Written by AbangNara | August 24th, 2012

Pergh. Memang astalavista sungguh gaya hijab yang ditunjukkan oleh Natasha Hudson dan Datin Norjuma ini. Terpesona Abang Nara dibuatnya. Semua gaya ini telah diterbitkan di dalam majalah InTrend yang terbaru. Jangan lupa dapatkan senaskhah untuk anda jadikan rujukan lebih-lebih ketika menghadiri open house Hari Raya.

hijab

4 lagi gambar gaya hijab Natasha Hudson dan Datin Norjuma dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar kepada portal Murai.

hijab
hijab
hijab
hijab

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

103 responses to (5 GAMBAR)Gaya Hijab Natasha Hudson Dan Datin Norjuma

  1. tiqa says:

    fuiyoooo…another dimension of juma n tasha

    0

    0
  2. love says:

    cantik nyer…tp xbrani lah nak pkai mcm tu..kena ader confident level yg tinggi..huhuhu

    0

    0
  3. liza says:

    Berhijab kerana gaya?

    0

    0
  4. kukukiki says:

    1st.. Alalala

    0

    0
  5. sori to says:

    Errr..xlawa.lgpun suor ketat camtuh..bukan tutup aurat tu…balut aurat namenye…next..

    0

    0
  6. nina says:

    whaat the hell….. apa punya fashion laa

    0

    0
  7. Cutey says:

    Kai hijab tp sluar ketat… Bleh ke? Mcm2 dh fesyen pelik skarg ni.. Cantik mmg cantik tp utk free hair kena la..

    0

    0
  8. Anonymous says:

    hahahahha.ini kah yang dinamakan penghijrahan? pakai tah pape, mekap tah pape.

    0

    0
  9. bertudung xwajib..menutup aurat wajib says:

    Berhijab patutnya menutup aurat..bukan bungkus kepala rambut jer…pakaian ketat…menampakkan susuk tubuh badan.. belum sempurna menutup aurat tu…

    0

    0
  10. miss yati says:

    Berhijab?????……fahamkah anda maksud berhijab?…

    0

    0
  11. super anon says:

    aikkk….datin norjuma pakai mcm tu???berubah sudaaa….

    0

    0
  12. dodoi says:

    astaghfirullahalazim..

    0

    0
  13. reza says:

    slmt hari raya pada semua…..kita memang bangga dgn wanita bertudung…tapi kalau bergambar dgn gaya yg mengoda…apa bezanya dgn yg lain2. sehingga penulis pun terpesona dan sya juga …….memang terpulang pada sesiapa yg menilai utk memandang….

    0

    0
  14. kuih samprit says:

    pesen tudung apa ni?? memalukan sungguh…rambu ramba…selekehh!!

    0

    0
  15. liza says:

    inilah hijab akhir zaman….
    berhijab kerana fesyen bukan kerana Allah
    tapi ye lah.. siapa kita utk mengatakan sesuatu
    mungkin mereka melakukan kerana Allah swt…
    hanya Allah yg tahu
    marilah bersangka baik sesama kita

    0

    0
  16. pinky says:

    terkejut tgk datin norjuma pakai cmtu..seluar agak ketat..lagi cantik pakai baju yg longgar :)

    0

    0
  17. peminat says:

    serabai……..kot yea nk berfesyen…agaknya diorg nk ke pakai mcm tu???? ..rasanya lebih sopan pakai yg melambangkan kemelayuan kita…lagi manis dipandang mata…

    0

    0
  18. siamang blink blink says:

    aduyai..pelik2 jer skarang ni….pakai longgar2 tak berhijab,yg berhijab plak pakai ketat2…adehh…masing2 bukan ada niat pun nk berubah kalau dah berhijab tu..makin teruk lg ada aku nengok…~just my three cent ~

    0

    0
  19. saya tak berhijab tetapi akan berhijab tetapi tggu mase tu fesyen sepit bling plak. says:

    ha ha ha………
    inilah hijab 2012……
    hijab kerana gaya, fesyen..
    free hair kan da x up to date..
    LOL!

