Written by AbangNara | May 19th, 2016

Anak-anak yatim sememangnya memerlukan kasih sayang dan perhatian yang lebih daripada orang sekeliling mereka. Bukan mudah untuk menggembirakan mereka, namun hujung minggu lalu, Abang Nara dan Aariz menyaksikan sendiri kegembiraan, gelak tawa, keriangan serta keterujaan mereka. Abang Nara dan Aariz pula yang rasa terharu melihat anak-anak yatim ini berseronok.

mcdonalds

Aariz belum apa-apa dah excited. Hehehe

Sebenarnya tak adalah susah sangat nak gembirakan hati anak-anak yatim ini jika kena caranya. Respek kepada Ronald Mcdonalds’ Charity House (RMCH) yang telah menganjurkan majlis tayangan filem Angry Birds The Movie bersama anak-anak daripada 10 buah rumah anak-anak yatim. Abang Nara perhatikan RMCH lakukan 5 langkah yang simple ini sepanjang majlis tersebut berlangsung.

1.Sambut kedatangan anak-anak yatim dengan Ronald Mcdonalds

mcdonalds

Sapa yang tak excited bila sampai-sampai je Ronald McDonalds ada depan mata. Gembira keriangan anak-anak yatim nie. Siap salam cium tangan. Si Ronald nie pun bagus buat lawak dengan diorang. Gelak je diorang

2. Posing ambil gambar dengan Ronald McDonalds

mcdonalds

Tengok tue comey-comey anak-anak yatim nie. Peluang sekali seumur hidup untuk bergambar dengan Ronald McDonald memang tidak boleh dilepaskan. Cikgu-cikgu pun join sekali. Excited la katakan.

3. Bawak keluar Angry Birds!!!
mcdonalds

Aariz menangis bila nampak Angry Birds nie sebab dia memang jenis penakut sikit. Tapi anak-anak yatim yang lain semuanya gembira tak ingat. Habis dipeluknya Angry Birds. Untuk makluman, Abang Nara pun sempat peluk jugak. Geram gebu sangat. Hehehe.

4. Tengok Angry Birds The Movie

mcdonalds

Dengan popcorn dan minuman disediakan, tiada yang lebih menggembirakan untuk anak-anak yatim ini selain daripada dapat menonton filem Angry Birds The Movie. Budak-budak kan memang suka tengok kartun. Satu dewan disediakan untuk mereka. Memang penuh dengan gelak tawa sepanjang tayangan berlangsung. Masing-masing happy tak ingat. Cerita pun best sangat-sangat.

5. Makan McDonalds

mcdonalds

Ambil gambar dah, tengok wayang dah, yang paling last dan paling penting sudah tentu makan McDonalds untuk mengenyangkan perut yang dah lapar. Abang Nara kagum dengan displin anak-anak yatim ini yang tak berebut-rebut. Semuanya baik beratur untuk mendapatkan McDonalds mereka. Sambil makan sambil kena kacau dengan Ronald McDonalds. Hari yang cukup gembira untuk anak-anak yatim ini.

mcdonalds

Aariz muka cuak. Hehehe

Abang Nara, Aariz dan anak-anak yatim yang hadir sangat-sangat enjoy, gembira dan seronok dengan majlis menonton filem Angry Birds The Movie anjuran Ronald McDonalds Charity House. It was a perfect day for us. Semoga lepas ini akan lebih banyak lagi majlis sebegini dianjurkan oleh badan-badan korporat lain. Menggembirakan hati kanak-kanak terutamanya anak-anak yatim adalah satu perbuatan yang amat mulia. Thumbs up untuk McDonalds atas keprihatinan mereka. Good job.

Untuk maklumat lanjut tentang Ronald McDonald House Charities, boleh layari : www.rmhc.org.my

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

26 responses to 5 Langkah Untuk Menggembirakan Hati Anak-Anak Yatim

  1. melati says:

    Terbaik….!!! tapi aper kata Pengomen yg selalu tukar namer iaitu Black Cat join sekali sebab Black Cat ni kurang kasih sayang….org2 mcm Black Cat ni mesti takder Kawan , sebab tu dia suka tukaq2 namer, pastu kalau gi makan Black Cat ni harap org belanja jewww…tu yg kawan lari……, ini semua pengalaman lew…kikikik…walau apa pun Black Cat ..English anda memang terbaik..!!!! mcm budak tadika baru belajar……wakakkakakaakkakaakaaaa..

    0

    0
    • orang yang sama says:

      black cat adalah melati..melati adalah black cat

      0

      0
      • melati says:

        orang yang sama May 20, 2016 at 8:12 am adalah ” Kimak..!!!!”

        0

        0
        • Anonymous says:

          Melati tua berbulu asal kampung maksud reflection pun dia x tahu , yg dia tahu mencarut jer no.1 . Kalau desperate sgt nk famous dlm blog ni.. tepek lah pic kau. Jadi loser selindung belakang nama melati buat apa.

