Written by Bella | October 11th, 2015

Sejak Abby Abadi berkahwin dengan jejaka pilihan hatinya Jai Ezzany, kami lihat beliau semakin manja dan bahagia sangat. Ye lah, sudah lama bersendiri dan akhirnya berteman kembali memang leh berbunga-bunga perasaan dalam hati tu kan? Hehe..

Baru-baru ini, Abby dan Jai telah berbulan madu di Langkawi dan sempat untuk berkongsi beberapa foto semasa percutian mereka di pulau tersebut di Instagram.

Amboi memang romantis  habis lah, semoga kebahagiaan Abby dan suami kali ini kekal sehingga ke akhir hayat. InshaAllah.

Jom kita layan beberapa lagi foto bulan madu Abby Abadi dan Jai dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

39 responses to (5 FOTO) Abby Abadi & Jai Bulan Madu Di Langkawi

  1. Anonymous says:

    Hi abby makan kat mana tu?kat hotel ke? Tu kapir yg masak tu, jgn mkn, muntahkan balik oii!! #logikabbyabadi

    0

    0
    • Anonymous says:

      betol. lg pun dia x tahu..islam ke bkn yg masak dkt belakang tabir sana. bw periuk belanga masak sendiri je.

      0

      0
      • minah jambu says:

        jangan2 abby dh pon makan makanan yg sewaktu dengan Nye kt hotel sedap punye pasal telan aje la babtu gemok !

        0

        0
        • Mak Yam says:

          wuihhh, hebatnya…kalah anak dara berhoneymoon. semoga kekal hingga ke jannah.

          0

          0
        • Anonymous says:

          promote produk ker aper…..tu atas meja – umaima. Usta zahhhh punyer produk kan…….

          0

          0
        • Kaili Jannah Puak Kurdishian says:

          Bukan apa, start tak suka dia sbb byk ckp guna emosi dan kepala lutut dari ikut apa yg diajar nabi. Bila time dosa org mcm2 dia ckp, kena bala la apa la, tp bila pasal diri sendiri ? Senang ja dia jawab “Allah maha pengampun”. Time Sally Yen hina islam siap ckp mcm2 psl Nabi dia boleh plak back up Sally Yen and salahkan org laen kononnya “infidels” di Malaysia tk di expose dgn islam. Haih kalau nk tulis pnjang sgt. malas lah, sila google sendiri lahh

          0

          0
    • Nara says:

      Bukan nya benci kat Abby ni tapi lpas dia jdi ustazah jadian ni nyampah gila ngan dia.
      Bagi statement tak tentu psl, ckp tak srupa bikin..
      Tgk gmbar honeymoon die pun rase geli. Best lagi tgk gmba honeymoon ramona zamzam ngan laki Palestin dia..
      BN takyah nak over expose sgt psl Abby ni boleh tak?
      Tudung labuh tutup dada elok dah tapi mulut tu tak tutup spenuhnya lagi.. At least wardina sounds more civilized & tak kg.com cam Abby ni lahaiiii

      0

      0
  2. Anonymous says:

    Alhamdullilah…semoga bkekalan ke jannah….

    0

    0
    • Natasya Allysea says:

      Meluat aq ngan si ustazah mee segera nih.. waktu single ckp mengalah haters,, tup2 lpas kawen ni tros jadi @#$*!! Aq sndiri xtau camne nak ckp… #geli #geli #geli

      0

      0
  3. Anonymous says:

    Bahagianya….alhamdullilah….

    0

    0
  4. enot says:

    Dah rasa tiga jenis batang, mana yang best? Tapi yg kali sudah agak lohong kot. Tahun depan dah boring, cerai lepas tu cari le yg lain. Itulah lumrah kehidupan seorang ustazah mee segera

    0

    0
  5. Dee says:

    Confirmke yg prepare food tu semuanya muslim? Confirmke semua bahan tu bkn dr kilang non-muslim? Sila jwab please….

    0

    0
    • Anonymous says:

      Alah kau dgn arbakyah pun sama.mengada2..non muslimlah..muslimlah..yg penting halal..kalau nk semua muslim yg prepare mknn dok kat negeri arab saudi..mastautin kat sana ngok..

      0

      0
    • Aku says:

      Meh sini aku jawab kan… Ko tk yah lah jadi batu api nk ungkit2 smua… Dh bes pun tu topik.. Nie topik lain…Sekian terima kasi…

      0

      0
  6. Lara says:

    Bila bahagia jangan show off sangat, simpan sikit untuk diri sendiri jer. Esok2 bercakaran… orang tepuk tangan tengok free show. Nasihat orang berdentung-dentang dia ni.

    0

    0
  7. Anonymous says:

    Arbakyah..kenapa tak shopping dlm boat? agi seronok takde orng nampk..tgh laut lagi..hari tu shoppng atas katil..ni dlm boat..pasti best ya tak..

