Written by serenity | January 12th, 2015

Membuka tirai majlis anugerah di Hollywood untuk tahun 2015 ialah Anugerah Golden Globe 2015. Ramai aktres terkenal hadir ke majlis ini, dari Emma Stone ke Jennifer Lopez. Ramai pereka fesyen mengambil ilham dari pakaian selebriti di majlis anugerah seperti ini untuk fesyen rekaan mereka sendiri. Jom kita tengok fesyen mereka.

Allison Janney

Allison Janney

Getty Images Jason Merritt
Lagi 66 gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya.

Michelle Monaghan

Michelle Monaghan

Getty Images Jason Merritt

Rosamund Pike

Rosamund Pike

Getty Images Frazer Harrison

Gina Rodriguez

Gina Rodriguez

Getty Images Jason Merritt

Lana Del Rey

Lana Del Rey

Getty Images Jason Merritt

Amanda Peet

Amanda Peet

Getty Images Jason Merritt

Laura Prepon

Laura Prepon

Getty Images Jason Merritt

Quvenzhane Wallis

Quvenzhane Wallis

Getty Images Jason Merritt

Chrissy Teigen & John Legend

Chrissy Teigen & John Legend

Getty Images Jason Merritt

Zosia Mamet

Zosia Mamet

Getty Images Jason Merritt

Amy Adams

Amy Adams

Getty Images Jason Merritt

Naomi Watts & Liev Schreiber

Naomi Watts & Liev Schreiber

Getty Images Jason Merritt

Patricia Arquette

Patricia Arquette

Getty Images Jason Merritt

Lorde

Lorde

Getty Images Jason Merritt

Julia Louis-Dreyfus

Julia Louis-Dreyfus

Getty Images Jason Merritt

Leslie Mann

Leslie Mann

Getty Images Jason Merritt

Ellie Kemper

Ellie Kemper

Getty Images Jason Merritt

Dakota Johnson

Dakota Johnson

Getty Images Jason Merritt

Rene Russo

Rene Russo

Getty Images Jason Merritt

Diane Kruger

Diane Kruger

Getty Images Jason Merritt

Allison Williams

Allison Williams

Getty Images Jason Merritt

Christine Baranski

Christine Baranski

Getty Images Jason Merritt

Felicity Huffman

Felicity Huffman

Getty Images Jason Merritt

Lena Dunham

Lena Dunham

Getty Images Jason Merritt

Emily Blunt

Emily Blunt

Getty Images Jason Merritt

Ruth Wilson

Ruth Wilson

Getty Images Jason Merritt

Katie Cassidy

Katie Cassidy

Getty Images Jason Merritt

Jessica Chastain

Jessica Chastain

Getty Images Jason Merritt

Tina Fey

Tina Fey

Getty Images Jason Merritt

Katherine Heigl

Katherine Heigl

Getty Images Jason Merritt

Amy Poehler

Amy Poehler

Getty Images Jason Merritt

Felicity Jones

Felicity Jones

Getty Images Jason Merritt

Edie Falco

Edie Falco

Getty Images Jason Merritt

Helen Mirren

Helen Mirren

Getty Images Jason Merritt

Ava DuVernay

Ava DuVernay

Getty Images Jason Merritt

Kate Beckinsale

Kate Beckinsale

Getty Images Jason Merritt

Sienna Miller

Sienna Miller

Getty Images Jason Merritt

Julianna Margulies

Julianna Margulies

Getty Images Jason Merritt

Taylor Schilling

Taylor Schilling

Getty Images Jason Merritt

Maggie Gyllenhaal

Maggie Gyllenhaal

Getty Images Jason Merritt

Taryn Manning

Taryn Manning

Getty Images Jason Merritt

Lily Tomlin

Lily Tomlin

Getty Images Jason Merritt

Jane Fonda

Jane Fonda

Getty Images Jason Merritt

Keira Knightley

Keira Knightley

Getty Images Jason Merritt

Viola Davis

Viola Davis

Getty Images Jason Merritt

Melissa McCarthy

Melissa McCarthy

Getty Images Jason Merritt

