Written by serenity | December 6th, 2012

Di malam yang indah ini. apakita kita lihat gambar pasangan mama dan anak yang loving. Melihat gambar-gambar ini, sudah tentu kita pasti dari mana Neelofa mewarisi kecantikannya. Mama Neelofa yang bernama Hajah Noor Kartini Noor Mohammed telah muncul bersama Neelofa dalam rancangan Wanita Hari Ini (WHI) TV3 untuk mempromosikan minuman kesihatan dan kecantikan yang diusahakan oleh Neelofa iaitu BellaVita.

Rumusan BellaVita ini mengikut ceritanya menjadi rahsia kecantikan keluarga Neelofa yang turun temurun ini. Melihatkan kandungannya saja kita boleh mengetahui yang minuman ini sangat bagus. Boleh dikatakan jika kita mengamalkan minuman BellaVita kita tidak perlu makanan tambahan secara berasingan lagi kerana BellaVita ada semuanya. Kalau anda belum tahu, inilah kandungan yang terdapat dalam sepeket BellaVita:

Jika anda berminat untuk membeli minuman ini, boleh ke Facebook BellaVita di sini. Lagi empat gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar We Love Neelofa.




100 responses to (5 GAMBAR)Neelofa Dan Mamanya Promosi Minuman BellaVita Di WHI TV3

  1. DHA says:

    wow. dah macam kakak dan adik. awet muda..

    • mahaguru says:

      mak dia minum bellavita

      • Anonymous says:

        mak dia lawa, muda, jelita..
        mak neelofa tak turunkann ilmu kat neelofa ke? neelofa dah nmpak tua. muka tak berseri mcm mak dia.. kulit muka pun nmpak kusam je.

      • Rita vs Ayu says:

        Saper lagi nak puji melambung-lambung org Kelantan mcm Neelofa ni kalau bukan orang Kelantan jugak…..kan Abang Nara kan?

        • qiqi says:

          yg ko ni kenegerian sgt apehal??
          racist giler ok!

        • aku benci org yg kenegerian says:

          wei makcik, aku ni slh sorg yg xsuka kat lofa…tp aku xkait ngan negeri die…yg ko kenegerian ni apsl?? nape?? negeri ko xde org cantik mcm org negeri kelantan ker?? ke ko mmg xleh trime yg awek2 klantan ni cantik?? aku xckp k…tp rmai yg ckp prmpuan klantan ni cantik…..statement tu bkn org klntan yg kuarkan….

        • lela says:

          bodoh kaitkan nme negeri.!!!

      • bulan purnama says:

        muka lawa…perangai dgn hati sma busuk buat apa….

    • KAK CHAM KUAT GOSIP & TIDO KAT TAD says:

      muka mak dia sama mcm muka Kak Cham la…

    • Anonymous says:

      Hahaha…

      Sebenarnya, kalau dah memang cantik… minum VITAGEN pun akan chantik jugak.

      Tapi okay larr… minuman kesihatan gini… bolehlah kita anggap sebagai bahan untuk mengekalkan kecantikan. Tak salah pun… daripada kita menghabiskan lebih banyak wang untuk MEMULIHARA kecantikan diri yang tentu akan lebih memerlukan belanja yg lebih tinggi. MEMELIHARA itu lebih murah.

      PS: Ada produk untuk melariskan perniagaan tak? hahaha…

      • Angsana says:

        Lagi satu aku nk bg info..base on bacaan dn sumber org2 yg kenal Neelofa Mohd Noor..selain dia ni budak MRSM Langkawi yg dpt straight A(pasni adalah yg tembak) background family dia mmg well- known..bkn ayah tiri shj kaya k…datuk dia taukey textile klau x silap..( mmg ya) ayah kandung pun org berada. sekadar utk pencerahan bg mengelakkn fitnah dn anggapan yg bukan2 yg tdk manis di dgr sbb org ni suka memburukkn org lain..biar kita komen berasakn fakta yg betul..anyway jgn suka buruk sangka..semakin kita nakkn otg tu jatuh sdgkn dia tak der salah apa2 dgn kita semakin itulah tuhan akn murahkn rezeki dn lancarkn urusan mrk..urusan kita macam mana? lancar ke? rezeki berkat ke? Anak2 ok? kita sembahyang ke idak? ada ajar ank kat rumah ke idak? Tgok anak2 suami or isteri tu ikut kita solat ke? Apa2 pun nobody is perfect..takyah nk menghakimi org k..belajar2 lah bersihkn hati..moga Allah pertimbangkn urusan kita juga..SALAM JUMAAT

        • neelufa asriin says:

          angsana – org lain x ckp ape pun,,,tp kau ckp “pasni adalah yg tembak”,,, kau sedar x,,ayat kau tu yg buruk sangka kt org lain..sedangkan xde sape pun teringin nk tembak kau…

  2. epics says:

    mak dia lagi lawa.

