Written by AbangNara | December 29th, 2011

2 jam sebelum ini Abang Nara dah kongsikan fesyen yang dianggap terbaik sepanjang tahun 2011 ini. Apa kata kali ini kita layan yang terhancur pulak. Sekali lagi diingatkan ini ialah pendapat daripada mata Abang Nara. Maka sememangnya ianya berbeza dengan mata anda. 7 fesyen terhancur itu adalah:-

1.  Miera Liyana – confirm kena masukkan dia nie, kalau tak mesti anda kata mata Abang Nara kero.

miera

2. Fathia – Abang Nara memang tak gemar style berbulu-bulu nie. Geli badan

fathia

3. Fida – sekali lagi fesyen berbulu yang menyebabkan kegelian pada tekak Abang Nara

fida

4. Amanda Imani – muka macam bangga je kan?

amanda

5. Fasha Sandha – fuh, bareback gitu.

fasha

6. Najwa Latif – memang out 100% fesyennya

najwa latiff

7. Didie Alias – seram mak nyah ~~~

didie alias

Sekian terima kasih.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

120 responses to 7 Fesyen Terhancur Selebriti Wanita Malaysia Sepanjang Tahun 2011

  1. first time says:

    aku first

    0

    0
    • aku says:

      I loike najwa latipp ibrahim…ok ape…soo pinky

      0

      0
      • Jembalang Tanah says:

        Amanda Imani dah rupa gaya mcm ahli bina badan je bila posing mcm tu!!

        0

        0
        • minah says:

          perasan cantik letteeewww

          0

          0
        • Dayang says:

          i paling suka fesyen Fida… LOVE u Fida.. u MMG BERANI setaraf Lady Gigih.. Keep it up. They ols jgn carot k, ni retis kesayangan meks nih~ daaa…..

          0

          0
        • malas ah nak bagi komen, baca semua komen, semua utter rubbish, janis tak makan, tapi boleh ‘pergi makan’. so i wanna sing today : “I’ll just fake it in the end, just save it for a new song and leave dead in the end. Time is wasted in the end, wood paneled wagon carpool dragons killing me again – we’re all dead.”

          0

          0
        • Tak Sanggup says:

          kesian Didie Alias diperlakukan seperti makluk asing gitu oleh mereka-mereka yg tidak berhati perut :)

          0

          0
        • kak limah lagi lawa dari dorang ni kan uollssss says:

          Mieraliyana-aku nengok dah tersembul sana sini benda dia tu.auuwww mantop leteeuuwww
          fathia-baju dia dah rupa ulat merayap kat badan je
          fida-haruslah mcm the mummy versi buta fashion.elok la klau kau pkai kain batik dgn sanggul mcm unta kau dulu lagi bagos aku nengok
          fasha sendat-badan dah rupe big momma ade hati nak pkai bareback.terkeluar lemak2 tepu keliling badan kau tu fasha sendat!!!
          amanda imani-pengganti malik noor die pakai camtu nak lawan bina badan letteww.confirm menang la
          najwa laiff-dahla aku menyirap dengar lagu2 dia,sume nak tido je plus fashion dia skrg ni dah ala2 minah indon la.be more creative ye cinta ulat bulu
          didie alias-die ni mmg perasan lady gaga padahal dah mcm ladygagak.please la malu sikit dgn org lain awak tu dah kertu!!!

          1

          0
        • maknyah says:

          euhhh geli. najwa latif dah elok2 tutup tapiii errr macam mak orang dah aku tengok :P

          0

          0
        • Selitone Cold says:

          0

          0
        • Lebih hangit dari biaseeee says:

          menayang tetek ——–> miera liyana
          (ke mata aku yg kero) HAHAHAHAHAHA !!

          murahan

          0

          0
      • qila says:

        buruk derrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

        0

        0
      • eleh eleh says:

        najwa latipp? eeeuuwwwww….

        0

        0
      • bongek says:

        najwa latif nampak comel. and polos. i like. oh oh and sopan. itu yang penting…

        0

        0
      • niea garcia says:

        kak limah oi yg lg lawa la sngt ..awk tu mcm la perfect sngt ble brfsyen..jgn nk ngate orng je..dorng mcm tu sbb designer dorng and mke up artist yg wt kan dorng jd hodoh..

