Written by AbangNara | February 29th, 2012

Fuhhhhhhhhh. Tajuk tak mengalah kan? Abang Nara mula-mula tengok pun terbakar gak jiwa raga kalau benar Nora Danish jadi isteri Adi Putra. Memanglah sama padan, tapi Adi Putra kan dah kahwin. Takkanlah dia sanggup menduakan isterinya. Nasib baiklah perkahwinan ini hanyalah untuk filem Aku Terima Nikahnya.

nora danish

Hari tue masa kenduri kahwin Lisa Surihani, Abang Nara berpeluang untuk melihat Nora Danish secara live. Memang cun melecun. Tak tercapai dek akal Abang Nara kenapa wanita secomel Nora Danish masih bergelar janda sehingga sekarang. Kalau tak ada orang nak, Abang Nara pun sudi meng”offer”kan diri. Hehehe

Lagi beberapa keping gambar Nora Danish menjadi isteri kepada Adi Putra dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar kepada Facebook MIG Online.

nora danish

nora danish

nora danish

nora danish

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

83 responses to (5 GAMBAR)Nora Danish Kini Bergelar Isteri Adi Putra

  1. ggg says:

    wow…cantik nora…lebih ayu dr lisa surihani…hihi…

    0
    0
  2. amera says:

    nora cun giler

    0
    0
  3. Cik gu says:

    Tak marah ke bini abg nara kasi statement mcm tuh hahaha

    0
    0
  4. uteh says:

    kalau betol2..bagus jugak..memang padan kan..sama cantik

    0
    0
    • ron says:

      wah..klu ND punya pasal kawen btol2 ngn adi pon dikatakan “bagus jugak”… klu pmpn len..dan2 la perampas la..itu la..ini la…heheheh

      0
      0
  5. nona manis says:

    x saba nk tgk filem nie..teringat citer tentang Dhia..mmg best.

    0
    0
  6. cicakiut says:

    Mentang2lah wife dlm pantang bersalin, bukan main menggatal lg abg nara yer….

    0
    0
  7. nana says:

    memang nora ni makin cantik and berseri2. padan sangat dengan adi putra. tapi something yg dikomen tentang cerita2 melayu sekarang ni. saya perasan lately banyak2 cerita melayu yg buat penggambaran bernikah di masjid. satu segi memanglah elok kalau betul2 bernikah, tapi ini kan nikah lakonan. buat dalam masjid lepas tu pelakon perempuan (yg jadi isteri tu ) akan cium tangan pelakon lelaki yg tentunya bukan mahram. tak apa ke buat mcm tu? at least hormatlah sikit kemuliaan masjid sebagai rumah Allah tu.

    0
    0
    • ros says:

      haah..aku setuju bebeno nana.

      0
      0
    • NTAH! says:

      betul jugak nikah kat masjid, tapi berlakon. bukan laki bini betul2. siap ada salam batal air sembahyang la, tu ade cium dahi. walaupun bukan kat dahi betul ( kat tudung ) tapi inikan masjid, tingkah laku kene jaga.

      0
      0
    • setuju ngan nana says:

      saya baru terbaca tentang isu berkaitan berlakon di masjid ni kat fb. pada zaman teknologi canggih ni, tak kan penerbit atau pengarah tak fikir secara kreatif sikit apabila membabitkan masjid. rasanya penonton yg beragama Islam akan faham, tunjuk masjid(tak pun buat je kat rumah) n tunjuk ending semua berdoa dan “sah” dan terus tunjuk upacara kenduri kahwin(tapi bukan yg ala-ala di hotel) janji maksud citer sampai. kekadang saya perasan citer tak sampai maksud, tapi meleret ke babak tak berkaitan sekadar nak cukupkan time. harap pengarah lagi peka. kita kecoh pasal Erykah Badu, tapi kita lupa dlm Malaysia sendiri, org kita tak hormat org Islam.

      0
      0
      • betul tuh says:

        setuju… lagi satu pasal berlakon kat kawasan kubur… ade yg lakonkan watak terjerit-jerit kat kubur(drama ape ntah aritu)… tak senang ahli kubur tau… ntah ape2 pengarah… nak masuk kawasan kubur pun agama islam ade ajar adab nyer… ini yg berlakon ni siap berlakon menjerit2 dekat kubur org pulak tu, blom lg tngok blakang tabir crew2 sumer ntah2 bising ganggu ahli2 kubur…haishhhh~

        0
        0
      • senyum says:

        setuju…

        0
        0
      • minat FT says:

        satu lg yg pasal org bkan islam ambik watak orang islam contohnya zack x-factor belakon siapdlm masjid lg sembahyang… jngan marah tpi ramai lg la tu jew yg ingat..

