Written by AbangNara | January 8th, 2014

Untunglah jejaka yang dapat memperisterikan Neelofa kelak. Sudahlah cantik manis orangnya, pandai memasak pulak tue. Terliur Abang Nara melihat lauk pauk yang disediakan oleh Neelofa untuk Zizan, Emma Maembong dan Kaka yang datang melawatnya di Los Angeles. Memang nampak sedap terutamanya ayam masak kicap tue.

zizan razak neelofa

Abang Nara respek dengan ukhwah yang terjalin di antara artis-artis Malaysia. Walaupun jauh di tempat orang, masih meluangkan masa untuk melawat sesama sendiri. Sikap ini harus dicontohi. Sekurang-kurangnya singgah bertanya khabar pun dah okay. Neelofa pun bagus sangat kerana menjamu tetamu yang hadir. Semoga semakin murah rezeki.

zizan razak neelofa

Lagi beberapa gambar Neelofa menunjukkan “skill” memasaknya untuk rakan-rakan tercinta di Los Angeles dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

P.S: Harga Toyota Corolla Altis 2014 diumumkan


zizan razak neelofazizan razak neelofazizan razak neelofazizan razak neelofazizan razak neelofa

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

103 responses to (7 GAMBAR)Neelofa Masak Untuk Zizan, Emma Maembong & Kaka

  1. sue says:

    siap bersambal belacan..look yummy!

    0

    0
  2. af0997 says:

    Bestnyooo..

    Good Luck #NEELOFA di sana..

    Ore Pasir MAS meme buleh masok..

    0

    0
    • insan biasa says:

      memang orang PASIR MAS je yg boleh memasak.

      yg lain semua mmg tak boleh memasak

      *sarcasm*

      0

      0
  3. mbp says:

    Takda orang nak tanya ke ayam tu sembelih ke tak? LOL

    0

    0
    • MissLenses says:

      Hahaha… tak berani nak tanya

      0

      0
      • si telor says:

        aku nk tanye.. telor dadar tu halal ke haram?

        0

        0
        • akusukadia says:

          jangan tanye telur tu halal ke x…laen kali tanye la periuk kuali semua tu bawak dari malaysia ke???kalau x, dah samak belum???

          0

          0
    • Anonymous says:

      ayam tu sembelih ke tak.. aku tlg tanyakan utk villagepeople yg kepoh..

      0

      0
      • Hati Panas says:

        ape ke benak sgt korg ni?? die islam kn.. die tau la nk beli yg halal.. xkn la die nk mentioned jgk yg die beli brg kt mne, periuk belanga dri mne,, kolot btl la pemikiran korg ni.. telur dadar pn lauk jgk sengal,,!!! atleast die pelawa jgk kwn die dtg mkn kt rmh.

        0

        0
        • Mak Datin says:

          betul tu “Hati Panas”.. i sokong u.. :)

          0

          0
        • wawa says:

          itu laa kalau pergi oversea bukan takde pun cari halal food bende boleh cari. kot periuk samak ke tak, bende boleh beli baru. aku takde pun minat lofa ni tapi tgk gaya dia mampu je takat nak beli tefal berdozen dozen. LOL. kalau aku tgk nandos takde logo halal kat uk pun takde la nak masuk geli tekak kot makan ayam tak sembelih cara halal.

          0

          0
        • Puiii says:

          Almaklumler…..ramai ustaz ustazah celop bl msk blog bang nara. Ustaz ustazah skarang pon nak bergossip jugak……berdakwah katanya.puiii

          0

          0
        • ‘HATI PANAS’ apakah anda paham apa itu erti “sarcasm”
          soalan anonymous tu sebenarnya sarcasm. tak perlu buktikan apa-apa di sini . lol.

          lopa kipas susah mati la tew.

          0

          0
        • Anonymous says:

          panas hati sgt ni, sampai sarcasm pun x faham.. hahah… habit org melayu, suka baca sekerat2, pastu x faham, pastu kita hentam diaa.. ahah..

