Written by AbangNara | May 3rd, 2012

Sebelum ini ramai yang ternganga mulut mengkagumi kecantikan dan keunikan gambar pra perkahwinan Awal dah Scha yang telah Abang Nara kongsikan. Kini ada 5 lagi gambar terbaru mereka yang pasti membuatkan anda lebih teruja. Untuk makluman, Awal dan Scha akan bergelar suami isteri pada hari Jumaat ini. Pasti mereka sedang berdebar-debar tak ingat dunia punya.

prewed scha awal

Jutaan tahniah kepada Saiful Nang kerana berjaya membawakan kelainan untuk gambar-gambar pra perkahwinan Awal dan Scha ini. 4 keping gambar lagi dengan membaca entri ini sepenuhnya.

prewed scha awal

prewed scha awal

prewed scha awal

prewed scha awal

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

115 responses to (5 GAMBAR)Pra Perkahwinan Awal Ashaari Dan Scha

  1. syuhada says:

    mcm poster filem pun ada…

    0

    0
    • Ak yg comel says:

      perfect! ada duit semua jadi..tp xsemestinya photographer yg murah2 gambar xcantek tau..kena pandai pilih :)

      0

      0
    • yaya_yumi says:

      meletop gmbar!! superb..t nk cenggini gak lah..;p

      0

      0
      • senyum says:

        nice photo.. :) rs nk belajar je teknik ambil gambar yg cantik..huhu..

        0

        0
      • aku awal says:

        come on. gambar ni ade kesilapan. bodoh. siapa lah yang rancang. pakai lencana sayap (udara) tapi duduk dalam keretapi? apakah??? bodoh… ala-ala tentera udara tapi shot kat dalam keretapi lama. buat malu je. editing je cantik. tapi bende remeh macam ni pun boleh tak perasan…

        0

        0
      • Jejai muka xhensem,tapi banyak duit.ko ado??sbb tu fasha nak kat abg jejai.. says:

        kepada Aku Awal- ko tu yg bodoh! lembap xpaham jln cerita.pikir la sikit bro..Awal mmg pakai lencana mcm pilot la karektor nya.scha pulak gadis biase a.k.a gadis melayu kampung yg sedang tunggu awal balik dari petempuran yg tunggu kepulangan Awal di landasan keretapi. ada paham?? guna otak ye bukan just tengok pic nye sahaja.

        0

        0
      • Lovelyvic says:

        Konon2 macam cerita Pearl Habour la tu. Bluwerkk….
        Benci dengan tema Best Man Win….
        Geli ar… tukar ar teman lain… tayah nak perli2 org lain..
        Scha bukan hebat sgt pun yg nak declare sbgi winner klu dpt…
        POYO~!! mencik!!
        (Scha & Awal punya peminat mati keras – sila dislike sy)

        0

        0
      • Ak yg comel says:

        kesian tgk Aku awal ni..
        cakap org bodoh,ko tu yg bodoh.cube ko bayangkan scene tu dalam tahun 50-an.scha gadis melayu yg tunggu Awal balik dari medan peperangan(Awal jd pilot) di stesen keretapi tanah melayu..xkan la zaman 50-an nak tunggu kat airport kot..next!!

        0

        0
      • Jejai muka xhensem,tapi banyak duit.ko ado??sbb tu fasha nak kat abg jejai.. says:

        hoi lovelyvic yg hang panas semacam kenapa? depa ni kawen mintak duit hang kah?yg hang lak lebih2 panas pungkok awat? lantak pi lah depa nk buat tema best man win kah apa kah depa ada ajak hang kah pergi kenduri depa??meroyan tak tentu pasai lak hang.aku tak dak lah minat scha ngn awal ni tapi tak dak lah sampai nk kutuk gaya tu skali.ntah2 rancangan seia sekata schawal kat astro ria tu hang yang beria-ria nak tengok.puihhha

        0

        0
      • Anonymous says:

        do u have to be so detail??? annoying, nak detail mcm buku sekolah, masuk sekolah la woi… gambar pre-wed je kot!

        0

        0
      • ko ni awal, kalau tak puasa hati kat photog, pi cakap kat dia, jangan la sentap kat sini

        0

        0
      • Lovelyvic says:

        Alalalallalala Jejai Muka x Hensem…
        aku bukan ngata ko… yg ko sampai nak main2 pungkok aku ni pesal..
        mak tak suka youu… butthurt la you ni…
        dah nama pun blog ngutuk artis..
        kang lepas ni giliran ko plak la kutuk…
        tanak kutuk pi duk masjid yeh,,,,
        hahahahhahahahah

        0

        0
      • lovelyvic PHD busuk!! says:

        LOVELYVIC gaya macam cantik je sgt.. kau ni sesgt lah busuk hati mulut semua.. semua kau nak panas.. komen tak ingat punyer.. sape lah malang jadi laki kau kan.. dpt bini mulut longkang..ngata orang je..padahal diri sendiri teruk gler kot.. better jaga diri kau & pasangan kau.. takut hati n mulut busuk kau buat nanti kehidupan kau pun.. lagi teruk dari org yang kau kata tu..sekian….

