Written by AbangNara | March 17th, 2014

Kerana kekangan masa, akhirnya setelah 3 bulan sah menjadi suami isteri, majlis resepsi perkahwinan Aril AF & Puteri Erma Adlinda telah pun dilangsungkan pada 14 April bertempat di Saloma Bistro. Kedua-dua pasangan pengantin tampak cantik berseri-seri dengan tema “gold” menghiasi restoran ini. Tahniah diucapkan atas majlis yang serba gemilang ini.

aril af dan isteri

Untuk makluman, majlis resepsi kedua di Melaka akan diadakan pada minggu hadapan. Antara rakan artis yang telah hadir ke majlis resepsi ini ialah Datuk Hj.Aznil Nawawi, Datin Seri Tiara Jacquelina, Black Hanifah, Hafiz, Akim, Hanis Zalikha dan Nita (OIAM). Memang jelas terserlah kemeriahan majlis resepsi Aril dan Puteri Erma ini.

aril af dan isteri

Semoga berbahagia sehingga ke akhir hayat buat pasangan pengantin baru ini. Semoga dikurniakan anak yang ramai dan sentiasa melengkapi kehidupan antara satu sama lain. Walaupun akan berjauhan kerana kerjaya isterinya sebagai pramugari, diharapkan jarak itu akan menguatkan lagi hubungan anda berdua. Lagi beberapa gambar sekitar majlis resepsi perkahwinan dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Kredit gambar Instagram Aril AF.

P.S: Kia Sportage facelift dilancarkan

aril af dan isteri
aril af dan isteri
aril af dan isteri
aril af dan isteri
aril af dan isteri
aril af dan isteri
aril af dan isteri
aril af dan isteri
aril af dan isteri
aril af dan isteri
aril af dan isteri
aril af dan isteri
aril af dan isteri
aril af dan isteri
aril af dan isteri
aril af dan isteri
aril af dan isteri
aril af dan isteri
aril af dan isteri
aril af dan isteri
aril af dan isteri
aril af dan isteri
aril af dan isteri
aril af dan isteri
aril af dan isteri
aril af dan isteri
aril af dan isteri
aril af dan isteri
aril af dan isteri
aril af dan isteri
aril af dan isteri
aril af dan isteri
aril af dan isteri
aril af dan isteri
aril af dan isteri
aril af dan isteri
aril af dan isteri
aril af dan isteri
aril af dan isteri
aril af dan isteri

47 responses to (42 GAMBAR)Majlis Resepsi Perkahwinan Aril AF & Puteri Erma Adlinda

  1. Anonymous says:

    hurmm..artis x glamer pn..next???

    0

    0
    • jelita says:

      urmm boleh x i nak ckp….i suke theme diorg ni..lain dari yg lain…..selalu bkak nara balik2 pesen sme je tgk retis kahwin…tp yg ni menarik minat i utk scroll lg & lg…yg bride rmbut comel dress comel…yg groom pon segak n so so vintage…this is unique….ske diorg ni..mse tgk meletop i fikir yg girl ni sombong…tp xde la pown…mcm blur2 sikit die tu ek but quite cute…dont ask why aril love her…btw congrats both of u <3

      0

      0
      • OLGA II says:

        WHY ARIL LOVES HER BUKAN JADI SATU MASALAH. PERSOALAN NYA SEKARANG, WHY BINI DIA LOVE SI ARIL NI? PUSING ANGLE MANA2 PUN TAK HENSEM! WHY PUTRI PILIH DIA? WHY PUTRI WHY WHY WHY?

        0

        0
    • Olga says:

      ADA PASANGAN GAY BERPELUK PIC NO 3 DAN NO 4 DARI BAWAH!

      0

      0
    • baby cute says:

      gambaq ceqhah sangat!!sakit mata tengok!!

      0

      0
  2. saya says:

    abg nara, 14 april ke 14 mac? huhu

    0

    0
  3. aissshhhh says:

    suka decoration majlis ni…anyway tahniah..semoga berbahagia…

    0

    0
  4. anonymous says:

    tahniah …

    0

    0
  5. maya says:

    cantiknya wife aril.. ala2 princess g2.. deco majlis pun just nice..

