Written by AbangNara | February 23rd, 2015

Penganjuran Anugerah MeleTOP Era sudah masuk tahun ketiga. Setiap tahun ia bertambah baik dan berjalan dengan semakin lancar. Tahun ini gabungan pengacara-pengacaranya iaitu Neelofa, AC Mizal, Nabil, Zizan dan Johan memang menjadi. Abang Nara suka bahagian sketsa apabila mahu memperkenalkan penyanyi yang akan buat persembahan. Kelakar tak ingat lebih-lebih lagi kalau Johan terlibat.

anugerah meletop era

Antara detik yang paling awesome di Anugerah MeleTOP Era ialah ketika Erra masuk ke pentas dengan menaiki motosikal. Memang smart!!! Selain itu gelagat Sharnaaz Ahmad yang membawa watak lelaki lembut seperti di dalam drama lakonannya turut menjadi. Namun dari segi persembahan, agak mengecewakan juga kerana ada beberapa persembahan yang tidak up to standard yang dijangkakan.
anugerah meletop era

Tahniah diucapkan kepada semua yang terlibat dalam penganjuran Anugerah MeleTOP Era 2015. Lagi beberapa gambar dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Kredit gambar Facebook Astro Gempak.

anugerah meletop era
anugerah meletop era
anugerah meletop era
anugerah meletop era
anugerah meletop era
anugerah meletop era
anugerah meletop era
anugerah meletop era
anugerah meletop era
anugerah meletop era
anugerah meletop era
anugerah meletop era
anugerah meletop era
anugerah meletop era
anugerah meletop era
anugerah meletop era
anugerah meletop era
anugerah meletop era
anugerah meletop era
anugerah meletop era
anugerah meletop era
anugerah meletop era
anugerah meletop era
anugerah meletop era
anugerah meletop era
anugerah meletop era
anugerah meletop era
anugerah meletop era
anugerah meletop era
anugerah meletop era
anugerah meletop era
anugerah meletop era
anugerah meletop era
anugerah meletop era
anugerah meletop era
anugerah meletop era
anugerah meletop era
anugerah meletop era

80 responses to (40 GAMBAR)Sekitar Anugerah MeleTOP Era 2015

  1. Afah says:

    wuuuu lalala~

    0

    0
  2. stokin says:

    sound system hancur..kesian penyanyi mlm tu.. >_<

    0

    0
  3. ayooo says:

    xbest betol AME smlm.. kelam kabut macam tak buat rehearsal jek.. ke laut semua.. keputusan menang dia pun nampak sgt bias.. bukan hasil undian 100% sgt pun.. tak pun undi sendiri. aduuih.. baju neelofa tu hodoh betol.. dia tak serik lagi kot pakai baju pepelik.. conclusionnye, AME tak best langsung!! *thumbs down* love u nelydia.. :* lagi cantik dari amyra rosli.. hehehehe.

    0

    0
  4. che ton says:

    gmbr last tu yusry tgok dada lisa ke? apa la perasaan dia ek?

    0

    0
  5. stokin says:

    sound system mse persembahan artis mmg teruk.kesian mic akim on off.repbvlik pon kne.aptb.

    0

    0
  6. Nkkomen says:

    Part yg best:awie naik basikal, erra msk naik motor, Johan jd paknil, Johan mng, ac n 4u2c.lighting cantik .. Yg PENTING zul arrifin mng

    0

    0
  7. Anonymous says:

    macam mana ayda jebat boleh menang ye? cuma musykil sebab cuma yang popular kerana drama Rindu Awak 200% je…

    0

    0
  8. Adisha says:

    Anugerah paling semak…setuju dgn ayooo…kelam kabut. Naperlah nak guna pengacara ramai2…AC tu udah2 ler…semak asyik tgk muka dia jek. Limabara tidak mengecewakan.

    0

    0
  9. Anonymous says:

    pade aku siti nurhaliza perlulaa menarik diri dari award meletop ni…aku tgk meletop ni more to penyanyi dan pelakon muda remaja….ayda jebat tu gedik je aku tgk…..

    0

    0
    • Anonymous says:

      ayda tu mmg gediks sgt!
      paling tak boleh blh..bila dia brani gila sound dato ac johan zizan & neelofa..soh bg dia bercakap!
      alo adik..awak tu ijau sgt nak sound2 org..ko ni mcm kejutan budaya jer ayda oi!
      sure ko tak lama..apatah lagi muka penyek cam gitu. adoyai!

      0

      0
  10. fuiyoo says:

    Johan paling best semalam!
    Suka time masa johan nyanyi lagu jamal & skesta awie & erra..
    Best dpt tgk 4u2c reunion….waaahhh!!
    AME memang meletop!
    Neelofa cantikk…

    0

    0
  11. illa says:

    Aida Jebat tu gila2…hepi go lucky org dia… k la tu… Tahniah! Johan pun tahniah…
    AKIM TAHNIAH!!! best walau mic. ptut cmpak tepi …. Jac n hubby dia mmg superb!!!..

