Written by serenity | November 4th, 2012

Perkahwinan Dato’ Lee Chong Wei dan bakal isteriya Wong Mew Choo akan berlangsung pada 10 November di Pusat Konvensyen Kuala Lumpur. Namun apa yang menarik ialah gambar-gambar pra perkahwinan mereka yang estetik seperti yang pernah dipaparkan di BeautifulNara.com sebelum ini.


Photobucket
PhotobucketKini khas buat tatapan anda kami paparkan 5 keping lagi gambar pra-perkahwinan dua sejoli ini. Memang nampak kacak dan cantik pasangan ini, apatah lagi keduanya boleh dikatakan ada bakat dalam modeling. Pastinya perkahwinan mereka dinantikan oleh seluruh rakyat Malaysia yang meminati keduanya sebagai pemain perseorangan nombor satu negara dalam kategori masing-masing. Khabarnya hampir keseluruhan kos untuk majlis resepsi mereka ini ditanggung oleh para penaja. Dari gambar-gambar ini kita boleh bayangkan majlis perkahwinan yang penuh prestij untuk mereka nanti. Lagi 3 gambar dengan membaca entri ini sepenuhya. Kredit gambar Anovia Bridal.


Photobucket
Photobucket

Photobucket

 

Baca Yang Ini Pulak:-

54 responses to (5 GAMBAR)Lagi Foto Pra Perkahwinan Dato’ Lee Chong Wei Dan Wong Mew Choo

  1. dasyat betul gambar dia org nie…cun bangat…

    mohon ‘Like’ wedding photographer saya….

    http://www.facebook.com/atanahmadphotography

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 47 Thumb down 5
    • KAK CHAM KUAT GOSIP & TIDO KAT TADIKA says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 130
      • jiran sblh umah kak cham says:

        hoi kak cham! ko ni terkafir kafir… gunelh bhasa yg elok dkit.kalo nnti diorg panggil ko terrorist ko happy tak? :)

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 106 Thumb down 5
      • haha says:

        kak cham ni tangan bau longkang. . .

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 48 Thumb down 2
      • nor says:

        kak cham, hang nie mesti kurang kasih sayang kan?

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 43 Thumb down 1
      • ustaz wannabe kak cham says:

        Kak cham..

        Pisang emas di bawa belayar,
        Masak sebiji di atas peti,
        Komen kak cham kurang la ajar,
        Adakah angkara dengki dan iri hati?

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 79 Thumb down 1
      • Puan Najua says:

        makcik ni jeles kot wktu dia ambik gmbr kwen dulu tak leh nak peluk2 laki dia.

        Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
      • beautifulmonkey says:

        u comment so monkey la.idiot.

        Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
      • Shakir says:

        Kak cham ni mesti racist…bodoh punya olang..memalukan bangsa melayu dan islam saja..ini lah dia melayu berhati hasad dengki..kalau spuluh juta ade macam kak cham ni mau hancusss orang melayu.,.,

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • siah jala says:

      ada siapa2 tahu nama photographer dia x? boleh kasi tahu siah jala.?. pic dia memang cantik…dress yg mew choo pkai pun cantik giler..siah jala rasa nak kawin lah pulak..huhuhu

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 0
  2. Anon says:

    Gorgeous dress!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 42 Thumb down 1
    • MEW TWO EX says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 82
      • whatever says:

        bgs sgt ke nak operate muka tu?? muka cantik atau tak ke yg menentukan kebahagiaan dlm kehidupan seseorg?? ok apa mereka dua tu… lgpun mrk atlet, bknnya artis pun nak plu operate muka utk tontonan umum.. sdgkan artis yg operate muka pun org bknnya suka sgt…palsu jer lebih.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 59 Thumb down 3
      • empat says:

        si mew two terang~terang jelezzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz!! hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha!

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 39 Thumb down 1
      • haha says:

        muka tak penting la der..
        yg penting hati mau bersih, perangai mau baik.
        baru orang suka.
        kalau hati busuk, jadi mcam ko ni la..
        semua nyampah
        termasuk yang like tu

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 0
      • kakak neelofa says:

        ko ni penyakit kelamin ke apa?

        Biar sakit mata beb, jgn sakit hati dikemudian hari!

        Lawa x lawa blkg kira, dia byk duit dia punya suke lah!

        Choi btul mew too ni!

        Bantai ngan raket yonex nak?

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 0
  3. hijau mereng says:

    samo comei,samo padan..dah la stamina kuat..malam2 konfem fuyohh la

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 43 Thumb down 4
  4. sya says:

    cantik…..

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
  5. deen says:

    cantikkkkk…..tbaik!!!

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  6. raindrops says:

    dress dan make up WMC cantik sgt.. make up nmpk natural…dress pun vogue. gambar pun cantik2. semoga berkekalan hingga ke akhirnya.. :-)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 28 Thumb down 0
  7. nak jadi atlet la jugakk says:

    wooo..canteknya body dia.aku pun nak jd atlet jgk la supaya dpt body cenggini.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 0
  8. ,... says:

    suka sangat dengan baju WMC dalam pic gambar terakhir..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 0
    • sayang salmah says:

      ni mesti photographer cina sbb melayu mesti suke ambil gmbr ori outdoor tp ni amek dlm studio tp edit ngn background lain… rasenyelah kn sbb ketare editnye

      Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  9. c comel says:

    like 100x

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  10. Rita vs Ayu says:

