Written by Bella | January 5th, 2016

Bila lihat foto Umie Aida lakukan “skydiving” memang buat kami rasa seram, sejuk, gayat semua ada.Bagi kami memang hebat dan berani sungguh Umie melakukan aksi sebegitu.

Umie mengambil kesempatan untuk mencuba sukan ekstrem itu ketika bercuti di Sydney, Australia baru-baru ini.  Rupa-rupanya ini kali kedua Umie beraksi dari paras 14 ribu kaki.

Saya berada di Sydney selama 10 hari sehingga 4 Januari. Tujuannya adalah untuk melakukan sky dive buat kali kedua serta mendaki Blue Mountain.

Ini kali kedua melakukan sky dive di lokasi yang sama. Semasa kali pertama tahun lepas tak rasa apa sangat. Masa itu hanya sebab nak capai impian melakukannya buat pertama kali.

Kali kedua ini pula perasaannya lain macam sebab saya dah tahu selok-belok dan prosedur yang betul setelah menjalani latihan di bawah kendalian beberapa jurulatih berkelayakan. Lagipun, terjunan kali kedua ini sudah lama dirancang. Nikmat dan keseronokan terjunan kali kedua sungguh lain macam.

Rasa takut itu langsung tiada… orang cakap ‘heartless’, macam hati kering. Yang utama saya fikir ialah untuk menyempurnakan impian melakukan sky dive.Ianya sangat mencabar adrenalin.

Sesetengah pihak akan berfikir tidakkah takut mati andai alat terjunan itu tidak berfungsi baik? Walaubagaimanapun, buat Umie semua itu terletak di tangan Allah SWT.

Dalam kehidupan ini kita jangan fikir negatif sangat. Kalau terlalu fikir benda buruk, maka langsung takkan buat. Saya ini seorang yang berfikiran positif dalam segala hal.  Lagipun, segala kelengkapan disediakan oleh pakar terlatih dan semuanya berfungsi kerana pakej sukan ekstrem ini memerlukan kos yang sangat tinggi.

Bagi saya, hanya ‘orang gila’ yang sukakan cabaran akan tahu nikmat dan keseronokan apabila berada di udara pada paras lebih 10 ribu kaki.Ini adalah satu aktiviti yang beri kepuasan.

Jom lihat lagi aksi Umie Aida ketika berada di udara dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

Sumber Berita: Mangga Online


28 responses to (6 FOTO) Umie Aida Lakukan Skydiving Dari Paras 14 Ribu Kaki

  1. adrenaline rush says:

    Seronoknya. Akan ku ikut jejak langkahmu kak umie. Kena kumpul duit la nampaknya.

    0

    0
    • Pekerja Gomen says:

      My next aim too..

      0

      0
      • Really???? says:

        RESPECT…. Buat aksi lasak masih berhijab…. I like x 1000 types !!!
        Buatlah drama perempuan bertudung ala James Bond buat aksi lasak…. tak kisahlah drama komedi or serious…. BORING sangat drama Melayu balik-balik kisah cinta atau kisah masalah rumah tangga…
        NEED A NEW IDEAS…. pengusaha drama melayu ni tak boleh fikir outside the box…. dah berpuluh tahun balik balik cerita sama je…. dah lama saya tak tengok drama melayu…berpuluh tahun dah… serious ni…

        0

        0
        • Really ??? says:

          Sorry terlalu banyak errors… nak type cepat sangat….
          I like x 1000 times
          Need new ideas…

          Ayo,,,sebelum orang kutuk saya hahaha…sorry ye…anak cucu tumpang lalu…

          0

          0
  2. Anonymous says:

    nara ayat last2 kau skg agak beza dgn selalu kau tulis..ni azam baru ke..lebihkan mengutuk dari memuji..syabas…whatever!!!

    0

    0
  3. Anonymous says:

    cayalah….. salute!

    0

    0
  4. Bella jeles letewww says:

    perlu ke mention ‘orang gila’ tu bella oii? tulis ‘hanya org yg sukakn cabaran’ je pun dh ok…

    0

    0
  5. Jemah says:

    Seronoknyaaaaaa.. Jemah pun nk jugak tp gayattttt

    0

    0
  6. sotong hitam says:

    lawa kasut!!

    0

    0
  7. Lara says:

    Respect! Style la. Enjoy life tak semestinya shopping buh kat insta dengan hashtag menganjing mereka yang kurang mampu… kan. U can’t buy style, this Umie got style, bukan macam retis ngan anak2 nyer tu.

    0

    0
  8. sotong putih says:

    wow..ni aktviti ekstremmm

    0

    0
  9. KESIAN DENGAN SI BELLA says:

    na sangat sangat tengok muka si bella ni mcm mana ..
    sebab setiap dia post mesti org akn kritik .. hahaha ..
    KEBAL noooh si bella ..

    0

    0
  10. nana___ko says:

    Aku naik skyride yang hado kt ecopark bukit merah tu pun dh kaku. Ini pulak sukan ni. Hebat lah umi

    0

    0
  11. anon says:

    Wah….respek. Honestly, aku nak naik roller coaster pun takut… Kalau skydive, agaknya pengsan terus…

    0

    0
  12. Anonymous says:

    Salah stu aktiviti wajib cuba kalau duit kepuk2. Bgus Umie Aida, explore life..bukan mcm sesetengah artis, asek duk nk melawoo je, posing gituw je, pastu aktiviti die hnya shopping dgn riaknya…so boring..

    0

    0
  13. Anonymous says:

    hi guys, sy kecewa drama “sya and syah” msj yg disampainkan x bagus. Anggap perkahwinan ni main2, suami kaki perempuan, isteri biarkan dan kurg ajar ngn suami..so sad… Mmg tu semua hnya drama, n ak expect yg last2 dorg syg antra stu sma lain, pastu x jd berpisah. Tp stilll…msjnya xbrapa bgus, ptutnya watak utama perlu menggambarkn keindahan perkahwinan..klu kwen pn main2, baik jd watak antagonis aja…

    0

    0
    • Anonymous says:

      drama ape ni che’. x pernah dgr pon

      0

      0
    • gatal tengkok mu says:

      drama rtm ke ?
      chor tak penah dgr pon..
      selalu chor melazimi buku2 telaah anak2
      waktu malam2..biar anak bijak dek buku..

      0

      0
      • Anonymous says:

        Astro 104 isnin_khamis pkul 10 mlm. Lasti tine tuan annas mikail, pastu tersuka tnpa sengaja.. skrg crite tu gantikan trsuka tnpa sengaja.

        0

        0
  14. lee says:

    umie lagi macho dr hubby dia yg sebok selfie nk jatuhkan najib…lol

    0

    0
  15. __ says:

    Favourite actress

    0

    0
  16. mek cah says:

    bestnya!! teringin nak buat tp ai is gayat.. huhuhu

    0

    0
  17. nadine says:

    Wow!sy suka!

    0

    0
  18. jenny says:

    Soooooo takdak la muflis sangat ya…

    0

    0