    0

    0
    • Selera Suami says:

      Sebagai seorang lelaki,wife dia memang outstanding beautiful…a prefect lady to the eyes of men!! Untung Aril…kalau lah semua isteri2 secantik semanja dan sehappening ini, tak de lah istilah madu..sebab tu suami2 TERPAKSA beralih hati pada retis2, model2. selebriti2 tv,FA2, SA2 kosmetik sbb mereka2 pndai bertampilan hebat siang malam..suami mane yg tek terliuk!

      0

      0
      • AnNas says:

        Tak juga, dlm alam perkahwinan,banyak benda lagi yang kena titik beratkan seperti yang telah digaris pandukan oleh agama. Cantik, mungkin in the first place saja, tp apabila usia perkahwinan telah menginjak lebih lama, kecantikan luaran bukan lagi jadi ukuran. persafahaman, tolaransi,tolong-menolong,trustworthy,ambil berat terhadap pasangan,dan yang berkaitan dengan soal hati dan perasaan adalah yang teramat penting jika ingin melihat usia perkahwinan ke hujung nyawa and pertemuan di akhirat kelak.kecantikan akan pudar.

        0

        0
        • Selera Suami says:

          Annas, jangan salah paham..apa yg I komen solely about luaran! Apa u cakap tu betul BUT kalau leh dapat wife 2 in1 bukan lebih elok???! Luaran dan dalam bukan penting dalam satu perkahwinan???? Apa guna dapat hanya jadi isteri yg baik solehah tapi tak pandai updatekan diri, jaga kebersihan dan kecantikan utk suami??? Selekeh siang malam bila dipandang suami???? Pikirlah….

          0

          0
  6. alia says:

    simple but nice!

    0

    0
  7. LESONG says:

    puteri x pegang bunga tangan? rantai kt leher pon xde?? huu..simple mimple gileee!!!
    TAPI…! tang dedah bahu tu je yg x best.

    0

    0
  8. fut fat says:

    muka mcm ezlyn si putri ni

    0

    0
  9. maya says:

    terbaca dkt fb rotikaya tadi, betulkah kontrak hanez suraya dgn aurawhite telah d batalkan? Beautifulnara pls update… TQ.

    0

    0
  10. yupp says:

    memangla nmpk nice dlm gambar… dress code : RETRO.. tp perempuan yg dtg semua hazab2 belaka.. skit pendek bersepah2.. ada jgklqh yg berkebaya cantik… masuk dewan ingatkan “orang putih” mane yg kawin….
    apepun pilihan berpakaian di tangan sendiri aku yg bertudung x pakai pon kebaya ketat x sesuaiiii.. heee peace!

    0

    0
    • tiba-tiba says:

      Yupp,

      Aku nak menyampuk la sikit, Mak Hanis Zalikha post kat IG pasal dia nak bagi idea menu kenduri kahwin dengan perbezaan menu Aril dengan majlis kahwin lain2. Dia kata menu majlis Aril best ada olio aglio semua, tak macam kenduri lain asik2 makan nasik briyani, nasik minyak, kuah dalca….boring katanya.
      Skali orang pakat bubuh dia kata dia tak bersyukur orang jemput makan kat kenduri orang dan nanti tuan rumah terasa bagai..Dia dah buang posts dia kat IG,

      Yang Tak tahan tu..mak dia sendiri balas komen orang cakap macam tahu pulak tuan rumah tu terasa, tuan rumah tu tak tau pulak tetamu terasa hati tengok orang pakai seksi-seksi kat majlis aril tu…..cuba kalau korang tegur anak dia pakai seksi, tau pulak dia nak marah2. Ntah pape.

      0

      0
    • Mak Hanis Zalikha kena bash kat IG says:

      Mak Hanis Zalikha cakap tetamu terasa hati pegi majlis Aril tengok orang pakai seksi2..cuba anak dia yang pakai seksi?

      0

      0
    • Bridemaid Vogue says:

      Hak masing2…nak yg uptodate or yg kuno2! Selera sndiri pilih…Kalau rasa ko kategori kuno, dduk diam2..hak org lain jgn sibuk! Leh??

