Written by Bella | August 12th, 2015

Fara Mendoza, nama yang sebelum ini tidak pernah kita tahu jadi popular kerana kes beliau mendakwa aktor Fizz Fairuz menggoda beliau menerusi aplikasi WeChat.

Sebenarnya Fara yang baru sahaja berusia 25 tahun ini adalah artis baharu naungan MIG Talent yang dimiliki oleh David Teo dan baru saja menamatkan kontraknya baru-baru ini. Fara  pernah muncul dalam beberapa drama sebagai watak pembantu .

Namun bukan itu yang kami ingin bicarakan. Kami ada mendapat beberapa foto panas dan seksi Fara ketika bersosial. Pergh, memang daring habis aksi beliau, siap comolot lagi.  Sebelum ini memang ramai pun yang mengatakan beliau ini memang seksi habis.

Ok, kami tak mahu lah komen lebih pasal perkara ni. Jom kita lihat foto-foto beliau ketika bersosial dengan membaca artikel ini sepenuh.

Its party time bebeh! Err air apa dalam gelas tu?

Muah ciked!

Abe-abe vape pun tak leh challenge i

Wangi leher you ni..perfume apa you pakai? Beli kat downtown ke..

im sexy and i know it..

99 responses to (5 FOTO) Aksi Panas Fara Mendoza Bersosial

  1. Anonymous says:

    buka aib org ni x bagus

    1

    0
    • One Direction says:

      I’m typing this with only one hand…ooohhh fap fap fap!!

      0

      0
      • Anonymous says:

        nanti kuar statement ” neh gmbr mase zaman jahiliah skrg i dh ok cket”. geli tgk gmbr..

        0

        0
        • Anonymous says:

          its not surprising kalau si mendoza bulldozer ni wild abis coz ramai pelakon2 melayu islam yg lainnya pun ramai yg wild dan ader gambar2 terlajak wild. berparti bersocial kepik sana sini ngan jantan baring atas katil terkankang terkekek berpeluk semua dah biasa tengok. she’s not the only 1. nanti bila dah nak kawin, tukar image pakai tudung bertukar image baru gadis suci. pas tu keluarkan statement itu gambar2 zaman jahiliah saya sekarang saya dah berhijrah………..

          0

          0
        • Anonymous says:

          actlly klu bab muka, cantik lg Almy..Pmpuan ni mekap tebal pun hnya dpt mncapai setakat rupe gitu je..klu bab bdn, almy nadia sama je dlu ngn dia malah dlu2 almy nadia punyalah kurus, ni lps brnk je naik which is sgt la normal bg pmpuan..motif nk tnjuk pujian laki almy pd dia kt 1msia?tah btl ke x tu laki almy, aku pn leh reka akaun. motifnya nk gtau org yg org puji bdn ko, ko xsdr diri ke smua pmpuan akn nmpk mantap bile pki seksi2 cmtu, sdr ke x brlmbak pmpun bdn cun2 gelakkn ko bile tgok muka n bdn ko yg tahap2 tu je tp nk kecoh2..Pmpuan cmni, muke nanhado mekap tebal gile, yela tahu kekurngn diri dn rse trcabar dgn kcntikan org lain, mulalah gigih nk up2 diri dgn hari2 brpkain mcm nk tlnjng pastu upload kt media sosial, trse laku bile org nk knl, cian, pdhl dia xtau org nk knl byk sbb, bkn sbb cinta atau syg je,,sbb diri tu ada unsur2 mcm pelacur2 ckt, jntn teruk mne yg xnk try…

          1

          0
      • Really?? says:

        Dah macam pompuan JALANG…. rambut karat…pakai contact lense warna…pakai baju sendat, sempit, terdedah, merokok, bercium mulut….
        Tahniah kepada FAMILY FARA yang telah menciptakan seorang JALANG !!!!
        Sure bangga mak bapak anaknya ARTIS JALANG….

        1

        1
    • Karim bin zema says:

      Mana satu farah mendoza?

