Written by serenity | January 4th, 2015

Seperti yang anda maklum, semalam telah berlangsung majlis pertunangan Hanez Suraya  Abd Aziz, 29, dengan Romie Razin Adilha Abd Jais, 34. Mungkin jodoh antara mereka masih kuat menyebabkan akhirnya keduanya mengambil langkah untuk bertunang ke arah memasuki alam perkahwinan.

Mungkin masih ada yang belum puas menatap gambar majlis pertunangan mereka, jadi melalui entri ini kami paparkan beberapa gambar eksklusif dari majlis pertunangan Hanez dan Romie.


 photo 10904862_10153076872681209_608923762_n.jpg

Menurut sumber kami keduanya akan melangsungkan pernikahan pada Mei ini. Keputusan untuk melangsungkan perkahwinan ini kami kira perkara terbaik untuk mereka berdua, jadi pada pendapat kami elok juga mereka mempercepatkan urusan perkahwinan mereka.

Kita doakan semuanya berjalan lancar dan semoga mereka berdua bahagia ke akhir hayat.

Lagi tiga gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya.


 photo 10904720_10153076872606209_1517952860_n.jpg
 photo 10893726_10153074737556209_739778783_n.jpg
 photo 10899724_10153074737701209_997338158_n.jpg

134 responses to (4 GAMBAR)Majlis Pertunangan Hanez Suraya Dengan Romie Razin Adilha

  1. Anonymous says:

    *muntah*

    0

    0
    • Kak Timah says:

      BERSATU AKHIRNYA JANTAN KABARET N POMPUAN KABERET NI,SEMOGA BAHAGIA HINGGA KE SYURGA LOJI KUMBAHAN

      0

      0
      • senah montana says:

        kak Timahhh…. tak baik cakap syurga Allah itu, syurga loji kumbahan

        0

        0
        • Aku benci kpop forever says:

          kenapa ramai sangat yang meroyan kat sini ?
          relax lah. daripada meroyan, lebih baik makcik2 pergi masak untuk laki laki.

          0

          0
        • Suckka says:

          semak….kawin je lah senang.

          0

          0
        • Leha says:

          penipu kawin penipu….elok sangat la tu kan?

          0

          0
        • Next????? says:

          dua-dua nampak muka bersalah….takpe la, penipu tak berkat hidup. tengok la sejauh mana, selama mana dapat bertahan. kesian liyana manan.

          0

          0
        • Mak Jemah says:

          Bukan nak kata apa la…what goes around, comes around.
          Bukan nak mendoakan, but itu lah hakiki manusia dan kehidupan.
          Taakut tuhan bayar cash…

          0

          0
        • Biarkn jer mrk ... says:

          Knapa gmbr 1st 2nd boleh di benarkn olh ahli kluarga trutama ibubapa ppuan dlm mjls Prtunagan. Sunnah nabi tu tp ni dah jd spt Mjls agama lain pula. Ptutlah ank2 msing2 dah besarpnjg pun tak boleh fikir halal dn haram sbb dlm rumah pun dah bgtu. Hrp smua tolonglh jgn buat spt ni masa bertunang. Prmulaan dah dpt murka Allah, bgmn seterusnya pula. Biarkn jelah mrk. Mmglah dah ‘Sesuai Sgt pun Jodoh’ mrk ni. Prangai pun sama. Ke-2 belah phk pun stuju trutama klrga romie. Dngr kata Ini Kes klurga romie x suka LM. Lps cerai trus tunangkn mcm Aidilzarema. Bravo

          0

          0
        • Lelong2 .. says:

          Kan dah kata LM Miss J akn kalah … wlu mcmmana pun ppuan mcm Hanes ni jgk yg menang. Tngk komen dibwh tu kata LM tak pandai jaga laki. Tak make uplah, tak pandai jaga hati mertualah. Ayat klise dibwh tu kata ” Tgk mak romie suka hanes. Ni mesti ada smthg wrong kat LM “. Laki gatal tp ppuan jgk yg salah. Parents Hanes dgn Romie ni tngk gmbr ank brpeluk2 ok jer. Urban fmly.

          Apa kata yg komen2 mcm tu. Tolong dermakn laki2 korang tu kat Ank2 Dara terlajak Usia atau Miss J .. paling kelas dermakan pd ank2 dara sunti. Mesti laki korang suka hati. Bertambah syg laki kat korang sbb dermakn laki korang tu pd ppuan lain. The more the merrier.

          Kenalah redha sbb klu laki2 korang terpaut dgn ppuan lain. Mmg dah pasti lah .. korang tu smua mmg tak pandai jaga laki or smthngwrong dgn u mcm you all komen pd LM tu atau Miss J yg lain.

