Written by AbangNara | May 16th, 2012

Masih tidak banyak gambar berbulan madu yang dikongsi oleh pasangan pengantin baru Awal Ashaari dan Scha Al Yahya. Mungkin mereka berdua ingin berkongsi kegembiraan menghabiskan masa bersama di New York selepas selamat pulang ke Malaysia kelak. Buat masa ini, Abang Nara berjaya mengumpulkan 5 keping gambar honeymoon mereka.

gambar honeymoon awal dan scha

Terserlah kebahagiaan di wajah mereka berdua. Namun Abang Nara paling jeles apabila melihat gambar Scha di Statue of Liberty. Terasa nak terbang ke New York hari ini jugak. Hehehe. Lagi 4 keping gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya.

gambar honeymoon awal dan scha
gambar honeymoon awal dan scha
gambar honeymoon awal dan scha
gambar honeymoon awal dan scha

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

119 responses to (5 GAMBAR)Awal Ashaari Dan Scha Al Yahya Berbulan Madu Di New York

  1. Aku 1st says:

    sebenarnya aku jelous tengok scha kawin awal…
    aku nak awalllll!!!!!!!

    0

    0
    • Jejai lagi hebat says:

      …belum tentu lagi pregnant kan?????

      0

      0
      • Aku 1st says:

        ko vangangkan mendoakan orang tak mengandung..ko ingat ko hebat jejai…pi mati!!!!!

        0

        0
      • fasha sendat says:

        xknla scha xnk klahkn i mgandung 2 mggu?awal pnye hebat dan besar kott…

        0

        0
      • Yusri Merong Kikilala says:

        aku tak power..bini aku belum pregnant.. aku sedey

        0

        0
      • Datuk Kaey says:

        bini aku pun belum pregnant. memang tak boleh pakai ayam reject Pahang tu. sia-sia ja aku kawin bini muda yg tiada hasil.

        0

        0
      • memey memek says:

        agak-agak,i bila nak dapat anak ek..dah lama nunggu..oh abg normiangku

        0

        0
      • wahida wasini says:

        we olls still honeymoon lagi hoccay…jgn tuduh i x dpt anak sbb rampas laki org tau

        0

        0
      • miss amanda says:

        hahaha tak bole blah korg hahaha.. bab Mengandungkan rezeki dr Allah..tak baik dibuat main2..hihi.. nati jd kt family sendiri..jauhkanlah.. zuriat tu pengikat kasih syg hehe ^^

        0

        0
      • ayu says:

        Mula-mula aku tak faham bace komen korong…bila aku perati nama baru paham…sengal la korang…haha

        Cuma nak gtau, anak rezeki Allah, power tak power cite lain, rezeki Allah tu faktor utama.

        0

        0
      • sunshine says:

        korang ni, tulis sesuka hati je… orang ni blum pregnant, org tu belum pregnant..ingat nak pregnant ni cam beli ikan ke? tak yah la nak pertikaikan rezeki2 org lain tu… rezeki Allah yang bagi..

        ni yang nak emo ni, huh!!

        0

        0
  2. kamu bodowwwww, lepaklah di depan pavi

    0

    0
    • AntiAntu says:

      Ko ni mcm lahanat la. semakkk betol! dah la n/name mcm bodoh.
      Org yg sama guna byk email plak tuh. Abg nara kalo bleh block, block
      mala’un ni leh x?

      0

      0
    • Anonymous says:

      apa punya komen daaaa….

      0

      0
  3. Aku 1st says:

    sebenarnya aku jelous tengok scha kawin awal…
    aku nak awalllll!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    0

    0
    • tukangkomen says:

      sebenarnya kau nampak bodoh bila kau nak kawen dengan awal.. aku tengok gambar dia yang buat peace tu buat aku rasa kentut aku ni terbantut nak keluar.. semoga cepat dpt anak sahalyaya

      0

      0
      • Lovelyvic says:

        hahahahhahahahahahah… aku setuju…
        rasa lain mcm tengok lelaki ambik gambar buat peace dengan gaya senyum mcm iklan ubat gigi…. Aku ada member lelaki yg suka ambil gambar mcm ni tapi dia bukan lelaki sebenar. hurmmm

        0

        0
  4. Aida says:

    alololo..sweetnyer akk scha n abg awal kite ni…. :)

    0

    0
  5. tak pakai mekap takdela lawa sgt scha ni…

    0

    0
  6. dorang mmg sweet ;)

    0

    0
  7. Pendekar Bujang Lapar says:

    ok la…

    0

    0
  8. Apple says:

    Bestnya jd scha sbb dpt laki kaya n hensem..nk jugakkk..

