Written by serenity | August 18th, 2015

Selebriti Abby Abadi telah melangsungkan pernikahan dengan wartawan akhbar Harakah, Muhammad Faizal Zakaria atau Jai Ezzany Jumaat lepas. Pasangan ini juga telah melangsungkan majlis resepsi perkahwinan mereka pada 16 Ogos iaitu Ahad lepas di kediaman keluarga Abby.


 photo 11875400_403720553172523_335530095_n.jpg

Majlis ini berlangsung meriah dan turut dihadiri bekas suami Abby iaitu aktor Norman Hakim, isterinya Memey Suhaiza, serta ahli kumpulan Elite iaitu Sasha Saidin, Linda Rafar dan Azza.

Tak ketinggalan memeriahkan majlis ialah tiga anak Abby dan Norman iaitu Mohammad Danish Hakim, Marissa Damia Hakim dan Maria Danisha Hakim.

Lagi 42 gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar Umaima Perak.



 photo 11910065_390511271159943_1208953511_n.jpg
 photo 11910117_1627212190878488_796260623_n.jpg
 photo 11910117_856493211099076_2092792545_n.jpg
 photo 11909371_1639018643023069_1043927098_n.jpg
 photo 11909108_1018988268125638_1267136786_n 1.jpg
 photo 11909108_1018988268125638_1267136786_n 2.jpg
 photo 11909108_1018988268125638_1267136786_n.jpg
 photo 11887296_921472597920635_1791445430_n.jpg
 photo 11906379_1014764328542379_1703514520_n.jpg
 photo 11887165_505670656256200_778225458_n.jpg
 photo 11875535_104760579878226_1648631063_n.jpg
 photo 11887065_426350027572278_1633891945_n.jpg
 photo 11887059_847777261974525_887775345_n.jpg
 photo 11875299_140708172935133_1852064976_n.jpg
 photo 11850215_1629460570665569_531380731_n.jpg
 photo 11856786_862400077189634_1820729415_n.jpg
 photo 11849942_882880278460119_1944334322_n.jpg
 photo 11849930_1619355931670381_1347102997_n.jpg
 photo 11849449_878902785525687_1995304723_n.jpg
 photo 11848822_468680869958848_913241586_n.jpg
 photo 11849021_1549569718615405_104482725_n.jpg
 photo 11375764_111651419185015_950259149_n.jpg
 photo 11821850_885433461533642_361599410_n.jpg
 photo 11820591_1687762988120073_392662934_n.jpg
 photo 11427284_1035775226462479_1030383124_n.jpg
 photo 11371246_1668779173333816_1413405342_n.jpg
 photo 11371289_890803781012887_894125768_n.jpg
 photo 11357404_386408358229129_260559485_n.jpg
 photo 11363958_1629114450669449_1507917144_n.jpg
 photo 11351827_1488228451470117_813139512_n.jpg
 photo 11336091_466344910192939_1663211663_n.jpg
 photo 11311511_377500375753580_2095109361_n.jpg
 photo 11326172_1001796839865315_1487823446_n.jpg
 photo 11325019_301331623324195_1662695286_n.jpg
 photo 11311495_401544176711759_1611265847_n.jpg
 photo 11312536_1632608403664748_389210715_n.jpg
 photo 11311146_529194650567935_1972988273_n.jpg
 photo 11311344_1384693098504794_270129774_n.jpg
 photo 10731905_475548255940714_1953612646_n.jpg
 photo 11296719_456513967862108_408881661_n.jpg
 photo 11296795_979169378794889_1481600559_n.jpg
 photo 1971362_1646383158942466_1369747566_n.jpg

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

72 responses to (43 GAMBAR)Sekitar Majlis Resepsi Perkahwinan Abby Abadi Dan Jai Ezzany

  1. lynn says:

    veil dia, gaun reception dia.. lawa!!!

    0

    0
    • BAKYAH_ADABI says:

      Bakyah o Bakyah oii!!!! bukan ke bersanding tu haram dalam Islam???
      Bak tegur orang ko no. 1 Bakyah oi tp turn ko semua boleh,, janji bijik ko terisi kan??

