Written by AbangNara | March 13th, 2015

Ingatkan selepas kontroversi yang melanda Diana Danielle dan Ainul Aishah, rakan selebriti yang lain akan mengambil pengajaran serta lebih berhati-hati dalam pemakaian. Nampaknya harapan tersebut hanya tinggal harapan sahaja. Kini tiba pula giliran Tasha Shilla menayangkan perutnya untuk tatapan umum ketika menghadiri satu majlis. Gambar-gambar ini telah pun dimuatnaik oleh Tasha sendiri menerusi akaun Instagramnya.

tasha shila

Abang Nara akui perut Tasha Shilla memang cantik, nampak macam ada six packs dan menjadi idaman ramai wanita. Kalau Wak Doyok tengok, pasti akan merecik. Agak pelik juga dengan sesetengah selebriti yang tidak sensitif bab-bab pemakaian ini. Mungkin bagi mereka pakaian sebegini adalah biasa. Yang penting, kritikan-kritikan pedas telah pun dilemparkan kepada Tasha Shilla oleh para peminat yang tidak senang dengan tayangan percuma ini.

tasha shila

Mungkinkah pihak berkuasa seperti JAKIM dan JAIS perlu bertindak lebih tegas dan menetapkan garis panduan pemakaian kepada selebriti tanah air? Apa pendapat anda? Lagi beberapa gambar dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

tasha shila
tasha shila
5
tasha shila
 
tasha shila

103 responses to (6 GAMBAR)Tasha Shilla Pula Tayang Perut

  1. ina says:

    alahai klau da lawa xyah tayang aset pon lawa jgak. retis mmg suke buat kontroversi.

    0

    0
    • mutiara says:

      nampak sgt tasha neh mendada..
      mane boobs yg power tu..dah kendur atau span je lebih

      0

      0
      • nona says:

        hahah..ha’ah, aku pun perasan gak..dada asyik ke depan jek..nina sabri lagi lawo..hohohoh…

        0

        0
      • Jennifer Garnier says:

        JAWI tak nak panggil kaunseling ke minah nih ?
        JAWI ni kalau retis melayu buat tak tahu jer.. sebab tak ada tindakan lah retis2 ni berani tayang.

        0

        0
    • Mummy77 says:

      Emm kesiannn sangat.. inilah jadinya kalau dah tak berduit nak beli kain.. mungkin disebabkan ‘GST’ tinggi si Tasha ni tak mampu beli kain kat tengah dan bawah… astafirullahhallazimmm kesiannnn..

      Tasha.. mummy77 ada sikit perca kain kat belakang reban ayam… basuh sikit jer pas tu tampal… mesti cantik… :)

      0

      0
    • wawa says:

      Terdesak. Hari tu tayang pehe. Dah mcm janda meroyan.

      0

      0
    • Anonymous says:

      welcome to hell Tasha – said azazil..

      0

      0
    • Abu Sufian says:

      Muke memang lawo perut pon lawo.tp busuk gak kan

      0

      0
  2. ina says:

    alahai klau da cantik xtnjuk aset pon cantik jgak. retis mmg suke buat kontroversi.

    0

    0
    • Anonymous says:

      perot je kot.. bukan lurah.. sama macam pakai baju ketat tapi bertudung.. nampak bentuk perut dan erti kata lain pakai baju ketat ibarat bertelanjang..

      0

      0
  3. pipipioooo says:

    Ni la akibatnya brkawan dgn non Muslim lama sgt..sndri dh lupe halal haram.. Moga dibukakan hati utk kembali ke jln Allah.

    0

    0
    • Anonymous says:

      Oiiii!!! tak perlu nak kaitkan muslim or non-muslim sangat lahhhh. dia nie islam, dia patut tau lebih dari non-muslim. nie fikiran sendiri pun dah cetek, kalau memang dah tak betol tue tak perlu nak salahkan org lain pun! typical sangat.

      0

      0
    • ais blended says:

      sebelum kapel dgn hans…minah ni memang dah seksi pun.
      dan tak semua ya manusia dalam dunia ni muslim…katakan kalau ada non muslim nak berkawan awak…so awak lari lah yer ???? islam tu indah…kau jangan nak menyepitkan nya.

      0

      0
    • Rondoletti says:

      Shut up lah you! Kalau dah bebal tu, bebal jugak. Simpan sedikit kebodohan utk sendiri, boleh? Tak perlu nak pamerkan secara berleluasa dalam forum nie. Apa kaitan Muslim, non-Muslim dalam hal nie? Ramai je non-Muslim yang berpakaian lagi sopan daripada orang Muslim sendiri. Lemah benar iman kau, sampaikan berkawan dengan orang bukan Islam sahaja, maka kau dah lupa suruhan agama? Begitu?

