Written by AbangNara | May 15th, 2017

Pejam celik pejam celik, tak sampai 10 hari lagi kita akan menyambut ketibaan Ramadhan. Sebulan berpuasa, Syawal pula akan menjelma. Kebiasaannya apabila menyambut Aidilfitri, pelbagai persiapan harus dilakukan. Semua benda nak baru, nak bergaya dan nak tampil cantik dan menawan.

shopee raya

tahun lepas tema biru langit, tahun nie tak tahu lagi tema apa

Abang Nara percaya pembaca BeautifulNara sudah pun mula membuat persiapan untuk memastikan Aidilfitri kali ini lebih meriah dan ceria. Kalau ada yang masih blur dan tak ada idea untuk Syawal kali ini, meh sini Abang Nara kongsikan 7 benda yang bakal memeriahkan lagi sambutan hari raya anda:-

1. Smartphone baru

Satu perkara yang kita pasti akan lakukan sepanjang bulan Syawal ialah mengambil gambar dengan banyaknya. 1 Syawal confirm nak selfie, nak ambil gambar satu family, nak ambil gambar dengan husband/wife tercinta, nak ambil gambar anak-anak pakai baju raya. Lepas tue gambar pakai baju raya sedondon pergi open house, sambutan hari raya di ofis dan macam-macam lagilah. Semua gambar-gambar ini pastinya akan diupload ke Instagram dan Facebook untuk tatapan family dan kawan-kawan. Jadi kualiti gambar mestilah terbaik dan tip-top. Untuk itu, anda perlukan smartphone baru bersempena raya kali ini.

shopee raya

smartphone sekarang macam-macam jenis ada, so kenalah buat pilihan terbaik

Dan sesungguhnya, Shopee adalah tempat terbaik untuk anda membeli smartphone baru untuk digayakan pada pagi Aidilfitri nanti. Shopee kini sedang menawarkan smartphone pada harga paling rendah di pasaran menerusi kempen “Shopee Lowest Price Guaranteed” nya. Kalau tak percaya, boleh buat perbandingan. Anda pasti tak akan jumpa laman web/applikasi lain yang menjual smartphone pada harga yang lebih murah berbanding Shopee. Jadi buat apa nak bayar lebih untuk benda yang sama? Terus ke Shopee untuk mendapat smartphone raya anda hari ini juga.

2. Baju raya baru

Aidilfitri tak akan lengkap tanpa sepasang baju baru untuk digayakan di pagi Syawal. Inilah masanya untuk yang lelaki tampil segak dengan baju Melayu dan yang perempuan untuk tampil jelita menawan dengan baju kurung. Lelaki biasanya sepasang dua baju Melayu dah cukup untuk digunakan sepanjang sebulan raya, namun untuk kaum wanita, sekurang-kurangnya kena ada 5,6 helai pasang baju kurung. 1st raya baju lain, second raya baju lain, 3rd raya baju lain, pergi open house baju lain, pergi rumah kawan baju lain. Baju untuk anak-anak pun jangan dilupa. Masa inilah peluang untuk kita semua bergaya sakan sepuas hati.

shpee raa

Abang Nara sekeluarga dengan tema hijau di hari raya ketiga tahun lepas. Cantik tak?

Abang Nara dah ushar beberapa koleksi baju Melayu dan baju kurang yang ada dijual di sini bersempena kempen “Cahaya Raya Shopee” Semuanya cantik-cantik dan smart-smart belaka. Kalau pakai di pagi raya, confirm kehenseman dan ke”cun’an anda akan meningkat berkali ganda. Antara yang mencuri perhatian Abang Nara ialah:-
shpee raa

shpee raa

3. Makeup untuk pagi raya

Satu perkara yang Abang Nara suka tengok apabila pulang ke kampung berhari raya bersama keluarga ialah kesibukan kaum Hawa ber”make up” di pagi 1 Syawal. Dia punya havoc, memang boleh dengar satu kampung. Berebut cerminlah, berebut ginculah, berebut blusher lah. Memang boleh tergelak dibuatnya. Sebab itulah wife Abang Nara sebelum balik kampung akan pastikan alat-alat make up yang bakal digunakan sudah tersedia sepenuhnya.

shpee raa

shpee raa

shpee raa

shpee raa

(kalau ada set make up macam nie di pagi raya memang puas hati kan?)

Bersempena kempen “Cahaya Raya Shopee”, pelbagai alat make up seperti gincu, blusher, berus, eye shadow, eye mask dan macam-macam lagi sedang terjual di Shopee dengan harga diskaun kaw-kaw punya.

shpee raa

Namun kalau anda nak berjimat cermat, pastikan anda tidak terlepas promosi “Timed Sales” dari Shopee di mana setiap 2 jam jenama-jenama terkemuka seperti Tommee Tippee, Pineng dan Hanabishi akan menjual produk mereka pada harga runtuh serendah RM19. Untung-untung produk make up kegemaran anda pun turut sama terlibat dalam “Timed Sales” ini.shpee raa4. Tudung baru

Baju raya dah baru, make up dah baru, smartphone pun dah baru. Jangan dilupakan satu perkara paling penting untuk kaum Hawa iaitu tudung baru. Fuh!!! Ini kalau terlupa memang boleh menangis dibuatnya. Sekurang-kurang kena ada 10 helai tudung baru untuk digunakan sepanjang bulan Syawal ini. Di Shopee korang boleh beli pelbagai jenis tudung dengan pelbagai jenis jenama dengan harga yang pastinya berbaloi-baloi bersempena kempen “Cahaya Raya Shopee”.

shpee raa

shpee raa

Namun kalau korang tak ada idea nak beli tudung (dan benda-benda lain untuk persiapan Aidilfitri), tak perlu risau. Sebabnya Shopee ada “Top 100 Must Haves” yang menawarkan diskaun sehingga 90% untuk mereka yang blur tak tahu nak buat persiapan hari raya.
shpee

shpee
Kesemua 100 benda di dalam “Top 100 Must Haves” ini telah pun dipilih dengan begitu teliti oleh Shopee untuk memastikan anda dapat menyambut hari raya dengan sempurna dan meriah. Yang penting, harga kaw-kaw murah sebab diskaun sehingga 90%. Shopping shopping jugak, tapi kalau boleh jimat sampai 90%, takkan tak nak kot?

