Written by AbangNara | February 19th, 2013

Akhirnya wajah si comel anak hasil perkongsian hidup Faezah Elai dan Heykal Hanifah dapat juga ditatap oleh peminat-peminatnya. Pasangan ini telah sepakat untuk memilih nama Dealova Heyrinna Heykal untuk anak sulung mereka ini.

anak faezah elai

Pastinya Faezah Elai dan Heykal Hanifah sedang teruja membesarkan anak mereka. Banyak cabaran yang akan ditempuhi namun semua itu pasti berbaloi. Anak Abang Nara pun baru lepas baik demam. Semoga Dealova Heyrinna membesar dengan sihat dan menjadi anak yang solehah untuk kedua ibu bapanya.

anak faezah elai

5 lagi gambar Dealova Heyrinna Heykal dengan membaca entri ini sepenuhnya.

P.S: Banjir kilat di Puchong semalam.

anak faezah elai
anak faezah elai
anak faezah elai
anak faezah elai
anak faezah elai

Baca Yang Ini Pulak:-

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

99 responses to (7 GAMBAR)Dealova Heyrinna Heykal, Anak Faezah Elai & Heykal Hanifah

  1. ProfHariz says:

    Comel semoga menjadi anak yang baik :)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 67 Thumb down 4
  2. adah says:

    comel. tp nama berbelit sikit nak sebut.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 28 Thumb down 2
  3. Anonymous says:

    comel

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  4. reeza says:

    Tahniah…
    Indahnya ciptaan ALLAH, moga menjadi muslimah yang solehah, taat kepada ibu bapa dan ALLAH.. AMIN….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 51 Thumb down 0
    • ting tong says:

      senyuman baby Dealova Heyrinna menawan hati… Anugerah Allah yg paling indah..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 38 Thumb down 0
  5. Yeyee says:

    Tahniah…comellss

    Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  6. Anonymous says:

    Alhamdulillah…

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
  7. Miamor says:

    uuuu dealova tu..nomei nomei

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
  8. cik salina says:

    comelnye

    Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  9. roses says:

    adoiiii tembamnyer geram tngok mcm nk gigit jer pipi dia..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 0
  10. apa2 aje.. says:

    soooo…cute..penuh bulu2 roma di muka..comel betul..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 0
  11. cik salina says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 63
    • Anonymous says:

      baby lagi… mmg le mcm tu…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 44 Thumb down 1
    • el says:

      biasa la baby nanti lama2 bulu roma tue akan gugur sendiri….:)

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 51 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      time baby, bulu roma memang nampak ketara. sok besa sket, bulu roma tu hilang sendiri.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 35 Thumb down 0
    • Algo says:

      Bulu2 pada baby ni perkara biasa. Orang panggil Lanugo, rambut pertama yang dihasilkan mulai bayi berumur 5 bulan dalam kandungan. Biasanya akan hilang lepas beberapa minggu atau bulan lepas bersalin. KITA SEMUA pernah ada lanugo ni. Harapnya kamu cari ilmu dulu sebelum hantar komen. Semoga komen lepas ni lebih bijak ler harapnye yeerr…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  12. aina emma says:

    dealova ni maksudnye ape?

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
    • LESONG says:

      MAKSUDNYE KUIH SERI MUKE CICAH KOPI PON SODAAAAP…~~

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 46 Thumb down 4
      • Anonymous says:

        dealova? sedap je bunyi nama tu tapi takde maksud.
        nanti anak ke-2 bolehla faezah elai letak nama ‘Pancawarna’ atau ‘Simbiosis’, ‘Kurik Kundi’, ‘Ajari Aku’ atau ‘Anak Itik Tok Wi’ pulak…….

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 46 Thumb down 27
        • LESONG says:

          ‘GANGNAM STYLE’ , ‘SMELL LIKE TEEN SPIRIT’ , ‘TOXCITY’ , ‘BABY ONE MORE TIME’ PON BOLEEEEE~~~~ AGAK2 NAK KLASIK, ‘DONDANG SAYANG’ LA..KAAAAAHHH3!!!

