Written by serenity | November 9th, 2015

Malam semalam telah berlangsung Anugerah Skrin 2015 yang menyaksikan penggiat industri hiburan dalam bidang lakonan dan pengacaraan diberi penghargaan. Ramai selebriti mengambil kesempatan melaram dengan tema ‘hitam emas’ untuk majlis tersebut. Majlis ini juga menjadi kemunculan pertama pasangan Yusri dan Lisa Surihani dalam program rasmi setelah mendapat cahaya mata pertama mereka, Yehaira Leanne.

Antara pakaian yang menarik perhatian pada malam tersebut ialah pakaian rekaan Fizi Woo oleh Neelofa, jubah yang dikenakan oleh Eja, gaun labuh yang digayakan oleh Ayu Raudhah dan ramai artis lagi mengenakan pakaian rekaan pereka fesyen terkenal.

 photo 11253928_532083700302004_551725820_n.jpg
 photo 12063221_734366156696614_175017273_n.jpg

Lagi 55 gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar #ASK2015.


 photo 12231070_1486173115020408_734595838_n.jpg
 photo 12230990_1516134922040083_630619198_n.jpg
 photo 12230865_429985807206600_1014116567_n.jpg
 photo 12230772_973305516026328_363954033_n.jpg
 photo 12224584_177105669302278_1942474517_n.jpg
 photo 12224499_540993896050923_1134643373_n.jpg
 photo 12224080_446326668898218_1289929595_n.jpg
 photo 12224144_506711546158940_1207437417_n.jpgfesyen
 photo 12224130_581541532000166_1166967377_n.jpg
 photo 12224296_125597734468672_730488903_n.jpg
 photo 12145493_948512681887414_1951102137_n.jpg
 photo 12142671_1627996160795860_716166182_n.jpg
 photo 12142411_1207516595942182_1435665289_n.jpg
 photo 12141940_1143704052307351_1474609999_n.jpg
 photo 12132732_187797931562576_1841605900_n.jpg
 photo 12106302_1046961618668309_1063167632_n.jpg
 photo 12106275_493396900833631_1656197611_n.jpg
 photo 12106184_1625619851038049_1722742633_n.jpg
 photo 12105011_560363947447202_1286875095_n.jpg
 photo 11950601_1247577131934555_1079516637_n.jpg
 photo 12093389_1515174225475235_923056897_n.jpg
 photo 11934836_531547107019183_1309547526_n.jpg
 photo 12063219_924807187613845_1558462563_n.jpg
 photo 11950602_520522544769012_650626178_n.jpg
 photo 11939338_1519019431755145_732354734_n.jpg
 photo 11950493_1736767503217753_614030382_n.jpg
 photo 11939499_385073051703843_1091125736_n.jpg
 photo 11939471_1135831739775235_904729389_n.jpg
 photo 11925730_436944249836178_547360824_n.jpg
 photo 11910026_187712268237809_591037815_n.jpg
 photo 11875562_1655608484694991_474686882_n.jpg
 photo 11420886_790768867716080_1862956487_n.jpg
 photo 11849096_1691449897768983_1521849039_n.jpg
 photo 11372321_660718357363884_1140637236_n.jpg
 photo 1169926_447446538799641_479537494_n.jpg
 photo 11371067_665115423641789_161403537_n.jpg
 photo 11379236_196762187323432_2067806483_n.jpg
 photo 11417418_1066544830031990_953911793_n.jpg
 photo 11420837_1285400724809219_2037381106_n.jpg
 photo 11363632_775061742605576_1463321482_n.jpg
 photo 11356589_796798397095344_614665212_n.jpg
 photo 11356612_472814509567829_1869169978_n.jpg
 photo 11326180_494479204066344_1597813405_n.jpg
 photo 11296890_492510050923684_1324700319_n.jpg
 photo 11296900_119131875116402_869669533_n.jpg
 photo 11008156_718622244906581_1817575250_n.jpg
 photo 11084641_1498601970441950_1981165845_n.jpg
 photo 10946453_1490060854632341_964874281_n.jpg
 photo 10946424_1490345211294644_1925317957_n.jpg
 photo 10467970_414904915375812_1840016254_n.jpg
 photo 10520340_900301333387598_332052892_n.jpg
 photo 10848473_1724063054483816_395329558_n.jpg
 photo 10727301_1056210317756430_1863611806_n.jpg
 photo 10499324_1680786288829433_290265092_n.jpg

132 responses to (57 GAMBAR)Fesyen Selebriti Di Anugerah Skrin 2015 #ASK2015

  1. Irfan says:

    aida jebat….mcm pelakon wayang cina…failed.

