Written by serenity | March 21st, 2013

Bukan ramai individu yang menceburi dunia hiburan Malaysia mempunyai latar belakang pendidikan yang cemerlang. Salah seorang dari golongan yang sedikit ini ialah Noor Neelofa Mohd Nor yang bersekolah menengah di Maktab Rendah Sains MARA (MRSM) Langkawi. Beberapa hari lepas Neelofa telah bercuti ke Langkawi dan kesempatan ini diambil oleh beliau untuk melawat bekas sekolahnya itu.


Neelofa merupakan seorang pelajar cemerlang di sekolahnya, berada di kelas terbaik dan telah mendapat keputusan 10A untuk pepeiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM). Kesempatan untuk kembali ke MRSM Langkawi telah digunakan oleh Neelofa dengan sebaiknya untuk berjumpa staf-staf dan pelajar-pelajar sekolahnya.

Neelofa dikhabarkan oleh rakan-rakan dan staf sekolah MRSM Langkawi sebagai seorang yang disenangi guru dan rakan sekolahnya kerana sikapnya yang berbudi bahasa dan menghormati orang lain.

Bagaimana dengan mereka yang mendapat keputusan SPM semalam? Kami yakin ramai juga yang mendapat keputusan sebaik Neelofa. Semestinya keputusan yang cemerlang akan dapat mencorakkan masa depan individu dan membuka lebih banyak peluang untuk memilih jalan kejayaan yang diredhai-Nya.

Kalau ada pembaca BN yang mendapat keputusan SPM semalam dan hari ini, boleh juga kalau ingin berkongsi kejayaan anda dengan kami di ruangan komen. Kredit gambar Instagram Noor Neelofa.

 

***

Teater Bangsawan “Raja Bersiong” pada 22, 23 dan 24 Mac 2013 (Jumaat, Sabtu dan Ahad), 8.30 malam. Masuk percuma pada 23 Mac bersempena pelancaran Siri Semarak Bangsawan 2013 manakala tiket biasa berharga RM 5 pada 22 dan 24 Mac.

Tiket PREMIER boleh didapati dengan harga RM 50 (tempat duduk eksklusif terhad + makan malam). Berminat? Hubungi 03-2614 8262 untuk tempahan tiket!




214 responses to (6 GAMBAR)Neelofa Kembali Ke MRSM Langkawi

    • bale says:

      bezanya..dulu pegi skolah pakai tudung..
      skrg dah tak pakai..kan kan kan..sbb tu bijak tu..

      0

      1
      • Fazira says:

        Amboiiiii abang nara, bkn main lagi puji neelofa. Ramai je artis lepasan Universiti :)

        0

        0
        • mira says:

          x kn x kenal bang nara. Org kelantan mestilah kena puji. Haha 10A la sgt. sijil pelajaran malaysia je pun. thap ct dtk k je.. Klu dia taraf master or phd, br leh bangga.

          0

          0
        • Anonymous says:

          suka sangat mencanang spm dia yg 10A tu. cerita basi laaaaaa! kalau betol cemerlang sgt, kenapa peribadi x secemerlang akademik??? kenapa dunia hiburan, pemakaian sexy bla2 jugak yg dipilih. ada akal, guna!!

          0

          1
        • suka Sabree Abu says:

          at least, pakai lah pakaian rasmi kalau nak ke sekolah tu..
          sekolah kan tempat rasmi, ni kalau dapat kat bekas cikgu sekolah aku dulu (sekolah aku taraf luaq bandar) mau kena ceramah dah XD
          ni ketat pulak aku tengok seluaq tu XD

          *knp aku rasa kepala dia besar x padan ngn badan ek?
          -sekian-

          0

          0
        • nazrul natasha baiduri says:

          saya bekas pelajar terbaek convent bukit nenas kl xde sape pn nk wat liputan.. sedih lah cengginih.. huhuhu!

          0

          0
        • Zara Pavlova says:

          pergi MRSM pkai seluar ketat..ni ker yg nak dijadikan contoh, kat luar sana berlambak dpt 10A..mcm aku sendiri pun SPM cemerlang tapi nak pergi melawat balik skolah aku dulu..tak sanggup nk pkai mcm ni, malu jer lah kt cikgu

          0

          0
        • red says:

          okla cemerlang, tp takat spm je pon nara oii jangan dok canang sangatlah….suruh dia g sambung degree ke master ke phd ke….baru ko wat artikel lain ekk nara…

          0

          0
        • amoi says:

          Nara KIPAS kuat..har har har..puji ke main lg…isk isk isk

          0

          0
        • ena says:

          KRU- Edry Strait A’s, Norman- A Level, Yusry- O Level

          0

          0
        • mahaguru says:

          WRITTEN BY SERENITY. not abg nara…

          0

          0
        • Anonymous says:

          spm 10A pastu dia smbg belajar mana?kata bdk pandai kan.takkan tak sambung blajar

          0

          0
        • erna says:

          bkn nara lah!!! serenity! mana sama!

          0

          0
        • red says:

          macam bajet hot je lopa ni….agak2 kalau Meletop jemput Hanis Zalika sbg tetamu, camna la lopa ekk…sure tergugat and dok pandang hanis atas bawah macam dia tengok kat retis jemputan yg cun2 sebelum ni hahaha

          0

          0
        • uih… ramai nya pembenci neelofa yang bodynya macam tong dram kalau bersanding runtuh pelamin, kalau beranak runtuh katil hospital. time neelofa bertudung takde plak korang nak puji ke apa. aku tengok gambar atas ni takde la neelofa berpakaian mengghairahkan. takde plak aksi tunjuk kangkang.

          0

          0
        • kopek lopa says:

          ayat abg nara..semua kipas susah mati si lopak ni.
          cuba la tegur baju tu jarang n seluar ketat warna purple..boleh nak g skolah gitu? so unprofessional ..

          0

          0
        • cik embun says:

          Melambung betul abang nara puji neelofa..blogger Aiman Azlan pun dari MRSM Langkawi jugak sambung study kat canada lagi… taknak puji dia jugak ke….pfttt

          0

          0
        • Olga says:

          SBB TU FAZURA ANTI BETOL DGN MINAH NI!
          YELAH C FAZURA TUKAN SPM PUN X AMBIK..

          0

          0
        • Anonymous says:

          10 A.. tapi lepas tu tak kemana buat apa??..

          0

          0
        • iz says:

          red n anon smua mst tak tau yg neelofa sambung degree in marketing kan kan kan??

          *kalau iya pon nak mengata orang selidik dulu

          0

          0
        • Anonymous says:

          apa masalah ko mira ngan org kelantan plk ni!!!ko jgn nk mskkan isu negeri plk!!!!

          0

          0
        • kipas says:

          Biar secantik manapun artis tu, kentut dia pun bau juga.

          0

          0
      • sensey says:

        ustazah n ustaz lopak kat skolah mesti sedih tgk dia skrg..

        0

        0
        • Anonymous says:

          kalau setakat nak buat entry pasal neelopa pergi sekolah lama dia, aku rasa x perlu!!! ni blog gosip artis! carilah entry2 pasal yg betol2 ‘gosip’. org dah muak baca pasal minah kentot ni laa.. plzzzzzzzzzz

          0

          0
        • wanturd says:

          Saya Suka Gosip ni dengan kawan dia sama2 bodoh. MRSM langkawi tu duduk main no 1, no 2, no 3 je setiap tahun dalam ranking MRSM. Kejadahnya tempat buangan? Kah3. Lain kali kalau tak pernah masuk MRSM pun, google la dulu sebelum buat kenyataan bangang.