      0

      0
      • Anonymous says:

        memey adalah org yg paling bahagia dlm majlis ni.. kikiki:.

        0

        0
        • Anonymous says:

          nmpk happy sumenye..congrats..semoga bahagia ke akhir hayat.
          ade iras2 ziela jalil pulak..
          kaler baju pn lembut je..

          1

          0
        • Anonymous says:

          mesti shasha tak senang duduk kat majlis tu sbb dia sorng je yg “ELSA”..

          0

          0
        • Beba says:

          Eiii hati kau itam, kan dia bertudung dalam majlis ni, at least dia tau jugak menghormati majlis. Yer pun anti ngan orang tak bertudung, tak payah la sesuka hati semua nak fitnah.

          0

          0
      • apa says:

        celah mana dia bersanding? cuma ada pelamin utk ambik gambar je kan? bab mencari salah orang mmg melayu nombor 1

        0

        0
      • Anonymous says:

        Ko nie memang bangsat tau….jangan fitnah boleh tak?…ada ker dlm pic2 tue dia sanding?…ramai org kan?…kalau dia sanding pun tertutup hanya untuk ahli keluarga dia saja….

        0

        0
      • Rooney says:

        HOTAK ko haram.

        HOI setan kita di galakkan untuk bersanding untuk menunjukkan yang kita dah halal. Selagi tak memesongkan akidah tak kisah lah. Yang penting nak tunjuk dekat pakcik makcik yang kami ni dah kahwin, dah sah, dah halal, dah boleh bersama dah boleh pegang tangan. Adalah di galakkan untuk menunjuk kepada orang ramai yang mereka ni dah kahwin untuk mengelak kan Fitnah dan Dosa.

        So bukan nye sebab bila turn dia semua boleh tapi dah memang boleh setannnnnnnn.

        Yang haram dan salah tu kalau ianya melibatkan pembaziran setannnnnnnnnnnnn.

        Kalau tak tahu bagi ko diam je lah setannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn.

        0

        0
        • nak cuit sikit says:

          Rooney Rooney…..bersanding takde dalam Islam…bersanding ikut ikutan budaya dan agama lain…faham tak ? you ni dah la bersanding you kata halal pastu siap panggil setan …Islam ke ni?

          0

          0
        • Rooney says:

          Heyyyy check dulu.

          Tak kisah lah nak bersanding ke, nak buat khemah bertatah emas ke dengan syarat nak bagi tahu semua orang dah halalllllllllllllllllllllll. Habis tu ko ingat cara Islam berkahwin nikah lepas tu tak payah bersanding bagai balik duduk rumah je ke?

          Eh heloooooo Islam is the way of life bukannnya ko ingat Islam ni kuno sangat ke? Excuse me pergi baca buku dulu sebelum komen okayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy

          0

          0
      • innaz says:

        ada ke dia bersanding….tak de kan..cuma buat pelamin untuk tgkp pic je rs…

        0

        0
        • fikir says:

          Boleh aje bersanding.. Tp dimestikan ditempat yg tertutup. Lenkali sblom bash org tuntut ilmu dlu. Bash org dh satu hal. Mulut dan bahasa tu lg satu hal. Haish..

          0

          0
      • kutu says:

        sanding tak salah..yang salah bila ada merenjis, tepung tawar bagai..
        tak cukup tu ada lak persembahan tarian..itu baru haram

        lenkali kaji dulu sebelum hentam.

        0

        0
      • OhAku! says:

        eh bodohnya lahai ko ni hahaha dia bukan bersandinglah bengap! hahhahahahaha bodoh2

        0

        0
  2. Lara says:

    Kalau saya cakap ni, confirm akan ada yang marah… muka Abby macam Rita Rudaini kan? tang hidung tu.

    0

    0
  3. ApoDio says:

    Tahniah no… No.1.. Hooreyy!!!

    0

    0
  4. Really?? says:

    Kenapa tak jemput Farhan? Kesian ex-husband lama….