          Hot debate. What do you think? Thumb up 26 Thumb down 18
        • Anonymous says:

          sonok yer gelakkan name anak org?

          hmm..kind of mentality,,,

          Hot debate. What do you think? Thumb up 14 Thumb down 8
  13. ................ says:

    ala….comeiiiiinya baby ni….suka tengok pic y pertama tu…

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  14. Anonymous says:

    comelnye…

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  15. miss mong says:

    dealova?aku ingin menjadi mimpi indah dlm tidur mu..lalala

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 27 Thumb down 0
  16. aja says:

    baby banyak bulu kat muka..mgkin ikut belah husben die kan..tp sangat2 comel & cute..eh sme le tu

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 3
  17. sesal mendua says:

    aku suke tgk pic yg first tu..come sngt…

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  18. Anonymous says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 17
  19. maya says:

    comel sangat..tak sabar nak ada baby lagi…
    dealova?? nasib baik bukan pavlova…

    Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 1
  20. yayas says:

    comel sgt…alhamdulillah

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  21. Wah says:

    Lentik nyer bulu mata..comeinya…
    Org tua2 kata bb banyak bulu ni sejuk..sejuk apa pun tak tahu..
    Tp normal bb baru lahir banyak bulu..
    Lama2 dia gugur sendiri…

    Comellah anak awal faezah elai…semoga membesar jadi anak yg soleh hormat ibubapa…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 0
  22. Anonymous says:

    jap lagi bertalu talu la orang tanya maksud nama Dealova Heyrinna Heykal sebab takde nama melayu/islam….

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 1
    • diyana says:

      sebelom berkepol2 dorang tanye meh aku jawab…

      dealova = dear love
      xsemestinya yg name arabic2 tu je yg membawa maksud baik..org melayu dulu suke letak name bunga kemboja melur melati..positiflah…bunga kan cantik..

      semoga anak ini lahir dan besar dgn penuh rasa cinta pada Allah dan ibu bapa

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 43 Thumb down 1
    • kim na na says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 12
  23. lalalala says:

    comel

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  24. sesuci bunga says:

    comel….
    tercium-cium bau baby…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  25. yoysh says:

    cam berat sgt nama tu … x tepikul anknya bila dah beso nanti .Cam mana ye dlm kelas nanti cikgu nak panggil .Pilih lah nama yg biasa2 … sebab nama ni akan di pikul hingga ke tua .Masa kecik2 atau memuda sesuai la nama dealova ni .. tapi bila dah tua .. agak janggal bunyinya

    Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 5
    • Anonymous says:

      mereka tua dizaman mereka…mmg zaman bby skang name mcm tu kot…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
      • dania says:

        betullah…. kalau nama anak 3 perkataan, nama mak pun 3 jugak… nama plak jenis tergeliat lidah nak sebut…. bayangkan mcmana sengsara tok iman nak talkinkan bila sampai masa nanti…. tak kesian ke tok imam… nak sebut nama jer dah panjang berjela ambik masa….

        Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  26. Dolton Bibiyana Layola Al-Muslem says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 25
    • dolton itu pondan says:

      Dolton nie pondan ker ekh..?slaloo pondan jerk yg nama pelik2 nie..dolton bibiyana layola al muslem…hmm pnjgnya fake name ko…kesian kt ko nie..ke bumi x..ke langit pn x..brubah laa weh…n mulai prubahan ko tue ngn kasi komen2 yg elok cket kt Bn nie..selama nie aq phatikan komen2 ko..very unpleasant to read..wake up arbok…bye

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 2
    • mulut celupar says:

      dolton buduh

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  27. Anonymous says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 13
  28. Dolton Bibiyana Layola Al-Muslem says:

    nama anak minah nie felda sgttt…cuba tgk nama anak2 org kelas atasan atau anak2 mixed bloods…nama mereka sgt islamic (walaupun perangai kadang2 xmelambangkan islamic…hahaha)…

    cth spt anak2 sofea jane(lupa nama anak dia), anak julia rais nama putri iman afzan
    even pengacara fofuler sarimah ibrahim punya nama pun…who else…add sendiri…

    ni xsedar diri mamak estet, nama anak konon2 urban…buat jadi bahan kutukan/ketawa org je…

    ps: sape2 sini yg nama anak konon2 urban tp tinggal flet/apartment tue jgn terasa lah pulok yea??…haha

    Hot debate. What do you think? Thumb up 13 Thumb down 17
    • Anonymous says:

      jiran aku ada anjing nama dolton…dah meninggal sakit tua..tengok nama kau teringat si anjing sebelah dulu..jgn terasa pulak lah yer..