          0

          0
      • peanut says:

        haritu aku yg tlg tngkapkn ayam pastu bg zizan lak sembelih…mesti la halal

        0

        0
    • Mia says:

      Aihh kalau ye pon x pernah gi US, takkan la xtahu kat kebanyakan tempat skrg merata dunia ade je makanan halal..kat China pon ade!!4 tahun i belajar kat US, Alhamdulillah ok je nak beli daging2 halal, restaurant halal pon ade..Google je..senang cari..lagi2 kalau kat bandar besar mcm LA,lgla senang nak cari..i ni bukan big fan of lofa sgt..tapi logikla sikit sblm tanya soalan..xkan sampai beli daging kat mane2,beli periuk kat mana semua dia kena report..

      0

      0
      • Hati Panas says:

        Wawa,, tu la pasal.. aku ni mmg lgsung la xpnah g overseas pn..
        tp aku tau jgk la kt overseas tu ade halal food.. nk kata aku minat lofa,, mmg xla.. tp aku jd “Hati Panas” ble org ptikaikn bab2 mkn ni.. sensitif ko..
        lg 1, yg ckp “telur dadar je..” heay, come on la, aku pn ade jgk mkn nasi berlaukkn telur dadar.. hina ke? ske hti die la update.. skurg2nye telur dadar die pn aku dh terliur tgk,, ko jeles ke ape? xdpt mkn,,?? sian la,, g ngadu kt lofa, sruh die cri telur yg “halal” n gorg utk ko ye..

        0

        0
        • wawa says:

          Hati Panas; telor dadar sedap kadang kalau aku teliur boleh je sebat makan telur dadar dengan nasi putih kosong. Mungkin sebab tu makanan “wajib” utk kebanyakan dapur orang kita. FYI telur dadar sama je rasa kat us, uk, morocco cuma cepat sejuk je kalau winter, LOL :D . kot la diorg dah tak makan telur dadar itu yang jadi “je punnn”. makanan simple adalah makanan paling sedap nak pulak meggi. *my humble opinion*

          0

          0
        • mak temah says:

          betul kata phuii, wawa, hati panas, mia..entah diorang niii… jadi masalah bila ada manusia yg ala2 klon ustaz & ustazah.. macam penuh sgt ilmu didada tu nak pertikaikan pasal halal ke.. haram ke., aq nak nasehat kan.. better jgn tanya kalau u ollz rasa soalan tu tak patut tanya, tak nak plak u all tanya “agak2 lofa dah mandi wajib ke belum, dah solat ke belum,” tak nak plak u ollz tanya kan.. kenapa?? takut kena hentam? haaa.. lain kali fikir dulu sebelum bertanya..
          kerana mulut badan binasa..

          #manusia otak senget#

          0

          0
    • datin hangos says:

      amboi. kat oversea tu banyak aja kedai islam. banyak peniaga arab, pakistan muslim berniaga daging dan makanan halal di sana. oh my good tak sangka most of kebanyakkan pembaca nara standard minah rempit tersepit. patut lah suka bergadoh pasal artis macam org bodoh. phuii

      0

      0
      • Hati Panas says:

        wawa, btl tu.. aku setuju..
        “bukan nama sebenar”! mmg aku bodoh, xtau ape itu *sarcasm*..
        ape mksudnye? cer explain ckit,, yg aku komen tu ade kaitan dgn *sarcasm* ke? ape yg ” lopa kipas smpai mati le tew’? sengal ko ni,, dh terang2 aku tulis kt ctu aku xmnat lopa kn.. aku just share pendapat.. yg ko duk meroyan ni knp?

        0

        0
    • gisele says:

      bodoh nye korang ni..ko ingat lopa tu kapir ke nak beli ayam x sembelih??ko ingat kat US tu susah sgt ke nak cari ayam yg dah sembelih?oh patut la korang kecoh menyebuk, korang x pnah duk sana hahaha

      0

      0
    • mbp says:

      LOL never knew will receive many buthurt replying..
      Typikal malaysian..
      Cant get any joke.. puff

      0

      0
  4. miyami says:

    wow..nampak sedap…baguslah pndai masak..dh boleh jadi bini org dah.. :)

    0

    0
  5. jij_rosh says:

    ada kuah singgang lagi sedap mkn ngan belacan

    0

    0
  6. miyami2 says:

    eh kaka pun ada?

    0

    0
  7. zaia says:

    rasa lapar lak tetibe bila tengok masakan neelofa tu..

