Written by Bella | September 9th, 2016

Beberapa hari lepas, Neelofa telah pun selamat menjejakkan kaki di Tanah Suci Mekah untuk menunaikan ibadah haji bersama ibunya, Noor Kartini Noor Mohamed dan bapa tirinya, Abdul Hakim Khan.

Neelofa sempat berkongsi dengan peminat mengenai ibadah hajinya itu menerusi beberapa foto yang di muat naik oleh beliau di akaun Instagram miliknya.

Untuk pengetahuan anda, Neelofa sebenarnya ditemani juga oleh bekas isteri Datuk Eizlan Yusof iaitu Vie Shantie Khan yang merupakan teman sebiliknya di Mekah.

Semoga Neelofa mendapat haji yang mabrur dan dapat menjalankan ibadahnya dengan lancar.

Jom kita lihat beberapa lagi foto Neelofa di Tanah Suci Mekah dengan membaca entri ini sepenuhnya.

71 responses to (5 FOTO) Neelofa Di Tanah Suci Mekah Tunaikan Ibadah Haji

  1. melati says:

    Muka pucat x makeup. X lah secantik mana…

    0

    0
  2. Sue says:

    Lepas ni jgn pulang dok sibok dgn cerita cari laki. Buat malu je…ubahlah ye!

    0

    0
  3. melati says:

    Neelofa tgh tgk saper2 jual tudung Ciplak dia..!!! kakakaka…camner dia pujuk org TH entah lew..!! cepat jew dpt kouta..??? saya tgk jeww cara Neelofa berniaga , nampak sgt jenis peniaga yg takder Duit..!! just Bergambar dgn Pegawai KPDNKK & Matrade pastu propa nk tangkap kilang kt obersi lah brg tiruan lah…!!! berModal kan air liur..!! memalukan ..!!! lihat cara Dato Vida & Dato Aliff siap taja dlm TV ..baru lew btol..!!! pernah kew Dato Vida bergambo dgn Pegawai Gomen pastu propa2 sana sini tu jew…..Neelofa taja aper? nk taja pokcik2 KPDNKK gi Vietnam pon sonyap jew sampai sekarang..!!! Low Class btol Neelofa ni , just bergambar dgn pegawai Gomen pastu propa jew…( Modal Air Liur) tapi ckp juta2..!! Neelofa kalau awak baca ni satu jew saya nk ckp ..!!! PUNGKOK HANG…!! wakakakaakaaa

    0

    0
    • Amoi says:

      Orang hati hitam je tulis macam ni .. Orang hati baik tulis baik baik je moga murah rezeki . Sekarang pon rezeki dia banyak dapat pergi tempat suci pon dapat duduk tempat best . Kau duduk mengadap laptop je kerja nak maki orang ???

      1

      0
      • melati says:

        byk nya Mangkok2 ayun yg tolong cover Neelofa ni….Org kaya takder nya nk kater dia ader juta2…..dia taja kt ASTRO pun org dh tahu..Tapi Neelofa bukan Taja tapi berkerja kt Astro …pikiaq sendiri lah weeeiiiii…..wakakakakakaaaaa

        0

        0
    • sedih says:

      ……apahal le ko ni…dah le miskin hina pulak…..
      apa lah yang ko nak sibuk dia tu lobi org TH tuk dptkan tempat ke Makkah…..org ada duit kot….ko ni jagan le nampak sangat ke buduhan dan kejahilan ko tu……mg ada special pakej tuk org yg ada duit lebih tuk ke sana……..
      sekurang-kurangnya….dia dah dapat jadi tetamu ALLAH…..dapat hidayah….tengok writing ko ni mmg nampak sangat ko ni mmg takdiberi hidayah…asik nk berdengki kat org je ni……..

