Written by serenity | October 30th, 2013

Untuk makluman anda, juara rancangan Masterchef musim pertama, Dr. Ezani Farhana Md Monoto telah melangsungkan pernikahan pada 28 September lepas dengan Dr. Mohd Azrai Abu  dan kemudian majlis resepsi mereka telah berlangsung pada 19 Oktober lepas di Bukit Mahkota, Melaka. Koleksi gambar dalam entri ini ialah set gambar perkahwinan dari jurugambar rasmi mereka, Amalina Tuna Photography.


 photo 1385986_655141921173424_716814867_n.jpg

Untuk makluman anda, set gambar Dr. Ezani dengan baju warna beige ialah gambar dari majlis pernikahan manakala set gambar dengan baju hijau muda ialah dari majlis resepsi. Mereka yang berminat boleh menonton video pernikahan Dr. Ezani dan Dr. Azrai yang romantik ini:-

 

Video pernikahan ini dihasilkan oleh Ridzuan Azizah (Wedding Films). Sila like fanpage mereka beramai-ramai. Lagi 54 gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya.





 photo 1422527_655142097840073_1936410852_n.jpg
 photo 1395451_655177791169837_1584917388_n.jpg
 photo 1391753_655178121169804_2054501388_n.jpg
 photo 1395346_655141977840085_6688700_n.jpg
 photo 1392003_655178554503094_372310676_n.jpg
 photo 1391436_655178814503068_1218405040_n.jpg
 photo 1391515_655178354503114_772000415_n.jpg
 photo 1391474_655178134503136_151167782_n.jpg
 photo 1385125_655141967840086_1586487268_n.jpg
 photo 1382928_655179074503042_1287748017_n.jpg
 photo 1386011_655177931169823_7372627_n.jpg photo 1385352_652881451399471_423163318_n.jpg
 photo 1383657_655178961169720_864229925_n.jpg
 photo 1383611_652881404732809_1949575477_n.jpg
 photo 1381424_652881408066142_473532040_n.jpg
 photo 1382839_655178937836389_1363197860_n.jpg
 photo 1381256_655178291169787_1972930957_n.jpg
 photo 1382121_652881601399456_1943127989_n.jpg
 photo 1379802_655178864503063_1312270069_n.jpg
 photo 1381602_655177787836504_98461033_n.jpg
 photo 1378876_652881438066139_688828343_n.jpg
 photo 1380321_652881401399476_492249498_n.jpg
 photo 1379650_655141924506757_126432371_n.jpg
 photo 1381158_652881541399462_1890261156_n.jpg
 photo 1378489_655141917840091_440459450_n.jpg
 photo 1378132_655178287836454_1070599852_n.jpg
 photo 1378464_655179091169707_128515279_n.jpg
 photo 1377313_652881514732798_1948778254_n.jpg
 photo 1376616_655142067840076_1268716588_n.jpg
 photo 1377407_652881608066122_1123885414_n.jpg
 photo 1377356_655179131169703_1371754372_n.jpg
 photo 1376371_655179031169713_386887656_n.jpg
 photo 1376525_655178081169808_1051286138_n.jpg
 photo 1376313_652881534732796_1096294112_n.jpg
 photo 1375035_652881458066137_1351705706_n.jpg
 photo 1376322_655178461169770_1523256393_n.jpg
 photo 1186138_655179174503032_625143614_n.jpg
 photo 1186052_655178001169816_274448126_n.jpg
 photo 1005005_655142044506745_1596002772_n.jpg
 photo 1148838_655178357836447_898436333_n.jpg
 photo 944293_655178731169743_1289567238_n.jpg
 photo 941301_655141971173419_560046009_n.jpg
 photo 994637_655177784503171_1184953180_n.jpg
 photo 994942_655178321169784_1948143158_n.jpg
 photo 603982_655178907836392_1039542923_n.jpg
 photo 734383_655178411169775_1945337690_n.jpg
 photo 581769_655178761169740_1723897573_n.jpg
 photo 603134_655178994503050_896452843_n.jpg
 photo 734357_655177907836492_49012834_n.jpg
 photo 543837_655178874503062_773125398_n.jpg
 photo 76382_655178551169761_438285601_n.jpg
 photo 558577_655178677836415_1943991761_n.jpg
 photo 600878_655178774503072_615366298_n.jpg
 photo 62710_655177934503156_368020998_n.jpg