    0

    0
  8. JambuSangat says:

    kaka bajet cun..suam2 kuku je pon.bole lak jalan sampai amerika..puihh

    0

    0
    • bunny says:

      Ya Allah, susah weh ada manusia macam kau atas dunia ni. Benda macam tu pun kau tak puas hati. pelik.

      0

      0
    • boi says:

      dengki . buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu . suam2 kuku pun ada juga yang kenal . ko ade? hahaha

      0

      0
  9. Cik Ika says:

    pandai lofa masak. emma tu mmg rabun ke sesaje pakai spek besar gedabak tu.

    0

    0
  10. […] Lagi beberapa gambar Neelofa menunjukkan “skill” memasaknya untuk rakan-rakan tercinta di Los Angeles dengan membaca artikel ini sepenuhnya. – sumber […]

    0

    0
  11. Wow..sedapp Lofa masak….

    0

    0
  12. ann says:

    abg nara kalau neelofa punye cerita mesti pujian melambung..abg nara dan neelofa berpisah tiada..
    #jgn marah aaa abg nara..^^

    0

    0
  13. HoneyBee says:

    Alerr korg ni .. Org berniat baik pon nk menyebok. Kmu sndri pndi msk ke mcm lofa?

    0

    0
  14. just me says:

    Boleh pulak lepak umah laki pompuan bkn muhrim. mentang2 LA takder jabatan agama islam. hurmm tu kalau lepak bilik pun sapa tau kan lopa

    0

    0
  15. MissLenses says:

    Ini bukanlah kategori pandai memasak… Ini boleh masak jer… Masak takat goreng-goreng jer kot…. Takder la hebat mana pun, budak sekolah menengah pun dah pandai takat masak telor goreng, daging goreng, udang goreng sambal, ayam masak kicap tu… tuang kicap manis jer…. Over lah… !

    0

    0
    • hai.. yang kata org over tu. awak tu pandai masak ker? tah2 nak masak air pun xreti.. oopppssss..

      0

      0
    • KIPAS PAYAH MATI NEELOFA says:

      MISS LENSES TU PON MASAK AIR PON HANGUS CKP KAT ORG

      0

      0
    • murie says:

      apakah bile namenye artis boleh msk adalah sesuatu yg rare??… wakaka… topic msk je pn nk gadoh2… chillll sudah..

      0

      0
    • mat kepoh says:

      ini bukan pasal handal memasak ke idak ngok. keikhlasan neelofa tu melayan tetamu yang datang. betapa besar hatinya menyambut kengkawan yg datang paham. balik kampung, g umah sedara, sepupu sepapat skarang belum tentu ko boleh rasa air secawan dari tuan rumah. bukan kebulur sgt nak minum or makan kat rumah orang. tp courtesy paham tak. ko nampak tak betapa tak sopan nya masyarakat sekarang. aku tabik spring kat lofa dan tahniah kepada ibu bapa lofa yg berjaya membentuk lofa menjadi anak yg berkeperibadian mulia. dah lah cantik, bijak perangai pun elok. ko hado!

      0

      0
  16. anak miau says:

    Out of topic jap… Kpd model tudung zaharah kat sblh ni,boleh x senyum lebar skit?? Seram btul aku tgk muka ngko tu..mcm nk belasah org jer..langsung x nmpk kecantikn tudung tu dgn muka serius ko tu

    0

    0
    • zaia says:

      permintaan awk terlalu kecik sgt..
      bagi besar ckt, minta terus tukar model jer.
      bkn muka serius tapi riak muka dia tu bikin panas tak tau nape.hahaha
      nak kata gaya berkerut tak jugak,muka ketat tak jugak.
      tapi macam kerutan kat kening dan ketatan kat bahagian muka yg nak kena tunggu lempangan..tengok bm aku pun dh advance gara2 nak ekspreskan kajian aku terhadap riak muka dia.takde keje

      0

      0
    • model tudung says:

      hahahahahahahaha yg ni seyes lawak…taw xpe muke ketat gler model tu trs xjd nk beli tdung tu hahahaha tlg la senyum cket

      0

      0
  17. […] Lagi beberapa gambar Neelofa menunjukkan “skill” memasaknya untuk rakan-rakan tercinta di Los Angeles dengan membaca artikel ini sepenuhnya. – sumber […]

