Written by AbangNara | July 10th, 2012

Sambil menyelam minum air. Neelofa baru-baru ini telah berangkat ke Mekah untuk menunaikan umrah di samping menjalani penggambaran drama terbaru arahan Erma Fatima. Drama Kau Yang Terindah ini turut menampilkan Nazim Othman selaku salah seorang pelakonnya.

neelofa umrah

Semoga selepas pulang nanti, kehidupan Neelofa lebih tenang dan bebas daripada kontroversi. Banyak-banyakkan berdoa di sana agar dipermudahkan segala urusan selepas ini. 4 lagi gambar Neelofa dengan membaca entri ini sepenuhnya.

gudang

P.S: Banyak lagi blouse-blouse menarik dengan harga serendah RM39 untuk membuatkan anda tampil lebih bergaya di Hari Raya yang hampir tiba ini. Cepat dapatkannya sekarang juga di www.gudang.my. Anda tidak mahu terlepas peluang keemasan ini.

neelofa umrah
neelofa umrah
neelofa umrah

neelofa umrah

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

196 responses to (5 GAMBAR)Neelofa Tunaikan Umrah Dan Jalani Penggambaran Drama Di Mekah

  1. tengok betapa suci murninya aku….
    korang tak patut kutuk aku tau…

    0

    0
  2. akakhot says:

    kn cantik klu bertudung..

    0

    0
  3. sengal says:

    aisehman..sejuk mata tengok..

    0

    0
  4. ssthebest says:

    okla 2..jgn balik nnt berkemban je keje n kurang2 kn la b’mulut longkang ngan artis len..(jap g fans lopak aka lelaki2 desperate akn dislike comment ni)

    0

    0
  5. yaya says:

    alhamdulillah la klu cm2..hrp2 lps nie xla xpose bdy lg ek..tpi npe cantik sgt nk wt amal ibadat??

    0

    0
    • tefal says:

      memang la nak wat amal ibadah kene cantik2 bersih2.
      takkan nak jumpa Tuhan pakai telekung penuh taik lalat ?

      0

      0
  6. kah3 says:

    satu?

    0

    0
  7. Anonymous says:

    lps ni,harap neelofa mnjadi lebih sopan..

    0

    0
  8. rezab says:

    hurmmm…

    0

    0
  9. Sitty says:

    semoga Allah melimpahkan hidayah buat kamu, membuka hati kamu agar menutup aurat dengan sempurna sekembalinya kamu dari sana. Biar kecantikkan rupa paras yang dianugerahkan Allah kepada mu terjaga dengan akhlak yang sempurna. amin.

    0

    0
  10. mamee monster says:

    neelopak pergi umrah untuk membersihkan hatinya yg busuk…sambil shooting…

    0

    0
  11. natasha says:

    hensemnyerrr nazim,i dh fallen in luv ngan dier

    0

    0
  12. widydib says:

    sory to say lah… tak elok sangat berada di tanah suci then bergambar berdua dgn lelaki bukan muhrim… elakkan lah fitnah… wallahualam

    0

    0
  13. velagakk Diibba says:

    ARRSALL KALO MUKE X MAKEUP POSINGG PANDANG TEPI JEK EKK?? KALO MAKEUP BAGAI NAK RAK BERIYE PLAK LOPA NI MENDADA MENONGGEK BAGAII., CHOYYYYYY.,!!

    0

    0
  14. Anonymous says:

    sambil myambil la neelopak ne….xsen x hbs2x….sye makin myampah la tgk si neelopak ne pas sidang akhbar ant dia dgn Anzalna….ego x btmpt si neelopak ne….
    dh bgs org minta maaf & mgaku bslh…p si neelopak ne mmg ego mninggi senyum pun x da bla Anzalna minta maaf….b’bangga la dia ne sbb smua ahli senimam mgelilingi nye je….
    mmg x cun muka neelopak pkai tundung…xsen je yg lbh.
    sya rsa la….pas blk dr mekah gerenti si neelopak ne sombong x btmpt….

    0

    0
  15. pretty says:

    cantik Lofa tanpa makeup, nampak sweet sangat…

    0

    0
  16. aku satu je says:

    plastik.. !! Tu pon nk tnjuk2.. Kang blik M’sia, sume terbang sne sini..
    Hurmmm lopa… Lopa…

    Ps: menci tgk dia jd pengacara nona.. ? sesuai lngsung.. Kan bez kalo fafau je yg jd.. Nmpk tergedik2!!

    0

    0
    • pendapat aku says:

      aku rasa suara dia memang sesuai jadi pengacara..cara cakap nada suara semua ok dah..ok la daripada dia berlakon..tak nampak real..sebab tone suara dia kedengaran professional..bukan suara manja bukan suara kepit ke apa..

      ***sebab sikap dia kat luar je buat org tak suka kan…………….

      0

      0
      • Anonymous says:

        Sorry tertekan dislike :-)

        0

        0
      • Kurus says:

        aku tk tahu, rasanya kebanyakan yg komen negatif kt sini ni sajer jer nk upkan rating.. kut? supaya ada yang akan membidas n membangkang..
        kalo iya pun.. tu kt hadapan tu rumah Allah SWT, jadi segan2 lah sikit..

        bagi aku neelofa memang sangat2 sesuai menjadi pengacara nona..
        tone suaranya sangat pro n sweet (just sweet n tk gedik). menunjukkan ianya seorang yang cerdik

        0

        0
  17. Raja minah jambu 24jam mengadap computer says:

    gmbr pes tu jantan kt sebelah nlofa tu pelakon hensem ! bekenan betol minah jambu lah ! ada HP no ?? bang nara tolong fine out HP no dia ok lov u bng nara muah muah muah…………..

    0

    0
    • aku bukan sape2 says:

      kpd Raja minah jambu, patutnya “find out” bukan “fine out”..
      ops!

      0

      0
      • Raja minah jambu 24jam mengadap computer says:

        al maklom lah minah jambu ni dulu sekolah arabbbbbbbbb dahhhhhhhh !!! terima khaseh atas pembetolan ini thank u……..

        0

        0
  18. Oxy 10 says:

    Hmm…nak jd ustajah skit la..hikhik..

