Written by AbangNara | August 8th, 2012

Salah satu sebab Abang Nara excited menghadiri malis berbuka puasa anjuran Arteffects International semalam ialah kerana kehadiran Mawi sekeluarga. Teringin nak tengok betapa cutenya Cahaya Malaika sekarang ini. Ternyata Mawi sekeluarga nampak bertambah ceria dan bahagia selepas kehadiran si comel ini.

gambar mawi sekeluarga

Maaflah gambar tak berapa nak terang kerana hanya menggunakan kamera biasa. Kepada peminat Mawi, album baru Mawi yang bertajuk Asma Ul Husna telah pun dilancarkan. Dengar cerita, jualan album ini sudah pun mencecah 5 ribu unit. Satu angka yang cukup hebat memandangkan album ini baru dijual selama seminggu. Tahniah kepada Mawi atas kejayaan ini.

gambar mawi sekeluarga

4 lagi gambar Mawi, Ekin dan Cahaya Malaika dengan membaca entri ini sepenuhnya.

P.S: Arca makanan yang comel.

gambar mawi sekeluarga
gambar mawi sekeluarga
gambar mawi sekeluarga
gambar mawi sekeluarga

80 responses to (6 GAMBAR)Mawi, Ekin Dan Cahaya Malaika Di Majlis Berbuka Puasa Arteffects International

  1. DhiaREPORTER says:

    amboii nara, bukan maen lagi yer letak watermark, kalo pic org laen tu cpt je ko cilok. puiii!!!

    0

    0
    • enw says:

      ape pesen bju melayu yg kau pkai 2 mawi…?

      0

      0
      • Sedeynyerrr Haku Nengok says:

        Pesen sediakan baju hujan walaupun hari x hujan…huhuhu…

        0

        0
      • Yeq says:

        Bonggolan unta strikes again!! Hodoh betul ada benjolan kat kepala tu

        0

        0
      • imani says:

        mawi..silalah pakai bj elok2 sket…aduhai..apalah salah baju melayu 2..kenapa baju kebangsaan diubah2 sampai cengitu rupanya…

        0

        0
      • kemerepekan tudung returns

        0

        0
      • imani, apa problemnya dgn pakaian Mawi? dia pakai seluar pendek macam nak main bola ke? elok je dia tutup yg perlu. manusia ni lahir2 terus pakai baju melayu ke?

        0

        0
      • Cik Nin says:

        Saya pun tak nampak apa2 masalah dengan baju mawi. Mawi pun tak kata tu baju melayu. Yang penting TUTUP AURAT. Islam itu Thabat wa Murunnah (tetap dan anjal). Hukum nya TETAP, tapi perlaksanaannya ANJAL. Terpulang nak tutup dengan guni ke, baldi ke, yang penting tutup aurat.

        0

        0
      • aku ternampak says:

        cuba korang tgk gak baju yg bini mawi tu pakai kt blkg..nipis giler..! nampak seh die punya bra strip tue..!!!

        0

        0
      • baabaablacksheep says:

        hek eleh. walaupun Allah kata tutup aurat, Dia jugak suruh kita jaga penampilan diri sebagai orang Islam biar nampak kemas, cantik, bergaya, aku rasa perkataan ustazah ajar kat sekolah dulu ‘berketerampilan’. bukan bergaya yang over tu obviously, tapi tutup aurat tapi sejuk mata memandang. diorg dalam bangunan kan, apa ke halnya mawi nak sarung hoody dia tu? tak kata salah, tapi sakit gak la mata ni.

        0

        0
    • minah ronggeng says:

      apsal ekin tu mcm tak reti pegang anak je…

      0

      0
      • Cik Nin says:

        anak dia meragam kot. biasala budak2, cepat rimas & rasa tak selesa. kamera lak banyak.. sok dah ada anak, minah ronggeng taulah mcmna.

        0

        0
      • alim2 kucen says:

        ko reti dukung anak berok kan?

        0

        0
      • minah ronggeng says:

        Eh banyak pulak binatang yg tak puas ati… Oiii kanggaru pun pandai bubuh anak dalam poket

        Nampak sangat niat hati kawen dgn org berduit tp pegang anak pun tak reti puiiiiiii

        0

        0
      • Cik Nin says:

        Cantiknya bahasa panggil orang binatang.
        Semoga Minah Ronggeng bertemu Malam Lailatul Qadr.

