Written by AbangNara | February 22nd, 2012

Akhirnya semalam telah selamat berlangsung majlis pertunangan Misha Omar dan kekasihnya yang dikenali dengan nama Firos. Misha nampak cantik dan berseri dengan pakaian serba biru. Kedua-dua bakal mempelai ini memang sama cantik dan sama padan.

gambar pertunangan misha omar

Tahniah Abang Nara ucapkan kepada mereka berdua atas pertunangan ini. Khabarnya Misha Omar dan Firos akan mengadakan majlis pernikahan dalam tahun 2012 ini jugak. Semoga semua persiapan berjalan dengan lancar. Lagi 6 keping gambar sekitar majlis pertunangan Misha Omar dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit foto portal GUA.

P.S: Fuh, unik sungguh Salamander dari Mexico ini.

gambar pertunangan misha omar

gambar pertunangan misha omar

gambar pertunangan misha omar

gambar pertunangan misha omar
gambar pertunangan misha omar
gambar pertunangan misha omar

85 responses to (7 GAMBAR)Majlis Pertunangan Misha Omar Dan Firos

  1. Anonymous says:

    tahniah..semoga bahagia ke hingga akhir hayat

    0

    0
    • silent reader says:

      nara~
      pls wat satu entry pasal ustaz don daniyal………

      nak taw pasal ustaz don…

      admire ngan ceramah2 dia~

      0

      0
      • Pejuang says:

        X payah..
        ustaz don bukannye artis nak masuk dalam ruangan macam ni..
        Semoga org2 mcm ustaz don tu dilindungi dr hal2 bersangkut dgn dunia hiburan,blog ke,ape ke..

        0

        0
      • sitipah says:

        betul..aku setuju dengan ko pejuang..dunia artis ni banyak sangat yang fake.termasuklah orang2 yg komen kat dalam ni.ramai gila yang fake dan pembawa fitnah.kang tak pasal2 nama ustaz don yg bersih tu kotor bila diseret masuk dalam dunia lagha artis2 yang fake ni..tak payahlah!!!!!!

        0

        0
      • ustaz din doniyal says:

        ntah ko ni silent reader..request ko tu mmg xsesuai la..sah2 ni blog gosip, so xpayah lah nak libatkan ustaz2 cam ustaz don tu..die baik n ‘bersih’..jgn kaitkan die ngan blog2 xde pekdah ni..(padahal aku bace gak..hehe)

        0

        0
  2. Bulan says:

    Misha dah macam tak ada aura dah cam dulu

    0

    0
    • jin noty says:

      kwn ak knl tunang misha nih, dorang kwn da lma, dulu fmly lelaki ni xsuka sbb misha ni artis.., myb sbb tu la si misha ni da x aktif mcm dlu..sunyi sepi je.. nk menghormati famly tunang dia..ap2 hal pun -Smoga berbahagia- =)

      0

      0
  3. gincu says:

    Simple and nice. :)

    0

    0
  4. darsuci says:

    tahniah Misha Omar =)

    0

    0
  5. yusri says:

    baju pesen apa tu :O
    hazabnyeeeee ….

    0

    0
  6. MizRita says:

    Tahniah. misha sgt cantik !

    0

    0
  7. saya comeii says:

    muka biasa jek..baju pun biasa jek..ok lar tu…besederhana..nway, congratss misha n firos…pilot tuhhh

    0

    0
  8. ngagkung says:

    dh mcm kelambu je aku tgk pakaian si misha ni……

    0

    0
  9. angel says:

    kenapa baju misha mcm besar sgt?bukan bermaksud suh dia pakai ketat2..tp cam menggelebeh sikit…ermm tp xtau la kot fesyenn

    0

    0
  10. EMILDA says:

    aku suke die! haha..

    0

    0
  11. ngagkung says:

    dh mcm kelambu je pakaian si misha ni…….

    0

    0
  12. kenanga says:

    suke la tgk laki badan besar gempal tinggi.. ^.^ tahniah misha

    0

    0
  13. Emilda91 says:

    aku suke die! haha..

    0

    0
  14. xsukaartisprasan says:

    simple n sweet.. suka sgt dia sbb she’s very low profile..;)

    0

    0
  15. mak jemah says:

    cantik pelamin.. mak jemah sukerrrrrrrrrrr…… letop!!!!