        0
        0
  8. cik moon says:

    mesti movie ni meletop cam drama tengtang Dhia…i loike…:)

    0
    0
  9. H says:

    lawa nora nie..dalam ariana mikhail pun pehhh cantik sangat! lagi2 bile part pakai baju formal…

    0
    0
  10. mr. fikir says:

    cuba difikirkan…diorg ni betul2 di dalam masjid yer?berpegang-pegangan..main nikah olok2 bukan muhrim,cium tangan cium dahi..shot dilakukan di dalam masjid..takke mencemar kesucian masjid?fikir2kn..selamat beramal..

    0
    0
    • aku bkn melayu tp ku tau ga wei says:

      jgn pandai komen lak. movies melayu pasal agama lg kurang ditonton dpd movies luar negara. baik malaysia ne x payah bt filem jea. senang x yah kau org megutuk kat ne bt dosa jea… ini x blh itu x blh.. bila org bt filem ala kadar. mula lah komen x real lah , x cukup bajet lah. bila buat mcm real pulak, haramlah, dosa lah. dosa org kita ingat dosa sdiri bila kita nk ingat…. tgk cermin tu baik ke kau tu….

      0
      0
  11. lollipop says:

    weh abg nara nie… wat statement gitu..gurau-guraupun law bini abg nara dgr ke baca ke..tak terkedu dia…sempat menggatal abg nara nie..:p

    0
    0
  12. Anonymous says:

    Klau adiputra ni duda @ bujang mmg aku PAKSE die kwin ngan nora danish ni..mmg pdn sgt…tp wife die skunk pon da comel da…chubby2 gtu…hehehe

    0
    0
  13. julie says:

    Klau adiputra ni duda @ bujang mmg aku PAKSE die kwin ngan nora danish ni..mmg pdn sgt…tp wife die skunk pon da comel da…chubby2 gtu…hehehe

    0
    0
  14. mek nab says:

    nora nih klau disandingkan dgn nara… padannn sesangat….bagai pinang dibelah dua……haha…………….ha

    0
    0
  15. Ku Salmi & Pak Boon says:

    aku lebih suka adiputra ni brlakon dngan nora danish daripda adiputra brlakon dngn fasha sandha tu….

    0
    0
    • lovely says:

      Nora belakon ngan BETO KUSYAIRY pon best..gandingan dlm drama “Jujur Aku Dayus”..ada harapan menang award drama terbaek Anugerah Skrin TV3

      0
      0
  16. lina says:

    aku pn setuju,, adi belakon dgn nora nmpk lg best dr si pasha sendut…….

    0
    0
  17. Anonymous says:

    wahai wanita wanita sekalian , biar lah engkau tidak cantik di mata penduduk bumi asal kan engkau menjadi perbualan penduduk di langit

    0
    0
  18. Anonymous says:

    tudung biru kat belakang tu..najwa latif ker??..

    0
    0
  19. human says:

    ok!!!!sgt cun dan comel la NORA DANISH nih… I like!!!!

    0
    0
  20. kingkong says:

    since ‘tentang dhia’ haritu, aku jadi minat plk tgk nora danish dgn adi putra blakon sama. feel dia lain mcm. HAHA

    0
    0
  21. […] Fuhhhhhhhhh. Tajuk tak mengalah kan? Abang Nara mula-mula tengok pun terbakar gak jiwa raga kalau benar Nora Danish jadi isteri Adi Putra. Memanglah sama padan, tapi Adi Putra kan dah kahwin. Takkanlah dia sanggup menduakan isterinya. Nasib baiklah perkahwinan ini … Continue reading → […]

    0
    0
  22. Lagubestbest says:

    Tak berapa setuju lah berlakon kawen dalam masjid, citer melayu sekarang dah kurang menjaga adab dalam masjid, direct men pegang2 bukan halal dalam masjid. Tak pernah berlaku hal-hal macam ni 5 tahun lepas rasanya. Baru je jadi trend skrg..

