Written by serenity | June 7th, 2012

Seperti yang kita semua tahu, penyanyi Nurul Huda Abdul Wahab telah melangsungkan pernikahannya dengan Eric Depp di Duchess Place semalam. Nurul dikatakan menangis terharu saat dia sah menjadi isteri Eric. Ini pula ialah gambar-gambar yang diambil oleh jurugambar rasmi REDPhotography semalam.


Photobucket
Lagi 5 gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar kepada REDPhotography.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

 

167 responses to (6 GAMBAR)Majlis Pernikahan Nurul Wahab Dan Eric Depp Dari REDPhotography

  1. ranina says:

    1st .. maknanya internet aku laju !!!!!!!!!!!

    0

    0
  2. Cik Atien says:

    ehem ehem belum ada yang komen ke?

    0

    0
  3. kekanda says:

    tahniah nurul…semoga bahagia…

    0

    0
  4. takde makna says:

    2nd…huhuhu

    0

    0
  5. Kak Anom says:

    Islamnya hanya pd akad nikah, yg lain OUT..!!

    0

    0
  6. lolipop says:

    dah ada adegan tari menari cam budaya omputeh da..yelah laki nya kan mat saleh…oppss

    0

    0
  7. popet says:

    lawa lens nurul

    0

    0
  8. grrrrrrrrrrrr says:

    …………..cantik gak

    0

    0
  9. kate middleton says:

    How sweet! Congratulations to Nurul and her husband :-)

    0

    0
  10. akulahperempuanittew says:

    Congrats nurul!!!elok la pilihan dia walopun mat salleh, drpd x-husband dia dulu tu melayu beragama Islam tapi perangai kaki betinanya kalah org kafir!!!

    0

    0
  11. no says:

    pas nikah berjoget….baju pun tah ape2…ni org islam kawin ke ni?

    0

    0
  12. minah kepoh says:

    tadi pg aku baca twit dr nurul…
    dia serik dh nk baca BN…sb penah kena kutuk…
    tuh belum dia baca komen2 korang lg..hahaha

    0

    0
  13. gummy says:

    menakutkan….

    0

    0
  14. suria di cordoba says:

    aku stuju nurul dah kawen walo dgn apa bgsa skalipon.dulu masa dgn ajai dulu,kesian dia..makan hati berulam jantung dgn perangai ajai yg ngalahkan mat saleh tahap sosialnya.dasar komposer kaki betina.bila muka dia jer jadi juri mana2 program nyanyian,aku dah mula loya.komen cam bagossss jer!tak padan ngan pendek,selera besar gajah.

    go ahead nurul..mulakan hidup baru dgn eric leong tu.oppss!eric depp.tuhan sentiasa bagi peluang kedua pd hambanya selagi kita bersedia utk perbaiki diri kita ke jalannya.insyaallah..doakan yg baik2 sesama muslim kita agar doa itu pun sampai kpd kita skali..aminn..

    0

    0
  15. […] Seperti yang kita semua tahu, penyanyi Nurul Huda Abdul Wahab telah melangsungkan pernikahannya dengan Eric Depp di Duchess Place semalam. Nurul dikatakan menangis terharu saat dia sah menjadi isteri Eric. Ini pula ialah gambar-gambar yang diambil oleh jurugambar rasmi REDPhotography … Continue reading → […]

    0

    0
  16. Puteri Duyung says:

    Alahai kiutnyer nurul i like!!!

    0

    0
  17. cikpot91 says:

    jari dia xde inai tp di ganti French Manicure. kelassssss

    0

    0
  18. aku says:

    alah dulu pon si linda rafar ngan pelumba kete kalo xsilap aku menari jugak k kat disco lagi….padahal 22 melayu islam…so ape nak heran ngan retis nie…
    doakan aje la yg terbaek tuk diaorang…..

    0

    0
  19. zara says:

    muka macam nak ada iras jugak,cuma sorang putih dan sorang lagi kurang putih.baju tu ropol2 kat bawah macam langsir jek..pape pun semoga kekal hingga akhir hayat…

    0

    0
  20. Anonymous says:

    Bkn laki dia ni pengasas herbalife tu ke?abg aku kt kalo ada kempem herbalife ni mesti ada nurul ngan mat saleh ni berkepit…

    0

    0
  21. dr dre says:

    seingat aku, org kalau tahan nangis atau sedang menangis, kening berkerut. sebab ko tak boleh berkerut, urat tegang mula timbul mcm akar kayu. menangis tapi muka keras. kantoi di situ.

    0

    0
  22. mitong says:

    alamakkk, mekap npk tebal laaa.
    rasanya kalu mekap nipis2 sikit lgi elok kot :)

    0

    0
  23. ju says:

    huhuuu… mekap kalau tebal, biar ler sampai ke lehernyer.. suka tgk make up artis indon… mekap yg tebal pon xnmpk tebal sgt….

    lg 1, gambar dkt nurol ni klu tgk lama2 mcm iras kak ZZ plak..

