Written by serenity | February 27th, 2012

Majlis Anugerah Academy yang ke-84 telahpun berlangsung sebentar tadi. Kalau Anugerah Grammy ialah anugerah paling berprestij untuk bidang muzik dan nyanyian di peringkat antarabangsa, Anugerah Academy ialah yang paling berprestij untuk bidang perfileman dan lakonan. Berikut ialah gambar-gambar dari upacara ketibaan karpet merah untuk Anugerah Academy ke-84.

PhotobucketKeputusan penuh Anugerah Academy ke-84:-

1. Filem Terbaik: “The Artist.”
2. Pelakon Lelaki Terbaik: Jean Dujardin, “The Artist.”
3. Pelakon Wanita Terbaik: Meryl Streep, “The Iron Lady.”
4. Pelakon Pembantu Lelaki Terbaik: Christopher Plummer, “Beginners.”
5. Pelakon Pembantu Wanita Terbaik: Octavia Spencer, “The Help.”
6. Pengarah Terbaik: Michel Hazanavicius, “The Artist.”
7. Filem Asing Terbaik: “A Separation,” Iran.
8. Adaptasi Lakon Layar Terbaik: Alexander Payne, Nat Faxon dan Jim Rash, “The Descendants.”
9. Lakon Layar Asal Terbaik: Woody Allen, “Midnight in Paris.”
10. Filem Animasi Terbaik: “Rango.”
11. Arahan Seni Terbaik: “Hugo.”
12. Sinematografi Terbaik: “Hugo.”
13. Penataan Bunyi Terbaik: “Hugo.”
14. Edit Bunyi Terbaik: “Hugo.”
15. Skor Terbaik: “The Artist.”
16. Lagu Asal Terbaik: “Man or Muppet” dari “The Muppets.”
17. Rekaan Kostum Terbaik: “The Artist.”
18. Dokumentari Terbaik: “Undefeated.”
19. Dokumentari Pendek Terbaik: “Saving Face.”
20. Edit Filem Terbaik: “The Girl With the Dragon Tattoo.”
21. Solekan Terbaik: “The Iron Lady.”
22. Filem Animasi Pendek Terbaik: “The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore.”
23. Filem Live-Action Pendek Terbaik: “The Shore.”
24. Kesan Visual Terbaik: “Hugo.”

Lagi 45 gambar dengan membaca gosip ini sepenuhnya. Kredit gambar dan berita, Yahoo!


Photobucket

Pengarah Filem, Li Bing Bing

Photobucket

Ellie Kemper

PhotobucketPelakon Lelaki Terbaik, Dean Dujardin bersama isteri

Photobucket

Kelly Ripa

Photobucket

Glenn Close

Photobucket

Octavia Spencer

Photobucket

Rooney Mara

Photobucket

Michelle Williams

Photobucket

Gary Oldman dan isteriPhotobucket

Maya Rudolph

Photobucket

Kenneth Brannagh dan isteri

Photobucket

Pelakon-pelakon “A Separation”

Photobucket

Rose Byrne

Photobucket

George Clooney dan teman wanita, Stacy Kiebler

Photobucket

Jessica Chastain

Photobucket

Shailene Woodley

Photobucket

Melissa McCarthy

Photobucket

Judy Greer

Photobucket

Photobucket

Leah Thompson

Photobucket

Milla Jovovich

Photobucket

Penelope Ann Miller

Photobucket

Berenice Bejo

Photobucket

Berenice Bejo dan suami

Photobucket

Milla Jovovich

Photobucket

Jennifer Lopez

Photobucket

Anna Faris

Photobucket

Emma Stone

Photobucket

Penelope Cruz

Photobucket

Tina Fey

Photobucket

Sandra Bullock

Photobucket

Colin Firth dan isteri

Photobucket

Gwyneth Paltrow

Photobucket

Brad Pitt

Photobucket

Natalie Portman

Photobucket

Angelina Jolie

Photobucket

Meryl Streep

Photobucket

Photobucket

Kristen Wiig dan Annie Mumolo

Photobucket

Octavia Spencer

Photobucket

Penelope Cruz

Photobucket

Cameron Diaz

Photobucket

 Sacha Baron Cohen

 

28 responses to (46 GAMBAR)Upacara Ketibaan Karpet Merah Anugerah Academy Ke-84, Keputusan Penuh Penerima Anugerah

  1. hebta-hebat sungguh dressing diorang nih…. waaa weeeeeee..