          0

          0
        • tony says:

          kesiannyer… ramai gak yang jealous kat neelofa nie yer. at least dier ada 10A in spm. cantik pulok tue. full package. kau orang aper ade? takder modal lain, isu tak pakai tudung laa, seluar ketat laa, peribadi dier laa… kau orang tue yang muker mcm kampong hulu semberong, dah lah mulot busuk, perangai mcm setan suker mengutok org… pi laa perbaiki peribadi kau orang tue dulu sebelom nak kutok org lain mcm neelofa nie. puiiihh!

          0

          0
      • lulu says:

        alahai..biarlah dia.yg korang suma dok kutuk ni cemerlang sgt ke peribadi tu?hmm

        0

        0
        • rynna says:

          biarla dia nk canang 10A pon. korang ingat senang ke nk dpt result mcm 2.. aku bersusahpayah pon dpt 6A je pon aku bangga sampai skarang walau masuk 3 series siap citer kt anak2.. bangga apa kalo pandai penat usaha berbaloi mmng bawak sampai mati.. puass tauuu.. Lopa perangai pon mesti 10A jugak ye dik… ;)

          1

          0
        • lalalitamplom says:

          aku dapat 4A, sampai sekarang aku bangga. memang kena bangga, sebab spm susah, kepala otak kita pk benda yang tak terjangkau dengan biologi, fizik, kimia, add math.

          time university boleh pilih ape kita nak belajar, ad subject boleh pilih, ni spm, nak tak nak, kena jugak.

          so, jangan kutuk2 orang, xbaik. cakap Alhamdulillah, doakan yang elok2, insya Allah, tuhan bagi yang baik2 jugak dekat kita nanti. :)

          2

          0
      • Kakak Kakak says:

        mulut kau ni kan mcm puaka. ada ke salah org ye. salah sendiri x nampak ke? Malaysian people klu dah nampak salah sikit sampai ketua lah pikiran jadi negative cm tahi. ptt lah x maju! ish ish.. istighfar lah…

        0

        0
        • selitashima says:

          betol tu akak2….diorng ni sume x kena…dpt 10A spm pon kene hentam…fikiran tu negative sokmo….cube la take postive side of lofa ni….pandai…rajin berusaha…..bukan nk kondemn je…die x tutup aurat ke ape, itu antara die ngn Allah…sape korng nk judge die..kalo x suke jgn tgk…go lofa…be the best person that u can be…

          0

          0
        • Kakak Kakak says:

          Benda baik klu canang 100x pn org xkan jemu dgr melainkan jenis org yg suka benda buruk tu di ulang 1000000x pn sanggupppppp….. biasa la malaysian people… hurmmm ( aku dlu study kt oversea pn xpnh jumpa org yg mcm malaysian people ni… )

          0

          0
        • kakak oh kakak says:

          benda baik org x jemu dgr? Jgn hipokrit sangat la kakak oii. Kalau da hari2 jiran ko canang anak dia 10A kt ko. 2 bkn kategori sebarkan benda baik. 2 da dikira nk belagak..benda la ko ni. 2 pn x reti beza. to besa r fans lopak. IQ same level ngan fans justin bieber

          0

          0
        • Anonymous says:

          ahaha…pelik korang..cik ta pkai seksi berbakul2 kutukan..tp neelopa seksi boleh plk korang ckp antara dia ngn Tuhan..

          0

          0
      • anynomous says:

        semua na raih undi ABP BH nie…

        0

        0
      • zidada says:

        kenapa perlu berdengki dgn kejayaan ssorg.. we should be proud coz bukan senang nak dpt 10A… klu selalu mengutuk jee si lofa ni.. sampai bila2 pun x jumpa jln kejayaan.. blk nye tuhan tambah lg rezeki kat lofa ni.. tipikal melayu..

        0

        0
    • kamariah says:

      POYOLAH NARA NI……BYK JER ARTIS YG BERPENDIDIKAN TINGGI BKN DIE SORG JERKKK

      0

      0
      • nana says:

        Lisa Surihani lagi pandai. LAWYER lg. pkai pun xseksi. perangai pun baik. xde la tergedik sana sini. yg ni jgk nak dihebahkan. sedihhhh!!

        0

        0
        • Yela tuu says:

          Lisa kaya. Pandai x pandai pun dia blaja oversea parents sponsor.

          0

          0
        • Kakak Kakak says:

          Nana : kau graduate apa? sembahyang 5waktu cukup? comfirm ke x tergedik bila tgk laki kacak or x pnh bercinta? And lastly… kau ni yg kepochi sebenarnya! Lg sedih tgk kau.

          0

          0
        • ntah ape2 ntah says:

          amboi sampai bab semayang hahh… kau ni..nk komen bajet abby je ni…

          0

          0
        • burger king says:

          dia bukan lawyer. dia law graduate. graduate with LL.B doesn’t make you a lawyer if you did not go through your chambering period to be admitted as an advocate and solicitor

          0

          0
        • nana says:

          fyi KAKAK KAKAK, solat org kau jgn pertikai. cermin solat kau dlu. slama hri ni Alhamdulillah, aku jaga setiap solat aku .setiap aurat aku. aku in making engineer at UTP. and aku pun dah bertunang. sape yg menyedihkan sekarang??? LOL :P aku bercakap pd kenyataan. nk terasa knape? kaum kerabat Neelofa eh?? ^_^

          0

          0
        • sweet minah jambu merah biru says:

          prangai manusia ni mana ada samaaaaaa paham !! semua manusia prangai lain lain pe ! i tk boleh jadi u n u tk boleh jadi i punye prangai paham ! kalau nk suroh orang berperangai macm eksen alim memang banyak yg boleh ikottttttttt !! jadi jangan nk pandai pandai nk beza kn prangai orang dengan yg lain nye pehem ! jambu nlofa u very sweettttt n cantekkk lov uuuuuuuuuuu……

          0

          0
        • kokak.. says:

          kakak2 ni msti org kg nelopa kn..ahuk3..tu yg panazz jer…

          0

          0
        • Anonymous says:

          nana mana kau tau perangai lisa surihani baik? ayat kau macam YAKIN sgt dia baik n x seksi

          0

          0
        • Kakak Kakak says:

          melenting plak minah ni. org kata klu kuat melenting ni ckp kosong sebenarnya,, huhuhuhu..UTP jer? lg sedih.

          0

          0
        • aku says:

          neelofa tu ada pangkat doktor kot?
          tu pon dikira tak pandai ek?
          suka je nak kutuk orang..

          0

          0
        • Anonymous says:

          PANDAI KE APA..LISA SPM DPT 3A JE LAAA!

          0

          0
        • tony says:

          jealous letttewww dgn neelofa! neelofa lagi cun+lg pandai+lg hot dari kau.

          0

          0
        • luiss says:

          lisa surihani tak der la pandai sangat pon..dia bukanya dpt 10A pun kan..sekolah pun bukan mrsm atau sbp pon..setakat laywer ijazah LLB tu spm dpat pangkat 2 masuk stpm pon dapat jadi laywer..

