Written by Bella | April 2nd, 2015

Sarimah Ibrahim kini sudah bergelar isteri kepada cucu  kepada Yang di-Pertuan Besar Negeri Sembilan ke-10, Tunku Nadzimuddin Tunku Mudzaffar atau lebih dikenali sebagai Tunku Jamie kira-kira jam 12.28 tengah hari tadi.

Mengenakan busana serba putih, pasangan ini kelihatan cukup sepadan dan berseri-seri. Tidak dapat dinafikan Sarimah masih lagi mempunyai auranya tersendiri dan selalu kekal jelita.

Majlis tersebut telah berlangsung di sebuah hotel terletak di ibu kota Kuala Lumpur dengan penuh adat melayu tradisional dan dihadiri oleh ibu bapa Tunku Jamie, Tunku Kecil Besar Tunku Datuk Mudzaffar Tunku Mustapha dan Tunku Dara Tunku Tan Sri Naquiah Tuanku Jaafar serta Tuanku Najihah Tunku Besar Burhanuddin, Tunku Ampuan Negeri Sembilan.

Mari kita lihat foto sekitar majlis pernikahan Sarimah Ibrahim dan Tunku Jamie dengan membaca artikel ini sepenuhnya.



 

29 responses to (7 FOTO) Sekitar Majlis Pernikahan Sarimah Ibrahim & Tunku Jamie

  1. ann says:

    penuh sopan. tahniah utk mempelai

    0

    0
  2. Anonymous says:

    simple, walaupun melibatkan kerabat….i like!!! less is more

    0

    0
    • Umno gila says:

      GST Haram ? Ustaz Sheikh Nurruddin Al Banjari tidak boleh mengajar dah dalam TV, kerana bercakap benar . ustaz dihentikan berceramah selapas menjawap soalan yg di tanya oleh penonton,,penonton tanya kepada ustaz, apa hukum GST ustaz? ustaz menjawap berdasarkan ilmu yg dia ada, GST Hukum dia Haram,,Nabi kata haram kamu mengenakan cukai kepada org Islam, cukai hanya untuk org bukan Islam,,orang Islam hanya kena bayar zakat, org kafir yg kena bayar cukai, kalau zakat kena cukai kena ini dinamakan zalim,,maaf bukan nak berpolitik ,aku tak takut diriku dibenci kerana menyampaikan berita benar, Di angkat pemimpin yg zalim oleh mereka2 yg zalim .

      0

      0
      • rora says:

        itu kalau pemimpin pakai duit rakyat tanpa buat apa2 ! aduhhh . copy paste punya pasal la ni -.- tolong buat kajian betul2 . Jika cukai GST diharamkan berasaskan penafsiran simplistik bahawa ‘haram kerajaan kutip cukai selain Zakat, sedekah, jizyah dan ushur’, maka semua jenis cukai yg dikutip kerajaan sebelum ini tidak kira di Peringkat Persekutuan mahupun negeri2 termasuklah Kelantan, Selangor dan P.Pinang seperti cukai pintu, cukai tanah, cukai premis perniagaan dll juga adalah Haram.
        Zakat hanya disalurkan kepada asnaf tertentu dan tidak boleh digunakan utk keperluan rakyat yg lain seperti emolumen dan gaji pekerja2 kerajaan, pembangunan kemudahan asas utk rakyat. Sebab itulah zaman selepas Rasulullah SAW, ijithad pengurusan kewangan negara berkembang bermula dengan Khalifah Umar seterusnya zaman Umayyah, Abbasiyyah dan Uthmaniyyah.
        dakwaan anda tentang GST dikenakan pada miskin dan kaya tidak tepat. GST dikenakan kepada barang2 tertentu, dan byk lagi barang2 yg tidak dikenakan GST.
        Justeru, ia bukan cukai yg dikenakan kepada yg miskin, hatta kaya sekalipun. Mekanismenya diletakkan pada barangan dan perkhidmatan, bukan kelompok golongan yg diklasifikasikan sebagai miskin atau kaya.