    0
    0
  23. bijak pandai ku says:

    cun sangat nora danish,,,suka tengok dia berlakon dengan ady putra mmg sapadan la diorang ni,,,,mmg menjadi dia berdua ni kan kalu berlakon sama2..suka sangat/;.;’l;’;l;l;’

    0
    0
  24. iloveAdiputraForever says:

    handsome adiputra, love you alwaysss…mcm kena shock letrik kalau nmpak wajah Adi..(pengsan*)

    0
    0
    • comei says:

      yes,same wif me.dari dulu suka lagi dgn adi banding aaron. sempat lagi aku amik gambar dia dpn2 wktu abpbh kat sacc hari tuh..

      0
      0
      • iloveAdiputraForever says:

        Adi lagi handsome…untungg ko dpt bergambar ngn dia kat SACC..nnt aku nak jmpa dia kat ABP Genting..this yr..he n nora mesti dpt menang utk kategori drama..

        0
        0
    • Nasyuha says:

      Saya peminat Adi Putra dri Spura.. Memang betol lah.. tgk jer muka Ady Putra macm kena electric shock. Dia very the manly.. Untung isteri dia. Smoge cepat dapat Ady Putra junior.. Mesti hensem & kiut macam mummy & daddy dia..

      0
      0
      • iloveAdiputraForever says:

        as a fan..we pray Adiputra akan terus sukses di dunia dan akhirat..

        0
        0
  25. Cik Amiera says:

    cantik sangat nora.
    terus bertudung aje lah..

    0
    0
  26. lady says:

    comel sgt ND nie her voice n look mmg cute drpd FS tue coz FS tak nampak awet muda mcm ND yg manje nie…haha n now ND dah buktikan dia blh bawak watak lain walaupun klu tgk watak serious dia ttp rase nak senyum sebab suare manja dia…:)anyway BRO NARA JGN GATAI k…kesian SIS NARA dlm pantang tue…hahah

    0
    0
  27. nina says:

    jejai…ruginyer awak………….jauh lebih cantik dan kurang kontroversi si nora danish kalau di banding ngn fasha…
    fasha ok gak……….tpi bnyak sgt kontroversi…..yang MEMALUKAN ORANG ISLAM

    0
    0
  28. cikaro says:

    nora danish mmg makin menyinar dalam bidang lakonan.. suka tengok dia sekarang.. lagi2 watak bertudung.. paling suka lakonan dia dalam cerekarama ‘jujur aku dayus’ dengan beto baru2 nie.. memang mabeles.. aku doakan rezki dia makin murah dalam bidang nie n harap2 satu hari nanti dia betul2 berubah untuk betul2 bertudung.. orang kalau dah cantik tetap nampak cantik walaupun menutup aurat.. tak sabar tggu movie nie keluar.. hehe

    0
    0
    • amnr says:

      stju2.. lpas cte tentang dhia smua drama nd blkon mest sy lyan… huhuuhu.. dia tsgt comel lbh2 lg klu btdung…

      0
      0
  29. ketam batu says:

    lebih nampak macam pengantin berbanding lisa surihani

    0
    0
    • nano says:

      Yalah tengok gambar masa dia duduk atas cushion tuuuu wow jelingan dia menikam kalbu…..wajah berseri – seri macam pengantin betul. Terbaikkkk

      0
      0
  30. miss wawa says:

    1 gambar aje ke abg nara? tak puas la tgk..Nora Danish & Adi Putra memang marvellous!! *wink

    0
    0
  31. didi says:

    mentang2 la bini nara tgh pantang,,ko jd gersang tgk nora danish yg mmg lbh cun dan putih gebu dr bini nara..tp nak ke nd kat nara?kang nd ckp u tgk cermin muka dulu la,,,ksian..

    0
    0
  32. JEJARI KONTOT says:

    Mana dia insan2 yg comment rambut blonde adi?????? huh, skang taknak komen?

    0
    0
  33. Hanis says:

    Teringat sitcom PUTERI masa study dulu2…lakonan nora danish, siti fazurina dan kencana…memang layan habis…sitcom skrg ni kureng la~

    0
    0
  34. saye_prihatin says:

    salam,, kate pon artis mmg dh tntu kontroversi… by the way nora n fasha same cntik.. hati je lain2… manusia takde yg sempurna… mahupon saye.. so tingkatkn prestasi.. kurangkn kontroversi..!. kan nina kwn opis sayee… setuju dgn kamu.. hehehehehe..

