Written by AbangNara | November 19th, 2013

Pastinya Betty Benafe dan suami, Bruce Dargus berada di dalam keadaan yang amat teruja sekarang ini. Mana tidaknya, tidak lama lagi mereka berdua akan bergelar ibu dan ayah. Teringat Abang Nara kenangan ketika isteri disahkan mengandung dahulu. Memang berdebar-debar jantung dibuatnya menunggu hari kelahiran.

maternity shoot betty benafe

Abang Nara suka dengan gambar-gambar maternity shoot yang diambil oleh SazaStudio ini. Nampak menyegarkan, tenang dan jelas terserlah kasih sayang antara pasangan suami isteri ini. Semoga dengan kelahiran anak sulung mereka kelak, maka makin rapat hubungan mereka berdua. Sama-samalah kita doakan.

maternity shoot betty benafe

Lagi beberapa keping gambar maternity shoot Betty Benafe dan Bruce Dargus dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Kredit gambar kepada Facebook SazaStudio.

maternity shoot betty benafe

maternity shoot betty benafe

maternity shoot betty benafe

maternity shoot betty benafe

78 responses to (6 GAMBAR)Betty Benafe & Bruce Dargus Dalam Maternity Shoot Oleh SazaStudio

  1. Cik Siti says:

    dasyatnye makeup die..

    0

    0
    • tu la says:

      Aje yang yer..aku td skali pandang igtkan joker dlm batman tu..haishh…

      0

      0
      • Abby Adabi says:

        Perlu ke dlm setiap maternity shoot si suami cium perut wife???..Cam sama je dgn geng2 Celepets aka CelahPepet tu punye maternity shoot..Baik buat kenduri kesyukuran bersyukur Allah bg rezeki bakal dpt zuriat yg soleh n solehah, bkn mcm CT n Umie Aida yg takde peluang melahirkan anak..Sepatutnya ambil iktibar dari peristiwa CT n Umie Aida tu..

        0

        0
        • Abby Adabi says:

          Pakaian dah ok dah tak seksi meksi tp tudung kepala mana??

          Seorang muslimah diwajibkan menutup kepalanya dengan hijab (tudung kepala), kerana pemakaian hijab adalah perintah secara langsung daripada Allah dan bukannya cadangan Nabi Muhammad SAW atau pandangan serta ijtihad para Fuqaha’ (ahli-ahli fiqh seperti Imam-Imam Hanafi, Maliki, Syafie, Hanbali dan lain-lain).

          Hal ini telah disebut dalam ayat 31 surah an-Nur dan ayat 59 surah al-Ahzab, di mana Allah SWT memerintahkan kaum muslimat memakai hijab (tudung kepala) hingga di bawah perhiasan mereka. Menafikan kewajiban memakai hijab adalah satu perbuatan mungkar di sisi Allah yang boleh menjejas aqidah.

          0

          0
        • WARNING says:

          kepada ABBY ADABI,

          kalau kamu betul2 baik solat awal waktu,solat sunat,baca al-Quran bagai,baguslah.Alhamdullillah.Aku faham niat kamu nak berdakwah,tapi kebanyakan cara kamu tak kena,ada unsur hinaan,hentaman.sedangkan Nabi berdakwah secara lembut dan berhemah(dengan kata-kata yang baik).

          Jika kamu mahu masuk web ini dengan alasan berdakwah tapi caranya tidak betul,
          JANGAN LAYARI BLOG INI LAGI!!!
          (kalau tidak bekerja) pergilah ke masjid membuat amal ibadah,baca al-Quran daripada kamu menghabiskan masa kamu 24jam me’refresh’ setiap post nara untuk ‘berdakwah’. (sekiranya kamu bekerja) laksanakanlah kerjamu dengan amanah. Sila HORMAT TUAN RUMAH.

          0

          0
        • Aaron Aziz says:

          cium perut buat apa,
          cium lah bila anak tu kluar nnti..
          xde pekdah pun..klik me plis..

          0

          0
        • Wawa Zainal says:

          cam pontianak dua orang ni…
          klik me pliss..pliss..