    Rasanya, Mekah/Madinah tempat suci, tempat kita abdikan diri kita beribadat kan…Tak perlu rasanya nak shooting drama/filem duniawi kat sana…Kalau buat dokumentari tak pelah juga…Tu bgambar berdua gitu pun tak elok/manis..

    0

    0
  19. Biarlah says:

    Yg korg dok kutuk dia ni dh cukup ke amal ibadat??dia xde pon kutuk korg yg korg ni lgggg la buat dosa..bulan ramadhan nak dekat wei,jagalah mulut tu sikit.btw nora danish gi sana pakai je eyeliner,amek je gambar byk2 xde pulak korg nk bising kan?bila neelofa je bising.BIAS!!!haha ni la buat aku malu kadang2 org melayu.

    0

    0
  20. triple j says:

    boleh faham kalau pakai tutup2 masa di tanah suci, tapi even kat airport pun dah pakai tutup2?

    harap2 perubahan ni berkekalan especially menjelang ramadhan ni insya allah :)

    0

    0
  21. hampas says:

    ohh nilopa pujaan atiku

    0

    0
  22. JEJARI KONTOT says:

    bontot lopa puteh melepak

    0

    0
  23. hrmmm says:

    jgn mgutuk org klu bab2 sunat pn xpham..memakai celak @ eyeliner sbnr sunat..sedangkan nabi pn mengamalkn nyer…

    0

    0
  24. iris says:

    at least neelofa better dari nora danish tu…tgk nora danish gi umrah bermekap, kuku panjang mcm langsuir..pergi umrah pun bergaya sakan…pastu pulak bergambar mcm slut si nora danish tu…veryyyyyy hipokrit…

    0

    0
  25. azli says:

    sekarang ni mcm dah jd trend plak artis g umrah kan
    patutnya kalau dah g umrah tu jaga la apa yg sepatutnya dijaga
    jgn semata nak redakan keadaan g umrah
    jgn dikotorkan niat yg suci tu……

    0

    0
  26. hahahahahhuhu says:

    Untungnye g sane……. Kalau balik2 menutup aurat macam Irma Hasmie, dah perfect sgt dah tu.

    0

    0
  27. merpati says:

    amboi, tebalnye bedak neelopa… mst neelopa pakai make up yg telus air wudhuk kan :) kalau x telus air wudhuk tkt x sah pulak wudhuknye…

    0

    0
  28. Aku Punya Komen Aku Punya Suaka says:

    Salam,
    cantik Neelofa bertudung sedap mata memandang.
    kalau ditakdirkan satu hari nanti Neelofa decide nak Bertudung sangatlah bagus boleh menjadi contoh yg baik sebab sekarang ni apa yang si Neelofa ni buat semua sibuk tentang hal dia kat blog,twitter,fb,media cetak dan massa.
    Kadang- kadang terlalu banyak publisiti diberikan,orang pun tak habis-habis nak mencaci-caci,
    Aku tenggok pun nampak sangat overnya korang macam tak pernah buat dosa tanpa korang sedar korang dah pun menambahkan dosa mengata dia ni.

    Kita doakan jel ah yang terbaik untuk diri kita dan umat Islam tak payah nak mengeji sangat karang terkena batang hidung sndiri baru lah tau rasaya.

    Untuk Neelofa teruslah memperbaiki diri .Kbai

    0

    0
  29. Yaya says:

    x paham asal org nak berlakon sampai kena pegi tempat suci? ya allah igt la yang kaabah tu rumah Allah…..bukannye ikut sedap je nak shoot for DRAMA pulak tu. mcm x kena cause for me la its like so offensive. Saya xtau la org lain. Sbb nelopak ad upload kat twitter kata tggu scene kat dalam masjidil haram….semasa itu dia sempat lagi bergambar dgn laki di atas tu . Hmm neelopak neelopak :)

    0

    0
    • mmmm says:

      x tau nak kata lah … mmg betul la tu .Segelintar artis melayu yg berugama islam kat malaysia nih mmg teruk .Sepatutnya klau dah pegi mekah tu kna lah melakukan perubahan .Perubhaan utama yg mereka patut lakukan ialah menutup aurat …lagi baik klau tinggalkan terus dunia artis .Rezeki ada di mana mana ..dah pegi mekah tpi maseh ada yg terkinja kinja .. seolah olah ibadat yg dilakukan tidak memberi erti apa apa … Lagi memalukan ianya telah memberi pandangan serong pd bangsa dan agama yg lain ….

      0

      0
  30. chentalove says:

    ku x brapa suka Lopak ni…
    msh dlm byagn lg bila sidang media khas tme Lopak n Anzalna ri tu…
    siap buat skrip lg untk org…nmpak sgt nk kenakn Anzalna lbh2…
    nnti kna btang hdung sndri bru tau…pdn muka…

    0

    0
    • qaseh says:

      tu yang aku pun pelik, dah kenape pihak die yang nak buatkan skrip…
      kalau aku jadi anzalna pun, ade sikit la rase bengang..
      elok2 mmg ade rase nak mintak maaf, then for sure aku rase cam chooiiii!
      tak perlu rasenye nak buatkan skrip tu..
      si orang2 kuat seniman pun bias!
      dok keliling belakang lopak!
      kalau betul nak tolong.. tak payah nak nyebok belakang tu..
      enterframe lebih..
      duduk tepi sudah!
      duduk rumah je la lopak.. jual kasut2 kau tu!

      0

      0
  31. FF says:

    Tak suke si lopak ni..

    0

    0
  32. Jaha Amareka says:

    lepas ni kena pakai tudung doh laaa…..jgn xpaka plok…tanda2 amal x diterima..apabila melakukan perkara ibadat tp x berubah kpd lebih baik….wallahu’alam

    0

    0
  33. renungan says:

    sorg pakar motivasi penah ckap “klau 5 6 org x suka kita,mungkin salah dierg..tp,klu rmai x suka kat kita..we have to check ourself”so neelofa,get it?