    0

    0
  2. nok gebuzzz says:

    baju lofa npk sarat sgt,tapi nora danish cantik

    0

    0
    • Alu says:

      Btul tu baju lopa kenapa mcm g2… Aduhhh aku rasa dia nie pendek tk lawa baju fesyen2 mcm g2 serabut klau org tinggi nampak lain…. Cam model…

      0

      0
  3. kobesbunger says:

    hehehehe.. suke tgk artis yg dtg ngan pasangan….

    0

    0
  4. Anonymous says:

    Top 3

    1)Maya Karin
    2)Izara Aisyah
    3) geng2 Senrose…

    0

    0
  5. cik manggis says:

    mana siti elizaddd!!!

    0

    0
  6. Anonymous says:

    izreen asmida n sherry gemok …FAILED!

    0

    0
  7. kak gayah says:

    zul arripin menang apa tu weiiii?

    0

    0
  8. Zass says:

    Dalam ramai ramai tu,aku suka tengok Faizal Hussein je. Yg lain lain,blerghhhhh

    0

    0
  9. Anonymous says:

    baju ayu raudhah kmbang smamgkuk.. mcm org preggy..

    0

    0
  10. Anonymous says:

    Baju paling lawa nora danish. Kulit paling cantik lisa surihani. Paling sarat baju ayu raudhah, rimaih nengok! Paling simple (dan bosan tgk) baju senrose. Paling hensem remy ishak. Paling bersahaja shaheizy sam.

    0

    0
  11. nobody says:

    fesyen beto kusyairy paling win..terbaik

    0

    0
  12. Anonymous says:

    apa kena kou lopa,baju tu nampak macam geli je,nampak macam lapisan lemak lemak kat perut orang gemuk.yarrkk.

    0

    0
  13. Madam cun says:

    Kenapa dressing bini izzue Islam cenggitu..sememehnya rambut..ohmai

    0

    0
  14. Anonymous says:

    kelakor2…komen2 kome.

    0

    0
  15. Anonymous says:

    bini si faizal hussein pun cantik.

    0

    0
  16. whatever says:

    maya karin tu pegang ular ka?

    0

    0
  17. Anonymous says:

    tutup kepala, kuku ber cat…..apa maknya nya datin alyah tu wei?

    0

    0
  18. mira says:

    beto jugak yang hensem . hihi

    0

    0
  19. Anonymous says:

    fesyen apelah dikenakan die orang ni. mengerikan…..

    0

    0
  20. lola says:

    lisa tak pantang ke?why like that. sorry just my two cents Peace

    0

    0
    • kepohlahorangatasni says:

      I took 4 months to shed 4-5 kg. N after 9 months I lost almost 19kgs of my post-partum fat. And no, i dont pantang like crazy. Takde masa dgn anak yg super clingy. Dapat makan jamu sikit pn dah cukup nasib baik. And I manage to get my previous weight back..

      after 40 weeks of preggy, kulit2 kembang ingat senang2 nak kurus ke? Bukan dan2 boleh diet n all. Nak susukan baby lg kang kalo ko tau dia bg susu formula ko kutuk lg. Choiii. Be proud Lisa, thats the beauty of your journey in being a mother. Amalkan pemakanan sihat & drink lotsa water. Nanti kuruslah tu..abaikan je poser mcm org diatas ni.

      You maintain cantik. Cantik seorang ibu…

      0

      0
  21. maklong_peah says:

    Baju beto.. the best… xpenah di buat org lagi..
    macam nak pi akad nikah pun ade.. hehehehe..

