Written by serenity | February 15th, 2016

Rizman Ruzaini ialah satu nama yang sudah memahat populariti tersendiri di kalangan industri hiburan. Duo Rizman dan Ruzaini sering menghasilkan rekaan untuk selebriti terkenal antaranya Datuk Siti Nurhaliza, Ziana Zain, Erra Fazira, Fazura dan ramai lagi.

Salah seorang dari duo itu iaitu Ruzaini telah melangsungkan perkahwinan dengan seorang wanita yang mesra dipanggil Deqda.


 photo 12728535_1085498961501139_771041789_n.jpg
Majlis perkahwinan Ruzaini dan Deqda malam tadi berlangsung di sebuah hotel terkemuka bertemakan Malam Bollywood.

Lagi 40 gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya.

“Musuh aku yang paling besar adalah kesangsian diriku sendiri” Cindua Mato…. Saksikan kisah percintaan, kasih sayang,…

Posted by Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara on Saturday, 13 February 2016


 photo 10412956_584707101691895_983597093_n.jpg
 photo 12751077_972656826157554_9558488_n.jpg
 photo 12751286_1709278006022332_1140463089_n.jpg
 photo 12750217_1034351656631969_322829873_n.jpg
 photo 12749945_1568734566780087_1256801661_n.jpg
 photo 12717101_180883918949328_425220603_n.jpg
 photo 12750127_932086800173501_1505872230_n.jpg
 photo 12750208_464299423756018_2100442108_n.jpg
 photo 12749885_248453342152667_1999010163_n.jpg
 photo 12749771_550331511793316_1846009899_n.jpg
 photo 12729519_164093950637503_1205458648_n.jpg
 photo 12748164_1231730050174909_94606643_n.jpg
 photo 12748323_492909250892789_260260995_n.jpg
 photo 12728601_1005366452858417_1721303034_n.jpg
 photo 12724788_168270213550375_1124890585_n.jpg
 photo 12716707_1535997126694109_528237433_n.jpg
 photo 12716536_208524329501312_775741715_n.jpg
 photo 12716631_1510601475912399_83473431_n.jpg
 photo 12716563_781621141971959_1264790050_n.jpg
 photo 12716621_964119003665965_1774136035_n.jpg
 photo 12716471_1680631782214959_1844545238_n.jpg
 photo 12677693_1121618151191222_669095461_n.jpg
 photo 12677659_1224102984271364_927248014_n.jpg
 photo 12627889_1706964382880841_1556119511_n.jpg
 photo 12599370_234121383590659_336786503_n.jpg
 photo 12627820_1540844299577513_368156440_n.jpg
 photo 12599329_681562741985430_627225895_n.jpg
 photo 12599255_566201613543603_2009949194_n.jpg
 photo 12599092_1695806840692066_1962299644_n.jpg
 photo 12556072_805249096269240_2022732571_n.jpg
 photo 12531114_163287140717991_946342919_n.jpg
 photo 12531091_906764336097749_22067660_n.jpg
 photo 10009420_907073299411694_144513810_n.jpg
 photo 10412964_1687459998160339_223109191_n.jpg
 photo 917323_1666031750317050_1979944488_n.jpg
 photo 10554128_815842378561679_551251856_n.jpg
 photo 1516636_1657793811146612_2063667186_n.jpg

110 responses to (42 GAMBAR)Selebriti Di Majlis Perkahwinan Pereka Fesyen Ruzaini Dan Isteri

  1. silent reader says:

    sampaikan aku x tau mana satu pengantin.

    0

    0
    • bollystyle says:

      Cantik semua.. Memang full of love.

      Even tak di taja juta2 macam satu lagi majlis artis tu. Tapi nampak majlis ni lagi happening and berseri-seri.

      Tahniah buat pengantin.

      0

      0
    • Anonymous says:

      Lagi meriah daripada ABPBH and nampak sangat2 best. Lagi satu, pakaian x de menjolok mata.

      0

      0
    • Anonymous says:

      tolong tolong..
      assalamualaikum .. tadi saya makan kek coklat moist dlm bekas kecik empat segi.. pastu atas coklat tu ade putih2 .. mcm kulat ..saya dah mkn separuh.. ingatkan sikit.m pastu saya carik2 .. kat coklat yg moist tu.. ade mcm gumpaln ulat sampah.. bula tekan mcm tepung hancur.. tu ulat sampah ke kulat…. please jawab… sy dah pening kepala fikirkannya..asyik ludah air liur je… terima kasih..sy risau..