  3. mmm says:

    mudanye mak dia ni.mcm kakak! =)

  4. angsana says:

    Pernah baca dkat majalah Mingguan Wanita mama Lofa ni sbnrny datin..Datin Hjh Noor Kartini Noor Mohd isteri kpd Dato’ Abd Halim Khan bin Lal khan…tp dia lebih selesa dipanggil Aunty Tinie..mungkin ramai yg x tahu kut…sekian terima kasih

    • pelik says:

      tapi neelofa kn ber binti kan mohd NOOR?

    • Kila says:

      Bangang punya angsana!!! bukan ke bapak eelofa nama mohd noor? kalau aku nak cakap bapak kau ni Barack Obama canne? then aku cakap ramai yang tak tahu bapak angsana adalah Barack Obama… Cam harremm je kau ni nak buat propa!!!

      • lalalala says:

        mak dia kawin lain la….

      • i'm not a monster says:

        bapak angsana adalah Barack Obama wkakakakak gelak sakan aku malam buta cenggini baca komen ko

        • angsana says:

          Apa-apapun kalau nk bagi komen jgn nampak sgt kesempitan akal tu woiii.bg malu Malaysian je..klau org indon go ahead..skrg org indon ckp Msian bodoh tau tak?.. wake up lah oiii.jgn disebbkn neelofa hilang semua pertimbangan akal yg waras..biar nampak cerdik ckit boleh tak? Btul kata motivator pagi td..org bila dah marah nk memburukkn org lain akn berckp diluar kotak kewarasan sbb kebencian dn kemarahan akn mem block kewarasan umpama ” LEMAK KOLESTROL YG BLOG DARAH DAN OKSIGEN” yg menyebbkn jantung susah bernafas dn otak kekurangan oksigen..lama kelamaan jd stroke.ini mengakibatkn kelumpuhan.or PARALYZE DAN BRAIN DAMAGE!!!!!! ko phm tak apa aku ckp??klau x phm tanya org k..

      • mamabosan says:

        wei mak die penah kawin dgn mohd noor pastu bercerai then kawin dgn dato, ko pehal ngamuk2.. bapak die mohd noor tu pun kaya jugak.. so bapak tiri pun kaya gak..

      • killa bangang says:

        Bapa lofa mohd noor , yg dato bapa tiri, 4 adik brdik trmsuk lofa ngn bapa sama mohd noor then ngn adik2 yg muka cam pakistan tu adik dia ngn ayh dato tu. Evn ayh tri aku tgk dato tu still lyn sama rta tgk la setiap ank dpt rumh, kereta sdgkn lofa nn kakak dia yg lain bkn ank kndung pun

      • Anonymous says:

        Betul la apa angsana tu ckp…xkan tu pun xleh pikir…mak neelofa datin sbb bapak tiri dia yg dato’…

      • cinta says:

        jgnlah marah2…bahasa melambangkan bangsa

      • angsana says:

        Apa masalah kau ni Kila..Astaghfirullahallazim…aku ckp psl mama Neelofa..Astaghfirullah..Astaghfirullah..bawa mengucap..mohd Noor tu ayah kandung Neelofa..Dato’ Abd Halim khan ayah tiri…nah siapa yg bangang sbnrny…kau haterz Neelofa ke…haterz Lofa mmg selalu nmpak bodoh sbb terlalu bernafsu nak Neelofa nampak buruk..funny kekadang..tgok komen aku kat ata atas info yg berasas pun ada yg dislike..tak caya pegi dekat fb bellavittta ada ada photo mingguan wanita tersebut..dah jgn suka show kan sgt kesempitan otak korang..positif sikit boleh tak…eh..aku lupa. klau article pasal lofa yg semua pemikiran automatik bertukar jd negatif.sukati koranglah.asal korg bahagia

      • Anonymous says:

        kila yang bangang!. wahahaha

        • Neelopong says:

          Pada firasat Tuan Hamba, Angsana adalah orang Kelantan juga. Sekian….