    0

    0
  22. kak anon says:

    Komen2 korang semua win!..terima kasih kerana menceriakan!.

    0

    0
  23. lara alana says:

    siot ! apasal muka pucat je semua? muka terpaksa datang kot, baju pun tak glamorous sangat kat jalan tar pun ada. hah btw nora danish baju sangat lawa ye. wow ! lisa surihatiku terlalu comel. dan yg lain2 buat aku tak lalu makan. hmm

    0

    0
  24. Anonymous says:

    aah si lisa x pantang ke…ke dah abis..by the way…baju paling cantik dan sopan baju izara..yang lain haruk..yg paling haruk baju neelofa x tau apehal boleh menang best dress…

    0

    0
  25. sotong hitam says:

    Mariah Faridah – masih mengancam
    Mariah Karin – Nampak tue
    Neelofa – macam pelow towel mandi
    Uqasha senrose – blum cukup tutup aurat lagi
    Siti Saleha – simple but ayu
    Nora Danis – memang vougue

    haiz…yg lain2 tu kurang sengat!!

    0

    0
  26. minah jambu says:

    pakaian yg paling paling merimaskn pakaian nlofa ngan pakaian ayu raudhah ..yg lain ok2 la biasa2 aje ..minah jambu tk tengok sangat skrin awrd pasal minah jambu tengok gegarrrrrrrrr vganzaaaaaaaaaaaa..hehe..shida dh tersingkir haha bagos laa suara dia pon sengau2 tk sengau gitu ..minah jambu suka suara halidaaa dia cantek sweet je…ac mizalllllllllllllllllllllllllllll u bagos tadi malam u nyanyii…lov uuuuuuuu…! yg lain minah jambu tk tengok pasal minah jambu tengok skrin awrd separuh haha..

    0

    0
  27. wiwi says:

    Nadiya Nissa & Neelofa & Sally woo… lawa!!! classy.

    0

    0
  28. aku says:

    baju maria farida, miera lieyana n adik senrose tu lebih kurang benor. tp mmg maria the bestla, mak org body>>>>>> the other two
    pmpuan aku berkenan si fathia n izara je, cunnnn
    llki plak aku tgok biasaje. sorangtu mcm mat drug pun ada
    ishk3
    neelofa aku tgok mcm icing cupcake je, berputar2

    0

    0
  29. Love says:

    My fave looks are by:
    1. Siti Saleha
    2. Maya Karin
    3. Izzue Islam & Wife
    4. ND ( tho i’m not a fan)
    5.Ayu Raudah
    6. Faizal Husin & Wife

    Boring and stayed in comfort zone: Fathia, Izara, Alya –
    Old fashioned: Maria Farida, Miera Lyana, Julia Ziegler (looks so old!)
    Epic fail: Eja ( and i have always loved her look except this one),
    Sherry (if only the dress is longer and not cut her into half)
    Rafidah something ( she needs guidance!)
    Neelofa ( good try but dah cam pocong in haute couture)
    Raja Ilya ( will look classy without the gift-wrapped ribbon )
    Azwan Combos ( detektif conan)
    Amar Bahrin (should lose the clutch bag. dah cam security blanket aku tengok )

    0

    0
  30. Anonymous says:

    izzue islam dan wife…OMG. mcm nak main silap mata…cuma takde arnab je. hahahah

    0

    0
  31. Anonymous says:

    not her fan but maria farida….for her age she looks great.

    0

    0
  32. Anonymous says:

    lisa gemok air…kembang…

    0

    0
  33. Noks says:

    sape pelakon dunia baru tu.x ingat nama.yg dolu2 dengan almy nadia n elyana tu.attempt nak style mcm johnny depp fail.haha

    0

    0
  34. ding says:

    hahahha

    0

    0
  35. amy suraya hasan says:

    salute spring ngn beto khusairy pakai baju melayu lengkap….memartabatkan budaya sendiri.
    bangganye saya….

