Written by AbangNara | November 5th, 2013

Tahniah Abang Nara ucapkan kepada Pahang atas kejayaan memenangi Piala Malaysia Ahad lalu. Penantian selama 30 tahun akhirnya tamat jua. Sememangnya Pahang layak untuk bergelar juara kerana permainan yang cantik pada malam itu. Semangat pemain Pahang tampak berkobar-kobar dengan sokongan peminat yang salah seorang daripadanya ialah Datuk Siti Nurhaliza.

siti nurhaliza pahang

Sudah pasti Datuk Siti Nurhaliza juga keriangan menyambut kemenangan ini. Semoga dengan kejuaraan ini akan bermulalah titik permulaan untuk pasukan Tok Gajah mendominasi bola sepak tanah air. Walaupun Abang Nara penyokong Kelantan, namun persaingan sihat harus dialu-alukan. Lagi beberapa keping gambar Siti Nurhaliza di final Piala Malaysia dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

siti nurhaliza pahang
siti nurhaliza pahang
siti nurhaliza pahang

131 responses to (4 GAMBAR)Aksi Siti Nurhaliza Sokong Pahang Di Final Piala Malaysia

  1. Ritu vs Aya says:

    Bagus Pahang! Good Job! Jom booooooooooooooo Kelantan…!

    0

    0
    • fan terengganu says:

      tak baik nak booo booo camtu..
      jeles lettew kelantan dpt naib johan kn..
      hehee.tak pe, klantan pahang geng la..taun lepas dah menang pn..
      #this is pantai timur

      0

      0
      • haha says:

        tp bagus gak klate kalah….bleh memadamkan keangkuhan penyokong dieorg yang selalu melekehkan team lain…ade sampai bleh gadoh la….tudoh team tue rasuah la dan mcam2 lagi….aku da kate kalau Allah tarik blk bila2 mase pon bleh…

        0

        0
      • Fakka says:

        menang sebab pemain import, baik saja duduk rumah.

        0

        0
        • U noe its me says:

          Fakka original logo kelabu… jangan nak menyamar…

          0

          0
        • Fizi says:

          ye la kalau kelantan memang, dickson sumbat gol takde le pulak ko kata camtu kan hahahah?

          0

          0
        • minah jambu merah biru says:

          betol tu….dulu masa Malaysia main ngan Singapore sebok dorang cakap 100 persen malaysiannnnn macm bagosss ajee ! kalau tkde pemain import belom tentu Pahang menang lah huh !! ape2 pon apek jugak yg hensem daripada penjaga gol Pahang tu huh ! hensem pon main kn peranan penting untok penjaga gol tau tak ! ape kate kite semua sama2 rikues Aliff Aziz yg jadi penjaga gol Pahang ????? ape kate kau olga ????? helo olga mana u ni ???? u gi mandi sungai ke petang2 hari ni ?????

          0

          0
      • peminat trw says:

        x perlh dh rezeki pahang…tp sedih lh ble tgk ahli keluarga ku yg ssh hti dn brmuram…..msk ns kerabu pun x de org mkn…lps tu tgk penyokong klntan smpai kt klntan td pun mcm x smngat jer…thn dpn kte wat yg terbaik yer….nurfarhan dan piya pun mnitiskn air mata…pahang punya penyokong abg sye kte terbaik antara smua penyokong

        0

        0
      • izzy says:

        ape kejadahnya 30 thn..? 21 tahun la!!! kalau ye pun sedih sbb da kalah, jgn la main bedal je menulis!
        bg la dato’ kt dollah salleh, barula best.. ni rossa yg dbagik pangkat dato..?!
        next yr selangor tolong la capai misi 33 tu.. ponek da menunggu!

        0

        0
      • Aaron Aziz says:

        Handsock x pakai -_-
        klik me..

        0

        0
    • Anonymous says:

      xkesah pon..klantan kalah,,yg ptg taem klantan dah dapat 15juta tauuu!!!

      0

      0
  2. orang pahang says:

    21 tahun la bukan 30 tahun. lain kali check fakta dulu sebelum main sedap tulis.

    0

    0
    • Olga says:

      CT ni bile nak mengandong?
      umur dh tua tp xde anak!
      wake up CT!