      0

      0
      • kesian kat rmh tangga fiz fairuz..dah lah baru je dpt cahaya mata..ade pulak gosip murahan mcm ni..kalau nak banding dgn farah ni, aku rasa almy nadia 1000 kali ganda lagi baik..fiz fairuz pn blh pikir sendiri dgn siapa yg die susah senang dulu..rasanya tak ke mana gosip ke laut mcm ni

        0

        0
      • Anonymous says:

        farra mendosa tu yg tgh buat dosa tulah..

        0

        0
    • lolol says:

      MIG ni sape2 je la y die amek…sampah!

      0

      0
    • peah says:

      aku rasa ni dah mcm blog sampah, buka aib org sampai cmni sekali. ke kau benci kat fara mendoza bella oii ??

      0

      0
    • Mak Jemah says:

      BN ni tk bukak aib org pon…
      si FARA MENDOSA ni yg bukak aib diri sendiri…
      kalau bukan die yg upload gmb2 ni sape lg…so tanggungla sendiri!
      kalau tknk bace pasal aib2 org jgn bukak blog gossip yer adik2…

      KBAI

      0

      0
    • Abu Sufian says:

      Bohsia

      0

      0
    • Abu Sufian says:

      Bohsia xlaku

      0

      0
  2. ana says:

    buka aib org ni x elok

    0

    0
  3. Anonymous says:

    astagfirullahalazim…

    0

    0
  4. Anonymous says:

    dua alam gamaknya.. muka makeup tetap nmpk mcm maid2 hahaa.. nk perhatian kn.. dh separuh x fofular.. try la caras laki org.. kot2 nma bole jd top.. kesian.. nmpk murah sgt

    1

    0
  5. cik mek molek says:

    isteri elok2 ada…. yg ni jugakkkkkk kau nak layan………
    tgk pon dah tahu… luls

    0

    0
  6. mekap toba says:

    Wow..masih was2 lg..pompuan atau mknyah ni.muka suma serupa je.

    0

    0
  7. mira says:

    teori dia seksi…. laki itu mmg tergoda dan menggoda?

    0

    0
  8. Lollipop says:

    Cara dia sosial ini cam orang-orang boyan la lol.
    Kalau cam sosial circle cam marion caunter, siti saleha, fazura, lisa itu tak da la nampak cenggini lol xD

    1

    0
    • AmosYeeTheBest says:

      oi Singaporean balik singapore la komen kt blog Xiaxue tu… kat KL manede boyan busuk

      1

      0
      • Anonymous says:

        kau ingat org boyan hanya bertapak di singapore je ke..mereka bersepahh kt mana2lah oii..kt america australia united kingdom pulau boyan, klcc semua ada.dah beranak penak kau tahu..

        1

        0
    • Anonymous says:

      Orang boyan ker atau orang kampung yg dok duduk tepi perigi yg dok kedai kopi kampung baru masuk bandar……..

      0

      0
  9. mawar says:

    ni ker pompuan yg ngaku kononyer dgoda? atau dia yg menggoda? atau nak cari publisiti

    0

    0
  10. sotong hitam says:

    Insaflah …jgn suka buka aib org….boleh mati tak makan ker kalau tak buka aib org???

    0

    0
    • Anon says:

      aku tak dapat bygkan anak2 nara diberi makan hasil buka aib orang ni..

      0

      0
      • Sayang Melayu says:

        Kadang2 berita beautifulnara ni seronok juga, dapat tahu dan lihat siapa yang berkahwin, siapa yang dikurniakan zuriat, siapa yang telah berhijrah dan segala berita yang positif tentang perkembangan artis. Tetapi bila BN menggodek cungkil kesilapan dan aib kemudian menghebahkan, kan lagi tak baik tu…

        0

        0
  11. Apa apa je says:

    Maybe fizz fairuz tak jadi bawak shopping tu pasal dia xpose wechat kat public haha buruk nya perangai mcm bohsia pun ada ooopsss!! Jgn salah saya mengata yeeee~~kawan macamni ke emma maembong buat kawan? Baik putus kawan je haha.. sabar ye kak almy ?

