Written by Bella | December 22nd, 2015

Selama empat tahun Ashraf Muslim dan isteri pertamanya Noor Dayana menanti detik untuk dikurniakan dengan cahaya mata dan berkat kesabaran mereka berdua, Allah SWT telah mengurniakan seorang bayi lelaki apabila Dayana selamat melahirkan anak pertama mereka pada 10 Disember lepas.

Diberi nama Anas Ashraf Bin Mohd Ashraf, bayi tersebut tidak pernah lekang dengan senyuman. Malah, melihat wajahnya ketika tidur juga boleh membuatkan hati ini merasa sungguh tenang.

Jom layan 4 lagi foto Anas dengan membaca entri ini sepenuhnya.

27 responses to (5 FOTO) Anas Ashraf Anak Ashraf Muslim Dan Noor Dayana

  1. Pekerja Gomen says:

    Alaaaaaaa comelnyaaa

    0

    0
  2. Anonymous says:

    Comelnya… semoga menjadi anak yg soleh di masa hadapan.

    0

    0
  3. sfma says:

    Masya Allah.. Muka Dayana sungguh la Anas ni.

    0

    0
  4. Oolala says:

    Indah nye ciptaan Mu Ya Allah :)

    0

    0
  5. miss kepah says:

    copy paste dayana..alhamdulillah…im so happy for you dayana

    0

    0
  6. miss A says:

    comelnyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!

    0

    0
  7. Anonymous says:

    tahniah Dayana .. bolehlah mncurahkn kasih syg dn brmanja kt anak sepenuhnya pasni …

    aserap nk sebok ngn sakinah manjang lantak dia lah . “terima kasih sakinah isteriku sbb slalu sapot dayana ” PERLU KE KAU TULIS MCM TU KT IG PART NK ANNOUNCE DAYANA BERSALIN????’ mmpus ke kau klu ko ucap terima kasih tu kt dayana hah asrap????

    0

    0
    • Anonymous says:

      Xde kena mengena ngan ko so jgn bizibodi please…..,kecoh dol!!! Doa yg bebaik tuk mereka sekeluarga dah la.

      Btw,tahniah to both Dayana n Ashraf ;-)

      0

      0
  8. Melor says:

    Assalamualaikum baby anas. Selamat membesar. Nanti jaga ibu baik2 ya

    0

    0
  9. Anonymous says:

    Semoga anak ini menjadi kuat semangat dan tabah mengharungi kehidupan seperti ibunya..tahniah!

    0

    0
  10. Thniah says:

    Allah sntiasa brsama org yg sabar.thniah dyana.pasni ko x yah lh trhgeh2 ngn ank sakinah tu.curahkn dan ajr lh ank spt drimu..ttg sabar dn brkorban.psti ko mnang syg hnye prlu SABAR.

    1

    0
  11. anonymous says:

    alahai comellll.. copy paste muka dayana sungguh.. tahniah dayana n alhmdulillah atas penantian,kesabaran & ketabahan yang sangat hebattt..

    0

    0
  12. Anonymous says:

    semua gambar ini di upload oleh atuknya, tiada dari ashraf muslim! siapa penyokong ashraf muslim yang konon berlaku adil, mencintai dayana lihatlah pembohongannya, anak pun boleh lihat ketidakadilannya….. melebihi anak sakinah dari anak dayana…tak apa anas dan dayana yang penting doa dari orangramai dimakbulkan Allah. kamu berdua tidak di sayangi pun tak apa, tak perlu terhegeh2 mengharap kasihsayang ashraf, yang penting Allah sayang kamu… semoga Allah sentiasa melindungi kamu berdua dunia dan akhirat dan dari sifat riak, penipu, hipokrit.

    0

    0
    • Miss Fake says:

      Iyo, I baru lepas stalke si serap ni semalam kat ig
      Takdepun pic dia seronok ke apa, famili dayana tau yg rajin up pic baby
      Si serap mcm tak eksaited ke hapa

      Dayana n baby shomel.. aunty doakan chuols bahagia yer dan jadi anak yg soleh tau. demi ibumu yang banyak berkorban hati dan perasaan

      0

      0
  13. cik bunga says:

    ya Allah fitnah sungguh ya Ashraf muslim p umrah sblum dayana deliverd n then dia sdri pun sakit cemane nak sbuk update psl anak.klo stalk ig jgn alang2 baca trus caption ok

    0

    0
    • Anonymous says:

      cik bunga ashraf sudah balik lah… masa dayana bersalin…. tapi dayana bukanlah isteri yang dicintainya dan anak ini bukan yang dinanti2nya….. sebab setelah mengaibkan dayana, dgn mengatakan bahawa dayana sudah mendapat rawatan moden dan tradisional tapi tidak juga mengandung… nah sekarang ashraf stress sebab dayana boleh mengandung belum pun sampai 4 tahun kahwin…. lagi pun tiada perasaan excited dapat anak dari dayana….. cuma dari sakinah saja…sakinah saja satu2 nya isteri yang dicintainya….. entah siapa tahnik anak dayana ya…. kalau anak sakinah di upload sudah gambar riak yang anaknya ditahnik oleh ustaz zainal…

      0

      0
      • nasihat says:

        Kepada Anon:

        Ko rasa dengan kata-kata dalam tulisan ko ni boleh buat hati Dayana happy ke? kalau rasa betul-betul caring tentang dayana, sepatutnya ko tulis perkataan yang baik-baik..yang mengembirakn hati Dayana dan family..bersangka baikla anon…hidup rumahtangga orang lain kita tak tau selok belok, jangan semudah itu membuat fitnah, menulis sesuatu yang boleh melukakan hati orang lain..aku sebagai perempuan yang tiada kaitan lansung dengan mereka rasa tumpang gembira bila dapat tengok keharmonian rumahtangga mereka…bersangka baik dan doakan baik-baik sis…insyaAllah hati dan hidup kita pun akan tenang…

        0

        0
  14. pink says:

    berbijik2 muka diana..
    comel gilerr baby.. bibir cantikk

    0

    0
  15. tertipoooo says:

    tahniah ashraf, dayana dan sakinah! bahagia korang. jeles aku.

    aku dapat bini pun xberdara. dari luar manis. tutur kata menggoda. bertudung parida. anak imam masjid. tapi sadis aku tertipooo.

    mana mungkin cedera masa kecik !! selidik punya selidik ex-bf yang bedal. baru nak ngaku. punyala ex bf merayu-rayu nak bertanggungjawab. dia dengan slumber cakap aku bakal suami. kalau ku tau. xkn ku kahwin.

    tp xpe. bini kedua aku menepati citarasa. walaupun aku sakit ati. tp amanah tetap aku pikul smpi mati

    0

    0
    • Anonymous says:

      ha? ko kawen sbb nk koyakkan selaput dara tu je ke ? hazaaaabbbb .

      0

      0
      • tertipooo says:

        hahaha…

        dalam agama aku..cari yang DARA adalah lebih afdhal. xtau la ko.
        kalau anak perempuan ko xberdara nnt before die kawen harap ko xkesah..lol

        0

        0
        • Anonymous says:

          oh ko agama apa eh , Rasullullah s.a.w kawin ngn janda elok je xde pun kecoh smpi nk heboh sana sini kecewa sbb xdpt koyakkan selaput dara .

          tetiba mnyumpah anak perempuan org pulak dah , sah lelaki jenis hauk jenis yg suka menghina org sehina hinanya acah acah diri xpernah buat silap , ahhhh malam pertama ko dgn bini pertama dulu pun ko dah BEDAL kan kan kan , dara x dara . at least ex laki dia nk bertanggungjawab , ko mcm sampah dah kawin ank org , kisah lama ,selaput punya pasal ko malukan aibkan dia sana sini , ntah ko ceraikan , ko abaikan dia , ko kawin anak dara lain pasal ketagih selaput dara .

          HAZAAAAAB

          0

          0
        • tertipoooo says:

          mental ape anon?

          kahwin psl pilihan ibu. siapa ibu pilih pun anak turutkan. tp siapa sangka ada cerita. ko mana tau aku bedal x bedal? aku cerita habes ke? rsnya x kot.

          jgn cite zaman rasullullah saw. itu dah terang janda. ummi mukminin. jgn sama dengan aku. xkan sama dan pernah sama.

          ada aku ckp aku ceraikan? bukan ketagih dara. tapi x usah berbohong. xkn nak cerita semua kot kat anon.

          exbf nak dia balik tp dia ckp dia dah kawen. after marriage, aku offer kalau die nak balik dgn exbf die. aku xnk die kenang kisah silam die sebab bukan jauh pun rumah. sebelah taman! tp die nak stay n izin aku menikah dgn pilihan aku jika aku ada!

          so, anon xyah propa. yup, aku ckp aku nyesal kahwin tp aku percaya. ni kerja tuhan pasti ada hikmah.

          xpela anon. u such modern women. andaikata anak ko kene kecam dengan menantu lepas bgn besok pg lepas sanding. mengamuk. jgn marahkan menantu plak “xde dara pun nak kecoooooohhhhh”. jenis bangsa backup benda salah. mmg kelaut la umat ni.

          aku xpenah aibkan bini aku. aku dia dan bf die shj yg tau!

          so anon, jgn jd bangsa backup benda salah. cukupla mental liberal bodoh ni.

          ape ko ckp..nnt ko akan diuji..ms tu aku nak tgk ko ulang baik ko cakap…

          “kahwin sbb nak koyakkan selaput ke” hazaaaaaaabbbbb

          0

          0
        • Anonymous says:

          udoh leeee , bersungguh bukak citer kat beautipulnara ni apahal ??? ye lah hina sgtla jijik sgtlah tahi sgtlah bini first ko tu sbb takde dara . pegilah pungpang sana sini tuntut selaput dara tu , nk twist cerita pilihan mak konon , pastu malam pertama x bedal konon , ko x suke bini 1st ckp je la xsuke , nk justify perbuatan ko nk kawin lg satu cakap je lahhhhh .

          beriye menyumpah anak org , jgn kene keturunan sndiri sudahhhh

          0

          0
        • hihihihihiii says:

          tertipoooo

          patut la ko tertipu… teruk nau

          menyampah adalah baca cite ko….mcm ko tu bagus…

          0

          0
  16. Anonymous says:

    Taniah Dayana…

    0

    0