75 responses to (55 GAMBAR)Pernikahan Dan Resepsi Dr. Ezani Dan Dr. Azrai

  1. donut_cute says:

    so sweet la dr. simple but very nice. lawa kaler baju yg hijau tu soft sangat. wow kawan2 dari masterchef pun ada. bagusss…

    0

    0
    • Fahrin Ahmad says:

      cantiknya gigi ko, macam cantik je, macam cantik je,
      jom klik aku..

      0

      0
      • keledek mulut puaka says:

        haa… utk org2 yg duk tanya apa itu seri kat post acap & kinah tu, ni gambar org yg ade seri. mekap tak payah berbelak2 berlapis2 berinci2 mcm kinah, seri ezani tetap terpancar. kinah tu ko letak la berapa lapis mekap, bulu mata pelesu 10 tingkat, modified atas bawah depan belakang, ko suruh la mane2 mekap artis utk mekapkan si kinah, muka dia ke situ jugak. ko suruh la mana2 photographer ambik gambar kinah, tetap ghope itu juge.. so org yg komen kat post kinah & acap tu, jangan salahkan photographer or si tukang mekap. memang ghope kinah dah gitu. har har har

        haaa.. skrg korang dah tau ape itu seri kaannnnn

        0

        0
        • mamee monsters says:

          aku sokong ko kledek…200%… photographer sama kan? nanti jeles perbezaan…keserian terserlah…

          0

          0
        • narareader says:

          Acap & kinah..haha, mati2 aku ingatkan sapa tadi..yep, memang sweet gila tengok pasangan doktor yang tinggi lampai ni..pilihan kaler baju memang damn sweet. ah, nyesal tak belajar rajin2 dulu, kalau tak mesti aku pun nak pasangan aku doktor perubatan.cewah.

          0

          0
        • udang geragau says:

          dan lg 1….as photographer..ni berdasarkan pglaman lah ye,,
          lau dpt job utk majlis kinah ni,,,
          ade 101% kemungkinan laptop akan pecah dek geram
          dah tonyoh edit mcm2 gmbr tetap kelaut
          sorg photogrpher pasti nkkn hasil yg terbaik…. trust me

          0

          0
        • Aaron Aziz says:

          Nak kahwin dgn ezani boleh tak?
          klik me..

          0

          0
      • Anonymous says:

        cantiknya baju kawen dia. longgar je..tak ketat

        0

        0
      • Nenong says:

        Baju dia simple yet elegant. Tudung yang menutup dada dan baju yang longgar. This is one nice example to follow ya people. Tahniah ezani! Terima kasih kerana menunjukkan contoh yang baik.. Zaman betul susah betul nak tengok melayu islam kahwin pakai sopan2..

        0

        0
      • aina says:

        name pn doktor gigi… gigi mesti lah canteekk… :D

        0

        0
    • Aaron Aziz says:

      Nak kahwin sorang lagi boleh tak?
      klik me..

      0

      0
    • Wawa Zainal says:

      Wooo… tudung labuh, terbaik,
      jangan contohi isteri asyraf muslim..
      klik me..

      0

      0
    • kakak neelofa says:

      jauh lg bgus dr wedding sakinah markonah ngan serap….

      0

      0
    • narareader says:

      First time tengok flower girls yang kecik2 tu pakai tudung..sebelum ni semua nak bergaun rambut tocang ala-ala anak matsaleh..

      0

      0
    • berbeza says:

      tu bezanya melayu educated dgn melayu bangang..sadly lebih byk melayu yg bangang di malaysia ni..termasuklah pemimpin2 melayu kita..Betul Nak?

