Written by AbangNara | October 5th, 2012

Nampaknya minggu ini boleh dinamakan sebagai minggu Emma Maembong. Setelah dikaitkan dengan kontroversi gagal menghadirkan ke sesi fotografi Pancaindera, hari ini sebuah portal hiburan telah memaparkan beberapa keping gambar seorang wanita mirip Emma Maembong bersama teman lelakinya.

emma maembong

Sekali pandang sememangnya wanita di atas sangat-sangat serupa dengan Emma Maembong. Mungkinkah pelanduk dua serupa? Namun beberapa lagi gambar yang bertebaran dengan jelas tertulis nama “Adli & Emma”. Adakah ini benar-benar Emma Maembong dan teman lelakinya?

emma maembong

Lagi 3 keping gambar wanita mirip Emma Maembong bersama teman lelaki dengan membaca entri ini sepenuhnya.

P.S: Perubahan muka pelakon-pelakon filem Twilight.

emma maembong
emma maembong
emma maembong

130 responses to (5 GAMBAR)Wanita Mirip Emma Maembong Bersama Teman Lelaki

  1. Anonymous says:

    Mmg dialah abg nara.. Mmg publish kat wall dia kan before di fb?

    0
    0
    • Anonymous says:

      yuos mmg dia..emma maembong

      0
      0
    • .
      .
      ni gambar tahun bila daaaa? hahahahaha. cuba juga nak korek2. yes, yg first tu dgn adik dia, bakti.

      0
      0
      • Gossip Sampah says:

        buang masa la gossip artis yg layak dicampak———> Ke Laut !!!!

        0
        0
      • .
        .
        kenapa nak dimarahi? dia kan lebih baik daripada Neelofa.

        0
        0
      • Emma Lutong Kaesarong says:

        tak lawa langsung..muka sebijik macam minah baengong !

        0
        0
      • dulu korang tengok Yang terindah ko jugak puji2 dia sebab nak coverline benci Neelofa. korang semua bodoh. bodoh macam nenek korang jugak. liek biatch.

        0
        0
      • beruang kutub says:

        Semua artis pun baik dr Neelofa kan?wlaupun mrk bergambar bogel, berbikini, beraksi ghairah dn lucah sdgkn Neelofa hanya berphotoshoot sheksyi..tu pun skrg dah tak der lagi dah.wpun lopah dh mohon maaf sana sini situ sinun namun hukumn terhadapny masih berjalan..besarny dugaan dia..mcm nie lah ye..kita ni hnyalah pemerhati.kita x rapt dgn mrk dn x kenal mrk.kita x tahu perangai sbnr mrk.kdg2 ada org yg diluar jahat tp dikehidupn sbnr mrk seorg yg msih mnjaga batas dn ada artis/org yg di dpn pijak semutpun x mati tp kehidupn sbnr terpesong.tengoklah sikit hari nanti bagaimana perjalanan artis2 ni….yg jahat akn nampak..yg baikpun akn nampk, yg x berbakat akn bergelak perlahan, yg berbakat akn terus terserlah dn last but not least yg bijak akn terus cemerlang klau bkn dlm industri tp mungkin dibidang lain..tak pyh gaduh2..benda ni akn ada jwpn nanti…tuhan tu kan adil.

        0
        0
      • Kelopak says:

        Sebab Neelofa hati busuk. Die tk boleh nak jatuh sorg2, if die jatuh then org lain pun kene jatuh, baru adil bg die. Die terkenal pun bukan sbb Dewi Remaja tp sbb gosip and tayang body sana sini.

        0
        0
    • Gadis 9 Dara says:

      Jambunye balak dia! Taste sangat! boleh share dgn kita x Maembong? haruslah dia nk tayang sbb balak dia so HOTTT! kalau balak x hot mcm “Penari Tango” iteww watpe nak tayang kan?

      0
      0
      • Eh please says:

        amende bf izara aisyah kacak lagi bergaya serta kaya ok! family2 SM Nasimuddin tu haaa. jgn nak mengataaaaaaa! Bf kacak takleh tunjuk2 sangat, nanti yg gatal merampas!