        • ramai yg dengki kat sini says:

          awat hang kenegerian sgt Neelopong? dasar org kl mmg mulot jahat! hang dengki dgn neelofa kan sbb dia lebih cantik dari hang yg mcm babi tu.. sedihla hang ni

      • ehem says:

        YG NK MRH SGT NPE???KALAU MAK DIA KAWIN LAIN PUN TK SLH KAN..

    • Tah Pape says:

      Alaa kalau dah cerai xyah laa cerita. dah tak datin laa. Apa laa sgt gelaran dato datin tu. Boleh beli jee.

  5. bunabuni says:

    cantik lagi maknye :D

  6. siti says:

    dah mak n ayhnya cantik.tgk ada khan tu.org cntik pakai mmg akn cntik.klu xcntik,xjuga tp apepun,semua mkhluk Allah mmg cntik:-)

  7. Jojo merah says:

    Neelofa lawa.

    Tp mak Neelofa lagi lawa walaupun usianya sikit tinggi daripada Neelofa. OMG:)

  8. omaswati says:

    mak dye kwin 2x ke????????????npe neelofa bt mohd noor?????npe x abdul halim khan?????????????

  9. kipas payah mati neelofa says:

    neelofaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa loveeeeeeeeeeeeeee uuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

  10. liching says:

    perkataan anda mengambarkan siapa diri anda. i do believe islam mengajar u untuk berperasagka baik antara sesama muslim. adakah diri anda adalah cermin bagi sebahagian muslim yg tidak mempraktikan ajaran islam yang sebenar? all i know Islam is beautiful! but u as a muslim tidak mengambarkan islam yg sebenar.

    • sekadar pendapat says:

      kalau nara kate yg rumusan bellavita ini mengikut ceritanya menjadi rahsia kecantikan keluarga neelofa sejak turun temurun,mknenye auntie tinie ngan omaknye dah tahu la ape bende2 nie,alpha lipoic acid,brazilian acai berry,acid hyaluronic,collagen marine peptide,oxxynea,resveratrol..????

      diorg just jdi duta jela.. diorg dah memg cantik..tk pyahla percaye kalo ambek bnde nie bole jdi cntik cam neelofa..melainkn korg da memg cantik..
      macam toktie.simply ct tue ct just beli product dri korea kn??then gune name ct..

      • appel says:

        yg ni mmg kelakar hahahahaha

      • serenity says:

        Ada kacip fatimah, manjakani dan ekstrak sayuran dan buah-buahan di situ. Itu mungkin antara bahan yang digunakan turun temurun, manakala yang lain ditambah mengikut kajian terkini. Think positive.

      • Angsana says:

        Dlm Mingguan Wanita tu aku baca(ni base on aku baca k.sekadar info.tdk ada agenda atau PROPA apa ke benda alah tu).Mama Lofa ckp Bellavitta was formularised specifically base on what they need/want bersama seorg professor..and now dah ada produk laine bwh line bellavitta..actually apa2 supplement especially utk pompuan yg nk maintain mmg perlu ada collagen,sumber vitamin A & E,glutathione,anti-oksidan dsb..ini yg aku pnah buat buat research..khasiat2 ini semua boleh di dapati dr herb, buahan atau formula chemical cuma terpulang pd kita nk pakai yg mana..

        org dulu2 mcm mama lofa( she still young actually.46 yrs old) masa muda mmglah guna herbs mcm kacip fatimah,majakani dsb tp formula bleh diadun pelbagai rupa mengikut penemuan terbaru dr buah- buah hutan or keturunan BERRIES ni.so bkn bermakna mama dia dulu pkai gluta,minum acai berry,ambik placenta..ini semua formula moden( actually dh lama di temui cuma lambat msok msia.biasalah negara barat ,europ,jepun mmg selalu advance sbb fikiran diorg lebih terbuka) so berasakn kemodenan kenalah ada inovasi barulah ADA kelainan dn manfaat lain.bellavitta ni ada itu semua.ini yg terdpt dlm ingredien yg diorg ckp dlm WHI..so kene fokus pd produk bukan pd duta ok.diorg bkn duta semata Terapi dh beli paten dn jenama ni.benda ni bukan boleh dibuat main2. Semua ada agreement.klau org mmg taulah mcm mana.nk keluarkn satu2 jenama bukan murah.kalau takde $ juta2.. jgn berangan.