      0

      0
      • Dazminda says:

        ALLAH YANG BOLEH BERIKAN ANAK. DIA KAN DAH BERUSAHA. DOAKAN DIA YER!
        GENERAL STATEMENT:
        KALAU SESIAPA PUN DAH ADA ANAK, JANGAN SESEKALI NAK SOMBONG DENGAN ORANG YANG DAH ADA ANAK. SEKALI ALLAH TARIK SEMUA ANAK KAU SEKELIP MATA. JANGAN ANGKUH BILA KAU DAH ADA ANAK YER! ALLAH YANG IZINKAN KAU ADA ANAK. SOAL ANAK BUKAN SOAL YANG DIBUAT MAIN

        0

        0
        • Mmg Lah aunty ct dh brusaha nak dpt ank tp x dpt tapi….takde pon dengar dier nak ambik ank angkat yg mmg djaga sendiri….kan?kan?duit byk tp nanti dh tua takde sape jaga….artis yg lum kwin pun Ada sifat keibuan nak ambik ank angkt…dulu dgr2 ank sharifah shahira dier ambik jd ank angkt tp ats Nama je…bkn dier jaga….

          0

          0
        • enon says:

          ko ingt sng ke nk amek ank angkat? blm masuk soal hukum hakam la..bab aurat.. byk nk kna pk..sbb tu la dia xamek ank angkat.

          0

          0
        • ehemm says:

          siti ambik anak angkat palestine thru ‘Islamic Relief Malaysia’. rujuk website tu baca fakta. jgn main petikkk je bhai

          “SOAL ANAK BKN BLH DIBUAT MAIN. JGN TAKBUR”

          0

          0
  3. Anonymous says:

    wlpn aku bukan org kelantan atau pahang…tpi aku suka sokong pahang…kelantan ni mcm berlagak sikit le sb dh kerap menang…..ap pn ..yahoooooo pahang menang….bkn 30 thn le bang nara oiiiii..21thn..bang nara ni kalau naip sama ngan tidor ke…selalu salah j..suka sgt nk kena kondem ngan pengomen kt BN ni…luaskan n besarkan matamu bang nara bila menaip….

    0

    0
    • Mek says:

      amboi sedap2 cakap penyokong kelantan berlagak…diorang punyai semangat kesukanan tinggi… kalah ke atau menang diorang tetap sokong team diorang tak ada lah jadi lalang…

      0

      0
    • wanny says:

      abg narakn penyokong TRW…sbb tu die taip 30thn

      0

      0
  4. Anonymous says:

    aku sokong pahang walapn aku bukan org pantai timur….kesian kelanteeeee…aku suka kelanteeee kalah…booooooooooo…padan muka…

    0

    0
    • combiee says:

      org pahang jgn la bangga sgt yer..dgr2 ceritanya ada pihak yg mtk sgt piala tu diberi pd pahang thn ni sbb dh 21 thn x dpt gi final,,asyik2 kelantan jer . siap ada sesi pujuk memujuk lg srh bagi menang, sbb tu kelantan main mlm tu cam xda semangat jer..org2 atasan dlm bola jer yg tahu cerita ni….

      0

      0
      • cik bunga says:

        biase la tu..bila ada campur tangan *org yang xpatut dalam bola sepak negara..macam2 leh jadik..nak tunjuk kuasa yang ape yang mereka nak bole dapat

        0

        0
        • BUNKFACE NO.1 says:

          kau tak puas hati ke Pahang menang. ?? kau tak nampak ke bola tu masuk gol ?? so kau nak kata bola tu masuk gol campur tangan orang luar jugak ke ?? dasar busuk hati kau ni

          0

          0
      • combu says:

        Hahaha . Lucu lucu je komen korang ni . Dan2 la campur tangan . Dah kalau boleh nak semudah tu campur tangan baik la ‘orang-orang tertentu’ yang kau cakap tu campur tangan dari awal game lagi . Dari tahun2 lepas lagi . Tak payah nak tunggu sampai 21 tahun . Adui . Cakap pakai otak sikit . Positif sikit . Adat la perlawanan ada kalah menang . Mana boleh kelantan nak menang je . Kalau team lain menang terus kau cakap ada campur tangan kuasa ghaib la kuasa apa la . Abis time team kau menang campur tangan siapa plak ? Aiii macam panas je hati aku macam panas je hati aku !!! Kesian player2 dah main berhempas pulas kau sewenang2 je bawak cerita ikut logik akal imaginasi kau . Pftttttttttt .

