Written by serenity | March 29th, 2015

Kalau malis pernikahan dalam taman Sharifah Sakinah dan suaminya Aliff Adha berlangsung di sebelah petang, mereka kemudiannya telah diraikan dalam satu majlis makan malam di Hotel Shang-ri La, Putrajaya. Sakinah mengenakan gaun rekaan Nurita Harith dalam majlis bertemakan ‘minimalist English’

gambar resepsi sharifah sakinahTurut memeriahkan majlis ialah bridesmaid Sakinah yang terdiri dari rakan-rakan selebriti antaranya Marsha Milan, Anzalna Nasir, Elfira Loy, Siti Saleha, Sherry Al Hadad, Nabila Huda, Nad Zainal, Jihan Muse dan Tasha Shila.

Lagi 53 gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar Instagram Sharifah Sakinah.

Jom saksikan Bangsawan ‘Raja Ku Puteh’ pada 10-12 April 2015 di Auditorium DBKL. Maklumat lanjut sila hubungi 03-26148200/8262 atau fb: mysenibudaya atau layari www.jkkn.gov.my #mysenibudaya #jkknhq #

Posted by Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara on Sunday, 8 March 2015


 photo 914498_966583930094536_942531165_n.jpg
 photo 928764_958817284130879_52734418_n.jpg
 photo 928782_1430304887263429_2142426414_n.jpg
 photo 10467907_757178557726872_2014438659_n.jpg
 photo 10499144_1375992982727495_225661862_n.jpg
 photo 10522213_1418894628414972_908644415_n.jpg
 photo 10549702_1637309416493040_1372980045_n.jpg
 photo 10560974_797629856989753_201295094_n.jpg
 photo 10601753_611790205632637_1125480837_n.jpg
 photo 10665578_802961253128046_2136058985_n.jpg
 photo 10666114_453257664838082_1193404129_n.jpg
 photo 10724171_862677310465136_1020921330_n.jpg
 photo 10724596_421930171311621_583419766_n.jpg
 photo 10731843_354150864775409_1525694286_n.jpg
 photo 10808630_1551740435089113_1017254677_n.jpg
 photo 10852815_1075433439136710_118215889_n.jpg
 photo 10919075_454209774760642_849280407_n.jpg
 photo 10953179_1560452504214682_1409463271_n.jpg
 photo 10953271_1625046457729913_240954469_n.jpg
 photo 10956463_1379804355677794_10664442_n.jpg
 photo 10957083_1387584394896794_1757381353_n.jpg
 photo 10979649_815054475245191_62450683_n.jpg
 photo 11007785_1585120531760707_1336754484_n.jpg
 photo 11007798_1599256540309624_1251286840_n.jpg
 photo 11007806_776634919116889_1763538832_n.jpg
 photo 11024157_821709784571806_162079182_n.jpg
 photo 11024194_288848247905493_2038006542_n.jpg
 photo 11024396_744299999001087_1325338376_n.jpg
 photo 11032904_1630139683874953_823946790_n.jpg
 photo 11033010_1569095603371866_173917767_n.jpg
 photo 11033061_940950352605827_597328642_n.jpg
 photo 11033063_928692697182247_1182391061_n.jpg
 photo 11049166_1585229685092588_1457109434_n.jpg
 photo 11049279_745534905543714_1354938694_n.jpg
 photo 11055519_839997446048742_160605552_n.jpg
 photo 11055573_457895401035693_1668618555_n.jpg
 photo 11055888_406453129527981_1384347504_n.jpg
 photo 11055982_705486256235945_1502745456_n.jpg
 photo 11055997_659641387473546_1390329244_n.jpg
 photo 11056002_1573733889534797_1001165184_n.jpg
 photo 11056011_1612473608988770_715180156_n.jpg
 photo 11084778_658342254277517_539832280_n.jpg
 photo 11084799_826302450772804_25649978_n.jpg
 photo 11084941_820390781368613_965375221_n.jpg
 photo 11084949_750938028355769_654120341_n.jpg
 photo 11085076_1583617831878090_394887714_n.jpg
 photo 11085124_482866211867567_2054506130_n.jpg
 photo 11085181_587441958059428_1773256292_n.jpg
 photo 11093017_1422281708083838_2131529338_n.jpg
 photo 11111258_729765677137339_284605898_n.jpg
 photo 11111431_1425310134448071_864352109_n.jpg
 photo 11111441_419460031560747_1627158750_n.jpg
 photo 11111448_462948643857078_2133680863_n.jpg