          0

          0
        • udang geragau says:

          motif sangat SHOW OFF rumah agam ituu…

          0

          0
        • K.A.A says:

          besar nya rumah… rumah sungguh dia ka tu??

          0

          0
        • Anonymous says:

          typical malay macam ni la. aku x paham.
          bila pasangan x kawen, bukan main dihemtam siap suruh bernikah bagai kalau nak buat aksi bebas peluk cium bagai, suruh halalkan hubungan la apa la.

          ni orang dah elok kawen, lantak la nak cium perut ke nak cium apa2 ke selagi x melampau depan khalayak ramai. apa masalah cium perut bini?? dah halal apa lg msalahnya?

          apa masalah korang?

          0

          0
        • HIHI says:

          Malunya. Cakap bahasa sekasar bahasa. Tapi sebut Allah semua nya. buat malu agama. kalau tak suka jangan tengok

          0

          0
      • kiki says:

        tema halloween kot…

        0

        0
      • hahahaha says:

        hahahaha..ni komen terbaik..aku suka…

        0

        0
      • leo says:

        aku pun pikir macam tuuu…. make up nye sekali tgk macam joker….

        0

        0
    • joyah says:

      cantik baju maternity dia.. tambah2 yg 1st tu..

      0

      0
    • Pak Guard AMbank says:

      Rambut merah,,,i like! Mesti baby bangga tgk mummy voque gitu..sexy lak tu!

      0

      0
      • Abby Adabi says:

        HUKUM MEWARNAKAN RAMBUT:

        1. Sunat :
        Mewarnakan rambut kerana uban dengan apa-apa warna selain dari warna hitam.
        2. Harus :
        a) Mewarna rambut dengan warna hitam untuk tujuan jihad.

        b) Mewarna rambut bagi isteri dengan warna hitam untuk tujuan berhias bagi suami.

        3. Makruh :
        a) Mewarna rambut supaya kelihatan seperti orang soleh.

        b) Memutihkan rambut dengan apa juga bahan bagi tujuan untuk kelihatan tua atau mendapat kedudukan dalam masyarakat, atau diterima percakapannya.

        4. Haram :
        a) Mewarna rambut dengan warna hitam kecuali sebagaimana yang dinyatakan dalam perenggan 2(a) dan (b).

        b) Mewarna rambut sehingga menyerupai (tasyabbuh) perlakuan orang bukan Islam.

        0

        0
  2. Mak Jah says:

    Kemainnnnnnnnn….. maternity shoot bagai……. Curlazzzzz kauuuuu nafeeeeeeee AHHHH….

    0

    0
  3. MahaRani says:

    Ya Allah besornya rumah..ni klu masuk confirm xblh keluar..hehehe

    0

    0
  4. belle says:

    Terangnya lipstick,

    0

    0
    • abby adabi says:

      HUKUM BERSOLEK TEBAL

      Dalam ayat 33 surah al-Ahzab di atas dengan jelas dan terang Allah SWT memerintahkan muslimah tidak bersolek ketika keluar rumah dengan apa pun alasan sama ada untuk bekerja atau yang lain. Perlu diingat bahawa seorang isteri hanya dibenarkan bersolek untuk suaminya hanya di rumah, bukannya di luar rumah apatah lagi berlainan pejabat, kerana dia (muslimah) terdedah kepada pandangan umum yang boleh jatuh kepada fitnah yang tidak terduga.

      Bersolek adalah amalan wanita zaman Jahiliah seperti diberitahu oleh Allah dalam ayat tersebut, ukuran bersolek tidak kira tebal atau nipis, kalau sekadar memakai bedak masih boleh diterima bagi mengelak kulit muka dari berminyak.

      0

      0
  5. NINA says:

    tue rumah benafe ker cantikya…

    0

    0
    • Abby Adabi says:

      @NINA
      Itu CARCOSA SERI NEGARA lah….

      0

      0
      • Abby Adabi says:

        Harapkan background Carcosa Seri Negara tu je yang cantik..Mesti anak dalam perut tu terseksa, emak sibuk nak berposing..Pecah air ketumban kang baru taw..