        0

        0
      • fara says:

        budak meragam la tu..puas ikin tu nk gak bagi muka anaknya di snap..akhirnya dapat gak pada pic yang last..semua org x dak skill nk pegang baby..bila dh ada pengalaman..baru ler tau..

        0

        0
    • Raja minah jambu 24jam mengadap computer saya pileh mengundi anda bagaimana ? says:

      Emmmmmmmm mentang2 mawi ni botak pesen baju ujannnnnn je yg di pakaiiiiii ! Ekin pulak mesti badan dia dh gemok bab tu dia pakai pesen bterflyyyyyyy …anak dia muka macm mawiiiii > dh besar jangan jadi BOTAK macm papa ye sayangggggg…..

      0

      0
    • tolonglah jangan kepala otak tu masih macam tahun 50’an lepas tu kata, “kenapa baju melayu Mawi macam tu?” korang nampak bodoh, okay?

      0

      0
    • Raja minah jambu 24jam mengadap computer saya pileh mengundi anda bagaimana ? says:

      apeeeeeee punye pesen ni?????? mawi ni dh tkde pesen lagi ke nk pakai sampai pakai baju pesen baju ujan ..nk tutop botak ke pe ! anak dia ikot muka mawi…> dh besar nanti jangan buat pesen BOTAK macm papa ye sayangggggg <

      0

      0
  2. RIMAS says:

    eeeeiiiii..ape ke pelik fesen mawi nihhhhh… sgt tak sesuai… kaler dia.. eeeeeeeee…. next!!!

    0

    0
    • sunshine says:

      Btull..pelik tul pesen…. sagt tak sesuai
      ekin pegang anak tu btul2..cam nak jatuh je…

      0

      0
      • lady says:

        ekin sebok nak posing lbh sampai pegang anak pun nampak mcm nak jatuh & kekok~biasalah artis suam2 kuku jerk kan dlu klu bkn sebab kawen dgn mawi yg skrg dah suam2 jgk~ape2 pun baby comel*

        0

        0
      • apa problemnya dgn pakaian Mawi? dia pakai seluar pendek macam nak main bola ke? elok je dia tutup yg perlu. fesyen dia inspired by darth sidious. korang ni semua pakaian dah civilied sangat ke?

        0

        0
    • Anonymous says:

      cantik je fesyen mawi n ekin ni..trendy pe..

      0

      0
  3. UNKNOWN says:

    yang mawi tu dah kenapa baju melayu macam sut UFO jer…Adeh

    0

    0
    • baju melayu + grimmrobe pak arab = baju melayu mawi. problem?

      0

      0
    • kemilah says:

      yang penting dia tutup aurat. bandingkan dgn artis perempuan yg ada style, yang ikut trend, yang fashionable- kebanyakan dedah aurat! biarlah dia bereksperimentasi, itu hak dia. sut UFO pun, dia hantar tailor dgn duit dia. i’m not a fan of Mawi, but shallow-thinking like this is a shame.

      0

      0
  4. ju_on says:

    comel anak nya~~ :)

    0

    0
  5. ... says:

    Blog dia,suka hati dia la..tu pun nak jadi isu ke?

    0

    0
  6. Bunga says:

    Ntah apa punye fesyen.bersederhana lebih baik..

    0

    0
  7. mariahxo says:

    ekin sanggul tinggi. mawi pakai tudung ke apa

    0

    0
  8. nora seth says:

    camne ko pegang budak tuh ekin oiii..xkan xpandai2 lagi kottttt….?