5. Perabot rumah baru

Hari raya adalah masa terbaik untuk anda menghias rumah dan membeli perabot rumah baru. Tak perlulah nak tukar sampai semua benda, tapi kalau ada sofa baru, tv baru, langsir baru, memang rumah akan nampak lagi ceria dan cantik. Abang Nara pun tengah ushar-ushar sofa baru sebab sofa yang ada sekarang dah kena conteng dengan anak-anak.

shpee

shpee

Sekiranya televisyen baru adalah di dalam senarai benda yang anda ingin beli bersempena Aidilfitri kali ini, tunggu dulu jangan beli lagi. Sebabnya di dalam kempen “Cahaya Raya Shopee” kali ini, ada promosi “45 Days Giveaways”.
shpee raa

Bermula 15 Mei – 30 Jun iaitu sepanjang 45 hari, anda berpeluang memenangi hadiah super duper best bernilai RM25,000 dengan hanya memasukkan nama pengguna Shopee anda di www.shopee.com.my. Kalau nak mencerahkan peluang kemenangan, silalah perkenalkan Shopee kepada rakan anda untuk mendapat 5 kali peluang. Mana tahu ada rezeki nak berhari raya dengan TV baru, smartphone baru dan laptop baru di raya kali nie kan?

Sebenarnya banyak lagi promosi best-best yang sedang berlangsung sempena kempen “Cahaya Raya Shopee” kali ini. Nak cerita satu-satu memang sampai esok pun tak habis. Yang penting, semuanya best-best dan pasti akan menjimatkan perbelanjaan raya anda tahun ini.
shpee raa

Nasihat Abang Nara, kalau anda nak beli apa-apa sempena raya tahun ini, pastikan anda ushar dulu benda tersebut di Shopee. Dan paling penting, tolonglah download applikasi Shopee ke smartphone anda sekarang jugak. Cuma perlu search “Shopee” di Google Play Store atau Apple Store. Kalau tak ada applikasi nie lebih-lebih lagi sepanjang kempen “Cahaya Raya Shopee” nie, memang korang akan mengalami satu kerugian yang amat besar.
shpee raa

Selamat membuat persiapan hari raya bersama Shopee. Kongsi-kongsilah di ruangan komen apa perancangan anda untuk Aidilfitri kali ini. Mana tahu Abang Nara boleh curi idea korang. Hehe.

P.S: By the way jangan lupa LIKE Facebook Shopee Malaysia sebab kat situ nanti banyak info tentang kempen “Cahaya Raya Bersama Shopee” akan diberikan. Selamat bershopping.

Selain itu, kepada semua pembaca Beautifulnara, gunakan kod promosi BEAUTIFULNARA15 untuk mendapatkan diskaun sebanyak 15% (had sehingga RM25)! dari koleksi Shopee Top 100 Must Haves. Klik sini untuk bershopping >> SINI.

Cepat klik sini untuk muat turun app Shopee atau sini untuk bershopping.

Terma & syarat:
– Kod promosi ini sah dari 15 hingga 17 Mei 2017 (11.59pm) sahaja.
– Kod promosi ini sah untuk pengguna baru dan penggunaan sekali sahaja.
– Kod promosi ini mesti dimasukkan pada laman daftar keluar.
– Kod promosi ini terhad kepada 100 pengguna pertama sahaja.
– Kod promosi ini hanya untuk produk-produk dalam koleksi Shopee Top 100 Must Haves sahaja.
– Kod promosi ini hanya sah dengan pembayaran melalui Shopee Guarantee (kad kredit, perbankan atas talian dan pembayaran melalui pemindahan bank sahaja).
– Terma dan syarat tertakluk kepada perubahan tanya notis.
shopee raya

[jetpack-related-posts]

4 responses to 5 Benda Ini Pasti Akan Meriahkan Lagi Sambutan Hari Raya Anda

  1. fromthe_truestory says:

    dlm ( 5 ) benda baru yg dinyatakan di atas…hanya mampu sprti dibwh:
    Kalau gaji dn duit raya dpt mcm aku yg bergaji sikit ni..
    prtkara pertma:..
    1. Servis kereta…RM300.00
    2. Baju anak ada 1 dn aku dn suami ..RM350.00…(Kesian mana yg byk anakkan).
    3. Kuih muih utk mak & sndiri: ..RM350.00
    4. Bagi duit Raya…RM300.00
    5. Brg kering atau bsh uk Kpg..RM200.00 ini 1 family ..katakan ada 7 family..so collection: RM1400.00 utk makanan HRP.
    6. Balance lpas raya….gigit jari….
    7. Bersyukur…yg penting beraya ala kadar dn selamat di jalan raya dn semua tmpt..Amin…

    6

    0
  2. Anonymous says:

    fesen ateh ni gua tak berkenan….pakai jubah tapi galak selak kain..ni ajaran nekta la ni

    0

    1
  3. Anonymous says:

    Nara. Iklan promote diri nih too long n boring. Annoying

    0

    0
  4. mizfarah says:

    uishhhh…3 org dh anak ko nara?…nampak sangat aku dh lama xbukak page ni..haha…

    0

    0

Leave a Comment

Optional