Written by AbangNara | May 27th, 2014

Mungkin Abang Nara sudah dimamah usia namun ABPBH2013 kali ini terasa kurang kemeriahannya. Entah di mana silapnya, terasa hambar sepanjang majlis ini berlangsung. Mungkin ABPBH perlukan kembali sentuhan Faizal Ismail sebagai pengacara. Secara jujur, pengacara kali ini, terutamanya kumpulan Shiro sangat tidak menjadi. Kurang menyerlah dan tidak membangkitkan rasa teruja.

abpbh2013

Yang paling mencuri perhatian sudah tentu kehadiran Zila Bakarin ketika menjadi hos untuk mengumumkan pemenang salah satu kategori ABPBH2013. Terkejut beruk semua orang dibuatnya. Memang seksi tak ingat punya. Rasanya di masa hadapan, pihak ABPBH boleh buat garis panduan pakaian yang lebih ketat untuk mengelakkan penonton di rumah terkena serangan sakit jantung.

abpbh2013

Namun Abang Nara ingin mengucapkan tahniah buat pihak penganjur ABPBH2013 kerana berjaya mendapatkan Zainal Abidin, Liza Hanim dan Nora untuk membuat persembahan. Memang terkenang nostalgia lama lebih-lebih lagi ketika Liza Hanim menyanyi. Lama betul Liza Hanim tidak muncul di kaca tv. Semoga selepas ini Liza Hanim akan kembali aktif menyanyi untuk mengubat rindu para peminatnya.

abpbh2013

Semoga “post-mortem” yang akan dijalankan dapat memperbaiki mutu ABPBH yang akan dianjurkan tahun hadapan. Tahniah sekali lagi diucapkan kepada semua pemenang. Lagi beberapa gambar sekitar malam ABPBH2013 dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Kredit gambar laman web ABPBH.

abpbh2013

abpbh2013
abpbh2013

abpbh2013
abpbh2013
abpbh2013
abpbh2013
abpbh2013
abpbh2013
abpbh2013
abpbh2013
abpbh2013
abpbh2013
abpbh2013
abpbh2013
abpbh2013
abpbh2013
abpbh2013
abpbh2013
abpbh2013
abpbh2013
abpbh2013
abpbh2013
abpbh2013
abpbh2013
abpbh2013
abpbh2013
abpbh2013
abpbh2013
abpbh2013
abpbh2013
abpbh2013
abpbh2013
abpbh2013
abpbh2013
abpbh2013
abpbh2013
abpbh2013
abpbh2013
abpbh2013
abpbh2013
abpbh2013
abpbh2013
abpbh2013
abpbh2013
abpbh2013
abpbh2013
abpbh2013
abpbh2013
abpbh2013
abpbh2013
abpbh2013
abpbh2013
abpbh2013
abpbh2013

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

121 responses to (58 GAMBAR)Sekitar Malam Anugerah Bintang Popular ABPBH2013

  1. nedim says:

    first!

    0

    0
    • mizi says:

      Pening tgk zila bakarin…
      pengacara x umpph
      audience x ramai … x meriah….

      0

      0
      • Anonymous says:

        abg nara, saya ada satu permintaan, boleh tak utk entry akan datang, kalau ada gambar2 mcm ni various artist/celebrities, letak caption nama2 dorang sume kt gmba tu. sbb byk yg saya tak kenal or maybe tak berapa nak cam. terima kasihh.

        0

        0
        • Bedah Bisu says:

          Dah ko bodoh mmg la ko tak kenal.

          0

          0
        • Baby AA says:

          Perut kak Zila Bakarin nampak berbenjul-benjul banyak lemak….makan cokelat Cadbury banyak….. :D

          0

          0
        • Fahrin Ahmad says:

          wah, bapak meletop abph,
          siap ada godzilla bakarin lagi..

          0

          0
        • Silvia Suntos says:

          Nabila Huda sewa baju kat kedai bundle ke uols…gagal total nok…hazab !

          0

          0
        • Wawa Zainal says:

          dalam byk2 pompuan, felixia yg paling bagus mnutup aurat, mngikut syariat,
          ada yg btudung, tp ketat nmpak tuuuttt..

          0

          0
        • menguap says:

          Gandingan Fara Fauzana- Amy Mastura dicemari dgn lawak tahap budak PMR.
          No more please…especially Amy Mastura..so annoying dan kelam kabut. Tak lucu langsung.

