Written by Bella | October 1st, 2015

Baru-baru ini, pemain bola sepak JDT Safee Sali telah mengadakan majlis aqiqah buat anak perempuannya Shanika Salsabilla.

Memang cukup comel Shanika ini, untuk pengetahuan ini adalah anak pertama beliau bersama isteri keduanya yang berasal daripada Indonesia.

Sebelum ini, Safee pernah mendirikan rumah tangga pada 2007 dan dikurniakan dua anak perempuan dari perkahwinan pertamanya yang kini masing-masing berusia 7 dan 5 tahun.

Buat pembaca BeautifulNara dan peminat Safee Sali berikut kami sertakan beberapa lagi foto terkini Shanika Salsabilla.

36 responses to (5 FOTO TERKINI) Shanika Salsabilla Anak Perempuan Safee Sali

  1. NANA says:

    kesian baju bini si safee…menderita…sendat sampai nk tetas. kan elok kalo letak gambar muka je tak pon gmbr baby semata…xde la jd bhn kutukan.

    0

    0
    • Amoi Cantik says:

      Baru lahirkan anak…badan pun belum susut lagi…tak payah lah pakai baju sendat2.

      0

      0
      • amoi says:

        korg mcm x fhm plak..haha..dia ak tunjuk la tu yg lepas branak bdn dah selim..hakikat aku kesian dkt baju tu..mcm mintak nyawa sbb sendat sgt!

        0

        0
    • Kiah Jual Tart Nenas says:

      OMG! aku simpati sgt dkt baju wife dia. klu baju tu bnyawa, kompom dh tjerit2 minta tolong!! dasar tak sedar diri minah indon ni!

      0

      0
  2. aliah says:

    The moral is…pakai lah baju longgar mgikut syariat islam utk muslimah..supaya anda tidak akan mjd kutukan manusia…

    0

    0
    • minah jambu says:

      memang betol kau cakap tu aliah…dh bertudung pastu bini dia badan gemok perot pulak berlapis macm kueh lapis ada hati pulak nk pakai baju ketat macm ziana zain sungguh tak patut kan ?

      0

      0
    • anon says:

      Masa akikah anak che ta n zain, che ta pakai sendat and dedah bahu takde pulak yg kondem.
      yg kutuk kata dia tak slim tu, samalah dgn fasha. kenapa tak kutuk fasha hari tu…

      0

      0
  3. kasar bahasa says:

    Gambar we are champions tu official daripada JDT ke? Kenapa English bersepai? Tsk tsk tsk. Kalau official poster ambik la orang pandai bahasa sikit. Kalau tak official, takpe try lagi.

    0

    0
  4. Wooottt says:

    Jgn ko ikut prangai kmbo tu ye..buat ank tau tp nfkah xbg.nk bg nfkah ank pn kne mryu .bodoh punye olang.aq ade tgk sdutan jejak warriors tu..kjar pmain2 mlysia.btul ke tu..lyak ke d pnggil warriors??jejak kepelee sajak leee.main tah hape2,ade ati d pnggil warriors.

    0

    0
  5. marissa malisya says:

    Ya Ampun… Bj Nya.. Waduh2.. Hbis T’keluar Benjolan2 Nya.. Ngeri Aku Lihat.. Salah Posing Bisa T’bure Benang Nya Ituh.. Dasar Perampas.. Aku Pn Enggak Suka..

    0

    0
  6. Anonymous says:

    lelaki di beri kepercayaan oleh isteri mencari rezeki tapi menyundal di indon. lupa anak bini, sebab gelap mata oleh duit. nanti anak kau akan rasa macam mana isteri kau dulu kau buat. bersabar ya safee, apa kau buat nanti itu yang kau dapat

    0

    0
    • minah jambu says:

      memang betol minah jambu sokong ngan kau anon 8:00 safee ni tingalkn bini dia bulat2 aje kan kesian ngan anak2 dia..safee ada kasi duit nafkah tk ngan anak2 dia ? pompan macm gini dia nkan kerakyatan je ..selalu Nye dorang bukan Nye suka betol2 dorang eksen2 suka aje pasal safee dia pemain bola ada duit tu yg dia kejar2kn..muka koyak tkpe asalkn dapat kawin n dapat kerakyatan ..nanti bila dh dapat ape yg diaorang nak nanti diaorang akan cari pasal salah silap diaorang akan tingalkn laki diaorang n mintak di ceraikn ..safee kalau dia tak kasi nafkah ngan anak2 dari perkahwinan yg pertama dia besar kemungkinan akan terjadi perkara sebegidi pada diri dia ..Adios !