      0

      0
    • kaklily says:

      gambar ni amik masa dia kawan dengan non muslim ke?

      0

      0
    • Khas utk pipipioooo says:

      I remember someone has told me… berhenti menyalahkan org lain! because if u keep on blaming others, u will never find ur own mistakes!

      0

      0
  4. Anonymous says:

    tasha dh meroyan sejak bf dia kna caras.. tu yg x bpe btol.. dok tayang perut kt org.. tanpa segan silu…

    0

    0
  5. nok gebuzzz says:

    musim artis tayang menayang,konon cetus kontroversi utk pengaruh ABPBH….x kemana pon!!

    0

    0
  6. rora says:

    cmni ke nak kawen dgn hans ? kahkah . agama sendiri pon letak di hujung kaki , otak letak di lutut ! hmm.. akhir zaman …….

    0

    0
  7. Anonymous says:

    plss JAKIM ambil tindakan…….artis malaysia beragama Islam selalu lbh memalukan…

    0

    0
  8. poyos la says:

    lembu duduk kt kondo pn join skli..klu jakim sound msti ade lembu defend artis nti..malaysia nme je negara islam tp hampeh jer sume boleh buat :(

    0

    0
  9. Cahaya Borneo says:

    sundal bolong…ada ku heran..

    0

    0
  10. kemek says:

    sebelum JAKIM nk denda diaorg ni, aku nk tya, mana mak bapak dia, mak bapak dia tk marah ke, kalau aku da kena bebel selori, rotan 44 kali, rendam dalam air masin agak nya..mak bapak dia buta tuli bangang ke bio anak pempuan pakai cenggini ek..apa ke bangang nya laaaa

    0

    0
  11. Anonymous says:

    dah murah sangat la tu… mcm barang lelong !!!

    0

    0
  12. bby says:

    kau ni dah kenapa.. saja je ke nak tayang aset??

    Nak tunjuk kat EX-BF kau tu ke, apa yang dia akan “missing” if lepaskan kau??

    0

    0
    • Anonymous says:

      takde motif nak tunjuk perut kat ex BF dia hanya melalui picture laa.. sebab satu badan ex dia dah tgk tanpa seurat benang.. ni namanya attention seeker..konon2 takde orang bimbing dia lepas dia putus..errrrrkk

      0

      0
  13. Anonymous says:

    tak cukup kain… kesian…

    0

    0
  14. nana says:

    keremping

    0

    0
  15. jed jedi says:

    Nampak sgt artis ni tak bijak. tindakan kita jgn ikut perasaan dan kemahuan sendiri je, kena seimbangkan dengan agama dan masyarakat kita.

    0

    0
  16. anon says:

    hmmm.. jaclyn victor selalu pakai sopan. artis melayu pakai macam tak cukup kain lak -.-“

    0

    0
    • Kemek Suhaiza says:

      Jaclyn victor selalu pakai sopan ker? biar betik kan selalu dia suka pakai one shoulder dress seme tu, lainlah setiap kali JV menyanyi pakai jubbah baru bole ckp pakai sopan

      0

      0
  17. hantu longkang says:

    kata keje siang mlm cari duit tp sian duit xcukup nk beli kain tutup badan..jom derma seposen sorang kat dia..sian dia

    0

    0
  18. Upset says:

    Klu dlu Faizal Tahir..kne gam.tp tgk lh pe tndakn Jakim pd retis bdoh yg ske tyang2.aku grenti Jakim xkn wat pe2 sbb this is free show yooo..rugi klu x tgk!!!!so upset ngn retis msia. Lbih show off dr brlkon.

    0

    0
  19. cik tata says:

    Semoga tasha dan retis2 lain mendapat hidayah Allah untuk berubah. Masih tak lambat untuk berubah. Jom berubah….

    0

    0
  20. raz2902 says:

    JAKIM dan JAIS juga perlu kenakan tindakan lebih keras kepada Bloggers yang berkongsi gambar2 camni kat blog… setahu saya kalau berkongsi gambar yg menutup aurat ni berdosa juga kan????

    0

    0
  21. Anonymous says:

    Yerk.. siapa kenal die ni sbelum jadi artis mmg da tau perangai die mcm mane..

    0

    0
  22. kaklong kawasan says:

    cuaca kat malaysia nie makin panaslah, tu pasal kena dedah,dedah.. baru hots!!

