Written by shahzeeq | June 28th, 2016

Pejam celik pejam celik Ramadhan sudah hampir ke penghujungnya. Cepat sungguh masa berlalu. Hanya tinggal lebih kurang 7 hari sahaja lagi sebelum Aidilfitri menjelma. Pastinya Abang Nara akan merindui suasana bulan Ramadhan, lebih-lebih lagi 5 tempat yang selalu ABang Nara kunjungi sepanjang bulan penuh barakah ini.

Bazar Ramadhan
 photo 1.png

Tepat jam 545 petang setiap hari di bulan Ramadhan ini, Abang Nara akan bersiap sedia untuk ke bazar Ramadhan bersama Aariz dan Arissa. Bukan nak beli sangat lauk pauk yang dijual. Saja nak rasai kemeriahan dan melihat aksi para peniaga menjual. Sambil-sambil itu boleh spend masa bersama anak-anak tercinta.

Masjid
 photo 2.png

Seperti biasa hanya di bulan Ramadhan sahaja ada sembahyang terawih yang pastinya rugi jika tidak dilakukan. Tahun ini Abang Nara sering ke masjid untuk berbuka puasa. Menarik juga rupanya buka puasa di masjid ini. Ramai-ramai beratur, ambil makanan, makan bersama-sama, sembahyang Magrib berjemaah dan lepas itu, sambung makan balik.

Tempat makan morey

 photo 3.png

pergh dia punya burger. Memang leleh beb!!!

Suatu hari selepas sembahyang terawih, tiba-tiba keinginan untuk makan burger SS15, Subang Jaya untuk morey muncul. Fuh!!! Nasib baiklah anak-anak dah tidur. Kawan-kawan Abang Nara lagi dasyat. Setiap malam mereka akan berkunjung ke port-port makanan yang best untuk morey sampai lewat pagi. Kalau Abang Nara bujang confirm akan join. Nasib baik dah ada anak 3.

Shopping kompleks
 photo 4.png

Yang ini tak payah cerita la kan. Setiap hujung minggu je confirm wife tercinta akan ajak pergi ke shopping kompleks untuk beli persiapan raya. Seronok dan penat setiap hujung minggu kelam kabut cari baju anak. Nasib baiklah Abang Nara tak payah nak drive sebab Grab (yang dulunya dikenali sebagai MyTeksi) ada kempen “GRABMYWEEKEND” sehingga 10 Julai yang menawarkan diskaun tambang sehingga 50%. Jadi kuranglah sikit penat tue. Hehehe.

 photo 6.png

Atas permintaan ramai, bermula hari ini (28 Jun) sehingga 8 Julai, Grab akan memberikan diskaun 50% (dengan diskaun maksimum RM6) untuk hari-hari weekdays juga iaitu Isnin sehingga Jumaat bersempena kempen “GRABMYWEEKDAY” khas untuk orang Kuala Lumpur, Johor Bahru dan Penang. Paling best, anda boleh mendapat diskaun 50% ini secara unlimited sekiranya membuat pembayaran menggunakan debit atau kad kredit.

 photo 5.png

Inilah masanya untuk kita pergi ke masjid, bazar ramadhan, tempat morey dan shopping kompleks dengan bayaran super duper murah. Tak payah pening-pening kepala nak cari tempat parking dan tak payah penat nak drive. Bukak je applikasi Grab, tempah teksi dan vroooommm, anda akan sampai ke tempat yang ingin dikunjungi. Mudah kan? Selamat mencuba!!! Untuk maklumat lanjut, sila klik di sini.

TAGS:
PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

1 responses to 4 Tempat Yang Sering Dikunjungi Ketika Ramadhan

  1. Anonymous says:

    Kenapa Nara tak cover Fazura pakai tudung ni ..

    0

    0