          0

          0
    • Kipas Payah Mati Neelofa says:

      WAHHHHH LOFA LOVE U!!!!!!!!!!!

      0

      0
    • khatijah says:

      cantik sungguh

      0

      0
    • Kipas Payah Mati Neelofa says:

      SAPA2 YG DENGKI KT LOFA YG DPT 10 A SPM TU KORANG HADO??????NTAH SPM KORANG TU KE LAUT,KE SUNGAI,KE PARIT,KE LONGKANG N KE LOJI KUMBAHAN JE .. . KAH3X

      0

      0
    • gelly gelly says:

      why people..?? why.. knape nk bencikan sgt neelofa nie… dye cantik..!! bijak..!! korang dengki sbb dye perfect kan.. nyampah ak gan org melayu busuk hati.. kimak..!! nelofa u go girl.. natural beuty

      0

      0
      • kamariah says:

        gelly gelly….
        lu x patut kurang ajar dgn org yg anda sendiri tidak kenali…..
        suke hati die org lah nk suke @ benci mereka punya hati…
        mcm kamu jgk yg punya hati dan perasaan….
        fuhhhh adakah kamu ini siapa?

        0

        0
      • Anonymous says:

        Perfect? Mcm ni ko kt perfect? Jahil sungguh….
        Cantik di lopa ni? Mak dia lg cantiklah…dia muka lg tua dr mak dia

        0

        0
      • Anonymous says:

        perfect lah sangat…..orang meluat kat perangai dia lah….

        0

        0
      • loli says:

        kau nyampah…aku geli jelly tgk comment kau ni..nobody perfect la beb…lofa tu gedikk sgt.sbb tu org nyampah..cuba kau tgk dia jd host meletop..gelak mcm hantu..tah apa2..buat bising je keja..

        0

        0
      • Kakak Kakak says:

        u r right Gelly2. diorang ni dengki tu sbb bab2 mengutuk ni 2,3 hari pn x abes. mmg Neelofa paling lawa, smart, gebu, putih.. walaupon perangai agak x brapa okay sket tp atleast dia closed ngn family dia n x lupa tanggung jawab sbg anak. Doa mak kan rezeki melimpah ruah. Go girl! we love you!

        0

        0
    • kipas says:

      Biar secantik manapun artis tu, kentut dia pun bau juga.

      0

      0
  1. mamee@slurppp says:

    x de org komen ke???

    0

    0
  2. Anonymous says:

    bro spm kuar ari ni lah.. ape lh ko nara….x peka lansung

    0

    0
    • Anonymous says:

      ada gak yg dpt smlm la sape yg terbaik da tau result smlm allhamdulilah sy antar org ye….

      0

      0
  3. cik pedas says:

    “Neelofa dikhabarkan oleh rakan-rakan dan staf sekolah MRSM Langkawi sebagai seorang yang disenangi guru dan rakan sekolahnya kerana sikapnya yang berbudi bahasa dan menghormati orang lain.”

    boleh caye ke?? ke abg nara fanatik tegar neelopak ni yg cakap cmtu??

    0

    0
    • aya says:

      X disengani mane pn. Mmber ak 1 klas kot kt mrsm langkawi. Sombong and bajet bagus..(Spe2 kate ak tpu @ reka citer, tpulanglah sbb bukan dia sorg je student wujud kt mrsm langkawi 2)

      0

      0
      • cik pah mrsm langkawi.. says:

        msti cik aya ni jenis x hot kan…biasa pelajar pompuan yg cbe nk perhatian tp x mmpu mmg akan jeles ngan lofa ni…cik pah tau sgt,,,

        0

        0
      • delusional lopak fans says:

        jeles? Far from that sis. I’m not from MRSM langkawi. My friend was. Read my sentence carefully before you bash my post. Of course, lopak fans are the worst. Can’t think straight because you guys like to kiss her ass. My advice, stay away from her. It’s unhealthy obsession you have for her..lol

        0

        0
      • nur anizam ap says:

        kawan aku nama nur anizam pernah cakap kat aku…jgn cakap kalo ko betol2 tak tahu..nanti jatuh fitnah..betol ke member ko cakap mcm tu???kao tahu kan hokum fitnah..malas aku nak cakap sebab korang mmg bijak dpt lebih satu A dari neelofa iaitu 11A

        0

        0
    • Anonymous says:

      biasalah abg nara nie kaki kipas neelopak

      0

      0
    • Kakak Kakak says:

      mulut lu cm longkang lah! puiii

      0

      0
  4. lopak says:

    however, cara pemakaian dan hala tuju masa depan yg dia pilih sekarang tidak mencerminkan latar belakang cemerlangnya suatu masa dulu..

    0

    0
  5. Halmah says:

    pakai la baju yang elok2 sikit bile nak masuk skolah tu…belaja pandai2, takkan x tau etika bpakaian.. lengan panjang da ok dah, tp ade pulak yang jarang tang bahu n seluar agak ketat…

    0

    0
  6. SCHAWAL KUAT MENCAPUB says:

    “Bukan ramai individu yang menceburi dunia hiburan Malaysia mempunyai latar belakang pendidikan yang cemerlang. Salah seorang dari golongan yang sedikit ini ialah Noor Neelofa Mohd Nor yang bersekolah menengah di Maktab Rendah Sains MARA (MRSM) Langkawi. ”

    bang nara, artis2 nasyid kita majoritinya ramai yang berpendidikan tinggi dan cemerlang lahh..kenape nampak neelofa aje…

    0

    0
    • me love me says:

      betul2!! setuju.. ada gak artis nasyid kita yg study sampai kat mesir tu..universiti al azhar., then lagi artis nama zizie yg smbung belajar kt australia tu. x igt sgt sapa nama artis tu, tp dia dulu blakon teater.. takat mrsm dalam msia je apa la sgt…hehehe

      0

      0
      • dira says:

        hafiz hamidon & ana rafali pun ex mrsm.. xkecoh pun..

        0

        0
      • sayabdkspm says:

        Btoi!!ahli kump saujana pn pandai2,faizul tu jd doctor,idzwan pn,hakimi tu jd engineer.hebat belaka

        0

        0
        • angah says:

          aku tahu budak saujana tu mmg bijak dari sbp kot smap kajang sekolah aku dulu tu..tapi depa budak nasyid la..budak nasyid bukan yang bergelumang dalam dunia glamer mcm lofa…lofa ni antara contoh artis glamer yang mempunyai latarbelakang pendidikan yang cemerlang…budak mrsm dengan 10A kot..buat A level KDU then tengah sambung degree management marketing dkt sunway university kot..bijak tu..dah la bijak cun pulak..susah nak cari artis pop macam ni korang taw..even aku pun keluar smap jadi jurutera system jer..tak de la bakat mcm neelofa ni..saya support u lofa..persetankan haters u ni ya

          0

          0
    • aya says:

      La korg br tau ke? Abg nara mmg suka kiss lopak nye ass. Sbb 2 la dia pnya ayat melambung2 kalau puji minah ni.

      0

      0
    • ciposd says:

      tu artis nasyid la..ni artis pop..sapa jer artis pop glamer yg ex sbp mrsm

      0

      0
  7. anak pAk Din says:

    motif???