          0

          0
        • Anonymous says:

          bedah bisu, kalau saya tnya awak how does the magnetic bullet train works, awak boleh explain tak? jangan bodoh tu terpalit kt awak balik ye. sedap2 je kata org bodoh hanya sbb tak kenal retisss.

          0

          0
        • KoKo says:

          Nabila Huda…fire your stylist please. Garbage.

          0

          0
        • Kira says:

          Hahahahhaha….katakan tidak pd calon DAP !!!

          0

          0
        • ketam batu says:

          siti sarah ke tu.. mcm ank patung yg aku buang dlu

          0

          0
        • udang kara says:

          kalau tkr jdi tema selfie lgi sesuai kot

          0

          0
        • sotong kurita says:

          @ ketam batu … janganlah keterlaluan sngt sampai menghina org … apa yg siti sarah tu dah sakitkan hati awak… ? Agak2 la dude ….

          0

          0
        • Anonymous says:

          Masaalah2 Majlis Anugerah di Malaysia.

          1) Mutu pengacaraan yg lemah kelam kabut. Semua nak bercakap n lawak bodoh. Sakit telinga.
          2) Dewan yg tidak sesuai…macam pergi persidangan UMNO je.
          3) Artis2 yg membuat persembahan..hanya layak masuk semula uji bakat Kilauan Emas dan Rumah Orang2 Tua. Bosan.
          4) Tema “selfie” amat membosankan dan terlalu childish.
          5) Penonton2 didewan…macam karipap basi. Semua muka jemuan macam nak masuk kelambu…

          0

          0
        • Lia says:

          yg paling aku rimas, pengacara2 buat lawak bodoh. malu la wei. tak kelakar pun. nampak bodoh sangat. lain kali ambil pelawak pro. malaysia bukan ketandusan pelawak dan pengacara. abph paling tak best tahun ini lah. bosan giler.

          0

          0
        • lim says:

          fafau tu tema ali baba ke..?

          0

          0
        • kekasihkudijalananyangberliku says:

          hambar gila nak mati abpbh tahun ni…seat banyak kosong.

          0

          0
      • Neelofa says:

        wlaupun dalam blog nara ni ramai haters neelofa,
        tapi ramai lg ky luar sana yg undi,
        terharu baq ang.

        0

        0
        • Olga says:

          undi diri sendiri…buat malu jer.

          0

          0
        • Fakka says:

          anugerah…. cium jubur sendiri.

          0

          0
        • Lopak oh Lopak... says:

          Apa pulak ramai haters kat BN… tngk entry lopak vs pajura …. komen ATAS PAGAR, komen SURUH DORANG BERBAIK, komen CADANGAN BERNAS & lbh2 lg yg sokong pajura smua kene sorok. Respect smgt Ashabiyah peminat lopak.. Tag line peminat lopak … JNGN BERANI SENTUH ARTIS KESAYANGAN KAMI WLPN DIA SALAH …. termasuk nara ni peminat lopak.. u fake lopak , i boleh layan lagi .. most of ur komen bernas. Klu real lopak sbg artis, tak ada kene mengena dng i hidup & mati. Tp as muslim sis i klu jumpa kat luar tak ada hal blh hug & kisses…

          0

          0
      • Aaron Aziz says:

        zed zaidi , mana kamooo..
        takutnyew titew

        0

        0
      • narareader says:

        Kalau dah perancangan ketua program dan AJK tak best, memang la program hambar. Hos memang dah diberi skrip , siap rehearsal lagi.

        0

        0
    • LESONG says:

      baju emma maembong skali imbas mcm gmbo game temple run. kahkah! klakoooooo!

      weh nedim, pegi jahanam ko punye first! batak sakai.

      0

      0
      • Anonymous says:

        alyah tu kalau taknak bertudung jangan lah pakai macam tu.’
        fesyen apakah.buruk siak

        0

        0
        • Perhatian says:

          fesyen bonggol unta itu…haram. dah keluar fatwa. kasi tau sama Yuna dan Alyah.