56 responses to (54 GAMBAR)Majlis Makan Malam Meraikan Sharifah Sakinah Dan Aliff Adha

  1. adehh says:

    baju el buat dia nampak gemuk lerrr

    0

    0
    • zuanzuan says:

      walau sepopular mana designer baju tunang, nikah dan kahwin, seglam mana tema yang ala2 Hollywood, sehavoc mana party makan malam, semeriah mana kegilaan guest…….air siram kaler merah masih tidak dilupakan (bukan cocktail seperti kebiasaanya untuk tema ala2 English Style)…..hahaha, tak kena tema English style. lain kali jangan poyo sickinah.

      0

      0
      • MissA says:

        dia ada hantaran lah masa dekat garden wedding dia, cuba tengok her instagram

        0

        0
        • Aliff Graduan Al Tayibbah Tel Aviv says:

          Tiada ungkapan laen yg keluar dari mulut Aliff selain astaghfirullah hal adzim , Ya Allah pls forgive us all , to all the female out there , sblom kahwin pls make ur decision , utk berhijab or tk on ur wedding , berhijab , ha jim alif ba , or in hebrew is he’ gimel aleph beth , nnt lepas dh bertudung pon boleh upload pic kenang , kalau free hair nnt lepas dh insaf berubah tkleh dh nk tnjuk pic kahwin kt org !! And plus bridesmaids were so ” Astagfirullah ” …,

          0

          0
        • Anonymous says:

          Jadi memang sahih la si Kaka kena boikot. #rasakan

          0

          0
        • ustajah pilihan yo says:

          this isn’t a wedding!

          0

          0
    • LESONG says:

      jadah ape pulak memlm pakai spek mata nih?

      0

      0
  2. morning sunshine says:

    anzalna juga yg aku tngk nmpk berseri2 drpd pengantin. aku bkn peminat dia okey..cuma bgtau apa yg aku nampak je lah

    0

    0
    • zuanzuan says:

      sickinah ada eye bag yang sangat jelas dlm semua pic dia: sape lar maku up pengantin nie, eye bag pun ko tak mampu handle.

      0

      0
  3. Anonymous says:

    bridesmaid buat menyemak je.. hodoh majlis.. nasib baik zero penyelamat

    0

    0
  4. zietafus says:

    wow walaupun xde hantaran tetap hapening
    tngk pun dh tau meriah teramat majlis u sakinah
    untung alif dpt pasangan mcm u
    duit xpenting yg penting kebahahagiaan dunia dan akhirat..pe pun majlis u mmng outstanding
    tahniah..sahabat semua satu kepale ngan u gile2..all the best untk sakinah n husband..

    0

    0
    • dexter says:

      laki dia dpt free je kinah ni? hmm…yelah tak lawa n penoh kontroversi mestilah free je. Rupa pun tak lawa. Kawan2 dia yg datang tu lagi lawa dari minah ni…..tenggelam pengantin.

      0

      0
  5. anon says:

    anzalna tercantik nad ‘ayam katik’ paling hodoh huhuhuu

    0

    0
  6. 12345... says:

    waaaa..cantiknya anzalna! berseri seri dari pengantin…hihihi

    0

    0
  7. cikkiah says:

    bayangkan..duk seronok2 berdancing bergumbira..dtg letupan yg meranapkan semua…ataupun runtuhan pape..agk2 apa perasaan?