    0

    0
  20. sari to says:

    Maaflah…sy kagumi ramai artis2 yg kembali kepada fitrah dengan menutup aurat,tapi jangan sekadar menutup aurat tetapi cuba bersifat niat baik2 wlupun tahu perkara itu syubhah atau sebagainya sedangkan matlamat tidak menghalalkan cara. Kalau xsayangkan diri dihukum dunia mahupun akhirat,kenang2kanlah azab yg bakal diterima oleh suami,ayah atau saudara2 lelaki yg bertanggungjawab ke atas kita.sanggupkah kita melihat mereka ini disiksa kelak hanya kerana kesilapan ini…

    0

    0
    • lim siew wah says:

      Setuju sangat. Apa tah lagi abang ipar seorang Perdana Menteri yg tengah ‘bergelut’ memegang kuasa. Silap tarikh Tuhan ambil balik kuasa politiknya dan siJuma ni tak boleh berlagak macam ni lagi.

      0

      0
      • aimi says:

        omg perlu ke nak kaitkan dengan isu pm pulak? Bosan.

        0

        0
      • Cauliflower says:

        Berlagak? dia pakai mcm tu pu kira berlagak ke? pelik semua isu nak kaitkan dgn politik.

        0

        0
        • qis says:

          POLITIK TAK POLITIK..YANG PENTING FESYEN KAT ATAS TU SUMPAH TAK SENONOH UNTUK WANITA MUSLIM!OHOOOIII!!ARTISSS OOOHH ARTISS!!KALO DIE SORANG DAPAT TEMPIAS XPE
          !

          0

          0
  21. suara2 lelaki...... says:

    Oklah tu…dari diaorang seksi nanti kang kauorang marah juga….tukan fesyen juga..yang islamik dan muslimah pun nak berfesyen juga…kauorang yang tak tau berfesyen tu tengok je dahlah…tak payah nak mengata yang bukan2..itu buatkan orang lain fikir pemikiran orang islam sempit sangat..tu namanya pereka fesyen cuba tunjukkan karya2nya…yang bertudung pun boleh ikut peredaran zaman juga bukan lagi ditakuk lama…ingat orang yang tak bertudung je boleh ikut peredaran zaman…itu silap namanya…asalkan yang pakai tudung tu nanti tak over sudahlah dan pastikan leher tu tak dijerut kuat2 juga ya…dan pastikan sanggul dalam kain2 tudung tu pun tak tinggi menggunung,sarat dengan bunga2 dan perhiasan terlebih2,dan berlapis terlampau2 juga ya…jangan buat mata yang memandang panas dan rimas sudahlah…asalkan mereka berfesyen tahu batas2nya juga walaupun ketat dikaki ke badan ke tu pun dah kira menutup dan menjaga aurat2 dia semua..janji jangan ketat2 dan berbelit sangat2 dileher sudah..tercekik.. tecekik… tercekik..dibuatnya..berpeluh2 tak dapat udara dan sakit juga leher tu tau tak…rambut2 tu pun tak dapat udara juga kalau ketat2 sangat bertudung tu tau…….kesiankan……..jadi berfesyen tu biar berpada2 dan jangan terover berfesyen tudung yang sarat2 juga ya……..sekian terimakasih dan jangan marah semua….

    0

    0
    • Mael lambong says:

      but still, benda yg tak betul kita tegur….bila berhijrah, buat betul2 ;)

      0

      0
    • neyna says:

      ketat kat leher tak boleh tp ketat kat kaki boleh je?? Kalau dah menampakkan bentuk badan mmg tak boleh ok..jangan nak bertoleransi dlm bab2 melibatkan agama. Berfesyen boleh tp biar bersederhana,jangan tabarruj. Pereka fesyen takyah nk tunjuk karya if tak abide cara pemaikaian umat islam. Go show ur artwork, creative mind kat mende lain otr religion.d

      0

      0
    • Anonymous says:

      paham betoi2 dulu., pi kaji maksud bertabarruj.. :)

      0

      0
  22. nor says:

    menyampah plak tgk fesyen artis2 yang konon dah berhijrah ni…berhijrah sbb nak attention ke sbb ikhlas???? ntah apa2 jer lah…

    0

    0
  23. JEJARI KONTOT says:

    Apabila di akhir zaman, wanita berpakaian seperti bertelanjang. Nabi Muhammad dah bg hint dah. Renung² kan

    0

    0
  24. wadehel says:

    What is this.. -_-‘

    0

    0
  25. fifisuke says:

    i cannot brain this style! heh!