    0

    0
    • cella says:

      budak kecik mmg lasak.. org yg dah anak 10 pon, kalau pegang bby yg lasak diajak bergmba, cam gitu le ghomannya.. ci ekin tu try nk anaknya pndang kamera.. bdk kecik ligat skit.. ko xde anak mmg ko xtau.. tgu la ko dah ade anak esk, aku nk tgk cmne..huahuahua

      0

      0
  9. mulot longkang... says:

    ntah hape2 la baju si mawi ni…kot ye pon nak stylo milo cari la baju yg seswaii…..buwuk giler ko ingat ko kat ANGKASAWAN kew dik non oii!!…………plzzzzzzzzzzz laaaaaaaaaa mak x suka nok

    0

    0
  10. mawi yang moden says:

    inilah dunia retis.. harus berpesen extrem.. auwww…

    0

    0
  11. milah says:

    amboi kalu fesyen org semua xbaik.. korang jelah yang bersederhana, fesyen menepati citarasa.. ntah apa2 je.. xde pun keterlaluan fesyen dorang ni..

    0

    0
  12. Anonymous says:

    Ya Allah…ade je cmment yg negatif…smpai cara pegang budak pown nak pertikaikan..??? nilah melayu…xkn penah ade positif..sebab 2 melayu mundur…xkisah la reti pegang budak ke x…elok je anak dia 2 membesar….elok cermin je diri masing2 dulu…apela salahnye doakan kebahagiaan org…lg2 di bulan mulia nie…poor u guys..! kurang pahale..

    0

    0
  13. Sshh says:

    ekin dh gemok..mawie plk aku tengok pakaianya dh mcm pak pandir plk..apa pnya fesyen la..pelik2..x semengah langsung..

    0

    0
  14. pencinta haiwan says:

    hahahahaha..adoiii

    0

    0
  15. tempe goreng says:

    sanggul tu aper kater tambah kan lagi ketinggian nyer..baru btol2 nampak cam bonggol unta. di padang pasir..baguuusssss..!!!!

    0

    0
  16. mariposa says:

    haah la kelakar la fesyen diorg ber dua ni…terutamanya mawi…kesian tgk…mcm mangsa fesyen je…konon nk lain dr yg lain…tp buruk sgt npknye….x suke, x suke..klu pki bj melayu biasa lg ok…

    0

    0
  17. eka says:

    sorry to say la… fesyen mawi cam baju berkabung masyarakat chinese. colour je lain!

    0

    0
  18. munah says:

    fesyen apa yang diorang pakai ni..sorang macam pakai baju hujan..sorang macam pakai baju tidur.nasib baik anak tu cute…

    0

    0
  19. […] Salah satu sebab Abang Nara excited menghadiri malis berbuka puasa anjuran Arteffects International semalam ialah kerana kehadiran Mawi sekeluarga. Teringin nak tengok betapa cutenya Cahaya Malaika sekarang ini. Ternyata Mawi sekeluarga nampak bertambah ceria dan bahagia selepas kehadiran si comel … Continue reading → […]

    0

    0
  20. farid says:

    cube korang tgk blog nie >>> qomaron.blogspot.com

    0

    0
    • bosan says:

      sudah2laa promote blog ko ni kat sini…kalo bagus tak perlu promote, org yg akan google carik sndiri blog ko tu… kalo x bagus, tiap2 entry nk promote pun org tak click pegi masuk… sebok betul ngan qomaron die..

      0

      0
      • lol… tak abis2 lagi qomaron nie.. dahla blog copy paste.. sekali je sy buka blog anda ye.. lpas nie tak nak buka dah.. takde benda menarik.. hehe.. soriii ye :)

        0

        0
  21. Prince Noob says:

    apsal baju melayu mawi ada hood la pulak ni

    0

    0
    • fifisuke says:

      kalau cemtu jgn pkai t-shirt lar kamu…bkn warisan melayu tu..heh ;p

      0

      0
      • fifisuke says:

        arghh…nak reply kt yg ni actly “Fashion baju cam orang bodoh je,dmana nilai hormat warisan melayu,,,,bodoh”-by anonymous; 10.16 pm

        0

        0
  22. Anonymous says:

    Fashion baju cam orang bodoh je,dmana nilai hormat warisan melayu,,,,bodoh

    0

    0
  23. Autaotakkau says:

    Fashion cam org bodoh, dasar tak hormat warisan bangsa, bongok tahap gaban

    0

    0
  24. saje-saje says:

    haaaa…. bace komen2 korg ni,
    1. apesal ngn baju mawi tu?
    2. apesal ngn tudung ekin tu, bonggol unta..
    3. ekin tu x pandai pegang anak ker?

    komen2 korg ni menampakkan pemikiran manusia yg dangkal…sbb tu kite kt takuk itu je…sbb tu nk mng emas dlm olimpik pn susah, sbb perangai manusia kt M’sia mcm ni….hidup sbok nk komen psl org itu ini, lupe nk majukan diri….lagi dlm bln puasa, berzikir lg bgs dr korg komen2 mcm ni…..