    1

    0
  12. mama says:

    Hi nara .. Takyah la share pasal minah Rosak akhlak macam ni… U layan keluarkan cite pasal dia means dia menang publisiti la as yg dia harapkan masa dia expose bout fiz.. As artis should jadi role model utk org lain specially remaja tp ini Perosak bangsa n bad role model to anyone. Plus sesiapa yg amik dia jadi artis mmg otak letak lutut coz she’s non value langsung. Tolong la dissmis kan dia dr industri sebab dia ni nila yg boleh rosakkan susu .. Think !

    1

    0
  13. sitikus says:

    Huh…ko nak pemes sgt kannn…haaa mendapatlah ko…satu malaya tahu kebangangan ko…youre not only bimbo but ugly as well…gth

    1

    0
  14. Makhluk perosak dia ni... says:

    Helo produser2 film dan drama..kalo anda produser yg berakal dan berakhlak..jauhi dari ambik minah rabak ni utk berlakon film or drama anda.

    Kita sbg peminat dah tau gini cara hidupnya..kalo produser g ambik jgk minah rabak ni..nmpaknya bungkuslah film tu.rakyat mesia ni sgt sensitip tau bab2 akhlak retis ni.ini sah2 gadis murahan mana ntah yg masuk ke industri hiburan dan buat taikkkkkkk plak.nyah kau dari industri seni!!

    1

    0
  15. markonah says:

    macam pelacur je

    0

    0
  16. whyda says:

    tak baik sebar aib owg .. Allah da tetapkn,spe yg sebarkn aib owg , Allah akn sebarkn aib dye jge .. biar je la hal dye dgn fizz fairuz tu .. tu pn da jd aib dye da .. jgn la di tmbhkn lg .. tak baik ..

    0

    0
  17. aihh says:

    peha putih betul… imaginasi mesti ‘panta* pun putih juga… kalau dapat , memang best kena ‘plup plup’…

    0

    1
  18. nur kaseh says:

    Owhhh….tu gambar lama I la… Tak baik tau korek gambar lama I nie…
    ..

    0

    0
  19. Aku says:

    Bukan nara yg buka aib drg… Tapi drg nie yg buka aib sendri yg upload kan gambar2 tk senonoh…

    0

    0
  20. minah jambu says:

    ape pulak bukak aib orang ! dh memang prangai dorang ni macm gitu suka hepening ngan kawan2 dorang..

    0

    0
  21. mao says:

    kalaupun si fara nih nak fizz tu benti kacau kat wechat..awat x direct screenshot bagi kat almy trus? so skrg ni instead ko bukak aib fizz nahhh ade je yg rela hati tolong post gmbar2 so-sial ko..pasni mesti si fara ni bagi alasan cliche.. “tu gambar lama saya lah. ada orang nak sabotaj saya lah.” well tk de sape pun yg nak tanya tu gmbar lama ke baru la dow -.-

    1

    0
  22. sayalah fara mendoza says:

    hai jangan la kutuk saye.. baru teringin nak popular

    0

    0
  23. Anonymous says:

    kan aku dah ckp almy jauhhhhhhh cantik drpd prmpuan ni. btw, gmbr 2nd tu perempuan kat blkng tu ada pkai bju ke tak? tkt terslh tngk mata ni. ini soalan k, bukan tuduhan atau fitnah. aku tak fhm seronok sgt ke cium kaum sejns ni.. aku fikir jer dah geli apatah lg klu buat..ewwww!

    0

    0
  24. Shashaaaa says:

    Dress up style pun macam standard lorong haji taib ??