        0

        0
  6. Anonymous says:

    walaupun die kawen seksi,tapi gambar maternity die ni memang cantik..tak terlampau sgt

    0

    0
    • Abby Adabi says:

      Cenggitu pun dikira cantik ke??Memuji manusia yg jelas-jelas tidak menutup aurat dgn sempurna..

      0

      0
  7. Anonymous says:

    Lagi aku rela tengok maternity shoot diorang ni dari pre-wedding shoot Che Ta.

    0

    0
  8. sallysepatubaru:-) says:

    villa betty vs villa nabila.. da kawen takpa angpa nak peluk2 bagai

    0

    0
    • candycrush says:

      ni carcosa la woi.

      0

      0
    • Abby Adabi says:

      Bila aku tegur baik2 sebelum ni peringatkan mengenai solat, korang kondem aku balik kata aku riak..Sekang aku tak pertikaikan dah psl solat pun, tu antara korang dgan Allah..Aku cuma nak bagi info-info agama je bersabit dgn artis di ats ni utk panduan kita bersama agar tidak terlandas jauh dar agama..YG BAIK DIJADIKAN TELADAN, YG BURUK DIJADIKAN SEMPADAN..

      0

      0
      • Anonymous says:

        Like sendiri ke abby adabi?
        Aku tengok engko ni 24 jam mengadap blog nara. Tak keje ke.. kalaula ada orang yang baru nak belajar agama ni, dia akan ckp begini ke cara dakwah dalam islam?

        0

        0
        • Abby Adabi says:

          @Anonymous

          CORRECTION,

          Aku bekerja, ok..Mmg aku akan sentiasa online sbb aku buat bisnes online..Aku duk tumpang dakwah je kat sini..Aku pun dah dapat keizinan bertulis dari abg nara utk berdakwah kat sini..Aku tak la 24jam kat sini..Cukup masa aku solat fardu n solat sunat..ada masa terluang sikit aku mengaji al quran DAKWAH AKU DISINI SEBAHAGIAN IBADAH JUGAK OK!!

          0

          0
        • Anonymous says:

          Tumpang kat sini walau TUAN RUMAH tak izinkan. Tak rase berdosa ke abby adabi.. klu aku malu weii…serbu tempat org… nila yang dikatakan kakak tua.. byk ckp tp tak paham bahasa.. setakat dakwah main copy paste je, kitorang pun bole buat.

          0

          0
        • Anonymous says:

          The funniest thing is that, ‘berdakwah’ sambil baca gosip..setiap komen di ‘refresh’ n di’reply’..haha!
          baca gosip, tgk aurat, pong pang pong dakwah tu. cakap orang ‘YAHUDI’????
          ‘berdakwah’ dalam blog ‘gosip’ sambil baca sekali ‘gosip’..bravoo!

          0

          0
      • MELOAT says:

        KALAU BETUL DIRI TU BAGUS SANGAT ALIM SANGAT NAK BERDAKWAH BAGAI, TAKDENYE MASUK BLOG GOSIP. PUI MENYAMPAH.

        0

        0
      • blossom says:

        To Abby adabi…
        Kalu yew pun nak berdakwah gunalah cara yang elok.. x yah laa nak hentam org sgt.. mulut awk tu pun bleh tahan jgk ble bab mengata org nie.. bawak2 laa bertaubat yew… mcm bajet jew kan..

        0

        0
  9. umat says:

    shoot cantik, pakaian okay okay jek (tetap tak tutup aurat)
    tapi make-up tu tebal sangat rasanya…

    0

    0
  10. Abby Adabi says:

    Siapa dia ni?Muka mcm bangsa Yahudi..

    “Wahai orang-orang yang beriman janganlah kamu mengangkat Yahudi dan Nasrani sebagai pemimpin . Mereka adalah pemimpin di kalangan mereka maka barangsiapa yang melantik mereka di kalangan kamu maka orang itu termasuk golongan mereka.”