      0

      0
      • taik idung kau la tu noks..pun x kenal

        0

        0
      • aeruyt says:

        Tahniah..amik kau virus zika sempena kau dah mencekik kek coklat kulat…hahahaha

        0

        0
      • Ubi says:

        Meh sy jawap..tu la fungus..atau kulat..dia putih dan berbentuk bulat kan..kalo biar lama2 dia akan jadi berurat halus..jd kalo awk nmpk benda tu ada kat kek choc tu, jgn la buka penutup pulak sbb fungus tu mudah tersebar melalui udara..boleh hinggap kat makanan lain dan boleh masuk ke saluran pernafasan kita.

        0

        0
        • Anonymous says:

          terima kasih ubi… mmm..tulah sy confuse.. sbb bentuknya mcm ulat .. gulung2 .dia kat dalam coklat..atas permukaan kek tu.. terima kasih yeeee

          0

          0
    • zizan kalah ABD says:

      ohh.. nafsu kat pempuan jugak dia niehhh.. hahahaha

      0

      0
    • Anonymous says:

      Tgk muncung pajura.teringat video dia blowjob…nasib kau baik pajura..org tak caya tu kau kt video tu..nnti kau kena jugak

      0

      0
      • Anonymous says:

        maaf ..itu bukan saya. saya harap anda doakan ape yg terbaik saja.. saya juga doakan supaya anda terbuka hati untuk mengetahui itu bukan saya.. sama -sama kita lakukan perkara positif dalam hidup untuk Allah.. sayangi dirimu

        0

        0
      • Anonymous says:

        ko ni .tak habis2 nak kutuk org.tu bkn die lah wei.sapelah ko ni nak judge org

        0

        0
        • Anonymous says:

          aku 100% pasti tu dia..aku bukan nak buat cerita tapi aku sedih ada jugak orang yg tak pamdai menilai yg tulen atau yg palsu..maaf. memang dulu ada sorang pompan serupa dia..itu memang bukan fajura.. tapi yg ini 100% aku cinfirm dia..bukan apa..tak adil buat artis lain yg kena gam yg buat benda macm ni..tapi pajura terlepas..nasib dia baik..aku ikhlas..sorry to say…aku ada bukti bukan ckp suka hati..sory..

          0

          0
    • bbycumil says:

      semua org bergambar dgn anak che ta..cute gile! klo awal n scha bawak lara mesti lg seronok tgk gelagat bdk comey 2 org ni..

      0

      0
    • Anonymous says:

      artis-artis bertudung (che ta, ayu raudhah, erra etc.) over-over kalahkan pengantin. Artis tak bertudung mcm scha and fazura sweet n modest je. tk perlu over still cantik

      0

      0
      • Anonymous says:

        aha..aku stuju gak. yg simple dan kurang bling2 nmpk lbh cantik dan sweet banding yg terlampau bnyk bling2. dahlah lbh berusia, nmpk lbh berusia lg adalah

        0

        0
    • Kesian melayu says:

      Korang teka org bangsa lain ada x majlis yg bertemakan ‘malay night’??? Membanggakan tradisi bangsa yg terang-terang pandang rendah dgn melayu…

      0

      0
  2. SUAMI BAHAGIA says:

    NAK KATA, GLAMOUR DAN BERPRESTIJ WALAU SEDERHANA. TERBAIK

    0

    0
    • noni says:

      Congrats!

      Fazura simple but sweet. Awal and Scha nampak serasi sangat.

      Tapi the star of the night Cik Chah perut bolat.comelnyaa lahai anak che ta..mcm barbie doll.

      0

      0
    • sukati aku jer says:

      sederhana? para jemputan pon kena keluar duit byk sbb nak ikot tema tu sedehana? atau dia yang taja semua baju artis?

      0

      0
      • Anonymous says:

        wuishhhh. Jangan la marah sangat. It’s up to them nak buat tema apa janji x melebih ada penari gelek ke apa. Pasal guest pulak, kalau x nak habis duit beli je la simple2, tak de pon sapa paksa suruh yang mahal2 kan. As long as ikut tema.

        0

        0
      • Like it says:

        Janji xkcu duit ko dowh..at least gmpaq skit Dr tjaa brjuta tp hmpeh…

        0

        0
  3. AnotherAtie says:

    Scha cantikk :)

    0

    0
    • ajkuifr says:

      Aishah steal the limelight from the bride and groom. Limelight of the night… Aishah.
      Nasib baik Scha dan Awal tak bawak anak dia… mesti kalah dengan anak Cik Ta…hahahaha…. tu yang Awal dia takut nak compete dengan anak Cik Ta.