    0

    0
  26. orang kl says:

    cantiknye ciptaan Allah…yang mengutuk ni tak sedar diri ke korang tu banyak dosa jugak…cakap berapi-api…diri sendiri pun same je…

    0

    0
  27. Zul says:

    Datin norjuma pakai camtu utk magazine jeeee
    dia tetap peminat tudung bawal…

    c’mon guys… stop condeming her

    0

    0
    • manusia biasa says:

      untuk magazine je ?
      hellooooo… cakap pengarah ke wajib kena dengar ?
      suruhan Allah nak letak mana ?
      kalau dah dosa tu TETAP dosa..tak kira la untuk majalah ke,untuk masuk tv je ke.. dah ramai mata memandang , menambah kan dosa orang lain jugak..
      memang takde bahagian mana2 yg TERBUKA tp kalau dah KETAT mcm sarung nangka, apa pun tak bolehhhhhhh!
      nak cakap salah stylish & penganjur baju ? hellooo…umur baru 2 3 tahun ke ?kita ada hak je nak bersuara :)
      ” bagi baju longgar sikit boleh ?” OR “saya bawak baju saya sendiri” tak boleh ke ? entah la, aku bukan artis :D

      0

      0
      • Anonymous says:

        ko nie sembang je lebat, padahal aku tau life ko pon aurat x jage mane pun. you are a so typical meleis.

        0

        0
  28. rtffg says:

    cam taik..perasan muda juma..duk mcm org tak sedar diri

    0

    0
  29. ketupat palas says:

    nyampah nyer tgk pesen ni. kalo open house kat negara sejuk logik la nara oii… lg satu, x sesuai la dgn umur dorang n status dorang yg da beranak pinak. pelisss la, udah2 le buat pesen gini dah… lemas lah nengoknye… less is more, my dear friends.

    0

    0
  30. raya lagi says:

    Lama tak muncul Datin Juma, beraya sakan !!! Selamat Hari raya pada semua…

    0

    0
  31. Dengar sini semua says:

    nie laaa dier pembaca Beautifulnara.. suka sgt memperlekehkn org lain.. cuba bg nasihat yg membina, bukan menghentam x tentu pasal.

    0

    0
  32. mizzs niena says:

    wow..staraf gn fysn kt luar..xmustahil gaya muslimah skrg ni akn ad dpentas runway kt new york st ari nti..

    0

    0
  33. mizzs niena says:

    wow..superb la..xmustahil st ari nti gaya mslimah moden nti de kt pntas runway dunia…

    0

    0
  34. Lara says:

    perosak identiti muslimah drg ni..npk sgt tidak ikhlas

    0

    0
  35. cutemadness says:

    In this matter, fashion editors and stylists are also at fault. Seriously, they should provide more options for clothes during the photoshoot. Of kosla artis pun salah sebab tak menegakkan hak diri sendiri kalau tanak bergaya dengan baju dan seluar ketat tahpaper…

    0

    0
  36. anak mael lambong says:

    pakai tudung 18 lapis lilit2 macam bengkung pon tapi klu baju kain seluar ketat – ZERO!

    0

    0
  37. hmm says:

    I wish that all muslim understand what is aurat, dan apa dia menutup aurat. Tapi harus akur juga bila agama itu diwarisi kerana lahir, bukan dari mata hati… maka agama itu hanya warisan berzaman, bukan suatu pakaian. Semoga semua umat Islam akan terus mencari dan berusaha memahami agama itu sendiri, bukan sekadar lahir di bibir dan di i/c sahaja…

    0

    0
  38. just nak gelak says:

    lebih suka datin nurjuma yang dulu…. manis, sopan, anggun dn sejuk mata memandang……

    0

    0
  39. Daku says:

    pelik + corak fabrik mcm africa + serabut + serabai + x sangka ada pesen camni.