    0

    0
  34. yayaya says:

    tudung labuh lopa 2 lg labuh dr baju2 yg dia pkai sblm neh……senang citer…ko pkai je 2dung 2 lopa…..aku x suke lopa…selipar aku lagi cntik dr lopa

    0

    0
  35. Lalalalalala says:

    Kaum kerabat Lopa byk jadi tukang bidas kat sini. Mati-matian nak up nama Lopa. Asal korang bahagia lalalalalala.

    0

    0
  36. mak uda says:

    Askm kepada yang beragama islam. Sebelum kita mengata org lain,adakah kita telah menunaikan haji atau umrah sebelum ini. Kalau belum, insaflah dan perbanyakan doa moga Allah SWT memberi kita kelapangan utk ke sana.

    0

    0
    • Siti Kembang Setaman says:

      wsalam mak uda.. insyallah.. kami memanjatkan doa agar kami juga akan ke sana.. tp bagaimana pula kalau kita ke sana atas dasar pakej “2 in 1” (shooting + umrah) yg mcm ni ye? sambil berziarah di tmpt suci (umrah) ada masa ke nk shooting? mak saya ke sana tanpa shooting pun rasa macam tak cukup jer masa nak beramal ibadatnya.. artis pula mampu ke mereka nak bahagi kn masa? kalau tak pndai bahagi rugi la produksi tp rugi amal ibadat sendiri tanggung la ye nnti.. :)

      0

      0
  37. Adieq says:

    emmm hensemnya nazim othman..i like..emm neelofa pergi umrah gn pergi shooting?ke disebabkan pergi shooting baru nk pergi umrah..rambut neelofa bukan kaler ke?…hehee..pergi umrah pkai tudung labuh kemain..nti balik sini pakai seksi seksa juga…huhuuu..

    0

    0
    • torpedo says:

      ade shooting ngan produksi erma fatima…smbil menyelam mnum air, buat la umrah skali…katenye laaa…..ko gile ke, nk jadik tetamu Allah mstilah sopan n menutup aurat… kalu nk pkai seksi2 n brgaya bunny kt sna, xpasal2 kne panah petir lak…sape nk jwb tu dik non???

      0

      0
      • Adieq says:

        maksud kite,nti ble dh blk Malaysia pkai seksi jg..kn lebih elok klau blk umrah terus berubah..cam irma hasmie,suka sgt kt irma…emmmm

        0

        0
  38. gol says:

    sepatutnya sudah tiba masanya presiden seniman memandang serius perkara nih .Artis yg baru pulang dari mengerjakan haji atau umrah kenalah menjaga aurat dan tingkah laku .Ini adalah penting utk menjaga kesucian ibadah itu .Sepatutnya mereka yg pergi beribadah ini dgn kerelaan hati .. maksudnya ikhlas krn hanya dgn kikhlasan akan mendatangkan perubahan .Bukan nya kerana tajaan .. atau shooting filem …Klau nak taja pon atau shooting filem di sana carilah mereka yg mmg sudah bertudung dan menutup aurat ….

    0

    0
  39. mamu says:

    JANGAN KUTUK NEELOPAK SEMBARANGAN. NANTI KENA SAMAN

    0

    0
  40. Sshh says:

    lofa ni sebenarnya cantik bila memakai tudung..dia ni kalau x bnyk kontrovesi..aku pn suka kt dia..tpi……

    0

    0
  41. yume says:

    skurang-kurangnya dia dah pergi sana. mana tahu ALLAH buka pintu hati ke arah kebaikan di sana. kita mana tau perancangan ALLAH. ALLAH mungkin bagi hidayah melalui pengambaraan ni, dia dapat pergi. dapat sekali buat umrah. mungkin waktu tu dia dapat hidayah untuk menjadi muslimah yang lebih baik. kalau tak berubah, tak boleh nak cakap apa. tapi kita jangan nak mengutuk lebih2.

    cuma harap lepas ni nealofa tak payah berlakon dah ler, jadi pengacara cukup. suara dia memang kena jadi pengacara. Berlakon memang tak lepas. :D

    0

    0
  42. ohni says:

    Cantik bertudung.

    Tapi perlu ke gambar first tu? bersama lelaki bukan mahram ambil gambar secara dekat. tak hormat ke?

    Semoga Neelofa dan krew yg lain dapat manfaat bila dtg ke Tanah Suci Allah. Kebaikan bukan hanya ditunjuk-tunjuk. Hayati & nikmati ISLAM yg sebenar. InsyaAllah.

    0

    0
  43. Anonymous says:

    Alhamdulillah……

    0

    0
  44. hani says:

    semua org akan cantik jika bertudung..dorang pergi shooting+umrah sekali..kita sepatutnya doakan yg terbaik..sy bkn nk sebelahkan lofa..tapi sebagai hamba allah kita patut doakan yg terbaik utk sesama islam..berharap selepas kembali ke tanah air nanti akan ada perubahan positif..

    0

    0
  45. jack says:

    Alangkah suka , puas hati dan bangganya (bukan riak) umat Nabi Muhammad S.A.W jika dapat menunaikan ibadah haji ini dengan hasil titik peluh sendiri. Walaupun simpan sikit, lama-lama banyak kerana keberkatan duit itu sendiri.

    Setiap tahun, berpuluh-puluh ribu umat Islam di Malaysia akan merebut peluang menunaikan ibadah haji dan umrah. Kedua-duanya adalah ibadah yang mempunyai nilai-nilai mulia secara tersendiri. Sejarah ibadat ini telah bermula dari zaman Jahiliah lagi di mana mereka mengerjakan ibadat haji dengan cara yang salah dan sesat.

    Pada masa ini dapat dilihat bahawa semakin hari semakin ramai umat Islam yang ingin menunaikan haji dan umrah. Bagaimanapun, sejak akhir-akhir ini, ibadah umrah menjadi seperti satu trend untuk melancong secara bersuka ria.

    Perkara ini berlaku kerana sebahagian daripada mereka tidak mengetahui dan tidak mempelajarinya dengan mendalam sehingga melanggar perkara-perkara asas dalam ibadah tersebut seperti larangan semasa berihram dan pelaksanaan mengikut tertib rukun yang betul.

    Ia juga boleh disebabkan oleh penyampaian maklumat yang salah dan tidak tepat daripada pihak-pihak tertentu yang menawarkan perkhidmatan umrah kerana adanya unsur-unsur berkepentingan.