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
    • sedihla says:

      aku setuju dgn dolton..org2 islam akhir zaman ni dh byk tersasar…sedih

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  29. So So says:

    Sooo?? kalau sahkan dirinya hamil bulan 8 ke 9 ke 10 ke 11 ke 12 ke ada apa2 yg tak kena ker?

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  30. Dolton Bibiyana Layola Al-Muslem says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 22
    • saya lalala... says:

      alahaii.. name anak dorang yg ko sibukkan… lantak ler.. tu urusan dorang sbgi ibu bapa… yg menjawab nanti pun dorang jugak! ti anak ko letak ler name elok2… asal name pelik sket jd isu… gi la check name korang sndr ade mksd ke tak… janji perangai elok sudah ler… name da diberi pon…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
      • Dolton Bibiyana Layola Al-Muslem says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 21
        • Lalola says:

          ‘Cantik’ bahasa kau Dolton.. ‘Secantik’ nama samaran kau..

          Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
        • saya suka gosip says:

          aku rse dolton ni mesti kak cham…kak cham, olga n dolton org yg sme..cume olga mulut jht sket dr kak cham..dolton mulut puake..sbb dolton ni sme ngan olga madah nk hine pprt ngan felda je..aku felda islamic je nma..sedare aku pprt islamik je nme..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      Ak heran la si bibikyana nie..x hbis2 dgn prsaan jles..kesian jgk ak tgk..hbis tu nme ko tu dolton bibiyana tu nme dh mcm krbau blkg rumh ak dh..ssuai sgt nme ko tu ak ksi kt krbau blkg rumh ak..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 0
      • Dolton Bibiyana Layola Al-Muslem says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 15
      • cik katty pinggang kerengga says:

        apa nk diherankan…..nama dolton bibiyana tu nama kambing biri2 gred E kt new zealand

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 1
  31. Anonymous says:

    Bengap betul la so so ni..aku tak cakap tak kena ke tak..aku hairan je..sihat n smpurna baby dia.wanita yg dah ada pngalaman melahirkan baby pramatang je tau..kalau ikutkan dari berita kehamilannya,memang premature..p syukurlah sihat smpurna..tahniah faezah n suami

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 2
    • saya lalala.. says:

      jgn cepat ckp org bengap.. dia tu salah fhm jek… faezah mmg ler umumkan bulan 8/2012 dia daa pegnen.. tp mase tu sekitar 4 bln pegnen daa..

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
    • Alahai says:

      Yelah tak baik bengapkan org…lgpun soklan awak tergantung…
      Cuma saya tertanya2 gak sekarang …u tau tak tahu faezah elai ni dah mengandung 4 bulan time dia umumkan kpd media?
      Coz faezah preggy after 1 year married, so pabila dia mengandung…dia tak terlampau excited ( if u know why…org2 tua tak bagi kita excited melampau) after lpas trimester pertama barulah boleh gembira sikit..
      Im pun tak sure knp…tp more tu pantang larang…

      Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
    • haiya says:

      bengap betul lu nie..anak premature ke apa..menilai berdasarkan pengumunan kat facebook or twitter x mengesahkan tarikh dia mula pregnant… time august tu sekitar 4 bln br dia nak umumkan sbb kandungan da makin kukuh ataupun br tau dri pregnant br umumkan…jgn ikutkan sgt brita kehamilan membuta tuli je

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  32. TopiPinkMakcikBedah says:

    alaaaa kenapa nama anak diorang korang nak sibukkan?? biaq pi laaa… tak susahkan sapa2 pun… anak tu dia dah kandung 9 bulan lebihhh…. so biar lee nak letak nama dealova ke… pavlova ke…. eeeee…. penyibuk betul la !