        0

        0
      • Lovelyvic says:

        Eh… ko kejar aku ke Lovelyvic PHD busuk!!?? Mana je aku komen ada je ko duk bawah aku… ko ni secret admirer aku ke??? Hehehe… Malu la camnih..

        Sanggup ko pakai nickname nama aku… touching seh….
        Tenkiu… tenkiu… jom kita main kejar2 lagi..
        Nanti aku komen tmpt lain.. ko sambung komen kat bawah k…
        C u…

        0

        0
      • lovelyvic PHD busuk!! says:

        eee geli aku nak jd admire kau.. kau tu mulut hati busuk je..sape nak dekat dgn kau.. kau tu punya komen je ibarat kau lah paling hebat di dunia ni.. prepared la diri kau tu jadi org hati yg bersih la sikit walupun tak banyak..komen yg pedas2 pun biarlah lelok.. ingat kau tu muda.. panjang lagi kehidupan kau..silap2 dugaan kau lagi teruk.. kau belum kahwin kan? beringat2 lah… sekian

        0

        0
      • Anonymous says:

        npk sgt c Lovelyvic neh busuk ati.. ko tu dengki..wakwakwak. mst muka cam kompang pecah neh psl tu suka dengki..hahaha

        0

        0
    • cik tipah says:

      mmg trend zaman skrg pengantin amik gambar sakan
      sbb tulah agaknya org tua2 ckp bila time naik pelamin seri pengantin dah takde…

      0

      0
    • Selitone says:

      Ooo… gini ler rupanya Tema Best Man Win yer?

      Hebat orang zaman sekarang kawen, bertema-tema lak… adohai… zaman aku dulu tak der pun tema.

      Dah kawen nanti, duk elok-elok, bersepakat. Jangan nak bertema WWE, World Wrestling Champion lak… thehehe

      PS: Tiz, nanti kita buat tema ‘Gentleman…. Starts Your Engine!!’

      0

      0
    • mam@rith says:

      sesuai sangat..kalo dah jodoh,xkan ke mana..i like this couple!

      0

      0
    • erna says:

      photographer bagus, cantik gambar. tp model pompuan dlm semua gambar EXPRESSIONLESS.

      0

      0
  2. KK vogue says:

    i like…!!

    0

    0
  3. insan kamil says:

    yeah..firrst..slmt pgntin

    0

    0
  4. dhia says:

    wow..i like dis…likeeeee mmg ada klainan..

    0

    0
  5. na na na na nana says:

    x sabar nak tgu jumaat ni dah ke nak pegang2 lentok2 kepala tuh…hurmmmm

    0

    0
  6. man says:

    1st la plak..hehe

    0

    0
  7. Anonymous says:

    cantik+hensem= padan

    watie+joey=???

    0

    0
  8. Kipas Susah Mati Neelofa says:

    Smart la dia punya gambar… Stesen keretapi Kuala Lumpur kan?

    0

    0
    • Ak yg comel says:

      mmg smart.. konon2 seorang gadis kampung yg sedang menanti kepulangan perwira nya ..ahaks haha

      0

      0
      • Anonymous says:

        aku teringat cerita geisha melayu terkahir dr gambar diorg ni..

        0

        0
      • Jejai muka xhensem,tapi banyak duit.ko ado??sbb tu fasha nak kat abg jejai.. says:

        haha to kipas,anon,ak ..korang perasan x bile korang komen walaupun yg betul atau positif mesti ada kaki dislike. benda betul pun nk dislike ke??

        0

        0
      • ngomel says:

        jejai muka xhensem, aku dislike ko buleh?

        0

        0
      • Anonymous says:

        biasela,diorg dengki sbb diorg xde life… btw, xsemestinya ape yg kitorg ckp nak kene org setuju, so biarla diorg dislike pun…

        0

        0
    • Kipas Susah Mati Neelofa says:

      Betul la tu.. dia dislike sbb takder aper nak buat… Lantak la…

      0

      0
  9. rezab says:

    hurmmm

    0

    0
  10. zzz says:

    kesian abg nara . kesian . dia takda apa2 letak gamba artis je . gamba nora danish pon haram nak delete . kuikui . lps ni gamba apa lg nak letak , kita tunggu .