    Faktor perniagaan ke atas perkhidmatan ini juga secara tidak langsung turut mempengaruhi perjalanan ibadah itu sendiri.

    Agensi-agensi yang bertanggungjawab menguruskan perkhidmatan ini seharusnya melaksanakan amanah yang dipikulnya dengan penuh integriti. Bukan hanya untuk meraih keuntungan semata-mata tanpa memikirkan tanggungjawab yang perlu dilaksanakan secara serius (seperti melantik duta agensi umrah & haji sedangkan sewaktu duta ini pergi, mereka tidak mempelajari & mendalami cara2 menunaikan ibadah haji atau umrah. Pergi ke sana semata – mata sebagai tugas duta syarikat umrah dan haji).

    Melaksanakan umrah adalah merupakan fardu ain bagi setiap orang Muslim lelaki dan perempuan yang mempunyai keupayaan baik dari segi kewangan mahupun kesihatan fizikal. Di dalam Islam, ibadah umrah adalah bertujuan memperhambakan diri kepada Allah SWT dengan mengingati kebesarannya serta kekuasaannya. Selain kemanfaatan untuk akhirat, umrah juga mampu memberi faedah dan kebaikan dari segi pembentukan rohani, moral, kemasyarakatan, ekonomi, politik dan lain-lain.

    Manakala amalan ziarah yang diamalkan oleh agama-agama lain pula hanyalah bertujuan melawat kubur orang-orang suci dan peninggalan nenek moyang mereka sahaja.
    Dalam ibadah haji dan umrah, setiap perkara yang dilakukan bukanlah hanya perbuatan semata-mata. Setiap perbuatan itu mempunyai sejarah, nilai dan hikmahnya yang tersendiri. Secara tidak langsung ia mampu melatih umat Islam untuk bersatu padu, kenal mengenal antara satu sama lain serta menanam semangat perjuangan dalam berusaha untuk menghadapi cabaran dan dugaan hidup. Di sinilah buktinya kekuasaan dan kebijaksanaan Allah SWT dalam mentadbir urusan alam.

    Sepanjang tahun, ramai di kalangan rakyat Malaysia berkunjung ke Tanah Suci Mekah untuk melaksanakan ibadah umrah. Ini merupakan satu amalan yang baik bagi umat Islam dalam membentuk kerohanian yang lebih utuh serta meningkatkan syiar Islam di persada dunia dengan mengabdikan diri kepada Allah SWT dengan sebenar-benar pengabdian. Bagaimanapun, terdapat segelintir daripada golongan ini yang menunaikan umrah dengan niat untuk melancong dan bersiar-siar serta melakukan bisnes (bekerja termasuk berlakon disana @ sebagai duta agensi pelancongan semata – mata).

    Demi mengejar untuk melaksanakan ibadah ini, ramai di kalangan jemaah telah membelakangkan segala perkara-perkara asas dalam ibadah tersebut yang melibatkan perkara-perkara seperti larangan ketika berihram dan pelaksanaan rukunnya yang betul.
    Perkara ini berlaku kerana sikap jemaah itu sendiri yang tidak mengambil berat mengenai kepentingan di sebalik ibadah tersebut lalu tidak mengendahkan hukum-hukum serta amalan yang perlu dititik beratkan dalam beribadat.

    Sebahagian puncanya lagi adalah ilmu yang tidak tepat dan berlaku salah faham kerana kepentingan peribadi atau pihak-pihak tertentu. Oleh demikian, secara tidak langsung, hampir sebahagian jemaah umrah Malaysia berisiko tinggi untuk tersasar dari ibadah umrah yang sebenar dan menjadikan amalannya itu membazir dan sia-sia sahaja.

    Bukan setakat itu sahaja, malah terdapat ramai di kalangan para jemaah yang pulang dari melaksanakan umrah membawa cerita-cerita yang karut dan khurafat. Cerita ini sengaja direka-reka dengan tujuan untuk menunjukkan bahawa mereka sahajalah yang benar dan hebat.

    Statistik menunjukkan bahawa setiap tahun umat Islam di Malaysia dianggarkan sehingga seramai 70,000 orang jemaah akan berkunjung ke Tanah Suci, Mekah untuk melaksanakan ibadah umrah. Berbeza dengan ibadah haji, setiap tahun ia hanya dilaksanakan sekali sahaja dengan kuota jemaah yang dianggarkan berjumlah seramai 26,000 orang. Justeru itu, wujud pelbagai jenis agensi-agensi pengelola umrah yang tumbuh seperti cendawan menceburkan diri dalam peluang ini dengan melantik beberapa artis yang tidak mendalami ilmu ibadah umrah @ haji sebagai duta. Sehingga, hampir sejumlah besar daripada agensi-agensi tersebut tidak mampu melaksanakan tanggungjawab sepenuhnya dalam perkhidmatan umrah yang ditawarkan.

    0

    0
    • jack says:

      Niat merupakan perkara yang wajib dan utama dalam setiap amalan ibadah dalam Islam sepertimana hadis Nabi yang bermaksud iaitu “Setiap pekerjaan kamu dimulakan dengan niat”. Jika niat orang yang hendak melaksanakan haji sebagai untuk mendapatkan gelaran sebagai “haji”, ingin melancong, ikut-ikut orang sahaja, ingin menunjuk-nunjuk, ingin bekerja semata – mata atau pergi membeli-belah, maka rugilah kerana Allah tidak akan menerima haji orang yang mempunyai niat selain daripada Allah. Fikirkannya baik-baik bukan mudah hendak melaksanakan ibadah haji kerana ia memerlukan pengorbanan atau jihat yang besar untuk melaksanakannya.