        0

        0
    • sawariyya says:

      I geli tgk Didie Alias
      yuckkkkk macam
      Mak Nyah sesat pown ada

      0

      0
    • Second Time says:

      Encik/Cik, boleh la pegi beratur amik adiah yer kat abg nara…Penampar jarak jauh 5 Das..ok kann..

      0

      0
    • fesyen rambut Didie Alias tu mendapat inspirasi dari hikmat Super Saiyan Dragon Ball peringkat kelapan. Ko hado? Hadoken.

      0

      0
    • aku laa stalker says:

      najwa latip mcm makcik2 bwk dompet g pasar jerw..euuww..:p

      0

      0
    • omak ko!! says:

      aku x tau lah nape semua artis nk slahkan preka??!!! kalo ko x mintak bukak2 mcm tu dy pon x de kje nk buat…. bnyak lgi bju bleh dreka!! artis kata baju tu besar lah x muatlah.. lpas oter trlbeh kcik lah smpai nmpak sna sini lah… x kan preka tu x de alternatif lain kot??!! pereka kan kne kreatif!!! miera liyana aku rase ko bleh pkai inner yg wrna kulit tau.. mcm org main ice skating slalu pakai tu….!!!! mngkin smua artis yg trsnarai ni bleh buat kot!!! tp biase lah dlm ati msti nk jugak pakai kan bju yg lubangnya terkoyak besar mcm kanak2 tadika gunting buat seni kt skolah KANNNNN!!!!!! NAK SERIBU DAYA TAK NAK SERIBU DALIH!!!

      0

      0
    • Yuni di sini says:

      Dlm ramai2 ni aku msh boleh maafkan najwa latif sbb die bdk skolah lg. Tp seseorg kena tolong dia utk perbaiki image dia!

      0

      0
      • yuno di sinun says:

        OK apa najwa latif… kurang-kurang dia tutup aurat dgn “agak” proper compare ngan yang lain-lain…

        Nara ni apahal kata out 100% lak??

        0

        0
      • wawa says:

        najwa latip mcm pelakon kekanak citer indon MUTIARA HATI yg pernah meletop kt TV9 deduluuu….

        0

        0
      • niea garcia says:

        btol tu..skrng2 nye die ttop sume..just tdung je xbrape ssuai..nara len kali kalo nak komen tngok btol2

        0

        0
    • Apa pun x bleh says:

      Didie Alias kalau kepala botak sejibik dh mcm oscar award .. huduh ya amaat !

      0

      0
  2. Nyah Cantek says:

    Amanda Imani mcm dugong naik ke pantai

    0

    0
  3. Aina says:

    2nd

    0

    0
  4. adeakukesah says:

    Didie Alias paling aku x tahan tgj…. perghhhhh x blh bLa jew.. si Pasha Sandha lg r. bdn kalau cntik ckit blh r tgk. nie xde selera..hehhehe

    0

    0
  5. Chantek says:

    Tak mampu nak kata apa.. senyum jek lah… ^_^

    0

    0
  6. Arara says:

    Boikot miera liyana!seksi xhengat…berlakon ntah ke mana.jgn di sokong org cm nie.sampah dlm industri hiburan.

    0

    0
  7. hafiz says:

    aq rase, fesyen najwa latif tu oke ape.. cantik gandingan warna gold ngn soft pink.. pastu standard la budak2 dgn corak bunga2 tu sume.. aq rase, die sesuai.. sama ade mate aq yg kero, atau mate nara yg kero, like dibawah sebagai penentu.. huhuhuhu..

    0

    0
    • miera says:

      aku tengok dia macam mak beranak dua jek. memang tak sesuai. abang nara bukan tengok gambar ni je, masa2 lain pun. kalo wt persembahan pun dia bese2 je macam nak g hang out dengan kengkawan. she needs an image advisor. period.