    Klu non-muslim buat pre-wedding mcm ni, kita xleh nak pertikaikan la sbb dah agama dia membenarkan buat mcm tu. Ini pengantin beragama Islam lak yg lebih-lebih pegang sana, pegang sini bergambar mcm org dah kawen. Klu artis buat pre-wedding lg memburukkan imej org Islam sbb artis ni public figure. Tunjuk contoh yg xbaik pd masyarakat pastu masyarakat yg cetek ilmu agama ni ikooooot jerlah

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 29 Thumb down 5
    • bukan siapa2 says:

      hai… cuma nak tegur sikit part ayt ni ‘kita xleh nak pertikaikan la sbb dah agama dia membenarkan buat mcm tu.’ bukan sy nak marah awk, cuma nak membetulkan pandangan awk dan yg lain2 tu. sebnrnya hal ini tdk berkaitan lngsung dgn agama..cuma cra hdp dan trend masyarakat yg membuatkan hal ini jd mcm ni. sama juga spt berpakaian seksi, slalu juga dikaitkan dgn yg non-muslim tu. agama langsung tdk berkaitan dgn perkara ini. bknlah sy ni org yg alim sgt, tp sy sgt tdk bersetuju apabila awk mengatakan “dah agama dia membenarkan buat mcm tu”. mohon lain kali lbh peka apabila menyentuh mengenai isu agama terutamanya agama org lain (melainkan benar2 arif mengenai agama org lain)..sbb ni sgt sensitif. kitakan tinggal dlm kaum yg pelbagai bangsa dan agama..
      sekian… peace.. (^_^)V

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 45 Thumb down 8
      • Rita vs Ayu says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 17
      • hmmmmm says:

        Tula sy trus jd musykil dgn statement awk, stahu sy agama Islam je yg mwajibkn mnutup aurat, agama lain xde masalah bkenaan dgn aurat kn? Klu awk bkn seorg islam dn sy slh ckp, sy alu2 kn awk btlkn pmahaman sy tntg agama lain

        Hot debate. What do you think? Thumb up 3 Thumb down 7
      • mamarock says:

        Maaf ye sy menyampuk……kalau awk fikir agama lain membolehkan penganutnya pakai suka ati awk dah silap……sy org Kristian dan kmi x dgalakkan pakai seksi…cuma manusia ni suka sgt ikut citarasa sendiri……

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 24 Thumb down 0
      • Ayu vs Rita says:

        Sebab tu kalau yer pon nak tunjuk kita ni peka, tolong baca betol2 dulu. Kadang2 terlebih peka ni pon susah jugak. Klu boleh biarlah besederhana. Sy tegaskan disini, Islam melarang trend Pre-wedding ni kerana berpakaian seksi, menjolok mata dan berpegang2 sedangkan belom ada ikatan yg halal disisi agama. Klu awak punye agama membenarkan atau x, terpulang la pada awak. Awak kaji la balik agama awak bagi atau x. Lepas kaji xpayah bgtau saya sebab statement sy tu utk Penganut Islam ajer

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 9
      • mama jelita says:

        mama suka komen ‘bukan siapa 2′ dipendekkan citer, jangan mempersoalkan tentang agama org lain, dan jangan membandingkan agama2 yang ada di dunia ni. bergosip lah secara berhemah supaya hidup aman damai. sekian.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 0
      • Rita vs Ayu says:

        Selamat Bertekak la korang semua yer…. Selamat Pengantin Baru Lee Ching Wei

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 6
  11. Wanayu says:

    Wah…cntiknye,, terbaik la..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  12. Wanayuew says:

    Mmang sesuai pasangn ni..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  13. Razik says:

    Kat sini pun ada cter pasal le chong wei..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  14. suke kentot senyap2 says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 10
  15. Dragon Lady says:

    cantik… especially gambar yg 1st, mmg mcm model…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  16. Prince Noob says:

    macho ah lee chong wei

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  17. penyu says:

    gambar no 3, seluar yg chong wei pakai tu. memang ade trend eh seluar cenggitu?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  18. Anonymous says:

    fuiyoh gaun last tu mcm air jagung

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  19. Anonymous says:

    Lcw pakai kot pun nampak kampung mari…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 7
  20. j says:

    korang semua ni yang suka komen2 ni memang busuk hati jiwa dan raga ekk…dasar otak cetek…lantak org lah nk pakai bju ape seluar ape die org punya suka la..korang tak puas ati pun, bukan masalah die…die jgk yang keluar duit ..tak de pun menyusahkan korang..ni lah rakyat malysia..tak pernah puas hati dengan semua perkara..ade je nk komen..jaga tepi kain sendiri boleh tak

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  21. Rin says:

    cantik! congrats …!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  22. omak kau says:

    abg nara, aku rase ko patut print screen twitter azwan ali.mmg kurang ajar azwan tuh.dhla pkai twitcon background kaabah.blh plak die bg slm.then maki fans..dgn bhse anjing babi sundal lah.aku rase ko patut naikkn isu ni.mlampau gler bapok tua tuh

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  23. omak kau says:

    nara.tlg naikkan isu azwan ali maki 24jam kt twitter ye.aku nyampah ngn.die

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
  24. sakurako says:

    Dah kaya……….kawen ditaja lagi……..untung sgt larh jadi org famous

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  25. Dia says:

    gaun yg last tuu chantek sgt2…
    tambah ngan lampu kat pokok tu ala2 meteor jew.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  26. LWC + MC says:

    whoa! superb gmbar dia.
    suke sgt tgk gmbar no 2.
    royalty gitu!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  27. chong wei and mei choo…sgt cntikkkkk

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  28. vanilla says:

    Kak Cham…budi bahasa percakapan penulisan tu kena jaga…jgn main terjah je..tq

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  29. Impressive!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0