Written by serenity | August 14th, 2015

Sebentar tadi, selebriti Abby Abadi telah selamat melangsungkan pernikahan dengan lelaki pilihan hatinya, Jai Ezzany atau nama sebenarnya, Muhammad Faizal Zakaria di Masjid As-Sobirin, Keramat, Kuala Lumpur.


 photo 11849381_1630436030571044_288310187_n.jpg

Perkahwinan ini ialah merupakan perkahwinan ketiga Abby setelah bercerai dengan suami sebelum ini, Muhammad Noor Farhan Che Bakar. Abby mempunyai tiga orang anak hasil perkahwinan pertama dengan aktor Norman Hakim.

Pasangan ini berkenalan tahun 2013 tapi Abby tak perasan kehadirannya. Mereka berhubung semula atas urusan kerja pada Disember 2014.

Semoga berbahagia diucapkan buat Abby. Diharapkan perkahwinan ini yang terakhir buat beliau dan kekal hingga ke syurga. Lagi empat gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar HLive Official.

Mah meri from carey Island…come and visit their exhibition!!!

Posted by Malaysia International Mask Festival on Thursday, 13 August 2015


 photo 11820622_1036663643025168_1007738443_n.jpg
 photo 11899700_449928361859516_1898139017_n.jpg
 photo 11325019_797202630378886_559018498_n.jpg
 photo 11381367_432097603658606_961036586_n.jpg

67 responses to (5 GAMBAR)Abby Abadi Selamat Bergelar Isteri Jai Ezzany

  1. Anonymous says:

    tahniah.. semoga bkekalan.. hadapi apa sahaja lepas ini suka duka dgn matang… nampak hubby abby pun matang

    0

    0
    • Lara says:

      Duk tilik-tilik gambar pengantin..lawo… tiba2 ada tu ha mah meri from carey island, ingatkan a part of the majlis hahahaha ikaln rupanya. Blend in kekdahnya.

      1

      0
    • One Direction says:

      mana fans kpop taik kat sini ??? kau ingat fandom kau tu besar sangat,,,,,,,main undi tipu dasar loser asian muka hodoh !!!!!!!!!!!!!!!! directioners fandom yang paling besar sekali lah woi, kau tak payah nak berangan lah jadi paling hebat. dah lah plastik tak sedar diri,,, duduk bawah matahari cair. menari macam monyet and beruk . #ihatekpop shit forever and ever.

      0

      0
  2. Anonymous says:

    tahniah

    0

    0
  3. Masyita says:

    Cantik2 anak Abby dengan Norman

    0

    0
  4. irish says:

    tahniah abby

    0

    0
  5. yeke says:

    Tahniah!!!.Mnisnye abby.. Ptut le path tmbuh hlg bgnti… smge hbgn suami istri kkal hgga ke ahir hyt…

    0

    0
    • munah says:

      Dah banyak kali patah tumbuh abby ni….swmoga tak patah lagi..terus tumbuh dan mengeluarkan buah2 cinta.

      0

      0
  6. poyos la says:

    ostajah rse gak kawen smpi 3x dgn 3 org yg berbeza..untong la..nk menuntut ilmu la same ostajah abby..

    0

    0
  7. Mak jemah pemalu says:

    Suke tgk Abby dan suami..sepadan..juga anak2nya..juga suke tgk rakan2 nya sekarang…alhamdulillah dan tahniah

    1

    0
  8. anon says:

    Anak2 dia ni mesti confuse, berapa kali dpt ayah tiri……abby nampak mcm berisi sikit

    0

    0
  9. Bia says:

    Cantiknya Abby,nampak sangat berseri2. .Semoga ini perkahwinan terakhir untuk abby,kekal ke Jannan.

    0

    0
    • Sylla says:

      Takyah ler sebut perkara yg lepas…dia pun berusaha tu mencari
      imam yg terbaik utk dirinya n anak2… Tahniahhhh

      0

      0
  10. Anonymous says:

    tahniah. semoga ini yg terakhir buat abby dan kekal bahagia selama2nya.

    0

    0
  11. kejung says:

    bunga atas kepala tu tak menyerupai yahudi ker ostajah? kahkahkah

    0

    0
  12. Bibi says:

    Cantik ny Abby,berseri2..n nmpak cubby.hehe..semoga berkekalan hingga ke akhir hayat??

    0

    0
  13. jean biru says:

    terkejut den, aku ingatkan kepala hantu tu sebahagian dari hantaran abby tuk lakinya. bhahahaha. abby nampak tembam tapi berseri. abby, semoga kali ini adalah yg pengakhiran okay.