          0

          0
      • melati says:

        Anonymous …ni lebih teruk dr Koling sebab mereka2 ni jenis baling batu pastu tk ngaku….kaki Fitnah , kaki kedekut, kaki Hutang, kaki ,kaki tipu, kaki luar tabi…..mereka 2 yg sembunyi namer lah ..!! ni pengalaman ..Anonymous sanggup Sepak Mak & Ayah mereka demi Wang..!!! ni lumrah…..!!!

        0

        0
    • Anonymous says:

      Cakap kat diri sendiri ke Melati ????? Selalu je komen bukan2 dlm blog ni , ko x der kawan ke Melati, mostly komen kau jenis org yg lonely forever alone, lembu pun x hingin kawan dgn kau hahahahaha

      0

      0
      • melati says:

        Anonymous ni jenis harap belanja org jew…duit sendiri kedekut..sebab tu dia sembunyi nama…wakakakakakakakakakakakaa

        0

        0
        • Anonymous says:

          Simpan lah duit ko tu untuk study english, english ko melati .. cikgu english pun x dapat nak tolong. Teruk giler..

          0

          0
      • melati says:

        Anonymous May 20, 2016 at 10;48 am…..pengalaman saya org jenis sembunyi namer jenis suka laga2 kan org & kaki fitnah, bila org lain bergaduh dia tepok tangan..!!! Anonymous jenis Mak Bapak dia dia pun mereka pukul demi duit….ni btol2…berlaku ..Berhala pun nyampah dgn Anonymous ni…..!!!!!!!

        0

        0
      • melati says:

        Anonymous May 20, 2016 at 11:37……saya jamin anda pernah sepak Ibu anda , sebab tu anda alih kan Topik..!!! ini hakikat yg benar……

        0

        0
  2. nok gebuzzz says:

    Alhamdulillah…murah rezeki mengembirakan anak2 yatim ni…

    0

    0
  3. Anonymous says:

    beautifulnara update tentang syawalfiqa pelamin fantasia..hehe

    0

    0
  4. Benci minah bonggok says:

    Abang Nara, langkah ke 6…abang nara lupa nak include untuk menggembirakan hati anak yatim :

    6) JANGAN jemput NAD ZAINAL ke majlis meraikan anak yatim. Nanti dia duduk terkangkang depan anak yatim sambil belek handphoen dia. Ni dia sibuk hebuh pasal dia preganant macam lah orang taksub sangat dengan dia.

    0

    0
  5. Anonymous says:

    abg nara. menggembirakan hati anak yatim tu bagus. tapi kalau boleh jgnla di tempat yg menyumbang pada zionist israel. bnyk lagi cara lain utk bantu anak yatim tanpa tindas umat islam yg lainnya.

    0

    0
    • Anonymous says:

      yup… saya pun masih “menganggap” mcd sbg sekutu Israel.. dan masih boikot mcd sehingga ke hari ni..
      tp sesape nak ke mcd… x la pula saya halang… masing2 punya pandangan sendiri…

      0

      0
      • Anonymous says:

        jamie oliver pun saman mcd.. ammonia. racun bayak..stay away lah dari makanan segera.. jaga kesihatan..kerana Allah.

        0

        0
  6. yasmin says:

    Korang mahukan penjimatan petrol yang konsisten sampai wang anda terlalu banyak sehingga anda sendiri tak tahu nk beli apa? Anda semua mesti menggunakn benda alah ini fx66091 (kod potongan harga). kajian mengatakan pada tahun 2020 lebih 79% rakyat Malaysia akan mengunakannya. Nk tahu apa? lawat laman web(bukan virus jgn risau) bit.ly/PenjimatanKawKaw confirm semua akan puas hati. sbb apa? sebab dah beribu2 orang guna dah. Ingat dapatkn segera jgn tahun 2020 baru nk mula .. jimat kawkaw skg!! let’s Go!!!

    0

    0
  7. Naratiwat says:

    Woi nara tutup la iklan dove ke apa benda tu. Susah nak skroll la. Buat orang malas nak tengok dah. Baik gi blog sebelah rotisardin ke ohmatahari ke

    0

    0
  8. bodopiang says:

    biar lah apa mcd nih nak buat.. aku masih lagi dlm mode boikot mcd

    0

    0
  9. Anonymous says:

    Nak g drive thru mcd la mlm ni

    0

    0
  10. Anti lalang says:

    Peralat anak yatim je program mcm ni. Boikot mekdi sampai bungkus!

    0

    0
  11. Qu Itam says:

    Peralat apa pulak??? Bukannya dia suruh budak0budak tu cucui dapur McDonald ke apa, at least dapat jugak budak tu tengok Angry Bird dan makan burger , kalau nak tunggu ko, ade ke merasa budak-budak tu dapat ???? Ko pernah tolong anak yatim ke??? kalau tak pernah haa ambik lesung batu sumbat masuk mulut kasik diam!!

    0

    0
  12. semak saman says:

    movie angry bird ni memang amat sesuai untuk anak-anak kecil. mesti akan rasa seronok dan terhibur tengok.

    0

    0