    0

    0
    • joe says:

      Hey Abby. u go to hell ah. menyemak aje ko nak berdakwah konon kat sini . We dont need ustazah jadian or ustazah mee segera here. Orang dah meluat nak follow twit2 engkau yang cetek ilmu tapi perasan aje lebih – kau mai bertenggek kat sini pulak??
      Siapa engkau nak kata muka orang macam yahudi??? Yahudi dengan Arab memang iras2 muka mrk. habis muka kau tu?? macam kafir cina je aku tengok.

      0

      0
    • blahlah!! says:

      eehhh Abby Adabi nie.. Ape hak kau kate muke die cam yahudi??? nie ke care kau berdakwah?? Die nie kacukan and arabians and jews memang muke dorang dekat2 same.. dah.. kau jangan menyemak kat sini~ Kalau betul kau berdakwah.. gune kate manis lah sikit.. Kau nie KW ke pe??

      0

      0
  11. NOR says:

    OOO SOO SWEETTT! ELOK JEW…TAKYAH TAYANG PERUT, BETIS BAGAIIIII….TAYANG KEPALA SUAMI DIA JE DAH CUKUP :)

    0

    0
  12. Abby Adabi says:

    Maternity Shoot ni budaya kafir..

    “Barang siapa yang tasyabbuh dengan sesuatu kaum maka ia tergolong dalam kaum berkenaan .”

    0

    0
  13. cik kim says:

    Wow cik Abby Adabi… Main terjah aje kata orang tu bangsa Yahudi. Ada jugak Yahudi muslim.

    0

    0
    • minah jambu merah biru says:

      yg korang bodoh pegi layan dia nk buat ape ! hahahahahahahahahahaha biar laaaa dia nk berdkwa kt sini pasal dia nk selamatkn laki dia dari menonggeng dosa diaaa hehe kesian kesian huhu eh boleh balek tidoooo dahhhhhh ….

      0

      0
  14. menyampahABBY says:

    Klu utk smpanan dri sndiri pon dikira budaya kafir jgk ke?
    Jgn maen smbaran…g ckp je wei…..tgk jgk pd niat kite..jgn taksub sgt!
    Islam itu mudah

    0

    0
    • Abby Adabi says:

      Kalau utk simpanan sendiri takkan sampai kat blog nara ni??..Maternity shoot, pre wed shoot n baby shower tu semua budaya barat..G tanya ustaz Azhar kalau tak caye..

      0

      0
      • LESONG says:

        ko punye komen dr td asyik nk berdakwah.
        x salah klau nk berdakwah..tp kot ye pon nk bg info2 psl artis kt atas tu, ko pegi la jumpe die sendiri. face to face. berani nk bg info kt sini buat ape.
        pulak tu ayat ko ckp muke die mcm muka bangsa yahudi dah terang2 ko memfitnah. mcm ni cara ko nk berdakwah? berdakwah tp memfitnah. buat malu betul!
        lagi satu, kenape nk tnye ustaz azhar? ustaz lain2 x boleh tnye ke?
        dah pasni ko diam. menyampah aku tgk ko!

        0

        0
        • minah jambu merah biru says:

          eh helo lesong ! abby ni dia pon setan macm kite jugakkkkkkkkk jangan salahkn dia lahhhhh…dia cakap muka orang macm yahudi tkpeee tapi dia prangai macm yahudiiiiiiii …ini orang hati tk bagos ! lebih baik jangan layan ngan orang cingini ….kalau di layannnnn makin membuak2 dia berdakwah nanti…ape2 pon idop umno ! idop pak najib ! lov u pak najibbbbbb….

          0

          0
  15. Anonymous says:

    alhamdullilahhh..sejuk mata memandang pasangan ni.moga2 kelahiran baby yg akn hadir x lama lg akn mngeratkn kasih sayang antara mereka semua dan akn berkekalan buat selama2nya..aminnnn..

    0

    0
  16. mimi says:

    In bukan shoot kat Carcosa Negara Ke? Bukan rumah dia laaahhh..!

    0

    0
  17. wakdoyok says:

    ni carcosa seri negara daaaa..