        0

        0
        • BUNKFACE NO.1 says:

          setuju dgn komen kau…kalah menang adat permainan. tak payah lah tuduh team lain main kotor pulak..apa punyer manusia tu dengki dgn org lain

          0

          0
      • eh eh eh says:

        ko tak payah macam-macam la.. dah kalah dok diam.. tak payah nak kecoh wat cite lak.. orang atas konon.. cirit

        0

        0
      • PAHANG TEGAR says:

        owh dan2 je ko kate pahang menang sbb ada campor tgn org2 atasan kan??kalau betol camtu apesal kelantan vangang sgt nak setuju?korg boleh tolak apa…ssh sgt wat je repot polis…jgn sesuka nak sebar fitnah..kalau da berani sgt & ada bukti sila post kat fb & twitter la..biar ramai yg baca & print screen n then wat police report…kita tgk sape yg kena…rumah siap pahat berbunyi…kalau korg menang xde lak org nak sebar fitnah camni…sori 2 say tp cara korg ni sama cam dlm b’politik jugak la…terimalah hakikat pahang da menang..padan muka utk korg2 penyokong kelantan yg over konfiden 2…kalau kelantan xlawan pahang sekalipun aku x sokong kelantan oke…riak..takbur..pemain oke je penyokong yg lebih…LOL
        *unlike byk2 komen aku ni..baru x sia2 aku menaip…

        0

        0
      • pahang says:

        ni la contoh orang yang tak bole tengok kejayaan org lain.. bila la fikiran tu nak maju kalau asyik nak tuduh itu ini je. kalah menang adat perlawanan la wei..

        0

        0
      • orgphg says:

        ko ingat ni pilihanraya umum ke nak ada campur tangan orang dalam?kah..desperado betol lah nak buat pitnah pon wei..

        0

        0
  5. fairus sulaiman says:

    boleh tahan gak bongok kau ni nara .. 21 tahun bukan 30 tahun …aku warga pahang aku marah wei

    0

    0
  6. Aku org johor says:

    dulu aku ingat mesti kelantan akn menang…tpi pd mlm tu aku tengok pahang main memg bestttt….memg patut la kalau pahang menang…caya la…pahang leh tundukkan kelantan…

    0

    0
  7. kak kiah says:

    cantiknya datuk ct..tahniah pahang..tahniah kelantan..sama2 team hebat..terbaik!!

    0

    0
  8. Anonymous says:

    hogoh pahang hogoh.yg penting bukan JDT yg menang hahahahahaha

    0

    0
    • anuar zain tipu says:

      ooyeahhhh ~ asal bukan JDT kan kan kan ?

      0

      0
    • MNG says:

      JDT JUARA DARI TIMUR LH TU

      0

      0
    • AMANI says:

      KO TUHAN KE NK TENTUKAN KEMEMANGAN, SUKA SUKA JE BABITKAN JDT. KLAU JDT MENANG. TU REZKI DARI ALLAH.

      0

      0
    • AMIR says:

      SUKA KO JE KUTUK JDT. BONGOK PUNYE ORG

      0

      0
      • macam lucu je says:

        hahaha..kesian AMIR ni..ko mesti penyokong jdt yg menang banyak piala tu ek..peaceeeeee

        0

        0
    • fadura says:

      Nama JDT di sebut2 walaupun tak masuk final…jgn benci2 sgt.
      JDT tu pun sama gak cam pasukan2 yg lain.

      0

      0
      • tak minat bola says:

        sape ckp same..jdt ni lain sgt dgn team lain..
        pnyokong die lg la…hadoii
        ntah la,nak cakap jakun psal bola ke ape ek..
        teeeeee

        0

        0
        • CHESE says:

          KO LH JAKUN. SEDAP JE KUTUK JDT. , KO INGAT KO TU BGUS SANGAT KE.

