Written by Bella | May 3rd, 2016

Masih tidak terlambat untuk kami ucapkan tahniah kepada pelakon Rebecca Nur Al Islam yang telah selamat melahirkan seorang bayi lelaki di Hospital Gleneagles, Kuala Lumpur pada 30 April lepas.

Bayi tersebut dilahirkan pada jam8.30 pagi dengan berat 3.79 kilogram melalui kaedah pembedahan. Menariknya, anak lelaki beliau dilahirkan pada hari jadi Rebecca dan ia merupakan satu anugerah terindah buat beliau.

Walaubagaimanapun, buat masa ini Rebecca masih belum mendedahkan nama bayi lelaki beliau itu kepada umum.

Ini merupakan anak keempat Rebecca bersama suami Datuk Nor Azam Sulaiman. Rebecca juga mempunyai dua lagi anak tiri.

Semoga kelahiran orang baru ini dapat menambah kebahagiaan keluarga Rebecca dan mengeratkan lagi kasih sayang beliau dan suami.

Jom kita layan beberapa lagi foto anak keempat Rebecca dengan membaca entri ini sepenuhnya.

28 responses to (6 FOTO) Tahniah Rebecca Islam Selamat Timang Cahaya Mata Lelaki

  1. anabella says:

    Alhamdulillah. Tahniah. Semoga dapat mendidik anak menjadi anak2 yg soleh / solehah. Ameen

    0

    0
  2. mcm keje beranak je kan dia ni? hahaha

    0

    0
    • #jeleslatu# says:

      hoi mulu jahat kau sebok kenapa..ko ni dh kenapa..lantak dia la nk branak..ade laki kot. ko jeles kot nih…

      0

      0
    • tudung kelabu says:

      weyy.. laki aku pun lagi suka aku duk uma, jaga anak, tambah anak..

      Insha Allah if ada rezeki lebih, laki aku suroh berhenti keje, dok uma je and “menambahkan umat” lagi..

      so what?? dah laki aku suka.. takkan nak tolak.. mungkin kes rebecca ni pun sama macam aku..

      0

      0
      • Anonymous says:

        Elok la tu laki suh benti keje jaga anak je… laki kat luar asik keje, socializing, jumpa pompuan len tinggalkan ko kontang kanting.. takpe… laki suka kan duk umah kje jaga anak je. Tak semua perkahwinan kekal kak oii… ko kne jaga2. Lelaki skrg bkn sume bleh hrp. Jgn benti keje hanya sbb laki suh jaga anak… jaga anak tanggungjwb bersama. Dia suh ko duk umah, kalau jodoh tak pjg, ko kne kje balik.. ms tu tak semestinye senang nk dpt kje balik.

        0

        0
        • Anonymous says:

          setuju

          0

          0
        • Anonymous says:

          Kalau dah asyik pkir laki tinggalkn ko lama2 tula jdnya.jgnla pkir negatif je.percaya pada qada dan qadar..kdg2 ada laki tgk kt dah bekerjaya mulala nk amik kesempatan.asyik nk harapkn duit bini.apapun suami isteri kembalila pd quran dan sunah.

          0

          0
        • Anonymous says:

          Jodoh tak pjg pun sebahagian dari qada dan qadar kak oiii… kalo ko dpt laki yg bertanggungjwb tu kira nasib baik laa… kalo ko dpt yg hampeh, dgn anak2 skali dia tinggalkan.. haa apa ko nk bg anak ko mkn nanti? Bukannya nk pikir negatif, kita ni kene sediakan payung sblm hujan… duit gaji ko tu pandai2 la ko simpan… nk tanggung laki wtpe.

          0

          0
        • Anonymous says:

          orang doakan yang baik2, kau suruh standby laki buat hal…kena tinggal. Think positive dan jangan sombong dgn Allah. Rezeki Allah yang bagi.

          0

          0
        • Anonymous says:

          Itu bukannye think positif tp bodoh.. org suruh berusaha beringat sebelum jd. Berusaha dulu baru la think positif tawakkal.. sombong mende, keje pun sombong ke? Org camni kalo tsunami melanda pun think positif… nak mampus pun think positif…

          0

          0
    • meloya says:

      like seriously ko ckp mcm ni? tahu x anak tu rezeki dan amanah dr Allah. sapa kita nak ckp mcm tu? adakah kau mandul?

      0

      0
      • Anonymous says:

        aku pun rasa anom yg siap kutuk tu kurang perhatian..kurang cinta dan kasih sayang..maka segala cerca di luahkan hanya hendak sedapkan hati sendiri..simpati aku

        0

        0
        • leinatakhangat says:

          kau tu yang kurang kasih sayang. kau komen, kau reply. kejap jadi anabelle. kejap jadi mulut jahat kau sebok kenapa. kjap meloya. pastu jadi anon lagi. lifeless eh?

          0

          0
    • Anonymous says:

      Rezeki la bodo oi…Allah nak bg..x kan dia nak buang bla dah ngandong..Allah x bg ko ank bru tau banggang sial..

      0

      0
  3. Hit says:

    Tahniah…best nya ada baby…kesian pipi dia lebam.

    0

    0
    • Cantik says:

      Rasanya tanda lahir tu…bkn lebam…sbb beranak csez mustahil blh lebam…

      0

      0
      • not says:

        ank aku pn pp lebam sbb masa nk keluarkan masa czer tu doc tarik muka dia.. seminggu gak la baru hilang

        0

        0
  4. cikyah says:

    tahniah. ramai ank, meriah la nnt. seronok share besday sama dgn ank. blh celebrate sama2. mcm aku, lahir 23 jan…

    -ank aku lahir 23 jan 2014 and meninggal hr tu jgk.
    -ank sedara aku lahir 23 jan 2014. tua 10 minit dr ank aku
    – aku ada sorg lg ank sedara yg share trkh lahir sama dgn aku.

    sbb tu bg aku special btl 23 jan ni…hiii

    0

    0
  5. Anonymous says:

    Jantan Kesuma
    Indera kayangan
    Tampan Teruna
    Raya Kebangsaan
    Pangeran Orkid
    Pedagang Garam

    Antara list nama anak lelaki rebecca

    0

    0
  6. Saje nak betulkan says:

    Anak ketiga dgn Datuk Azam lah.. Yang first tu (Adam) anak angkat Rabecca sebelum dia kawen dgn Datuk Azam tu.. Kira ni first baby boy dorang, nama Nor Aliff Al Raffael.

    0

    0
    • ibu mithali says:

      x slh pn klu nk ckp ank ke 4 even adam ank angkt. rebecca sndr ckp ank dia yg ke 4. mcm misha omar dlm rncgn lepak nil tu. dia ckp ank yg dia peknen skang ank ke tiga even 2 org lg tu ank angkat. respek dgn dorg sbb x membeza2 kan.

      0

      0
      • makcik says:

        betul tu ..setuju sgt…aku pun ada anak angkat sorg…aku pun ckp anak 5 (termasuk anak angkat)

        0

        0
  7. Momo says:

    Igt tuhan skt klu nk komen mengomen….. jgn smpai menghina org…..

    0

    0