    0
    0
  35. uhuk uhuk says:

    nora danish cantik pakai tudung dr xpakai..harap die akan diberi hidayah oleh Allah S.W.T utk ke arah itu. Amin…hehehe

    0
    0
  36. mixgirl says:

    sy mmg minat ND dr dulu hgga kini…skrg lakonan dia power btl…mudah btl dia mgalirkan air mata…bl tgk dia mnangis sy turut menangis dlm citer kisah dhia…terus terang ckp babak akhir paling mcuit ati sy n spupu spapat yg kbetulan dtg umah mmg minat citer tue…smua menangis….i love dhia n abg zikir forever…gd luck utk movie akan dtg…!!!!

    0
    0
  37. nur says:

    bergurau ada limit nya juga ye Encik Nara… wanita cepat tersentuh dgn hal2 yg sedemikian… bergurau boleh tapi ada batasnya.

    0
    0
  38. botol kicap pon ada hantu ke? lps ni ada hantu kacang botol pulak.. says:

    astaghfirullahh..x sukaxsukaxsuka!kenapa ada sesi pegang2 tangan kat masjid?walaupun shooting je, tp masjid tempat org beribadat..dah la kita menghalalkan maksiat secara terang2ngan, benda haram, buat kat masjid pulak tu..buat adegan ni kat rumah x boleh ke? kenapa kita x hormat kat agama kita sendiri? yg haram tetap haram, kalau korang nak buat benda2 haram ni, bukan masjid tempatnya…nampak sgt mereka yg terlibat dlm filem ni sgt dangkal ilmu agamanya..kalau x, korg boleh nasihatkan sesama sendiri..at least, jlnkan tanggungjwb itu.. sekurang2nya..Ya Allah, saya berdoa semoga kita semua berubah menjadi lebih baik..

    0
    0
    • meor shariman says:

      Sila lihat betul-betul gambar itu dan anda akan nampak ada tangga di bahagian belakang. Ini bermakna, babak ini dilakukan di perkarangan luar masjid Besi Putrajaya dan bukan di dalam dewan masjid. Harap maklum.

      0
      0
      • rainbow says:

        wlau perkarangan masjid sekali pn, xsalah utk hormat..
        jgn sibuk sruh non-muslim berjubah la hape even tuk msuk perkarangan masjid..tp kite yg islam sendiri xmenjaga adab d masjid..hrmmmm~

        0
        0
  39. kak ros says:

    kenapa lah director nyer tak buat homework sebelum direct the film, walaupun nak nampak real jangan lah dalam masjid. Tak takut ker kemurkaan ALLAH… kat situ tempat org bermunajat, dekat situ jugak buat maksiat…. kalau bangsa asing tanyer apa nak jawab…. nak jawab ” dalam filem semua bole buat”….

    0
    0
  40. Anonymous says:

    Kalau tidak silap, babak akad nikah ini dibuat di perkarangan luar dewan masjid, bukan di dalam dewan masjid itu sendiri. Anda boleh lihat ada tangga di dalam gambar tersebut, menunjukkan ia di luar masjid. Harap maklum.

    0
    0
  41. kekasihbotak says:

    ND sgt3 comel tmbh bile brtdung.
    bile ek filem ni nak kuar?nak standby la pegi tgk.

    0
    0
  42. ekin says:

    nora danish mmg comel…cute.. bekas suaminya dlu bodo.. pilih fasha yg bnyk memalu kan agama sndiri.. nora danish semua cter dye aq tgk.. x lepas pon.. mmg the best.. cter sumpahan bunian,, pon best,, cute..

    0
    0
  43. kamarudingdang says:

    salam bro nara….ramai yg komen pasal dia orang ni….i nak komen satu je khas nya kepada pembuat2 filem ke drama ke dan kepada pelakon2 sekelian semalaysia ni….apa kejadah kalau scene akad nikah kena buat dalam masjid or surau mesti kena salam n cium dahi….tu rumah Allah tak reti2 ke nak hormat….berlakon2 jugak tak yahlah kerana skrip sampai nak buat dosa dalam rumah Allah….i ni benggang betul kalau pasal bab scene macam ni….i pun open minded jugak tapi dalam bab yang tak patut berlaku dalam rumah suci ni tolong lah scene mcm ni buat kan kat rumah jeeee dalah leee…..bab2 mcm ni aku tak leh nak kompromi….bull shit all thisss…tq bro nara

    0
    0
  44. HarunAjis says:

    Cantik,Cute,Gebu,,,,semua ada…geram tengok nora ni….

    0
    0