Written by AbangNara | June 29th, 2015

Sukanya Abang Nara melihat kecomelan anak Safee Salie dan isteri yang bernama Shanika Salsabilla ini. Shanika telah pun dilahirkan pada 15 Jun yang lalu. Untuk mengabadikan detik-detik indah Baby Shanika, Camora Arts telah pun merakamkan aksi comelnya ketika baru berusia 10 hari. Dengan tema ‘Jungle Theme’ kali ini, memang terserlah kecomelan Baby Shanika ini. Apa pun, tahniah buat Safee dan isteri atas kehadiran cahaya mata anda.

safee sali shanika

Untuk makluman, sarang bunga untuk sesi fotograri ini telah ditempah khas dari En. ismail ishak. Sementara set patung pula datang dari NanaAlyaDanis serta kostum Singa telah dikait oleh Knitwie. Camora Arts juga telah menyiapkan set buaian bayi yang ditempah khas dari Custom Frame Malaysia untuk menjayakan “Jungle Theme” fotografi kali ini. Memang dedikasi dan profesional sungguh mutu serta hasil kerja yang diberikan. Puas hati sangat-sangat.

safee sali shanika

Lagi beberapa gambar Shanika Salsabilla dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Kredit gambar Facebook Camora Arts.

safee sali shanika
safee sali shanika
safee sali shanika
safee sali shanika
safee sali shanika
safee sali shanika
safee sali shanika
safee sali shanika
safee sali shanika
safee sali shanika

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

17 responses to (12 GAMBAR)Shanika Salsabilla, Si Comel Permata Hati Safee Salie & Isteri

  1. Zack says:

    Pak cik bodoh pakcik bodoh.. Pak cik bodoh la pakcik..

    0

    0
  2. Nonah Cantik says:

    Persoalannya…Retis ke c Sapi ni?? Pehlis la nara..Da x de idea da ke?dia main bola pun ke laut sekarang ni..Next..

    0

    0
  3. yeke? says:

    dah macam zarema pulak mase photoshoot anak

    0

    0
  4. NARA says:

    merokok, curang dengan isteri pertama, macam mana mau hormat . mana anak dengan isteri pertama…..

    0

    0
  5. nok gebuzzz says:

    pemain bola skrang ni harap giler glamour jer..main kat padang mcm main sukaneka kat sekolah gaknyer,baru naik sikit dah berlagak!

    0

    0
  6. minah jambu gi bazar ngan nenek says:

    sayang ngan anak baru ngan bini baru tapi anak lama ngan bini lama nafkah jangan di lupa kan dh nk hari raya ni siapkn duit raya untok anak2 lama kesian budak2 tu mesti rindu ngan bapak Nye..god bless..

    0

    0
  7. whiterose says:

    Mesti photo anak dengan photo naked ka?? Walaupun dia kecik lagi. Aurat tetap aurat.. dosa ibu bapa yg tangung tau!. Tu bkn anak ong puteh.. dah lah nama anak ganjil semacam..

    0

    0
    • lynn says:

      HR Abu Daud, ” Perintahlah mereka melaksanakan solat pada usia 7 tahun, pukullah mereka agar melaksanakan (solat) pd usia 10 tahun dan pisahkan tempat tidur mereka.” (Albani, Sahih Abu Daud/508)
      Imam Ibn Abidin (Radd alMukhtar; Jld 1: bab Syurut asSolat) Tiada aurat bagi kanak2 yg berumur 4 tahun ke bawah. Jika berumur lebih dair 4 tahun, hanya kemaluannya sahaja sbg aurat. Jika umurnya meningkat hingga usia mempunyai syahwat, maka auratnya sama dgn orang dewasa.
      Perihal menyentuh aurat kanak-kanak. Dibolehkan jika ada tujuan syara’iy. WA

      0

      0
  8. lin says:

    setuju dgn whiterose. sy tengok semua yg ambil gambar photoshoot ni bogelkan anak. aurat dah satu hal, satu lagi kesian le budak tu sejuk..kan dalam aircond…tak prihatin sungguh…pakaikan lah baju…byk baju yg cantik2 untuk baby…lagi sopan…budak tu pun tak malu bila besar nanti tgk gambar dia…

    0

    0
    • whiterose says:

      Diorang ni reti buat anak dan pamer anak je cik Lin.. rata2 semua trend cam tu lah.. tak fikir.. baik ke tak untuk budak tu… kalau kat kampung.. dah kena pandang jeling dah ni… tu lah kita kena hidup di samping org tua.. ada pngalaman.. baik untuk budak..

      0

      0
    • lynn says:

      HR Abu Daud, ” Perintahlah mereka melaksanakan solat pada usia 7 tahun, pukullah mereka agar melaksanakan (solat) pd usia 10 tahun dan pisahkan tempat tidur mereka.” (Albani, Sahih Abu Daud/508)
      Imam Ibn Abidin (Radd alMukhtar; Jld 1: bab Syurut asSolat) Tiada aurat bagi kanak2 yg berumur 4 tahun ke bawah. Jika berumur lebih dair 4 tahun, hanya kemaluannya sahaja sbg aurat. Jika umurnya meningkat hingga usia mempunyai syahwat, maka auratnya sama dgn orang dewasa.
      Perihal menyentuh aurat kanak-kanak. Dibolehkan jika ada tujuan syara’iy. WA

      0

      0
  9. Anonymous says:

    Agaknya dah trend kot sekarang baby gambar x pakai baju…Seri personally x gemar ….apapon hati hati dgn media sosial…pedophile pon ada di mana mana..beringat sebelum kena…

    0

    0
  10. IMANAH says:

    Mesti kah anak bogel nak bergambar, pelek betul mereka ni. Tak minat, Ada isteri sda 2 orang anak comel dulu bila jumpa minah indon ni lalu curang dan lupa anak bini. Kesian anak2 dengan isteri pertama dulu . yalah isteri sekarang glamor isteri dulu orang Kpg je. Dasar lelaki.

    0

    0
  11. salinakomez says:

    yang baju ijau tu dah nape.. betudung tapi baju ketattt kesian baby ni mak ko ijaoooo hahahha

    0

    0
  12. Anonymous says:

    Anak Indon….hahahaha

    0

    0