        kita yg komen ni pun jgn main tibai komplen produk org suka suki..bissnessman diluar sanabkn bodoh.diorg mmg dlm line ini semua dh buat R &D.mmg x semua bisnessman berjaya tp kita dior punya backgroun.klau dh mmg dia backgroun bisness yg succesful..kita kene pikir balik.guna akal jgn guna emosi..nanti nampak sgt kita tak tahu apa2..anyway aku mmg suka buat research psl produk wanita.

        • Anonymous says:

          kau tgh wat tesis ke? ke tgh jawab bahasa melayu esei 3500patah perkataan? x cukup lg tuuu

        • Anonymous says:

          aku suka bab2 makanan tambahan ni.. tapi dah diuji secara klinikal dan bioligical ker? kalau setakat 3-5 tahun approve ok la lagi.. manala tau kekadang bahan2 pemakanan tambahan yang menular sekarang ni.. ade side effectnya dalam jangkamasa panjang.. tak terpikir ker diorang ni? Paling bahaya sekali kanser. Minum jamu lagi bagus

      • Anonymous says:

        zaman dulu2 diorang petik acai berry belakang rumah ajer…hehehe

      • yattttt says:

        betul tu…mmg muka dia rang dari keturunan yg cntk2..kalu mnum benda tu, tak der nyer jdi cntik. Jgn terpengaruh dgn kecntikan meke…bersyukur la diatas apa yg allah berikan pada kta…

    • angsana says:

      Liching aku dah ckp kalau article pasal Neelofa Mohd Noor automatically pemikiran akn switch to NEGATIVE..PROVOCATIVE, PRIMITIVE..tukar jd org yg tak beratamadun semua,ko komen bgus ttg agama,ttg tuhan..ttg Allah swt tp msih dpt dislike..bertamadun ke tak? Double standard will be always practicing here…sorry to say kwn..tgok info aku yg x ada unsur apa2 pun kena dislike..haters akn selalu show kejahilan mrk ke tahap yg mrk sendiri tdk sedar..

      • Kepada Angsana says:

        aku mmg setuju dgn penerangan kau. sepertinya kau sangat mengenali keluarga neelofa dan mungkin kau adalah pengguna bella vita yg sejati.

        tapi kau pon dah ‘menjatuhkan diri’ ke dlm unsur-unsur sikap haters neelofa yg kau sendiri cakap tu. sebab tu la org dislike komen-komen kau.

        sekian.

  11. Prince Noob says:

    best ker minuman tu

  12. lovelove says:

    semua tu pinjam je..muka cantik,badan ramping..pinjam saje..Allah yang bagi.. :)

    • laila says:

      Tak boleh guna alasan macam ni. Tubuh Badan Allah bagi tapi jadi tanggungjawab kamu untuk menjaganya sebaik mungkin.

  13. aku baik says:

    bapak betul nealofa dah bercerai dengan maknye la…yang abdul halim khan tu..pak tiri die

  14. stella says:

    mak dia lg cntik kot . . Neelopa muka mcm dh tua . . Tgk kt meletop lg laa , nmpk tua dgn dandanan rambut mcm org lepas pantang . .

  15. aku says:

    korang ni..kata peminat neelofa..tupun tak tahu..mak dia dah bercerailah ngn ayah dia tu..mak dia dah kahwin lain lama dah..yg korang kata dato’ tu suami baru dialah merangkap ayah tiri neelofa..ada fahamm??

  16. elmina says:

    ayah kandung neelofa encik mohd noor ade darah cina, mak ayah dia dah berpisah dah, ayah dia ada restaurant kat ttdi xsalah aku, Tun M pun ada pegi makan.. dah berpisah tapi hubungan masing2 sgt baik.. ayah tiri dia dato khan tu, tapi sangat baik dan penyayang.. ayah kandung die sendiri pun kaya juga.. mak dia pun anak businessman di kelantan kalau xsalah kacukan pakistan ke iran xpasti.. tapi yang pasti aku biasa nampak mak die drive red ferrari kat sekitar ttdi

  17. muker lofa macam jie! hai…………………jie cyg angat amir arif bin azman!!!!!!!!:D love u bie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!u ta kongkong i………………i tau u cyg i. :’DDDD

  18. qaseh says:

    abang nara ni kalau pasal neelofa, bukan main die usaha nak publish gak kat blog die.
    padahal cite pasal keluar air minum ni je pun..