    0

    0
    • Kim Kadeshen M'sia says:

      mende kaya nye cenggitu…kot ade heli mcm bejejai mungkin la jugak…orang kaya mselalu muke selenge..org miskin @ tak berapa kaya yang selalu hensem..

      0

      0
      • cunnye aku says:

        hahaha aku setuju dgn ko kim..mmg lelaki kaya muka tak ensem..ade je rupa dia yg kurang kt mana2..miskin plk ensem siot..tapi muka tak le bt beli brg derr..

        0

        0
      • Anonymous says:

        sapa ckp yg muka hensem org miskin @ tak brp kaya? Kau silap Kim…Kalau setakat muka Jejai yg ada heli tu x pyhlah nk dibanggakan sgt.stp org ada kelebihan msg2, jd x perlu membandingkan dgn org lain cermin dr sendiri dulu.

        0

        0
  9. nak_kawen_gak says:

    wah canteknya rambut scha.. pndai wat dandan tu :) nk tiru gak lah
    btw sweetnye dorang! happy honeymoon!!!

    0

    0
  10. kimberly says:

    sweet couple. may Allah bless you! :)

    0

    0
  11. […] masa bersama di New York selepas selamat pulang ke Malaysia kelak. Buat masa ini, Abang … Continue reading → This entry was posted in Gosip and tagged Ashaari, Berbulan, GAMBARAwal, Madu, Scha, Yahya, York […]

    0

    0
  12. Anonymous says:

    tak nampak honeymoon mood cam gambar yusri lisa and fasha jejai..even gmbr berdua tu..kaku.

    0

    0
    • Anonymous says:

      mood hanimun tu kena peluk2 ke?
      Aku rasa gambar mereka lg ok dari gambar hanimun fasha yg kusam dan x ceria tu.nasib pulau redang cantik.

      0

      0
  13. Tak berapa nak puaka says:

    Kadang2 aku tengok scha ni lawa,kadang2 biasa2 je.kadang2 comei n manis tu ada.hahahaha!aku pun konpius.tapi pic kat atas semua cute..

    Pop kuiz harini: agak2 Lisa lama lagi ke nak merancangnye tu?yusri dah nak masuk angka 4series hokayy Lisa oiii!

    Korang tak rasa ke muka awal ni Ada iras2 Ding Dong Dantes actor filipina endless love ituewww?

    0

    0
    • Kurus says:

      ha ah.. mcm ding dong..
      tp dantes.. tk seberapa la..ikiikiki

      0

      0
      • Harunoichi says:

        Macam muka kucing kat kotak Ding Dang adalah! hahahahahhh

        0

        0
      • apa pun tak bleh blah says:

        Siot la ko punya komen Harunoichi.. Aku gelak guling2.. hahahahaha aku setuju komen ko 200 peratus… hahahahhahahahahahahahahahahha

        0

        0
      • dinda says:

        aku pun tergelak sakan baca komen kucing ding dong hehehe

        0

        0
  14. Fika says:

    wahh best nyee….
    kami doakan semoga SCHAWAL berbahagia hingga ke syurga…
    aminnn :D

    0

    0
  15. zz annoying bastard says:

    Gambar no 3 nampak scha mcm takde kening la haha. After all, nice pictures. Semoga berbahagia.

    0

    0
  16. ayamgoreng says:

    scha ni jerawat dia suka ternak bawah mulut atas dagu ek.

    0

    0
    • Anonymous says:

      Jerawat bawah dagu tu selalunya sbb dia dtg period atau pun dia berak x lawas ada mslh penghadaman :)

      0

      0
  17. bunga_larangan says:

    betul ke Lisa Surihani merancang???why???

    0

    0
  18. embok ketum says:

    Seronok dorg….. Ntah bilalah aku nk dpt p sana

    0

    0
  19. fasha sendat says:

    xnpk seri pngantin pn…msti sbb awal da ramas2 scha dlu

    0

    0
    • Anonymous says:

      nampak sgt si fasha sendat nie x tahu menilai. Di hari pernikahan mrk sudah jelas sekali inai di jari merah menyala.itu tandanya mrk nie berseri2 di hari perkahwinan mrk.mgk kau belum kahwin @ kau dh kawin tp x berseri mcm mrk.kahkahkah….

      0

      0
  20. meeradriana says:

    untunglah..

    0

    0
  21. kiki says:

    Kau ni fasha sendat pandai aje ckp si awal tu dah ramas 2 si shca kan x pasal 2 awal saman kau baru tau apa pun doakan la yg terbaik wat scha &awal semoga perkahwinan mereka kekal hingga hujung nyawa amin….