      Buatlah persediaan awal bagi sesiapa yang ingin menunaikan haji @ umrah, kerana persediaan itu adalah sangat baik dan dapat menyelesaikan beberapa kesusahan semasa melaksanakan ibadah haji @ umrah. Contohnya bagi calon haji hendaklah pergi menghadiri kelas-kelas atau kursus-kursus haji sebagai persediaan dan gambaran permulaan. Bawa beberapa catitan atau buku-buku yang berkaitan bacaan dalam haji @ umrah sebagai rujukan semasa melaksanakan haji, sering bertanya sesiapa yang pernah melaksanakan haji @ umrah sebagai persediaan dan pengetahuan. Sediakan duit kecemasan sebagai persediaan untuk menghadapai berbagai kemungkinan seperti bayar dam bagi yang tidak cukup melaksanakan rukun haji @ umrah. Buat pemeriksaan awal di mana-mana hospital atau klinik sebagai tindakan mencegah daripada berlakunya kemalangan yang dapat menggugat proses ibadah haji @ umrah.

      Laksanakanlah haji @ umrah dengan sebaik yang mungkin untuk memperolehi haji @ umrah yang mabrur (haji @ umrah yang diterima Allah). Orang yang ikhlas pada dirinya untuk melaksanakan haji @ umrah kepada Allah, sanggup bersusah payah untuk melengkapkan fardhu haji @ umrah tidak kira dihimpit dan ditolak oleh orang kebanyakkan dengan berbekalkan keyakinan kepada Allah, nescaya orang ini akan memperolehi ibadah yang mabrur.

      Haji @ umrah yang diterima oleh Allah ialah haji @ umrah yang ikhlas kerana Allah. Buktinya dapat dilihat sebelum seseorang itu pergi haji @ umrah, seperti tidak pernah atau jarang-jarang solat berjamaah di masjid atau surau, tidak pernah pergi mendengar ceramah atau kuliah di masjid dan sebagainya. Tetapi apabila pulang dari haji @ umrah ia lebih baik dari itu sikapnya berubah menjadi manusia yang benar-benar mengabdikan diri kepada Allah dan menjadi contoh dan tauladan yang baik kepada masyarakat kampungnya.

      Akhir kata, marilah kita berdoa kepada semua jemaah semoga mereka dapat melaksanakan ibadah haji @ umrah dengan baik, tanpa masalah, memperolehi nikmat kesihatan yang baik dan haji mereka memperolehi ibadah yang mabrur. Bagi sesiapa yang berniat hendak pergi haji @ umrah dari masa akan datang lakukanlah persediaan awal dan kumpullah duit yang dihasilkan dari titik peluh kita sendiri dari sumber yang halal. Sentiasa berdoa untuk melaksanakan haji @ umrah yang sempurna dan mudah-mudahan Allah terima ibadah kita.

      0

      0
    • Lagubestbest says:

      Panjang betul skrip ulasan, takyahla panjang2 camni, orang tak baca lah. Lgpun dah ada dalam hadis pe pasal akhir zaman kebanyakan orang Islam g mekah untuk (yang tidak mendatangkan manfaat pahala baginya):
      1) Orang berharta – Melancong
      2) Orang sederhana – Berniaga
      3) Orang miskin – Minta sedekah

      0

      0
  46. love says:

    Lofa mmg cantik… Kulit putih bersih
    Tone suara sdp jd pengacara nona
    Hopefully leh improve lakonan
    Pedulikan cacian dan hasad dengki org.. Just berusaha jd lbh baik

    0

    0
  47. sweet17 says:

    MOTIF PKAI EYELINER MSA NK BERIBADAH?? NK TNJUK LAWA KE NK BERIBADAH NEELOFA NIH..KE NK TARIK PHATIIAN MAT2 ARAB YG BYAK DUIT KAT SNA. BIASANYA KLO POMPUAN PKAI EYELINER BIASENYE NTUK NMPAK CANTEK.KWAN2 POMPUAN AK KLO JLAN2 KL MESTI PKAI EYELINER. SPAYA ADA LELAKI YG NMPAK DIRINYA TU KATANYA. LOFA NIH KLO NK BERIBDAH XYAHLA NK MAIN2.. DOK PKAI EYELINER PASTU MBEK2 PIC MCM TU MCM MAIN2 JEK NK BERIBADAH.XBAEK LA WEII.. KO TGOK POMPUAN2 LAEN YG BUAT UMRAH ADE PKAI EYELINER BGAI… KDANG2 XPHAMLA DIA NIHHH

    0

    0
  48. TRUU says:

    ye la ad peminat fanatik lopa yg kata BAGUS LOPA DAH BERTUDUNG….cikk oiii kalau nak pegi ke mekah tu, x kire mcm mne pun keadaan anda ataupun perangai peribadi anda, wajib menutup aurat…..maksud saya, kita semua tahu yang dia bertudung kerana PERLU. Dia berada di mekah tu…..bukan tempat sembarangan..;.to me, u can only puji someone if they wear tudung continuously…….kalau lepas balik mekah pun dia terus bertudung baru la boleh puji :) now bukan xleh puji cuma kita xleh nafikan yg lopa ni pakai tudung di sana hanya kerana kewajipan :) no hate. Sekian.

    0

    0
  49. sweet17 says:

    KALO LELAKI PKAI CELAK LAINLA TGOK PON XDE RASE TERGODA..

    0

    0
  50. u go gurl!!! love u muahhh..

    0

    0
    • lili says:

      u go gurl ??? go ke mane??
      twitter?
      oh court lah..
      oh tak jadi.. sidang media je, ade orang nak mintak maaf..
      oh btw jangan lupe…nak kene siapkan skrip dulu….
      choiii!! puuuiihhhhh

      p/s : hidup jangan bongkak sangat..setakat dpt bnyak straight A pun tapi life and human lessons letak kat pinggang tak guna gak….

      0

      0
  51. roksta says:

    aku rasa nara ni kena study betul-betul balik la bab-bab agama . banyak yang nonsense . pui !

    0

    0
  52. InsanBiasa says:

    niat x menghalalkan cara.kalau dah niat betul,tapi cara terpesong,xde guna jg. dorang ni x pernah nak hormat langsung.tolong lah hormat, tu kat tanah suci.bukan nya kat rumah or tempat kau melancong.hormat lah kat tanah suci tu,xde hormat langsung dengan agama.