    1

    0
  25. rianda says:

    Nara ko simpan duit sspn utk anak2 ko n besarkan keluarga pakai duit hasil blog buka aib org ni ke? Kesian anak ko.
    *taip sambil scroll gosip lain. Lolz

    0

    0
  26. senget sangat kannnn says:

    bodo jugak la MIG ni…jenis taste pakaian cm nigger 80an…x lawa…harap produk keputihan …n lepas makeup pn, lvl amah2 jek…

    1

    0
    • akupunnkkutuk says:

      Yg xcantek selalunye pakai camni…nk tarik perhatian…cer wat research sket…coz org camni bukan taste org melayu…nigger bole la weiiii

      1

      0
  27. berbulu aku baca says:

    ayat Bella ni macam budak2. siap letak caption sendiri untuk setiap gambar pulak tu. geli pulak aku baca. macam mana Nara boleh ambik jadi penulis blog ni ntah.

    0

    0
    • relax ler small matter ... says:

      Caption tu mmg dah tersedia ade sbb ceduk dr blog lain …
      Bella lain kali edit dulu kay ..

      1

      0
      • Bella says:

        sebelum komen fikir dahulu :) caption itu adalah ori daripada kami..dan ada juga blog lain yang ceduk artikel baik dr BN atau portal hiburan lain..

        0

        1
      • aku lg berbulu ngn ko... says:

        pejadah ko ni mcm bagos lk puii laaa…tah pape ko hengat ni blog ape? blog ilmiah ikut ske ht bapak ko cmne nk caption ke nk citer ke?..dh trng2 ada nama penulis..msing2 ada cara sndiri ko hengat blog bapa ko smpikn hal kck caption kejadah pn ko nj jdkn isu? klu slh atau x berhemah atau fitnah2 buat citer tu aku boleh la trima lg..ni stakat caption yg skdr hav fun je, dn ku tgok bkn la ketadikaan sgt pun, yg ko hooveerr sgt ni dh knpe..ape hidup ko miserable sgt ke smpi benda bangang cmni nk kecoh..trng2 blog ent, pe nk heran..

        0

        0
    • Bella says:

      meh tulis blog :) tak perlu serius sangat rasanya ni pun blog gosip je..

      0

      0
    • berbulu aku baca says:

      dah bertahun dah aku tulis blog bella oii…tapi takde pun ayat budak2 macam ni.
      hakikatnya, memang entry yg bella tulis ntah ape2. ayat kelam kabut & macam budak2, ejaan salah. penulis lain kat blog ni tulis ok jer.
      memang ni blog gossip, tapi nara pun ada tulis kat atas tu : bergosip secara berhemah. ayat biar la sesuai sikit.
      & cara cakap “ni blog gosip jer” mcm keje x serius jer. take your job seriously ok.
      ni teguran. dah banyak dah aku tengok org komplen pasal bella kat komen. pls improve. lol.

      0

      0
      • Anonymous says:

        setuju..bella neh kuat menjawab.
        tak dapat terima teguran pn..tak reti nak perbaiki..makin ditegur makin banyak salahnye. neh keje tulis blog je. cube keje kat compony ape2, lame dah kena tendang, xde performance!
        ayat, tatabahasa selalu salah..

        0

        0
      • Bella says:

        hal kecil tak perlu nak besarkan caption pun dibuat secara santai

        0

        0
        • BOLEH BLAH.... says:

          BELLA, the fact of the matter is… your writing SUCKS BIG TIME !!!
          Go and do other job to earn an honest living…ELSE go and take up journalism courses !!! KO ingat setakat ketuk keyboard macam ayam patuk jagung, kau dah boleh tulis ruangan gossip ???
          ADA hati nak suruh orang BETULkan dia…piiiraaah… unless kau nak bayar kitaorang betulkan tulisan kau….

