Written by serenity | August 31st, 2014

Pelakon berusia 19 tahun, Eina Azman hari ini selemat melangsungkan pernikahan di Hotel Grand Hyatt, Kuala Lumpur dengan Datuk Paduka Kaiser Gurmeet Harden.


 photo pix_gal3.jpg

Menurut Harian Metro pasangan ini dinikahkan oleh bapa pengantin perempuan, Azman Abdullah, tepat jam 9.03 malam dengan disaksikan Penolong Pendaftar Nikah Cerai dan Rujuk, Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan, Zulkapili Abdul Mutalib serta abangnya.

Pada majlis pernikahan ini juga, Eina atau nama sebenarnya, Cik Ainur Syakina, menerima mas kahwin berjumlah RM770.

Untunglah Eina, muda-muda lagi sudah mendapat gelaran Datin Paduka. Apapun, bersama kita doakan perkahwinan mereka berkekalan ke akhir hayat.

Lagi empat gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya.


 photo 10635808_10152341310118435_7904991857529544352_n.jpg
 photo 10645109_10152341310188435_5946044815806191660_n.jpg
 photo 10556401_10152341310053435_4284990396064932144_n.jpg
 photo 1920054_10152341310248435_4126670809259628784_n.jpg

Kredit gambar: Harian Metro dan MH

48 responses to (5 GAMBAR)Eina Azman Kini Isteri Datuk Paduka Kaiser Gurmeet Harden

  1. anti_derhaka says:

    makkk….hantu!!!!

    0

    0
  2. kak long says:

    Suami dia ni dh convert islam ke?? Nape nama still mcm sigh je… Kompius kak long jp… ???

    0

    0
  3. kak long says:

    Kompius

    0

    0
  4. huduhnya says:

    huduhnyaa11

    0

    0
  5. ina says:

    Nikah bju cmni ker?? Pelik jer patut eina ni tunjuk la cara idup n pakaian islam.. Dia lak meniru2 gaya agama lain.. Time nikah pulaktu.. Adoyaiii

    0

    0
    • minah jambu idop umno ! merah biru says:

      yg penting nikah sah …..baju ape yg dia nk pakai itu tk penting….semoga bahgia..

      0

      0
      • ina says:

        Mmg btol la tu ko ckp tu hak dia berpakaian.. Sekurangnya dia hormat la ckit majlis.. X btudung pn tpi pakaian tu biar la kna dgn keadaan dan waktunya.. Lg2 di majlis suci akad nikah.. Ada ko pnah tgk keling pakai kebaya time dorg dorg time upacara suci dorg?? Pikir2 kn..

        0

        0
        • duchess zac says:

          melayu nikah, pakai tudung tapi tetek tersembul, ketat, tudung pendek, lelaki pakai inai….so apa beza? ….jgn mengata orang lebih sangat..tengok diri sendiri n adik beradik dulu…betul kan…

          0

          0
        • siti situ sini says:

          Alahai duchess.. Ina ni xla tegur si eina ni pasal aurat or inai bgai.. Cuma cara pakaian je kurang sesuai.. Kn dia kata x bertudung pn pakaian bila kna dgn masa or keadaan.. Xla plak dia ckp pasal aurat.. Btol la dia ckp ada ko tgk hindu pkai kbaya time upacara dorg?? Si ina ni pn x kata pn salah..cuma x sesuai dgn keadaan.. Apa la ko ni.. Cuba adik or kakak ko pkai ceongsam time nikah?? Sesuai ke idok?? Org ckp pasal gaya..

          0

          0
        • Anonymous says:

          racist! org mcm ni la perosak perpaduan Malaysia. ko ingat ko suci sangat. baik sgt sampai panggil org keling? bodoh tak boleh diajar.

          0

          0
  6. ohISLAM says:

    Tudiaaa.. sapa yang nak bimbing sapa lagu ni? awai2 lagi dah ikut budaya si suami. semoga dikurniakan hidayah 1 hari nanti . tahniah kepada ibu bapa saudara islam kite . amanah Allah swt untuk didik si anak belum tercapai, kini bertambah amanah untuk beri tunjuk ajar pada menantu yg baru peluk agama Allah swt. semoga Islam itu sampai pada anak dan menantu anda .

    0

    0
    • untukrenungan says:

      Assalamualaikum sedara,

      Jgn lah kita judge dia melalui pakaian
      Sedangkan ibu bapa saya sendiri juga
      Berkahwin campur dan swaktu mjlis
      Perkwinan mereka mmki sari n dhoti.
      Tujuan mereka hanya utk mnghrmati sedara mara
      Di sblh sana.
      Cuba pikir individu itu masuk islam dan obvious
      Utk kahwini perempuan itu di mana dia
      Akan mlepaskn agama beliau yg lps Cth beliau
      tidak bleh membuat upcara keagamaan terutama
      Bkaitan kematian.