    0

    0
  53. mizz says:

    pic cover kontroversi…bdw klu tetibe..ni cite klu tetibe terbuka ati dia blik dr shooting ni nak jd lbh baik apa salahnya kan…jgn balik2 balas plak ngan pic ala2 baju tarzan x cukup benang nak jahit kain…so may Allah bless u lofa…

    0

    0
  54. Nikki Ulala says:

    neelofa lg cantik n manis bile bertudung….kalu betul mcm ni kn best..sejuk mata memandang…ape pon semoga tuhan merahmatimu….=)

    0

    0
  55. S.Shaari says:

    Kenapa manusia terpaksa bertudung ketika di Arab Saudi? Sedangkan Malaysia juga bumi Allah tetapi tidak takut bertudung.

    0

    0
  56. Do Re Mie says:

    pegi Tnah suci xpelu nk tunjuk2 Kat owg lah Yunk oii..
    pegi biar ngn hati bsih.lau dh balik KL pakai seksi2 lagi memg xbsih sgTlah ko kat sna memg xdtima Nya..

    0

    0
  57. jinjin says:

    ntah npe xske btl gn nelopak ni…alahaii

    0

    0
  58. Anonymous says:

    Ratu Kon 2012….(kontroversi la sangattttttttttt…… ):

    0

    0
  59. skodeng sikit says:

    kalau pakai tudung nmpak manis je kot tp syg sume tu plastikkkk… artis sume mcm tu….

    0

    0
  60. timah lenggang says:

    ni lah betina munafik…

    0

    0
  61. Anonymous says:

    Yg perempuan x suka Neelofa sbb jeles kat dia sbb dia cantik…

    0

    0
  62. joiyer says:

    aku rasa neelofa ni x sesuai jd pengacara. especially utk nona.
    aritu ada 1 episod tu interview mualaf keturunan org putih, boleh pulak dia cakap ‘nama melayu’ beliau adalah . . . .
    dia masuk islam lofa. bukan masuk melayu. dia tetap bangsa org putih tapi agama islam. alahai, rendahnya pemikiran awk lofa. supposely sebut la ‘nama islam’ beliau adalah . . .

    0

    0
  63. Anonymous says:

    Hari ini mungkin dia tidal bertudung, esok Lusa mungkin dia lah yg paling ikhlas menutup auratnya….
    Hari ni mungkin dia kaki mencarut, esok lusa mungkin dialah paling lembut bicaranya…
    .Hari ni mungkin dia ingkar pada Allah SWT..esok lusa mungkin dia la paling Istiqomah melaksanakan Qiyamullail kala  kita semua sedang  lena..

    Kita tidak pernah tahu Dan tak kan tahu
    Tugas kita bukan menerakakan orang
    Tetapi …mengajak manusia kejlnNYA
    Dan saling Doa Mendoakan
    Jangan Hina permulaan Seseorg
    Kerana kita TIDAK  tahu pengakhirannya..

     

    0

    0
  64. What type of digicam is this? That is certainly a great top
    quality.
    wage day advance

    0

    0
  65. lala ka says:

    lepas balik umrah tetp tbukak sane sini bek tak payah

    0

    0
  66. honeywellz says:

    Niat pegi umrah tu kan nak wat amal ibadat, tak yah lah tayang gambar N bagi tau seluruh M’sia. Nampak sangat nak publisiti. Harap2 bila dah pegi berubahlah, jadilah org yg baik2…. tak yah lah pakai seksi2 N bila bergambar tu tak yahlah menegang dada N menonggek2….nampak sngt tak senonoh, tak rase malu ke kat mak bapak dan adek beradek. Mak bapak pun tolong2lah nasihat anak, bukan menggalakkan dia wat bende2 yg tak sepatutnya…ni mcm bangga pulak anak jadi artis murahan…………………..N one more thing, lofa u look like a chinese starlet, mata sepet n bengkak.

    0

    0
  67. zopa loans says:

    Very nice depth zopa loans

    0

    0
  68. Finance is usually a form of financial debt. For example most debt devices, finance involves your redistribution involving monetary assets over time, between
    your financial institution and also the lender.

    In the mortgage, any consumer initially gets or maybe borrows some funds, known as the main, from your loan
    provider, and is also obliged to be charged again and also repay
    an equal amount of money for the loan company later.
    Usually, the bucks is certainly paid back in normal repayments, or perhaps general repayment demands;
    within the annuity, every sequel could be the same
    exact quantity.

    0

    0
  69. kwatery says:

    I have been browsing online more than 4 hours today, yet I never found any interesting article like yours.
    It is pretty worth enough for me. In my opinion, if all webmasters and bloggers made
    good content as you did, the internet will be a lot more useful than ever before.
    |
    I couldn’t refrain from commenting. Perfectly written!|
    Lodge is found available, holiday and personal precinct with Poland’s investment, in the intersection in it has the major road:. It’s always near the well-known Construction associated with Culture and even Technology, a vey important organizations, loan companies and therefore the purchasing centre. Those people are especially companies in making a person’s holiday in Warsaw since pleasant that they can, really are harvested nearby. Effortless connection with all the airport terminal, situated 10 kilometers on the hotel room; plus the Central Railway Place is at the 0. 5-kilometre length.

    0

    0
  70. tagesgeld says:

    I’m curious to find out what blog platform you are using? I’m having some small security problems with my latest site and I would like to find something
    more safe. Do you have any solutions?

    0

    0
  71. Credit is certainly a type of unsecured debt.
    Similar to almost all debt tools, a loan includes
    this redistribution associated with financial belongings with time, amongst the financial institution as well as the consumer.

    In a financial loan, the borrower originally attracts and also
    borrows an amount of dollars, identified as the primary, from the mortgage lender, as well as being compelled to
    be charged returning and also pay off an equal level of investment
    into the mortgage lender another time. Commonly,
    the income is usually refunded with standard repayments, or simply general
    monthly payments; in a annuity, every installing stands out as the identical
    level.

    0

    0
  72. A loan is a form of credit card debt. Just like almost
    all credit debt equipment, credit entails the redistribution
    associated with economical property eventually, between the financial institution as
    well as the borrower.

    Within a mortgage, a debtor in the beginning
    draws as well as borrows some revenue, termed
    the key, through the lender, and is also compelled to pay back
    or maybe pay off an equal money to the bank at a later time.
    Generally, the money can be returned throughout common obligations,
    or perhaps incomplete payments; in the annuity, every fitting could be the exact same quantity.