    0

    0
  16. MISHA UMMPH says:

    Orang kelantanlah katakan.. Kalo orang lain, hari bahgia nk juga tutup kepala tu.. nampak jugak kesopanannyer.. Konon nk ke barat la tu.. Nama kt rumah orang panggil Mek Ah tapi leh tukar jasi Misha… Hahaha.. 1 bab lagi kalo anak panggil (orang sekarang-kelantan) mesti Mama, mami, meggi.. kalo ayah yu mesti papa, papi papu.. kalo panggil mak-ayah. Malu konon.. cam orang lama. Cuba cek kalo x caya… Kesimpulannyer.. Memang x suka dia ni…

    0

    0
  17. xyz says:

    Alhamdulillah…semoga berbahagia dan berkekalan….simpe n nice..=)

    0

    0
  18. hani says:

    ok la baju misha..xsendat2…baju kurung xsilap 2…cantik dan simple

    0

    0
  19. mak pening! says:

    zaman skang ni dh jd trend klu betunang yg lakinye mesti dtg jgkkan… dtg klu dok diam2 ok gak la tp depa punya posing dh mcm menikah… ade tu siap sarungkan cincin hmmm masak2

    0

    0
    • pemerhati123 says:

      mak pening!
      misha omar org kelantan..adat org kelantan kalau bertunang mesti bertukar cincin..aku kawen ngn org klantan..aku pon tekejut beruk beria2 suh si lelaki dtg..rupa2nya mertua akn sarungkan cincin jgk kt bakal menantu yg lelaki…

      0

      0
      • apa kau kesaj says:

        tah la kau ni, adat negeri masing-masing lah. lain kali amik tahu sikit pasal adat negeri orang

        0

        0
  20. BUSY BODY says:

    tak suka langsung cara yg di buat ni…baru bertunang dah siap letakkan tangan kat paha lelaki apa kes…. dgn tak bertudung lagi..inikah org kelantan sejati? sapa nak jawap???????cubalah….hargai budaya dan ugama islam kta

    0

    0
    • Mind your own body says:

      please do not emphasize bad things only to kelantenese. who ever you are, what ever you do, RACE does not come in a package with specific attitude. Importantly, self esteem. Please..

      Don’t be such a narrow minded. Open ur mind, eyes wide.

      0

      0
    • Anonymous says:

      busy body…takde kena mengena ngan kelantan ok. asal plak tanya inikah kelantan sejati? sepatutnya ko tanya inikah muslim sejati? bebal

      0

      0
    • NenekBurberry says:

      excuse me okay..
      please jangan kaitkan kenegerian dgn attitude seseorang yer…
      tolong lahhh…
      kalau mcm tu aku pun boleh cakap, pompuan negeri sembilan suka amik laki orang… boleh??? boleh ke???

      0

      0
    • apa kau kesaj says:

      woi kau ni cer g tengok orang bukan kelantan yang tunang, pegang-pegang jugak. tak payah la nak libatkan negeri pulak. cakap pakai lutut ke?

      0

      0
  21. estree pesona says:

    TAHNIAH….Misha & Firos.
    cantek ar baju dia…..BIRU…. color febret aku arrrr..
    suka,,suka,,,suka,,
    skali lg TAHNIAH,,,,,MABROUK ALAF2 MABROUK

    0

    0
  22. sitipah says:

    serius aku cukup pelik dengan org-org yang komen kat sini.berbulu tekak cam nak muntah pun ada.cam bagus je korang semua ni kan?itu tak suka,ini tak suka,itu tak puas hati,ini tak puas hati.FYI itu pilihan MO sukati dialah nak pilih dan pakai baju yang camna pun.majlis dia.bukan majlis korang pun.rasanya dia tak jemput korang pun datang ke majlis dia.dia pun tak perlukan perunding imej yang tak bertauliah cam korang-korang semua kat sini kot!!ketat salah,longgar salah,kaler tak cantik korang kutuk-kutuk..apa pilihan korang semua tu dah bagus sangat ke??

    0

    0
    • meluat dgn komplen bodoh says:

      ntah…kecoh jek .. suka dier la nk pakai kaler ape , diamond tahap mana …sume nk komplen .. as long baju dia xketat , xde berlebih2 han , xde nk menunjuk2 sesangat … biar jela .. mana ada yg perfect … sume nk sibuk nk jd ustaz ustazah … cermin diri dulu .. ntah2 kita ni terlebih sudah dr apa yg kita kata kt org … sbb tula dia buat upacara tertutup jek .. tp gmbar ni dapat gk kt wartawan .. panggilan mama ke mak ke , tupun nk jadik isu .. eh , pls laaa … gi sibok masalah lain boleh x …

      0

      0
    • Lalalalalalalala says:

      mereka yg komen bajet mcm bgs ni..sbnrnya KURANG KASIH SAYANG…itulah jd mcm tu..