      0

      0
  8. AAK says:

    mesti diorg pk, xpe la org nk ckp ape pun, at least aku tercalon gak…ko hado…haha…aptb

    0

    0
  9. kahkahkah!
    kalau abang nara pon geli anak tekak,KSP lak geli anak mata..wakakaka
    :D

    0

    0
    • hohoh says:

      Aku lak geli anak ketiak nengok gambo2 dorg nie… Ish tak berkenan lansung… Lg2 miera liyana n pasa sendak tu… huhuhu… mangsa pesen bebeno…

      0

      0
  10. aku.. says:

    rsnye najwa latif ok je kot. xde la teruk sgt kn sampai nk bg out 100%.. masih menjaga tatasusila sebagai gadis melayu…

    0

    0
    • suka suki says:

      Pelik…najwa latif ni..muka comey2 salah dressing..kesian..mcm rupa rabbit pn ada..

      0

      0
      • huhuhu says:

        betol 2 …….. Najla Latif ok jee…..

        dye dah jage aurat n pemakaian ,,,,,,,,, pakai tud0ng agi . . . .

        TAK PAYAH NAK UTAMAKAN FESYEN SANGAT LAA KANN

        0

        0
    • tak paham says:

      ni bukan kategori fesyen muslimah yg out.ni memang xde sense of fashion punye kategori.diana amir pon tutup gak semua still lawa fashion dia.

      0

      0
  11. pika says:

    senyum xperlu kata apa-apa…

    0

    0
  12. fatin Najwa says:

    Najwa Latif baru kot..ok la, at least bertutup..comel pe

    0

    0
  13. tutupmulut says:

    bagi peluangla kat najwa latip. budak2 lagi pun. hahahahh! seriously, die kena ada fesyen advisor.

    0

    0
  14. jie rsa drg niee sume ta virgin….sebb tue suker pki macm nie… (jie sayng my dear triple A)…..

    0

    0
  15. jarum says:

    fida mmg ptt tclon.lau x kna boikot bn.hehe

    0

    0
  16. Han says:

    Fesyen Najwa Latif ni sumpah cam orang tua….

    0

    0
    • counter pertanyaan says:

      Aku dah tanya mak aku (umor 61tahun).. dia kate sebagai orang tua, dia xkan pakai baju macam Najwa Latif. Bagi aku fashion dia lebih kepada kanak2 umor 1-2 tahun. Fancy dress..

      0

      0
  17. Elie says:

    homakaiihhh fesyen ke hape neh….yg miera liyana tu lg cket jer nk nampak puting..homai homaiii~

    0

    0
  18. kamehame says:

    Alien Show kah??

    0

    0
  19. ta virgin!!!!jie ta suker laaaa!!!

    0

    0
  20. aku pakai fesyen sopan je... says:

    kelas ko Nara!! perfect sungguh list fashion disaster ko ni. aku sukeeee!! angkat 2 ibu jari tangan :)

    0

    0
  21. Acap says:

    Macam bagus jer nak kutuk2 fesyen orang… Mcm bloggers ni tau pasal fesyen jer… muka mcm jawa pendalaman kacak konon…

    0

    0
  22. khaz says:

    najwa latif xde perunding imej ke??aku tgk pn pelik sngt,,mmg fail 100% la,,byk lg fesyen yg ttp aurat tp lawa2,,

    0

    0
  23. Minah Melayu says:

    OK what? Najwa Latif tak la teruk mane pun….xsexy pun,msh mjaga auratnya sebagai gadis beragama islam. Kalo baju tue Nora Danish yang pakai mst xmasuk dlm list Abg Nara…mmhhhh.. :S

    0

    0
  24. fazuri says:

    x bernafsu aku tgk fasha sandha…berisi..

    0

    0
  25. KO ADE? TAK DE KAN says:

    wowww!!!! Tersembul ko punye aset wahai miera liyana!!! apesal tak BOGEL je!

    0

    0
  26. eins says:

    Najwa Latif macam makcik bila kenakan fesyen macam tu

    padahal umur baru nak masuk SPM tahun depan

    0

    0
    • aku pakai fesyen sopan jer.... says:

      rasanya Najwa boleh mintak nasihat dari Liyana Jasmay kot? aku tengok LJ punye taste berfesyen mmg sgt2 kena dgn umur LJ yg masih remaja belia. bukan la suruh NL berfesyen sama mcm LJ, cume mintak tips jer…

      0

      0
    • Nurul Fariza says:

      Bju najwa dh ok.. Tp plzla.. Pegila buat gigi palsu.. Lg satu.. Cara pakai tudung tu slalu kulup jer.. Pakaila kemas sket..