    0

    0
    • wak lu says:

      kat sana kalo anugerah muzik…penyanyi ramai yg hadir…kalo anugerah lakonan…pelakon ramai… tp kalo kat Msia, anugerah muzik, pelakon lak ramai yg datang drpd penyanyi pastu lelebeh melaram… lol

      0

      0
      • An Non Sense says:

        Kalau program realiti plak…. Muka-muka tu jugak yang mai ramai dijemput tengok…siap VIP lagi……..Pastu budak-budak mee segera ni plak bersepah time ada anugerah apa-apa kat Melesia nih….

        0

        0
  2. Nurul says:

    toughnye tgn anje jolie

    0

    0
  3. Bro 10 Inci says:

    antara filem2 ni, filem hugo dan midnight in paris je baru aku tgk haha….

    0

    0
  4. busan says:

    boring laa citer artis luar..kisah artis kite penuh dgn perkahwinan jer…Nara, update psl Mentor6 bole x??…nak taw psl protege2 pilihan mentor2 kite…thx papa Nara :)

    0

    0
  5. huhu says:

    awek si george clooney tu bekas ahli gusti WWE divas dulu!
    stacy keibler bile lawan mesti sepak b’pusing guna kaki die yg panjang tu….huhu :)
    *miss her so much~

    0

    0
  6. adnil says:

    aku rasa retis kita lg x tau malu sbb pakaian diaorg dah lebih daring dr org us..kat atas tu semua mostly pakai gaun labuh, mmg la pakai ala-ala kemban…dah namanya org putih..ni org melayu pun lg teruk..haish!

    0

    0
  7. NTAH! says:

    Yang dress hijau tu bukan (gambar no.5 ) Meryl Streep, tapi Glenn Close.

    0

    0
  8. Bobo says:

    wow mesti best filem2 ni…

    0

    0
  9. Mat dan Minah Saleh ni jauh je nampak lawo, bila tengok dekat, macam berkarat dan berkedut saja…

    0

    0
  10. nono says:

    bju suma x cntek la.da tua kulit bkedut pn nk pkai sexy.anjelina joli tgn kurus nmpk tulang .

    0

    0
  11. xnak mjlis grand says:

    natalie portman cantek.baju die pn lawa

    0

    0
  12. sukahatikau says:

    Fuhh..JLo..biasa laa seksiss menggoda..Penelope Cruz cantik!

    0

    0
  13. bibipp says:

    leh tak tnjuk anugerah prestij kat korea plak. nak gak tau cmna dressing2 retis korea nie. :) mybe dressing dowang pling mantap?

    0

    0
  14. bibipp says:

    blehh tak bn tnjuk plak dressing retis2 korea d anugerah bprestij? suggestion je k.. maybe ddressing dorang lgi mantopppp!

    0

    0
  15. lena olla says:

    Octavia Spencer menang utk ‘The Help’ cite psl org gaji tu… best cite tu… baju dia pn lawa…sopan jgk..;)

    0

    0
  16. putihkaseh says:

    memang pakai artis2 barat sexy sgt, nak bahagian atas tapi masih mengekalkan dgn gaun mlm, x lah macam artis malaysia kalau ada majlis cam ni, pakaian dia org carca marba, ada pakai suar ketatlah, skit pendek dan yg lelaki pulak mcm2 style, tgk artis yg lelaki ni semuanye smart pakaian dia org …… bukan nak puji artis barat ni cuma artis kita ni kekadang terlebih dari artis dibarat tu ……hu hu huh

    0

    0
  17. dalam semua ne penelope cruz & milla jovovich saje yg paling cun..huhu

    0

    0
  18. mizz madam says:

    fuh!
    cantik je bila diorang pkai kn?
    bila artis melayu pkai, nampak hodoh sesangat.
    heeheee ;p

    0

    0
  19. sapetuw says:

    maybe our artiste hv the tendencies to overdo their make up and dresses. Tgk je la ropolnye.darat sungguh.

    Make up plak, kaler tu mcm nak ke sarkis. Less is more.

    And kadang kaler baju, pink?????!!! For formal event? R u kidding?

    Kalau yg high end or fashionista mcm fazura tu, bole distinguish the style and choices or dress. Simple yet elegent. Ni yg mcm fida pny baju merah ropol tu. Or enot ke sapa tah dh mcm clown. I know u’re a comedian, tp xperlu la look foolish. Tp sasha barom cohen tu dh pelik bebeno juge. Haha.

    0

    0
  20. loret bebenor says:

    Artis Hollywood dah tua pun masih laku….jadi pelakon utama pulak yang ada tu.
    Kalau kita kat Sini, tua aje jadi pelakon extra aje..

    0

    0
  21. akulla says:

    ehm…..artis luar negara nie ramai pkaian dorg yg lagi sopan dari artis malaysia…kafir pon taw malu weyh..

    0

    0
  22. sopanke says:

    ye ke lagi sopan? jgn la jadi ikutan.

    0

    0