Written by Bella | March 21st, 2016

Agak lama kita tidak dengar khabar aktor Shah Jaszle, dalam diam rupa-rupanya beliau sudah bergelar bapa apabila isterinya Hanis Husna selamat melahirkan anak sulung mereka.

Walaubagaimanapun tidak diketahui bila anak mereka dilahirkan. Setakat ini nama anaknya yang kami tahu ialah Alana.

Wajah Alana tidak kami nafikan memang comel betul lah dan seiras dengan bapanya. Hehe.

Jom lihat beberapa lagi foto anak perempuan Shah Jaszle dengan membaca entri ini sepenuhnya.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

49 responses to (5 FOTO) Anak Perempuan Shah Jaszle

  1. Rozita Aby says:

    Jangan kata ada da ada anak, dia dah kahwin pun aku tak tahu.

    Oh dear. I need to study less.

    Anyway, beautiful baby. Jaga elok2 naaaa.

    0

    0
    • Muz says:

      Ku ingatkan cinapek mana la bini dia tadi.
      Seksi naw naw!
      Well, at least diorg jaga dan simpan baby tu.
      Yg da lepas tu lepas la, hrp boleh jadi mak bpk yg baik..

      0

      0
    • JEJAI LELAKI MISKIN KETE JE BESAR says:

      LAJU BESAR BABY SKRG KAN ?? MAK BLM HBS HONEYMOON, BABY DH SETAHUN , COMEYYYY

      0

      0
    • liotrj says:

      apa nak heran. masa diorang nikah pun wife dia nampak mcm pregnant. biarlah diorang. janji diorang kawin, tak buang anak. tu dosa diorang dgn Allah.

      0

      0
  2. Anonymous says:

    Anak dia mcm dah besar? Like seriosly? September 4 bulan..bulan feb bersalin and now baby boleh duduk??

    0

    0
  3. queen says:

    good night

    0

    0
  4. Anonymous says:

    kesian anaknya….. kalau lelaki tak apa juga…….. ini perempuan, cepatnya membesar anak zaman sekarang…. hai lah retis … shah, carilah bekas2 perempuan yang kau pakai mana tau ada tertinggal benih yang sudah tumbuh dan membesar, takut kalau lelaki terkahwin adik beradik…….. tekejut emak shah

    0

    0
    • minah jambu terlajak habis says:

      kalau budak tu anak haram pon kau peduli happe ! tk ada kena mengena ngan kau….besar kemungkinan kau yg ahli neraka yg sebenar Nye…good luck..

      0

      0
  5. zaza says:

    kawen 1 mei.. dh besar anaknya..erm erm

    0

    0
  6. cik jah says:

    apa nak dihairankan.. semua orang tau macam mana shah jaszle ni.. its an open secret..

    cuma satu lah yg boleh dipuji.. dia dan isteri menjaga kandungan, melahirkan anak dan membesarkan amanah Allah ni dengan baik..

    kalau lah benar seperti apa yg kita semua fikir tentang kelahiran anak ini, sekurang2nya masih ada naluri kemanusiaan dan takutkan Allah dlm hati dia dan isteri. anugerah ini tidak diabaikan, tidak dibuang..

    doakanlah pasangan ini agar mendapat hidayah dan menjadi bertambah baik dari sehari ke sehari yg lain.

    0

    0
    • makEnon says:

      Tapi bukan nikah diorang dikira tidak sah? Kalau betul perempuan tu mengandung masa diorang nikah lah…kan?

      0

      0
  7. Anonymous says:

    admin..delete la post ni. diorang pon da hepi.

    0

    0
  8. Anonymous says:

    admin…delete la post nie. diorang pon da hepi… kita doakan baik2. dulu die buat slh. semua manusia lakukan kesilapan.

    0

    0
  9. Anonymous says:

    Comel baby. Tahniah. Tak perlu keluarkan calculator n sampoa bagai. Kalau sungguh diaorg buat kesalahan, antara dia n Allah swt. Yang penting, the baby is innocent.

    0

    0
    • miss kepah says:

      tah..dah komen ayat spekulasi mcm2,siap tulis tarikh, pastu gigih kira2 kalkulator, boleh pulak kat belakang ayat tu tulis “takpe, berzangka baik sajelah, husnudzon”..

      husnuzon pale hotak kau

      p/s: ari ni kita becakap tentang dosa orang lain, jgn pulak esok dosa kita plak disebut2 ye…stiap kita ni ada dosa tau cuma org tau tak tau je..