          0

          0
        • Anonymous says:

          TK MINAT BOLA. MULUT KO TU TK BLEH DIAM KE. JDT SME JE TEAM NGAN NEGERI LAIN. TEAM DRI MALAYSIA. KO KALO TK SUKA JOHOR. TU TK PE LH. TAPI MULUT JGN MCM M MAMI JARUM. HARAP JE DOK KT NEGERI MEKAH SERAMBI. TAPI PERANGAI MCM PONTIANAK TERLEPAS,

          0

          0
        • memang tak minat bola says:

          sory anoy..im from pahang, malaysia..kite xbenci pn cuma pelik dgn team baru tu..errrrr bajet bagus kot tp hampeh

          0

          0
  9. bobobobooo says:

    macam bagus jee . macam bagus jee sape yang kutuk kelantan tu . macam bobo jee ko nie . hahahahaha

    0

    0
  10. 4 + 7 = 11 says:

    asal tetibe sebut bobo lak ni..xsuke. nway,good job pahang..kelantan cuba lagi taun depan

    0

    0
  11. Orkid Putih says:

    walaupon Kelate kalah…….The Red Worrior tetap dihati~

    0

    0
  12. fadura says:

    Pengalaman 1st time tgk Final kat kedai mamak (Johor)
    Ini lah melalui pemerhatian aku…

    Kesian gak tgk penyokong Kelantan (TRW) sebenar nya.
    Kena provoke giler2 lpas Pahang gol kan sebijik..
    Cth: g balik Kelantan lah / tukar lah baju tu…etc..etc.
    Habih game je siap..tepuk tgn kuat2..boo kan penyokong TRW.
    Bila TRW gagal kn gol kan bola..siap bersorak suka.
    Nasib baik xder yg terbalik kan meja..ksian mamak nak kemas..:-p

    Nak buat camner…nasib penyokong TRW..tgk bola kat Johor…pakai baju merah..baju TRW…show off sgt..dok kat depan2 screen.
    Dah sah2 Johor mmg anti Kelantan bila masuk bab2 bola ni…mmg kena jadi bahan lah jwb nya.

    Ini lah dunia bola..:-)

    0

    0
    • Anonymous says:

      nampak takkk…penyokong penyokong kelantan ade di mana-mana..
      sokong hingga wisel penamat game..pahang menang ok la dari johor yg “berstar star” punya byk uwang tp kalah..sory..kami penyokong kelantan memang bersedia menerima kalah menang game pahang kelantan..asal bukan johor.kalah pn no.2..ko hadooo?yang bahan tu mesti nak puaskan hati atas kekalahan itu hari..opss sory

      ini lah dunia bola..:-)

      0

      0
      • Anon says:

        Ko tk tngok org kt stadium ker, penyokong Kelantan blah sblom pemain TRW trima pingat naib Johan?

        Pnyokong Kelantan kt stadium mmg sokong smpai wisel penamat jer. Lpas tu blah sblum player TRW terima pingat naib Johan.

        0

        0
        • Anonymous says:

          atlis pemain dan peminat dh bersungguh sungguh bg 100% sokongan sehingga tamat game..aku tau perasaan bila tgk team yg disokong kalah..sedih n tak sanggup tau nak tgok kekalahan..tapi xde la sampai xbole terima kekalahan..aku sndiri pn xsanggup nak tgk pemain yang menangis..mereka kuar pn masa game dah abis, bkn awal2 lagi..ade yang nak balik jauh..nak solat n tenangkan diri sebelum nak gerak balik..kalau menang,lain la cite..buleh sambut smpai pagi pn..feel dia lain weii..
          apepun,aku bangga dengan mereka semua termasuk pemain dan pihak pengurusan

          0

          0
      • Anonymous says:

        NI LGI SORG SEDAP KO JE CKP BUKAN JOHOR, KO BUKAN ALLAH NK TENTUKAN KEMENANGAN. CKP TU JGN RIAK.. KALO JOHOR MENANG PON TU REZEKI NAMAYA, NI LH MANUSIA, HATI KOTOR, TUHAN DH BAGI MULUT TU. JGA LH ELOK ELOK.

        0

        0
      • Anonymous says:

        BERSTAR STAR PON TU JOHOR PUNYA PASAL LH. YG KO TU MULUT JAHAT SANGAT KENAPE. NI KE ORG KELANTAN KTE ORG BAIK BAIK. , HARAP NEGERI JELAH MEKAH SERAMBI. TAPI PERANGAI SAME JE MCM JIN.