    0

    0
  8. Sharifah Sakinah Buncit? says:

    Apasal Sakinah ni buncit? Bukan dia ke yang selalu canang-tayang perut dia tanpa silu kat instagram tu? Apasal time nikah-kahwin perut buncit pulak? Ewww malunyaaa.. Tu lah, duk tayang sangat perut tu hahahaha *btw Kaka mana? Betul lah tu gosip yang dia kena banned sebab kononnya penyebab Tasha Shila break haritu

    0

    0
    • epalfuji says:

      weii normal la..flat mane pon perot kau still akan nmpk buncit sikit sbb perempuan ada rahim..takpun sbb dia baru lepas makan so naikla sikit perut tu..kira ok la tu perut dia xdak lemak tak belipat2..ko adoo? (sori aku bukan peminat sakinah tp aku menyampah ngn org yg suka kondem org lain xtentu pasal)

      0

      0
      • MAK NENEK says:

        orang kalau datang bulan pun buncit skit perutnya nak….
        (mak pun tak minat sakinah..mak suke jihan muse..and jihan cantik dlm gambo di atas)..

        0

        0
    • jujuyagegendut says:

      seriously, aku tak nampak tang mana perut dia buncit!! aku berusaha untuk cari mana kebuncitan dia… tapi tak nampak… syabas untuk ko yang mempunyai mata sangatlah “tajam”….

      0

      0
  9. boymerah says:

    Nice wedding. Suka tengok everyone having a good time. Syabas to newly-weds.

    Ps
    Apa itu “minimalist English” ek?

    0

    0
  10. Hip hop says:

    Mmg lain dr yg lain..mmg sempoi.
    Cme pd yg dtg dn tgk tu blh trima ke x .
    Tgk pd basic lbih pada psta muda mudi.mkne nya org2 tua yg dtg mmg sporting gler.jgn renung pnggung retis2 sdahhh

    0

    0
  11. anon says:

    Wow….he’s hot, but she’s not….she’s a plain jane. Ade ke patutamik juru mekap lelaki, dah takde org perempuan ke yg pandai mengandam. Kawan2 aku kawin semuanya cari mak andam, bkn pak andam. Minah gedik & gatal sekor ni…

    0

    0
    • carma says:

      KAU JELES SEBAB KAU HODOH

      0

      0
    • anok says:

      Excuuuuse me!! itu Tiar Zainal hokay…. kau tak kenal kan?? sebab ko budak kampong… mak andam pon dari butik2 cokia gitewww…. style pakai eyeshadow biru, blusher merah macam kene tampar, ngan lipstick pink cam bontot beruk….
      ishh…ishh…ish… kesiannnn

      0

      0
  12. WWWW says:

    GEDIKNYA KO EL.

    0

    0
  13. LINDA EVANGELISTAHHH says:

    Western sangat.
    Sedih Nabi kita

    kbye!!

    0

    0
  14. kakak cantik rupanya maknyah says:

    Nabila huda pnya stail cam jalang org lain ok je..

    0

    0
  15. perati je says:

    Anzalna plg lawaaaaaa. Second is siti saleha. And thats all. Huhu seriously kina sibijik mat salleh wedding. I likeee hehe. Tapi2 why muke nenek sbelah kina tu masam je. Tak berkenan majlis cenggitu kee.

    0

    0
  16. capri says:

    mmg majlis cantik tp ni dah mcm party utk rakan2 artis je. family2 tgk je drpd jauh artis2 jemputan ni menggedik. amik gambar dgn makcik tudung labuh tu pun kinah yg over sensorg. org lain sopan jer. jgn culture shock masuk family lelaki sudah. nmpk mcm keluarga baik2. kinah nye gedik mmg xboleh blah

    0

    0
  17. salehkk says:

    ZERO ………. kamu ini bikin malu saja dlm majlis ini. lain x pkai lah pkaian ikut majlis. mana kamu Punya duit ………… kamu udah kasih duit sama gf………..aduh udah d bilang pada kamu jgn ……… bikin tuk kamu dulu……

    0

    0
    • adehh says:

      apsal plak dgn zero?
      baju dia koyak ke?
      lagi elok baju dia dari nabila huda yg ikot theme tp dgn mak bapak nenek atok pengantin dpt dosa tgk pompuan camtu…

      kalau wajib ikut theme dia tak bole masuk dahhhh..

      0

      0
  18. hi says:

    alahai.. kebaratan sunguh majlis kawen nie.. sisi mane la keberkatan blh msuk.. permulaan 1 perhubungan se elok2 nye di mulakn dgn mohon keberkatan dr yg ESA.. tp dr bridal shower half naked kat bali, berinai ala bali, majlis nikah seprti vow changing ceromony dan majlis dinner ala inggeris dance nie.. ingat kn plg2 pon time nikah, pakai la tdung sbb majlis keagamaan.. tp… hm..