          0

          0
        • Tolong Jngn DISLIKE says:

          @Perhatian … mmg benar apa yg awak kata… minta maaf jngn dislike @Perhatian krana di hnya NYATAKAN APA YG BENAR … DISLIKE TU SAMA DNGN MENGHALALKAN APA YG TELAH DI HARAMKAN OLEH ALLAH SWT. HUKUMNYA DOSA BESAR BG UMAT ISLAM, ini BAB AKIDAH. JNGN DISLIKE. Klu tak suka tolong biarkan shj. Fesyen BONGGOL UNTA ADA DLM HADITH ….

          0

          0
      • yawnnnnnzzzzz says:

        kumpulan Shiro….tak kelakar langsung.

        0

        0
    • wannabe says:

      seram tgk rambut yasmin hamid

      0

      0
      • the mask of zorro says:

        lg seram tgok rmbut era pajira
        keras mcm tali gitar atas kepala
        hahahahahahahahaha

        0

        0
    • Gagal Juger says:

      Euwww…Rambut Erra Fazira….dah sebijik mcm sabut buah kelapa.

      0

      0
    • rapunzel says:

      1. to abg nara.. ABPBH kali ni xmeriah sbb menghormati MH370… dorg tunda tarikh pon sbb MH370.. abg nara je yg xmemahami kesedihan n isu semasa….
      2.gandingan pengara FF, AM n shiro lgsung xbest.. bt lawak tp aku nk ketawa punya la susah.
      3. pakaian artis kali x sakit mata sgt kecuali ada la sorg dua mcm zila bakarin tu..
      4. walaupon lama menyepi tapi vokal LIZA HANIM mmg mantap n terbaik…
      5. felixia cntek n sopan gitu…
      6. sgt menusuk kalbu ms tegar nyanyi lagu oh ibu….
      sekian

      0

      0
    • lia says:

      Amende si nara ni. Faizal ismail tu lg hambar rasanya. Buat lawak sendiri faham. Contoh nya masa dia,nad zainal dgn sape lg sorg masa anugerah skrin. Hambar siot.

      Pasal baju tak payah cakaplah. Mmg banyak terdesah je. Baju ema maembong tu alahai..corak die macam sakai je. Macam nak tunjuk je.

      Pegi mampus la program ni. Balik2 aaron aziz. Xlayak pun.puihh

      0

      0
    • wawa says:

      sapa yang design baju kakak zila bakarin tu? real kot. 3D !
      tolong la pengajur program ni, takde idea yang original sikit ke? lepas Ellen’s oscar selfie, lepas tu shah rukh khan pun buat juga. ni Apb pun?? tak order pizza sekali ke?

      0

      0
  2. Orak!! says:

    Halamak eh…Antu perootttt!!

    0

    0
  3. HAHA says:

    hahaha

    0

    0
  4. wanita says:

    Bila masa pulak faizal ismail pernah mengacara ABP… AJL ada la.. mmg abg nara dah tua btol la…

    0

    0
    • Anonymous says:

      eh ye..le tu…kalau tak silap tak pernah lah…faizal ismail mengacara ABP

      0

      0
    • Lady Morgana says:

      kan..selama ni kan yang mengacara ABP Raja Azura n Sharifah Shahira. taun lepas je abp ada tambah Didie dgn Zizan.

      0

      0
  5. liwa says:

    siyes mmg xbest…sume muke2 baru yg dtg nk show off jer lebey….gedikss..tgok bola lg bgus kot…!!!

    0

    0
  6. jandabergetah says:

    apa2pun,shah iskandar punya baju buruk gila bapak

    0

    0
  7. Miera says:

    Nasib aku g stadium tgk bola!!!!

    0

    0
  8. sume xbest ..
    tapi suka tgok zizan dgn emma, comel doh dyorg..
    pe2 pon baju emma tetap menarik sesuai dgn orgnya yang cantik manis mcm zaza..
    tapi xpecaya zizan tak mng satu pon.. padahal zaza ari2 beli brita hrian bh utk undi zizan..
    sume penipu.. jep plak bleh mmg.. xsuka2..

    0

    0
    • Malu Dong Ahhhh!!!! says:

      Gamaknye kau sorang je yang pangkah zizang kot…x pasai jep menang…x gitew…

      0

      0
  9. nok gebuzzz says:

    udah2 la tu abg nara oi…pasal abpbh ni,org nak komen pon benda yg sama…..cari la story yg lain pulak……..