      0

      0
      • asfgdc says:

        betul! tu yang tinggalkan kat umah je. tak bawak. takut terasa hati ler tewww

        0

        0
      • Anonymous says:

        c’mon la. wedding malam ni slalu start lepas isyak. habis pun tah pukul brapa. setengah budak pukul 9 dah tdo. Bagus la dia tak bawak takut budak tu cranky kat majlis orang. Maybe lara dah penat and dah nak tdo that’s why tak bawak. mana kita tau. Awak sedap je tuduh parents dia taknak compete. cukup2 la compare lara ngan aishah ni.

        0

        0
        • ala....nak says:

          kau ni Alana Sofia ke….lol
          juataan nama…
          nama itu yg director pileh ke
          lara yg pileh…
          kahkahkah….

          0

          0
  4. sukati aku jer says:

    YANG MANA SATU PENGANTIN? SO OKLAH TU BERGAYA ALA BOLLYWOOD BELAKA? TAK NAMPAK MACAM MAJLIS KAWEN PON?? MASA NI ARTIS YG OVER NAK MELARAM. DAH JADI TENGGELAM PENGANTIN.

    0

    0
    • Anonymous says:

      bodohnya..pengantin pun xkenal.ko mesti shatilla ken..marah ke der diorg overshadow majlis ko..wakaka

      0

      0
  5. Anonymous says:

    Pegantin seram… Makeup fail la.. Che ta over nauu…

    0

    0
  6. Anonymous says:

    cantik yang sebelah siti tu.. che ta ok ok jew

    0

    0
  7. miahaha says:

    comelnya aisyah, paling cantik

    0

    0
  8. huru hara says:

    akhirnya kau hapdet juga..pereka fesyen ni kawin…..
    cantikkk semua yg pakai ikut tema…….
    siap nari berbagai…..
    pengantin perempuan nih…kalau tak silap kereje di putrajaya
    sebb iolls pernah nmpak uolls dating

    0

    0
  9. Wiwiwi says:

    Artis pakai tudung bila dah makeup muka semua sepesen je. Mana satu dato ct mana satu ayu raudhah aku pun konpius. Haha

    0

    0
  10. Anonymous says:

    sweet : fazura
    cantik : scha
    simple : ella
    sarat : siti
    over : d 1 & only che ta

    0

    0
  11. Anonymous says:

    para jemputan pun sporting giler..ikut tema habis..baru le orang tak cakap majlis syok sendiri..k bye

    0

    0
  12. wedding police says:

    yang paling cantik dan sesuai ke majlis kahwin adalah Scha Alyahya dan Awal.. baju diorang cantik dan simple.. retis2 lain semuanya melebih2 nak kalahkan pengantin.. si pengantin solek tebal macam hantu pun tetap orang tak kenal dan pandang.. lol

    0

    0
    • Anonymous says:

      aku pandang je..ko tu yg bodoh bingai..macam la ko kalo mekap cantik sangat…ok la tu..diorg mengikut tema…bahagia pengantin tengok artis2 sporting di majlis diorg..ko pehal ha..semua xkena di mata ko tu dah kenapa…hati ko hitam kn..penuh dgn hasad dengki

      0

      0
  13. makeup pengantin perempuan NGERI

    0

    0
  14. Ros says:

    Cecantik bajunyaaaaaa. Tapi wat Che Ta suka toleh tepi untuk sume gmbarnya?

    0

    0
    • Anonymous says:

      kau tak tahu ke benda2 ni kalau ada che tah ada dia 1)bulu mata..2) ayat wajib che tah..” jgn dengki “.3) ambil gambar mereng tepi

      0

      0
  15. Anonymous says:

    Ini majlis kawen che ta ok. Hari tu dia bunting pelamin ngan zain. Hari ni baru dia sambung balik resepsi.

    0

    0
    • awesome says:

      setuju sangat cantik che ta dari pengantin..che ta dgn ayu raudhah dua2 cantik…dengan aishah sekali..suka tengok

      0

      0
  16. milah sirus says:

    pengantin lelaki macam bajirao mastani…

    0

    0
  17. melati says:

    jutawan muda yg bangang tu takder kew (Neelofa)…mesti Neelofa tak cukup duit nk beli baju kan….sebab dh beli kek RM6 K ….kikikiki…tgh guling2 ketawakan Neelofa ni….

    0

    0
    • dina says:

      neelofa pun ketawa bergulinb2 tengok bank account balance ko.