      0

      0
  27. pacik rokman says:

    didie alias mcm super saiya. hahahahaha.

    0

    0
  28. Koon says:

    Tak salah ape2 baju najwa latiff. Abg Nara yg kero.

    0

    0
    • secret says:

      imratul najwa sblm jdi popular adlh junior aq..seyuz dy nmpk cm good2 je.. tp ade korg pk peribadi dy x? dah lar gedik sgguh..jgn pcaye mke yg polos uh.. aq benci gler dga agu dia..kecik2 da mggatal.. g lar blaja woi… taun dpn SPM kot.. ko jgn nk osakkan nma baik skola aq…cnta muka x malu…!sumpah fesyen dia out !))%..aq sokg abg nara~

      0

      0
  29. Hari Aku Pakai Baju Warna Biru Datang Ofis says:

    biarlah aku ngn baju biru aku hari ni kt ofis..tak termasuk 7 fesyen terburuk atau7 fesyen terhebat janji aku rasa baju aku ni, elok, sesuai n sedap mata memandang.. Alhamdulillah..

    0

    0
  30. Second Time says:

    Fathia..mcm nak pegi event yg temanya Ayam…tk ssuai..Najwa latif sopan cuma old fashion..not nice..

    0

    0
  31. LurVe To Talk says:

    OMG..Najwa…datang dari cerok kampung mana nihhhhhhhhh…..hahahahaha

    0

    0
  32. bongek says:

    FASHA GEMOK GEMOK GEMOK!!! AND BREAST NAMPAK FLATTT JERRR… INGAT CANTEKS SANGAT KE? KESIAN MINAH PERASAN NI ISH3…

    0

    0
  33. NINI says:

    najwa latif nie..rase2 dah byak kali pakai tudung kaler nie..berpada2 la skit kalu nak g event..xkan show tudung tue, event pon tudung tang tu gak..please..someone….teach her…..

    0

    0
  34. BAA BAA BLACK SHEEP says:

    aku x tau lah nape semua artis nk slahkan preka??!!! kalo ko x mintak bukak2 mcm tu dy pon x de kje nk buat…. bnyak lgi bju bleh dreka!! artis kata baju tu besar lah x muatlah.. lpas oter trlbeh kcik lah smpai nmpak sna sini lah… x kan preka tu x de alternatif lain kot??!! pereka kan kne kreatif!!! miera liyana aku rase ko bleh pkai inner yg wrna kulit tau.. mcm org main ice skating slalu pakai tu….!!!! mngkin smua artis yg trsnarai ni bleh buat kot!!! tp biase lah dlm ati msti nk jugak pakai kan bju yg lubangnya terkoyak besar mcm kanak2 tadika gunting buat seni kt skolah KANNNNN!!!!!! NAK SERIBU DAYA TAK NAK SERIBU DALIH!!!

    0

    0
  35. nurul says:

    nmpak sgt abg nara ni bodek neelofa. najwa latif pun termasuk list ko ye. mcm la fesyen ko cantek sgt nara oi… suke2 ati je.

    0

    0
  36. sang says:

    nampak macam sedap gak tetek miera lyana tuh..tetek fasha kecik ek, x mantop! sape suh pakai baju mcmtuh. kan aku dh usya tetek ko jek! errmm!

    0

    0
  37. nak pelempang?? says:

    nak TERSEMBUL puti*** miera liyanaaaa……….ewuuuu..wekkk2..nk muntah..

    0

    0
  38. sang says:

    nampak mcm sedap gak tetek miera lyana tuh..hummpph! tetek fasha kecik gak eh, x sedap la..ha,kan aku dh usya tetek ko,sape suh pakai baju mcmni! hummpphh!

    0

    0
  39. abu says:

    najwa latip dh mcm makcik2… tapi ok r xde nampak sana nampak sini..

