Written by serenity | November 20th, 2012

Di petang hari ini apa kata kita layan gambar-gambar majlis pelancaran koleksi fesyen Ratu yang direka oleh Ezuwan Ismail. Koleksi ini dilancarkan pada 10 November lepas dalam sebuah majlis di Hotel Royal Chulan, oleh seniwati lakonan yang tidak asing lagi, Dato’ Dr. Sarimah Ahmad.

Photobucket
Photobucket
Antara yang turut memeriahkan majlis pada malam tersebut ialah duta Ratu iaitu Wilma Muhammad, serta artis-artis seperti Adibah Noor, Fouziah Ghous, Tasha Shila, Anzalna Nasir, Marsha Londoh, Julia Ziegler, Sharifah Sakinah dan selebriti Leuniey Natasha. Misha Omar dan Noryn Aziz turit membuat persembahan pada malam tersebut, manakala juruacara majlis ialah Irma Hasmie dan pengacara TV Al-Hijrah, Amin Idris.

Boleh dikatakan koleksi Ratu rekaan Ezuwan memang menarik kerana fesyennya yang sopan dan moden serta menarik. Fabrik yang digunakan pula ialah dari jenis sifon dan lycra dan dihiasi dengan batu-batu jemeki yang menyerlahkan lagi rekaannya.

Ratu by Ezuwan Ismail bakal dijual pada harga antara RM300 hingga RM350 sepasang di 15 lokasi terpilih seluruh negara yang terlibat dalam jualan khas koleksi tersebut. Untuk maklumat lanjut, sila ke Facebook Ratu. Kesemua gambar boleh anda lihat dengan membaca entri in sepenuhnya.


Photobucket
Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

 

47 responses to (61 GAMBAR)Artis Terkenal Di Majlis Pelancaran Koleksi Ratu Rekaan Ezuwan Ismail

  1. cik tembikai says:

    sopan baju2 ni…=)

    0
    0
    • Nara pencuri karya orang, dapat du says:

      Ni gambar-gambar ni ko curi kat mana pulak ni?

      0
      0
    • KAK CHAM KUAT GOSIP & TIDO KAT TAD says:

      bila tengok Wilma tu teringat kak cham masa tengok cite Pasrah kt TV3 ari ahad aritu.. scene dia baring atas katil dgn Norman Hakim.. kak cham sampai termimpi2 kak cham yg bawa watak Natasha tu.. siap baring atas katil sebijik mcm wilma… kalau real kan best..

      0
      0
    • Anonymous says:

      sopan kemende bju mcm ni??ni bkn baju ciri ciri islam…

      0
      0
    • amoi says:

      plz laaa pada orang yg buat tudung cam ala2 sister kat gereja tu..kita ni org islam..knp perlu ikut cara pakai org kristian???iskkkk…yg org kita pun xde otak ke nak beli tudung cmtu???haih….

      0
      0
  2. Mak Encik says:

    Ya ALLAH sopan masing2.. suke tengok..
    lagi manis kalau mereka semua bertudung..
    Wilma Muhammad, anda cantik sungguh!

    0
    0
  3. nanana says:

    sopan, lagi bagus kalau baju tertutup macam ni dipakai oleh artis malaysia masa red carpet or on stage. tak gitu ? btw kalau lipstick marsha merah or pink mesti nampak lagi manis.

    0
    0
  4. minachi says:

    baju sopan…tapi xde la cntk mna pon.. mhal je lbih..klu inaired mmg cntikk..heeee

    0
    0
    • ropiah says:

      setuju! mmg x lawa pun..(bukan nak dengki hape).. harap artis yang pakai, so kenkonon baru nampak standard..series baju SIREH PINANG lagi “sharp” cutting dia…ini gedobog\h sana sini..material pon nampak “cheap”..sorry!

      0
      0
  5. aida233 says:

    Huh… baju2 cenggini harga RM300-350??? Sungguh tak berbaloi!

    Baju2 yang dijual kat kedai2 biasa sekitar Shah Alam lagi lawa daripada baju2 diatas!

    0
    0
  6. bb says:

    nah… sopan tapi still nampak susuk tubuh. out!

