEMPURNAKAH PAKAIAN ANDA MENGIKUT GARIS PANDUAN ISLAM?

    TIDAK ADA DOSAKAH ANDA?

    CUKUPKAH ILMU DAN PENGETAHUAN AGAMA ANDA UNTUK MENTAFSIR MAKSUD HADIS DAN AYAT AL-QURAN?

    SIAPA ANDA UNTUK MENILAI IBADAH, DOSA, PAHALA HAMBA ALLAH SWT?

    Islam menggalakkan kita menegur, tapi ingat, niat tidak menghalalkan cara. Tegurlah dengan baik, dan bukan mengutuk, mengeji,mencerca dan menghina. Siapa tahu, mungkin orang yang anda hina itu lebih mulia di sisi Tuhan berbanding anda?

    Wallahualam.

    Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 2
  68. Hukum HUdud says:

    Tak tutup aurat..berdosa la weiii…

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  69. gee says:

    Assalammualaikum,..
    kpd kwn2 yg memberi komen di sini, kalau nak mgomen pon jgnla hingga myentuh perihal mak dr fazley. dr fazley pun dh terangkan yang rambut tu hny utk sementara jd jgnla perkara yg sgt remeh diperbesar2kan.. hal dosa pahala di tangan Allah..kite yg hanya tau mgomen ni xtau lg sama ada amal kita diterima Allah @ x

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  70. hamba Allah says:

    assalamualaikum wbt.asatghfirullah…saya hanya mampu mengucap je bace komen2 yang tidak sepatutnya keluar di sini.terus terang saya hanya mampu berdoa kita sebagai umat islam dapat menunujukkan contoh yang baik kepada umat lain di dunia.wassalam.sekian.

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  71. Cik Ketom says:

    Semua orang ada hak untuk menyuarakan pendapat tetapi cara penyampaian itu mungkin berbeza mengikut kehendak, perasaan dan kreativiti masing2.

    Kepada yang kritikannya agak pedas mungkin orangnya amat mementingkan kesempurnaan sehingga tidak sedar bahawa teguran itu telah mengguris hati pihak yang ditegur.

    Yang cakap berlapik tu anda memang sangat berhati2.

    Kepada yang menegur dengan cara baik dan islamik anda memang berfikiran matang.

    Kepada yang mengutuk, mungkin anda berniat baik nk menegur tetapi cara menegur tu keras sangat sampai susah orang nak terima teguran tu.
    So fikir-fikirkanlah…

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  72. best of lucifer says:

    lps fazli kuar statement perbalahan smua tertutup yg kuar statement pn suci2 je..nmpk sgt yg x ske kt fazli nie dh ttp mulut…ape pn lucifer lu mmg terbaeeeekkkk…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
  73. hunnylensa says:

    Jangan jage ruang kubur orang, jage ruang kubur sendiri dulu kalau nak cakap bab2 agama ni. Biar la dia nak bt ape pun, dosa sendiri , tanggung sendiri.Yg takde dosa ni , jgn bt dosa fitnah2 ni, lg besar dosanya fitnah tu dari doa yg org yg dikata tu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  74. NAd says:

    Yang penting Fadzli ni cakap dia buat rambut ni sekejap je.. Apeadehal yang korang nak kecoh2 sangat…
    Atleast dia ada kerjaya, pekrti dia baik,..
    Aku pernah jumpa dia kat KLCC tahun ni jgk masa tu nak beli kasut then terperasan betul2 kat sebelah dia.. Rambut dia pendek n kemas…Dia memang friendly n baik.. siap nasihat lg suh study betul2..
    Apela korang ni.. Cakap pasal dosa pahala.. Dok mengata dia, sok kat Padang Mahsyar ko pegi merangkak minta maap dengan die sebab ko mengata dia macam-macam…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  75. tepek says:

    x penah rasa nk komen sbb rasa merepek korg ni. tapi kelakar. tu bkn dreadlock la bodo. tu braids biasa je kot.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  76. Redpulse says:

    pasal rambut pun boleh nak bertekak gak kat sini..melayu..melayu..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0