      0

      0
  23. kasut putih says:

    Tahniah misha, simple but great. Semoga berkekalan..

    0

    0
  24. mama says:

    saya org kelantan. memang panggil papa n mama. so apa masalah? takda kaitan komen tu dgn gambar misha tunang pun. bukan zaman sekarang je panggil gitu.saya lahir 70an. satu lagi, setgh2 org di kelantan, bakal pengantin lelaki digalakkan dtg. antara sebab adalah utk bekenalan dgn family seblh perempaun. supaya yg blm kenal, dapat kenal. ataupun nak kurangkan risiko ditipu. contoh, lelaki tu suami org, dia kata dia bujang. mungkin ada di kalangan saudara mara perempuan yg dtg ramai2 tu kenal dia…tapi yg bergambar letak2 tangan tu mmg tak patut langsunggggg. apa lagi sarung cincin sendiri

    0

    0
    • mama says:

      one more thing. adat kelantan, lelaki pun dapat akan disarungkan cincin oleh bakal bapak mentua dia..tapi bukan oleh bakal wife, itu salah!

      0

      0
  25. Cik Rini says:

    hopefully ikatan pertunangan akan berpanjangan ke jinjang pelamin dan kekal bahagia sampai akhir hayat. hrp2nya lsp ni misha kena jaga diri , jgn daring2 ambil gambr prewedding.nti peminat xsuka.lebih elok jika besederhana dan xperlu terlalu grand.berjimat amalan mulia..lebih molek kalau misha bertudung penuh lepas ni. ..barulah sejuk mata memandang.anyway, congrats.

    0

    0
  26. entah aper2 says:

    mcm smangat ksukuan jer smua pngomen nie….
    saper jer bertunang pkai tudung??
    kbyakkan artis nikah bwu bertudung…
    p xtau la kan…

    0

    0
  27. lynnyana says:

    ala.. ok la die pakai baju 2 x la ketat dan seksi.. bio die la.. majlis die sukaati die la.. i sen pon x minta duit korang byr utk taja tunang die.. doakan die bahagia dh la.. xyah komen lebih2.. kang dh termasuk meengutuk org… dh dpt dosa.. doakan lpas kahwin nie semoga die bertudung mcm irma,farahaf, raja farah, diana amir, wilma mohd, wardina,aida rahim,ct nordiana,ana rafali.. semoga Allah swt berikan hidayah kpd mo.. terima kasih

    0

    0
  28. RIMAS says:

    erm.. ape ke iklan kat blog nara ada holy bible semua nih???? isk!! semakkkk!!

    tahniah la misha ooi.. pelamin tu ari wedding couture sgt! :P

    0

    0
  29. makcik sebelah rumah says:

    bgus apa sopan je mcm misha ni

    0

    0
  30. maz says:

    org tu bakal nak bina masjid..doa kan la yang baik2..kalau nak tegur guna cara yang sopan pun boleh..rasanya lebih baik..menyakiti hati orang dengan kata2 pun berdosa jugak kan..apa2 pun semoga kekal ke akhir hayat ye misha..mudahan nanti akan jadi insan yang lebih muslimah,amin..

    0

    0
  31. Anonymous says:

    tk paham aku org pakai baju sopan macam tu pon ade lagi yg tak suke . ape yg korang nak sebenar nye .

    0

    0
  32. dyna says:

    kalau ketat..korang kutuk….pakai longgar pun nak bising…manusia..manusia…..manusia…oh manusia….

    0

    0
  33. Anonymous says:

    Pelik la korang ni..baju ketat korang kutuk, baju tk ketat korang kutuk..apa la korang ni..

    0

    0
    • Lalalalalalalala says:

      apa nak pelik..itulah mentaliti org kita..org lain semua tak betul..diri sndri jer btl..