    0

    0
  10. Anonymous says:

    Baju AA dgn Ajak Shiro tu cam serupa je…….

    0

    0
  11. Anonymous says:

    fafau punya baju pn x lawo…enth ap2…shiro wat lawak mcm x menjadi..boring ad la…amy wlpn pertama kali mengacara tpi ok jugak la…retis y cantik pd malam tu siti saleha n zara..

    0

    0
    • ADAH says:

      baju yg fara yang pertama dan kedua tu lawa. aku suka tengok

      0

      0
    • kambing gurun says:

      Amy Mastura dulu pernah mengacara la dulu.. x salah dia bergandingan dengan Aznil Nawawi.. tapi x ingat anugerah apa.. juara lagu ke.. aim.. x ingat…

      0

      0
  12. Anonymous says:

    It’s awesome to visit this web site and reading the
    views of all mates about this paragraph, while I am also keen of getting
    experience.

    0

    0
  13. sentap says:

    setuju. abp kali ni x bes, boring sgt. paling meluat time aaron aziz menang award, shahrol shiro ajk bselfie. what de?? ase x professional sgt sbb sume tumpu kt dorang sume

    0

    0
  14. Manusia says:

    i guess that night was good sebab keempat-empat pengacara malam tu daebak and funny. especially Amy Mastura.

    0

    0
  15. Shhh says:

    ABP pada saya perlukan perubahan..tukar cara format mengundi..tk yah lagi undi kat paper…sekarang ni tak ramai yang baca paper, sbb semua berita boleh dapat kat medium social..undi secara online….dn tak perlu lagi masukkan senarai yang panjang hanya 10 yang terbaik dan peminat boleh mengundi hanya 5 artis yg benar2 layak..yang bekerja keras tahun tersebut dan da produk yang bagus tak kira lakonan atau nyanyian..mmg tak logic bila AA menang tpi apa boleh buat dah rezekinya…mmg jangka Zizan ptt menang..untuk persembahan plak tak perlu lah asik2 lagu rock kapak jer tiap2 tahun…dn sy tgk ada gak peminat yang masih tak faham apa itu ABPH..pada dorg asalkan artist tu popular mesti menang…kecian kat org lain..bekerja keras tpi tak masuk carta…harap ABPH 2014 da Nelydia, Shaarnaz masuk top 5..
    Untuk abang nara..setahu saya Faizal Ismail tak pernah jadi pengacara ABP..abg nara tak buat research..main hentam je..sy suka kalo pengcara tak perlulah ramai sgt..cukuplah dua org..sperti sebelum2 ni..mcm Kak Ogy dgn Abg Saleh..Kak Raja Azura dan Kak Sharifah Shahirah..next year..sya harap bgi peluang pada Dato AC berganding dengan Sharifah Sakinah (baru dan lama) baru da pro and kontra.
    Lagipun korag kena faham..kenapa malam ABPH itu suasana agak suram..kita masih lagi bersedih dengan MH370..jadi mereka sebaik mungkin buat secara sederhana tpi meriah…

    0

    0
    • Anonymous says:

      itu lah marketing strategi dow..bila buat macam tu, maka ramailah yang beli paper tu..
      tengok siap ada hadiah lagi untuk pembaca bertuah dan terbanyak..

      0

      0
  16. ctz7 says:

    mcm mana leh ambik Amy Mastura jd pengacara.cakap tak lancar.sebut sebijik2. jd pengacara jamuan perpisahan kelas 3 harmoni bolehla.abpbh kali ni tak best… penonton pun tak ramai penuhi tempat duduk.yg best pun persembahan zainal abidin dan artis ramai2.

    0

    0
    • Ct caleha says:

      Ye la paling best persembahan zainal abidin Dgn ramai2 artist.yg lain boring..nak2 penutup..artist dh meletup..laguuuuuu?????? Tak kena buh closing part lagu tu….

      0

      0
  17. Melati says:

    Yg rosak kan majlis ialah kumpulan Shiro….tgk lah BETUL ker BOHONG..terus jatuh…carta dan hilang penonton termasuk lah saya….

    0

    0
  18. fairus b sulaiman says:

    Damn hot siti saleha, your boob never fail to amazed me .i noticed since ‘di bawah ketiak isteri’ . your boobies literally 2 times bigger than your face ..