    0

    0
  14. Ruz says:

    Tahniah abby. Moga berkekalan.
    Guys, ni lari tajuk sikit. Tapi perasan tak ada satu IG, “Miss Kepoh”? That account is so vile, semua orang dia kutuk. Asal yg tak pakai tudung je dia panggil pelacur. Then yg comment pun mulut… uish dahsyat. Can all of us report the ig?

    0

    0
    • Ms K says:

      Mesti ko salah sorang mangsa kan?beriye2 ajak orang report,wakakaa

      0

      0
      • Ruz says:

        No. I am not one of the victims. The reason I urged you, and others to report the account is because dia sibuk bukak aib orang. Sana sini dia screencap lepastu cerita keburukan orang. My friend, chinese yg tunjuk benda tu and you know what she said? “Tak sangka ni perangai melayu.” Malu beb

        0

        0
        • Tijah says:

          Aishhhhh …xkan malu lagiiii …dahhh opennnn sangat bukak tetek braaa pepikkkk skang one malaysia tahu baru tahu nakkkkk maluuuuu ke? Lain kali bukak lagiiiii ….wakkakakakakakak kipidap dongibab

          0

          0
        • Ms K says:

          Laaa bukan mereka sendiri ke yg nak buka aib sendiri,tayang body kat ig,pki baju nampak tetek.Marah pula bila ms K tolong viralkan,kene kutuk marah pula.Tak kan nak minta di puji jer.

          0

          0
      • Mimi says:

        I tak guna instagram dah.
        Tapi nama Miss Kepoh naik sangat sebab viralkan IG orang.
        Kita semua sama-sama share dosa weh
        Yang pelaku kurang bijak share dengan public
        Miss K tambah dosa sebab sharekan pada orang yang tak tau
        Kita yang buka and share lagi dah ikut sama berdosa sebab sebarkan
        Belum lagi dok mencarut kat komen T___T

        0

        0
    • Anonymous says:

      Bagus la cam tu

      0

      0
    • aku says:

      haaaa..btoi la tu la tu..masalahnya gambo2 tu memang dorg sdri yg publish…mk tu tolong publish balik jer..kiki

      0

      0
    • kutu says:

      rasenye bleh pakat ramai2 report IG tu sebagai scam atau apa2 yg boleh mendatangkan keburukan..
      tak ingat mati barangkali miss kepoh tu…kalau ingat dah tentu dia tak buat cmtu kan..

      0

      0
  15. Mat K says:

    Tahniah Abby. Jgn nakal-nakal. Malam nakal takpe.

    0

    0
  16. MH 15 says:

    tahniah abby, nampak bdn makin berisi, pipi cam tembam jer, tgh bahagia lah kata kan…

    0

    0
  17. Anonymous says:

    Tahniah Abby,semuga bkekalan hingga keJannah

    0

    0
  18. Anonymous says:

    kalau perangai dan mulut kau mcm ginilah arbakyah.
    paling lama aku kasi 3 tahun..

    0

    0
    • minah jambu says:

      kalau abby tk main cakar2 boleh la sampai 3 taon..ape2 pon semoga bahgia yeee..

      0

      0
    • minah jambu says:

      kalau abby tk main cakar2 boleh la sampai 3 taon..ape2 pon semoga bahgia lah ye..

      0

      0
      • minah jambu says:

        gambar last tu 2 pompan yg tutop muka tu kalau datang jemputan pengantin camana cara dorang makan ?

        0

        0
        • Anonymous says:

          Minah asal ada tag Rm pat nama ko?

          0

          0
        • wak koyok says:

          tetamu ala2 ninja, so siapa yg tau tu sapa yg dtg?

          0

          0
        • Anonymous says:

          jgn marah ya nk ckp..org2 yg sebegini suka menyusahkan diri sendiri walhal ALLAH tak suruh susah2..segala2nya biar berserdehana..pakai macm ni hanya mendatangkan riak..

          0

          0
        • Anonymous says:

          dia selak selak kain kat mulut waktu makan..kasi naik turun naik turu. gitu..merepek je..

          0

          0
        • Anonymous says:

          aku nak jawab ni….dia makn naikkan kain pas tu turunkan..up down up down gitu..aku pernah nampk..memalukan kalau bangsa lain lihat..bukan apa..kita solat pun tunjuk muka pada ALLAH.maaf ckplah..tuhan pun tak suruh susah2kan diri..