      0

      0
      • melati says:

        Dina….ko ingat aku kutuk ni aku sengkek sgt…cukup lah aku kater , aku guna Kredit Kad hitam…Maybank…ko pun samer cam Neelofa Dina…

        0

        0
        • melati says:

          melayu2 cam Neelofa aku percaya dlm ACC tk sampai pun 20k…lagak jer lebih……setakat kek RM6k tu saya boleh beli..1000 biji ..Dina …ni lew acc saya Dina…

          0

          0
        • melati says:

          Bawak mai …tgk saper acc..lg byk antara Neelofa gan saya???…saper2 yg kenal Neelofa tlg bagitau dia…..tu pasai lew saya senang jew pandang rendah kt Retis …apehal plak saya nk tipu , saya boleh beli 1000 kek hari jadi Neelofa tu……

          0

          0
        • liana says:

          byknya like kat komen dina, kalah komen ko. kesian kat ko la melati. yg ko ckp neelofa tak cukup duit apasal? ko check ke account bank die? neelofa tgk rupa pun dah tau kaya, org byk duit. bila org kenakan kau balik, ko marah pulak, pastu riak ckp pakai credit card hitam bagai. haa kan dah kena btg hidung sendiri! hahaha

          0

          0
  18. Anonymous says:

    kematian itu pasti..tutuplah auratmu dgn sempurna sebelum auratmu ditutupkan

    0

    0
  19. Brave Heart says:

    Sorang yang tua..lagi lah, pasal fesyen mcm-macam kutuk orang tapi tiada pun yang ummm kalau dia sendiri berfesyen…jelek!

    0

    0
  20. rico suave says:

    i thought Ruzaini is gay! #oops

    0

    0
  21. Lorat says:

    Kat Europe kalau u bwak keluar anak lepas senja jer orang dah pandang semacam, tapi kat Malaysia takper.. sampai ke pagi pun orang tak kisah. Sian tengok Aisyah diusung merata jadi “pelaris” Che Ta yang giler glamer. Dia tu since ada Aisyah jer orang pandang dia.

    0

    0
    • hachoo says:

      eleh si scha tu pun ade jer bawak keluar anak die ke senja malam. tapi kenduri ni tak de pulak nak bawak. takut compete dengam aisyah yang super comel n mesra dengan semua orang la tu.

      0

      0
      • Anonymous says:

        if its up to me, its not even a competition dear. Lara lebih comel. Beauty is subjective. Kat mata orang lain-lain. so tak perlu you nak keluar statement ‘takut compete’. kita tak tau apa jadi kat rumah diaorg, so takyah assume bukan-bukan.

        0

        0
  22. jujur says:

    PALING CANTIK..SIMPLE..SWEET..GOJES..SCHA ALYAHYA..mcm org jepun pakai sari..omg sgt cantikkkkk

    0

    0
  23. kucikuci says:

    echah kantoi perut!! kikiki. comeiiii

    0

    0
  24. Kitty says:

    Kecian ank cik ta ni kecil2 lg dh dia ajr sosial mcm ni

    0

    0
  25. luna lamaya says:

    ERRA DAN ZIANA CANTIK!!!

    0

    0
  26. Anonymous says:

    ni majlis kawinnya ruzaini ke majlis kawinya cik ta..pasai aku tengok cik ta lgi cantik dri pengantin..make up pengantin pompuan amat mengerikn…y paling simple n x sarat aku tengok scha..nmpk comeiii sama ngan aisyah….

    0

    0
  27. rizmanis says:

    paling hazab dayang…da macam aci india selatan

    0

    0
  28. sotong hitam says:

    walau banyak berhabisan, satu aku respek…pakaian tak menjolok mata atau terdedah…memang ade yg ter-over, tapi dah lumrah…scha and fazura simple dh tak overshadow pengantin.

    0

    0
  29. haihhh says:

    Bla dh trover make up ni dh jd trlmpau mnggerunkn pulak.smpi aku x cam lnsung retis2 sbb dh lri dr rupa asal.byk pd ksian sbb sarat sgt bajunya.

    0

    0
  30. Anonymous says:

    ai suka elfira…mata dier cantik..sesuai dgn kaler baju

    0

    0
    • Anonymous says:

      Aku heran ngan sape yg kata kening elfira loy cantik.. Like seriously, guys? Dah bukan mcm kening lagi dah aku tgk… mcm bulu apa kat dahi. It is just too ridiculous. Mcm dia tepek bulu jambang yg dicukur kat situ.