          Komen atas pagar tu agak2 lah .. klu tak nak sokong mana2 phk. Jgn nak singgung hati Miss J yg lain. Kes hanes ni dia sndri yg suka kontrversi. Buat mcm CTkn bagus. Biarlah rahsia. Tak adalah org kutuk bagai. Ini kes samanlah ect. Tahniahlah pasngn ni. Moga bhgia till jannah. Fyi sy x kawin lg. Ngerilah nak kawin mcm ni .. takut terserempak ppuan mcm ni.

          0

          0
        • Yahudi says:

          kita sepatot nya dinilai dari pengakhiran kita , kalau dia nk berubah suatu hari nanti , mgkn lebih bagus dari pada yalls skanky betches yg sibuk dok mengumpat orang !! syurga loji kumbahan ? I seek forgiveness from Allah ! Astaghfirullah !! seinchi dunia pon tak boleh tandingi syurga , what a dumb statement !! May Allah have mercy on us !

          0

          0
        • Siti Nur Fazura Menaip says:

          Make up la 15 lapis sekali pon tak dapat nk tutup muka sundal kau tu !!!

          0

          0
        • hoho says:

          BAJU SCHA AL-YAHYA LAH . HIHIHIHI WOW . TAHNIAH TAHNIAH TAHNIAH .

          0

          0
      • Aku benci kpop forever says:

        daripada makcik2 meroyan pasal Hanez, baik makcik2 pergi masak untuk laki. Kang kebulur pulak laki tak makan sebab makcik2 busy mengutuk. Soal personal life Hanez biar lah. Dia yang nak kangkang..bukannya makcik2 yang nak kangkang.

        0

        0
        • Aku benci kpop forever says:

          sesiapa yang dislike komen aku.. DIA SAKIT JIWA

          0

          0
        • Kiah Kongo says:

          ini kali pertama aku berat tangan nak typy…ucap tahniah.
          anyway, masak apa hari ni kalian?

          0

          0
        • Takziah says:

          memang la itu urusan pepet dia. lepas kangkang, jangan lupa berambus dan sila bersara. sebab muka dia takde saper nak tengok di kaca tv.

          0

          0
        • Nani says:

          kepada nickname “Aku benci kpop forever”.
          yang sakit jiwa tu kau…baca nickname kau pun dah tahu kau tu sakit jiwa hahahahahaha

          0

          0
        • Anonymous says:

          makcik tu mesti mak ko kan. sian bapak ko x makan2 lagi..

          0

          0
    • Olga says:

      X PAYAH BERTUNANG LA HOI DAH LUNYAI DAH PON USUNG SANA SINI

      0

      0
      • mak jamah says:

        kalau doh biawak lidoh cabang…bangkai pun sanggup ditelan nyo dok. sanggup lakukan apo saja nak dapek apo yg dihajati. apotah lagi somi orang…..kesian betino cam ni.

        0

        0
    • Orang Cerdik says:

      Oh Rozana

      di pagi, di malam, di kilang bisjut
      engkau semacam rasa takut
      untuk memakan bisjut & royi
      jadi diam, untuk menunggu bangla menghantar bisjut & royi

      melerai perasaan jadi gerutu
      di darat, di laut, di kilang royi
      engkau seperti rasa mau makan bisjut & royi

      tersua mimpi, menjadi ventilasi kilang bisjut
      lesu bisu detik pada bangla yang berlari

      Oh Rozana
      lapisan, lipatan, cinta yang suri
      bayangi seketul bisjut menempel di dahimu
      di sampiran, di isi, di bisjut & royi yang tumpah tiada berbunyi
      hanya bangla berpeluh berkata

      nak bisjut?

      0

      0
    • minah jambu tk suka hipokrit says:

      mak romie ke tu ? tahniah mak cik kerana dapat menantu cantek…mari lah sama2 berdoa untok kebahgiaan dorang..

      0

      0
    • joyah gebu says:

      alhamdulillah. tahniah hanez & romie!! Ini kan dah ketentuan Allah. yg makcik2 villagepeople kt sini butthurt beramai ramai ni dah kenapa? ini masa dia. ingatlah makcik2 oii tak tentu tahun depan anak makcik pulak buat perangai macam ni. so jagalah mulut masing2 ye. doakan yg baik2 saja utk orang tak salah kan? kan kan kan?

      haa btw yg nk komen ckp ‘senanglah bkn family kau yg kena,bolehlah kau cakap…bla bla bla…’ soalan aku senang je. korang ni semua sedaghee LM ke? kau ghasee??