    TP kak ZZ lg cun… :)

    0

    0
  24. farie says says:

    mcam org putih konon x de ee ..cam org putih do mcm org kenya dr afrika yee!!!!1

    0

    0
  25. iyeke says:

    Tak sabar nak tengok anak dorang nanti..mesti lawa habissss..

    0

    0
  26. lovelime says:

    Ekeleh sekali zoom kat muka nurul nie tak blh bla lips stick merah menyala, lens biru!kau ingat ko gebu gebas mcm zizie ker?aduhai…sedar2 lah dah nampak pelik ok!dah lah tak ade unsur2 keislaman pun majlis nie, tak pun adab melayu ke ini semua dtg majoriti pakai bj ala2 p shopping jerk!ape nak jd lah agaknya…aku doakan nurul n hubby happy n kekal…tp serious tak suka majlis dia & tak pernah minat dia pun sebab dah tak banyak job pun dia nie.korg perhatikan lepas menjanda kemain seksi lagi dia, kawen pun tgk ni hahhhh urmmm entah lah

    0

    0
  27. bobby says:

    aku malas nak komen pasal wedding dia, ssb ckp per pun tak guna bnd dah jadi.aku harap dia org happy n kekal lah tp kesian ank dia mak pergi mani-pedicure ank pon join skali bkn main kilat kuku…entahlah dah tua2 dunia br menjadi mmg mcm nie kot!

    0

    0
  28. kuang3 says:

    HAHAHA HEHEH HUHUH aku rase mcm tue lah ajai gelakan nurul nie skrg!sebab dlm propaganza nurul nampak sgt tak suka ajai tue siap warning jgn sebut name tue lg…tp jht2 mane pun ex kau jgk!mase syg semua indah dah cerai berai mula benci membenci, korg pernah bersama n ade ank!pendek kata dia dgn ajai 2×5 jerk sebab tue jd mcm nie tgk cara pandangan nurul pada husband dia mmg dia tgh happy in love bebeno tp hubby dia ok2 jerk, jgn sebab nak jd warganegara jerk sudah lah…

    0

    0
  29. kiki pemalu says:

    as long as they are happy..
    as long as they love each other till the end of their life..
    most important..
    as long as they live their life as muslims..

    semoga berbahagia dan tahniah again!! :)

    0

    0
  30. bb andro says:

    Hmmmmm susah….pakai makeup…….salah…..pakai dress…..salah……..ini…..salah…….itu salah………

    0

    0
  31. phuihhhh says:

    aku bagi dorang maksima 2 thn je..konpem x sampai 2 tahun da cerai..mark my words..hehe

    0

    0
  32. cherry says:

    Tuaaaaaaaaaaaaaaaaaa(rupa) dari Nurul tp umur mgkn sebaya ngan Nurul lah kan or ada lah tua 5 tahun cam g2….apa2 pon, Congratulations ya …

    0

    0
  33. No One says:

    apa nama islam si eric ni ea? ke eric jugak?
    klu pakai baju melayu lagi hensem agak nye…
    mcm laki serina tu…

    0

    0
  34. Siti Kembang Setaman says:

    hi nurul.. anda cantik.. suami anda pun hensem dan punya business sendiri.. tp budaya kawin anda dah mcm budaya tak kena budi kat budaya anda sendiri.. maybe itu yg anda cari.. wishing u happy anniversary for the next year 2013 yeaaa… wish early tak salah kn? moga jodoh anda berkekalan hendaknya.. amin :)

    0

    0
    • enw says:

      Siti Kembang Setaman..,aku suka komen ko…

      0

      0
    • No One says:

      siti kembang setaman…sokong lah kan…
      patut nurul show to her husband budaya melayu kita…
      ni dia pulak ikut budaya eric tu… alahai…

      0

      0
  35. Anonymous says:

    Kalau tgk org kita kawin muallaf (mat salleh) yg jenis mcm ni rasa sedih terutama artis. sepanjang hidup sy tak ramai yg sy saksikan artis kawin muallaf, muallaf tu jd muslim sejati. yang selalu nampak artis jd mcm muallaf pulak. anak2 dia org pun sama jd macam tu pulak. sayang, kita Allah dah lahirkan muslim jd mcm tu. kita bazirkan rahmat yg Allah bagi. Harap2 kita2 yg kawin mualalf ni mendapat hidayah dan yg tak kawin muallaf ni bertambah2 dan kekal imannya. Wallahua’lam. Apa pun sy do’akan Nurul diberikan keberkatan dalam rumahtangga yg baru ni

    0

    0
    • No One says:

      moga dia bole bimbing suami nya…

      0

      0
      • ................. says:

        harap2 la yea no one dan anon.. takot kang salah bimbing mau laki cari lain.. kn no one kn?