      1

      0
      • melati says:

        byk nya Mangkok2 ayun yg tolong cover Neelofa ni….Org kaya takder nya nk kater dia ader juta2…..dia taja kt ASTRO pun org dh tahu..Tapi Neelofa bukan Taja tapi berkerja kt Astro …pikiaq sendiri lah weeeiiiii…..wakakakakakaaaaa

        0

        0
      • melati says:

        Sedih September 10, 2016 at 9:43 am….memang saya miskin hina ..tetap, naper lew bodoh tak dpt diajaq berapa byk org kaya tunggu giliran kt TH tu…tapi mereka semua jujur takder Lobi2 !! nk ke Mekkah pun lobi2 tu bukan ihklas..!!! memang sedih pun hidup ko…lain kali amik skit perkembangan semasa…!!! patut Allah ketat kan rezeki ko Yew..nickname Sedih tu…!!! kikikiki

        0

        0
        • Anonymous says:

          melati dia pergi dengan pakej yang paling mahal rm200k. kalau ko mampu ko pun boleh pergi tahun depan. simpan sikit kebodohan ko tu. jangan bercakap tentang benda yang ko tak tau. busuk hati

          1

          0
    • Im curious im curious im curious says:

      Ang ni nampak jelas sangat buruk perangai selayak nya beruk..sesuai sangat dengan ang la..orang tu bukan bagi susah ang pun yang ang dengki2 sangat dengan dia pasai pa berukkkkk..vangang

      0

      0
    • kentot says:

      melati ni memang anti lofa. Naelofa pergi haji guna pakej haji bukan nya muasasah yang kena ikut turn nak menunaikan haji. Business dia meletop dek non tu yang dapat pergi haji pakej vvip siap boleh bawa mak & ayah dia lagi. kau hado? Jangan iri hati dengan bangsa sendiri doakan yang baik-baik tak rugi.

      1

      0
    • kakjemah says:

      tabaik buat fitnah mcm tu..ni semua rezeki la. klu die pujuk pegawai TH tu baik mcm mana sekali pn..tp klu Allah kata blom rezeki die nk jd tetamu Allah tk dpt gak die pegi..nk jd tetamu Allah ni bkn mcm nk g Paris ke london ke tau. REZEKI.

      1

      0
  4. loyalmalaysian says:

    aku dah ckp dia mesti selfie bilik hotel dia…betul x ckp aku….typical girl..buat ibadah diam2 sudah la…gambar tu simpan la sendiri….entah knape aku x suka dia ni…

    0

    0
    • Anonymous says:

      because you have such a dirty heart. Tak suka diam diam je lah. Doakan org tu berubah jadi lebih baik instead you yg jadi lebih tak baik utk mengata org. May Allah bless you.

      0

      0
    • akuadalahaku says:

      awk tak suka sorang..10 orang lain pula tak suka awk…

      0

      0
    • Wartawang says:

      LA…BIOR LA KAT DIA. CAMERA DIA INSTA DIA.
      MCM KO N LAIN2 JUGAK GI MANA2 SELFIE BEZANYA XDE WARTAWAN PON NAK UPLOAD GAMBAR KAU N LAIN2 KAT BLOG!!!!.

      Wartawan kat malaysia ni mmg suka cedok2 cerita org dari insta.

      0

      0
  5. nok gebuzzz says:

    ibadah haji adalah satu ibadat,jadi x perlu nak berkongsi foto2 atau ape2 yg berkaitan dilaman sosial..lupakan seketika kerana nak focus pada ibadat …..semoga mendapat haji yg mabrur….

    0

    0
  6. anonymous says:

    posing mcm attention seeker..x suka kau lopak walaupun kau xda buat salah dgn aku….perasaan au naturale..

    nexttttt!!

    0

    0
    • Anonymous says:

      Busuk hati. Orang tu dapat pahala kat sana, yourself dapat berduyun dosa mengutuk org.

      Next..

      0

      0
      • anonymous says:

        yg kau emo apsal? kau amira ehh?
        jgn nak meroyan kat sini backing kakak sndiri.

        puiiii!

        0

        0
        • Anonymous says:

          Hehe kelakarla, awak tu yang emo. Tiba tiba nak pui.

          Takpe la semoga Allah mengampunkan dosa awak hari ni ok.

          Itu doa saya pada hari jumaat ni. :)

          0

          0
  7. messy says:

    Cantik :)

    0

    0
  8. syira says:

    haha…die dok berduyun2 pahala masuk kat rumah allah sana…korg kt sini dok x suka die lah ape lah..x salah pn die nk post gambar..die nak berkongsi dekat kita kat sini,,yang belum berkesempatan dijemput ke rumah allah…

    1

    0
  9. melati says:

    Biol Neelofa ni..!!!