    0

    0
    • Anonymous says:

      dah nama pun blog artis….xkan dia nk buh gmbaq ko pulak….ko artis ka…..

      0

      0
    • Anonymous says:

      gambar abah ko bugil ade? send kat nara. nnt die letak.. punya bnyk bunyik, tp duk bukak jgk blog ni..

      0

      0
    • mamee monster says:

      ha’ahh…btul anon…kalu letak gambo si zzz tutup kedai la nara…itu pun jgn…dia yg lebih2 nk nunggu post nara..xder keje lain gamaknyer…

      0

      0
  11. sue says:

    so nostalgic!

    0

    0
  12. Hernawillis says:

    eeppp
    blum sah lagi…
    mane leh peluk….
    jauh-jauh sikit…

    0

    0
  13. luvlavender says:

    cantik gambar! tp aku xsuke awal..hihi

    0

    0
  14. embok ketum says:

    Bila nk nikah ni

    0

    0
  15. scha says:

    1st pundek

    0

    0
  16. lady says:

    Congrats to both of them, bkn fans dia org but i’ve to admit yg dia org nie mmg sweet together cuma rasanya tak perlu lah expose sgt wedding sampai berepisod setiap minggu dah mcm sinetron plk, simple2 kan lbh sweet:) anyway bj korg sopan & menunjukan ciri kemelayuan so mmg cun^_^

    0

    0
  17. Anonymous says:

    xcntik pon..maybe d mata awal dia nmpk cntik..pe pon congrats for the bride n groom to be..smga bhgia hgga syurga ~

    0

    0
  18. bdk cute says:

    macam style tentera, i like.

    0

    0
  19. mariana says:

    suke gmbar yg 1st…. nmpak cm princess lak scha ni…apa pon SLMAT PNGANTIN BARU….. MOGA KEKAL KE ANAK CUCU..

    0

    0
  20. 1st!!!!!!!!!!!!!!!

    0

    0
    • Jejai muka xhensem,tapi banyak duit.ko ado??sbb tu fasha nak kat abg jejai.. says:

      mmg sah ko gile

      0

      0
  21. min says:

    keding jek! ahaks!

    0

    0
  22. joyah kepoh says:

    akak xde la minat sgt kat mereka ni..tp jujur dr atie..bila mereka duduk bersma..nmpk sgt sweet..mcm kak joy ms muda2 dulu ;)gambaq pun lawa..tp kan..jemu la plak klu klu expose wedding tu berepisod..hmmm apa pun selamat pengantin baru la ye.

    0

    0
  23. Anne says:

    Gambar yang klasik…saya suka…betul ler..cm poster filem….

    0

    0
  24. motepzsangat says:

    perluke pre wed? xsuka xsuka…

    0

    0
    • Anonymous says:

      ko xde duit mmg la xperlu, die ade duit, die perlu..

      0

      0
      • motepzsangat says:

        ko ckp guna otak ke lutut…bukan persoalan ade duit ke x ye..bongox…

        0

        0
      • Anonymous says:

        dpd ko otak xde, duit pun xde, nak dengki kat org.. blah blah!! gaya org kesah ko suka ke x!!

        0

        0
      • Anonymous says:

        btw ckp guna mulut, type pakai jari, fikir guna otak.. ko tu fikir guna lubang jubur!

        0

        0
  25. dorina says:

    scha got a pretty face but her face in those picture….ermmmm….

    0

    0
  26. kumbang kelapa says:

    cantik…tp awat ar pic pertama tu tangan awal kat kawasan tu…stim ke? hahaha dh cacat sikit..klu dlm poket lagi smart…ni cam tgh betulkan parking lak..hhaha

    0

    0
    • Anonymous says:

      ko ni mesti slalu tgk website porn,sbb tu x abis2 nak stim!! sekolah x abis, sibuk menengok website lucah!

      0

      0
  27. nananggg says:

    nice photograph but her face won’t fit for america’s next top model ;p

    0

    0
  28. chentalove says:

    sgt2 klasik…
    very nce pic…pndpt ku la…x tau la korang cm mana…

    0

    0
  29. Antigaymalay says:

    Terserlah kebapokanmuuuu enuff said!!

    0

    0
  30. @-@ says:

    klasik…

    0

    0
  31. jai says:

    dah jadi trend sekarang apa yang islam larang tu yang dibuat… pakat2 puji tu tanggung la portion dosa sikit sorang ye..mtk tolong dengar komen ustaz azhar berkenaan pre wedding ni..