        0

        0
      • Anonymous says:

        KALAU JOHOR BANYAK DUIT. APE MASALH KO. KALO JOHOR KALAH TU TK DE REZKI NAMENYA. MULUT MINAH NI KN .MCM AYAM BERAK KAPOR, .. REZKI TU DTG SEMUA DARI ALLAH.

        0

        0
      • anymous says:

        kalau nak type guna akal jgn main type guna kaki …ntah ko tgk bola ke tak? yg angkat bontot sebelum wisel penamat tu apa nya ..kalau tiz is pantai timur raikan lah sekali masa menang… jgn lah kutuk auta2 je sbb dendam pribadi dan iri hati ..faktanya dan hakikat hingga dunia luar pun tahu FAN JDT yg kalah dan menang masih stay dlm stadium sama2 dgn pihak lawan ..mereka sporting ..so kutuk tu biar lah ada fakta bukan auta..peace!

        0

        0
    • anymous says:

      sama je org dia kalau menang pun macam esk semua tak payah kerja lagi dah..menghina org lain macam langit tu di junjung seumur idup .Apa yg mereka dpt setelah apa yg mereka buat kat org lain ..apa nak d heran kan. Klh dan menang itu namanya sukan dan erat perpaduan tapi syg sekali fan sinun jadi sukan macam ” kalah hilang negeri , menang serupa duduk atas langit selamanya”!!!

      0

      0
  13. Melayu Tegar 2020 says:

    Hidup UMNO!! Hidup Melayu!! Hidup Bumiputera!!
    Bersama-sama menuju wawasan 2020..
    Kearah negara berpendapatan tinggi dan maju!!!!!!!!!

    Dulu, Kini & Selama-lamanya BN!

    0

    0
  14. Anonymous says:

    Tahniah pahang, hogoh pahang hogoh. Walaupun kelantan kalah, kelantan tetap di ati :).gomo kelate gomo, insyaallah tahun depan ada rezki

    0

    0
  15. bulu begum says:

    abang nara sengal…nak wat blog sangat tp kebodohannya amat ketara…lain kali nak tulis ape2…ulangkaji dulu….

    0

    0
  16. Rzie says:

    30 tahun?..wowoowowowowowow hahahah mende ler ni le blogger bila takde ilmu atau tulis artikel men hentam kromo je

    0

    0
  17. bedah bedot says:

    aku sokong JDT ngan TRW sebab aku orng Johor laki aku orng Kelantan.x gadoh ponn…

    0

    0
  18. shanley says:

    abg nara,salah info la..kemarau pahang selama 21 thn bkn 30 thn…lain kali research dulu br tulis.last pahang juara 1993

    0

    0
  19. Anonymous says:

    Siti mmg cantik n comel… Walaupun sudah masuk 30an dia tetap cute n bb face but 1 yg sy perasan skrg ni siti pun dh join group2 manusia yg suka ambil photo sendiri mcm syok sendiri je…lg 1 asyik buat duck face…rasanya if duck face ni kalau buat pun lbh sesuai Utk budak2 kecil ke remaja je…yg dh dewasa n dh nk tua ni tak pyhla rasa geli je…mcm mengada…sy sama USIA dgn siti but entahla sy rasa kta ni tak patutla Cuba jd comel…rasanya siti mmg dh comel semulajadi…seorg artis lg yg sy rasa menyampah betul bla ambil photo je buat mulut muncung…ialah norish karman ….just yakin dgn kecantikan anda tak perlu act cute…geli

    0

    0
  20. Anonymous says:

    Saya orang perak . tapi suka sangat pahang menang . jangan pandang pahang sebelah mata . i hate orang kelantan , xsuka perangai & cara diorang .. xtau laa , kebanyakan yg saya dengar memang ramai orang luar xsuka warga kelantan nie .. termasuk my family , kawan2 umah .. knp ek ??

    0

    0
    • Orkid Putih says:

      nape ko benci pasukan Kelantan?? sbb pasukan Perak ko xmasuk final kot.