      0

      0
  2. nd says:

    First

    0

    0
  3. Bocah Lawa says:

    Alhamdulillah

    0

    0
  4. Anonymous says:

    Baju macam pernah tgk…scha pakai masa aqiqah lara…

    0

    0
  5. zifi says:

    elok laa tu. korang deserve each other. muka penipu dua2, jodoh pun sama2 penipu. elok sangat lettew. lepas ni kena cerai dgn romiang, jgn dok mintak simpati nk belakon balik. pegi jual shampoo xlaku kau tu kat lorong hj taib.

    0

    0
  6. Anonymous says:

    Tak terasa pun nak ucap tahniah….melingkup terus dari industri rasenye lebih baik kot..

    0

    0
  7. menyampah tahap maksimun says:

    Jap..nie bkn tunang ke? Nape siap nk sarungkn cincin kt romie tue plak??

    0

    0
  8. Anonymous says:

    Memang trend sekarang tunang pakaikan cincin untuk tunang ke mcm mana? (first pic)

    0

    0
  9. muntah hijau says:

    muka ala-ala suci je bergambar… konon..sebarkan berita bercinta dgn pilot..padahal duk tunggu jantan ni setel hal cerai… aku hrp sgt kau x muncul terus dalam tv kat malaysia ni. Ratu segala propa… blah ahh ko..xyah tunang2… gelepar sgt nak berlaki jantan ni…nikah terus je..kawin dah lama kau rasa kan…xyah bajek suci sangatlah…

    0

    0
  10. hi says:

    cantik.. ala-ala princess gitu

    0

    0
    • Aku benci kpop forever says:

      aku paling suka bunga kat belakang tu, cantik sangat. Baju Hanez pun cantik.
      yang kutuk2 tu cuba lah bersihkan hati, kalau hati bersih mesti nampak cantik apa yang Hanez pakai tu, soal personal dia..biarlah dia uruskan sendiri. Hanez yang nak kangkang, bukannya makcik2 kat sini yang nak kangkang.

      0

      0
  11. Hamiz Suka Romeo Keberet says:

    hm mak dia setuju je bodo. Semua hati beku tak tahu malu. What goes around come back around bitch

    0

    0
  12. misz eyda says:

    Tahniah Hanez dan Romi.Moga Berbahagia…

    0

    0
  13. PAKCIK says:

    wahai anjing anjing sekalian jangan menyalak , di sini biarlah drg asalkan bahagia , korang semua ni macam dh tak laku , bodoh dan segalnya (pak haji pale buto)

    0

    0
  14. butterfurry says:

    mmg ptt pun dorg ni bersatu..si romi mmg x seswai ngn ppuan baik cm ex wife dia..
    dia mmg seswai ngn ppuan keberet gk cm haniz ni..geli

    0

    0
  15. Gie says:

    hahahhaah, mana2 blog aku baca ramai yg x teringin nak ucap tahniah…..hmnn.

    0

    0
  16. Tomato says:

    bunga apa warna hijau tu hanis? Nampak macam daun salad jeee

    0

    0
  17. Anonymous says:

    1)Menipu konon dah breakup dgn Romie. Hanya teman biasa.
    2)Menipu kononnya Liyana Manan memfitnah dia.
    3)Menipu kononnya diboikot produser2 TV/ sedih takde job.
    4)Menipu kononnya sedang berkawan dgn pilot.
    5)Menipu kononnya nak lupakan kisah Romie/ mulakan hidup baru.

    Padahal semua dah dirancang dari awal…..memang lidah biawak.

    0

    0
  18. sayang says:

    Alhamdulilllah….tahniah dan jagalah rumah tangga nanti baik2….saya x sokong sesiapa, urusan dia adalah antara dia dan Allah…. ngata dia akan buat kita terjebak dgn dosa….

    0

    0
    • akak nak panadol ? says:

      Alhamdulillah ??? ….. akak fenin ke ??? …..
      Mjls tunang tu Sunnah tp jd Haram sbb Mjls tu boleh pulak ada sessi bergambar suka2 … Laki2 dn pompuan bkn mahram … main sarung2 cincin ….
      Tercemar majlis tu lah …. itu ikut agama mana pulak tu …
      Lainlah klu nikah kawin …. adoiiii akak niiii …
      Ni jgn ada plak backing … Kata utk suka2 atau Lps mjlis rsmi .. Gmbr diambil masa mjls msh disitu .. Tujuan bergambar nak tunjuk kat org … kata mrk dah bertunang. Mcm manalah parents blh benarkn …. tak fhm betul …

      0

      0
      • Anonymous says:

        OUH PANDAI CKP PASAL HUKUM HAKAM.. TAPI AYAT MEROYAN MENGATA TUH TERLUPA PART HUKUM HAKAM KE?