    0

    0
  18. izreen says:

    abby adabi:
    1. hang tau ka dia tak buat kenduri doa selamat? ntah2 dia dah buat byk kali tapi tak hebahkan atau mungkin dia dah bersedekah.
    2. kalau hang ni baik sangat, jangan masuk page ni… hang berdosa sbb dok tengok & baca gossip
    3. maternity shoot pun salah? abih tu org Islam tak boleh amik gambaq masa mengandung? aku tau hang akan jawab tak salah bergambaq tapi bukan maternity shoot. aku konfius. dia amik gambaq dgn laki dia ja kot.. cuma kalau hang nak tegoq.. bab aurat tu ok la.
    4. hang dgn abby abadi sama ja aku tengok..meghoyan

    0

    0
  19. haruuuuuu says:

    ABBY ADABI
    Len kali komen tlis trang2…ko tulis scr umum mcm ko tuju utk sume org….
    Statment ko td tu kne ubh ckit aytnye…maternity shoot hingga trsebar di blog menyerupai budaya kafir…hah!..gitu law nk tulis….
    Oh ye..lupe lak…ko ni jenis ckp nk betul je kn..pndakwah milenia sgt….hurmmmm…
    Scha alyoyo…scha lyoyo…

    0

    0
  20. kerusi malas says:

    Izreen…
    Die dh ckp td tu..xcaye g tnye UAI…hehehe
    Si abby adabi ni xphm konsep…suke susahkn benda yg dh mudah…tu yg meroyan cm pndkwah ksyangan die tu…si abby abadi..huhu…same je la kome ni be2…dok meroyan kt blog2…twitter bgai…ckp mcm xgune otak….ikut suke ati die je….dok kate org yahudi bagai….elok sgt la tu bhase..pndakwah konon…
    Pndkwah yg baek xde judge org cmnilah abby adabi woiiii…..

    0

    0
    • ain says:

      abby abadi dengan abby adabi meroyannnn..bajet bagus nak jd alim ulamak…pdhal…diselitkn skli mengutuk org lain terang2an…elok sgt ke perangai cmtu…org yg kurang pandai agama pn xde cmtu la…islam tu mudah & indah..tolong jgn menyesatkn org lain dgn dakwah & perangai xsemegah ko tu…ade paham!!!

      0

      0
  21. Mirai Suenaga says:

    ni mekap punya pasal ke ataupun muka dah pecah lobang?
    apa2 pun, dressing dia tetap cantik!

    0

    0
  22. Anonymous says:

    Abby abadi takde kerje lain.. asyik mengadap blog nara je.. pastu ceramah bagai.. mcm le pendekatan yang dia pakai tu diterima orang.. jgn layan komen sebegitu di blog hiburan ni..

    0

    0
  23. macam chomel je
    macam chomel je
    macam chantek je
    macam chantek je

    Oooooooooo…….macam tu….nasib baik tak buka baju tunjuk perut……orang dolu2 xde pula yg tayang2 semua ni bila mengandung……hihihi

    lantak ke deme la yer

    0

    0
  24. cik mek molek says:

    BERIA LAKI DIA CIUM PERUT TU. HAHA

    0

    0
  25. ayie says:

    besarnye umah…..villa nabila ek…:P

    0

    0
  26. izreen says:

    kerusi malas & ain,
    dia ni dah rasa dia dah betul sesangat sampai fakta dia pun kelam kabut.
    bab tanya ustaz tu..lebih rela tanya ustaz or ustazah lain dari uai sbb berdakwah ni secara lembut..kalau berdakwah gelakkan org, guna perkataan bodoh dan lain2 yg tak appropriate.. ceq tak minat.

    0

    0
  27. ahhai says:

    Abby Adabi ni sama dengan Scha Alyoyo ke…???

    0

    0
    • Seketoi says:

      @ahhai
      Memang org sama,cuba u tgk avatar SCHA YOYO & abby adabi tu kan sama… Org klau ikhlas xyah menyamar bagai,cer tunjuk gambar sbnar siap ic betul mai tgk berani x??