      0

      0
    • anak kelate says:

      sape yg x ske klate sdh….gi main jauh2….klau korang nk thu islam yg sbnr d mlaysia trltk d klntan…kami tiada disko, konsert sana sini mhupun tmpt hiburan…hiburn kami hanyalah sukan semata2 iaitu bola sbb tu lh kami nmpk teruja sgt…hahaha…mmg x dnafikan ad segelintir org kelate yg krg ajar tp x smua tau…kalau x prcaya jmput dtg kelate dlu br thu…jgn dgr dr org aje..terus terang dlu sye mnetap d pahang dan br 3 thn sye di klantan dan alhandulillah thn pertama d klntan sye mula mnutup aurat krn sgt malu dgn diri sye yg berada dlm persekitarn para ulama yg trbaik d malaysia n tok guru nik aziz…wassalam

      0

      0
      • Anon says:

        Cakap tu lain kali pakai otak, bkn pakai lutut. Bc surat khabar byk2 sikit, ni duk hadap Harakah jer memanjang.

        “kami tiada disko, konsert sana sini mhupun tmpt hiburan” – My A*S.

        0

        0
        • Anonymous says:

          mmg kelantan xde 2 sume?! ko pehal.. aku org melaka.. xpayah la nk kutux org kelantan cmtu. hak ela.. we r malaysian kan.. nak gado2 psl negeri watpee

          0

          0
      • Anonymous says:

        Aku ingat Islam sebenar terletak dihati. iman,

        0

        0
    • Anonymous says:

      aku orang perak gak.laki aku orang selangor.tapi kami ada ramai kenalan rapat dari kelantan.elok je kami kawan dan diorang memang best..malahan kalau kami susah,diorang banyak tolong kami..mereka boleh jadi kawan sejati tau.

      0

      0
      • Anonymous says:

        iye anon,aku setuju..aku orang selangor,tapi housemate aku orang kelantan.kami elok je susah senang bersama.

        0

        0
    • hurm says:

      hurm. Laki aku org kelantan.

      Aku setuju mmg ramai orang luar tak suka orang kelantan. kata org kelantan ni pengotor la..yang lelaki, pemalas lah…Mcm2..So, aku pun penah tak suka dgn orang kelantan atas dasar ‘dengar cakap orang”.

      Tak kenal maka tak cinta. Bila aku kenal laki aku yang berasal dari Kelantan ni, aku tengok..tak ada sebijik pun mende2 buruk yang dilabel pada orang kelantan, ada pada laki aku. Sblm kawin, mmg mcm2 org mengata aku nak kawin dgn org kelantan.

      Tapi aku senyum je, sebab aku tgok org yang aku nak kawin tu tak mcm tu pun.
      At last, dah kawin ni..haaa baru nampak kebaikan hati budi laki aku mcm mana.
      Dah la keluarga mentua baik giler. Aku yang menantu ni seronok giler kalau nak balik kelantan.

      Yang jahat, yang tak elok..bukan pada bangsa, keturunan, warna kulit etc.
      Tapi hati budi. Kalau jumpa yang jahat, salahkan individu itu, bukan habis semua orang yang bersangkutan terpalit sama.

      Peace! :)

      0

      0
    • ohhh malaysian says:

      kesian sbb dikelilingi keluarga n kawan2 yang pelik..
      kesian sbb kamu dgr je kn ramai luar yg xsuka org kelantan..
      ke kamu ni dak kecik lg..xpernah kuar perak..
      kalau dah keje,dah blaja kt ipt ke..bole la tau bsepah nye org klantan ni..
      ko akan jumpe sdiri, bukan dgr je ya..
      lectrer kamu, bos, opismate, jiran ke mmg xde org kelantan ek..
      semua jahat n xpernah membantu kamu ke?kesian..
      xtau la kalau ko mmg tinggal dlm sekumpulan org2 kamu je..
      kemain nak “hate” org kelantan…
      xtau ke org kelantan xde yg “hate” yg busuk hati kat kamu pn..
      sbb diorg xkenal pn kamu sape..xnak amik tau n xde hal pn dgn kamu..
      tapi kamu lak sibuk nak kisahkan org kelantan ek..
      kesian kat kamu lg sekali..dh la team xbole nak msuk final,sibuk nak “hate” lak..
      ade penyakit busuk hati kot..cuba check…kesian

      0

      0
  21. Anonymous says:

    Apasal kuar bab tutup aurat etc nie . nie bab bola . pahang dah menang so ? pahang menang , negeri lain harus berusaha lagi klu nak jadi mcm pahang …yke xde hiburan kt kelantan , abis aritue ad je konsert jomheboh .. Masuk kelantan tutup aurat alhamdullilah , tp apasal perempuan kelantn kuar dr ngeri klntan dtg kl pakai mcm nk ke neraka ..