          0

          0
        • minah jambu says:

          memang betol islam tu mudah di buat susah..pakai macm tutop2 muka ni bukan nye ape la kalau nk gi mana2 susah nk makan kalau di tmpat restoran tol takkk tkan asek asek nk tapau aje..skali2 nk jugak makan ngan anak2 ngan laki kt luar emmm apee nk jadi orang2 ni semua. buat biasa2 aje sudah la asal kn buat amal ibadat yg betol…bila pikir2 balek boleh mendatangkn bahaya jugak pasal kite tk tau sape yg datang kite punye jemputan kawin pasal tk nampak muka ..ape2 pon jangan ingat ape2 la minah jambu cuma kasi pendapat saje ..terima khaseh aje lah ye thank uuu…

          0

          0
        • minah jambu nice girl says:

          minah jambu ada 3 kaler aje merah pink ngan ijau bentok dollar almaklom lah minah jambu ni mate duitan…jangan marraaaah..

          0

          0
  19. mempoyo says:

    Aum Aum lah Abby malam ni sampai sesak napas…

    0

    0
  20. Anonymous says:

    Kata ELITE .. Patut la Kawin pun elite sampai 3 kali ..
    Kesian janda2 pat luar sana.
    Yg tkde facebook .
    Yg tkde instagram.
    Nok s bengkak ni jgk yg laku nok

    0

    0
  21. Right here is the perfect blog for anyone who wishes to find out
    about this topic. You know a whole lot its almost hard to argue with
    you (not that I personally will need to…HaHa). You definitely put a new spin on a subject that has been discussed for years.
    Excellent stuff, just great!

    0

    0
  22. Zie Arshada says:

    Alhamdullillah..semoga berkekalan hingga ke JANNAH..amin

    0

    0
  23. Misz Nana says:

    sorilah..terperasan pulak..kata ustazah..inai lukis jugak kat tangan..hipokrit sungguh..kan tak boleh..

    anyway..semoga berkekalan

    0

    0
    • Anonymous says:

      Inai boleh dilukis sehingga pergelangan tangan. Rujuk fatwa…

      0

      0
    • Anonymous says:

      Makeup tebal. Tabarruj.

      0

      0
      • Amy Dangerous says:

        Utk majlis kahwin tabaruj dibenarkn, yg dilarang adalah tabaruj jahiliyah. Tlg timba ilmu sblm nk mgata org.

        0

        0
        • minah jambu says:

          tabaruj ke tabaruj jahiliyah ke asalkn hepening suda la..

          0

          0
        • Yaser Anwar Corona Delgado says:

          Mmg pn org Islam zmn skrg lbh ska mgata dan caci org trutama yg tk ckup ilmu di dada. Klau mgumpat org mcm dia tk pnh buat dosa jer. Kkdg prangai lg buruk dr org yg diumpat.

          0

          0
  24. Anonymous says:

    nk tnya pasai pa depa kena pakai tutup nmpk mata ja. bkn aurat tapak tgn dgn muka ke. kdg tgk depa ni pkai celak hitam pastu perasan konon mata megancam dan org dok tgk depa. tu xriak ke.

    0

    0
    • meknah says:

      Aku dah banyak kali akap pasal hal ni…nabi muhd sendiri bila ditanya tentang aurat wanita….diacakap dan tunjuk muka dan pergelangan tangan sahaja yang holeh ditunjukkan…itu percakapan nabi. Walau wanita2 nabi berpurdah….dia tak cakap secara lisan suruh berpurdah.anatar percakapan lisan dan perlakuan nabi..kena ikut yang lisan dulu. Walahualam…..semoga kita tak termasuk dalam golongan yang riak dan sesat.

      0

      0
  25. Miss wawa says:

    Abby nampak chubby..tapi knp pilih warna coklat..walauapapon abby tetap cantik..suka dia since zaman elite lagi..moga perkahwinan kali ini berkekalan hingga ke jannah..untk suaminya..jagalah abby dan anak3 sebaik mungkin..Tahniah Abby&Suami:)

    0

    0
  26. syasya says:

    Tahniah…semoga berkekalan sehingga ke jannah…insyaAllah….amin

    0

    0
  27. mimiyangdivine says:

    semua org berhak untuk merasa kebahagiaan…termasuklah abby..bila dia bahagia, tahap royanannya akan berkurang, mudah2an..tahniah abby and jai!!

    0

    0
  28. Anonymous says:

    boleh pon bertudung si shasha saidin nih!

    0

    0