    0

    0
  8. cik pedas says:

    kenapa tulis 10 hot comments tp bukak2 cume 5 komen? pada 1.03 pm? ke ak sorg je prasan?hahahhahahahahha

    0

    0
  9. wawa says:

    Harapnyer lps ni pakai sopan sket bila nk masuk kwsn skolah. Klu xnak pkai bju kurung pon pkailah baju n sluar yg longgar sket. Budak2 n ex cekgu tgk tu…. malu sket.

    0

    0
  10. Dee says:

    bebudak batch Neelofa kebanyakannya mungkin sedang menyambung pengajian di peringkat yang lebih tinggi. Neelofa hanya mampu mencanangkan result spm 10A beliau dan itu merupakan cerita yang dah basi. Sekian.

    0

    0
  11. Anonymous says:

    abg nara ni,nmpak neelofa je yg ade pendidikn? artis lain pon ramai la yg pandai2.jgn la bias abg nara.ade hati kat neelofa ke?

    0

    0
  12. Anonymous says:

    Setakat 10A SPM apa lah sangat…lain lah kalau ada PHD ke. Kan bagus kalau Lofa sambung pelajaran ke peringkat yang lebih tinggi cerah masa depan…

    0

    0
    • Anonymous says:

      setakat 10 A SPM apa lah sangat ?????? weh yg ada phd belum tentu spm dia 10A ngok !

      0

      0
      • Anonymous says:

        hbis 2 mne lg pnting??of course phd kn..hehehe..jgn mrh iteww,iteww xkutuk lopak,iteww ckp jeww…hahahahahahahahaha…

        0

        0
      • mak jemah says:

        ko kata 10 A tu apelah sgt? 10A tu sgtlah ‘sesuatu’. aku respect neelofa in terms of education. walaupun aku belajar bachelor degree & masters dekat UK under scholarship, result SPM aku pun tak sehebat dia. jadi aku mmg respect kebijakan dia waktu SPM. Kalau neelofa ni nak sambung masters and PhD boleh sgt2. Dia ada pilihan dia sendiri sbb dia ikut apa yang dia minat. Sekian~

        0

        0
        • Sunshine says:

          Korang igt sng ke nk dpt straight a? Bagi aku x salah pun dia nak bangga, at least dia Ada pncapaian yg cmerlang dlm hidup dia. Aku rsa dia x smbung blaja sbb tu pilihan dia.

          0

          0
      • nizam says:

        bukan boleh buat SPM U ker.. skrg kn persijilan terbuka.. ambik balik score straight A’s
        btway, ada x artis yg berkelulusan STPM 4P? @ 4.00CGPA.

        0

        0
      • ryan hidayat says:

        betol orang yang ada ijazah, master,phd belom tentu dapat 10A.. ni 10A mmg gempak la..aku yang ada ijazah sarjana muda sains fizik instrumentasi, master fizik microelectronic pun dapat 5A jer spm sains tulen..bagi aku lofa mmg gempak

        0

        0
    • miss9009 says:

      kita tak boleh menafikan fakta yg spm result dia mmg bagus..saya sendiri mendahulukan pelajaran dari perkara2 lain..ini hak peribadi masing2..kalau melihat pada aras ukuran kejayaan, mmg manusia akan mengatakan saya sudah berjaya..alhamdulillah saya bersyukur. namun, apa yg saya cuba sampaikan disini adalah berdasarkan pada pengalaman hidup dengan melihat/bercampur/meneliti/dll ke atas kelompok manusia yg berada disekeliling saya/keluarga/rakan/client saya/masyarakat sekeliling bahawa tak semestinya berpendidikan tinggi akan menjamin masa depan yang baik. Dah banyak kali saya melihat bahawa manusia yang berakal cerdas dan street wise adalah jauh lebih baik dari yg bookwise..kalau anda seorang yang book wise & street wise, maka anda jauh lebih baik dari yg lain..saya ambil contoh seorang graduan dari U tempatan yang dtg hadir interview di firma saya..soalan2 simple yg seorang kerani boleh jawab, dia tak boleh jawab pun..kebanyakan anak2 muda sekarang hanya tahu selorong saje..dia tahu baca buku saje, lain2 ke laut..kita tak mahu meramaikan bangsa malaysia yg sebegini..kerana negara akan ke laut juga jika dipegang org2 begini..jadi, jgn perlekeh mereka2 yg tidak menyambung pelajaran..mereka ada sebab tersendiri yg hanya mereka mengetahui..masing2 punya kelebihan sendiri juga..kalaupun si neelofa ni tak continue study, apa pengalaman hidup dia setelah bekerja sebagai artist mungkin memberi 1001 kelebihan kepada dia..wallahualam.

      0

      0
    • nee says:

      apa la sgt 10a..?? nmpk sgt ko x straight a’s dlu..at least org tu ada la jgk pencapaian yg nk dibanggakan…ko hado?? singkt pnya pemikiran,org blajo susah2,ckp apa la sgt..cmtu sama ja la konsepnya,apalah sgt jadi perdana menteri…

      0

      0
  13. cik melah says:

    result spm abg nara berape??share la, nk jugak taw kan….

    0

    0
  14. kasabian says:

    “Akak dulu spm 10A tau korang kena blaja rajin2..mcm akak..”bla bla bla….

    hebakkkk g skolah pakai suar ketat2…
    jadi idol kepada budak2…

    0

    0
  15. Burberry says:

    dah tu applylah masuk Uni ke apa ker..
    kok ya pun pi sekolah tu semula, pakai tu elok2 laa sikit… ni pakai seluar ketat…. hai tak peka dgan keadaan langsung laa si loofah nih…..

    0

    0
    • Zara Pavlova says:

      neelofa skrg sambung study kat IPTS jer..kat Sunway University kalau tak salah

      0

      0
      • amalin usm says:

        haah btol2..dia tu study di sunway uni je..ntah btol ntah tidak 10a tu..klau betul nape ipts je dia pilih..np xsmbung kat ipta, kalau nak tunjuk kaya pn nape xsmbung kt ovsea je..sruh je dia tunjuk result dia tu..

        0

        0
        • totis says:

          sorry to say tapi u ni typical minded punya mentality yang kemaruk sangat nakkan subsidi negara. Dia memang 10A. 9A1, 1A2. kau ingat ipta tu bagus sgt ke. ipts tak bagus? ipts untuk orang yang kaya tapi tak pandai? ipta pulak untuk orang pandai macam kau tapi takde duit pastu pakai PTPTN. macam tu maksud kau? jumud minded sungguh mung ni. Lagi ramai orang macam kau, makin ramai rakyat msia yang fikir 1 jalan je. kau tak tau mungkin dia ambik ipts sebab facilities n environment dia lebih universal (berbilang kaum n international) drpd ipta yang rata2 dikelilingi oleh melayu yang tak berape nak pandai (so-so) tapi bajet pandai sebab masuk ipta lulz.

          Mungkin jugak lofa masuk ipts sebab felxibilty dalam mengatur jadual dia sebab dia ambik double degree at the same time mengacara dan promote health product dia. kau fikir semua masuk ipta tu pandai sgt ke. yang creme of the creme mmg ada la, tapi yang achievement ms degree pon hazab n cukup2 makan pon dapat masuk sebab apa? sebab bumiputera (macam kau).

          please, jangan JUMUD sangat otak tu ok. u should go outside of your comfort zone n try to be in a community with multiracial students n not only be among the meleis yang bajet pandai masuk ipta tapi hakikatnya hazab.

          p.s. sorry i am not a fan of neelofa. i am just a student from UM (yes ipta, so i am not bias when writing this, mind u!). i just wanted to say, pls correct your way of seeing subsidized education is THE ONLY choice and way to be a bright student.