    0

    0
  40. Raja minah jambu 24jam mengadap computer saya pileh mengundi anda bagaimana ? says:

    sori minah jambu tk minat terima khaseh aje lah ye thank u..

    0

    0
  41. Umaira says:

    Saya rasa lebih elok baju panjang sedikit menutup crotch area. Kalau baju tak panjang, macam tak tutup aurat juga lebih lebih lagi bila seluar ketat. Takut nampak camel toe pulak!

    0

    0
  42. Bila orang2 lelaki bujang duduk serumah mencelah......... says:

    Eeeeeee…..tu pun dah kira oklah….apalah kauorang ni semua yang tak suka fesyen macam ni….terbukalah sikit….come on…come on…muslimah2 juga..kenalah tahu berfesyen…jangan sempitkan fikiran dan kolotkan pemikiran tu…tak syok macam tu tau…macammana pereka2 yang nak mereka pemakaian muslimah nak kedepan dan berani berkarya….adui.. payahlah macam ni…industri fesyen muslimah pun susah nak berkembang maju tau tak…setiap rekaan muslimah yang ikut peredaran zaman akan ada tarikan kepada yang bukan islam..mereka jadi tertarik juga untuk menutup aurat juga kerana takdelah pakaian tu terhad je pakaian yang terlampau merimaskan mereka..mereka pun jadi seronok untuk mencuba dan mereka pun boleh terus memberi cadangan2 yang bernas dan sesuai..apa2pun kitaorang yang lelakinya lebih banyak suka wanita2 yang berselendang je lagi ayu dan jelita gitu tau..tak kiralah wanita melayu ke cina ke india ke minah arab ke lebih2 lagi perempuan2 mat saleh dan barat ke tak kira mereka islam ke tak..tapi bila wanita2 ni mengenakan selendang je wau terpukau rasanya….terserlah kejelitaan mereka tu tau tak…yang pakai tudung tak kira apa bangsa pun susah nak cam muka mereka semua…bila pandang nampak kecil sangat muka mereka…macam nampak sama je……berbungkus sakan… takut juga kadang2 tengok..nak dari jauh…lain macam je…..jangan marah eh….hanya pendapat je….selamat hari raya…maaf zahir batin…..cau cin cau…harap2 tak kacau bilau….ta…ta……

    0

    0
    • suara2 lelaki...... says:

      Yalahkan…Orang perempuan2 ni macam2 fesyen tudung aku tengoklah naik berpinar mata aku dibuatnya juga..nak2 lagi bila mereka bertudung ikat ke semat ke apa ke dibawah leher atau kat dagu ke bawah dagu ketat semacam..ada yang nak tutup sampai atas dagu pun ada…huiii…pelik sungguh jadinya..ada yang leher dijerut macam sampai nak tercekik pun ada…macam kadang2 tengok mereka nak cakap dan makan pun seksa semacam dibuatnya..kesian pun ada..aduhai macam2lah dorang2 ni..tutup aurat,tutup aurat juga tapi janganlah sampai diseksa kepala ke,leher ke dan dagu tukan…kita yang tengok terasa seksanya…ini kata2 benar dan ikhlas juga..sorry ya..

      0

      0
  43. wawa says:

    Mcm izara aisyah lak norjuma kali ni.

    0

    0
  44. Lagubestbest says:

    Uh? Juma mmg pakai camni pun kalo g oversea kan? Cuma color xdela se hipster macam ni. Yang natasha lak, dia tu model kan? So segala jenis fesyen sure lah dia rembat.

    0

    0
  45. Tak kisahlah.... says:

    Betul2 apa orang lelaki katakan kat atas tu…terimalah teguran orang lelaki dengan hati yang terbuka..apa orang lelaki tak suka bila ditegur tu,tu pun untuk kebaikan kau orang perempuan semua..jangan sempitkan pemikiran dan kolot sangat…macam duduk zaman batu kalau pemikiran kau semua macam ni tau…tapi aku tak kisah pemikiran terbuka dan tak kisah perempuan tu pakai tutup kepala ke tak yang penting hati mesti yang terbaik..kalau pakai selendang pun aku tak nak dia ketat2 biar rambutnya dilepas walaupun berselendang..ayu sangat…hee…he..tapi kalau tak pakai tutup kepala,lagi buat aku susah nak pandang lain..lagi berhias cantik2 lagi syok..he..he.. he……..