      Tidak bermakna sesorg itu bila dia dah masuk islam
      Dia tidak boleh bersama2 menyambut cuma
      Dari segi ketuhanan yg beliau tidak dpt lakukan
      Itu je.kita pon ddk malaysia ,bila raya cina,india smua
      Kita sama2 smbut.x salah.islam is simple .dont make it complicated.peace

      0

      0
  7. noname says:

    sorry to say…mcm nenek sihir

    0

    0
  8. noname says:

    sory to say..mcm nenek sihir

    0

    0
  9. eina nino says:

    sape tahu iphoone 6 keluar bila? n launch kat malaysia bila? tq :)

    0

    0
  10. MissFF says:

    untunglaaahhhh……. mmg target dpt ikan Kap ke atas…. cuba kalu ikan bilis, jgn kate kawen.. pandang pon x kot…

    0

    0
  11. jd says:

    Buruknye baju, mekap n rambut. Okbye

    0

    0
  12. rani mu keji says:

    Ayoyo..ammaa..sama _______ sama padan.

    0

    0
  13. Anonymous says:

    makeup artist sabotaj ke.buruk sgt ni datin.

    0

    0
  14. Cik kelkatu says:

    19 thun ke 91 thun?

    0

    0
  15. Mak jemah pemalu says:

    Masuk Islam xsemestinya kena tukar nama sekali..guna nama asal pun bleh..baju?emm…terpulang tapi Allah melarang kita menyerupai kaum lain..Aku xtau pun nama die cik anur syakina…sedap nama..

    0

    0
  16. mr. right says:

    duit dan gelaran blum tentu dapat membahagiakan dan menjanjikan syurga pd manusia… janganlah disebabkan duit dan gelaran kita lupa pada agama dan budaya kita..

    0

    0
  17. Wadoyok says:

    Dear afiq muiz. Skrg ko nampak tak kebenaran kata2 mak ko dulu? Lain kali dgr ckp ibu ya dik… Agaknya duit ko rm30,000 yg mak ko kata lesap tu ko guna kan utk apa/siapa ek? Okbye.

    0

    0
  18. Anonymous says:

    Kenapa dia nampak mcm 29 thn or more. BN betul ke umur dia 19 thn

    0

    0
  19. Lara says:

    Biar la dia… at least dorang nikah dari duk berkepit ke hulu ke hilir tanpa arah. Ni kita takleh ikut budaya dorang? Habis budaya Melayu ni Islam sangat ker? Sorry sound quite harsh, tapi adat Melayu kita ni pun banyak pengaruh hindu nyer, so tak payah nak angkat adat or budaya la, yang penting buat yang wajib.

    0

    0
  20. Zahara Chik says:

    Ini pakaian pengantin India yang dari golongan bangsawan..mcm citer hindustan tu la. Nama pakaian ni Lehenga..skirt payung labuh kebuku lali. Jangan bengap sangat la Melayu takdak pengetahuan am..dok kutuk buat apa?

    0

    0
    • mama grunge says:

      Biasalah. Katanya Melayu kene pakai baju Melayu..
      Depa xbagi Melayu pakai baju bukan dari budaya Melayu..
      Kurang sopan katanya..seolah2 baju Melayu lah yang paling sopan
      untuk orang ISLAM ye?
      Jaga2 Melayu,, hati mau baik k jangan duk kutuk sana sini..
      Islam tu universal. Xkisah baju kaum mana Eina nak pakai, aurat yg
      patut ditekankan ye kalian..
      By the way, memang cantik sangat busana Eina pakai..cuma xtutup
      betul je..slow2 k..sekian

      0

      0
  21. achummmmm says:

    x kisahlar baju apa dia pakai masa nikah….
    dia kawin dgn org singh, dia pakai baju tu sbb permintaan kluarga lelaki tu sbb itu pakaian tradisonal utk pengantin diorg…
    asalkan dia x bogel mcm prewedding model yg kene compound $400 kat penang tu sudahlar….
    doakan jer semoga perkahwinan mereka bertahan ke akhir hayat….itu lebih baik..!!
    peace yo…

    0

    0
  22. adalia says:

    homangaiiiii!!! seb bek diatak pegang batang penyapu, kalau tak, sebijik cam tukang sihir, larikkkkkkkkk!!!!!