      0

      0
  2. Liyana Lunia says:

    cantik dan bijak

    0

    0
  3. sukasuki says:

    suke nye tengok. manis je. sopan. sesuai sangat tengok. semoga berbahagia hingga ke syurga Allah…

    0

    0
  4. Dee58 says:

    Make up die pun x over, x pkai bulu mata palsu pun ttp cantik, nice,sweet,sejut mata memandang. Semoga bahagia hingga ke jannah. :-)

    0

    0
  5. lynn says:

    suka tengok. cantik sgt dan sopan. even flower girls pun cantik pakai tudung. semoga bahagia hingga ke jannah :)

    0

    0
  6. Anonymous says:

    cantik kan…sejuk j mata memandang….jujur aku cakap..photography amalina tuna ambil gmbr memg cantik la…sama mcm kawin diana…tpi kalau ambil gmbr kawin ashraf ngan kinah mesti x cantik punya la…

    0

    0
  7. kakikuku says:

    jujurla sayang…….aku x mengapa….

    0

    0
  8. lll says:

    wah tahniah..cantik sangat..baju pon labuh..islamik sngat..tapi kenapa pengantin sekarang selalu ambik gambar ala2 nak bercium laki bini..pastu di tayang kepada umum..memang dah halal..tapi kan tak elok di pertontonkan..nak bergambar untuk koleksi sendiri tak pe..nie bersepah dlm facebook gambar kwin pose camtu..photographer pon kne ambik tahu apa yang boleh di upload apa yang tak buleh..jangan la nk lariskan bizns anda..aurat pengantin tak jaga..pengantin pon kena peka..tak salah nak berkongsi kebahagian dengan orang lain tapi biar la yang sepatutnya sahaja..kemesraan yang peluk2..romantik2 tu..sendiri tgok je la..ini pendapat umum ya..sekadar mengur utk kebaikan..

    0

    0
    • maskara says:

      ada je lahai tk puas hati..buka depa pon yg dok tayang gambar ni.. ceit!!

      0

      0
      • /// says:

        pendapat umum beb..so x tuju kat dia jer..tuju kat siapa2 jer yang kwin @bakal nak kwin tapi nak tayang semua benda..ya mmg bukan dia yang tayang gambar nie..tapi as a photographer dorg pon btanggungjwb jaga aib pasangan..lau rapat2 muka ala nak bercium..peluk2 rapat..manja2 laki bini tu seeloknya jangan di upload di blog..fb..twitter..instagram..bnda2 nie bukan aku cakap tapi dlm agama kita dah memang mcm tu konsepnya..tapi org sekarang tak kisah bab2 cmtu..sebab dah terbiasa kwin jer nak upload biar semua orang tengok..sebab tu pengantin berhabis sakan untuk gambr kwin..gan pelamin kwin..nt lau x grand malu la nk tayang dlm fb dan sebagainya..betul tak..
        tapi lau anda rasa hebat buat apa yang di larang oleh agama sendiri..so buat je la..tepuk dada tanya iman..

        0

        0
        • Ila says:

          betul tu….kdg2 tu ada pengantin yang nikah di masjid….lepas tu amik gambar kat area masjid dengan pose2 yg sungguh romantic la konon….ala2 mat saleh….
          tak segan ke kat masjid pose mcm tu?

          0

          0
  9. kak chah says:

    sweet couple..i loike…

    0

    0
  10. cantiknye baju dia….simple tapi cantek itu laa yg seharusnye…
    sejuk mata memandang :)

    ** aku ni bila lah nak nikah kawen….jeles gak tgok org yg da nikah kawen ni…huhuhu

    0

    0
  11. mmm says:

    wahhhhhhhh dr.azrai dr o&g aku.!

    0

    0
  12. mg says:

    suka tengok pelamin dia..simple, x over macam typical pelamin sekarang…suka tengok pasangan ni..berseri-seri..tahniah for both of u..:)

    0

    0
  13. kekeke says:

    wow! banyak makanan

    0

    0
  14. Anonymous says:

    Cantek sekali tentu tak macam si Sakinah hodoh tu.