Amal Alamuddin Clooney

Amal Alamuddin Clooney

Getty Images Jason Merritt

Emma Stone

Emma Stone

Getty Images Jason Merritt

Jenna Dewan-Tatum

Jenna Dewan-Tatum

Getty Images Jason Merritt

Cindy Crawford

Cindy Crawford

Getty Images Jason Merritt

Salma Hayek

Salma Hayek

Getty Images Jason Merritt

Catherine Zeta-Jones

Catherine Zeta-Jones

Getty Images Jason Merritt

Jennifer Aniston

Jennifer Aniston

Getty Images Jason Merritt

Anna Faris

Anna Faris

Getty Images Jason Merritt

Jennifer Lopez

Jennifer Lopez

Getty Images Jason Merritt

Anna Kendrick

Anna Kendrick

Getty Images Frazer Harrison

Uzo Aduba

Uzo Aduba

Getty Images Frazer Harrison

Kerry Washington

Kerry Washington

Getty Images Jason Merritt

Julianne Moore

Julianne Moore

Getty Images Frazer Harrison

Reese Witherspoon

Reese Witherspoon

Getty Images Jason Merritt

Jessica Lange

Jessica Lange

Getty Images Jason Merritt

Camila Alves

Camila Alves

Getty Images Jason Merritt

Jemima Kirke

Jemima Kirke

Getty Images Frazer Harrison

Claire Danes

Claire Danes

Getty Images Jason Merritt

Natasha Lyonne

Natasha Lyonne

Getty Images Frazer Harrison

Lupita Nyong’o

Lupita Nyong'o

Getty Images Jason Merritt

Katie Holmes

Katie Holmes

Getty Images Jason Merritt

30 responses to (67 GAMBAR)Selebriti Hollywood Di Red Carpet Anugerah Golden Globe 2015

  1. nok gebuzzz says:

    tak lama lagi ada la retis malaysia nak tiru dyorg punya design…tgk jer la nnty

    0

    0
  2. Hatiku Robek says:

    ternyata lebih sopan dari artis malaysia yang bergelar ‘islam’.

    0

    0
  3. onie says:

    jlo nampak puting………………

    0

    0
  4. minah jambu tk suka hipokrit says:

    tk cantek la semua artis mat salleh ni ! cuma jane fonda aje yg awet muda …cantek lagi lisa surihani bini si yusri KRU ! lisa cute comel sweet macm mak diaaa…lov u lisaaaaa..

    0

    0
    • minah jambu tk suka hipokrit says:

      Wan maimunah ni asek asek kena ragottt je bila nk habis hehehe lov u Wan maimunahhhh lama tk tengok lakonan u…u dh tknak berlakon lagi ke ? semenjak u dh kawin ni u dh tknk berlakon ? jangan la gitu Wan maimunahhh peminat2 semua suka lakonan u ..tkan kite2 asek asek nk tengok lakonan u kena ragoooot aje hahahahahahaii lov uuuuu…

      0

      0
  5. hello says:

    abg nara.. artis lelaki xdok ke? hehee

    0

    0
  6. KELOLO says:

    Nobody is the best dressed candidate. Katie Holmes looks pretty decent and nice but it is kind of outdated. J.Lo’s dress looks hot because of J.Lo.. Now where is J.Law? Must watch Fashion Police!

    0

    0
  7. anon says:

    Lain benor laura prepon skrg dgn masa zaman “that 70’s show” dulu….. Julia louis dreyfuss pun semakin cantek dari masa Seinfeld dulu.
    Jessica Lange pun masih cantek tapi lengan kene tutup sb dah tua & berkedut. Tengok dia teringat crite king kong dulu…
    Yg paling lawa baju Jessica Chastain, Jane Fonda & Reese witherspoon je, Yg lain tu pakai baju entah ape2 je, tak lawa langsung..
    Jane fonda maintain je wlpn dah tua. Dulu pernah beli video jazzercise dia. Seronok exercise sambil dengar lagu…

    0

    0
  8. Anonymous says:

    mane gambo pak nil?