    0

    0
  36. unknown says:

    Totally not her fans but Mia Ahmad nampak cantik even dressing sangat simple. Tak kisah la orang kata awak berlakon kayu ke yg penting awak tak sombong tak berlagak. Teruskan !

    0

    0
  37. anonymous says:

    neelofa br balik dr planet mana???

    0

    0
  38. lin says:

    BETO rilex je..pakai baju melayu..ko mampu?

    0

    0
  39. Anonymous says:

    izara aisyah, fathia, isteri adib khalid the best

    0

    0
  40. eira says:

    alahai..kain semua dah macam kain langsir je..
    \/

    0

    0
  41. MAMA J says:

    Pilihan saya:
    1)Fathia Latiff (x sarat..lace yg terpisah dgn kain sutera (maybe)..menampakkan citarasa mewah)
    2)Tya ,,wife of Adib sesuai dgn usia..simple tapi masih memukau.
    3)ND Blink blink ikut tema
    4)Nabila Huda -nmpak ‘inilah dunia artis”

    Yg lain..biasa saja…and sharifah shahora gold satu badan??kemonlar.

    0

    0
  42. Anonymous says:

    nely pndg mne tuh??pndg qi ke??alolo…

    0

    0
  43. micha says:

    Beto yang terbaik!!!!dia pakai baju melayu je tapi lakonan dia yg terbaik!baju kebangsaan bukannya sibuk nak ikut stail barat..yang lain lakonan hampeh baju bukan main lagi..membazir jelah wei cuba ikut beto tu..dia ada gaya tersendiri..nasib baik dah kawin sis redha huhuhu

    0

    0
  44. sweet 17 says:

    xder pesen yg x senonoh kali ni..artis msia makin sopan..yg x senonoh just taste pesen kembang semangkok

    0

    0
  45. sharifah says:

    walopom bju eja nmpak sarat tp dye paling ttup aurat sbb slndang labuh ttup dada…sooooo nice!!!!!

    0

    0
  46. Anonymous says:

    paling cantik & charming semestinya fathia

    0

    0
  47. sharifah says:

    haa….cantiknya mira filzah…..simple,nice n ttup aurat…thumbs up

    0

    0
  48. KUCING says:

    fida ibrahim dah macam dayang kat istana negara je..

    0

    0
  49. Fizi Bin Hakim says:

    Beto terbaik. bangga memakai baju baju melayu. nampak jati diri yg kuat di situ. tahniah menang pelakon terbaik

    0

    0
  50. Anonymous says:

    m

    0

    0
  51. anonym says:

    BUROKNYAAAA BAJU LOPA,WHAT HAPPENED LOPA..KO DAH TAK DER TASTE KER,CEPAT TUKAR DESIGNER PLSSSS

    0

    0
  52. mak c kina says:

    1- apa la ko n lopa..duit byk..kain langsir gak yg ko balut kt badan…
    2- ayu..sedih aku tgk ko ni..klu xkembang,aku rse lg anggun

    0

    0
  53. Abd says:

    Muka rizal ada iras johny deep..

    0

    0
  54. donna says:

    baju lisa dah kenapa macam nampak bra je tepi tu.. macam padding lari haha

    0

    0
  55. Roy says:

    baju lisa dah kenapa macam padding lari je.. nampak bra..

    0

    0
  56. Is says:

    Beto Kusyairy juga yg sopan. Tahniah Beto! U deserve it. lakonan mmg best!

    0

    0
  57. . says:

    Peha ke betis.konfius kejap.

    0

    0
  58. ayda hang jebat says:

    yg gemok pakai fesyen ala2 fishtail depang senteng tu sapa? kemain siap cat kuku kaki lagi

    0

    0
  59. Anonymous says:

    Tahun ni agak ok…semuanya belajar cara dressing. Ada sekor dua yg masih kekampungan!

    0

    0
  60. Anonymous says:

    Lopa…kalu baju tu putih…sebijik pontianak

    0

    0
  61. sara says:

    Aii ada pape ke si shahiezy sam dengan mia sara ni..hehe

    0

    0
  62. Halimah dol asam says:

    Ryzal Jaapar .. Omg .
    Walaupun rambut depan dahi da mcm FANKENSTEIN MELAYU .. Dan da makin kurang anak rambut namunn rezki u mAkin banyak yg dtg syabas akak ucapkan .