    0

    0
  19. Melati says:

    Kesian pula saya Tengok Si Zizang tu? Walaupun tak menang aper2 anugerah dia bangun dari tempat duduk nak Raih simpati kat pengundi…nak juga tunjuk kat org dressing tu….Zizang awak tahu tak yg dressing awak ABPBH..tu macam org yg dtg dari Kampung..contoh macam…Penoreh getah datang KL nak gi ambil Subsidi ,,,,

    0

    0
    • ANYVN says:

      ni dh lh. asyik mengata zizan. ke zizan tak raih simpati pon. dia pon tk kisah. dia. tk menang, korg je lebih lebih .nk mencaci zizan.

      0

      0
  20. rayma dearla says:

    VOKAL DAYANG NURFAIZAH MANTAP !!
    LOVE U DAYANG :)

    0

    0
  21. […] (58 GAMBAR)Sekitar Malam Anugerah Bintang Popular ABPBH2013 (28) […]

    0

    0
  22. rynn says:

    poyo pulak aku rasa nengok artis berselfie atas pentas… booooooo

    0

    0
  23. mizan says:

    beautifulnara ni dlu cite2 dia cepat dan sensasi..skrg ni lmbt dan krg sensasi..cite ni smlm lagi oh bulan & rotikaya dh post…

    0

    0
  24. alyah says:

    hahahahaaaaaaaa

    0

    0
  25. Anonymous says:

    retis – retis semua ini tak segan ke kat si felixia yeap tu? Non-muslim pakai punya la labuh tutup sana tutup sini? kita yang sah sah islam terbuka sana sini. tua – tua makin menjadi pulak tu. sad T_T

    0

    0
    • Kak Bedah says:

      Felicia Yap banyak dosa lalu…nak malu aper?

      0

      0
      • catt says:

        Kak Bedah… kalau orang dah berubah ke arah kebaikan..Tuhan takkan cuba buka aib dia. Kak Bedah pun kalau tak nak aib kak bedah dibuka, tak payah sentuh aib orang lain ok. :) (sekadar mengingatkan)

        0

        0
      • O_o says:

        yela kak bedah.. Tuhan tak pandang pun dosa2 nan lalu.. sbb selagi hidup setiap hari di beri peluang untuk berubah kepada kebaikan.. manusia jek yg sering ungkit dosa2 serta aib org yg lalu.. mengungkit utk kebaikan tak apa la jugak.. tp untuk keburukan selalunya..

        0

        0
    • mesty says:

      Lagi tambah malu..dia cakap melayu..dua melayu kat sebelah dok rengah cakap omputih…..

      0

      0
  26. baby says:

    setiap kali ada acara live mcm ni mesti nak kena lawak2 (wpun lawak ikut skrip),kalau ada program realiti mesti nak kena lawak2 (wpun mmg tak kelakar)…bila nak lawak je mesti nak ckp jerit2,menangis (yg ni paling aku boring!!),mengenakan org..ishhh..dulu2 punya anugerah lagi prestige,lawak pun lawak yg natural secara b,sahaja bukan yg memaksa org gelak sbb kesian..hurmmm

    0

    0
  27. errkkk says:

    bosan laa..tak minat..in fact tak tahu pun benda ni berlangsung..tgk gambar pun bosan..huhu

    0

    0
  28. sj2 says:

    aku tgk almy mcm dh gemuk blk je..

    0

    0
  29. O_o says:

    taun depan buat tema.. muslim & muslimah plak!

    0

    0
  30. lady says:

    mmg xbest pn ABPBH kali ne..ishhhh

    0

    0
  31. Anonymous says:

    aku tengok erra dh nmpk tua le ngan rambut palsu dia y kejung mcm dawai periuk tu…almy baru kena pam dh nmpk gemuk…siti saleha..felixia yeap n zara jugak y nampak cantik…manis gitu…y didie perut dh memboyot pn sanggup pakai fesyen mcm tu…dh mcm ap dh aku nengoknya..shiro plk wat lawak bodoh..makin membosankan susana..dh x ad pelawak lain ke y nk d panggil jadi pengacara….

    0

    0
  32. I love FA says:

    DAYANG NORFAEZAH VOKAL TERBAIK……

    0

    0
  33. sunflower says:

    zizangg x menang pun x apew..die dah kaya..