    0

    0
  9. Shhh says:

    Aku terus terang cakap..walupun artis Hollywood ni masih da yg pakai seksi..tpi aku lbh tertarik dengan gaun atau dress yg mereka pakai…tak faham kenapa artis Malaysia..mesti nak da bling..bling…gaya gaun mcm kain langsir, kain kusyen…pastu dgn rambu ramba..bunga besar2..kain potong duyung lah… yg bertudng plak..ketatnya…kalo sorng ni pkai rizman ruzaini..smua nak pakai…mula2 dulu cntik gak rekaan rizman ruzaini.. makin lama makin bosan… ari tu aku pernah tegur fazura sbb asik pakai pereka yg sama…sbb kita pun blh tahu..ni rekaaan dorg..hampir sama..pastu rizman ruzaini tegurlah kononnya trademark dorg…pastu artis malaysia ni bila pakai skirt pendek…nak tunjuk peha putih gebu…masalhnya lutut hitam kerak…artis kita mmg fail kalo berfesyen…aku rasa da sorg dua je yg bagus..mcm maya Karin, ziana zain..

    0

    0
    • YelahTu says:

      hahaha kan..artis malaysia ingat diorang dah habis vogue la tu pakai baju bling2 macam tanglung bergerak. macam pokok krismas pun ada.

      0

      0
  10. anti israel says:

    mostly retis omputih supporter israel, dalam diam bagi sumbangan kepada israel.

    0

    0
  11. kain oh kain says:

    kenapa hodoh2 omputih kat atas tu ?
    yang nampak tetek pun ada….ish tak malunya.

    0

    0
  12. lembupolkadot says:

    designer dieorg jarang yang guna labuci2, manik2 macam designer malaysia…simple and cantik jek dress dieorg…

    0

    0
  13. shhh says:

    Emma Stone yg paling aku suka. Fresh dan lari dari tipikal gaun2 meleret yg merimaskan.

    0

    0
  14. Linzy Longkang says:

    fesyen Hollywood takyah labuci sebakul bagai nak rak pon cantek yg penting materials dorang guna seme mahal2, Kerry Washington siap pakai kain songet dress dia tuh. Yg lain pon okay classy dan sopan

    0

    0
  15. linda says:

    rasanya baju some of them lebih sopan dari artis Malaysia sendiri.

    0

    0
  16. nagasakti says:

    Anna Kendrick posing mcm patung. baju dia pon cantik.. yg lain2 kbnyakn x cantik, baju pon ntahapa2. yg muka cantik emma stone, cindy crowford(btul x spelling aku), Catherine Zeta-Jones..Katie Holmes dan Felicity Jones pon bolehla.. JLO OVER tunjuk tetek!

    0

    0
  17. lily says:

    dalam byk2 aku rasa baju anna kendrick and lora prepon je yg cantik.. terfikir jugak, aku ni ketinggalan zaman ke atau fashion dorg kat sana mmg maju sgt.. seriously mmg x lawa

    0

    0
  18. N says:

    nanti adala artis msia yg mengaku beragama islam berpakaian camtu wlupun income ciput berbanding dgn artis hollywood tu….kih kih kih

    0

    0
  19. komentar says:

    Rasanya takda satu pun lawa. Macam main sambung sambung je.

    0

    0
  20. miss opppssss says:

    emma stone and dakota johnson my peberet…

    0

    0
  21. Victoria becks says:

    Kate beckinsale,reese,katie holmes gojes as always… keira knitley, ko da kenapa nok?
    yg paling WIN Amy pohler, wlpn aku tk kenai sapa dia..,

    0

    0