    0

    0
  46. sangwira says:

    Aku tak kisah cara mereka berfesyen, tapi kenapa Datin Norjuma posing TERKANGKANG!!!!
    Boleh bayangkan la dia punya figure tut tut tut… Malu la sikit….!!!!!!!!!!!

    0

    0
    • Anonymous says:

      eh x bekenan ler cara berhijab camni, natasha kalau biasa2 skg ni dah x pakai camni, jgn pengaruhi mereka yg telah berhijrah ini

      0

      0
      • Anonymous says:

        PERINGATAN PADA ARTIS KHASNYA YG TELAH BERHIJRAH JGN TERIMA SEBARANG TAWARAN MEMPERAGAKAN “BUSANA MUSLIM” YG TIDAK MENEPATI CIRI2 MENUTUP AURAT YG SEBENARNYA, SEMEMANGNYA ANDA DI PERGUNAKAN TAKDE MAKNANYA CARA SEBEGINI DPT MENARIK MINAT YG BUKAN ISLAM.

        0

        0
  47. sakinabatangan says:

    Ade laaaaaaa..semak la weiiiiii..susah2 je berbelit cam popia simpul kasih dh aku tengok pesen korang ni..

    0

    0
  48. qwerty says:

    Tak sesuai dgn juma fashion mcm ni utk seseorng yg carry title ‘datin’

    0

    0
  49. suara2 lelaki...... says:

    kepada anony tah siapa2 tu,…kau tergolong dalam pemikiran kolot,sempit menyempit,tersepit2,lagi busuk hati,penuh hasad dengki,busuk hati,dan macam2lah yang buruk hati kau tu dan otak kepala kau juga…JAKUN….sama macam tak pernah tengok benda baru…lebih baik kau duduk dalam hutan bungkus satu badan kau yang bolos2 lagi serabai macam hantu kum2 lagi bagus..tahu….tak pun pakailah merobos besar gedabak tu puas2 ya… mentaliti rosak dan terkebelakang………..orang2 lelaki cakap bukan nak buat saja2 bagi tarikan pada yang bukan islam…otak lembab kau ya.. diorang maksudkan bila fesyen muslimah ada perubahan dan ikut peredaran zaman selagi ikut peraturan ke atau ada batas2nya..mereka2 pun turut tertarik dan boleh sumbangkan cadangan2 yang bernas dan menepati…ikut kretifiti mereka juga..cadangan dan pandangan boleh dikongsi bersama samaada islam bukan islam..yang bukan islam bolehlah belajar hormati aurat mereka juga dari pandangan orang2 lelaki secara terus2an yang terdedah terlampau tu..boleh diosorok2kan juga walaupun hanya dari badan hingga kebawah… mereka yang berfesyen begini pun dah kira tertutup juga aurat tu dari terdedah terus dari pandangan mata kasar orang2 lelaki…..tapi orang2 yang suka fikir bukan2 tu…bukan dia kira juga,perempuan yang macam berselubung pun mereka boleh fikir bukan2 juga…fikiran kotor tetap ada tak kira apa pun keadaan seseorang tu…jadi kamu pun dah kira menghasut artis2 ke siapa2 pun itupun dah kira busuk hati,pedengki….sangat2….. industri fesyen berkembang maju ikut peredaran zaman juga….kalau macam ni mentaliti termasuk yang sama macam kau susahlah nak pergi lebih jauh dan buat pereka2 fesyen tak kira lelaki ke perempuan apa bangsa pun jadi terencat nak berkarya dan jadi takut2…tau……sensitif sangat2…………………. dan kau yang jahat kau tak nampak……..kalau tak balik je kampung,pergi puas2 selubung…….islam tak ajar nak menyombong……kalau tak kau jadi je macam pocong…..gok gek..tak padan dengan hidung kemek…betul ah…ok…..sorry……