    Congrats Doctorsss

    0

    0
  15. Tahniah…manisnyer pengantin.untunglah dr.azrai dpt isteri panda masak…ayu lagi tu…org kalau dh mmg sweet mkp senipis mane pun tetap sweet…nenek kinah tu mmg jns muka wlau mekap mcm mane pun ttp tak cantik sbb mmg dier tak cantik kottt…..

    0

    0
  16. hijau mata hitam ku says:

    simple, sweet and green. very nice :-)

    0

    0
  17. Teman says:

    Dah cantik..baju labuh, longgar, tudung labuh..mekap nipis sejuk mata memandang. Tp rasanya pic peluk2 & laga hidung tu tak yah lah publish…malu.. .Komen ikhlas je.. :)

    0

    0
  18. teman says:

    Manis dah lengkap menutup aurat tp tak yah lah publish pic peluk2 tu.. hmm..

    0

    0
    • Anonymous says:

      Kepada kenalan dr atau photograpghy dr, pls delete gambar peluk2 dan ganti gambar yg lebih baik utk ditonoton umum.

      0

      0
  19. Anonymous says:

    ha…kalau nk thu pengantin berseri ke x tengok dia org ni…berseri kan…x mcm si kinah tu…x de seri langsung….

    0

    0
    • Dinar Emas says:

      jaga lah lidah tu sikit..jgn suka sgt mengata org..kamu kutuk non-stop sampai minggu depan sekalipun, mereka tetap suami-isteri yg sah. Kamu? dapat dosa..itu confirm. Jadi, berwaspadalah..jagalah lidah kerana lidah dengan mudah boleh membawa kita ke neraka.

      0

      0
  20. apa je la says:

    Aku pun pelik, nape orang sekarang ni suka masuk2 hutan bagai bila nak ambik gambar kahwin, pastu suka ambik gambar ala2 cium gitu, cam gamba lucah plak aku tengok. sgt x suai utk tontonan. x yah la ikut cara bukan

    0

    0
    • Anonymous says:

      BETUL TU, GAMBAR POSING UTK KOLESI PERIBADI, UPLOAD LAH GAMBAR-GAMBAR TETAMU YG DTG, MAKANAN KE, KLU MASTERCHEF TENTANG RAMAI YG KITA KENAL

      0

      0
  21. laddy says:

    Lain2 sume ok, satu je tak ok. permandangan dlm kawasan hijau tue, tak menarik. rumput panjang sangat.

    0

    0
    • tehOais says:

      byk plak cerita kau ni..gambar kahwin kau ke yg banyak nau cerita? gambar kahwin diorg, lantak diorang le nak ambik gambar kat mana pun, ada rumput ke lalang ke ikut suka diorg ler..kepochi takde limit betul..tah apa2..

      0

      0
  22. Anonymous says:

    muka laki die ni sebijik muka datuk seri ibrahim saad, bekas tim. menteri pengangkutan dulu tu. sedara mare ke.

    0

    0
  23. Anonymous says:

    ada lg yg x ok..wlaupn tdung n bju lnggar nape yg repair tdung tu laki ek??

    0

    0
  24. erina says:

    Sweet Couple….tak sangka dengan dr azrai, my o&g doctor….

    0

    0
    • Anonymous says:

      DLM GAMBAR DR AZRAI LOOKS LIKE NICE PERSON N SPORTING? BETUL KE?
      DIA DR PAKAR O&G ATAU DR BIASA AJE? KLU DR PAKAR, USIA DR DLM 35?

      0

      0
  25. noni says:

    ad lg yg x ok..wlaupn tdung n bju longgar nape yg repair tdung tu laki??bkn nk cri slah tp mcm xkna je..

    0

    0
  26. Anonymous says:

    KO TAU KER LAKI TU SAPER???MN R TAU SEDARA DIA.KO NI SEMUA NK KOMPLAIN<—- (NONI)

    0

    0
  27. Anonymous says:

    NONI <—– PROPA LA KO NI

    0

    0
  28. didi says:

    macam mana nak pakai shawl macam dia? baju dia lawa. weh, butik mana weh!