    0

    0
  25. Zara says:

    Ntah2 hape2 pesen baju mawi. konon hensem la tu pakai ada topi2 gitu?? puiiiii

    0

    0
  26. nonameface says:

    aduiyai…ni la mentaliti org melayu… ske sgt bg comment negative… bile org xpkai tudung kutuk bagai.. bile da pkai tudung mula la tulis “subhanallah cantiknya ciptaan tuhan”… baju mawi tu korg p x jalan tar? baju melayu ade hood .. mmg ade design cmtu.. xyahla nk kutuk2.. smpai pegang anak pun jdk issue… xreti pegang anak la tu la ni la.. pelik2 btul la…. smpai abg nara wat water mark pun jdk issue… aish..

    0

    0
  27. Didie says:

    Mawi makin gemuk..
    pakaian pun mcm x semenggah je..

    0

    0
  28. farie says says:

    lantaklah diorg nk pkai apapun mawi pn x la popular mna pun skrang…. ekin lgi org x kenal”’he..he..

    0

    0
  29. lele says:

    bila dah jadik mak bapak ni, kalau nak gi mana2 function baju pun pakai sarung jer, mawi pakai baju hujan, ekin pakai baju kelawar…! elok la tu…

    0

    0
  30. aku says:

    mawi yg jantan ni pon pandai tutup aurat…kelubung
    cuba retis pompuan lain..kalau bju x ketat tak sah
    tudung jambul nampak leher lg…ekekekeke

    0

    0
  31. mawiekin cam beruk says:

    haha……….kelakar ler baju mawi…terserlah kebodohan pemakai nya……….hehe…laki bini sama jer cam beruk nak minta perhatian….kah kah

    0

    0
  32. wan says:

    kesian mawi ni..femes lagi ke skrg?

    0

    0
  33. si tembam says:

    macam mana ekin dukung anak dia? mcm x betul caranya…

    0

    0
  34. fash nadya says:

    baju artis perempuan yg x cukup kain tu korg nak kutuk apa plak? pelik aku tgk perangai korang..pkai tutup pun salah..

    0

    0
  35. Raja minah jambu 24jam mengadap computer saya pileh mengundi anda bagaimana ? says:

    Mawi ni mungkin dia maseh nk aktif menyanyi or brlakon maybe bini dia ni si Ekin kuin kontrol jadi dia tk boleh buat ape2 lah knnnn al maklom lah pelakon2 heroin2 sekarang kn jambu2 muda2 botak2 mawi pn banyak jugak pompan yg tergila2 kn dia tol tk mawiiiiiiiiiii…cian mawiiiiii…harap mawi sabar ye..

    0

    0
  36. lolipop says:

    minah jumba

    0

    0
  37. archu.archi says:

    apasal lahhh korang dengki sangat kat mawi tu?? die xpernah kacau hidup korang. sibuk2 pulak korang nak judge depa mcam2…haih..melayuuu melayuuuu

    0

    0
  38. lolipop says:

    xxxxxxxxxx

    0

    0
  39. Bising says:

    Toksah bising2.. kalau fesyen mawi tu elok.. sahih lepas ni ramai yang follow.. ye tak? ;)

    errh y penting.. laki2 tok sah lah nak berhias ala2 pompuan.. hiasan tu hak milik pompuan.. tudung kepala pun milik pompuan.. tak nampak kat mana pekdahnye hood tu utk si mawi..

    ekin tu plak..adoii.. baju tido jgn bawak ke majlis.. udahleh nipis.. nampak susuk tubuh.. tutup aurat biar bebenor sikit..

    hah.. y peminat.. jgn nak sokong sgt.. mmg buruk pun apa y dipakai~

    0

    0