      0

      0
  28. Anonymous says:

    Abby Adabi @ 9.01am

    Kenapa perlu hina CT dan Umie Aida. Beragamakah anda jika menghina sesama umat. Rezeki adalah milik Allah

    Jangan jadi ketam yang nak mengajar anaknya berjalan betul

    Terima kasih

    0

    0
    • minah jambu merah biru says:

      mungkin dia ni bukan muslim or islam babtu dia suka2 nk berdakwah n menghina2 orang..minah jambu rasa si abby ni dia bukan orang lah ! kalau dia manusia tkan prangai dia cangini tol tak..

      0

      0
  29. Icemen says:

    Berambus la Abby abadi palsu ni wat semak je….nk dakwah tp kutuk2’org apa citaaa

    0

    0
    • minah jambu merah biru says:

      ehhhhhhhhhhh kau jangan halau diaaaaa tk baik tau ! ape yg dia nk cakap tu dia punye suka laaaaaaaa..yg penting ape yg dia dh cakap kn kite buat bodoh sudah laaa yg kau gi laying macm bongok tu nk buat ape !!

      0

      0
      • LESONG says:

        yg ko jd bekap besau si abby adababi tu apsal?
        ke…ko ni abby adababi? sebab dlm byk2 komen, komen ko sorg je yg hentam sape yg ngutuk si abby adababi tu.
        dah. pasni ko diam. menyampah aku tgk ko.

        0

        0
  30. Anonymous says:

    Haishh buat semak je abbydabidabii ni. Nk dkwah tp riak!tah hape2

    0

    0
  31. cik kim says:

    Cik Abby ni nak menajamkan skill berhujah2 dengan tujuan nak riak. Jangan dilayan orang macam ni. Sudah la menghina orang lain yang tak sejalan dengan dia malah menunjukkan dia seorang sahaja berilmu agama di sini.

    Hello.. nak mentarbiah biar dengan berhemah. Pegi la mintak Melodi interview. Biar terbukak mata retis2 ni nak bertaubat

    0

    0
  32. adiktulip85@gmail.com says:

    cukuplah jika mendoakan y baik2 saja utk org lain. xslh nk brdkwah, tp kenalah dgn cara y betul. xperlu nk komen y buruk2 ttg org, sbbnya kita sndiri pn blm tentu baik semuanya. Kita doakan saja agr diorg akn berubah ke arh kebaikan, tu kn lebih baik..

    0

    0
  33. Anonymous says:

    abby Abadi gilo isim gamoknyer yer.

    0

    0
  34. memasing says:

    memasing nyer pendapat kan… tp lagi bagus tgk betty nii berpakaian utk shoot maternity… baju lengan panjang… kain labuh…
    yg lain mcm fasha sanda, nurul, yasmin hani tu sume dok nk show off bulat nyer tu dok pose menggiler dgn baju sendat & xde lengan…

    0

    0
  35. betty binawe says:

    laki betty ni keje apa? jual nasi mandy ke?

    0

    0
  36. fattyjul says:

    ABBY ADABI ni dia ni buat onar kat sini sbb nak carik perhatian je pown u olls…sesaje je..bangsa jenih maknusia kesunyian, lonely…gersang..gatai puki..yg suka mencerca..cari pasai, ..dia syok sbnrnya ramai yg sedaq kehadiran dia yg sgt onar kat setiap komen2 ni..besala…x gila dari asai..mst dia gila meroyan…mgkn gila slps bkawen..perangai x serupa org..pehtu kena tinggai ngn laki..kot dpt ank pun..dipijaknya ank sndr..pastu meroyan sndr…xpun..dia ni jalang yang dah x laku..nak menega puki..dah x laku…buat onar la kat sini.. tak pun mmg asai keturunan dia mmg gila..darah panassss….

    0

    0
  37. chicken pie says:

    letih la aku dgn org skarang ni..asal nk kluo anak je berphotoshoot bagai..kalau 10 anak tpksa gak la aku photoshoot 10 kali #hadoinyerpun retis

    0

    0