    0

    0
  34. joyah sporty says:

    Apa???? ada yg mencadangkan Dato AC dgn Sharifah Sakinah jd pengacara utk ABPH akn dtg? Sharifah Sakinah??? biar betik selera korg ni..Dato AC mmg xblh dnafikan kredibilitinya tp Siti Sakinah..uwekkksss..

    0

    0
  35. asdfghjkl says:

    x tengok..

    0

    0
  36. Jadoo says:

    Liza Hanim dah kurus :)

    0

    0
  37. cik reedzydizzy says:

    oh felixia, thank u dear..sebab beri saya inspiration a.k.a. idea baju raya tahun ni..i adore it soooo much

    0

    0
  38. cik reedzydizzy says:

    oh felixia..thank u dear..sbb beri saya inspiration a.k.a. idea baju raya tahun ni..i adore it sooooo much…

    0

    0
  39. cik kak belang says:

    eh eh ada beza ke kod pakaian artis dengan muslim islam?sama je kot. xyah nak garis pnduan sgt. kita da lame ada al-quran.

    0

    0
  40. indah harlina says:

    bkn baju ajak shiro dgn aaron aziz tu sama corak ke

    0

    0
  41. MAXMORA says:

    aku takut tengok Zila Bakarin..baju diaaa..tak malu lansung!! badan dah gedembol sana sini..

    0

    0
  42. Sayang says:

    Napela pakaian zila bakarin da mcm ‘….’ kat chow kit road…kesian.makin tua makin menjadi plak.

    0

    0
  43. shahz says:

    ABPBH thn ni kurang meriah sbb nk hormati tragedi MH370. Korang kenala alert jgk wei. Tpi x dinafikan vokal liza hanim n nora mlm tu mmg superb. Zainal abidin pon best. Tu la penangan otai. Klu tgk persembahan artis ok, at least dpt tutup cover sikit kebosanan event.
    Pasal undian melalui paper tu, aku rase masih lagi relevan sbb majoriti org malaysia kan mmg suke beli paper cuma buat jgk undian menerusi online sesuai dgn perederan zaman.
    X perlu kurangkan list nama2 calon peringkat awal sbb yg keluarkan produk dlm mase setahun tu mmg layak utk bertanding.
    Pasal pengacaraan pulak, tu la kdg2 aku pon x paham kenapa setiap event pengacara mesti kena jadi maharaja lawak. X perlu kot. Cukup dgn dialog2 spontan yg blh buat org gelak tanpa perlu memaksa org utk gelak.

    0

    0
  44. sesak tengok baju ketat2 says:

    saya rasa tema seterusnya untuk ABPH akan datang.. sila buat tema..
    “MENUTUP AURAT”..
    Cer buat ada tak retis ikut tema?

    0

    0
  45. syameen says:

    Sudah2 lah tu.. kite manusia tiada yg sempurna..
    Jg diri memasing n keluarga memasing cukup lah..
    PRAY FOR MH370

    0

    0
  46. Fish Fairuz says:

    Yang paling manis yang menutup aurat tu, mcm Miss Nina & Felixia.

    0

    0
  47. Shaklee says:

    tahniah Felixia dan Mizz Nina

    0

    0
  48. sofie says:

    I wonder why awards like ABP exists in malaysia. malaysians should have their own culture, instead of adopting the western cultures. i thought malaysia is an islamic country. judging by the event? boy, i was wrong.

    0

    0
    • die says:

      The event itself is ok, but the theme, need to reflect our culture and of course, ISLAM.. I really missed when bunch of nasyeed artists like Raihan, Rabbani, Mirwana, Nowseeheart, Hijjaz, etc, join the award show in Malaysia like ABP, AIM, AJL, etc.. At that time, the event itself, seems not too be westernized~~ Perhaps, the organizer should consider inviting them back to the award to control not only the fans, but the artists themselves..

      0

      0
  49. pape says:

    I don’t know why, but, I really like this year ABP.. The event to me, seems humble (from the theme and the venue, to the MC, presenter and performances), as all nation are well aware of the MH370 incident.. It seems like the organizer was reluctant to make the event as lively and merry as previous series to respect the incident.. And, it was a good effort from the organizer actually.. In fact, they’ll be criticized (by the nation and also foreign media) if the event is filled with high and crazy performances also insensitive MC and presenter joking around..