        0
        0
    • KAK CHAM KUAT GOSIP & TIDO KAT TADIKA says:

      ni semua gara2 penbgarah overrated itu lah yg telah membawa masuk retis tepi jalan ni masuk industri! serabut betul!

      0
      0
    • Anonymous says:

      sedangkan puteri sarah dgn pakwe dia yg suam2 kuku tue boleh bergigit2 pipi kat khalayak ramai.inikan emma maebong yg bukan artis..dah byk bebudak cam nie.nasib badan la jd retisss

      0
      0
    • boysentul says:

      satu pic yang gambar kecik banyak2 tu mcm tengah cium mulut yang tajuk together

      0
      0
  2. cookies says:

    ehemmm..nak betulkan gambar emma pakai baju merah tu bersama adik dia.

    0
    0
    • Sasha Sandha says:

      Baju kurung merah tu dgn adik dia ek ? No wonder muka very the matsalleh ,

      Astaghfirullah !! btw mengucap panjang kak Sasha tgk gamba2 sheols yg tak senonoh ~!!

      0
      0
  3. Oppa says:

    da biasa artis begini.
    kalau seseorang tu jenis y baik,tak sosial,takde nye dia nak jadi artis.

    0
    0
  4. adik mael lambung boom3x says:

    isshh 3x..emma melambung & dilambung dh…

    0
    0
  5. mummy zara says:

    abg nara oiii… yg bj merh 2 gmbo ng abg dia laa… bakri.. yg len2 adli 2 mmg bf dia… mmg emma!!

    0
    0
  6. ikan kembong says:

    bukan mirip.. dah mmg emma…. hahahahahhahahahahah
    kalau gambar gan adik gelinya..

    0
    0
    • AnakAyam says:

      ADEK HANG TAK HENSEM…SBB TUH KO GELI NGAN DARAH DAGING SENDIRI….

      0
      0
    • niena says:

      kalo dgn adik, org xamek gambo cam2..hanye yg empunye diri je tau..heheh

      0
      0
      • Anonymous says:

        kepala hotak ape abg die mcm ni

        0
        0
      • bangang much? says:

        bodo ape korang ni. kan komen atas tu cakap yang baju merah tu je dengan adik die. yang lain tu yela dgn bf. adik die lumpuh kot. nak mengata pun, mengata la si adli tu. bukan adik die. bodoh lagi sekali.

        0
        0
    • emma watson ke guardian? says:

      bergambar ngan adik mcm tu?patut la banyak sumbang mahram berlaku skang ni…emmmm

      0
      0
  7. suzara says:

    mmg dia laaa…bj merh bakri abg emma..gmbo2 len ng bf mmg emma…

    0
    0
  8. uh-oh says:

    oh, tak kisahlah lepas nie kalau ada penafian yg kata itu semua gambar lama ke ape tapi tetap..oh..emma maembong..anda juga tak terlepas dari seksi..hurm…

    0
    0
  9. emmmm????????????? says:

    dia ni sape???

    0
    0
  10. Anonymous says:

    mungkin di adah berubah.

    0
    0
  11. aaasiti says:

    orang lawa mmg prangai mcmni eh?

    0
    0
  12. alahai says:

    dia beragama Islam kan?

    0
    0
  13. ah chai says:

    Memang dia..

    0
    0
  14. yatt says:

    seksanye gambar last skali tuuu. . .

    0
    0
  15. peah says:

    adakah ada unsur2 mempertahankan diri daripada emma? contoh nya :
    1- ini gambar lama saya bla bla bla…
    2-ada individu yg cuba menjatuhkan saya dengan menyebarkan gambar ini bla bla..
    3-saya minta maaf kpd peminat2 saya yg terasa / teringgung dgn gambar2 ini bla bla bla…
    gitttewwww :)

    0
    0
    • Anonymous says:

      x kot..sbb skang pun aku rase die seksi lg..normal la..mak omputih..yang mak org asli pun xde beza dah skang sumer nk jadi omputih

      0
      0
  16. budi says:

    rosak..rosak….