    0

    0
  18. cincinperak says:

    Apa yg pelik nya? masak telu dadar tu pon nak bising..mmg patut pon ompuan kena pandai masak..pasni aku nak post jugak la aku masak air.. :-D

    0

    0
  19. Anonymous says:

    sape pmpn dlm gmbr ke6 tu????muka gelap,tp kaki putih pucat.kalah kaki neelofa

    0

    0
    • LALALAND says:

      wuihhh, hebat la mata ko boleh nmpk keganjilan tersebut…aku smpai scroll blk ke atas nk nengok gambo tu…mmg sgt kontra kaki dgn kulit muka…seram giler!!!mcm kaki hantu je..lak!

      0

      0
    • hahaha says:

      aku harap dia pakai stoking. tu yg jd camtu la. kalau tak, mmg scary.

      gambar tu, dua2 gadis suka amik gambar kaki pusing2 ek.

      0

      0
  20. Lelea says:

    wah pandai masak,patut la nasa suka,yelah marion kan x pandai masak,pandai melawa je,opppsssss!

    0

    0
    • saya says:

      tak baik cakap macam tu. mana ko tau die ade hubungan ngan si nasa tu.. stakat dengar dari org, jgn nak sebarkan cerita yg belum tentu sahih..
      aku ni bukan la minat kat lofa tu, cuma hentikanlah sifat suka sebarkan cerita2 yg belum tentu betul tu..

      ok? peace…

      0

      0
  21. Mata Duitan says:

    Neelofa lagi~

    0

    0
  22. kubis bunga says:

    bagus..selain ada rupa, boleh memasak..tak kira lah masak simple ke apa, tapi wanita mmg kena tahu masak kerana mmg nature wanita begitu. alhamdulillah. moga diperbaiki ruang lain pula, insyaAllah.

    0

    0
  23. nasi putih says:

    sdh2 lah tu mengata, mengkritik, mengomen neelofa, apa dia buat semua pun salah, buat ni salah, buat tu salah. positive lah sikit, skali skala positive tak bdosa kan, malah pahala lg. Lgpun dia ke LA ambil course short acting, ok lah tu kan. nnti kamu/haters jg yg komplain lakonan dia mcm kayu lah apa. appreciated lah sikit apa yg dia buat. sy minat jg neelofa ni, selalu jg ikut pkembangannya. yalah kan dia artis ada perasaan jg, sma mcm kita. (human being) tak ke sentap tu u olls klu kamu dikata bukan2? OK no harm, chills!!

    0

    0
  24. not just me says:

    just me ni ada otak letak kat lutut ke dia mmg dah buang otak ke laut??
    zizan and the geng melepak rumah lopa ni sama la mcm ko dtg bertandang ke rumah kawan2 ko.

    adeh mcm ni punya manusia pon ada kaaa? hidup susah mati pon susah.

    0

    0
  25. coco arrogant says:

    wow…kerlass lofa p LA patut semlm xde dlm meletop…i hope u sucess always…kepada komenter2 tu..jangan la komen yang negetif..cube komen positif sikit…jangan pijak bangsa sediri…sepatutnya kene bangga dengan die…

    iklas:-
    coco & lina

    0

    0
  26. Anonymous says:

    ayam masak kicap..daging masak kicap jugak ke..ke daging blackpepper tu..

    0

    0
  27. Anonymous says:

    Lofa begini cantik napa Johan ASAAri tu tak cuba tackle si lofa ni?
    Mungkin taste Lofa ni bukan jenis budak lum matured .

    Anyway suka tengok Lofa

    0

    0
    • pramugari air asia cuci jamban says:

      johan ashaari tu awal-awal kena reject dengan si lopak tu. tak sesuaii! lopak ni paling koman pun anak tan sri ke, anak raja ke, doktor ke, engineer ke, lawyer ke. setakat pelakon cabuk tak setaraf dgn lopak. lopak ni memang cantik menawan.

      0

      0
  28. reerer says:

    punggung lopa besar gak..

    0

    0
  29. neelofa says:

    tetek i besar

    0

    0
  30. Melati putih kuning says:

    Muka lofa ni mmg Cun la ..
    Kalau sapa dapat jadikan isteri .. Pendek kata dlm tandas tengah memberut pun boleh rindu dgn kecantikan dia ni..
    Abg nara setuju tak ????