      1

      0
  10. FMM says:

    Apela semua org ni. Betul ke tak apa dia buat antara dia dgn tuhan la..
    ape nak sebut sebut dia kawin bila bagai. benda dah lepas sekurang kurangnya dia tau silap dia dan nak betulkan dgn berkahwin.

    0

    0
  11. xperlu menjoyah says:

    ni la mentaliti yg menyebabkan ramai org buang baby merata2…asalkan diorang jaga baby tu leklok sudah la…bukan nak galakkan zina tp why perlu nak ungkit?diorang pun dah kawen…yg sudah tu sudah la…nasib diorang dah tau…nasib kita,anak2 kita belom tau lg…better bg sokongan dari perli2 camtu…kalo diorang buang/bunuh baby tu pun korang kutuk jgk…ntah ape yg korang nak pun xtau…

    0

    0
  12. xperlu menjoyah says:

    ni la mentaliti yg menyebabkan ramai org buang baby merata2…asalkan diorang jaga baby tu leklok sudah la…bukan nak galakkan zina tp why perlu nak ungkit?diorang pun dah kawen…yg sudah tu sudah la…nasib diorang dah tau…nasib kita,anak2 kita belom tau lg…better bg sokongan dari perli2 camtu…kalo diorang buang/bunuh baby tu pun korang kutuk jgk…ntah ape yg korang nak pun xtau….

    0

    0
  13. Anonymous says:

    konfem ke anak dia???kawan aku ramai yang kawin tapi lambat dapat anak..sebab teringin so anak2 kawan anak2 buah pun diorang buat anak sendiri angkut bawak balik bagai..tunggu je pengakuan dari tuan punya badan kalu betul anak dia..BN ni tak takut dosa ke???jangan sebab mengejar wang & rating sampai xkenal dosa pahala

    0

    0
  14. Anonymous says:

    Kejinya keje pengomen sini. Bukan nak ucap tahniah or doakan yang baik-baik, sebaliknya terus kuar calculator nak kira bulan orang beranak. Anak tu tak bersalah sampai korang sebut anak haram etc. She’s just a child. Sedap je mulut buka fitnah.

    0

    0
  15. makcik nak pesan... says:

    kepada beautifulnara, apa kata ko letak gosip yang sedap mata membaca je, cite2 gini xyah kot.

    0

    0
  16. Anonymous says:

    ini anak angkat , supaya cepat dapat baby dia dan isteri pelihara budak ni, nanti macam ashraf muslim belum sampai 2 tahun kawin lain, babynya di rumah tidak boleh bawa keluar belum sampai 2 bulan sekarang kan muslim panas baby nanti kena heatstroke

    0

    0
  17. Anonymous says:

    delete post ni. cian kat bb tu. bila besar nant.

    0

    0
  18. Anonymous says:

    Eiiiii rupanya banyak betul ustajah dan ustaz jadian kat malaysia ni eh???

    Bila orang buang anak korg bising memekak mcm paria…
    Bila diorg simpan dan besarkan kandungan tu dan jaga anak tu elok elok pon korang memekak mcm paria jugak?

    ape kebodoh nau nauuuu la!

    siap kira lagi bila kawin bila beranak….

    mmg dasar tempayan…hati busuk betul! seboleh boleh nk KOREK AIB orang…

    0

    0
  19. joyah says:

    dari perkiraan aku dari tarikh dia nikah…dorang nikah masa bini dia lepas melahirkan…skg baby tu dah 10 or 11 bulan.

    0

    0
  20. Anonymous says:

    lama betul shah mendalami ilmu agama….. penat dia sudahlah jaga bapanya, belajar agama lagi, pelihara anak angkat lagi sekarang syukur ada anak sendiri baru berapa bulan usia…….. cantik anak angkatnya…. anak kandung shah apa ya lelaki kah perempuan

    0

    0
  21. Anonymous says:

    dah2. Tgk jela takyah byk bunyik. Cute baby girl

    0

    0
  22. Anonymous says:

    HAHAHAHAHA………

    0

    0
  23. ... says:

    syukur baby lahir dengan selamat.. dijaga.. dibelai.. disayangi ibu dan bapa nya .

    stop negative comment untuk kebaikan kita semua.