  19. mak dara says:

    love u lofa nanti ada budget lebih mak beli k

  20. […] this page was being read.Neelofa WHI TV3 | Tadi ada masa sejenak untuk joey39 tengok-tengok web Abang Nara. So terjumpa lah gambar-gambar Lofa. Bersama Mama nya. Menurut artikel Abang Nara tersebut, gambar […]

  21. Anonymous says:

    dagu neelofa makin runcing nampak…sbb makan bellavita gak ke hihihihi

  22. . says:

    knpa mak lebih cantik dari anak…anak pulak y nmpk TUA…..

  23. Din says:

    100% ikut muka emknya. agaknya brapa umur maknya tu ye.

  24. pretty says:

    sama cantik… dah macam adik beradik :) aku pun kena jaga jaga ni, umur da senja , kena p johor cari bellavita ni, sebab spore belum ada.

  25. my boo says:

    emaknye sgt gojes!ada sesape yg dah guna produk ni tak?sedap?

  26. hshfd says:

    Neelofa pun cantik, nampak cantik uminya lagi sebab bertudung, Neelofa bertudung sure cantik macam tu jugak :)

  27. Angsana says:

    Apa-apalah…im ok..btw i blum guna belavitta.I cuma ckp base on reading…maaflah kalau keterlaluan

  28. SM Nasaruddin says:

    Ehhh sayangku Neelofe dan bakal ibu mertuaku aunty Tinie masuk tv la plak..jap lagik I nak suruh sekreteri I beli bellaVita banyak-banyak suruh Marion minum..hehehe

  29. […] (5 GAMBAR)Neelofa Dan Mamanya Promosi Minuman BellaVita Di WHI TV3 […]

  30. Keciwa says:

    Kome kalo udah ajer lawa tak payoh ler kata sebab minum itu ini. Kesian kat orang lain yang orginal nyer kulit itam berkarat, spesis rendang. Mcm2 ditonggang supplement mcm ni, haram menjadi pun.

  31. ochimusha says:

    MILF ……

  32. Ratu minah jambu merah/ biru ori says:

    muka mak nlofa ni macm muka izara aishah cantek….nlofa pon lagiiiiiii jambu..

  33. ok says:

    itulah bisnes namanya… skrg ni astro ke penerbit filem ke ape ke bukan hiraukan bakat artis yg dorang hire tu pun… Dorang cuma nak duit saja…mana2 artis yang tgh laku, boleh bagi rating and menguntungkan, itulah yang dorang mau… Dulu lisa surihani…skrg neelofa… Mmg begitulah adat bisnes… Tp apa boleh buat, artis yg tak berbakat tapi lawa ni, mmg ramai sungguh peminatnya.. Orang Malaysia agaknya rata2 minat mmg pada benda2 camtu je kot.. bakat semua belakang kira.. janji comel dan lawa dulu..

  34. lili says:

    honestly, pd aku mak si neelofa ni lebih cantik dari anaknya!

  35. Anonymous says:

    ok cun

  36. Anonymous says:

    abang nara tanggung byk dosa woooo haha

  37. Minamanja says:

    Mama lofa ni sama umur dgn Ella. Muka cantik asli takde cucuk botok.
    Tgk la muka Ella skrg ni aku tgk dah mcm muka witch, buat manja manja bodoh
    Dia tu lagi la dah mcm nenek terencat akal …

  38. Esah says:

    Nampak sangat menipu. Mana ada product warisan turun temurun kalau bahannya mix berries semua..zaman dulu mana wujud benda tu semua. Abg nara pun jangan lah buat statement tak berapa cerdik ni. Itu semua product sama je ngan product lain di pasaran. Bayar n bolehlah letak nama sendiri. Tok bidan kampung aku pun boleh buat camtu

  39. D says:

    mak dia cantiknya lagi cantik dari neelofa kot..muka berseri bercahaya..suka tengok..

  40. bulan purnama says:

    org kelantan kena kejutan budaya….mcm ni jdinye…

  41. maria says:

    untunglah..dpt bapak tiri kaya