    0

    0
  31. adudu says:

    kaka !!!!!!!!!!!!! jgn ltak muka sbelah lopa…….

    0

    0
  32. Anonymous says:

    Kenapa ek , bila bergambar kaki mesti berkepit macam tak tahan nak terkencing. Bini abg Nara tak cemburu ke abg Nara syok sangat dengan Lopak. Lopak kata dia dok sana sorang2….sape2 yang tak de rumah kat sana boleh la tumpang rumah Lopak. Rumah besar dan lawa. Lopak boleh jadi tukang masak.

    Pasal kaki putih muka gelap tu , scary juga. Selalunya muka yang putih melepak sebab pakai pemutih tapi kaki tangan gelap.

    0

    0
  33. truz says:

    Kalau nak baca tu baca je la x payah nak kutuk2.
    Jangan la tunjuk sgt buruk perangai kita n busuk hati masing2.

    0

    0
  34. nenek masih dara says:

    ni kira da pndai masak la ni.. sape yg ckp stkt telur dadar jer mmg korg dengki gn kecantikan lofa.. tp korg lpskan kat telur dadar… kesian telur dadar tu.. time lapar xde lauk yg tu jgk kat dpr korang cari.. xpe lofa.. wlopon nenek ni cuma minat kecantikan lofa (anugerah Allah), n lakonan lofa xmnt sbb masih kayu lagi, teroskan usaha lofa.. selain belajar belakon, trskan lagi belajar utk mengacara x sailang org.. nenek cuma bg nasihat jer.. sbb lofa ni cantek n bakat bole di asah… korg2 yg pendengki abadi tu lps ni masak amek gmbr email kt nara lps tu biar nara uplod.. tgk brp rmi plak yg puji korg.. silap hb kene kutok adala..

    0

    0
  35. aku pelat says:

    kira pandai masak la jgk si lofa ni…

    0

    0
  36. Samdon says:

    aku bukan peminat lofa. tapi bosan takde lofa dlm meletop

    0

    0
  37. gojes says:

    neelofa dah lah cantik,bijak,pandai masak pulak tu…hmmm anzalna hadoo?? kita dah tahu sapa lagi plastik..hehe kebenaran terbukti

    0

    0
    • sexayyyy says:

      yyupp..lagipon ex-mrsm student kowttt…ex mrsm xkan nak buat benda2 tak berfaedah lol…rasional otak mesti ada

      0

      0
    • sexayyyy says:

      yyup..neelofa cool…ex mrsm kaann…mrsm student takkan buat benda2 yang menjatuhkan diri…berani bercakap bukan bermaksud menunding jari…otak rasional okeyyhh

      0

      0
  38. peace says:

    gambar ni bila punya ya.. mybe lama kot sbb rasanya emma maembong tu dh pakai tudung..tp dlm gmbar xpkai la plak..

    0

    0
  39. aku xpaham.. says:

    aku x paham betol….knape dengki sgt ngn lopa ni….skt ati bbenor gayanye bile nara puji lopa….mslhnye….cuba jgn dok tipu diri sndiri…korang sume memang slalu dok layan blog nara nie kan??trmasuk aku….ape nara xprnah puji mlambunggg ala mael lambong artis2 lain ke???setau aku…nara nie…klu puji artis sumenye mlambung2222…..xkira lopa atau sape….si pazura yg dok dngki ngn lopa 2 pon nara slalu puji mlambung khennnn??anzalna..?nara puji mlambung jgk khenn??ape p0n,,mlambung cmne skali p0n…pujian utk bini die paling mlambung…so nk heran ape??korang jer yg skt ati sndiri….

    0

    0
  40. haku ke hengko says:

    hok2 pot2 diorg je….beacf of east :))

    0

    0
  41. […] (7 GAMBAR)Neelofa Masak Untuk Zizan, Emma Maembong & Kaka (99) […]

    0

    0
  42. […] (7 GAMBAR)Neelofa Masak Untuk Zizan, Emma Maembong & Kaka (100) […]

    0

    0
  43. […] (7 GAMBAR)Neelofa Masak Untuk Zizan, Emma Maembong & Kaka (101) […]

    0

    0