    0
    0
  17. nonini says:

    kalau die ponnn kenapa? apa masalah kau org. Suka hati dielahh. -_______- korg yg propa.

    0
    0
  18. ouch says:

    boleh than ek dia ni..nmpk muka baik innocent jek…

    0
    0
  19. bukan emma maembong tp mail lambung says:

    Emma dah x boleh ckp gini “mmg ada yg dengki sbb sebarkn gambar berkurun lama saya.saya minta maaf.sya dh berubah”. Statmnt ni x valid sbb gambar2 tu dr fb dia, dia yg sebar dn kalau msih dlm fb dia mana mungkin dia berubah..maknany gambar dulu ke sekarang emma tetap emma..soooooo dgn ini sahlah Izara dn Emma mendahului Neelofa dlm carta artis seksi msia..gulp..oya gambar lama x lama itu belakang kira k …syg seribu kali syg kenapa kecantikn x dijaga ya???

    0
    0
  20. suzi says:

    Woww pic2 dia, mglhkn HUSBAND & WIFE…:-)

    0
    0
  21. semut merah says:

    ak baru nak minat kat dyer n….weeeellllll artis lee katakan….perangai lau sejuk cm muka dyer kan ok

    0
    0
  22. mia says:

    Diorg ni dah lama bahagia bersama. Doakan cepat kahwin je. Susah senang masih bersama walaupun sebelum jadi pelakon. :)

    0
    0
  23. CikNur says:

    laki dia ni islam ke bukan? knp dada n tgan ade tatu….n satu lagi nak tnya dah tren skrg ye g pntai ngn bf/gf men dokong2 cm gitu….dah byak sngt trnmpak pix cmtu…yg pelik nye pix smua sme kat tepi pantai…erm xde da prsaan malu ank2 muda skrg kan..

    0
    0
  24. syntax error says:

    bju merah tu adk dia ka..ptut la first tgk tu rsa mcm nk sama ja muka…snyum tu :)

    0
    0
  25. minah melambung says:

    cenggitu lah…kepit x hengat dunia…

    0
    0
  26. nenek lanjut usia says:

    u ollsssszz tgu je la statement si emma ni.. lebih kurang mcm ni laaa.. nenek ce try buatt.. ‘ohh actually gmbr tu dah lma.. sblum sy libatkn diri dgn dunia seni lg. i dgn laki tu dh break off..’ jwpn kliseee.. apa2 pun nenek suke dia.. soo cumeelll mcm nenek muda2 dlu.. ahakssss opsss terover plak.. maafkan nenek..

    0
    0
  27. aku LADYGAGA cakapmelayu says:

    tak yah nak taw tahun bile.dia bukannya tua sangat.lain la kalau umor die da 28 tahun.ble la korang cakap.owh.ni gamba 8 or 10 tahun lalu..die ni bru 20..paling lama pon 2 or 1 tahun lalu..zzzzzzzzzzzzz

    0
    0
  28. fara says:

    nape sume gambo peluk ngan cium jer??
    Terjah sini ==>> Duit atau Do It

    0
    0
  29. narayot says:

    sekor lg pompuan murah lps puteri sarah smlm.
    blm ape2 lg dah sibuk nak cium sana sini!
    esok lusa klu kene tinggal baru meroyan.
    otak letak kat pale lutut.
    artis sengal & bodoh

    0
    0
  30. Toknekpiah says:

    Perghhh gambarrr cemolotttt kooooo….

    0
    0
  31. wan5478 says:

    cancel terus gua nak usha

    0
    0
  32. wuuuuu says:

    “kenyang” la bf die….wakakakaka

    0
    0
  33. e says:

    KENAPA ORANG YANG COMMENT DEKAT BEAUTIFULNARA NI SUKA SANGAT BERDAKWAH PASAL ARTIS DEKAT RUANGAN COMMENT NI IN EVERY CERITA. KALAU BAIK SANGAT JANGANLAH SIBUK BUKAK BLOG NI KALAU DAH TAHU BLOG NI SUKA TAYANG ARTIS SEXY MAHUPUN TAK SEXY DAN DAH TENTU LA BLOG NI UTK RUANGAN GOSSIP.