      0

      0
  34. sadis says:

    simple n nice.. but baju misha nmpk besar.. style bju krung pahang tpi dimodenkan.. x sesuai mybe material kain x seswei buat bju krung pahang sbb x soft. kaler baju dh cntik dah… =)

    0

    0
  35. ahkak puaka says:

    HUNTONGLAH DPT PILOT MAS.. SEMOGA KEKAL MCM ZIANA TU.. CARI ORG BIASE LEBIH AFDAL :P

    0

    0
  36. cici says:

    Jangan la kritik sangat, tengok and take is as added knowledge dah la . Xpasal2 buat dosa kering je tau kalau asyik komplain jea :)

    0

    0
  37. SexyAlien says:

    Dieorang ni mmg sweet couple. Firos ni rupenyer kelakar dan sporting orgnyer. Memang padan ngan Misha yg sempoi. okla.. simple mcm ni. Congrat!!

    0

    0
  38. mamasafiya says:

    Kelakarla baca komen2 kt atas.mcm bebudak plak gaduh psl baju la,adat la.bg aku baca je la blog ni.xyah nk emosional sgt.

    0

    0
  39. confuse says:

    sorry la tapi misha bertunang x de la pegang2 n peluk2 mcm kwn2 yg lain.. blom nikah dh siap pegang n peluk bagai..

    0

    0
  40. bijak pandai ku says:

    tahniah misha,,,dan tahniah juga atas penghijrahan ke arah yg lebih dberkati itu,, kami sentiasa menyokong kamu,,,,

    0

    0
  41. Lisa says:

    Untung misha.. Afterall she deserves it.dia pun sopan. Tunang dia punya ayah ialah pilot even Adik Tunang dia pun pilot..ayah dia Kawan bapa aku..kira family senang gak tapi low profile.doakan lah kebaikan mereka….

    0

    0
  42. Page khas says:

    Lampu lilin tu mengingatkan sy pd lambang israel yahudi.. Kalo x silap la..

    0

    0
  43. saye says:

    haha..korang ni klakar la.ak kadang2 bukan teruje nk tgk ape abg nara publish..tp truje nk baca korang punya komen.itu kate itu,ini kate ini.jadi jokes da kekadang.hilang stress kejap.haha

    0

    0
  44. Dato minah jambu 24jam mengadap computer says:

    elleh…..pasal lampu pn korang nk kecoh ! itu kn buatan manusia bukan nye setan !!! kenape haram ke lampu tu??????????? kalau haram lain kali misha leh pasang lilin je…….dh komen pasal lampu pulak dorang komen pasal negeri kelantan !!!!!! ape kene mengena pertunangan misha ngan lampu n negeri kelantan ??????????? cuba terang kn ngan minah jambu ni…….

    0

    0
  45. name kite aiman says:

    nape la selalu yg cantik mesti pilih SHEREK jadi pasangan….xda taste ke?muka cantik nampak macam memilih tapi last2 yg ADOOO je ko pilih,..kecewa kawan aku..kalau tau camne pilihannye dah lame dia try adjust…hahahahaha

    0

    0
    • Tina turner says:

      Ko jd la pilot br misha pilih ko. Even ko skrang keje dokter ke lawyer or sains aktuari ke misha tetap xnk kt ko. Die nk pilot. Ooo ko pon pilot gak? Ko hati busuk sume pompuan xnk kt ko haha..

      0

      0
  46. tipah hOt says:

    mcm2 kOmen kOrang ..
    ape pOn misha .. tahniah hOpe kekal hngga ke jinjang pelamin :)

    0

    0
  47. princess says:

    ni ke lelaki yang di bangga2 kan sangat dulu tuh..tak hensem pun…pilot?? apadahal…bukannya Ustaz ke Doktor ke nak banggakan sgt..lagipun kehidupan Pilot paham2 je la khennn….aku benci Misha ni..sebab masa dia naik dulu..aku nak tangkap gambar dia…..tinggal nak snap je..di terus blah..kuang ajar!!

    0

    0
    • Misha Lovers says:

      To Princess wannbe yg perasan nak jadi princess…Ko tu dari planet mane? kalau tak suke tak yah lah nak komen sini…kau tu masuk je lobang jamban simpan muka hang kat sana sama lah dgn mangkuk jamban. Ko nanti bila kau dpt laki badut atau setan betanduk manusia…padan muka kau!!!!!!! Aku doa kan kau!!!!!!

      0

      0
  48. Misha Lovers says:

    Smoga berbahagia Kak Misha dan Tahniah. Will wait for your wedding nanti =)

    0

    0