    0

    0
  24. Concern says:

    Kalau dia nikah semasa isterinya mengandung..maka hukum nikah itu tidak sah..pls lah pejabat agama..take note perkara ni..kerana ianya melibatkan hukum dan keturunan..jika perkahwinan tak sah..n mereka bersama dan dikurniakan anak lagi.. maka anak itu juga hukumnya anak tidak sah hukum..
    hal ini amat merbahaya. bukan boleh dibuat main. Ustaz n Ustazah tolonglah pantau perkara ini. kerana melibatkan keturunan yang berpanjangan.

    Nauzubillah..Harap lah Artis ini kahwin slps dia melahirkan bayi tersebut..or tidak mengandung bayi tersebut untuk di bin kan dengan nama bapanya..

    Sila rujuk dengan Ustaz/Ustazah bertauliah. \

    0

    0
    • Anonymous says:

      sesedap rasa je jatuh hukum ye..sila timba ilmu lagi..xpun paling cepat google je

      0

      0
    • lalala says:

      awak mazhab mana, terpengarug dengan info2 facebook betul

      0

      0
    • Aku bukan ustazah tp byk baca says:

      Ikut Mazhab Syafie boleh berkahwin ketika mengandung. Cuma anak je tak boleh di bin arau binti dgn nama ayah jika dah masuk roh. Wallahualam

      0

      0
    • Tah la says:

      Tu kalau pompuan yg dia kawen tu bekas bini org yg tgh mengandung memang la haram ko nikah dia x abis edah lagi..

      0

      0
  25. Anonymous says:

    Eventhough tak suka mamat ni, tapi BN tolong la jangan up cerita macam ni. Membuka ruang untuk terlalu mengaibkan dan menjatuhkan maruah orang. Tak payah nak cakap ambil ikhtibar or ambil pengajaran dengan cerita diorang ni. Memasing yang kat sini dah besar panjang, dah boleh fikir baik buruk, boleh buat keputusan untuk hidup sendiri. Tak guna ambil ikhtibar dengan bukak aib orang.

    0

    0
  26. anona says:

    Kalau yer sekali pun, at least dorang tak putar alam cover cerita itu ini begitu begini.. diam diammmm jer, buat hal sendiri. bagus kan tu. Tak macam retis sorang tu dah kantoi tau sentap, pastu alasan konon mat salleh punya style tak macam melayu la bla bl bla pastu baru terhegeh2 upload video menyentuh perasaan whatever.

    0

    0
  27. manis says:

    Pernikahan ketika wanita mengandung adalah sah, cuma anak yg dikandung jika lahir kurang dari enam bulan tidak boleh di bin @ binti kan kepada suami ibunye(walaupun itu bapa kandungnye). Perkara dah lepas tak boleh patah balik. Klu mereka melakukan dosa dan bertaubat dengan bersungguh dan istiamah , tidak mustahil mereka adalah lebih baik dari mereka-mereka yg mengumpat atau mencaci di blok ni. Semoga ALLAH pelihara dan lindungi kita semua. Amin…

    0

    0
  28. NANA says:

    SESUAI LAH JADI PELAKON DUNIA. aku tak judge anak tak sah taraf tu dia tak salah pon. tapi aku paling benci manusia yg guna agama untuk ttp salah. dlu konon dh bertudung litup nk berhijab n berubah kearah kebaikan….yg si suami konon berenti berlakon sbb nk berlajar agama. tolong la. kalo tak cite korang dh terlanjur ada baby pon …diam je. bodoh la guna alasan bagang mcm tu.

    0

    0
  29. Anonymous says:

    Tu sebab dalam quran dah cakap ” jangan dekati zina”. Sekarang inilah akibatnya
    Apa2 pun baby tak salah. Tak patah ngko orang nak sibuk kira bila dia kawen, bila dia mengandung, bila dapat anak, bila baby boleh duduk berlari bagai.

    Orang yang bertaubat dari lakukan kesalahan lebih baik dari orang yg fikir dia suci dari kesalahan.

    0

    0
  30. E says:

    Kesian anak aku lahir 16 dec pun tak pandai duduk lagi . Baru tahu nak mengiring . Now 3month ++ :D

    0

    0