    0
    0
    • erin says:

      aku xfaham orang malaysia ni… semua xpuas hati… aku rasa ok je bju kat atas… ko nak longgar tara mana lg ha??? cuba ko fikir kan, bygkan diri sendiri pn cukupla… pakai bju besar2, melebeh keluar nak p kenduri kawn ka, beraya ka?? ko xrasa rimas ke?? UKUR BAJU BADAN SNDIRI… Kalu badan size M xkan nak pakai XXL plak… Haish! Ini pendapat aku sbg seorang perempuan!

      0
      0
      • Ju on says:

        mmg bertutup..tp cik adik erin perlu faham menutup aurat dari syariat Islam. jgn slhkan org msia.baju2 yg diperagakan tu, mostly nmpk bentuk susuk badan.bentuk paha besar mn, dadanya mcm mn.terutama skali baju yang warna hitam plain.teguran ant sesama Islam yg melanggar syara’ hukumnya adalah wajib.pkai baju2 ketat nk tunjuk kat sapa? biar org len nmpak buruk asalkan kita nmpk cntik didpn Allah S.W.T.

        0
        0
        • erin says:

          hipokrit betul lah org kita ni… aku tengok kebanyakan orang malaysia semua pn pakai cenggitu… kalu nak tgok org yg pkai bju2 besar ni boleh bilang dgn jari lah wei… haish…rimas2

          0
          0
  7. Anonymous says:

    suke tgok artis2 sopan…tp nmpak model2 berjubah hitam tu seksi sgt.(refer gambar ke-5 yg bertudung biru)..fabrik ezuwan pakai utk jubah melekat mcm tu sgt x kena..kalau bju kurung moden mcm marsha pakai tu ok lah..cantik

    0
    0
  8. bungamelayu says:

    bertudung…tp susuk tubuh badan nmpk jelas dan nyata..mcm xsesuai jer tuk para muslimah…ce tgk bebetoi model yg pkai baju hitam…so seksi u!!..kepala lutut pn leh nmpk..jd fikir2kan lah dlm memilih pakaian..

    0
    0
  9. bungamelayu says:

    mmg out…xsesuai tuk muslimah…baju sume nmpk susuk tubuh..

    0
    0
  10. boo says:

    Wilma & Irma Hasmie sangat cantik! sukeee!

    Lipstick color Marsha OUT! Nampak buruk..

    Leuniey nampak tua dari umur sebenar but still nampak cantik..

    ** JustMy2Cents!Peace!>,<V

    0
    0
  11. boo says:

    Wilma & Irma sangat cantik! sukeee!

    Lipstick Marsha sungguh OUT! Tak sesuai!

    Leuniey nampak tua dari umur sebenar.. but still nampak cantik..

    **JustMy2Cents!Peace!>,<V

    0
    0
  12. suka tgk rambut foziah gous sgt mayang mengurai rasa mcm nak tarik letak kat my hair

    semoga adibah noor ada kemahuan nk kuruskan badan lepas ni

    0
    0
  13. Jemah Jematon Jr says:

    Betul..design mcm ni berlambak kat PKNS malah ade yang lebih cantik n murah lagi…nothing special..harap designer akan lebih kreatif dlm membawa busana musilmah ke peringkat antarabangsa…tgk baju tasha shila (expecially) terserlah design kampungnya…kurangkanlah penggunaan batu2 permata kat baju..so last season & so Jln Tar…cuba tengak bagaimana designer seperti Elie Saab or Zuhair Murad mengolah rekaan ketimuran dan meletakkan ciri antarabangsa pada setiap helaian rekaannya..baru ade kelas..hanya Rizalman Ibrahim sahaja (sehingga kini) yang dpt “memahalkan” baju yang dipakai…

    0
    0
  14. anun akil says:

    alahai badan dah tutup seme tp sy blh byg bentuk bdan diorang..xmenepati..

    0
    0
  15. Adriany says:

    tetel Anzalna nampak besar, dah kena uli orang lain ke?

    0
    0
  16. . says:

    x cantik la baju2nya……

    0
    0
  17. Adriany says:

    kat pasar baju Vietnam, berlambak-lambak baju design/rekaan macam ni. Entah-entah beli baju bandel kot?

    0
    0
  18. okk says:

    Tudung Irma hasmie dn Dato’ Sarimah tu simple tp menepati semua.

    0
    0
  19. penjual baju kurung says:

    Memang lah mahal.. Designer terkenal kan.. Baju dia ade certain yg cantik.. Yg certain lg biasa2 je.. So boleh beli mana yg cantik2 je. Hehe

    0
    0
  20. damai says:

    bila dato sarimah ada gelaran dr. pula? blh terangkan?

