Written by serenity | February 9th, 2015

Kalau di Korea Selatan, tidak sah jika pelakon lelakinya tidak berbadan sasa. Yang tidak sasa pun berusaha mensasakan diri bagi meningkatkan peluang untuk berlakon filem dan juga drama disebabkan saingan yang tinggi sesama mereka.

Di Malaysia, antara pelakon yang berbadan sasa ialah Zain Saidin. Sebelum ini, pernah juga dia memuat naik gambar dirinya memberikan susu dalam botol kepada bayinya bersama Che Ta iaitu Aaisyah Dhia Rana dengan tidak berbaju. Alasannya, dia ingin memaparkan dan menginspirasikan orang lain agar mengamalkan gaya hidup sihat.


 photo 10948197_825525510839818_1555751330_n.jpg
Niatnya itu memang baik. Gaya hidup yang sihat itu patut diamalkan dan menjadi contoh kepada individu lain. Diharap selepas ini Zain akan mendapat tawaran berlakon yang bersesuaian dengan penampilannya, malah tahu dapat menjadi hero drama Akasia pula.

Kredit gambar Pinography Official. Lagi lima gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya.


 photo 10946644_743771442385619_1759581728_n.jpg
 photo 10932361_1431927230431632_1558004143_n.jpg
 photo 10932060_883536765019497_379386786_n.jpg
 photo 10576115_1596022197293956_66449103_n.jpg
 photo 10945253_866587346721147_1022253852_n.jpg

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

66 responses to (6 GAMBAR)Foto Sado Zain Saidin Cerminan Gaya Hidup Sihat

  1. Anonymous says:

    Apa guna sihat di dunia tapi tidak sihat di akhirat..

    0

    0
  2. missrine says:

    awwwwwwwwwwwww!!geli!!!!

    0

    0
  3. Anonymous says:

    geli wehh…

    0

    0
  4. bella says:

    wow…seksinya badan zain

    0

    0
  5. mee kari says:

    Sado tak semestinya sihat. Some people train to look good. Some people train for health and strength. I have a feeling this guy train because he is vain.

    0

    0
  6. Aurat says:

    Kalau nak tunjuk badan sado pun aurat tu sila jaga…bawah pusat tu dah dikira buka aurat bagi lelaki…elok laa laki bini suka dok tayang aurat…

    0

    0
  7. sentap says:

    seram bebenor tengok urat2 dye. timbul2 uratnyer..

    0

    0
  8. miss h says:

    agaknya dah jadi trend la skrg ni..semua lelaki suka badan yang bengkak2 gini :-P

    0

    0
  9. cik puan nora says:

    seraaaaam mak tgk emmmm telan2 ailio mak tau..

    0

    0
  10. Adisha says:

    Kalau artis luar datang bukak baju bising tak hormat, x beradap katanya….ni artis local boleh plak…islam lg tuh…

    0

    0
  11. Anonymous says:

    hahahah…dh laa zain…gaya hidup sihat konon…cam laa aku xtau ko amik supplimen nk dptkn bdn sado camtu kan??skrg yelaa sado nti dh kerepot,kendur dh x sado laa menggelebeh semua…x caye ko tgk ahli bina badan tu camne…bl dh berumur,dh x larat nk angkat besi semua jd gemok dh tu mcm2 penyakit dpt…nk sado pun biarlah gne cr lame..mungkin kesannya lmbt tp xde laa merana seumur hidup…xkn laa masuk gym 3 bln bdn dh berketul2 camtu tipu sgt laa…aku ni berthn2 masuk gym dan konsisten br dpt bdn camtu…ni mkn ntah ape supplimen nk bg otot2 cpt besar…bhya supplimen tu..

    0

    0
  12. lesbian says:

    gambar kaki xde? mesti xtrain kaki..ciken leg..kehkehkeh

    0

    0
  13. Rozatee Che Wan Empuk Wan Malini says:

    Kalo natural bodybuilding dia takkan ketuk ketul sangat.. ni mesti suntik dadah ni. Kalo nampak mana mana jantan yang badan sado sampai ketul ketul berlebih tu, 99.9% itu steroid..

    0

    0
    • watutalk says:

      you dont know wat ur talking about. adik aku buat body building, consult nutritionist lagi, ari2 tak tinggal gym . Menjadi! Tak payah guna steroid mah. Org lelaki punya body response kalo tekun memang cepat. Ppuan leceh sikit.

      0

      0
      • batu giling x minat ketak besor2 says:

        Tp kene makan supplmnt protein dn ntah aper2 lg bebotol2 besar gedabak .. baru dpt camtu. BG tau sbb org Gym yg bg tau. Dia kata klu makan mcm biasa tak leh jadik bonggol2 besor tu. BG lps tu tngk dia makan supplmt kene makan mcm mkn nasik ….. takut la.
        Ini kajian saintifik trlalu bnyk mkn protn dn ntah2 aper2 supplmnt tu blh mer bahaya. Lg satu fakta sahih. Jantung mrupakan salah satu organ yg berotot. Bila trlalu belebihn blh menybbkn jantung mmbesar blh sbbkn masalah kesihtn. Ini fakta bkn suker2. Tak caya tnya doktor pakar dlm bidang ni.