    0

    0
  12. Anonymous says:

    nelydia senrose vs ayda jebat..dr personality aku suka nely lagi.aku rasa ayda jebat xperlu kot ckp “korang diam la..saya nak cakap”.

    0

    0
  13. fashionpolicemalaysia says:

    Dress merah neelofa sgt x sesuai. Ropol2 di bukaan dress yg over yang buat org fikir yg bukan2 nanti. sesiapa yg faham, faham2 lah ye.. Sorry to say, but rsnye dgn imej neelofa, die sepatutnya tampil dgn dress sopan yg patutnya menyerlahkan less is more. tambah sebab warnanya yg sgt merah.. hmm x tau laa. it’s the dress wearing her.. mungkin pada mata yg design and org2 seni fesyen akan kata lawa, tp to me, a bit over board.

    0

    0
    • Apakah says:

      cantik je tengok dress Neelofa, rasanya dress paling cantik yg artis pakai kat Anugerah Meletop, Neelofa & Erra, yang lain pun cantik jugak, tapi mereka berdua paling menyerlah. Semalam masa 1st nampak dress Neelofa, takde pun pikir yg bukan2. hmm….

      0

      0
  14. tokti prasan says:

    tokti punya la weyyy prasan meletop uwekkk…tua bangat udah

    0

    0
  15. Anonymous says:

    sound AME mmg m’gecewakan……….nely 2 b’lakon filem per?????

    0

    0
  16. Insan biasa says:

    Nara, klu x silap ini br tahun ke 2 penganjuran AME.
    Terima kasih.

    0

    0
  17. noname says:

    Kot mana pon, ayda jebat tu aku dah nampak mcm muka rosnah mat aris.. Sorry la ye ayda.. Mmg muka ko mcm rosnah..

    0

    0
  18. annoying says:

    aku pelik orang malaysia ni . kalau retis luar mcm kpop or artis omputih punya marah bila masuk malaysia . tapi yang 24 jam main lagu indon kat radio tu ? lepastu anugerah , panggil orang sana . woi , orang indon mengutuk seni muzik malaysia , kononnya tak setanding diorang . korang punya agung2kan muzik diorang sampaikan award malaysia pun panggil orang indon. radio indon tak beli lagu kita , kenapa kita kena beli n support lagu diorang . lagipun diorang tu copycat je lebih. baik aku layan kpop or 5sos je lepasni

    0

    0
  19. Asyik muka AC/nabil says:

    The ugliest outfit nabil/AC pkai.dh mcm Avengers.klu nk santai sgt ,suruh lh yg dtg pki bertema kn outfit santai.lain kli d ssuai di pnggil Anugerah Kepoh/Kecoh Era.sbb pngcara yg rmai pn dh kcoh gler.bosann.ssekali x jmput AC ok nye.Johan sorang pn dah meriah.

    0

    0
  20. zikry haikal says:

    sy cume minat Exo & Song Ji Hyo…hehehehe

    0

    0
  21. aku la aku says:

    Johan the best performance..

    Akim & The Majistret the best perform…

    0

    0
  22. nak cuit sikit says:

    tertanya tanya cmana si Ayda Jebat ni boleh menang…speechless…lakonan dia frankly speaking macam kayu…need to polish lagi…and another winner yang wat orang speechless…best couple…awal??…apadah jadi gaknya..dengan AJL nya lagu entah apa apa boleh menang…aku tanya apa khabar..ulang ulang perkataan tu je boleh jadi juara……tidoooooooooo lagi bagus

    0

    0
  23. ek? says:

    zizan buat lawak lembut dia tu tergedik gedik serious x lawak langsung and aku meluat tgk zizan malam td..aku x tau la aku sorang je ke yg rasa mcm ni..

    0

    0
  24. Anonymous says:

    Johan dan Erra mmg the best

    0

    0
  25. Anonymous says:

    aku x suka ayda jebat..coz die perasaan jer lebih…aku lebih suka kat amyra rosli…

    0

    0
    • anon says:

      tetapi pengikut ayda jebat lagi ramai daripada amyra rosli di twitter, Ayda 38,600 dan Amyra cuma 8600, so sebab tu Ayda menang, lain kali kalu nak Amyra menang ko kena undi dia dan ajak satu kg undi dia, baru dia bole menang…. Aku tak undi sesiapa pun…. ini semua POYOOO

      0

      0
  26. Anonymous says:

    ayda jebat ader iras wawa zainal tapi bakat lakonannya keras mcm kayu x mcm wawa zainal..