    0

    0
  29. anon says:

    Tak pernah tengok program masterchef so tak kenal lah dia ni tapi…woi….setengah gambar2 tu mcm over je sikit. Neway….congrats.

    0

    0
  30. suka masterchef says:

    suka tgk pelamin and baju2 dia… cantik…bunga tangan yang die pegang masa pakai baju coklat tu cantik/ hantaran2 dia dari pau steamer ke tu? sgt kretif, cantik and unikk… sapa yg buat hantaran dia? bagus ni boleh jadi konsep perkahwinan yg baru and paling penting sopan sgt, thumbs up ezani.

    0

    0
  31. Hahu says:

    Dr ezani ni jugak yg jd pengacara dlm tv alhijrah tu kan, soal wanita ke ape tajuknya. Baru ku tahu since x penah tgk masterchef. Hehe.

    0

    0
  32. Perlu ker says:

    Aku tak paham la nape photoshoot dah macam jadik benda wajib zaman sekarang ni.. Suka sangat nak tayang aksi2 ghairah laki bini kat orang ramai kan..

    0

    0
  33. Hehehe says:

    HALLLLLLLOOOOOOOOOO EN NARAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

    Bukit Mahkota nie kat Kajang okay……. Kajang, Selangor Darul Ehsan. Bukan MELAKA……..

    Ko tak buat research bebetul ke???????

    0

    0
  34. mamaanak3 says:

    cantiknyer…baju yang dr ezani pilih very2 soft like her face…tenang jer tengok… thumbs up :-))

    0

    0
  35. whateva says:

    Ni Bandar bukit mahkota kajang. bukan melaka. isk.

    0

    0
  36. welded mesh says:

    A good blog, too wonderful, in every detail processing is very careful, thank you.

    0

    0
  37. Cool posting work, thx in your effort.

    0

    0
  38. pink says:

    educated person + cantik + pndai masak.. ;)

    0

    0
  39. awesome blog, is there twitter or facebook? i will bookmark this site thanks

    0

    0
  40. layann aje la.. says:

    cntik je bju, mekap.. nmpk soft je.. n cara pki tudung pn same je even kawin/biase. tp thn lps jmpe dr.ezani ni mcm dh ade ank 3org.. muka n bdn nmpk dh kwin. mgkin stress agknye blaja tggi2 kn.. huhu.. tp sgt lembut orgnye.. cntik.. :)

    0

    0
    • Anonymous says:

      u pernah jumpa dr ezani ke? comment mcm pernah jumpa?
      tengok penampilan dr ezani dari masterchef hingga kini, walaupun dia educated, tp DR tak pandai BERGAYA, dari single hingga kawin
      sebagai pengantin, sekali dlm hidup, biar nampak lain dr org, sikit, terutama masa pernikahan, nampak mcm biasa aje, reception ok lah, cara pakai tudung walaumacamana hope Dr, bahagia hingga ke jannah

      0

      0
  41. […] (55 GAMBAR)Pernikahan Dan Resepsi Dr. Ezani Dan Dr. Azrai (67) […]

    0

    0
  42. […] (55 GAMBAR)Pernikahan Dan Resepsi Dr. Ezani Dan Dr. Azrai (68) […]

    0

    0
  43. […] (55 GAMBAR)Pernikahan Dan Resepsi Dr. Ezani Dan Dr. Azrai (68) […]

    0

    0
  44. Anonymous says:

    ape-ape pun selaat berbahagia..sweet couple, to me bab kahwin bab family and the couples itself takde mengena dengan orang lain atua gomen or politik. pakai tudung tak pakai tudung ke hak dia orang who knows satu hari semua berhijab, so doa-doa yang baik lagi bagus.

    0

    0
  45. […] (55 GAMBAR)Pernikahan Dan Resepsi Dr. Ezani Dan Dr. Azrai (72) […]

    0

    0
  46. […] (55 GAMBAR)Pernikahan Dan Resepsi Dr. Ezani Dan Dr. Azrai (73) […]

    0

    0
  47. […] (55 GAMBAR)Pernikahan Dan Resepsi Dr. Ezani Dan Dr. Azrai (73) […]

    0

    0