          0

          0
        • Bella says:

          kalau niat nak menegur dan sy ada buat salah boleh sahaja nyatakan kesalahan orang tu..inshaAllah boleh dibetulkan… :) buat apa nak bertegang urat marah-marah..hehe

          0

          0
        • Bella says:

          Blogger bukan wartawan kami hanya penyampai informasi

          0

          0
        • Anonymous says:

          bella neh..jgn acah2 good je.
          org dah lame tegur dah..ade betul kan?
          langsung takde improvement..
          asik salah menjang je..jgn pulak buat ayat ‘manusia biasa’ dah la..

          masuk toilet, melalak bhahaha

          0

          0
        • apa yg penting keje sama .... says:

          Nape gaduh2 ni … caption mcm tu belambak kat magazine hiburn dan blog2 dr luarngra utk gossip artis antrabngsa trutama hllywd. Klu baca magazine hiburn BI sama ada dlm atau luarngra … kan bnyk caption2 camtu. Biasa jer. Kite bace dr magazine elder sis kite2 dr dulu, bnyk caption rupe gitu ape?. Bab nahu2 dn tatatbhsa tu … kite x kesah sngt asalkan artikel tu kite paham. Lg pon blog gossip jer. Klu ilmiah mmg kite marah. Klu kak bella nahu dia kelaut dlm, x yah mara2, meh ramai2 gelakkn dia. Kat sini ramai cikgu dn Prof Bm ke?. Takut lak … garang2!.

          0

          0
        • apa yg penting keje sama .... says:

          Kak bella … apa kate gi kelas penulisan utk tambah ilmu akk jgk. Maklumlah grammar police ramai. Bnyk di buat di uni2 atau Dwn Bhsa. Prsatuan Penulis pon ade buat. Tak lama .. ada hnya bbrpa minggu jer utk mrk yg baru dan ada yg advnce kelas gak. Ada yg 2 , 3 hari pon ada. Akk gi tnya kekwn wartwn media mesti mrk tau. Klu akk dpt sijil blh ler jd part time free lance menulis kat mane2 lg. Blh jd penulis sarikata kat tv2 ke. Kdg2 mrk rekrut penulis baru. Saranan kite jer. Jgn mara ye. Kekwan kite bnyk buat part time. Masyuk ….

          0

          0
  28. Just sayin says:

    Ni bukan mendoza. Farah menDOSA patut hahah

    0

    0
  29. Farah mendosaa says:

    Feeling-feeling hot , jantan pakai lambo da pg kt awek tetek besar. Tu kebas laki org plk. Sbb da tkde duit nak sara hidup

    0

    0
  30. anon says:

    Bila siar kesah minah gedik ni, saje2 je dpt publisiti, skrg semua org dah kenal dia……kesian pulak almy.

    0

    0
  31. Zain Sardin says:

    untonglarrr saper yg dpt dia ni badan mantop

    0

    0
  32. anon says:

    HANYIRRRR

    0

    0
  33. dinda says:

    Eh yg pompuan yg bibir tebal tu bukan ke yg ada skandal ngan zaquan. Yang kantoi bebual kat we chat tu.. dia dan seangkatan duk bagi bunga utk player yg lawan ngn jdt.

    0

    0
  34. wak koyok says:

    aksi kalah jalang mix dgn sakai. tak bole blahhh

    0

    0
  35. aku says:

    PAROKKKK

    0

    0
  36. gurney jon says:

    tak baik buka aib org..dan sebarkn gossip wlpn ianya betul.. bgi pihak pmpuan ni mmg slah lh sbb bersosial scr xsihat, mendedahkan aurat etc. Tp abg nara pn sama bukak aib org n buat lman gossip mcm ni. sekali kt buat pd org, kat akhirat nnti Allah S.W.T bukak aib kt dpn semua..ataupn kat dunia

    0

    0
  37. Anonymous says:

    Fara ni anak saudare ramlah ram…ade iras iras siket mak saudare die…baca di google

    0

    0
  38. mendosa besar says:

    ni jenis touch and go …

    0

    0
  39. Anonymous says:

    Batak gile perempuan ni. Ni mesti jenis baru nak up. Poyo je lebih. Cheap.