    0
    0
    • qalil anaqi says:

      tu nama nya anda perlu bersyukur..ada yang prihatin..dan ingat mengingati sesama kita..nak tunggu kita2 pergi surau dengar ceramah..tak pergi surau pun..dengar ceramah aje pun..tak tau lagi kan… :)

      0
      0
  34. adehh says:

    ohhhh emma ni
    DAH KAWIN RUPENYEEE
    NIKAH JE BELUM
    sedeyh

    0
    0
  35. wanG says:

    siapa emma maembong ni? pelakon baru ke?

    0
    0
  36. nana says:

    murahnya betina ni

    0
    0
  37. Lynn says:

    Berlakon tak seberapa then keluar pic camni.ingat gempak sgt lah tu?puiihhh!!!

    0
    0
  38. mekmbong says:

    mesti bapak ngan mak dia bangga gilerrr dapat anak camnie.. tahniah mekmbong!!
    btw..sapa dia nie eh..

    0
    0
  39. nyah tetek says:

    mcm pompuan jalang siot

    0
    0
  40. qalil anaqi says:

    1- Allah S.W.T telah menyembunyikan redha Nya dalam taat.
    2- Allah S.W.T telah menyembunyikan murka Nya di dalam maksiat.
    3- Allah S.W.T telah menyembunyikan nama Nya yang Maha Agung di dalam Al-Quran.
    4- Allah S.W.T telah menyembunyikan Lailatul Qadar di dalam bulan Ramadhan.
    5- Allah S.W.T telah menyembunyikan solat yang paling utama di dalam solat (yang lima waktu).
    6- Allah S.W.T telah menyembunyikan (tarikh terjadinya) hari kiamat di dalam semua hari.

    0
    0
  41. AlisyA says:

    Leh tahan jugak la daring ek dia ni..igt lg 4thn lepas jmpe dia dok tgh melukis dgn ayah dia kat pwtc nampak cute je, skali tgk gmbr ni agak leh tahan la, berani gak nak publish gmbr gini..klo nak sgt snap gmbr cmni, save utk dia dgn bf dia ckup lah kot..jgn publish smpi org leh tgk..cantik dah cantik tp cmni pulak~ huhu..

    0
    0
  42. little turtle says:

    da la..cukup2 la gosip2 artis..biar la dieorg…dieorg pon ade life sndiri…cukup2 la tayang aib2 org ne…die dosa kte pon dosa gak…artis tue pon manusia..ade gak sejarah n privacy sndiri…

    0
    0
    • Anonymous says:

      Btul tu..org yg expose ni xtau ke dosa pahala menyebarkan kpd org lain..bkn ke yg buruk tu dismpn yg baik diambil.kalo nk tgur pun biala antara mereka shj bkan dikalangan public.buat buatla insaf…carila cerita yg baik untuk dikongsi…buka blik buku agama..menulis sepatah perkataan ttg keburukan org nie apa hukumnya…

      0
      0
      • emma says:

        masalahnye bkn org lain yg sebarkan pic ni..ni pic b4 die jd retis.die mmg letak kt fb die pun beberapa bulan lalu..so,die yg mencari kesalahan die sendiri.ayh die bkn tahu pun die uat keje2 mcm ni. ni ak xtpo..

        0
        0
  43. diana says:

    Biala die nak ngn bf ke ape ke..npe nk kne expose..nk cari ctela sgt kot..
    Dh hidup die ade bf nak gmbar ke bgai..sibuk je..xpayahla nk gmbar gemburkan hdup org len..jage hidup sendiri!!!

    0
    0
  44. nieza says:

    damn !! mmg tak leh caye artis melayu nih……….. semua dah rabak…. pastu ckp lah super impose. mcm taik jer………………….. semuanyer murahan !!!

    0
    0
  45. Menyampah says:

    sosial sungguh betina ni..muka bukan main lembut..tpi y lain ziroo…

    0
    0
  46. Sweet32 says:

    Sape ek? X knl tp yg penting artis la kan? Emmm.. Artis suam2 kuku.. Nak glamor mmng cam ni! Hihihi.. Sayang 1000 kali sayang.. Allah bg anugerah cantik dan berbakat tp ni yg dia buat… Manusia2.. Blom kawin mmng la posing cam ni! Tgk la bile dah kawin..