    0

    0
  10. Kebaikan hari jumaat says:

    Tenang kannnn apabila menatap wajah orang yg tengah berada disana !! :) Nur disana terpancar sampai ke sini dan membuatkan orang berasa tenang …

    Jadi tak kira lah orng itu Memang putih melepap ke orang berkulit hitam ke orang langsung tak pakai mekap ke Keindahan wajah mereka jelas terpancar dan nampak cantik / tenang dipandang

    0

    0
  11. ikhlas says:

    Vie cantik..suka tengok..=)

    0

    0
  12. doubt... says:

    “hairan jugak cam mana si Vie nie boleh terselit dlm famiii silopa..?
    “mak cik nak tau…”
    meka ini same mother diff father ke…?

    0

    0
  13. saja tanya says:

    sapa kata depa tak mekap? tu yg ber eye liner tu bole ke.. saja nak tanya.. sebab saya rasa.. kat sana bkn nak melawa.. tapi nak beribadat. Bak kata sorang pengomen tu.. ada nur yg tersendiri.. eye liner tu salah satu nur ke? saja tanya.. jgn kecam saya okeh

    0

    0
  14. Anonymous says:

    hahaha…..yg baju hitam tuu mak lopak ke…trserlah kemongoliannya…

    0

    0
  15. haron says:

    Hanya yg kaya je dapat gi buat haji, yg pakcik makcik kat kampung tunngu sampai nak mati, nama tak naik2. Nilah keaddabn sekarang di malaysia, ada duit, ada kabel, kenal menteri semua boleh. Bawah UMNO inilah caranye untuk ke haji

    0

    0
    • Anonymous says:

      jemputan Allah.. Dah rezeki dia. siapa kita nak pertikaikan?

      0

      0
      • miss nona says:

        Dah rezeki Allah dia dpt tunaikan haji.
        Kalau DIA x izin, kabel camanapun x sampai jugak. Takde kena mengena dgn Umno ke.. Pas ke.. Najib ke.. antara syarat utk tunaikan haji dlm Islam ialah ‘mampu’.. dah dia mampu zahir batin.. siapa kita nak pertikaikan..mabrur ke x tu antara dia dgn Allah.. yg mengutuk bagai..tapi baca jugak crita cik lofa ni sampai abis.. siap boleh belek lagi dia pakai eyeliner ke x.. kelakar la korang..

        0

        0
    • loyalmalaysian says:

      bawah pakatan lagi la ko x naik2…entah2 tabung haji pon ditutup…jgn byk ckp…ingay DAP nak layan ko ke

      0

      0
    • Anonymous says:

      Rasanya ada je pakcik makcik dari kampong pergi haji. Cumanya diorang bukan celebrity or “kaya” (according to you), tu yang takde cerita pasal diorang keluar.

      0

      0
    • Amoi says:

      Pakcik haron menabung la sampai 100 k bleh la cepat sikit pergi. Mmg dah berbual dgn hamba allah ni bukan nelopak and bukan artis (orang kaya je) 100k boleh je pergi bila bila masa . Jangan la nak kutuk tp tak selidik pacakage tabung haji ye . Tak pon pergi la ikut quota raja raja ikot negeri . Saya beri pendapat je ye jgn nak emo emo tak tentu arah tanpa selidik bebalik nak salah kn umno la dap la pkr la . Adoi . Fanatic

      0

      0
    • Hoii says:

      lagi satuu.. dieorg ni bukan pergi ikut muassah, tapi pergi ikut package private.. TH travels.. package Private ok privateee… paham idok? yg makcik2 pakcik2 kg tunggu tu kuota muassasah.. ni Private… paham? nak ulang lg? Cari lah sendiri apa tu Muassasah… Yg private ni pulak byk category, nak yg RM40,000 ade, RM100,000 ade, RM200,000 ade… hoiii tak paha betul yg duk kata bodek lobi org TH nak pegi Haji… Package Private la hoiiiii… bukan Muassasah…

      0

      0
  16. Rajawali says:

    Siapa bakal permaisuri agong yg baru…? disember disember disember

    0

    0
  17. loyalmalaysian says:

    ingat org yg kutuk dia kat cni x pernah pegi sana ke? aku dah pergi ok…tahun depan nak pegi lagi…mana ade org jeles kat dia ni…cara dia tu yg org x suka…menunjuk2 sgt..