    0

    0
    • max says:

      ape ko meroyan ni baik g surau lg bagus

      0

      0
      • woiiiiiiii............... says:

        oiii!kaulah yang meroyan… otak macam dah masuk kereban.. tu yang tak pasal2 kau nak meraban.. baik kau je yang pakai serban.. mentaliti memang kosong.. tu yang otak jadi terkongkong..benggong..tonggong..tonggong…… bukan nak menyokong.. kau orang yang menghentam memang sombong.. lebih baik kau semua duduk dalam lombong.. penghasut memang hati busuk.. sebab tu perangai yang tersembunyi sangat teruk.. dah macam beruk… diri sendiri yang gatal penuh kuman taknak pulak digaruk.. memang layak duduk terperuk di ceruk2….. jadilah pekasam dan jeruk.. pira lu semua mabok.. orang yang bagi pendapat dan menyokong.. kau pulak nak menyebok..penyebok dan sebokkkkkkk.. tak pasal2 kau yang jatuh gedebuk…. jibaokkkkkkkkkkkkk….gokkkkk…..gokkkkkkkkk……….

        0

        0
    • zifi says:

      amboi, ceramah panjang lebaq hg ni. kalah ustaz ustazah.. mai sini ceq nak tnya, gmbaq2 kat atas tu tutup depa pakai tudung tutup dada dak? baju seluaq hat depa pakai tu nampak bentuk badan dak?

      bukan apa, sebab Allah suruh pempuan2 Islam tutup kepala dgn alas (xkira laa tudung segi empat ka shawl belit2 ka tudung sarung 3 minit ka) melepasi paras dada. bukan ceq kata, tu Allah kata. Tuhan hat buat ceq, hg dgn mahkluk2 laen.

      Xcukup tu Nabi dah pesan awai2 lg akan mai umat dia hat berpakaian umpama telanjang satu hari nnt. maksudnya apa? hg pakai baju seluaq, tapi nmpak bentuk badan ketat nak mampuih mcm org telanjang. betui dak fashion hat kat atas ni sebijik mcm Nabi kata dlu? Org mcm ni baik takpayah pakai baju dgn seluaq. Yg plg biol, org mcm ni laa hmpa rujuk buat ikon fashion, bukan hat dlm Quran. Mampuih p laa kalau Yuna ni baek mcm malaikat pun, tp kalau bab fashion, patut ka hg ikut dia? Dia terjun parit, hg nak ikut sama?

      Lagi satu ni, hg dok hina org balut badan dgn baju gedabak semua mcm Islam suruh, sama laa mcm hg hina Islam. Hina hukum Allah buat. Allah dah kata, guideline nak pakai baju, pakai hat longgaq, hat xtunjuk badan hg size brapa, tetek hg besaq mana. baju mesti tutup pungkok. Allah tak kata pempuan kena pakai abaya spjg masa. Ada hg jumpa dlm Quran lagu tu? Tak dak. Jadi, pakai laa baju apa, seluaq apa skali pun. janji longgaq spya org tak dok perati tetek, pinggang, peha dgn betis hg size brapa.
      Islam tu mudah, pasai pa nak buat payah??

      0

      0
    • Anonymous says:

      …alahai ‘suara2 lelaki’ ku sekadar beri teguran mengikut ape yg ku pelajari dari guru ugama ku yg berpandukan al quran dan al hadith yg soheh kalau tu semuanya salah dan bertentangan dg pendapat mu ku mohon maaf semuga kita semua diberi pentunjuk oleh Allah swt, Amin…

      0

      0
  50. kiah says:

    alahaii.. collection musim sejuk & sejuk juger ke rupanya country ku malaysia karang nie… musim tengkujuh ala western lah agaknya (,”).. dua2 cantik & lebih cantik jika x terlalu beserabut..Less is More!!