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  33. ca says:

    alahai comey gileee anak dorg.haih..geramnye

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  34. Kak Nam says:

    Hey hey hey hang jebat…

    Mesti jadi bahan kat skolah nnti

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 2
  35. hellyberry says:

    comelnye..semoga x jadi ppuan perampas laki org nnt….wakawaka..jgn mare

    Hot debate. What do you think? Thumb up 5 Thumb down 7
    • saya lalala... says:

      jgn samekan baby ni dgn ape yg pernah berlaku pd ibu bapa dia dulu… ” Tidak ada insan suci yang tidak mempunyai masa lampau Dan tidak ada insan yang berdosa tidak mempunyai masa depan” ko pasti ke keturunan ko akan dtg takde adegan rampas merampas?? bek ko doakan yg baek2….

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
    • hati ku suci umpama bayi says:

      hellyberry; bayi adalah tidak berdosa. jangan sesekali cakap benda tak baik ke atas mereka. nescya keturunan kamu kena sumpah ketulahan 7 keturunan perangai jijik macam yang kamu sendiri ucap. lalalaa…

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
    • TopiPinkMakcikBedah says:

      takda anak jangan cakap yang tidak2 hellyberry….. karang keturunan hang pulak yang ada adegan rampas merampas ramas meramas…. bayi tu ahli syurga… doa yang baik2 sudah laaa… bangang punya betina… ke jantan kau ni?? haihhh

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  36. Ratu minah jambu merah / biru says:

    comel nyeeeee cute betol lah …..dh besar nk jadi ape sayangggggg ??? mesti nk english education tau sayang ok dh besar nanti leh mateair ngan mat salehhh jangan mateair ngan jantan mlayu ok n badan tu nk kena jaga sayang tau ok jangan jadi badan macm daddy gemok ! badan macm mummy ok muah muah muah ssssssssssssss tido tido…

    Hot debate. What do you think? Thumb up 12 Thumb down 4
  37. Cik Tonah says:

    Eiiiiiiiii comelnyerrr =)

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  38. Pengkritik tidak bertauliah says:

    “Aku ingin menjadi mimpi indah dalam tidurmu…Aku ingin menjadi sesuatu yang selalu bisa kau sentuh……”

    Dealova

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  39. emma mengelembong says:

    nama baby ning berbelit takpe la sbb dia sah2 mixed blood, ni berbelit sbb heykal kokasian? nan hado…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  40. Anonymous says:

    comelnye…doakn yg baik2 utk baby ni…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  41. sha Mus says:

    comeiiinya….smga ,jd ank yg taat kpd ke2 org tua & mjd ank yg solehah..Aminnn….doakn yg terbaik utk kluarga mereka………

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  42. Enough says:

    Korg ni. doakan yg baik2 saje utk baby ni. Xyah nak peningkan kepale sdiri bab name,bulu,baju,berak,kencing baby ni. dier ade mak bapak. tau la dorg besarkan ,didik anak . nasihat x salah, tp jgn nk kutuk je memanjang. haihh.. ade je org2 yg nak ngutuk. positif la sikit.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  43. C COMEL says:

    COMEL NYE…ASE MCM NAK CIUM2 JEA BABY 2…:)

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  44. yaya says:

    comel baby faezah…ni msti suke dgr lagu dealova ek?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  45. zulfa says:

    nama anak2 artis sekrang semua nak yg ala2 moden mat salleh kan…hahaha,,serupa la artis barat pun nama anak entah apa2 dah nama….erm…nama macam fatimah khadijah mohamad ibrahim dah tak glamer kan…tapi nama2 tu la yang paling glamaor sepanjang zaman,,,ada dalam al quran

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  46. awek kulim says:

    nomeynye… x sabar nk khwin dpat baby… huhuhu

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  47. ann88 says:

    ntah mende2 korang ni..buat dosa je..baik senyap jgn jg tepi kain org …dosa pun kurg…
    cau ar…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0