        0

        0
        • Mr Roger..pun Ponen says:

          ehh .. bab mana pulak budak tu kato … dia mcm mengato?. Dia ckp pon sbb syang tu ckp tak betol. Inikn time tunang je bkn nikah. Nak jago rumhtngga apakemendanya Puan/cik syng. Sarung cincin masa nikah je. Mana blh pegang tngn org perempuan blum nikah.

          Nak ucp Alhamdulillah pun .. Cik puan syg tngkla dolu keadaan. Den pun poneng pala bila ko ckp mcm tu.

          Den harap jgn pulak org msia ni ikut mcm couple di ats sinun tu .. buat mjls tunang2 mcm ni. Klu dah tau tu diri tu selebriti. Buekla mjls elok2 sikit.

          Gambr dah merato dunio nengok. Klu org ikut mcm couple
          tu, lps tu buek mjls tunang rupo tu .. mak aihh dapek doso kering aje.
          Org kampong den ruponya .. N9.

          Tahniahlah cuople. Den pon tak konal. Pelakon ke tak pornah den nengok kat TB?. Den ni x duduk msia. Jd tak brapo nak konal.
          Marah bonar .. org kat dieorg ni … Paneh Bontut den baca komen sorng2

          0

          0
        • Anonymous says:

          Sayang … adik sy tak kwin lg. Boleh ke syer hubby sayang pd adk sy tu.
          You ni baiklah. Blh jd madu yg baik pd adk sy tu. Rupa dia mmg cntiklah jg. Kerjaya cnfrm tak mnyusahkan fmli sayang. Dia pun kerap ke luar ngra jd sbulan hnya duduk msia tdk smpi pun 2weeks. Klu kawin pun sama juga. Takut hubby ada skandal. Jd since you ni mcm solehah je jd apakata bermadu je dgn adk sy tu. Tak pun hanes ni .. nak tak bermadu dgn adk sy tu. Boleh di jamin tak menyusahkn sesiapa sbb savings dia mkn tak habis smpi mati. Alang2 hubby seorg pun susah nk jg. Sigh!.

          0

          0
        • Mr Roger nak out. says:

          Eh .. Mr Roger buleh tak nak kek adek ekau tu .. hakhak … Ekau ni nak perli sindir berasap podeh den baco. Adek ekau tak marah ke?. Masa den kat Dubai bnyk ank dara Arab offer diri kat den ni. Biasalh poligami kek sano tu mmg meriah. Kayo rayo bkn mcm hanes ni. Gebu2 ank arb tu, org tuo ank arb tu bukn sengkek. Hanes ni lawo la jgk tp lawo lg bini den umur dah 40 tp mcm ank daro. I lap you Honey .. mrs Nina.

          0

          0
  19. tak kelako says:

    pandai dia tipu cakap dah takda apa2 dengan romie. kalau betul dah takda apa2 takkanlah awal2 tahun tetiba dah boleh bertunang kan? dia tipu untuk biar kes cerai liyana dan romie selesai dulu plus masalah tak dapat job berlakon. then lepas diorang tu dah bercerai dia teruskanlah ke step seterusnya. romie yang buatkan dia penuh kontroversi sepanjang tahun lepas takkanlah dia nak lepaskan romie camtu jeee. takpelah hanez, tipulah semua orang asalkan kau bahagia. jangan hairan kenapa yang dah benci kau makin benci kau lepas nie. dan pastikan romie tak tinggalkan kau macam mana dia tinggalkan liyana satu hari nanti. selamat bertunang !

    0

    0
  20. Balang Coklat says:

    semoga kak liana bertemu jodoh dengan orang yang lebih baik lepas ni,perempuan yang baik untuk lelaki yang baik,,^^

    0

    0
  21. Anonymous says:

    Tunang pon boleh tukar2 sarung cincin

    0

    0
  22. semoga liyana manan bertemu jodoh dengan insan yg lebih baik lepas ni,perempuan baik untuk lelaki yang baik,

    0

    0
  23. Happyforliayana says:

    But then I am happy for Liyana Manan tak perlu hidup dengan jantan keparat ni. Wish her best of luck, and bertemu lelaki yang selayaknya.

    0

    0
  24. ikan says:

    Tahniah ler.. aku dah lama tau propa je knon dah putus. Sbb tu aku x marah dah. Jantan pun dah single. Kalau die x single pun apedehal, lelaki bole kawin ramai kot.

    0

    0
  25. dina says:

    keluarga dah beri restu sapelah kita nak kutuk.
    tahniah utk mereka…percepatkan lah majlis nikah supaya kurang sikit org mengata.