        0

        0
      • No One says:

        bkn masalah takut laki cari lain..tp takut tersasar dr jln yg benar… nauzubillah la.. since dh masuk islam biar la islam smp ke mati hendaknya…

        0

        0
      • ............ says:

        betul tu no one.. kalau bertemu jodoh dgn mualaf ke bekas laki org ke.. insyallah jodoh mereka berkekalan hendaknya.. amin.. :)

        0

        0
      • No One says:

        mat salleh tu laki org ke??
        x tau la pulak…ke awak yg kawin ngan bekas laki org?? huhu
        whatever it is moga nurul bole ajar husband dia utk jadi islam sebenar… :)
        jgn islam atas kertas je…

        0

        0
      • Fasha Sandha says:

        sy kawin dgn bekas laki org no one… salah ke kalau jodoh sy dah tertulis sebegitu? islam sy pun bkn atas kertas saja.. tq.. :)

        0

        0
      • No One says:

        fasha sandha..ye la ..dah tertuliskan…
        semoga kekal la yer….amin2…
        alhamdulillah klu bkn islam hanya pd kertas sahaja… :)

        0

        0
      • Fasha Sandha says:

        terima kasih ye no one.. walaupun awk kutuk sy.. sy redha.. moga jodoh nurul juga diberkati hendaknya.. amin :)

        nurulllllllllllllll…. cpt la dpt baby k.. nnti anak kita leh sama2 tadika kat little caliphs.. :)

        0

        0
  36. ciku says:

    sape photog die nie? xcntknye gamba2 die.. edit ker x? or terlebih edit?

    0

    0
  37. peah gossip says:

    contact lens biru tu!!! auwww

    pape pun tahniah Nurul dan Eric.

    0

    0
  38. cik enon sebelah uma says:

    salam.. aku pelik betul ler dgn komen2 negatif kt sini.. siap ade yg ckp, kahwin dgn org kafir.. tahu ke x syarat sah nikah tue semestinya beragama islam, x kiralah bangsa apa sekali pun, yg penting islam.. biarlah si nurul ni nk buat majlis rupa cmne sekalipun, dah tue majlis dia.. org yg bg komen2 negatif nih, diri kome tue dah betul sgt ke?? haih x paham aku..

    ape pun semoga nurul dan suami mendapat keredhaan dari ilahi, dn semoga perkahwinan ini berkekalan hingga ke syurga hendaknya.. amin

    0

    0
  39. non says:

    high taste rupe2nyer nurul nie..tp sekali pandang cam kakak ZZ pulak

    0

    0
  40. rainbow says:

    Allah dh cipta kn warna iris sesuai dgn warna rambut + kulit..sbb tu yg original mata biru normally mat saleh yg putih + blonde..

    btw, semoga sama2 dapat mendalami Islam dan bahagia hingga ke syurga.. =)

    0

    0
  41. ika says:

    Wahai anon, fridge magnet takdela….aku gantikan dengan bebola ketam nak?

    0

    0
    • Anonymous says:

      ape barang bebola ketamm.. aku nak teh returns bak kata abg skrillex ku.. ahaha

      0

      0
  42. Arale Chan says:

    artis sekarang suma kecantikan palsu.mata dah elok2x tuhan bagi warna hitam, nk ubah biru plak, tak asli langsung.. tak suka tak suka…

    0

    0
  43. dr freuda says:

    kenapa la suka sangat pakai lens biru.. HODOH lah sebab tak kena. It cries out…fake! fake! fake! mat saleh setahu aku tk suka asian menyamar mat saleh – macam tak ada self-love/ tak suka diri sendiri gitu

    0

    0
    • No One says:

      kan?? x de originality la.. :(

      0

      0
      • Anonymous says:

        die kawen gak ngan mat saleh, yg korg original sgt ni? kawen ke pon? yg no one ni, laki pun dikebas org, nak marah kan fasha sandha pulak. aahahahah

        0

        0
      • No One says:

        e’eh..emo nyer….laki sape plak kena kebas…
        yg aku tau laki ND yg kena kebas…ke laki ko pon sama?
        btw ni entry nurul la…
        nk komen psl FS sila ke entry dia k…terima kasih…

        0

        0
      • Anonymous says:

        alaa no one, semua org tau, laki ko kene kebas, pastu marahkan fasha sandha. kesiannnn

        0

        0
      • No One says:

        hahaha…Anonymous …org kena tekanan perasaan jadi gini ler… laki kena kebas yer?? kesiannnnn
        sikit lagi aku rasa ko mesti masuk tanjung rambutan…hahaha…
        so poor…

        0

        0
      • Anonymous says:

        no one, mesti laki kau dikebas perempuan cantik kan sehingga kau meroyan sebegini?? ohhhhhh kasihannnnnnnnnn… meroyan sampai tua pun xkan mengembalikan laki kau no one..

        0

        0
  44. Nurul Depp says:

    ermm….bestnye dah kawin ni..kawin ngan mat saleh lagi….skrg kalu korang nak panggil i jgn panggil nurul wahab lagi yer…now i nurul depp ok….sebut betul-betul….nurul deppppppp……

    0

    0
  45. kak Nera says:

    Gambar yg tengah tahan nangis tu mcm muke Ziana Zain kan?

    0

    0
  46. lilimanta says:

    Another westerner who have sold his soul to the devil called islam. I hope he comes tohis senses while his soul still can be saves. Christ is your saviour eric, not allah

    0

    0