          0

          0
        • totis says:

          Hi.. sorry to say tapi u ni typical minded punya mentality yang kemaruk sangat nakkan subsidi negara. Dia memang 10A. 9A1, 1A2. kau ingat ipta tu bagus sgt ke. ipts tak bagus? ipts untuk orang yang kaya tapi tak pandai? ipta pulak untuk orang pandai macam kau tapi takde duit pastu pakai PTPTN. macam tu maksud kau? jumud minded sungguh mung ni. Lagi ramai orang macam kau, makin ramai rakyat msia yang fikir 1 jalan je. kau tak tau mungkin dia ambik ipts sebab facilities n environment dia lebih universal (berbilang kaum n international) drpd ipta yang rata2 dikelilingi oleh melayu yang tak berape nak pandai (so-so) tapi bajet pandai sebab masuk ipta lulz.

          Mungkin jugak lofa masuk ipts sebab felxibilty dalam mengatur jadual dia sebab dia ambik double degree at the same time mengacara dan promote health product dia. kau fikir semua masuk ipta tu pandai sgt ke. yang creme of the creme mmg ada la, tapi yang achievement ms degree pon hazab n cukup2 makan pon dapat masuk sebab apa? sebab bumiputera (macam kau).

          please, jangan JUMUD sangat otak tu ok. u should go outside of your comfort zone n try to be in a community with multiracial students n not only be among the meleis yang bajet pandai masuk ipta tapi hakikatnya hazab.

          p.s. sorry i am not a fan of neelofa. i am just a student from UM (yes ipta, so i am not bias when writing this, mind u!). i just wanted to say, pls correct your way of seeing subsidized education is THE ONLY choice and way to be a bright student.

          0

          0
        • tony says:

          ishh,,ishh amalin usm nie kampong agaknyer…

          0

          0
        • jamel says:

          bukan ker dia amik ipts sbb ada twinning program dgn overseas univ mcm kt us/ aussie /uk di sunway tu… peluang ke univ oversea lbih luas.
          kalau ipta mmg habis disitu la 4 years.
          rmai yg x tahu selok belok dunia pndidikan berckap disni.. hahhaa…

          0

          0
  16. haha says:

    pakai seluar ketat p sekolah..aduh..tak kene sound plak kan..

    0

    0
  17. me love me says:

    abg nara kalau bab neelofa, memang kipas susah mati betul..melambung2 dipujinya si neelofa ni.. hahaha

    0

    0
  18. Anonymous says:

    bkn ke neelopa tgh wat double degree kat sunway university college ke??
    degree marketing & international trade kann…
    ke salah??hmmmm,,,,,

    0

    0
    • nana says:

      klau betol sekali pun, degree yg senang aje. cuba ambik doktor ke engineer ke. tipu lah 10A xdapat apply jd doktor. tp xpe la, dia cerdik sgt sbb tu pilih industri hiburan ni. bru hot kau nyah. ambik doktor xdpt la nk masuk tv makeup tebal!

      0

      0
      • Anonymous says:

        n jgn lupe xboleh nk melentik lentuk klu jd doktor..hehehehe…

        0

        0
      • ciciku says:

        typicalnyeeee….aku dapat straight a spm.skrg engineer.tp dah nk benti n buat bisnes….jgn kecikkan skop asal dapat result bagus je spm kene jd engineer n doctor.in fact, career tu xde life pon sebenanye..

        0

        0
        • mamee monsters says:

          ok la tanamkan dlm minda jd doktor & engineer tu bagus…pastu kalu nk besokan skop suka ati la…drpd jd artis seksi…tah pa2…

          0

          0
      • kepohcie says:

        Ntah2 10a dlm bidang sastera..bkn dlm bidang bio,kimia n fizik..tah pe2 je nara ni..e2 pn kecoh..dh brp kali aku ckp, siasat dlu sblm buat story je..n jgn trlalu puji retis2 melebihi para ulamak..sdar ckit nara oooiii

        0

        0
        • Anonymous says:

          Ader ker aliran sastera kt mrsm..?
          Tlg jgn kasi komen yg nmpk bodoh bole x..?
          Smbil2 ko suh nara siasat kesahihan cter dia tue..molek ler ko pn siasat jgk..

          0

          0
        • Sunshine says:

          Aku rasa kau pn kna siasat sblum komen. Mrsm xde sastera, hanya sc stream. Harap maklum.

          0

          0
        • ex mrsm says:

          eh ada akaun n rekacipta jgk la.. klu akaun ngan rekacipta mmg sng nk dpt A.

          0

          0
        • teddy says:

          apa ke bengapnya ni??? mane ade sastera kat mrsm…aku yg bkn stdy kat mrsm pun tau…nie kan plak ko…enth2 ko x pena msuk skola mnengah ek??? stakat skola rendah nak kutuk2 org…

          0

          0
        • ocasy says:

          agak2 la ko ni..dia bukan sekolah harian biasa.. dia selolah asrama penuh MARA iaitu maktab rendah SAINS mara.. sekolah macam tu mana ada amek sastera mak kau..aku ada ramai kawan masa kat MRSM dulu yang amek kelas sains spm tip top sains subjek tapi amek ijazah bidang sastera ikhtisas jer kot kat university..ramai jer pun yang amek ijazah kat ipts.. so aku tak heran. tu pilihan lofa..mungkin senang nak jadualkan kelas jika dia masuk ipts..sekurang2 pelajaran tak dicicir disamping dapat cari duit sendiri berdikari..ko ado buat camtu..sori la korang yang ngutuk lofa kat sini mmg mcm sampah doh..kalo korang tak seperfect lofa tolong la cermin dulu la wei..aku tak ramai sokong artis ni tapi lofa I salute sebab dia artis with “brain”

          0

          0
      • star says:

        Ape la mentaliti ko ni… Apa maslahnyer kalau 10 A’s blajar tu.. at least industri produce org yang pemikiran diversity.. tp kot pemikiran macam ko aku tau ko ni duk keje cari kelemahan orang je.. tak semestinya belajar excellent then become doktor or engineer.. setiap manusia ade desire masing2 at least kalau dia dlm industri hiburan dia ada knowledge dalam marketing and bla bla bla.. jangan la terlalu ortodoks sgt pemikiran k.. kita tegur baju die bukan pencapaian pelajaran dia.. pakaian dia yang tak sesuai.. bukan semestinya ko leh ckp segala tak elok.. tolong la.. cer org tgk ko blaja smpi U mana.. tp duk keje wat tahap kerani sbb level2 atas2 ni die tak letak bangsa kita..

        0

        0
      • me says:

        aduhaiii..tak kan semua orang yg dapat good result nak jadi doktor or engineer! kelakar betul lah! harap2 bila you ada anak dan dapat 10A jangan lah dipaksa ambil doktor dan engineer,merana budak tu nanti esp bila dia nak jadik something else like guru,artist dan sebagainya. Happines in doing something you suka lebih penting & bermakna dari buat something yg anda tidak suka minat seumur hidup..