    0

    0
  19. saya tak perfect says:

    hanya nampak keburukan dan salah orang .Macam diri yang mengata tu sempurna imannya. Saya
    pernah duduk kedai makan bersama anak saya yang OKU .. tiba 2 Sakinah datang kat meja.. dalam hati apehal pulak ni ., duduk sebelah anak saya yang OKU tu selama setengah jam melayan dia (..takde masuk tv yer ) Kita jangan terlalu cepat menghukum orang. Doa kan ajerlah yang terbaik . Peace !

    0

    0
  20. weng weng says:

    waa..cam majlis omputih..nenek dia baju hijau nampak sedih..

    0

    0
  21. fuyoo says:

    pelik pelik je la korang ni…luar dari kebiasaan sampai tak boleh diterima akal aku..hilang tatasusila gadis melayu..panggil la aku ketinggalan zaman, tapi kalau zaman mcm ni la korang nak hidup, teruskan la..biar la aku duduk kt zaman tok kadok pun

    0

    0
  22. rose rossa says:

    meriah sungguh ye..cantik semuanya

    0

    0
  23. huhu says:

    sejak bile JIhan dah join geng cantik & gedik plak ni??

    bukan dulu kau pelawak non hado je ke?

    hahaahha

    0

    0
  24. gina says:

    Wow.. sangat happening… tahniah kinah dan alif

    0

    0
  25. Anonymous says:

    macam pesta org giler..

    0

    0
  26. yaya says:

    cherry al hadad nmpk mcm actually ganjil dan supposely unvited.

    0

    0
  27. melati says:

    Aduuui mangkok ni…baru suam2 kuku pun nk perasan cam Superstar, sok dh pokai baru lah kuar perkataan …Saya dh sedar dan akan Berhijab….byk dh terjadi kat artis2 suam kuku cam ni..

    0

    0
  28. insan biasa says:

    apala keyboard warrior ni, mentang2 la komen tu free, bahasa tu main sedap jer mengutuk. Aku pon pelik la ngn korang ni, kutuk artis bukan main, gemuk la katik la, gedik la..tapi korang juga yang terhegeh2 tgk drama , pegi konsert tgk anugerah artis bagai, duduk x berganjak tgk meletop melodi bagai…
    aku bukan nak back up artis sgt tapi ayat tu..biarlah mcm org yang bertamadun, INI kalau sesiapa baca pon belom tentu dia nak terima n berubah..

    POYOss

    0

    0
  29. mama juwi says:

    eh si siti saleha tu nk nunjuk ketiak tu ape kes.. oh ye, pakai echanteur la kate kan//

    0

    0
  30. sofia says:

    Dah mcm tak nmpak mana satu pengantin…Sbb itulah yg membezakan pengantin wanita dgn tetamu2 wanita ialah pakaian songket….
    sbb tetamu wanita takkan pakai full songket…

    0

    0
  31. suriabajahitam says:

    kinah nmpak berkeladak. x de seri pengantin pun..lagi cantik bersri si jihan muse

    0

    0
  32. carma says:

    MELAYU = bangsa yang penuh dengan hasad dengki, busuk hati, dan sibuk pasal orang lain. Rata-rata terbukti kat sini. Terutama sekali perempuan. Atas bawah bercakap. Pepek orang lain, kau sibukkan.. Pepek sendiri tak dijaga.. Mulut serupa longkang, hati serupa jamban.

    0

    0
  33. oh me says:

    dah knp bridesmaid kinah tu? dah mcm clown je haku tgk

    0

    0
  34. Kinahhhhhhhh says:

    Amboi abang sorang tu..beria dia usha body Tasha Shila ms dia ms sorang tu. Tak tido malam la gamaknyeeee.

    0

    0
  35. Zakiah says:

    Waahh nampak cantik pulak Sherry Al Hadad!

    0

    0
  36. victoriabecks says:

    Satu je aku nk ckp….semua org bergumbira di majlis ni..

    0

    0