    0

    0
    • Anonymous says:

      tak suka tak perlu lah mengutuk, betul tak?

      kalau dah pergi haji tapi perangai still busuk mcm ni tak guna kan.

      dia nak menunjuk ke apa itu hak dia, soal dia dgn Allah. Tp dosa manusia sesama manusia yg mengutuk ni, hanya org itu sendiri yg boleh maafkan. fikir fikirkan lah.

      I think you are wise enough since dah sampai mekah dah pun.

      0

      0
    • Fido Dido says:

      Gaya bahasa mcm x pernah jejah kaki kt tanah suci mekah…insaflah…

      0

      0
  18. loyalmalaysian says:

    mcm x pernah mengutuk org la pulak…sucinya mengalahkan embun pagi…aku bukan mengutuk…bagi pendapat pon x boleh ke? ini negara demokrasi…ape salah yg salah diperbetulkan …nanti org berak kat depan umah ko…ko diam je la…jgn nak marah plak..

    0

    0
    • Anonymous says:

      Alhamdulillah, mungkin belum cukup suci tapi dari cara percakapan mungkin lebih suci dari hati awak.

      Yes negara demokrasi boleh bagi pendapat tapi sebagai orang islam, mungkin bahasa and hati boleh diperbaiki.

      Kalau demokrasi mungkin awak pun tak boleh marah saya bagi pendapat saya kan?
      It’s ok, mungkin hati awak tak tenang. My prayers will be with you. Semoga Allah mengampunkan dosa awak di hari Jumaat yang mulia ini.

      Amin.

      0

      0
    • Im curious im curious im curious says:

      pendapat ang tu mengutuk orang..memang x nampak gaya balik dari sana pun..rugi duit ang ja p..perangai still sampah

      0

      0
  19. $$$$ says:

    Nara. Ko dah xde citer lain.. aku rasa ramai lg artis yg g haji..

    0

    0
  20. kutikura says:

    Semoga khusyuk dalam mengerjakan ibadah haji dan memdapat haji mabrur.

    0

    0
  21. nadia says:

    Dia pergi dgn packaje swasta yg kalau pergi beberapa hari saja bayaran tu lebih rm100 ribu. Visa dia bukan melalui TH tapi terus dari kedutaan Arab Saudi.. Kan dia ada cakap dia dapat visa last minute.

    0

    0
  22. make up with wudhuk says:

    Kalo ko mati tpi xde gelaran hajjah..xberdosa pn..tp kalo mampu pergilah…. but rmai jer yg xmampu tpi dpt jemputan dri Allah..Allah Maha Adil..cthnya aku..tiba2 ada org sponsor buat umrah..seratus peratus ditanggung..tpi xheboh2 coz kami bkn selebriti..media sosial bkn dunia kami..

    0

    0
  23. sedeh nengok says:

    Sepatutnye bile dtg ke Rumah Allah fokus kn pada ibadah , mase mesti di isi dgn solat taubat byk2 qada solat2 yg pnah kite tinggalkn dulu , mengaji or berzikir tidak putus2 baek yg dtg bwat haji / umrah , fon smartfon kena simpan dulu !!! tapi kebanyakkn org skang bile pergi haji / umrah mcm pergi holiday !! Allahurobbi pikir2 kn lah !

    0

    0
  24. sarah says:

    assalamualaikum. kita manusia ni jangan cepat judge seseorang tu dari rupa paras dia or cara hidup dia. biar dia nak buat apa pun, itu hidup dia. kita jaga diri kita and our loved ones sudah. kita ni pun belum tentu dah cukup sempurna so stop all these please. take a step back and muhasabah diri. astaghfirullah..

    0

    0
  25. Anonymous says:

    Salam Abg Nara..nama ayah tiri Neelofa tu Halim..bukan Hakim :)

    0

    0
  26. Joyah sport says:

    Sekurang2 nye neelofa sanggup belanja Besar Nk pegi haji. Ko hadoooo?

    0

    0
  27. Anon says:

    Hmm sempat ke die nk bca doa peminat dia yg berpuluh ribu tu satu per satu..ye ye je nk bcakan.. Klau betul alhmdllh la

    0

    0
  28. haha says:

    Tu bkn bwat haji tu mkn angin …

    0

    0
  29. Azhan says:

    tahniah dah sampai ke sana

    0

    0