    0

    0
  40. didi says:

    bodoh la ko nara,,at least najwa tu ttp aurat..lg pn dia br budk skolah so ok pe gaya dia,,nk vouge kang ko ltk dlm list artis xsedar diri blagak org dewasa plak,,ko jeles sbb dia lg popular dr ko kan,,lagu dia kat u tube hit dh juta2,,blog ko ada?haha,,org buta fesyen tp blagak tau tu apa fesyen,last2 jd mangsa fesyen dok ambik boh gmba sndiri sengih mcm kerang busuk,,tau la lama xdpt kerang bini ko

    0

    0
    • dodo says:

      oit Didi, blog ni dah menang award Nufnang tau..suka2 je kata org bodo..ko je yg tk thu..aku bkn peminat nara tapi komen ko tu melampau sgt..Nyah kau dari sini!

      0

      0
  41. nims says:

    just that actually najwa latif should not be in the list ..
    there still lot of annoying unaccaptable fashion showed by the others artis (cari sendiri sape .. nanti xpsl2 kna sembur ngan org lain) .. najwa latif look so sopan n cute in that gaun .. even not vogue but still look nice .. sorry this is abg nara pye blog so abg nara boleh letak sape2 pn .. this is abg nara pye side of mind .. saya just bg pndpt sy je .. sorry and thanks for always give us new interesting post to read .. i do love your blog .. thank again ^__^ .. gud luck in making more more and more interesting story for us to read ..

    0

    0
  42. Ai Lin says:

    seburuk2 baju najwa latif tu pun dah cukup bagus asalkan menutup aurat,. x kisahlah dy punya baju tu out off fashion ke, apa….
    daripada dyorang yg terdedah aurat sana sini, mcm x cukup kain pula..
    #dah jadi mcm pelakon Hollywood pula pelakon2 kte ni ye..

    0

    0
  43. nemo says:

    dress bareback ni yang fasha kantoi padding bontot tu. adoiii lawak ar ko fasha, ku sangka ori rupanya berangan kim kardashian aje

    0

    0
  44. baby sasasa says:

    hah sapa nak jd anak ikan i????? thumb up please…..

    0

    0
  45. tXo(theXOne) says:

    najwa latif 100% out of fesyen..tpi 100% ttp aurat..

    0

    0
  46. handpon rosak says:

    yg baju kaler pink tu dugong ker?..

    0

    0
  47. koya says:

    fesyen bini abg nara pkai legging+tudung lg OUT!
    jgn nk out kn org je. cermin dlu diri dan bini anda.

    0

    0
  48. adilah says:

    ishh..sexy nye mira 2…

    0

    0
  49. Dato minah jambu 24jam mengadap computer says:

    pakaian yg paling terok sekali dalm donia pakaian si najwa latif pesen th happe2 nyampah lah minah jambu tengok pesen dia ni ……pesen plenet mana tk tau lah….

    0

    0
    • ELAjb says:

      kepale otak ko…y lagi terok si fasha sendat, amanda & si miera..si najwa biase jer…simple tak terok mcm popan jalang…oopss jgn t’rase =)

      0

      0
  50. triple j says:

    Berani korang kutuk didie alias?tak takut kena sonic boom ke?

    0

    0
  51. Reena says:

    Laaa..najwa latif ke..mati-mati aku hengat bibik sesat..

    0

    0
  52. N says:

    Puting miera liyana nyaris nak terkeluar..sorok la tetek ciput kau tu dik oii..

    0

    0
  53. […] Here : Beautiful Nara This entry was posted in Teknologi and tagged 2011, Fesyen, malaysia, Selebriti, Sepanjang, […]

    0

    0
  54. hati kecil says:

    harus ke artis2 ni pkai bju xckup kain..??!!

    0

    0
  55. baby says:

    BURUK SGT2 LAH FESYEN FATHIA, FIDA NIE…. TP PLG BURUK SGT2 IS NAJWA… SIAN NYER…. NNT BLAJA KAT YUNA YER DIK….