    0

    0
  22. Kurus says:

    eh eh…
    bestnyer

    0

    0
  23. mak jemah says:

    baru nk honeymung ke?setahu mak jemah, diorang ni dh lama honeymung bagai.kantoi ngan mak jemah kat bangkok sebelum kawen.b2 je mak jemah tgk.

    0

    0
  24. Cik Noona says:

    Happy Honeymoon beb!!

    0

    0
  25. Aku Gay says:

    Alahhh, nyampah aku! Perlu ke nk show off pic2 honeymoon?? Geli mat aku tgok dorunk ni. Sebelum kawen dh g honeymoon pon die nih. So, xheran lah. Tnjuk pic honeymoon nk tiru lisa&yusri. Xsuke awal gay!

    0

    0
    • honeymoon says:

      mana tahu awal gay! ko pernah cuba ke dgn dia ? x perlu bandingkan dgn sesiapa.biarlah dia org nk tunjuk gambar honeymoon ke, apa ke tu hak dia org,suka hati dia orglah. x suka jgn tgk.mengata org tambah dosa..jd ‘GAY’ lagiiiii berdosa…

      0

      0
  26. ct cheery says:

    eh..scha dah tmbuh jerawat kat bwh bibir 2..hahaha

    0

    0
  27. Satu Syawal says:

    Gambar tengah “main” takde ke? Takkan gambar jln2 je nak tunjuk. Itu bukan honeymoon sebenar. Honeymoon sebenar ialah time “main” …… bosanlah tgk gambar camtu. Dah biasa sgt tgk.

    0

    0
    • '2' syawal says:

      tak semestinya honeymoon tu ‘MAIN’ je satu syawal! kalau setakat nk main tu kat rumah pun boleh.tak payah pergi jauh2. kalau dh bosan jgn tgk…hahahahahaha………..

      0

      0
  28. lady says:

    mmg dia org sama cantik sama padan. tp aku bkn lah fans lisa cuma aku tgk maybe sebab lisa & yusry kawen dia org kena tunda majlis dia org hari tue, klu perhatikan scha & awal nie terlalu publisitikan wedding dia org dari sebelum kawin sampai dah kawen skrg dah dkt sebln cite dia org jerk klu bukak tv bazir duit aku byr bil jerk tgk bnd yg berulang2 & dia org mcm nak beat lisa dgn yusry jer. klu tgk propaganza ayat awl “semua majlis berjalan lancar, meriah & GILANG GEMILANG” mak aihhh ayt bkn main bangga lagi.klu compare dgn statement lisa & yusry mmg korg akan nampak ape aku nampak!pastu awal tny “sudikan awk scha al yahya ikut sy blik rmh?” scha jawab “rmh awk kat mane?sy nak ddk area damansara jerk” ekeleh nak bergurau senda agak2 lah apesal tmpt lain tak leh ddk?hina?aku pun ddk damansara tp tak lah ade ape yg special sgt tmpt ni jam hari2 adelah.

    0

    0
    • chill says:

      Mula2 aku pun tak perasan and still think positive lagi tp bila ko ckp nie aku rase mmg btl sebab cara dia org wuarkan wedding dia org & d way dia org jwb soalan press mmg nampak “propa” tp aku doakan dia org happy sebab mmg sesuai cuma klu blh buang2 lah sikap riak & bersaing tue klu pd bnd baik (nak dpt award) ke tak ape lah jgk. aku nak add-on sket lg klu korg tgk seia sekata tue nampak sgt scha nie bengap sket sebab belajar biasa2 jerk nasib muka cun sebab bila ape2 jd kat dia selalunya dia ckp “i tak register mase tue” eh klu bnd kecik2 blh lah nak lambat bertindak klu bnd buruk contoh ade org nak ragut (bkn aku doakan) abes tu ko biar jerk tak lari or jerit?aduhhhh…senang cite aku setuju mmg bazir duit bayar bil astro jerk asik tgk muka dia org berulang2 kali kalah wedding prince william ok.

      0

      0
      • bobby says:

        SETUJU 100% dgn korang!aku langsung tka jelous tp kan mmg skrg dah kawen tp tak yah nak show off sgt lah kau pergi bali, bangkok semua same2 tak nak cite plk?siap berselisih dgn aku time kat klia!entah2 dah honeymoon awal2 (nama pun awal)!hahah huhuh heheh

        0

        0
    • Beca Lama says:

      Ntah la…aku yg keje kat damansara tu pun xtau la ape yg grand sgt tmpt tu….setakat ade IKEA je….lol bosan…lago best pasa karat kat ipoh nun….