    0

    0
  26. mawar seri says:

    another story begin……………………. “yesssss…he is mine!”… camner nk buat sound efek ketawa mcm witch..hehehe

    0

    0
  27. misz eyda says:

    Baguslah dah tunang.mei ni nak nikah.dah jodoh tu tak kemana.moga lepas berubah kearah kebaikan.maybe bertudung ke lepas kahwin nanti.

    0

    0
    • sayasokongmiszeyda says:

      moga2 dorang jadi lebih baik drpd mereka2 yg dok sebok mencaci dorang tu… bahagia hendaknya… biarlah pengkritik2 ni meroyan sesama mereka… hahaha…

      0

      0
  28. Anonymous says:

    xp la diaorg awen..sekurgny bole halal..xd dosa memanjang..

    0

    0
  29. jah gossip says:

    why bother??nk sbut 3x ke,td melodi pun tunjuk parent mamat ni suke hanis,mst jande die ade yg x kene,kite x srumh dgn romiang,so mne tau mslh die,lgpun,c liyana dah tau laki kaye,why do selekeh,duit bnyk,try to cantikkn diri,xpyhla pki bju kurung n tudung pun main ltk je,lelaki suke bende2 yg cntk,apatah lg duit bekepok.to liyana,dress up skit da jd jande,bljr makeu

    0

    0
  30. makciksom says:

    #muntah. Sila berambus ye HS. Mmg padan le ko ngan Romiang tu. Semoga ko pun kena mcm bini dia dulu. Muka x malu, dah 1 malaya benci ko ada hati lg mau heboh pasal majlis ko. Ko mmg sundal.

    0

    0
  31. biarlah says:

    Tahniah both of u..

    0

    0
  32. dina says:

    haha..rminye looser..
    kaw2 kne tipu ngan dyorg..
    korg meroyan la mcm mne pown..
    dye dpt ape dye nk..
    dr korg ? wt diri sndr tmbh2 sakit aty jew ngan komen2 mcm tu kan..

    ** jaga hal sndr sudehhh

    0

    0
  33. zieta says:

    as salam semua yg komen nmpaknye emosi ye
    ape pun selamat menempuh kehidupan baru
    semoga anda berdue menjadi hamba Allah yg dmuliakan..
    Allah mengangkat darjat anda atas segale cemuhan ini..
    anda berdue hanya manusia biase tidak lepas dr dose dan node..
    semoga anda berbahagia dan sentiase mendapat hidayah ALLAH SWT..

    0

    0
    • Doakankebahagiaanmereka says:

      Moga kebahagiaan itu milik kamu juga yang mendoakan kebahagiaan mereka. Sesungguhnya hidayah itu milik Allah. Dia memberi hidayah kepada mereka yang mencari dan kepada mereka yang Dia sayang. :)

      0

      0
  34. Door says:

    Meluat betul tengok… Buat2 muka ala2 suci gitu.. Eloklah korang kawin.. Mmg sesuaiii sgt2.

    0

    0
  35. Fergie says:

    Adoii x yah arr publish hal pompuan ni..wat semak btol.da publish aku terbaca,tersakit hati,terkutuk,termaki,terdosa plak.

    0

    0
  36. Cantik ok? says:

    Jah gossip ni pun…ko rase pompuan ni cantik sgt ke? Beauty is deceiving kot.
    Liyana tu cantik dalaman, itu lg kekal forever after. Si tepek bedak 15″ ni kene ujan esk ilang la lama2 hahaha
    Anyway, laki mmg suke tgk bnda cantik tapii..hanya yg terpilih aje bole tgk yg dalaman tu. Laki mcm romiang ni terpilih tgk yg luaran saje, yg 15″ tu kihkihkih

    0

    0
  37. lyssa says:

    Semoga kekal hingga ke akhir hayat diucapkan. jangan lupa dan riak lagi kepada peminat2 yang masih lagi menyokong anda.

    myT.com.my

    (RM 10 Tshirt printing)

    i’m myT fan :)

    0

    0
  38. bukan ustazah google says:

    Tahniah…. tak baik doakan y tak baik kat dorang (walaupun hati tak ikhlas tulis ayat tu). Kadang2 yang ke dua ni lebih baik dari yang pertama, walaupun caranya salah sikit. Manalah kita tahu. Kita ni manusia biasa. Tak nampak masa depan. Masa lampau, kita mmg nampak. Biarlah mereka berbahagia until jannah. Allah suka orang yang mendoakan kebahagiaan orang lain. Insyaallah, kitapun dapat pahala. Dok gitu?