    0

    0
  50. Xyz says:

    Untuk pengetahuan semua yang kutuk-kutuk ABPBH kali ni hambar dan bosan, ia terjadi sedemikian untuk menghormati peristiwa MH370. Tentu anda telah sedia maklum yang anugerah telah ditunda sebelum ini, dan sepanjang majlis banyak kali disebut tentang MH 370. Anda yang terlebih-lebih kenapa? Tak tahu adab ke? Bukankah negara kita masih bersedih dengan peristiwa itu? Nanti bila terlalu berlebih-lebih ada jugak orang kutuk kata tak hormat, bila buat macam ni kata hambar. Wahai rakyat Malaysia bukalah mata anda!

    0

    0
  51. Mak jomah says:

    Paling tak boleh blah muka si johan asari tu. muka toya bosan and sangat pemalas. Kenapa? Masa dia tepuk tu, tepuk yang asal boleh. Tepuk belakang tangan. Ada ke. Siapa perasan jugak? Kenapa eh rakyat Malaysia sangat malas tepuk tangan?

    0

    0
  52. lara_hati says:

    Hmm nk komen
    1- Kalau gandingan award presenter antara lana nordin , nassier wahab n izreen ditukarkan kepada lana nordin , izreen n johan ashaari baru sempoi kan hehe , tp maybe time tu anugerah utk pelakon drama tv popular so…tk valid la kan johan kt situ…
    2- Awal2 opening lagu Al-Haq , takut2 juga lepas tu seksi seksa artis cacatkan suasana tp Alhamdulillah cuma srg dua je…tk reti2 yg berseksi seksa kt atas tu..
    3-Gila byk kali Fafau tukar baju
    4- Tak suka Aaron masa dia kena kena jadi presenter dgn keith foo n raja ilya tu , Nampak mcm perasan bagus haha
    5-Zizan apsal over sgt , mcm dia plak pengacara mlm tu.
    6- Baju Fizz , Almy n Emma dah mcm traffic light hehe…
    7- Lagu penutup tu sebenarnya kena dah ngan tema ABPBH thn ni magis alam…kan…, sora sedap masing…

    0

    0
  53. kiah cendol says:

    Eh nak tanya sikit.. kalau ada yang sudi jawab..
    Siti saleha tu dapat anugerah pelakon tv wanita popular tu aku rasa OK lagi. Tapi yang satu lagi anugerah tu pelakon filem wanita popular ya?? Filem apa ya? tak tengok plak ABPBH ni

    0

    0
    • minah jambu merah biru says:

      film chabutibuluku itu la crite film diaaaaaaaaa kau tk tau ke !!

      0

      0
  54. mama mia says:

    nickname ‘perhatian’ tu guna gambar melucahkan dan haram di tengok….cam mna bole terlepas gambar serupa itu…..

    0

    0
    • betul sy tak perasan says:

      @mama mia … betul ke gambar tu… sy mati2 tak perasan … sy tak nampak sy ingt mata … NARA TOLONG LAH DELETE … SY MEMBENARKN APA YG DIA KATA … dia bercakap pasal agama. NANTI KLU SALAH MMG KITA KENA BASH BALIK .. sbb sy tngk kat tab nnt sy tngk kat laptop pulak…

      0

      0
  55. damia says:

    Fesyen artis ABPBH saban tahun yg hazab!!! Kepada pereka-pereka fesyen kat Malaysia nih……TOLONG la buka mata & minda anda. Jgn dok ddk bwh tempurunng kelapa. Fesyen sume mcm thn 1990an. Tak yah verangan nk refer kat Paris, Italy bagai…cuma rajin2 la tgk siaran ASTRO 141 & 142. Fesyen2 artis2 Indon memang mantap! Dari yg seksi hingga yang berhijab…cantik2 & classy. Contoh fesyen syahrini & artis bertudung sana. Atau tgk rancangan Opera Van Java th 2012-2014, tgk penyanyi sinden dia punya pakaian, tradisional, kreatif & cantik. Mereka berbangga dengan hasil batik, bkn utk pkai kat umah je…tp direka sampai jd gaun pengantin yg cantik (rujukan: artis zaskia gotik bertunang dengan vicky prasetyo)….kreatif sket laaa…..mcm x de idea lain melain kan artis2 yg berhijab.

    0

    0