      0

      0
  7. mimi says:

    Gambar dalam frem tu dh di edit banyak biar nmpak slim gitu….kelass….

    0

    0
  8. yna macaspac says:

    dulu minat dia… serius… tapi ada sekali tu sekitar bulan April kalau x silap.. ada terserempak dgn dia & bini dia dkt cafe Hotel Sri Malaysia Larkin.. bapak aku yg umur 68 tahun bgn dpd kerusi n tegur dia.. dengan muka macam cilaka, dia pndang n trus blah… juz 1 words… dia mmg sangat SOMBONG….

    0

    0
  9. rianda says:

    Alang2 nak cari bini no 2 .. x boleh ke cari yang muka semenggah sikit? buat rugi je. indon pun ramai yang cantik2 ok. ni stok muka bibik je aissskkkkk rugi smpai bercerai bini pertama.

    0

    0
    • minah jambu says:

      safee ni dia suka pompan yg jamban besarrr bini dia dulu jamban kecik jadi dia kasi cerai laaa

      0

      0
  10. pikah says:

    korang nihh ponnn bella ni tulis news ni sebabnya ada gambar pompuan safee pakai baju ketat sendat tu, kan baby dah lahir lama nak tunjuk buat apa nye lagii. ni nak tengok komen2 korang yang berbaur jahat tu,

    0

    0
  11. jejai says:

    ala…sama la tu, safee pn apa kurangnye bkn hensem pn, stok muka pecah rumah jer

    0

    0
  12. Anonymous says:

    ishhhh…buruknya gmbr bini dia y bajunya sendat mendat tu…safee ni klau alang2 nk cari bini no 2 cri le y lawo sikit ke…ni aku tengok dh ghupa mak cik2 jer..wat rugi jer..agk pompuan indon dh x ad y lawo lagi ke?

    0

    0
  13. Anonymous says:

    Dah tau baru lepas bersalin n body belum back to normal before pregnant, pakai la baju tang longgar sikit. Baju kurung kan ada, selesa lagi.. Kesian sgt tgk sampai dah macam ‘karung cempedak’ dah.. Salah duduk, confirm terburai baju tu.. Nauzubillah..

    0

    0
  14. Anonymous says:

    ni kena nasi kangkang ke mcmmana ni?..tuptup ada bini indon plak…kene bomoh la tuh agaknya…haha

    0

    0
    • minah jambu says:

      mungkin jugak laa kalau tk tkan safee kasi cerai dia punye bini secara URGENT pulak tu cian kan bini dia..nanti kau safe nantiii bini kau yg jamban besar indon ni yg akan main kan kau balek just wait n see…

      0

      0
  15. Jambu says:

    Aku sndri penah terserempak kat restoren mak teh nong chik jb.mmg aku mcm nak tampar je muka dia ni..msa mkn tghari mmg ramai n meja penuh.kebetulan mangkuk ni n bbrpa pmain jdt mkn n dh nk bangun.so aku tnye bleh ktorg dduk ..dgn muka selamba dia bngun dgn bini indon ni la…sepatah pon xjwb muka bajet bgus blah…bodoh je aku tgk…n tetiba safiq rahim yg jwb..duduk la kak..ktorg dh sdh mkn…blagaknya mangkuk nk mcm la dia pemain MU…

    0

    0
  16. mak c kina says:

    aku faham la part badan besar tu…bkn hari ni beranak,esk dah slim…tp klu dah tau mcm belon,pakai la bju yg sesaiz…byk dress/jubah yg cntk khas utk big size…yg rse kurus sgt tu nape la..ke bju nikah,nak save bajet..

    0

    0
  17. God says:

    korang ni sy x sangka kalian orang melayu hanya pandai menghujat saja. sekolah tinggi pon buat hujat ke, x elok lah. makaseh bye.

    0

    0