    0
    0
  47. Qiqi lala maembounggsss korek jubo says:

    Alahai….retis mcm ni BERSEPAH kat Malaysia ni…kualiti 0…dah elok sgt kalau kawin…..coz bijik dia dah basah …u ollllssss

    0
    0
  48. boni kacak says:

    kenapa nama dia emma maembong ye?hahaha

    0
    0
  49. Sshh says:

    ish..ish..dah mcm laki bini aku tengok..dh x tahu y mana dosa n y mana pahala…

    0
    0
  50. Prince Noob says:

    sapa la yee emma maembong ni, adik mael lambong ke

    0
    0
  51. x suka says:

    muka cantik tapi perangai burukkkk…sama gak ngan lofa…

    0
    0
  52. idah says:

    sapa la ni..
    coklat, doorgift, door gift

    0
    0
  53. goldo... says:

    Biar la kat dia…bes ape peluk2 cium2 tue…

    0
    0
  54. hehe.. gambar sume dah pegang2..geli aiiii…untung ler boypren dia..

    0
    0
  55. peminat emma maembong says:

    nie mmg bf dia.. adly zaem..kalo nk tau,bf dia nie adalah ex bf uqasha senrose… emma n uqasha senrose xbpe baik mybe salah satu sbbnye pasal llki nie…

    0
    0
  56. jejailani says:

    berpeluk,cium baring sama2…yg si lelaki bertindik..bahu mcm ada tatu sikit..lg satu apa motif angkat baju nmpk pusat?bukannya ada abs cm miranda kerr :p

    0
    0
  57. meera says:

    aduhaiii fatimah, baru blakon 1 drama dah mcm2 cter kau yerr. jd mcm neelofa lah lepas ni, belakon tak bagos mane pon, nama naik sbb kontroversi. alahaiii timah timahhh

    0
    0
  58. ANONYMOUS says:

    salam,korg .. xbaik ckp dye camtu … dye ni baik org nye.xsombong. cume dorg kurg didikan agame je(so,pk la sdiri sape yg sepatutnye berikan pendidikan agme pd ank2)..family dye penah dtg umah aku,emma pun ade. bile tgk gamba ni, aku pun sedih. org scantik dye perangai camni. tp kalu dipikirkan balik,bukan salah dye. ape yg aku persan,dorg ni ade keinginan nk berubah,tp mungkin xde org yg nk guide. cthnye,ms dye n family dtg umah aku . ade slh sorg kakak dye ni yg da ade ank sorg kot. dye bahasekan diri dye ‘ummi’ kat ank dye. so ,dr situ,aku da nmpk dah,dorg ni nk brubah sebenarnye . tp mungkin sb environment mcm tu,sb tu ssh . sb kdg2,kite ni klu nk brubah,kne ade environment baru,baru sng(pendapat aku) ..

    0
    0
  59. cik adik says:

    ha ha haa… silap hb, jantan dalam gambar ni yg promo pic pic lama ni… cari publisiti murahan…agak-agaklaaa weii

    0
    0
  60. omg !! says:

    Dah selamat ditiduri jantan itu… Percayalah!!

    0
    0
  61. lala says:

    yg pic baju merah tu adik die la ngek

    0
    0
  62. Audrey Hepburn says:

    You have done everything before marriage. So, what’s left for the life after marriage?

    0
    0
  63. malisa says:

    mesti dah barai ni anak maembong ni….kalau gitu la sosialnya.. bebas sebebasnya.. pastu upload pastu minta maaf…. neelofa ok lagi.. ixara ratu kangkang tango.. anak maembong ni ratu geng anzalna la..stok peluk habis habisan dgn bf..

    0
    0
  64. Hoalaa~ says:

    susah jugak nak cari aktres yang masih “SUCI” kan…~

    0
    0
  65. neklopak muka yang byk kepura puraan says:

    suka sgt cium!! dh nikah nt nk cium2 la byk2 ehhh……….