    0

    0
    • Chahaya says:

      xpenah sopim online lettew..sedih2..tau la ko x mampu..nak sopim online lam jamban pown bleh..

      0

      0
  8. cik piNgu says:

    TAZABARRRR NAK DAMAK…. AUUUUMMMM..AUUMMMMMMMMMMM..

    0

    0
  9. Lolita says:

    Adoiii perlu ke pegi bulan madu pun nak pakai sedondon kain beli sekayu? Mcm hari raya la plak.

    0

    0
    • Chahaya says:

      ko mesti xde stok2 baju camnie kan..tau la baju2 ko taraf2 pasar malam ja..nie baju dr meylana okeyh..hahaha..sedih ko neh..x up2date..

      0

      0
    • Chahaya says:

      Sedih ko neh..mesti ko stok baju2 pasar malam je kan..nie baju butik meylana okeyhh..hahaha..ke x penah cari stok2 baju tutup aurat camnie..

      0

      0
      • Anonymous says:

        kalau pakai tutup aurat tapi duk hina org pakai baju pasar malam pun tak guna. Lagi kafir dari kapir punya perangai duk hina2 org.

        0

        0
  10. zaza says:

    dapat laki pon kebuluq selfie..seswai sgt dah tu..

    0

    0
  11. Anonymous says:

    Suke hatila dia nk selfie ke pakai bj sedondon ke.ada kacau bontot korang ke?sibuk btul..

    0

    0
    • Mek Jah says:

      sbb dia ni mulut mcm puaka sbb tu org dok mengata mengutuk dia…understood anon???? hahah

      0

      0
      • Anonymous says:

        Abis tu mulut ko tu baik sgt ke?jgn suka sgt nk mengata org barangkali org yg ko kata tu lebih baik dr diri sendiri..

        0

        0
  12. syurga says:

    Tahniah abby,moga bahagia,sy harap semua jangan lah kutuk@ perli abby lagi…abby moga istiqomah dgn ISLAM yer till jannah!

    0

    0
  13. anon says:

    Nara, next time takyah siar kesah si perempuan miang ustazah celop ni, dah naik muak baca kesah2 mengarut dia ni. FYI, aku tak baca pn psl dia ni, komen terus je…

    0

    0
  14. Anonymous says:

    Asal pmpuan pkai tudung labuh bg komen je korg kata ustazah celup. Tolg la jgn nk malukn all the real ustazah kat sana. Patut istilah ustazah celop tu xpyah la nk digunakan lg. Dh mmg abby ni bkn ustazah…bg statement pn ikut ap yg dia rasa je. So xpyah la nk guna istilah celop2 lg.

    0

    0
  15. Aku says:

    Aku tgk nie nara kan… Kalau org komen baik2 dia hidden kan… But kalau yg org mengata tk ingat dunia dia biar kan. Aku tau lah nie abby mulut puaka jugak tapi tk perlu lah ko Nara nk hidden2 yg baik2… Cuma retis yg ko suka… Yg tk baik tu ko hidden… nara be fair ok… If tk nk kasi fair ko tutup sudah ni beautifunara… Beautiful lah sgt…

    0

    0
  16. wahai aku says:

    maaf kalu saya silap… kalu komen tu hidden bukan abg nara yg buat. Tapi sebab kena dislike banyak2 oleh pembaca2 bn ni.

    0

    0
    • Anon says:

      dan yg peliknya, kenapa ramai dislike komen yg baik2? ya, abby tidaklah sebaik mana. tp x salah kalau ada org lain mendoakan kebaikan kpd dia.

      0

      0
  17. Kenapalah orang Islam kita suka dapat dosa free.. ???

    0

    0
  18. alamkkkaihhh says:

    lancang2 mulut dia, segatal2 dia yg korang kata xla sekeji smpai nak amik laki orang. at least semua dia kawen bukan laki orang uolsss.

    0

    0
    • Anonymous says:

      Bukan nak benci suka2..cuma meluat kau tau tak maknanya meluat..mengutuk org sana sini konon dia betul sangt..diri sendiri tak betul si ustazah tak bertauliah ni..

      0

      0
  19. Anonymous says:

    Apa ni bulan madu stail kapir barat pegi pulau2 bagai?? Restoran tuh u tau ka owner dia kapir ke muslim ke yahudi ke cina ke apa?? Tuh hotel yg menetap tu u tau owner dia sapa?? Huh!

    0

    0
  20. kakmona says:

    kesian. nara dpt saham based on kutukan2 yg diterima oleh abby.

    0

    0
    • Anonymous says:

      Takyah salahkan org len melainkan abby sendiri yg slalu tonjolkan bangang dia sampai satu ketika sy tertanya apa motip abby nk tunjuk alim yg luar biasa hingga dia kelihatan bodoh. Kemudian org bercakap, itu bkn salah org tp salah dia sendiri.

      0

      0