    0

    0
  63. apun bola says:

    beto mmg dah lama layak menang award…congrats !!

    0

    0
  64. Anonymous says:

    Amyra rosli tbaik

    0

    0
  65. sis adore says:

    alahai beto kusyairy ni pakai baju melayu pulak. segak nohh! berlakon pun best. You go girl!

    0

    0
  66. Anonymous says:

    bj lofa dah macam langsir umah den. clour bj canti dah..

    0

    0
  67. butik online says:

    Dah lame x muncul kt abg nara…bz sgt sgn fotoshoot model tuk baju baru..ok..to be honest..sume fesyen tuk mlm tu mostly berknan..yg i salute habis beto..u win..very malaysian..come on lah..yg dah bertudung..tolg lah tutup aurat anda betol..jgn bg alasan kate x ade fesyen baju yg tutup aurat tapi x ikut trend..i hari hari ngadap baju…sgt blmbk..jgn bg alasan..yg lain tuh..ade yg x kena…nmpak mcm nk berfesyen..nk vogue tapi x taw ape yg hampa nak..lebih kurg mcm dalam satu baju tu..sume element nak ade..last last jadi cm hutan yg ada flora n fauna..please b abrilliant..to me yg ok…beto..n few guys..female i rase fathia lah kot..yg lain tolg jgn pkai ktat cgt bg yg berisi..bdan mcm epal or pear tu..pkai yg loose loose pon dah okie…yg dah pkai tudg..tolg pkai yg baju yg selyaknye sngai bertudug..cover aurat betol eja..nmpk cm messy cikit..tapi cover aurat yg pnting..lagi okie kalau tudung tu material kain die ringan cikit..cm heavy chiffon ke..labuh dah terbaik dah…well done eja.teruskan istiqamah..

    0

    0
  68. Sayang says:

    Make up tahun ni sungguh meghampakan. Semua nmpk either pucat atau gothic. Tak kena betul dgn tema ASK 2015. Fesyen2 bj yg dikenakan pun takde yg cukup mengkagumkan. So normal. Yg cantik dan elok dipandang is Beto. Kemelayuan nya terserlah..200% nmpk terserlah..
    Ayda jebat outfit n make up sungguh2 menghampakan.
    Neelofah dah mcm patung tayar Michelin
    Semiga negative remarks given by some of us be a gd lesson n be taken positively by the artist n stylist ya.. kita ikhlas memberi pandangan dan komen..

    0

    0
  69. Chocolates says:

    Lofa ni kan sometimes nampak benor macam tries too hard to be a fashionista. Sorry Lopa, you’re just not made for it. Hahahahah.

    0

    0
  70. raisa says:

    Baju Uqasha senrose mmg kena belah2 ke kat tgn? kan pakai tudung pakaila molek sikit, Baju Raisya cantik

    Baju yg cantik:
    1) Eja
    2)Lofa
    3)Raisya
    4)Maya
    5)Izara

    Baju yg kureng ;

    1)Ayda
    2)Uqasya
    3)ilya
    4)

    0

    0
  71. anon says:

    -amar baharin tu tak boleh nak ketat lagi ke seluar/baju???
    geli aku menengoknya..
    -lisa surihani tetap cantik walaupun tembam..hihi
    -nadia nisa punye dress mmg ade kelasssss, just muka tu takyah nak ‘nganga’sgt..
    -mekap sumer camharemm

    0

    0
  72. Anonymous says:

    Aliyah tu cantik tu baju dia..tp syg pakai turban la pulak..kalau pakai tudung agak labuh sket lg cantik..Lisa Surihani pun nmpak b**..hrmmmm what to say….

    0

    0
  73. Anonymous says:

    ayu raudhah nmpk mcm org mgndung????

    0

    0
  74. Dea says:

    Baju mira filzah, amyra rosli, izara, ayda jebat lawaaaa

    0

    0