      0

      0
      • kikilala says:

        gila mental kau ni..kening tebal ke nipis ke cantik la utk muka memasing..mcm muka kau klu letak kening tebal..mungkin macam orang utan..tapi klu kening nipis mungkin la lawa mcm manusia..pada aku kening dia ok je..sesuai gn muka dia tu..ko cuba adobe photoshop muka dia dgn kening nipis mcm erra tu..lawo ke idok??

        #Anonbusuk!

        0

        0
  31. Anonymous says:

    Wedding yg ni baru best.. Terasa kemeriahan meraikan pengantin

    0

    0
  32. maskbunny says:

    gambar yang no. 21 tu siapa?? sari merah.

    0

    0
  33. aishah says:

    cantik erra fazira and ziana zain. 2-2 dah bertudung

    0

    0
  34. Anonymous says:

    I scrolled through the pics quickly but cant help to stop at scha’s. SIMPLY STUNNING.

    0

    0
  35. Anonymous says:

    pakai sari merah tak pakai tudung tu sape?
    betul2 macam india…
    sorry

    0

    0
  36. anon says:

    tokti tu bukan sarat tapi selambak…smp ecahh nak nenen aaa

    0

    0
  37. syifa raihanna says:

    pengantin perempuan ni waktu kenduri belah pengantin perempuan nmpak cantik sangat…kat sini makeup dia xcantik..apapon tahniah…yg ni bru kata wedding of the year..pre wed pon buat kat luar negara..kad kawen pon punya la cantik…

    0

    0
  38. Anonymous says:

    semua cantik2 belaka

    0

    0
  39. Anonymous says:

    nak kiamat

    0

    0
  40. aku tgk je says:

    Rapat tangan ke tetek fazura

    0

    0
  41. Anchoh says:

    Dayang paling hudoh wey.. Mcm aci sebijik.. Berlegammm..

    0

    0
  42. Anon says:

    Scha bkn stunning tapi faking remaja

    0

    0
  43. Kau hado says:

    U all belum tengok retis2 ni menari bollywood lagiii.. Bergegar segala mak nenek gunung belon. Meriah u alls

    0

    0
  44. nonok wangi says:

    dayang paling vogue extraodinaire yang lain2 semua boring,paling cute baby che ta,paling ‘aneh’ muka …dafi eeeeuuuwwww so freak

    0

    0
  45. Pencil says:

    Scha hidung kembang! kbai =B)

    0

    0
  46. zaf says:

    fazura nose filler konfem

    0

    0
  47. Anonymous says:

    Rizman maner, Rizman???

    0

    0
  48. zass says:

    muka pengantin perempuan mcm arwah sosilawati

    0

    0
  49. Anonymous says:

    Ahsal tokti bile bgambor suke tongkat tetek ke atas.. Ape lahaiiii…

    0

    0
  50. Anonymous says:

    sapa yg paaki baju oren tu ye?

    0

    0
  51. Im wonder... land... says:

    Blom pnh lg tgk org india buat mejlis kawin bertemakn Tradisi Melayu :) …bju kebaya..cucok sggol..bju melayu..bj kurong..muzik gamelan..kompang..tarian zapin..etc..npe eh..xde pon bangse diorg ni suke dgn budaya ‘tradisi melayu’ kite utk tema majlis kawin diorg.#xperluhentaminihanyeboraksantai

    0

    0
    • Commentar... says:

      diorang nie… Melayu tak sedar diri….
      org cina kata… “em chai see”..
      org india kata….”pariah”

      0

      1
    • Jgn melayu hilang says:

      Betul aku setuju sgt sgt… Membanggakan tradisi org yg x pandang pun kita yg melayu nie…

      0

      1
  52. Tum se Acha says:

    konon nak stail Kajol tapi jadi rupa Kojol..

    0

    0
  53. D says:

    hahahaha omg seriously? Awal dengan che ta gelak je tengok uols comment pasal comepetition anak. public yang over lebih, nak lagakan padahal diorg tak terdetik to compete pun lols

    0

    0
  54. Mizukage says:

    apasal Azwan Ali tidak ada dalam majlis ini?

    0

    0
  55. Anonymous says:

    Seriously, all the artis cantik sgt…pakaian pun tak menjolok mata sangat..
    Ce sesekali buat anugerah bertemakan bollywood. Semua cantik mengikut tema..
    Tq

    0

    0
  56. Anon says:

    Geram nye dengan anak che ta ni. Cubit perut tu tau la. >.<

    0

    0
  57. KeishaAmira says:

    mna satu pengantin pon tak tau dh ni.. tetamu lebih menyerlah dr pengantin. pengantin habis tenggelam

    0

    0
  58. Anonymous says:

    che cah ni over expose la..

    0

    0