    0

    0
  51. muslim says:

    salammm..tahniah kpd sedara-sedari yg prihatin.. tp xbpe kna carany.. mmg btul pe yg dorg pakai ni xtepati syarat2 ttup aurat..tapi jgnla nilai keikhlasan org lain..hanya Allah s.w.t yg mampu mnilai keikhlasan kita.. jgn slalu rasa diri kita lebih dari org lain..hidayah milik Allah s.w.t..sejahat-jahat mnusia akn berubah jd sbaik-baik mnusia pda kesokkan hrinya dgn izin Allah s.w.t.. sepatutny kita tulisla kata-kata nasihat kt dorg bknnya tau kutuk2 je.. sdgkan kitavsndri pn slalu wat slp.. berilah teguran yg sopan dan membina yg xsakitkn ati dorg bila dorg bca..iringilah nasihat itu dgn doa..spaya mereka brubah dan kita dijauhkan oleh Allah dari benda yg sama.. even nabi s.a.w pun sampaikn nasihat dgn cara yg dan bahasa yg lmbut..tegur-menegur sesama islam..biala berlandaskn pe yg nabi s.a.w ajr kita.. klo x kita akn bmsh2an sesama sendiri..
    dan lg ni nk bmaafan time rya ni..klomdah agk2 mlut 2 dh buat org mrah…

    0

    0
  52. maryam says:

    anda menulis,rakib &atid juga menulis.peringatan utk kita semua:)

    0

    0
  53. ala...la..la..tok............ says:

    ha…ha….ha……ada pak haji dengan mak haji ke apa dah sesat kat sini…nak komen dan nasihat orang macam dah bagus sangat…dah bagus sangat ke…kalau bagus sangat pergilah berzikir ke berdoa ke tak pun buat amal ibadat banyak2 ya…buang masa tau masuk sini…pi eee pak aji ke mak aji duduk berzikir ya..tak sesuai masuk line sini sebenarnya tau eiiii…ni untuk orang muda mudi yang nakkan kelainan dan ikut fesyen terkini atau berita sensasi je…kalau bab2 alim sangat ke keagamaan ke line lain ok…oh dah tak sabar nak ceramah ya…ok..oklah tu..oklah apapun saya suka juga fesyen kat atas tu..sesuai dengan masa terkini..cantik,cute,lawa,jelita lagi..maaf ya pak aji2 ke mak aji2 ya anak cucu cicit..minta diri dulu ya…selamat hari raya ampun maaf dipinta yaaaa..jangan marah2 sangat tau nanti sakit dada tu terbatuk2 lagi,darah tinggi naik juga susah tau…ok ya..bye….bye… asssalammmmualaikummmmm…. ya……pak aji2,mak aji2 semua…..

    0

    0
  54. Anonymous says:

    kesian…kesian…

    0

    0
  55. muslim says:

    kesian..kesian..kesian ko ni..tok..tok.. okla ni dorg nk ttp aurat..elokla ikut p’edaran zaman,ok fesyen dorg 2..repair2 skit je lg ok..cma ada yg tegur xkna cm xpnah wat salah lak..bgla ruang klo org2 yg xpakai tudung ni nk blaja pkai.. slow2 bg dorg nasihat..2 maksud aku..ko yg xpham maksd aku ni..lemah tul..aku xkata pn aku baik.. aku xkata pn ko jht.. cma lemah skit pemahaman BM ko ni…sampai melilau lilau ko tafsir…kesian-kesian…huhuhu

    0

    0
  56. Ah kan aku dah agak.........dah..... says:

    pengumuman………………………..pada para remaja dan belia ke muda mudi ke atau pada sesiapa yang suka fesyen terkini atau yang trendy ke apa ke……… korang lebih baik hati2 ya…kat sini ada terselit orang2 bertauliah bab2 agama tau…..dorang dah semakin sensitif dan tertutup minda tang fesyen2 ni ya…seperti minda orang2 malaysia ni semakin berubah drastik kearah alim ulamak… kesian juga pada anak muda remaja ke muda mudi dan yang ingin fesyen seperti diatas…….kesian juga pada pereka2 berbakat terpendam dan yang berkenaan…fesyen begini dah kena ceramah dan dihentam ,dibangkang habis2an….oleh tokoh2 bertauliah dan pengintip2 yang alim ulamak..dan seperti emak2ayah2abang2,kakak2 dan cikgu2 yang memberi nasihat dan disertakan ceramah sekalikan…… kesiannnn………….kesiannnnn…………….. kesiannnnnnnnnnnnnnnnn…………………pada korang yang nak berfesyenkan….dah susah oiiiii……sedih……………. sedih…………… sedihhhhhhhhhhhhhhhhh…………….hu…………….hu……………..huuuuuuu…………………………………………………….rasalah korang yang berkenaaannnnnnnnnnnnnn……………..terpaksa terima ya……………………………………………………………………………………………………….