    0

    0
  23. tashameroyan says:

    terlalu kebaratan artis malaysia ni. kalauu melayu melayu jugak laa.. tapayah nak amerekaa sgtt yee… shamee on youuu

    0

    0
  24. Anonymous says:

    Boleh tak jgn di jd kan bahan berita utk kategori tayang2 badan ni. Ya saya buka blog ni utk tujuan santai2 nak tahu perihal ttg dunia hiburan tanahair. saya faham ni blog utk artis2 selebriti n etc. Tp yg tak manisnya bila gambar2 yg mengaibkan pun nak di jd kan bahan cerita. jgn la kita ikut2 nak menjaja lagi aib mereka ini. Bagi la cerita yg positif sahaja. Sekian…..

    0

    0
  25. haha says:

    hish2…bila org kata dia pompuan jenis tu pompuan jenis ni…dia marah..sendiri cari pasal..seseksi org2 lain kat majlis tu xde la teruk mcm dia pakai…mcm pompuan murahan la pulak aku tgk…nak tunjuk protes kat ex le tu

    0

    0
  26. tahppetah says:

    bru clash nk ngorat mat salleh la tu pki baju cmtu..hahaha

    0

    0
  27. suha says:

    Nampaknya makin bahaya artis kat Malaysia ni, berlumba2 nak tayang pakaian xcukup kain, nauzubillah harap jgn jadi mcm negara Seberang, muslim hanya pada nama..menularnya islam liberal dan sekular. Agama dibelakangkan.

    0

    0
    • Duduk seberang says:

      Ko duduk seberang ke sampai nak memfitnah org islam kat seberang nie??? Sini lagi islam progressif dari kau!!!

      0

      0
  28. setia komen says:

    EYA LAH..CANTIK SNGAT LAH PERUT HANG TU,TAK MCM ORG LAIN “BOROI”…ELOK SANGAT LAH PERANGAI MCM TU….
    klu eya pun,tak pyah lah nak tayang kat umum.. tyang utk tatapan sndri kan bagus… ni tak,mgada nak tayang kat org..bukan nak dpt pahal pun,dpt dosa ada lah.. isk3… taubat2 lah.. sok2 nak mati tak smpat nak taubat tutup aurat tu… apa nak jadi zaman skrg ni,makin singkat pakaian org muslim ni.. mcm dah tak de moral.. ni ke nak kta banggakan… mmalukan ada lah.. jatuh martabat seorg wanita muslim…

    0

    0
  29. mary linus says:

    salah 1 cara klau nk publisiti murahan adalah tayang perut,tayang bra,tayang itu ini dgn hrapan boleh ngappp buaya besarrrrrr… HAHAHA.. retis m dari daring dari non m… HAHAHA..

    0

    0
  30. Ibu says:

    kalau nak suruh JAKIM & JAIS amik tindakan better buat overall satu msia utk semua gadis & wanita malaysia bukan sahaja golongan artis, nak buat jgn double standard kena selaraskan baru adil dan saksama

    0

    0
  31. Jemah says:

    Bukannya cantik pun!

    0

    0
  32. Anonymous says:

    Ko perasan tak ada kerak daki kat blkg pinggang dia….

    0

    0
  33. ambutit says:

    retis malaysia thn 2015 ni
    ada yg berlumba2 pakai tudung
    ada gak yg berlumba2 tayang badan

    pakai mcm perempuan murahan….kena ckp ko callgirl pandai pula ko sentap

    0

    0
  34. AwanNano says:

    Kah Kah Kah…

    0

    0
  35. melati says:

    Bazir kan Duit Malaysia jer Tasha Shila ni antar acara Renang Sukan SEA tk pernah dpt Pingat…puiiii….

    0

    0
  36. Sakura says:

    Murahnye maruah mu wahai cik tasha…kesian ayah awak

    0

    0
  37. safiq copot says:

    tetek da kena tomoi :)

    0

    0
  38. thekhayalan15 says:

    apalah nak jadi dengan artis zaman sekarang ni. astaghfirullah. semoga Allah SWT menunjukkan jalan yang terbaik buat mereka. amin~

    0

    0
  39. Lotus In Sahara says:

    X rasa malu kat Felixia Yeap?