    0

    0
  23. mek tganu says:

    Naseb baik x pakai yg jenis nampak pusat and lurah dada..

    0

    0
  24. bedah terdidik says:

    Tahniah kepada pasangan pengantin……mmg untung nasib badan eina dapat kawen dalam usia yg muda & jodoh yg berkemampuan. bagi haters kat luar sana, sudah2 la kutuk adik eina ni, kutuk dia nenek , ahli sihir semua tuh….at least dia selamat bernikah. korang haters belum tentu dah kawen, belum tentu bahagia, belum tentu berhijab so buat apa nak kutuk org sangat2…..nasihat cukupla yetak….

    ok sambung keje

    0

    0
  25. MEK TI says:

    hahahah dah serupa bapok kat ship bila pakai sari…. tp lawa lg dorang kot… hahahahahaha adoiiii

    0

    0
  26. Agasi says:

    Confuse jap…awat color rambut mcm tu kahwin dgn Bollywood kot bkn nya Hollywood…x tahu nak ckp apa…color yg x sesuai or mekap yg x kena…

    0

    0
  27. themightydingdong says:

    awak dah kaya asal tak amik photogerapher je ? da macam photoshoot cite seram pulak

    0

    0
  28. Anonymous says:

    Tak menyempat nyempat tu nampak macam kelam kabut je tu….

    0

    0
  29. #ta paya myebok pon bley kan??? says:

    Ske ati deorg la na pakai bju ape pon.. na pkai bju cina ke bju siam ke ape ke.. jnji pkai bju.. dea ta de pon gne duet korang.. duet dea.. ske aty deorg arr. MENYEBOK JE HAL ORG. JGN JGE TEPI KAEN ORG..yg korg nak kutuk2 toe pahal.. korg ingt korg ni bgus sngt ke… cermin dri toe dlu.. korg inGt korang ni BGOS SNGT..

    #mohon terasa.. jngn na kutuk org je..
    #cermin dri toe dlu..

    0

    0
  30. sahabatpena28 says:

    salam.. agak2nya mcm mn la eina solat dan mandi wajib ek? ada sape2 blh tlg tyakn kat dia x? dok seronok dgn dunia smpai abaikn yg wajib..abaikn tuntutan islam.. mcm mn dia nk tnjk contoh yg baik pd suami dia yg br msk islam tu klu dia sdiri pun x leh nk jaga agama dia? ni bkn tuduh melulu..kt tgk pd warna rambut dia pun kt blh tau dia ni solat ke x kan…so hrp yg sokong eina jgn nk ptahankn bnd yg salah lak k.. sama2 la kita insaf dan muhasabah diri..wallahualam…

    0

    0
    • Aku Benci Orang Berlagak Alim Poyo says:

      Wei, ko bodoh apa. Nak tuduh orang atas paras rupa & pakaian dia. APA BUKTI KO POMPUAN FREE HAIR & COLOUR RAMBUT TAK SOLAT, TAK PUASA, TAK SEDEKAH, TAK BAYAR ZAKAT? Kimak la ko ni. Aku ni banyak member pompuan yang BERTUDUNG TAPI PERANGAI CAM SETAN, ko tau ke ape dorang buat blakang2? gi club, minum, jadi call girl jual body kat pak arab. kat KL tu belambak. Lagi2 pompuan kelantan banyak sundal! aku tak pernah la jumpe orang yang super BANGANG tahap gaban cam ko ni. Nampak sangat duduk dalam gua tak pernah tengok dunia luar. Bajed ALIM sangat la. Bakal bini ko ntah2 pelacur!!!! LOL.

      0

      0
  31. whatever says:

    yg penting dia org nikah dari nama je islam tp buat maksiat..

    0

    0
  32. hai says:

    serious 19 umur dia? nampak tua hmmm

    0

    0
  33. […] (5 GAMBAR)Eina Azman Kini Isteri Datuk Paduka Kaiser Gurmeet Harden (46) […]

    0

    0
  34. […] Majlis pernikahan Eina Azman dan Datuk Paduka Kaiser Gurmeet telah pun berlangsung pada 31 Ogos 2014 yang lalu. Namun, majlis resepsi mereka berdua telah dilangsungkan semalam, kira-kira 6 bulan selepas bergelar suami isteri. Walaupun boleh dikatakan agak terlewat, kemeriahan majlis persandingan yang berlangsung di Hotel Istana, Kuala Lumpur tetap jelas terserlah. Eina dan suami memang sama cantik dan sama padan. […]

    0

    0