      0

      0
  11. paukaya says:

    muke ketat je isteri die..datg bulan ke?hahahhahaha

    0

    0
  12. Anonymous says:

    Selera suami.. kalau cinta kerana muka, tak kemana. Lama2 tua. Ko tgk dia cantik. Cuba tgk lepas bgn tidur. Knp muka wife aril ketat je.

    0

    0
  13. kaboommm says:

    pengantin pompuan baju nampak burok & seksil, tak kan takder budjet kot, kalau ya pun nak buat simple, agak2 lah, majlis ni utk kenangan seumur hidup…

    0

    0
  14. kaboommmm says:

    pengantin pompuan baju nampak burok & seksi, tak kan takder budjet kot, kalau ya pun nak buat simple, agak2 lah, majlis ni utk kenangan seumur hidup

    0

    0
  15. anti bapok says:

    pengantin lelaki ni sekali pandang mcm bapok aje..siapa dia ni? ke mak andam yg make up kan sampai nampak mcm bapok camtu? seram plak aku tgk..ishh

    0

    0
    • Anonymous says:

      engkau dengki lak.. tak kenal ke bebuat tak kenal?? dah diri tu selebet akur je lah.. redha dengan keselebetan muka tu. sah2 la muka pengantin laki tu mmg segak. kau pulak gelupur lebih

      0

      0
  16. CNK says:

    nape kening aril terbelah? sengaja or trend or any other reason?

    0

    0
  17. minah jambu merah biru says:

    amboi gambar yg no 11 tu macm dh tk sempat aje ! hehe…ape2 pon semoga bahgia…

    0

    0
  18. makcik gile glamer says:

    baju pengantin pompuan membuatkan die nmpk gemok…

    0

    0
  19. Mira says:

    Sdh prgnt kah..nmpk mcm prgnt..apa2 pun tahniah..simple n gorgeous..saya suka

    0

    0
  20. jojo says:

    takkan br nikah 3 bulan tetek dh sampai kat perut?? ish, tak phm aku..

    0

    0
  21. Anonymous says:

    dah Nampak kerepot beno paknil dlm ni. takpela yang penting kaya kan paknil. love paknil

    0

    0
  22. moga kekal ke anak cucu aril…dh secocok sngt dh i tngk…:)

    0

    0
  23. chuollsss says:

    muke bini dia niii hazab ekceli…berjarawat n bekas jerawat mcm kwah bulan chuoollsss tak caya tgk la pic yg tak make up…make up berkilo memang nmpk cntik choolllsss,yes bini dia ni mmg sombong cas cas diva gitewww..harapkan sponsor n budget yg ciput itu yg sedih je baju tuuuu,hiasan kat kepala tu lansung tak kena mcm french maid lps tu tema nak ala gatsby hazabbbbbb tak menjadi

    0

    0
  24. Senduk says:

    Bagi aku pasangan ni sepadan sangat, aku suka tengok muka wife aril, sangat cantik, bertuah aril. Smga berkekalan sampai akhir hayat :)

    0

    0
  25. Linzy Longkang says:

    majlis mcm high school prom night jer kesian nengok

    0

    0
  26. miranda says:

    dengan rambutnya, dengan bahu nya terdedah… menadah tangan mengAminkan doa… sesuai ke??

    0

    0
  27. asha says:

    perghhh tebalnya mekap. agak-agaknya berapa inci tepek mekap kat muka dia tu?

    0

    0
  28. noel says:

    Kesian, baju pengantin perempuan sememeh betul… off shoulder tu xbleh katalah konon fesyen. peplum berlipat2 gitu… buat dia nampak mcm org baru lepas bersalin. padahal dia ni cantik, lansing. mekap pon mcm opera. mana ade org amek gambar kawen buat peace aril. ko darjah 6 ke ape…

    0

    0
  29. […] (42 GAMBAR)Majlis Resepsi Perkahwinan Aril AF & Puteri Erma Adlinda (45) […]

    0

    0
  30. I am regular reader, how are you everybody? This article posted at this
    web site is genuinely good.

    0

    0