    0

    0
  5. joe says:

    one word – gemok!

    0

    0
  6. Anonymous says:

    seriusly ni memang cantik… dan suka tengok family xhusben datang amik pic sekali.. keluarga besar dah mereka ni… tahniah abby lepas ni jangan nakal2 k.

    0

    0
  7. ila says:

    Alhamdulilah.. seronok lihat tetamu yg datang juga menutup aurat.. majlis yang sederhana n olahan warna yang lembut n menarik.. Semoga berbahagia hingga Ke Jannah.. Amin

    0

    0
  8. Anonymous says:

    Semoga suami ke 4 ni berkekalan hendaknya.

    0

    0
    • Anonymous says:

      sapa suami ke 4 sebnrnya ni? setau aku ni suami ke3 dia melainkan ko ada double meaning. tp aku bersangka baik ko typo…hehe

      0

      0
      • pink says:

        ni yg ke 4.. sblm ngn norman hakim abby ade kawen jgk..
        norman suami yg ke2, farhan ke3 yg ni ke4

        0

        0
        • Anonymous says:

          ello get the fact right!
          ini yg ketiga.
          yg org dok kate 4 kali kawen tu sebab die ngn norman pernah bcerai n then rujuk balik.
          yg neh bukan laki no4!

          0

          0
        • Anonymous says:

          ke3..dua kali dgn norman, sekali farhan..

          0

          0
        • ckmama says:

          Mmg betui..norman suami ke2..abby prnh kawen sblm kawen ngn norman

          0

          0
        • nak cuit sikit says:

          kelakar la si pink ni sibuk betuk dok mengira laki orang…baik la ko tu jaga laki ko kalau ko tu berlaki la …

          SESETENGAH PEREMPUAN NI SIBUK CAKAP LAKI ORANG KAKI BETINA TAPI LAKI SENDIRI KAKI BETINA TAK SEDAR…KALAU LAKI DAH SAMPAI SKANDAL SATU PEJABAT MASIH TAK SEDAR LAKI TU JAHAT SAMPAI KENA BUANG KEJE..

          so pompuan pompuan kat luar tu jaga laki sendiri jangan sibuk jaga hal laki orang …MALU KAK OI

          0

          0
        • Anonymous says:

          norman asben kedua?
          sape asben pertama?
          ke dok bace yg ex repoerter k,jie tu yg tulis konon norman asben kedua?
          kan norman dan bagitau die tak tau ape tujuan k.jie tu tulis die asben kedua.

          xkesahlah no berape yg skrg..semoga bahgia..

          0

          0
  9. Memey norman says:

    rasa lega kak abby dah berkahwin

    0

    0
  10. amelia says:

    Hensem plak aku tgk husben si abby ni..huhu. sama cantik sama padan.. i likee.. congrats uolls.. moga bahagia till janah..

    0

    0
  11. rianda says:

    cantik n manis abby. semoga perkahwinan kali ni berkekalan n menjadikan abby lebih baik.

    0

    0
  12. pocoyo says:

    ni abby ke badak sumbu

    0

    0
  13. Jojoba says:

    Recycled banyak kali. Yucks. Semoga dijauhkan dari genetik keturunan beliau.

    0

    0
  14. Anonymous says:

    pic yg ada guna frame insta tu, 2.6 billion likes…femesnya angka tu…haha

    0

    0
  15. Tulip says:

    Ada iras norman pulak suami abby ni..
    Tahniah!

    0

    0
  16. Linzy Longkang says:

    dah gems rupanya si ostazah nih patutla kene kawin cecepat kang tak laku pulak

    0

    0
  17. joyjoyjoy says:

    Igt aku je yg perasan.tang hidung mmg bole kenal mana ori mana buatan.sndiri mau igt la ustajah segera ?

    0

    0
  18. Kemek Suhaiza says:

    yg pic no 2 tuh siapa yg pakai tutup ninja seme pegang kipas Lepas ni Saya tu? Camner org nak masuk meminang kalo semua tutup camtu, kasi la preview sket ni Malaysia bukan Arab Saudi dik non oiiii!