    0

    0
  40. lollipop says:

    To Anonymous, I tak cakap pun, tak state langsung pun dimana asal boyan semua. Saya cuma maksudkan “boyan” dgn si dia ini. Yang awak nak marah sangat ini kenapa. Lain kali biar perkataan itu, ada sense dia apa yang awk nak ckp ok? :)

    0

    0
  41. Anonymous says:

    To Anonymous, yang awak nak

    0

    0
  42. nobodyuknow says:

    Ni betul2 karma comes n bite u in the face uolss!! I bet Fizz msg kata dia cun…dia layan lebih mengharapkan handbag skali tak dpt dpt…langsung ingat nk expose Fizz…langsung Fara yg kena expose…ouuuchhh!! Tell me where it hurts now bebeh!!! hahahaha

    0

    0
  43. unknown says:

    hahaha.. memang elok la ko dok dalam MIG tu.. sesuai sgt!

    0

    0
  44. Anonymous says:

    mana satu fara mendoza tu? muka semua sepesen je…

    0

    0
  45. donat o'conner says:

    ingatkan maid filipino mana la..

    0

    0
  46. jadah says:

    Pepek bau ikan kembung reput! Eew!

    0

    0
  47. ape2jelah says:

    well aku tak berpihak pada mana2. sebab si pompan tu pon melayan. cer tak melayan, benda2 camni xkan jadi. Tp aku pecaya kata2 pompan tu sebab kawan aku sendiri penah terkena dengan kegatalan si fizz ni. ajak pergi holiday berdua bagai.. naseb kawan aku tak melayan.. klo tak komfem jd mcm pompan ni..

    0

    0
  48. farah Bimbo says:

    Bila perempuan melayu jakun nak jadi ala2 orang barat yg tak beradap…jd mcm ni la. Perasan hot stuff la konon. Kesian la kat mak ayah dik.

    0

    0
  49. Devil says:

    Ni la org Malaysia, kesalahan orang lain kau nampak laju je. Bila negara nak maju kalau macam ni je? Kau kutuk orang yang buat salah tu macam kau ni malaikat. Manusia tak lari dari kesilapan, kau yang “tak pernah” buat salah ni bagilah nasihat, bukan kutuk, caci orang yg buat salah tu.

    0

    0
  50. wadoyok says:

    Cuba bayangkan…. minah ni rambut dia hitam, tak pakai make up dan no contact lens. Ko rase? Hado yg merecik tak?

    0

    0
  51. apa2 aje says:

    ni kisah mcm najib gak…yg sebar cerita disiasat habis-habisan,
    yang si pelaku….teros diam….senyap…seolah-olah tak bersalah….
    sedangkan si pelaku dah banyak kita dengar pasal buruk dia….
    Si pelaku lak laki org….klu pun perempuan ni xkena goda, kemungkinan perempuan lain….atau mungkin ada perempuan lain….
    Aku x menghentam perempuan ni….sebab ap….kadang2 kita kena ajar gak jantan yang berlagak suci depan bini ni…..
    supaya xlah isteri diperbodohkan….

    0

    0
  52. dikcik says:

    eh baru tengok entry nih…omg macam setan ja aku tengok…anak sapa la nih… kecik2 takmau mati dari besaq aibkan mak bapak!

    0

    0
  53. za says:

    Adooiii ko rupanyer last aku tinggal ko elok rupanya…dah ada Mendoza lak aper citernye nie,

    0

    0
  54. Tak kenal says:

    Aku rak kenal lah sape dia ni cyba nak bayang xleh bayang cita ape yang dia ni berlakon…xde clue…

    0

    0
  55. Masliza says:

    Kesian,nak popular cepat…asal orang kg baru senggarang dia ni..dulu keja cashier kat cc pekan rengit, kedai baju n byk jgak kedai la…dia ni kembar..kembar dia keja jurujual kat kedai perabot rengit.

    0

    0
  56. What i do not realize is in reality how you’re not
    really much more smartly-liked than you may be right now.
    You’re so intelligent. You already know therefore considerably in
    the case of this subject, made me in my view imagine it from so many varied
    angles. Its like women and men are not involved unless it is something to do with Girl gaga!
    Your own stuffs excellent. At all times handle it up!

    0

    0