    0

    0
  40. shasha says:

    patutla org ckp ko ni wat keje call girl…tgk pakaian pn dh mcm call girl..x malu langsg

    0

    0
  41. melayu says:

    tk yah nk dok komplen artis jee.. anak muda zamn skrg tk kire umur … yg muda dn yg tua… semua berpakain mcm ni tu kt Time Square, Pavilion , semua pusat shooping complex semua berpakain menjolok mata.. si tasya ni korng hetam sbb dy artis kan .. tu anak korg adek korng pasti ke pakaian dia sopan.. nii aku tk sokong sape2 tp sepatutnya dri awl lg peraturan psl pemaikain di ambil berat tp?? kau nk salah kn sape ! pereka design baju tu??! jwpn nye hang pikiaq laa sendiri… ada agama! ada akhlak ! sekolah pun yea! tp korng sia2 kan.. budaya kita di cmpur ngn org barat .. tk salah pun nk berfesyen tp berpada laa.. alamatnye .. kau jwb laa je di akhirat nnt.. nk tegur blh.. tp biar kene ngn tmpt.. ni klo kt kelantan dh kene saman nii.,.. korng pikir2 kan laa yea.. seblum nk mengumpat yea.. wahai anak2 melayu…

    0

    0
  42. zabedah zabit says:

    aku igt dulu, faizal tahirbkena gam isu bukak baju dia…but dia tu lelaki..bi tasha shila ni..jakim dan badan berkaitan gam-gam ni tak nak lumur gam ke kat perut tasha shila tu.

    0

    0
  43. MANLAMBONG says:

    mak jemah jual goreng pisang kalau tarik nafas time tangkap gambar pun ada nampak gak six paks nya…hahahhahadoii…
    semalam si ainul dgn ketiak itamnya…
    pastu dgn kilafairy dgn bontot nya….(merecik jugak wak doyok…)pacak misai nya..
    hari nie si tasha dengan perut dia….
    alahai..retis….bukan cantik mana pun…
    abg nara oii..abg nara..ko ltk cerita lain pun x pa, la…hari JUMAAT kot hari ie..kurang dah pahala aku

    0

    0
  44. HyeHyeByeBye says:

    beauty without brain

    0

    0
  45. nininini says:

    majlis yang dihadiri tokoh koperat..dato..datin2…orang2 kaya…
    tapi PEMAKAIAN TASHA MACAM PEREMPUAN MURAHAN ajer……..

    0

    0
  46. HANA says:

    kakak dafi pye tgn pon mcm awkward nak peluk shila nih..geli kot peluh2..haha

    0

    0
  47. Lisa says:

    Agak2 nnti kluar kt galaksi x?..
    kikikikikikiki..
    dia kan host galaksi :)

    0

    0
  48. Hida says:

    Tlg la artis malaysia. Dah mcm artis indonesia. Sorry. Bukan racist tp kenyataan. Artis indonesia mmg lawa tp sexy yg amat wlpn muslim. Kita ni kira ok lg baju x sexy sgt (dulula). Skang mcm dah sama. Malu la wei.

    Tasha, berlakon pun ala2 skema je selalu tp kontroversi terlalu byk. Taubatlah

    0

    0
  49. Anonymous says:

    Artis lelaki bukak baju kne gam…
    Artis pmpuan bukak baju xpe plk… kate je m’sia negara islam… hmmmm sedehhhh

    0

    0
  50. kelolo says:

    kalau badan ditayang tayang cem ni aku rasa tak salah kalau orang buat andaian yang pelik pelik kegiatan beliau di belakang lensa kamera. jadi kakton nak pesan tasya jangan melatah ya bila ada yang kata yang bukan bukan kelak.. .

    0

    0
  51. pening says:

    aku x agree die ni pakai cmni…tp ape yg korg expect dr artis2 ni…mmg diorg ni x leh dibuatt role model…mmg lifestyle diorg cmtu kot…nk kutuk2 pn x gune sbb tu life yg diorg pilih…aku pcaye one fine day klu diorg nk berubah diorg akn berubah..hope diorg akn sedar sndiri…n hope diorg xkn terlambat…dari korg runsingkan2 n maki2 diorg ni…baik kite bg kate2 pujian n smangat kt selebriti yg dh berhijrah…lg elok…

    0

    0
  52. takde nama says:

    ape la artis skrg ni..sumenye seksi pakai baju x cukup kain..aku malu la dgn artis yg melayu agame islam ni..mcm xde pegangan agame je..

    0

    0
  53. takde nama says:

    aku konpius la..aku ni duduk kat negara islam ke tak???asyik2 cite artis pakai baju tak cukup kain..Jais mane????

    0

    0
  54. zaza says:

    aku rasa persatuan / jabatan kena ambil serius hal hal permakaian artis artis melayu kita ni mengalahkan bangsa lain. Bukan tujuan nak sibuk2 hal diaorg tapi adalah lebih baik mencegah sebelum keadaan menjadi lebih teruk.