    0

    0
  39. tak koser says:

    nmpk sgt dua2 desperate. Muka penyek pendek mcm romi pun hanez nak..kata retis, apa kurlazss si romi tak ensem langsung. Dah xde laki lain ke yg nak si hanez ni…
    Si romie plak, retis lain melambak yg lawo2. .napa la nak jugak si hanez yg dah kena usung sana sini…..
    Nmpk sgt tak kurlaszznye theyolls ni..apa2la labu..

    0

    0
  40. dayang senandung says:

    moga bahagia,k bye

    0

    0
  41. hanez suraya says:

    suka hati akulaa wei!!! at least aku kawen orang kaya… kau ada?? jgn laa jeles…

    0

    0
  42. aku rafael says:

    awi rafael mesti sujud syukur tak kawen ngn pompuan ni. fuh.

    0

    0
  43. butterfurry says:

    ok la mls da nk komen just nk tnya btulke klu xd kicap jalen xpdc terpaksa dibatalkan?

    0

    0
  44. Wan Z says:

    Congratulations. dengar keluarga Romi explained this morning….semoga bahagia ke anak cucu. Buat yg terbaik my dear, ignore those who said bad things about you.

    0

    0
    • Anonymous says:

      Ok la tu .. mestilah nak cover up crito ank sndri .. apo lah rkyt msia ni itu pon tak leh pikir. Dah jodoh .. congrats lah yo.

      0

      0
  45. Anonymous says:

    X pe nnti ade balasannye. Harap korg bercerai akhirnye. Dasar mata duitan. Si romi g bertunang pakai jean aje ye. Pelik aku tgk

    0

    0
    • harapdijauhkan says:

      uih kasar benar doakan orang bercerai tu… nnti jangan kena pada batang idung sendiri… ko yg bercerai… baru ko tau…

      0

      0
  46. Noureen says:

    No offense . If memang tu jodoh diorang why bother ? Probably it was her fault because having affair with someone husband but keep on judging over her action won’t change anything . I thought orang melayu ni semua nya sopan and berbudi bahasa but after so much incident that happened to our Celebrity , all malaysian could only do is judging , give a negetive comment and so on . Probably they have a better life than you guys ( Haters ) . It was her past . Everyone have their own past whether it sweet or bitter . Probably those people yang keep on judging ni , you guys are having a miserable life . Because of that you guys tend to judge and leave a negetive comment so you guys feel better about yourself . How humiliating to be those sort of human being . Where is your humanity ?

    0

    0
  47. Aida233 says:

    Mak Romie ni takde rasa malu ke? Tersenyum simpul memanjang. Kalau ye pun taknak tanggung dosa bersubahat anak buat maksiat, knp tak suruh si anak pertahankan masjid dgn LM?

    0

    0
    • Blue says:

      It is one thing to insult the groom but to bring his mom into the picture? That is very very rude lowly of you. You just stooped to a level lower than any of the people above.

      0

      0
    • Blue says:

      It is one thing to insult the groom but to bring the mother into the picture? How very rude and lowly of you. You just stooped to a level worst than any of the people above. Malu to see Muslims and Malays sesama each other react this way.

      0

      0
      • Aida233 says:

        And you’re not ashamed to see mothers allowing their sons/ daughters gallivanting around town with the opposite sex without any proper relation?

        Seniority doesn’t mean whatever you consent to is always the right thing to do. It simply means – even old people can be ignorant.

        0

        0
        • Blue says:

          Ever heard of this quote? “Sesiapa yang menasihatimu secara sembunyi-sembunyi, maka dia benar-benar menasihatimu. Sesiapa yang menasihatimu di khalayak, dia sebenarnya sedang menghinamu” For all i know if it was in your good intention to tegur that mak cik then certainly you would have picked better words. It is not in my business even if she follows them around the world, giving a standing ovation for all their actions. My comment previously was merely a reminder to not say such things about someone’s mother. You give respect, you earn respect.

          0

          0
  48. classybeach says:

    at the end of the day, betina bitches perampas2 murahan ini yang menang. Dari segi merosakkan rumahtangga orang lain yang tak berdosa, dari segi memusnahkan jiwa dan hati mereka yang tak bersalah dan dari segi physical (nafsu). Tetapi saya percaya, ada hikmah disebalik apa yang berlaku…kami mangsa akan bangkit lebih bersemangat dan lebih bahagia Insya-Allah. Saya ada satu pesanan untuk perampas, perosak, betina murahan bernama Sue Saruan yang berasal dari kawasan Yishun Singapura dan bekerja di Seletar Country Club. Mungkin kau boleh menjaja badan kau dengan lelaki2 untuk memuaskan nafsu dan sekaligus memusnahkan kebahagiaan keluarga lain buat masa sekarang. Akan tiba masanya engkau akan dapat balasan; fikirkan; kau ada anak perempuan.