    0

    0
  27. ciknun says:

    nostalgic moment between awie and erra.. so sweet ! :)

    0

    0
  28. Raihana says:

    I don’t like neelofa..dulu mmg kira minat lah..follow ig dia..then 2 minggu lepas dia ada upload video adik dia ameera..so i commented “ameera is prettier than you” & clearly it was a joke..x smpai 5 minit, she blocked me. Terkezut & sedih..its only a silly joke? Mmg terkejut lh cos nobody blocked me ever before..Saya pun bukan ‘hater’..i still have a life. Tak sangka she is a hypocrite

    0

    0
    • klcc says:

      kalau ko tak joke pon apa salah plak pendapat org adik dia lg cantik? adik dia jugak kan. xdpt terima kenyataan ke dik non?? hippo tertumus sgt!

      0

      0
      • Anonymous says:

        @klcc awak pulak yg berang kenapa? It was clearly a joke, i selalu juga puji kecantikan dia..like i said, comment tu cuma joke & bukan betul2. Mungkin neelofa rasa its mean, so she blocked me. Get a life please..what a busybody monkey you are. Terus2 kasar..go study more..cara awak cakap macam kurang knowledge. Thank you.

        0

        0
        • Apakah says:

          awak tak paham ape yg KLCC cube sampaikan, tetibe je marah dia. hehehehehe. sape yg berang sebenarnye ni..? :D

          0

          0
        • klcc says:

          eh did i say something mean to u? pegi study darjah 1 balik la bongok. apa aku ckp pon xpaham tibe2 nak ckp aku monyet. xyah la berlagak sgt ckp aku kurang knowledge padahal ko tu yg bangang! padan muka ko kene blocked. huahuahua

          0

          0
        • Raihana says:

          Sorry @klcc haha saya mix jadi melayu kurang2 sikit

          0

          0
    • bunga says:

      ye ker? Saya follow IG dia, saya selalu baca komen dekat IG Neelofa , banyak yg komen lagi teruk dari ape yg awak komen tu, tapi dia tak delete pun. Kalau saya nampak komen yg buruk2 hari ni,, esoknye saya tengok lagi apa kesinambungannye, tapi still ade je komen yg buruk2 tu.. takde pulak dia delete,

      0

      0
      • Anonymous says:

        @bunga..tulah, maybe she’s not in a good mood that time..i slalu juga tengok mcm2 sindiran or kutukan org..i never buat mcm tu malah mmg slalu puji kecantikan dia. Tak apa lah..saya pun kalau boleh nak minta maaf..yelah kalau comment mcm tu very sensitive to her..saya akui comment mcm tu tahap bodoh

        0

        0
  29. neel says:

    boleh tak sekali sekala event2 anugerah malaysia ni get rid from legendary performance…melampau2 banyak la..haiyooo…macam dah kering idea & takde lagu2 baru nampaknya kat Malaysia ni!! memangla sedap..tapi kalo dah 10 event award ko duk ulang bende same memang menyampahlahh!!

    0

    0
  30. Abg kulup ludin says:

    Gambar Erra TERKANGKANG NAIK MOTOR TU .. Ish ish .
    Mcm tak manis pulak pose mcm tu..
    Ntah la abg kulup mmg tak saport kalau org pompan buat mcm tu ..
    Kalau mak bedah abg kulup tak kisah..
    Sebab makchik bedah ko ni da biasa senaman kangkang mcm tu

    0

    0
    • minah jambu sayang nenek says:

      naik motor besar memang la kena kangkanggggggggggggggg !! ape ..kau naik motor kaki kepit ke ??????????? naik motor kaki kangkang la bagosssss baru angina boleh masokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk ! kalau naik motor kaki kept macm kau mana angina nk masokkkkkkkkkk GOBLOK huh ! BENGAP !!!!!!!!!!

      0

      0
      • Abg KULUP LUDIN says:

        Kah kah kah kah kah ..
        Sauk rambut style R jaapar..
        Minah minah , ko ni kaki kangkang jgk ke ..
        Kah kah kah kah ..
        Jgn kangkang lebih nanti LEMAU mcm Biskut mary tau..

        0

        0
  31. exostica says:

    nak performance mcm dari Exo tu and of course my butterfly in stomach will fly.. dyorg punye music dah la mantop.. wlupon dah slalu dgr lagu dyorg tp bila tgk balik performace dyorg live pon xpuas sbb ade je kelainan yg dyorg bwk utk memantopkan lg prsembahan dyorg.. apa yg sy melalut kt bn nie.. haha spoil..

    0

    0
  32. Ibu says:

    Bila ada ulangan di tv?

    0

    0
    • aku says:

      aku pun tengah tunggu ulangan tapu haritu aku dgr diorang ckp dia takde ulangan, sekali tu je, sbb aku record ame tu tapi esoknya nak play nak tengok dah tak boleh dah wlpun record punya hmm

      0

      0
  33. W says:

    Sharnaaz, lengan kau di kepit dua buah dada

    0

    0
  34. neelofafans says:

    dah 3kali ke AME ni?bukan dua kali ker?

    0

    0
  35. Azizah Alias says:

    TAHNIAH ZUL ARIFFIN

    0

    0