    0

    0
  55. linda says:

    artis Malaysia ni dah lebih2..mak orang tayang pakai bra, ramai tayang bikini, kene tangkap khalwat dgn laki orang, g oversea tanpa hubungan sah, rampas laki orang, jd GRO tuk VIP…ye ada sesape lagi nak tambah??

    0

    0
  56. joe kidd says:

    Sedapnye kalau dapat Tasha Shila ni…tetek besar, perut nipis..mantap seh..grrr *merecikkk!!*

    0

    0
  57. sugar says:

    konfem c han menyesal!

    0

    0
  58. Shhh says:

    Silap nya juga Menteri yg bertanggungjawab tak nak main peranan dan tak tegas..mcm waktu zaman rock dulu..mana2 artis lelaki yg berambut panjang dipotong…kenapa menteri sekrg ni tak buat mcm tok mat bt dulu..mana2 artis yng berpakaian seksi dn sengaja menayangkan tubuh di laman sosial atau di kaca tv sepatutnya digam dari mana2 siaran tv..nampak mcm kejam dan ttp pintu rezeki mereka..kita kena tahu rezeki dtng dri ALLAH..kalo dh digam ttn dh tak da keja so pandai2 lah nk cari rezeki kat mana pun..dan kalo rasa kat Malaysia ni terlalu tegas..pergi berambus dok kat indon ke singapore ke watever ko nak pergi pun..dorg tak kesah kalo nak berbogel tepi jalan

    0

    0
  59. mojo says:

    Tetek kecik je.saja ditonjol2kan.mendada dah macam tengkorak di bilik makmal je aku nengok.Sekeping je.tak selera nak main.

    0

    0
  60. Elizabeth Tam says:

    Ni mesti nak tiru fesyen Telur Swift ni… But, the main question is – is her ketiak as hitam as ainul aishah?

    0

    0
  61. nyampahkatko says:

    Kesian dia ni…tersilap pilih kawan2..sayangnye…

    0

    0
  62. jeni says:

    Aku rasa saripah sakinah selalu tunjuk 6,7,8 packs dia…eebab paakai sportbra…tapi yelah diorang kan satu geng.

    0

    0
  63. mojo says:

    Ni bukan artis.nie sampah artis.bohsia.

    0

    0
  64. pening says:

    tasha dh mntak maaf kt galaksi…tp cm x ikhlas je…ckp pn pusing2…n xpyh la bgtau mak ko xkisah ko pakai baju nmpk perut tu…wat malu mak ko je…adoiiiiila…plz tuka pengacare galaksi…kiah propa pn cukupla kot…

    0

    0
  65. syg ku elfira loy says:

    Yg pangkat adik mcm elfira loy tu dah boleh btudung..inikan pula hakak2 still xsedar diri.. Haishh.. Tasha shila oi..xnk btudung pon xpe tp jgn la daring sgt… Kecian ayah awak..

    0

    0
  66. cheret says:

    pinjam baju anak sedara dia ker????

    0

    0
  67. anonym says:

    Kalau peluk artis kpop kena saman. Asal artis buat kontroversi pakai seksi-seksi macam ni tak kena saman pun. Pelik aku macam ni. Tak dak pulak mana-mana menteri tweet.

    0

    0
  68. z says:

    artis hollywood @ korea lagik sopan pakaiannya, artis malaysia ni tk tgk ke fashion artis luar, LAME sangat -,-“

    0

    0
    • Anonymous says:

      zaman skrg ni takde da la nak pakai seksi2, artis malaysia ni je over & tak up to date.

      0

      0
  69. Akak nk comments says:

    Sian bapak dia… ALLAH bagi akak utk berpikir mana baik mana buruk.
    #kamixsukaartispakaiseksi.

    0

    0
  70. Akak nk comments says:

    Sian bapak dia… ALLAH bagi akal utk
    berpikir mana baik mana buruk.
    #kamixsukaartispakaiseksi.

    0

    0
  71. hana says:

    Knpa la artis zaman skrng agama islam tapi pakaian seksa amat..xda salah berfesyen tapi jan la seksa sangat..da la x pkai tudung…x ttup aurat..seksi sngat..bole berfesyen tapi ingat jgk kmu tu agama islam..

    0

    0
  72. Anonymous says:

    otak ltak kt kepala lutut dah tu..

    0

    0
  73. Abu Sufian says:

    Busuk masam

    0

    0