        0

        0
      • Saerah says:

        xdapat kot…dah ada penomen ckp dia bukan science stream..dia budak account..

        0

        0
  19. lagubestbest says:

    Dari segi markah untuk sijil SYURGA, rasanya dia ni lulus/ xlulus je skrg ni. Perlu tuition tambahan ni.

    0

    0
    • ciciku says:

      hai…kau tuhan ke nak menilai org masuk syurga ke neraka?

      0

      0
    • teddy says:

      engko yg nk kutuk dia psal sjil syurga tu ape hal…yg ko tu ckp psl sjil syurga knpe?? ko rasa sjil syurga ko tu straight A lar sngat…ko yg patut ambi tuition tmbahan..keje nak judge org jer…aq rase result syurga c lofa lgi ok kot dri ko…at least,dia tak ktuk2 org mcm ko…sekian,tq…:)

      0

      0
  20. peti sjok says:

    adoi…brp byk kali la nk canang spm awk tu…org len dh maju kedepan smpai phD dah xde nk bsing2 ponn

    0

    0
    • Anonymous says:

      dah 2 jer la pencapaian nye setakat nie yg dpt dibanggakn wlupn da bribu kali cite da basi..kesian…nara…nara…spm nara brape dpt??ke xde spm??

      0

      0
    • ehh says:

      bkn dia yg canang kot.tp blogger2 yg kaki kipas dia ni yg duk canang2 isu spm.pdhl sijil spm dh brhabuk dlm file.asyk2 10A 10A 10A 10A

      0

      0
      • peti sjok says:

        mmg la die xcanang,tp dk post gmbr g mrsm kt instgram tu scara x lgsung nk relate nga result die lah. Klo result x seberapa,pk dua tiga kali gk nk mlawat skolah lame.

        0

        0
  21. Mok CiQ says:

    x bley dnafikan…
    u mmg pandai Lofa

    but perangai kasi molek deh meQ

    0

    0
  22. crabzz says:

    dapat 10A tpi jadi artis..penat je blaja pndai2…g la jadi doktor ke engineer ke..maju la sikit mlaysia

    0

    0
    • teddy says:

      suke hati die la nak jdi ape…klu rase nak majukan mlysia knpe x diri sndiri jer yg majukan mlysia…ko jdi lar dktor ker tau engineer ek.hahahahahaha…

      0

      0
  23. Aida233 says:

    Dia ni sengaja pegi balik ke sekolah lama nak tarik undi untuk ABPBH ke???

    0

    0
  24. izzlin says:

    nara ni, kalau pasal neelofa ni kemain betul dia puji… dengan artis lain takde pulak dia mcm ni.. ini tidak adil tidak adil tidak adil bagiku….

    0

    0
  25. rahim says:

    good

    0

    0
  26. maria yusof says:

    Kepada Anonymous @ 1:21 pm:

    jgn lah cakap seolah2 tak dapat straight As tak boleh continue study..saya rasa awak ni sure adik2 yang tak habis sekolah lagi ni..sebab tu tak terdedah lagi pada situasi sebenar..saya SPM tahun 1994 dulu dapat 6A1, 2A2,1B je pun, boleh je buat degree..then sambil2 kerja sempat lagi buat masters..lepas tu ke uk buat Ph.D pulak..yg penting ada usaha ke arah itu & syarat2 lengkap..bukan nya kena dapat 10A..Btw, ada jugak kawan2 saya yg dulu lagi pandai di sekolah tapi sekarang ni jadi housewife..itu pilihan masing2..kesimpulannya, kita atur hidup kita masing2..apa pilihan org, itu terpulang dia..

    0

    0
  27. Anonymous says:

    biarla korang tu jeles apehal

    0

    0
  28. Lalola says:

    Alaa.. Takyah heboh laa 10A tu.. SPM je pun..Bukan dengki ke apa.. Tp, perlu ke canang 10A tu..? Lain laa kalau dapat tawaran belajar ke luar negara tajaan JPA ke MARA ke.. Muka lawa dah.. Otak pun cerdik dah.. Cuma attitude je tak berapa nak molek.. Cikgu-cikgu MRSM tu mesti frust dgn Neelofa ni.. Penat-penat ngajar bagi pandai berjaya sampai phd.. Lastnye, jadi artis.. Dik oi, takde A pun boleh jadi artis.. Kalau minat sekali pun, artis tu boleh turun jadi nombor 2.. Yang nombor 1 nye adalah pelajaran..

    0

    0
  29. miss s says:

    ok la spm dier,sape la cikgu kesayangan dier..

    0

    0
  30. Mek Nouk says:

    kenapa makin bosan baca BN lately nie..

    0

    0
  31. Khadijah says:

    Cantik sungguh lah Neelofa ni, tak payah lah nak kata apa2 lagi, heran banyak betul orang yg cemburukan dia

    0

    0
  32. retis malaysia says:

    saya retis popular, dean’s list evry sem.

    0

    0
  33. Anonymous says:

    terimalah teguran dgn fikiran terbuka…..

    0

    0
  34. miko says:

    awww cikgu kb!

    0

    0
  35. izzlin says:

    saya artis popular.. pernah memenangi anugerah bintang popular 4 tahun berturut-turut.. diploma, degree, bukan sahaja anugerah dekan setiap semester, tapi siap dapat anugerah naib canselor… abang nara tak mau korek-korek cerita saya ke?

    0

    0
  36. Anonymous says:

    blm nk smbng bljar kot sb tngh lris jd plkn dn pngcra kan bleh thn jg rsanya ofer tu hehehe….korng jgn jeles ye..

    0

    0
    • izzlin says:

      tak jeles mana pung…. bersyukur sangat-sangat dia ni tengah laris… macam pisang goreng panas… kakakakaka

      0

      0
  37. Nurul says:

    kat mrsm, mana ada kelas terbaik kelas tercorot? abg nara mesti bukan budak mrsm kan?

    0

    0
  38. lila says:

    bosan gosip :p

    0

    0
  39. rlinnaz says:

    makin lame makin bnyk iklan….bosan la…

    lopak kalau pandai sgt xde jadik de artis…. gebang nk lebey…. haiya…puiii

    0

    0
  40. Anonymous says:

    bosan nyampah nga lopak nie klu rncangan meletop pakai bju seksi2 nak jdi mcam cik ta ke..sedo diri lah woii….

    0

    0
  41. aku says:

    nak buat ape buat PhD. ramai dah ada PhD termasuklah yang kat atas atas ni :P

    0

    0
  42. eyma maembong says:

    yang penting result najwa latip lagi pandai dari aku…tahniah

    0

    0
  43. bella says:

    cikgu kb!aii cikgu, bkn cikgu anti student cm neelofa keee…hehe..cikgu fizik yang muda and anti student cm kak lofa..

    0

    0
  44. cik violet says:

    bukan semalamla..result spm kuar arini..khamis 21/03/2013..ape daaaa

    0

    0
  45. jacobs says:

    suka tgk body neelofa,melentik.mantap

    0

    0
  46. cinta hati... says:

    aikkk bkn loofa ni stdy klej ker????
    korang ni xwat research ker…
    tau hntam kromo jer..
    sdeyyyyy…..