        0

        0
      • anon says:

        Org Gila…….hey ni blog gosip bodoh. Get lost.. GST pulak, tak suka takyah duk msia. Katak bwh tempurong. US dah lama ade tax ni, dkt setengah abad…

        0

        0
        • maa says:

          JGN JD BODOH BANDINGKAN NEGARA SANA GAJI SUME MAMPU NK BYR. SINI GAJI XNAIK ADE FIKIR KE? SUKA2 XSUKA GST KUAR DR MALAYSIA. DAH TU KLO XSKE HUDUH KUAR DR BUMI ALLAH!! CKP DKT PEMIMPI YG KO SANJUNG SGT! BODOH XPNH ABIS PENYOKONG UMNO NI

          0

          0
    • boleh bezakan pemikiran orang bijak yang mana satu . orang yang bijak percakapan nya tidak seperti memarahi dan tidak mengeluarkan kata2 kesat . well, stop to complain . sungguh memalukan . macam ni ke cara orang melayu yang kononnya ingin maju ?

      0

      0
  3. walaweh says:

    Tahniah… sopan je kak mah pakai mcm tu..

    0

    0
  4. ... says:

    penuh menjaga adat istiadat keturunan raja2 sungguh.. merekalah ketua agama islam.. tapi aurat masing2 ntah kemana2..

    0

    0
  5. Anonymous says:

    nadzimuddin ni kerabat ns bergaduh dgn kerabat johor tu.. ishh…

    moga bahagia.. adore sarimah yg cantik jelita

    0

    0
  6. lee says:

    sempena majlis akad nikah ni,pihak hotel mohon lanjutan tempoh utk serve minuman keras..hmmm

    0

    0
  7. Anonymous says:

    Tahniah .Memang la patut buat secara sederhana. Mereka bukannya baru pertama kali kawin. Lagi pun masing2 dah berumur. Tapi lagi elok kalau dimajlis nikah, yang hadir tu dapat menutup kepala (bertudung) . Tujuan berselendang tu untuk menutup kepala bukan menutup bahu.

    0

    0
  8. anna says:

    Cantik dan ayunya Sarimah…. malas nak mengata majlis org. Doa ja yg baik2.. Smoga kekal bahagia hingga jannah…

    0

    0
  9. Mary had a little lamb says:

    Caya lah Sarimah. Very simple yet classy. Tak ‘over’ pun like some artists (read: saripah sakinah, hanez suraya, etc). Kahwin ni is all about keberkatan. Tak payah la nak havoc or show off sangat. Yang penting jodoh panjang sampai ke Jannah. May u two be blessed with many beautiful children and long-last happiness dunia n akhirat.

    0

    0
  10. hotmama says:

    congrats! loves u on air. missed your chirpy accents. may u love each other till your hair turns white but not bald. have lots of pitter patter. all my blessings…

    0

    0
  11. Tahniah..cantek sarimah. Semoga berbahagia hingga ke jannah

    0

    0
  12. Teddy Bear says:

    tahniah… semoga berkekalan..

    0

    0
  13. ROSEBIRU says:

    Alhamdulillah dan Tahniah..

    0

    0
  14. Anonymous says:

    gambar nikah sarimah dah….mana gambar nikah issey (titan)? padahal issey dah nikah dulu dari sarimah…huhuhu…ni pun tahu issey kahwin melalui newspaper…

    0

    0
  15. Bang Mat Misai says:

    Ex wife Jamie boifren Mat Saleh…dapat Sarimah ex-hubby Mat Saleh…sume main Mat Saleh daa…!

    0

    0
  16. Anon says:

    Sarimah elok menutup aurat lepas ni, jgn jadi mcm pengacara lain tu yg dedah2 betis dan lurah bila mengacara. Nak berjaya bukan bererti kena berpakain dedah2. Its what comes out from your mouth and the way you think. kalau ada looks dan articulate tu bonus lah tu. suka sarimah mengacara very natural, tak fake dan annoying seperti daphne iking atau marion caunter. Pendapat saya lah.

    0

    0