    0
    0
  66. xtahan nengok says:

    ermmm….dahsyatnyer.xtahu nk kate apa.minta simpanglah anak ak jd mcm ni.

    0
    0
  67. Anonymous says:

    Rosak, rosak, rosak…..

    0
    0
  68. Anonymous says:

    Rosak, rosak, rosak…

    0
    0
  69. Johnjeninz says:

    Kalo minah ni adik aku, sure kena terajang……..k baii!!!!!!!!!!

    0
    0
  70. sha says:

    kalau anak aku…aku dah kawinkan aje…

    0
    0
  71. maellambong says:

    kesian artis2 melayu ni.. umur 14-15 dah mcm gitu perangainya… hidup mcm tak de matlamat dan arah..
    dah bykk cnth tak elok pasal2 artis, tp masih ramai ibu bapa yg terehegeh2
    nak anak jadi artis.. kut2 leh jdi cm siti nurhaliza kut.. leh wt umah juta2… tp 1000 dlm satu je la blh jumpa mcm tu..

    0
    0
  72. myra says:

    Udah2 la korang buat dosa… Baik jg family sendiri dulu agar x terduduk stu hari nanti bila tau adik beradik korg pun perangai samer.. Ingat.. Sekarang tuhan bayar cash..what u give u’ll get back… Mengata org lebey2 nanti kamu yg akan rasasendiri aib tu..

    0
    0
  73. zzz says:

    baju merah tu adik dia..

    0
    0
  74. Mama says:

    sedih tengok.. teruknya perangai, kecik2 dah liar.. bila org ramai komen/tegur, masih ada lagi manusia yg nak back-up.. kamu tu org Islam, sbb itulah org bising n tegur coz kesiankan kamu yg dah mcm “hanyut”.. kalau dah nama komen, ada yg yg sedap bunyinya dan ada yg agak sinis.. apapun terima jelah secara positif.. kalau taknak org komen/tegur atau marah, buat perangai tu elok2 mcm org Islam.. Nauzubillah……

    0
    0
  75. babe says:

    kesian emma…baru nak menempah name kat industri…selagi name pon manusia kan..mencari kesalahn org tu sukew sgt..die pon manusia biase jugak lah…mase silam die..nak judge,judge diri diie setelah bergelar artis…x baik hukum org…die pon dah sedar,bg lah die peluang bertaubat…rileks2 sudah…bende dah lepas kot…..kalau nak menegur biar elok2…jgn menghine ke ape ke eh..kalau ah kene kat batang hidung sendiri..baru tahu ape rase…

    0
    0
  76. sunyi says:

    sedey tngk..muke cntik tp sekadar cantik jela..bertaubat je la yg mmpu ko wat..tp klu da xde dara xtau nk ckp la kn,kesian kat bakal suami die hny dapat muke cntik tp perawan dah kene tebuk org len..amik sisa je la..bf lama die mesti ckp “alah emma..sume aku dah rasa..hahaha..xsangka or yg aku romen dulu da jd artis..pastu nk kawen lak tu..semoga bahgia la..hehe”..

    0
    0
  77. Ahahahah says:

    Xkeras pelir ke jantan tu? Xkn cium je kot

    0
    0
  78. Anonymous says:

    jahat betul lh korunk nie,lantak dyer lah nk watpe pn..da tentu tu mase dyer blm jdk artis lg,korunk pn same gak kort!!!korunk nie hanya tambah dosa,klu x betul cite tuh,FITNAH name nyer!!!!….(FITNAH lebih beso dosa nyer daripade MEMBUNUH)!!!!….bertaubat lah wahai manusia jgn tw nk [email protected] orunk…..

    0
    0
  79. Anonymous says:

    nek muntah meluat2 aku tengok emma kembong nie…

    0
    0
  80. fatimah kembong says:

    fatimah oh fatimah. apa nk jadi dgn ko ni? berpeluk bercium mcm takde maruah. shame on u la !!!!!!!!!

    0
    0
  81. Anonymous says:

    abih dh maruah…

    0
    0