    0

    0
  47. Anonymous says:

    alah sheikh muzaphar tu bukan angkasawan la.tolong la setakat jadi passenger dah jadi angkasawan ke?dah la pergi keja kat ukm dulu selalu bawak kereta nombor plat ‘angkasawan negara’.alahai roll my eyes

    0

    0
    • Anonymous says:

      Wat Anonymous 7.01pm.. org2 mcm ko ni la yang xabis2 nk bangkitkan isu passenger bukan angkasawan…apa2 pun kita as rakyat malaysia perlu berbangga sebab sheikh muzaphar tu betul2 layak, kalo dh ko terer sgt nape xjoin time pemilihan tu..pada aku disebabkan sheikh muzaphar, lahirnya ramai lagi pelajar2 dimalaysia yang menanam cita2 nk jadi angkasawan..itu yang kita nk..sekian..

      0

      0
  48. ninjaturtle says:

    ak pon dak ex-mrsm gak..nara xnak update ke sal kisah ak?yerlohh..ak kan xsempat nk tangkap 10A cam neelopa =,=

    0

    0
  49. malebes says:

    Bukan skrg dia tgh smbung study peringkat degree ke? Dia buat part time. Laa bia la kalo nara nak canang pon. Contoh yg baik supaya bebudak rajin blaja. Yg korang dengki sgt pehal? Gile busuk ati. Mmg btol la brapa kerat je artis bijak akademi. Mmg ade tp berapa kerat. Ciput. Takkan nk amik contoh dari segi bidang akademik rozita che wan ke fazura ke shah jaszle ke yg tak semenggah mana akademik background. Tak pasal butthurt padahal org canang benda elok. Kalo artis dpt spm bese2 je cam si najwa latif tu korang ckp kurang pandai la, lembap la. Kalo dpt result cantik la kata org nak heboh. Semua tak kena di mata org yg hatinya hitam bak belakang kuali.

    0

    0
  50. malebes says:

    Bukan skrg dia tgh smbung study peringkat degree ke? Dia buat part time. Laa bia la kalo nara nak canang pon. Contoh yg baik supaya bebudak rajin blaja. Yg korang dengki sgt pehal? Gile busuk ati. Mmg btol la brapa kerat je artis bijak akademi. Mmg ade tp berapa kerat. Ciput. Takkan nk amik contoh dari segi bidang akademik rozita che wan ke fazura ke shah jaszle ke yg tak semenggah mana akademik background. Tak pasal butthurt padahal org canang benda elok. Kalo artis dpt spm bese2 je cam si najwa latif tu korang ckp kurang pandai la, lembap la. Kalo dpt result cantik lak kata org nak heboh. Semua tak kena di mata org yg hatinya hitam bak belakang kuali.

    0

    0
  51. Fazura Burit says:

    Memang pun fazura tu jeles ngan neelofa sebab fazura tu pandai berlagak baik sebenarnya hazab yang sekola menengah pun tak habes..

    0

    0
  52. kjk says:

    drp korang buat dosa mengata kat cni lbh baik la korang doakan yg lebih baik utk dia..yg mengata npe dia x sbung degree 2 xtaw ke yg dia skrg tgh smbung degree?lbh baik la korang mkn nasik drp kna mkn dgg mnusia kat akhirat nti gara2 mengata,mengeji,mengumpat sesama mnusia

    0

    0
  53. kak jemah mulut laha says:

    rugi je dpt 10A pastu jadi artis sendu.belakon pn nan hado
    aku knal lopak ni pn sbb kes dgn anzalna tu jek,,,bkn sbb lakonan
    anzalna sgt educated, belajar oversea n ade degree.
    sorryla,kebanyakan artis mesia adalah org2 yg xde education tinggi
    klau hollywood artist majoriti college graduate. cuba contohi education level dorg, bukan pakaian dorg yg x cukup kain tu!
    udahle lopak.simpan je la cite 10A tu.muke kau tetap kampung ape pun ko pakai,ape pn result spm ko

    0

    0
  54. amalin usm says:

    leher dia pendek n gemuk..hehe xcun laa..izara paling cantik

    0

    0
  55. lopak kipas da mati says:

    alala xmalu g skolah cam tu…ckgu2 mst geleng kepala

    0

    0
  56. neelongkang says:

    xmalu kt cecikgu ke dik?

    0

    0
  57. nilompat says:

    hadeh.xdapek nak tolong.cgu muka bangga siot anak murid g skolah cm ni.kalau cgu aku mst da ajak buat smayang hajat.xpela,smoga terbuka pintu hatinya

    0

    0
  58. hans aisek says:

    eiiiii xley blah

    0

    0
  59. mencii hans aisek says:

    eiiiii xley blah.blambak lg org len skolah kt mrsm xcanang ponn

    0

    0
  60. It's Me says:

    Saya amik SPM 3x tak lepas…nak kata tak pandai tak jugak…nak kata pandai pun tak jugak…apa la nak buat saya tidak tergolong dalam mereka² yang well educated…so sad huh… :(

    0

    0
  61. adeke says:

    hahaha ok lawak bace komen korang. chill la.. ikut abg nara la nak pose hape pon. da blog die. btw aku dpt 10A sampai skrg aku igt tau, susah gila nak dapat dulu. yg jeles tu sbb tak dpt secemerlang die, walaupun mungkin peribadi luaran die tak secermelang result spm die. kite doakan jela daripada duk meroyan nak jadi haters bagai. get a life. lol

    0

    0
  62. watever says:

    saya mendoakan semoga neelofa terbuka hatinya untuk menjadi muslimah secara menyeluruh. dah bijak pandai. kesian pulak kurang ajaran agama yang mengajar muslimah untuk menutup aurat.

    0

    0
  63. adelia says:

    Sebelum kita komen or kutuk seseorg tu.. apa kata kita jenguk2 profile dan biodata beliau…
    Biodata dan Profile Neelofa
    Nama Penuh: Noor Neelofa Binti Mohd Noor
    Nama Manja: Neelofa (bermaksud cahaya bunga biru)
    Asal: Pasir Mas, Kelantan
    Tarikh Lahir: 10 Feb 1989
    Tinggi: 158cm
    Berat: 47kg
    Pendidikan: 5A (UPSR), 8A (PMR), 10A (SPM), A Level (Kolej Damansara Utama), Bachelor Of Business in International Trade & Marketing (Sunway University College, PJ)
    Anak ke Berapa: Ke-3 dari 9 adik beradik ( enam perempuan dan dua lelaki)
    Iklan: Nokia, Silky Girl, Fair & Lovely dan F&N Fruit Tree
    Klip Video: Kau Bukan Aku nyanyian Tilu
    Filem: Azura (versi baru), Lemak Kampung Santan, Pak Pong, Saya Amat Mencintaimu (SAM)
    Drama: Kasih Najihah, Tahajud Cinta, Kitab Cinta, Lara & Jiwa.
    Pengacaraan: Paparazzi, Sekolahku Hebat, Nona
    Pencapaian: Juara Dewi Remaja 2010

    0

    0
    • Anonymous says:

      10A tapi masuk kolej swasta. kalau aku bapak kaye dapat SPM10 G pun mampu masuk kolej macam Beliau.tak di nafikan beliau ni lawa. tapi tak tau la nape tak bleh nak tersuka kat beliau x faktor tu tak ada.sorry neelopak

      0

      0
  64. Sofea says:

    Banyak nye org jeles neelofa dpt 10A. Korang aderrr?? Mesti tak de kannn. Ckp je lebih. Bkn ke spatutnye kita kagum dan ucap syukur dgn pencapaian org lain? Dia sambung belajar ke tak die punye psl. Yg penting masa sekolah pencapaian die baik. Tapi takkan tak tau die ade Degree in International Trade & Marketing?? Ini baru beauty with brain.