    0

    0
  57. Ah kan aku dah agak.........dah..... says:

    Aku bukan cakap pasal kau ya muslim…aku rasa yang tok2 tu pun tak maksudkan kau dia mesti maksudkan yang hengtam fesyen begini secara drastik..seperti aku juga..jadi jangan kau nak terasa ya kalau kau terasa kau sama macam dorang yang suka hentam orang lebih2 tu ok…jangan marah2 ok..sorry ok..tak lupa juga selamat hari raya..ok..dah..dah….

    0

    0
  58. uteh says:

    zaman sekarang bukan kita nak cakap bab tutUp aurat dah..tu dah memang kewajiban. Sekarang nak ajar kaum hawa MENUTUP AURAT DENGAN SEMPURNA. Fesyen2 mcm ni membantu ke????

    0

    0
  59. pinkyparis says:

    Ni contoh balut aurat, bukan tutup aurat… haihhhh

    0

    0
  60. muslim lg.. says:

    ok..mf diterima..mntak mf jgak kt ko..k.. slamat hawi waye…

    0

    0
  61. muslim lg.. says:

    ok mf dtrma..mntak mf kt ko jgak..slaamatt hari raya… fesyen ni ok.. cma perlu diubahsuai spya ngam dgn khndak islam..okkk???

    0

    0
  62. ruby says:

    xsalah nk brfesyen…tp biarla sesuai dgn seorang perempuan islam…

    0

    0
  63. hanania al juffri says:

    sangat cantek. yg komen2 tak baek kt atas tu rasenye korang ni takde taste. aku tgk biase2 aje stail depa. tak ketat tak gedobos. elok2 aje. pandai pilih warna2 ceria klu ade yang pelik2 tu biase la .. kan ni fashion magazine. lain la klu dlm majalah muslimah. aku peduli ape la korang nak kate ape, tapi aku suka sbb fashion hijab kali ni ade kelas tersendiri. Tahniah InTrend dan tahniah juga pada Datin Norjuma & Natasha.. good job!

    0

    0
  64. Fafafafa says:

    Natasha & Juma memang cantik. Letakkan apa kat diorang, mereka tetap kelihatan cantik. Tapi, bagi saya masalahnya bukan diorang tapi pada fesyen baju. Saya heran kenapa kalau nak gayakan fesyen hijab yg trendy, stylist mesti TER-OVER. Tak practical langsung. Ni bukan gaya hijab, tapi mcm gaya busana musim sejuk tersesat kat padang pasir. Where is the sense of taste?? Gaya org berhijab, mesti pentingkan simplicity. Bukan sarat dgn perhiasan. Thru simplicity lies its beauty. I wish the designer/stylist gets this.

    0

    0
  65. […] Pergh. Memang astalavista sungguh gaya hijab yang ditunjukkan oleh Natasha Hudson dan Datin Norjuma ini. Terpesona Abang Nara dibuatnya. Semua gaya ini telah diterbitkan di dalam majalah InTrend yang terbaru. Jangan lupa dapatkan senaskhah untuk anda jadikan rujukan lebih-lebih ketika … Continue reading → […]

    0

    0
  66. suria says:

    salah bagi seorang yg bergelar isteri bermekap/berhias selain utk suami & memakai pakaian ketat (apetah lagi pose terkangkang?) wallahualam..

    0

    0
  67. kepochi says:

    hamboi dia. makin tua makin menjadi. hahahah

    0

    0
  68. Dahlia says:

    Fesyen apa tu? Hijab ke? Ini bukan pakaian muslimah sebab nampak kelengkang (crotch) ….

    0

    0