    0

    0
    • Anonymous says:

      yeke, yg pakai berkata2 menyakitkan hati org, mengutuk org pun share la sikit2 dosa tu ye!!

      0

      0
  32. cik nani pemerhati . says:

    aku geli hati dengan pengomen tegar blog ni , macam dah tak de kerja lain nak buat , kerja nak kondem orang , jatuhkan orang .korang kena ingat ,”apa yang kau buat kau dapat balik ” dalam bahasa saintifiknya , what goes arround comes around ” so hati hati dengan kata kata anda . :-)

    0

    0
  33. luvlavender says:

    pra perkenalan – kami sedang mengenali hati budi memasing
    pra-percintaan – die seorang yg sgt baik hati…penyabar..bertangungjwb..bla2..
    pra-perkahwinan – *ikut tema contoh cm diatas..huhu
    pra-perceraian – kami dah x tinggal sebumbung
    perceraian – same mcm pra percintaan cume tukar jd negative je..heehee

    ~aku yg tgh boring

    0

    0
  34. Embok ketum says:

    It’s awesome!

    0

    0
  35. mixgirl says:

    terus terang aku ckp diaorg nie dh xde seri…slalu sgt bkepit n melekat mcm belangkas….ilang serinyer…wlau pn pic tu high kualiti tp orgnyer dh ilang kualitinyer…

    0

    0
    • Anonymous says:

      seri seri seri!! ko ni asal zaman paleolitik ke? xabis2 ngan seri???? ko ni mesti xde org nak, sbb tu suka kutuk org kan kan..

      0

      0
  36. ewan kuantan says:

    kami xske saiful nang…tbe2…hehe

    0

    0
  37. lantakpilah says:

    this is cool. lain dr lain. xboring tgk.

    0

    0
  38. leman lambung says:

    x payahlah best man win ke ape ,macam nak perli org je.yang sudah tu sudah lah dia org ni memang nak cari glamer je terutama si pompuan ni macam dia lah yang paling bagus.entah apa2 dari pada org suka tengok jadi menyampahlah pulak kan.

    0

    0
  39. tipah tetipu says:

    awesome gileeeeeeqqqq

    0

    0
  40. darkskyjuice says:

    hahahahhahaha………………
    Terbaik Selitone…..
    sruh Tiz wt tema “Gentlemen………Starts Your Engine”!!!!!!
    Gelak guling2 aku.hahahahaha………………
    pepepun semoga kekal ke akhir hayat bt “Schawal”

    0

    0
  41. ms.amie says:

    x minat pon dorg bdua nih….rs myampah tgk…huhu

    0

    0
  42. anne says:

    Best man win? Hebat sgt ke lelaki yg blh dpt scha ni? mcm scha sorang je perempuan yg jd rebutan..ramai lg artis yg hebat2..

    0

    0
  43. kelicap says:

    BEST MAN WIN tuh!!….best man ke hang tu AA?? ahaks..sebenonyer dia tajuk aka tema dia ni…dia nak BAGI sama itu FAHRIN AHMAD lorrrr…..hebat sgtkah AA ni??..anak hartawan kah?? anak ustaz kah??…scha tuh keringgggg jek….mlm pertama jgn le nanges ye AA..ahaks….sian dpt papan aka idung kembang…kene beli tilam 50inci tuh…baru sodapppppppppppp…x sior ahh teman scha neih..bukan lawo pun…

    0

    0
  44. luqman hakim says:

    betullah kelicap sokong kau.best man win.puiiiiiiiiiiiiii.aku rasa fahrin lagi ok kalau ikut IQ lah.si pompuan ni bukan nya apa pun gedik je.x boleh org lain lebih dari dia.sbab tu dia x nak kawin time lisa n yusry dulu tu kan.tengok ana rafali sempoi je. sbab dia x giler glamer. ini pada pendapat aku lah kan.

    0

    0
  45. mizz says:

    kredit for photgrapher and the team…konsep yg sgt menarik…skgni berlumba2 photographer menghasilkan gambar pra wedding and this is one of the best yg aku penah tgk…kreatif…

    0

    0
  46. aleeya come says:

    haxhaxhaxhax. . . .comey sgt 2 org nie…patutnyer kawin bulan Syawal jer..kan??

    0

    0
  47. daman says:

    perghh..gambar paling top tu..ingatkan prince william dgn princess kate..rupanya schawal..muahahaha

    0

    0
  48. rura says:

    reban ayam blkg umah aku pun seswai jugak utk photoshoot…naper tak datang ? Kan kah unique jugak ?

    0

    0
  49. rura says:

    schawal = syawal ? plis no !

    0

    0