      0

      0
    • lady '2' says:

      korang nie kan apa2 pun nk di pertikaikan.Stp butir bicara dr mrk ada saja yg x kena. Kalau sayalah, dia org nk bersanding di angkasa lepas sekali pun biarlah. Biarlah apa pun yg mrk nk ckp. Kita x rugi apa2 pun. Caranya senang saja suka tgk kalau x suka jgn tgk.x perlu nk di perbesarkan..Nielah sikap manusia.

      0

      0
  29. pape jelah says:

    setuju

    0

    0
  30. Anonymous says:

    bodo, nk tunjuk kat ko watpe?? ko letakla gmbr honeymoon ko tgh main kat BN ni…

    0

    0
  31. bosan ngn astro says:

    memang aku bayar astro nak tengok scha ngn awal je dok ulang tayang bepuluh kali bosan lah tolong lah astro cari cerita yang bernas sikit dpd dok ulang tayang menda sama hari2! !!!!!!!!!!

    0

    0
  32. hahaha says:

    apasal dowhh gmbr last tuu? wakakakakka! adeh awal awal..

    0

    0
  33. hehehe says:

    tahniha…aku tunggu bila lak scha nie umumkan berita kehamilan dia…

    0

    0
  34. Anonymous says:

    SCHA DAN AWAL TAHNIAH SEMOGA KEKAL HINGGA AKHIR HAYAT DAN CEPAT2 DPT BABY YG COMEL MCM MUKA AWAL DAN SCHA :)

    0

    0
  35. Aida elisya says:

    scha dan awal tahniah semoga kekal hingga akhir hayat dan cpt2 dpt baby yg comel mcm muka scha dan awal:)

    0

    0
  36. scha si hidung kembang says:

    ala dorg ni xkn nk anak lg arr…jenis nk enjoy dua2 dulu…nk berkepit2 dulu…tgk si awal 2 dh la…

    0

    0
  37. wak kentos says:

    lepas ni jangan lupa berbulan madu di Kota Suci Makkah.. Kota yang menjadi kebanggaan seluruh umat Islam dari dahulu dan InsyaAllah sehingga hari kiamat kelak….

    0

    0
  38. takmo gedikx says:

    kalaupun fasha bunting pelamin…bukan jejai yang hebat…ALLAH tu yang MAHA HEBAT!!!…INGAT ye….REZEKI tu dtg dari DIA~~ semoga scha dan awal dikurniakan zuriat…cepat ke lambat…kita hanya mampu berusaha DIA yang menentukannya……….

    0

    0
    • Anonymous says:

      eeemmmm..peliknya.kawin 2 minggu tapi dh hamil satu minggu lebih.heran2…yg dh berumah tangga tentu faham yg belum berumah tangga kena belajar faham.mmg rezeki tu dr ‘ALLAH’ tp kena renungkan juga.x perlu aibkan org.

      0

      0
  39. pompuan says:

    cumel nya la scha ni. tak pakai make up pun lawo. kalo la aku lawo mcmni, buleh jadi retis. takpo la muka tak lawa duk ofis makan gaji ja, makan hati tgk retis jalan2 ‘obersee’. 10 tahun kerja lom tentu dapat boleh g sana lagi huhuhuhu

    0

    0
  40. malas says:

    Rasanya gambar dorg bercuti sama2 kat Bali dulu lg ada aura ‘honeymoon’. Nih mcm gambar2 iklan travel channel jek

    0

    0
  41. saya anak malaysia says:

    ape la komen2 bodoh yang keluar kat post honeymoon ni..lucah pun ade..nampak sgt budak2 sekolah yg komen..ingat mengandung ke tak tu semua rezeki Allah nak bg bukan kira hebat ke power ke..malu la baca budak2 xde IQ ni tulis..puihhhh

    0

    0
  42. maxmurray says:

    gotta say they truly got style..barulah x memalukan artis Malaysia bile g oversea..stailista lahhh!

    0

    0
  43. muunah says:

    aku geli tgk muka awal… dressing dia pun aku geli.. aku yg tak betul or mamat ni yg tak betul.. hahaha

    0

    0
  44. SI CANTIK says:

    scha x cntik…ak lg cntik..hahahahahaha

    0

    0
  45. comel giler says:

    Banyak betul duit artis ni.. asyik pi overseas jek..hahahhaa.. nak jadik artis gak le..wakakkaka

    0

    0
  46. Anonymous says:

    eh kenapa tak nampak inai scha lagi ? hari tu merah menyala..

    0

    0
  47. bella says:

    yg korang p ckap benda2 yg x tntu psal nie pehal ??!! mcm takde otak plak.. klau awal & scha nmpak komen2 korang nie…memang kna santit korang nie..

    0

    0