    0

    0
  73. arkc.co.in says:

    What i do not understood is in truth how you’re no longer actually a lot more well-liked than you might be right now. You are very intelligent. You recognize therefore considerably in terms of this matter, produced me individually consider it from so many numerous angles. Its like women and men aren’t interested until
    it is one thing to do with Woman gaga! Your personal stuffs great.
    All the time handle it up!

    0

    0
  74. Lionel says:

    I think this is one of the most significant info for me.
    And i am glad reading your article. But want to remark on few general things, The site style is ideal, the articles is really nice
    : D. Good job, cheers

    0

    0
  75. qrdyrozu says:

    acheter manteau canada goose montréal Ensure you are digesting your food properly by eating your food slowly and chewing it well. goosejakkedenmark.com
    http://www.danmarkaparka.com A recommendation is worth more than a thousand flashy advertisements.

    0

    0
  76. comment says:

    Hi there to all, the contents present at this site are really
    remarkable for people knowledge, well, keep up the nice
    work fellows.

    0

    0
  77. Yes! Finally someone writes about aldo shoes.

    0

    0
  78. I’ve been exploring for a little for any high quality articles or weblog posts on this kind of space . Exploring in Yahoo I ultimately stumbled upon this web site. Studying this info So i’m happy
    to exhibit that I’ve an incredibly excellent uncanny feeling I came upon just what I needed. I most no doubt will make sure to don?t overlook this web site and provides it a glance regularly.

    0

    0
  79. Nola says:

    Thanks for sharing your thoughts. I truly appreciate your efforts and
    I will be waiting for your next post thanks once again.

    0

    0
  80. […] (5 GAMBAR)Neelofa Tunaikan Umrah Dan Jalani Penggambaran Drama Di Mekah (151) […]

    0

    0
  81. cad says:

    Hello my friend! I want to say that this post is amazing, great written and include almost all vital infos. I’d like to see more posts like this .

    0

    0
  82. Gloria Bachemin worried that one of her friends might have been a passenger
    yesterday. free bets This particular Independence Day will be very different in
    Fort Smith, because of a burn ban that many counties in Western Arkansas have instituted.

    0

    0
  83. The only thing about this trailer that makes me interested is the brief appearance of Stellan Skarsgard.
    blackjack online According to state campaign finance reports, Penn has contributed $21 million
    to the cause, ostensibly because they are concerned about education in Maryland.

    0

    0
  84. More than 100 fish call the floor-to-ceiling tank home, including sharks, angel fish, grouper and lionfish.
    bingo There are terms and conditions of which you must be aware.

    0

    0
  85. However, a proper needs estimator would factor in your future economic value, inclusive of salary increase.
    over 50 life insurance The premium that you pay to the
    insurance companies will not increase, but the protection sum will.

    0

    0
  86. These loans enable you to tackle unexpected emergency expenses promptly without any difficulty payday loans
    uk A borrower ticketed the alternative to obtain abode percentage of funds only really burden having under these circumstances
    is impossible neglect the point

    0

    0
  87. of Edward and the agencys attention, the consumers will be
    in a position to repay his or her student loans by means of installment agreements (payments) payday advance Down below such ailments from time
    to time your everyday costs of the calendar month goes over the top
    and further compared to earnings

    0

    0
  88. e-cigs says:

    Smoking can reason cancer, ticker disease, blood press
    and is strident and inconceivable to brush off.

    top e cigs store In that causa, the impertinent cow dung sends
    signals to the lithium initial investment funds that a somebody
    has to do with an electronic cigarette kit is pretty high gear.

    0

    0
  89. e cigarette says:

    To adopt an analogy from Jacob Sullum, this is like
    relation mass in a sinking feeling send techniques for quitting smoke, but
    not all of them Work on for everyone. electronic cigarette reduction that
    turn by trendy and fashionable and cannot be explained in run-in.

    0

    0
  90. Excellent publish, very informative. I’m wondering why the other experts of this sector do not realize this. You must continue your writing. I’m confident, you have a great readers’ base already!|What’s Taking place i am new to this, I stumbled upon this I’ve discovered It positively helpful and it has helped me out loads. I am hoping to give a contribution & aid different users like its aided me. Great job.

    0

    0
  91. cadfamily says:

    Attractive part of content. I just stumbled upon your site and in accession capital to assert that I get actually enjoyed account your weblog posts. Any way I’ll be subscribing on your feeds or even I achievement you get admission to constantly quickly.

    0

    0
  92. Hey There. I found your blog using msn. This is a very well written article.
    I’ll make sure to bookmark it and come back to read more of your useful information. Thanks for the post. I’ll certainly comeback.

    0

    0
  93. Lenders don’t care about customer’s bad credit
    details such as bankruptcy, arrears, IVA, CCJs payday loans Some businesses will have
    their particular inside collection agencies departments who can try for an extended period of time just before it operations out
    to an unauthorised

    0

    0
  94. Houston says:

    Hi to all, it’s really a good for me to pay a quick visit this web site, it consists of useful Information.

    0

    0
  95. I’m trained for a Dental Assistant at Sheppard AFB around Texas, soon there after an F5 twister hit short term loans uk Clearly the chance purchase sooner than what was beforehand possible (with the installation of the particular MLI), homeowners have got the chance to visit further than maybe the lender envisioned

    0

    0
  96. Particles these loans is usually faster seeing that no appropriate formalities are concerned to the property evaluation www.
    textloanskjt.co.uk The individual could get the amount reported by his qualification and the pay back
    time period will be according to it is repaying power

    0

    0
  97. txt loans says:

    It’s also possible to apply for all these advances through the online setting text loans Business advert spending is rising due to the continuing growth in corporate and business forecasting

    0

    0
  98. With no alternative, she brought Pigeon hawk and web
    varlet or a occupation web site? http://www.mytopwebhostingreviews.
    com If best web hosts corporation offers affordable
    monthly fees but is not subject of aid I recommend Victimisation
    Either Core FTP, bright FTP, or File Zilla.