    0

    0
    • HambaAllah says:

      Yuna tu mmg fashionable TAPI 100% tutup aurat… At least NL try utk tutup aurat dgn sempurna…so, better let her be like this daripada yuna yg menjadi idola dan ikutan muslimah moden yg BUNGKUS AURAT.. ^_^
      :saya cume xsuke cara yuna berpakaian bukan lagunya…:

      0

      0
  56. nurulis86 says:

    najwa latif tu ok je…yg len mmg hancusss

    0

    0
  57. OhNo says:

    Congratulations untuk the top 7 fesyen terhancur! Well, nak jadi 7 tercantik bukan senang. High competition. Takkan Didie nak compete dgn Fazura kan. At least, it is easier to be the bottom 7, nak-nak yang jadi no7. Congrats la u ols..

    0

    0
  58. im says:

    bang nara,xbaek la ckp cm 2 psl njwa latif.yg laen 2 bley r dterime,fesyen menglahkan kapir.tapi,najwa at least da tutup mane yg ptut tutup.lgpun die msih mude dlm bdang nie.xprlu la nk out of fshion sgt.yg pntg,die mnutup aurat.sye skong fesyen najwa latif yg bersederhene tu.

    0

    0
  59. student bandung says:

    fesyen najla mmg out..kalau kat E! dah dipanggil fashion criminal dah…

    0

    0
  60. aq pon bdk skolah says:

    najwa latiff dah mcm keluang man aq nengok…

    0

    0
  61. tarantula says:

    yg pasti kebanyakkan fesyen2 ni nak menayang tetek. wpon ada yg x mendedahkan kulit tp ada yg sendat sesendatnya..nmpk gak bentuk besaq mana. silap2 leh tau saiz apa. please laa….yg pakai tudung pun kalut dok tayang tetek.

    0

    0
  62. Harun says:

    Bila tgk Najwa Latiff teringat kat opah aku :D

    0

    0
  63. mya says:

    awat abg nara masukkan najwa latif. Sopan je dia taw. Cantik n sgt cute. And sapa yg mgutuk karya dia tu mmglah buta dn pekak. Ada ke ckp lagu mcm nk tido. Ko tu mmg semadang mgantuk mmglah. Punyelah sedap lagu budak tu n plus dia bleh main gitar tau.

    0

    0
  64. mya says:

    abg nara tolonglah kuarkan najwa latif yg kiut tu dr entri ni. kejam la abg nara ni. Melambak lagi artis fesyen hancus yg ble abg nara letak tau… Tak patut betul la

    0

    0
  65. Lyn says:

    abg nara tolonglah kuarkan najwa latif yg kiut tu dr entri ni. kejam la abg nara ni. Melambak lagi artis fesyen hancus yg ble abg nara letak tau… Tak patut betul la

    0

    0
  66. SBDL says:

    ish, ape la baju miera liyana tu. da nmpk sgt bnd yg x septautny dinampakkan. same la ngn fasha sandha. bagi sy, makin lame makin teruk fesyen artis2 malaysia ni. yg bertudung pon pakai ketat2. hmmm, maaf, cuma pendapat.

    0

    0
  67. CincaiKawKaw says:

    Najwa latif —> Mcm orang tua la…mcm makcik2 jual air tebu kat tepi jalan.
    Didie alias —> Macam makhluk asing dr pluto..bajet LadyGaga Mesia ler tu.

    0

    0
  68. reen says:

    kesian kat najwa latiff…sape lha y design kn dress dye tuh….enta2 dye tuh kne sab0taj k0wd…

    0

    0
  69. Anonymous says:

    fasha cm pkai bontot palsu je….cube perhati

    0

    0
  70. Anonymous says:

    Minta maaf. Kenapa jelek sangat tgk orang pakai tutup aurat? Sbb nampak rimas? Inilah dunia akhir zaman. Yang tertutup di kutuk di keji. Yang terdedah sana sini disanjung dipuji.

    0

    0
  71. Anonymous says:

    pakaian najwa latiff tu ok aper menutup aurat…kenaper tak complain siti yang kononnya pakai tudung tapi jambul terkeluar baju ketat sampai orang pun tau gunung ko saiz beraper….tu tak keoh pulak….najwa jgn stress pakai apa saja asalkan ikut sunnah…

    0

    0
  72. syima says:

    teruk betul dunia sekarang…najwa latif yg tutup sume dikatakn out 100% fesyennya….biar la najwa org ckp apa, jnji tutup aurat…

    0

    0