    0

    0
    • Anonymous says:

      bodohnye komen. sukati die la nk pegang tulisan ape. ade la caranya nk tau die mcmne..bukan cm hengko tgedik2 tayang jual muka mcm xlaku kt pasar karat.

      0

      0
    • KUCING says:

      tak baik cakap cmtu..yang bertutup mcm ninja awak kate tu tu sahabat dunia akhirat abby.
      sapa yg folo ig abby tau la diorang ni..dont judge people melalui luaran..

      0

      0
    • lily says:

      komen yg paling teruk pernah dibaca. kalau tk suka org bertutup mcm tu jgn bagi panggilan yg mcm2. Masya Allah…pakai otak sikit boleh tak?

      0

      0
  19. memey says:

    semoga bahagia

    0

    0
  20. mamijarum says:

    Alhamdulillah….tahniah dan slmt pengantin baru kpd Abby & husband…..semoga dikurniakan anak-anak yang soleh dan solehah…dan menjadi isteri dan ibu mithali…berkekalan sehingga ke Jannah…Amin…..muka husband Abby handsome lagi dari Norman..

    0

    0
  21. bekas awek jai says:

    semoga bahagia jai….tapi pelik nape anak2 jai x bawak sekali??

    0

    0
    • lily says:

      bersangka baik itu lebih afdal..

      0

      0
      • bekas awek jai says:

        aku bersangka baik la aku tya nape jai x bawak anak…background jai aku lebih taw…ko lily xpayah nk sibuk

        0

        0
        • lily says:

          ye la I tak nak sibuk pun hal u pun….sebab I bersangka baik dgn u…tp post u tu mcm try nk provoc org supaya berfikir yg bukan2. tk baik la. nanti timbul fitnah lain pulak. tak baik tau . dosa la….tp I tetap bersangka baik dgn niat u. yela u kan bekas awek jai off course la niat u post mcm tu hanya u je yg tau. ehhh bukan u je yg tahu Allah lebih tau niat u… kalau u tau background jai tu “from top to toe” pun its not my problem….

          0

          0
        • mona says:

          nape emo ni kak???? kalau kau tanye kat sini si jai tu nak reply ker…adoiiiii

          0

          0
        • gigi says:

          ala bekas awek jai ni emo la sebab jai tak pilih dia…konon mcm tau sgt la jai ni lebih dari org lain.mcm tahu sgt la benda-benda yang anak-anak jai ni suka. buat malu jer.. eiii rimas dgn attention seeker ni. sebab emo terlebih ni la si jai tu tak nak kat ko kot….. dah jgn nak buat panas kat sini. eiii malu laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

          0

          0
    • preve' says:

      bekas bini x bagi la tuh…

      0

      0
  22. lily says:

    barakallah. berseri-seri wajah pengantin baru. semoga kekal hingga ke jannah

    0

    0
  23. Anonymous says:

    semoga bahagia akhir hayat. dah bky kot abby ni derita biarlah bahagia

    0

    0
  24. Anonymous says:

    RIMAS tgok abby pakai tudung mcm tu…mcm berat saja bdan dia

    0

    0
  25. Anonymous says:

    Harap lepas nie x der lah…. X puas hati jer upload. Semua citer n share. Uh…!!!

    0

    0
  26. Anonymous says:

    Ewwww…. geli la

    0

    0
  27. xoxoxox says:

    Abby level2 mak pengantin. tak de manisnya pon. Walaupun baju cantik.

    0

    0
  28. Anonymous says:

    Alhamdulillah……

    0

    0
  29. Anonymous says:

    klu i jd anak2 abby, i pening uolls..’bape org bapak aku ade ni?’

    0

    0
  30. Gambar sekitar majlis resepsi perkahwinan Abby Abadi dan wartawan Harakah Jai Ezzany Selebriti Abby Abadi telah melangsungkan pernikahan dengan wartawan akhbar Harakah, Muhammad Faizal Zakaria atau Jai Ezzany Jumaat lepas. Pasangan ini juga telah.

    0

    0