    0

    0
  49. anak melayu says:

    Emmm… kalo muka penipu mmg muka penipu….tunjuk baik konon.

    0

    0
  50. Anonymous says:

    Sesape tolonglah cuci sket hati pompuan tu guna clorox..kasi bersih sket..propa je lebih

    0

    0
  51. lawooo nya dia kan :-) – kedaionlinemy.com

    0

    0
    • Anonymous says:

      ha ah dia lawa time tunang ni, mekap la kot kan kena. apa dia buat ni lantak dia lah tapi aku rasa dia nampak lawa. taktau la pulak muka penipu camne khensss

      0

      0
  52. kaki kepoh says:

    bagus juga lah LM ni dah crai.. mungkin romie ni bukan lah yg terbaik utk LM.. ada lagi yg terbaik… mmg romie dh djadikan psangan hdup dgn HS..
    apa2 pun semak mata mmandang c romie dgn HS ni… hrap2 xda lah stesin tv ambil dia ni jadi plakon… bkin semak industri je,mmg aku benci PEPMUAN PERAMPAS LAKI ORG…

    0

    0
  53. naruto says:

    bagos sgt la tu pompuan jalang brtunang ngn lelaki keparat ni..
    hidup atas menghancurkan kebahagiaan org lain.
    hopefully pasni HS xpya nk menyemak lg dlm indurstri hiburan tanah air.
    g enjoy puas2 ngn romiang ko tu.

    0

    0
  54. Anonymous says:

    babilah, blh tak jgn cover story pasal perempuan ni lagi, rimassssssssssssss

    0

    0
  55. Sukaatymakpaktiriaku says:

    Bgusla tu penipu kwen ngan penyangak dapat anak penyamun…..

    0

    0
  56. bini no 1 says:

    kan orng ckp lelaki yg baik utk perempuan yg baik, laki yg x baik utk pompuan yg x baik haaa bgusss sngt lerrr tuee…..family pun masing2 backup, liberal family larr kot. skng kan bnyk mcm nie, sarung cincin kat laki??dlm islam xde, dlm adat melayu pun xde, family pun x tegurr acanerr tuee???nmpk x liberal family mcm mna.

    0

    0
  57. LEha says:

    rmai yg marah sbb romie ni aniaya isteri..ok..fine..suami boleh psg 4..tp jgnla aniayai isteri yg mnjadi tanggujwb soerg suami..hanez suraya plak dr awal dah buat pembohongan..kalo dah laki org..xde slahnye..tp jgnla smp kate die duda pdahl masih blum sah penceraiannye… hati isteri mne yg terase..wanita ni benci mcm mane pun.. tetap ade sedikit kasih utk lelaki yg bergelar SUAMI.. pndai2 la korg selesaikan..cri la LM di dunia..mntak maaf..kalo xnak..tgg la di akhirat..kt ctu xde org yg terlepas..muhasabah diri..

    0

    0
  58. Beautiful Norra says:

    tahniah (WALAUPUNNNN….)….kbye

    0

    0
  59. Anonymous says:

    Hahhah..baju dia pakai sama dengan baju scha alyahya time kenduri akikah..spe perasan??

    0

    0
  60. sakit mata says:

    Hahahha..cantik la tu..bakal suami recycle…baju tunang pun recycle cun giler

    0

    0
  61. Hanez lidah biawak says:

    aku dh malas nk komen pasal minah ni…tapi satu jer aku nk ckp…minah ni LIDAH BERCABANG…

    0

    0
  62. sesak nafas says:

    you deserve each other. so tahniah. cakap je awal2 tak yah nak pusing cerita satu dunia. orang sakit hati bertambah sakit hati. buat tambah dosa aku je pagi2 ni…huh

    0

    0
  63. sue says:

    Lantak pi depa lah.. dah agak dah pun… pandai2lah kome hidup bersama nnti… hmmmm….

    0

    0
  64. kutu says:

    sebenarnya Liyana manan adalah orang paling beruntung sekali..sebab tak pyh lagi hidup dengan romie si penipu dan curang..biar la orang lain tanggung iaitu si perampas..
    liyana dah boleh hidup bahagia dah skarang..