    0

    0
  99. You can set up all the domains individually in be Experient what to look for from the
    hosting presenter before time on. hosting services Or,
    say after fivesome months, you are not Glad with their armed service,
    you mightiness many agencies do not supply all the modest
    print of their Adept services privileged their protect cost tag.

    0

    0
  100. Something surprised me standing in cable this forenoon wait to display board my flight want Candour, customization, answerability, and transparentness.
    ” blue host A setback DNS record book likewise know as a excited in 48 hours.

    0

    0
  101. To decipher the truth, an private email Messages How to underline manifest school text and emphasize it in electronic mail messages.
    http://www.webhostingabc.co.uk/ Free web
    hosting services do a big fan of GoDaddy.

    0

    0
  102. A bluff is the inside paradise poker in poker
    are to bluff after he does bluff, that’s basic, good poker. roulette The heaviest living athlete in the world is Sumo wrestler Emmanuel ‘Manny’ Yarborough, of Rahway, New Jersey, USA.

    0

    0
  103. If Donald J. Trump carries out plans to open the partly completed Taj Mahal casino hotel next year with 1,200 rooms, Mr.
    Rubeli said, Ramada would build a 500-room
    hotel over the Trop World garage, franchise it and link it to Trop World by a
    skywalk. sverige online kasino Most of that cash went to a super PAC working to get former House Speaker Newt Gingrich elected president.

    0

    0
  104. topographic point the remaining Lemon halves if you hired hand squeezed the
    have been proven to do easily in the search engines.
    hosting Likewise, it’s best to opt through on divided up servers.

    0

    0
  105. Thousands of males and females in Canada have challenges
    of non-performance in credit reputation payday loans That financial company saves some time and power an individual for the reason that forms can be easily filled from the comfort of your house or
    workplace and for which you require a computer with an connection to the internet

    0

    0
  106. Your lending recession reflects this faltering financial
    state payday loans The endorsed amount of money will likely
    be electronically transmitted into your account within A day

    0

    0
  107. Well we are typically wrong if this is not looked at then future generations will
    probably be working till they are Eighty years of age and also beyond as they will have not any
    other choice payday loans Using the payday loan all
    this is changed

    0

    0
  108. monavie says:

    Wonderful work! This is the type of information that are
    meant to be shared across the net. Shame on Google for not positioning this put up upper!

    Come on over and consult with my website . Thanks =)

    0

    0
  109. Thanks for a marvelous posting! I really enjoyed reading it, you will
    be a great author.I will always bookmark your blog and will
    come back down the road. I want to encourage you to definitely continue
    your great job, have a nice afternoon!

    0

    0
  110. You can get the loan funds direct inside your checking account inside of
    few hours payday loan “

    0

    0
  111. zopa loans says:

    They are short term loans acquired against the regular pay
    slide http://www.yourtoploans.co.uk Online payday advance or payday advances are quick unsecured loans
    that are normally offered by payday cash advance companies rather than banks

    0

    0
  112. In the course of the time understanding is being gathered, and the
    novice begins to realize that everything he’s learned will be interrelated http://www.paydayloansukfpfb.co.uk/ Oh, for instance won’t allow tax levy of cash paid to personnel as
    worker’s compensation payments, incapacity assistance payments, and some various other payments

    0

    0
  113. payday loan says:

    Failing for preparing funds with the door from the lender due to your jobless rank, you just need to consider same day cash advance loans for laid-off instant payday loans The rate
    of great interest is small and the total has
    to be reimbursed on the cash advance

    0

    0
  114. The last thing I want to to try utilizing the Mighty Fix – It on seemed to be two wallets on a attire,
    which were tattered at the joint where these folks were sewn onto the dress short term loans UK Ex-owners can also
    have rightful possession of this cash

    0

    0
  115. A new borrower can apply for these financial loans
    directly from the comfort of his house short term loans Yogi Berra said, If
    you can not know where you are going, you might
    end up someplace else”

    0

    0
  116. Cash advance loans are often called financial loans till
    salaryday because they could be paid the minute it is salaryday text loans Before a company can promise acceptance onto
    their method they should have reviewed your entire credit card phrases and make sure ones activity is compliance using settling the money you owe

    0

    0
  117. Hermanson, Edwards and Maher “Accounitng Principles; 8th Edition,”Freeload Press, Inc
    :P 231 payday loan online The possibility that a firm may have difficulties in switching
    inventory in to cash is the reason that inventory is driven out of the system

    0

    0
  118. People today, who have not succeeded in securing a career or those who have lost the job by this time, can go for financing of this sort, if they do not need a home of their very own online payday loans Also,
    the amount of people today trained to soar planes over the war experienced a major
    change in the impact of the growth and development of airplanes

    0

    0
  119. Today’s expert pharmaceutical salespeople have a wide range of selling tools and techniques available to them http://www.instantpaydayloans4you.co.uk/ High school loans are going to likely strangle investment capital for several years by saddling graduated pupils with huge loans that they could have utilized to start a business or futs with a new technology

    0

    0
  120. e cigs says:

    The nicotine solvent volition smokeless cigarette at no
    price to you. http://www.cigaretteelectroniqueenligne.fr/ composition causa pattern have years, but
    has since evolved into more than memory cases.

    0

    0
  121. http://www. says:

    The green goddess that comes out from it resembles not burn down, so they don’t afford off smoking. e cigarette And, if it’s But the nicotine cartridges to which Health
    that eventually takes away a mortal’s ability to take a breather – no breathing, no living.

    0

    0
  122. They would besides motivation to believe they would.
    cigarette electronique Does it Work on the of nicotine provides better pharynx hit in comparison to low density of nicotine cigarettes.

    0

    0
  123. many people I Feature talked secure are ecigs? electronic cigarette It is
    natural I say but where can I the death chair of the AAPHP American Tie-up of populace Health Physicians tobacco plant ascendency labor
    military force.

    0

    0
  124. When you weigh out the fact that this is a easier dropped some
    electrocution ashes o’er themselves or others causing a hole in the dress. http://www.exclusiveelectroniccigarette.co.uk/ The verbal description of the procedures of in your star sign, in your bedroom with the doorway locked and a mansion on it expression WARNING smoker IN way.

    0

    0