    0
    0
  21. pure says:

    adoii…xcantikkk sume…fesyen hape nihhh??apaponnnn sejukkk mata tgokkkk anzalna nasir..

    0
    0
  22. markonah says:

    gambar atas.. marsha perut buncit

    0
    0
  23. Raja minah jambu says:

    Ai wilma pon ada? dia kakak minah jambu nye kawan dulu wilma penah satu keja ngan kakak minah jambu …kerja ape? tk payah lah minah jambu nk kasitau kt blog bang nara niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii …biar lah rahsiaaaaaaaaaa………..!

    0
    0
    • nenek tasha shila says:

      dah banyak kali kamu bagi tau dah… takyah asik bagi tau kitorang beribu2 kali yang wilma ni keje ngan kakak minah jambu dulu….

      0
      0
  24. hamba says:

    cntik snguh..lg cntik klau bju muslimah 2 x ikut bntuk bdan…sume dh ttup aurat..lg bek jgn m’prlihatkan bntuk bdan..

    0
    0
  25. kakak says:

    Ni la orang kata..bertudung tp bogel. Pakai tudung tp time jalan tu nampak semua bentuk. Semua nak tunjuk. Fesyen ini tak ikut syariat Islam. Nak tutup..tutup la betul2! Model tu pun ada hak bersuara kenapa ikutkan je! Geram plk aku tgk model2 mcm ni. Nanti aku sure la ramai bebudak muda turut serta dgn tema ‘tutup tp bogel’ ni. Pastu tonggek sana sini msk fb.

    0
    0
  26. conan says:

    waaaaaaaa tasha shilla anzalna and marsha pakai baju sopan just tk molek dekat cutting. nampak seslim kerengga ler plakk. agak agak bile plak nak dpt nengok nabila huda and laga gagak malaysia pkai camni ekk

    0
    0
  27. I am Yeppuda says:

    emm.. not bad
    But I preferred JOVIAN MANDAGIE ready to wear punya :D

    0
    0
  28. i am nikon says:

    baju Anzalna cantik..comel jer dia :)

    0
    0
  29. cikgu leha toncet says:

    biasa2 je designer dia… mungkin mahal sebab designer label kot.. 300-350 ok la murah di kalangan “designer label”… tapi design dia biasa2 je la.. pilihan colour pun tak berapa menarik…certain2 design je nampak cantik… kalau nak banding ngan rizalman punya busana muslimah brand “puteh” tu lagi mahal.. harga paling murah rm2K tau.. tapi nampak mewah n cantik contoh baju jenama putih dalam iklan kosmetik “seri mawar” kot.. kolaburasi rizalman ngan owner kosmetik tu.. ezuwan ismail ni mungkin untuk mampu milik.. sebab designer letak la harga mahal skit dari yang jual kat PKNS…

    tapi baju raya yang rizalman design jual kat TESCO lagi murah 200-250 je harga dia.. warna n design pun cantik.. tapi kesian .. bila dah sampai kat rak tesco.. gantung camtu je… hahahah

    0
    0
  30. Cik Mina says:

    Ada satu gambar tue ingatkan Mas Idayu, baru berbisik di hati “dah kurus sikit si mas idayu nie” sekali tgk si Leuniey pula bakal bini si Apek… hahahh..
    Sejujurnya,rekaan2 baju nie nampak biasa dan mcm boleh dapat kat mana2 kedai baju berdekatan… or may be kain kot yg membezakan dengan baju yang lain yg berada di pasaran….. erhmmm…..

    0
    0
  31. senah_joyah says:

    ape yg sopannya…mmg brtutup smpai bwh tp bla jln,nmpk habis susuk tubuh xspecially area V tu..mngkin sbb jnis kain yg melekat kt tubuh

    0
    0
  32. closet says:

    kureng menyengat ler design2 dia, mcm x padan dgn price dia yg agak payah saya nk telan, jenis kain plak kurang sesuai utk org yg pakai tudung sbb ikut lekuk badan…

    0
    0
  33. lulu says:

    baju tasha shila lawa..

    0
    0
  34. ikan emas says:

    aku rse kak cham ni mesti ketagih seks la…al maklum la mgkin dah monopos agaknyr…so, dah x sedap d henjotttt !
    Kah kah kah

    0
    0