        0

        0
      • batu giling x minat ketak besor2 says:

        Org ramai sile la buat kajian dulu klu nk makan supplmnt. Jgn makan main balun sj. Cek kesihtn dulu espeseli yg ada klurga sakit jntung dn darah tinggi. BAHAYA. BG tngk dokumntri kat Canel Diskaberi dan KBS saintis dorang buat kajian. Saintis tu timbang jantung Bdy bldr tu dgn org biasa. Mak nenek bnyk beza. Jntg bdy bldr tu 3 x ganda besar. Masa tngk dlm oprah dulu pon ada. Takut la. Sohih dn tnya Doc Pakar. Sbnrnya 2org pakcik body buider profsnl masuk bertanding tp dah pencen sbb tua. Sorng da kene sakit jntg. Cari konsltn Gym yg betol2 bertauliah mcm Kevin Zahri dn seangktn dgnnya.

        0

        0
    • dia says:

      aku suka laki yg macam omputih tu, mcm david beckham ke, badan sebenarnya ketak ketak, tapi bila pakai baju, tak nampak pun ketak ketak, nampak biasa je.

      0

      0
  14. orked ungu says:

    geli la badan gni.. ni kalau ajak hiking ni mampos mereput gtu jek.. badan ketul tapi stamina tada.. kompom… sbb kawan den laki die pon gni.. ajak hiking broga pon mengah.. ceh,,,

    0

    0
  15. Anon says:

    Lagi cantik badan abang keje buruh tu. Ketak natural. Takdenye kembong2 cacat macam ni.

    0

    0
    • batu giling x minat ketak besor2 says:

      Kak anon … BG lap u …. kite pon minat ketak natural mcm bdn dancer.
      Slim slender ada nice ketak2. Somel2 je ketak2 camtu tak la mcm ketak2 zain ni cam bonggol jalan … dua x pandng cam bonggol unte lah …

      Hahahaha … bab keje buruh tu … perut BG mcm nak terburai tawa ….
      Tawa2 pon BG stuju sesngt fakta tu … abg2 buruh kontrk bdn lg lawo.

      0

      0
    • Anonymous says:

      lagi cantik badan bangla and pakistan jual carpet, tiap2 hari angkat carpet tangan jadi muscle beb……….ditambah pulak muka handsome, idung mancung, mata hazel tapi tak semua yer jangan cepat melatah…….

      0

      0
  16. Zul Ariffin tetap sado dihati says:

    It would help a lot kalau rupa Zain tak macam adik form 3…..

    0

    0
  17. i loike sado says:

    aktor tubuh sado mcm ni la baru semangat tgk movie or drama..bukannya lembik dan boroi…tgk actor bollywood semua sado2 baru semangat nak tgk….korang google hero bollywood karan singh grover… i loikeee

    0

    0
  18. mojo says:

    Artis tengah sado,nanti bola dah tak tak sado..marilah kita menyumbang untuk kebajikan artis.

    0

    0
  19. akuponmanusia says:

    alah..bukak lah semua buat apa tutup kalo nak tunjuk, tunjuk betul2 . Frust lah.

    0

    0
  20. Door says:

    Anak tiri nye mr bean tu pun badan camni gak… Kah kah kah. Sado lah sgt!!!

    0

    0
  21. ann says:

    empat segi & pendek

    0

    0
  22. Janice says:

    Tapi dia ni pendek sangat nak jadi hero…kena tinggi lebih 6 kaki baru okay.

    0

    0
  23. zul ariffin says:

    zul ariffin pernah tak buat cover mcm tu???… sorry zul ariffin tetap hot! hahah…

    0

    0
  24. OLGA says:

    rembesss mak nokkk dapat kangkang sodap ni

    0

    0
  25. Linzy Longkang says:

    amboiiii berkilat badan zain mesti pakai krim pelembab baby Johnson & Johnson lepas mandikan baby dhia aisyah raina tu yerrrr

    0

    0
  26. pening says:

    sado klu pendek lawak gk tengok…hahahaha

    0

    0
  27. Anonymous says:

    Geli la. Ketul2 ni mesti ambik protein banyak gila. Akak suka yang ketul2 original bukan sebab protein.

    0

    0
  28. zalina says:

    katanya nak g umrah bulan dua ni…xkan perangai ko dedah aurat macam ni zain. kau tak takot ke kalau terima azab kat Tanah haram nanti.hati2..,nampak sangat badan di lumur macam foundation badan,sapu bedak …,sian tgk ko zain.try very hard

    0

    0
  29. GadisJaguar says:

    Saya tak minat lelaki badan sado…sebab saya sendiri dah sado…hahahaha!!!

    0

    0
  30. Mona Gersang says:

    Che Ta jaga laki baik2. Ramai dah mengintai tu…

    0

    0
  31. Anonymous says:

    prangai retis msia sumenyer xsemenggah

    0

    0
  32. Love says:

    I think he looks like mutant ninja turtle in the blue shirt. Hahaha …. Kalau t shirt hijau confirm serupa.

    0

    0
  33. Anonymous says:

    aurmmmmm

    0

    0
  34. aloyaaa says:

    omakkkk kau

    0

    0
  35. Suka sasa says:

    Nak lancap! Nak lancap! Nak lancap!

    0

    0
  36. Shahaha says:

    Cakap yg elok elok kang nanti di akhirat kena setimpaln…

    0

    0