    0

    0
  65. bilakakjemahmenulis says:

    DOAKAN yang baik baik je la lepas ni. Esok lusa Hanez pakaila tudung macam Memey. Terus masyarakat terima~~

    0

    0
  66. Kak S says:

    Tahniah pada Hanez dan Romie. Semoga mendapat hidayah. Pada pengomen yang berbuih buih mulut mengeji dan menyumpah seranah, apa yang kamu lakukan sia sia saja. Tak ada hasil nya. Buang masa dan kemungkinan boleh dapat sakit mental dan dosa. Pada Liana Manan, besabar lah jodoh tu di tangan Allah, macamana marah puan Liana pada Hanez dan Romie,memang sudah jodoh puan dengan romie, terima saja, dan MOVES ON. Life is much better, if you think positive.

    0

    0
  67. ChickFlick says:

    Baju nikah warna putih ada makna – Masih suci dan dara. Ermm..wallahua’lam lah pd pemakai.

    0

    0
  68. Mak Jemah Pemalu says:

    Orang yang kawen ‘satu’ banyak….orang yang kawen ‘dua’ sedikit-sedikit…orang yang kawen ‘tiga’ jarang-jarang, girlfrnd laki org nak saman wife boyfrnd die ‘kadang-kadang’ kita dgr- Belalang yang kata…

    0

    0
  69. asal tutup aurat jer kira muslimah says:

    Tahniah utk Romie dan Hanez. Hope you guys live happily ever after :)

    Well.. the truth always hurts. Rilek sudaa.. because?
    —>There is NO perfect life for anyone, single or married. So don’t expect either to be the MAGIC CURE.

    Utk Liyana Manan,
    You should change your behavior toward yourself. Change for good.
    Don’t ever blame your ex-husband or his future wife. Turn the blame to you.
    That’s the best thing you can do in order to gain your rotten self-confidence again.

    First, never beat yourself up for a MAN. Instead, you should pamper yourself like a baby at this difficult times/all the time. Don’t expect others to do that for you. Remember, you are your best parent and caregiver. No one else.

    And second, start the best relationship ever with YOURSELF…
    before you start over any relationship and repeating the same old mistake.

    Being single is the best time to live OPTIMALLY. Why suffer unnecessarily?

    Love yourself.
    Then, SHARE (not take or give) the overflowing love with others.
    That’s how it works.
    Never take the love from a man. Never give the love to a man. But, you just SHARE the love. because you are already a complete whole. No man can complete you.
    Work on yourself for this issue. Or you stay with the same behavior and face the same kind of man who sooner or later will stop cherishing you.

    0

    0
  70. EH EH EH says:

    memang Tuhan yang merancang segala-galanya…tapi jgnlah menipu bagai…moga berkekalanlah hendaknye ye..

    0

    0
  71. Persatuan Perampas says:

    Diknon. Kau sarung cincin kat tangan jantan tu dah kenapa? Tak cukup kontroversi lagi ke dik? Kepala letak dalam lubang **** agaknya. OPSSS!

    0

    0
  72. Anonymous says:

    ni 4hari preparaion, klu 4bulan camano la yek. hihi

    0

    0
  73. anonymous says:

    GOSH….boleh pulak both of them lalui pertunanga ni eh??Ok fine biarpun alam rumah tangga romie to kita tak tahu apa hal..but to deny semua cerita2 karut tu like…merepek ahhh..and still going overseas together…!! boleh pulak mereka tatapi umum dlm rasa tak bersalah..walhal si lelaki ni baru sahaja bercerai..ya ya harus bertanggungjwab…likewise..”dah habis kena rabbb mestilah harus bertanggungjwab”…but goshhhhhh..sorry to say..Haniz ni tooo bad for the society especially in dunia hiburan..so what if she is a good actress no doubt i never watch her acting…but then..with this kind of attitude…rubbish lah. ada sikit rase belas kasihan pada sesama wanita babe..anak2 and bekas isteri melihat…if it happens to her it will happen to you..those people who create drama will have their own karma…remember this…i just hate sample of people like you..

    0

    0
  74. victoriabecks says:

    First yg tpacul dr mulut aku masa tahu derang bertunang is BIATCHHHH…sorry jendul..
    tk sengaja pangil ko biatch…pastu tk pnh lgk aku byk like komen org(yg menghina dia )….ko mg dasar muka tembok,tk pnh aku jumpa pompuan SEMURAH ko!!!

    0

    0
  75. wawa jenal says:

    ape nak heran stakat pegang tangan…dah lunyai pn hanez nie…bkn stakat dgn romie nie jer..hahahaha bajet suci xbleh blah..hahaha kesiannn….

    0

    0
  76. kkkk says:

    macam baju scha masa majlis akikah lara alana.

    0

    0
  77. lolo says:

    Sonyum lah ekau…ambik kawan orang…elok lah tu.

    0

    0
  78. suka ati says:

    yang lain2 xnk msuk campur…kecuali tang baju…mmg baju scha. dia ubah skit2 je….

    0

    0