    Kutuk memanjang korang dpt 10A? Tak. Dpt dosa. HAHA!

    0

    0
  65. miss says:

    ‘dpt 10a.pastu x sambung belaja ke?’
    ayt ni nmpak mcm yg komen tu x percaya n jeles ngn neelofa ni pndaii..agaknyeee…
    bagos la pndai n bijak..cume pakaian je kurg..pray the best for her..
    ni tak mngutukk jee..

    0

    0
  66. neelofa pls kurangkan seksi says:

    10A dunia cik kak oiiii… 10A kat akhirat camne?? ye manusia boleh berubah tapi bile la gamaknye neelofa ni..

    0

    0
  67. KESIAN... says:

    Dapat 10A… tapi sayang jadi artis…
    jadi la akauntan ke, engineer ke, doktor ke, laywer ke…
    kesiaannn…. kesiannn….

    0

    0
    • Sweet minah jambu merah biru says:

      dh dia minat nk jadi artis biar laaaaa ! kenape ! pekerjaan artis jadi pelakon tu burok sangat ke ? mentang2 ada pelajaran tk boleh nk jadi berlakon gitu sape ajar engkau !

      0

      0
  68. Inisemuapoyo says:

    Apa pasal la citer dye ni bole kuar? Sorry I bukan haters Neelofa.. Tapi I xsuke cara dye kendalikan meletop tuh. Nampak sangat bajet bagos..

    Btw Nara.. Macam dah xde citer lain ke nak letak Kat sini? Haha tipical fanatic fan betol la Nara ni Kat Neelofa..

    Inisemuapoyo!! Setakat retis balik Sekolah lama pon nak kasi kuar ke? Org ta hadap pon. Haha. Ops lupe, sebab neelopak je Nara sanggup post cite ni walaupun hakikatnya citer ni sangat la murahan ahhahahahahaha.

    0

    0
  69. gadis says:

    ramai tol yang xsuke kt neelofa ni….

    0

    0
  70. Anonymous says:

    10A pastu jadik retis….jadilah best2 sket..dokter ke, engineeer ke…. pg skola, pakai suar ketat..x malu ke?

    0

    0
    • Sweet minah jambu merah biru says:

      kalau dia dh tk minat nk jadi docter nk buat camanaaaaa….cuba kalau kau minat nk jadi docter famili pulak suroh kau jadi chef macm chef wan kau boleh ke ? minah jambu rasa kau ni eh besarrrrrr punye pemalas nk masak bwek !!

      0

      0
  71. su kardashian says:

    aku dpt 5As pun dh happy, ni lg dpt 10As mst la happy. Kenangan terindah, biaq p la dia nak ckp byk kali, dia lawaaa, talented. Sape benci dia mst sbb jeles dia lawa dr korang. Get a life la, jgn sibuk kutuk org jeee

    0

    0
  72. Kakak Kakak says:

    Yeay! sokong u Su Kardashian.

    0

    0
  73. Ma Ma says:

    kalau pegi sekolah tu..pakai la sopan sikit..labuh sket baju tu..longgar sket seluarnya..

    0

    0
  74. mrsnik says:

    sbg warga pendidik..

    aku xnak komen ttg neelofa, tp sedikit teguran tentang mentaliti org kita, jgn ingat yg pandai itu hanya bila dia amik course engineering, medic, architecture, law dll.. apa shj bidang, asalkan dia cemerlang dlm bidang tersebut, maka dia adalah bijak..

    dlm mhi, thun lepas, lepas kuar result spm, dia ada jemput seorg student cemerlang melayu, lelaki n perempuan n seorg student cina perempuan, bila ally iskandar tanya yg dua budak melayu tuh, sorg ckp nak jd engineer n sorg ckp nk jd doktor. bila dia tanya yg budak cina tu..ni jawapan dia yg aku ingat smpi skrg ‘ sy mahu emngambil ijazah dlm bidang financing and banking, n mane2 pihak yg ingin menaja saya, boleh hubungi saya ‘ korg nampak tak??? bijak giler, siap sempat iklan kt tv lg….

    jd, apa shj bidang yg anda ceburi dan anda cemerlang, itu maksudnya anda sgt bijak, kalu buat engineering or medic tp result suam2 kuku shj, itu maksudnya anda adalah average achiever…fyi, gaji seorg doc muda dlm usia dlm 30 thn dlm 5k jer, tp gaji seorg manager bank (yg cemerlang) boleh cecah belas2 ribu sebulan. sbb doc kalu umur 30-an, nak kerja swasta jd pakar mmg belum boleh leer, sbb course dia payah…

    jd, org yg pandai adalah org yg berjaya, x kira bidang apa pun..

    0

    0
  75. MAMI JARUM says:

    anak spe la tomel niii…dah la tomel,bijak plk…isk3….biar la cayang mama erk, biar pi apa org nak kata,yg penting nelofa yg cantik lawa ni sentiasa kuat semangat dehhh….

    0

    0
  76. syahida says:

    ler..akaun kie…kalau tak dpt 10A mmg hampehlaa..i ngat pure science.patutla pelik.10As tapi amik dgree in marketing.kalau takde A pon leh amik

    0

    0
  77. like neelofa says:

    like neelofa so much..dah la pandai,cantik,x sombong…x de la mcm retis lain yg menyombong je klau jmpa peminat..org yg x minat dia ni sumanya iri hati je lebey..ckap pndai,belum tentu result spm korg sepandai neelofa ni kan…hurmm,apa2 pon,i wish u all the best la lofa ye..jgan pk2 sgt yg org kata..teruskan lg usaha..bukan senang nak puaskan hati semua org..bye3

    0

    0
  78. eeeeeee says:

    bole jadi modal budak2 lelaki MRSM langkawi ni,,,,,, slurppppp

    0

    0
  79. excellent says:

    xkisah la org nk ckp apapun…kita spatutunya mghargai setiap kejayaan walaupun d atas kejayaan org lain,baru la scara hukumnya kejayaan tu senang nak datang kepada kita…mcm kita bila dh jatuh hati dgn seseorg la,kita akan buat bnda yg org tu suka,baru la dia dtg n suka kat kita kan..sama jgk dgn bnda lain lam hidup ni,kalo nk brjaya,kna hargai kejayaan,kalau nk hepi,kena buat org lain hepi..kalo kita asyik dengki ngn kejayaan org lain,kita jgk secara hukumnya dah tarik “dengki” org lain trhadap diri kita…pastu nnt jgn la tanya knapa la ada org dgki kat kita..muhasah diri k…apa2pun thniah lofa,10A!!!

    0

    0
  80. Hello! This is my first comment here so I just
    wanted to give a quick shout out and tell you I genuinely enjoy reading through
    your posts. Can you suggest any other blogs/websites/forums that deal
    with the same subjects? Many thanks!

    0

    0
  81. Makcik Esah says:

    Elehhh, mengutuk je kerja korang ni. SPM dpt berapa?

    0

    0
  82. Anonymous says:

    buang yang keruh,ambil yang jernih.. :)

    0

    0