    0

    0
    • 4 X 1 = 4 says:

      Setuju sangat…kalang menang adat pertandingan, kita kena terima semua tu…ni dok kata islam sebenar terletak kat kelantan…fakta ker auta, berpadah-padah lah klu nak bagi statement pun…kat mana-mana pun ada yang jahat ada yang baik…ada yg mengamalkan ajaran islam dengan sebenar-benarnya dan sebaliknya.

      Bagi sy.. tak semua kelantan tu jahat mcm tempat lain gak…apa yg jd topik perbualan ialah…ramai yg mengandaikan kelantan tu kununnya negeri islam sebenar tetapi mcm yg kita sedia maklum…pompuan2 ktan ( tak semua ) baru nak naik bas ke kl, tudung dah terbang kot…

      setakat nak berdating bagai ramai je kat kelantan tu…yang dtg kl pulak mcm lembu baru terlepas dari kandang je gamaknya…

      iman tu bukan diwarisi…ramai je mak bapa yg baik2 tapi anak mcm puaka dan sebaliknya…

      memandangkan ini adalah blog hiburan…agak2lah nak komen pasal agama pun…kalau nak tegur, tegur secara elok dan bersendirian, senang ceta face to face kalau dah dihambur kat depan orang ramai untuk menghina namanya…tak baik menjatuhkan maruah orang lain…

      0

      0
  22. Anonymous says:

    Sy org kedah.xsuka kelantan jgk . klu klntan menang smlm .msti blagak gila.nasib pahang..kelantan nie agak kuang ajar,dr pemehatian sy ~

    0

    0
    • 1malaysia says:

      bagus betol awak ni…siap buat pemerhatian bagai..kalau dah menang tu standard la..sape yg xnak meraikan..ade ke yg berlagak?xsemua kot..but yes,kami mempunyai semangat kenegerian yg dasyat..mgkin ade yg dengki tgk situasi ni..mmm yg kuang ajar tu pun mgkin ade sbb..maklum la setengah org tu just nak pertahankan diri bila di kata bukan2..so,berlaku la mcm2 (ikut keadaan n masalah..hihi) bukan org kelantan je kot camtu..kedah,penang,johor,kl,perak pn ade yg camtu kan…

      0

      0
  23. meow says:

    mok ayoh koi org temerloh, koi budok kuantan, sambong blajo kat muadzam. apapun yg awok semua dok mengomen tadi, koi tok kesoh pon sbb koi bangge jadi anok jati pahang. hogoh pahang hogoh! kelantan pun koi tok benci sebab member koi ramai je yg kelantan. lek2 je kite orang, awok-awok semua ni yg melebih-lebih pulok. #ThisIsPantaiTimur

    0

    0
  24. wawa kidal says:

    CT ni ntah ape2 ntah,pakai tudung pon x ikhlas semata2 sbb fesyen..tudung dh la singkat xtutup dada..fesyen2 jgk tp aurat perlu dijaga baru sedap mata memandang msm diana amir, heliza n irma hasmie..sepatut nye CT perlu lebih peka bknnye perangai kebudak-budakkan..klu dah membawa imej bertudung 2 xperlu r snap foto selfie sne cni n upload instagram, tgk pon menympah..patut r ALLAH xbg anak kt die n DK..KUARGE DIE PN SUME TRUK2..adik die saerah dah r mengandung anak luar nikah, kakak die saida curang dgn suami..anak tiri die plak,anak datuk k plak kontroversi gmbar sosial..apa la nk jd pd CTDK ni..

    0

    0
    • weiii says:

      weiiiii….jgn la nak babitkan bab aurat kt sni…ok ape ct pakai cmtu..tak ade lah Nampak dia buka aurat kn..kn…rasanya perangai kebudak-budakkan tu semula jadi kt diri kite..jgn jeles ye…

      0

      0
    • weiiiii says:

      Alhamdulillah Pahang menang…btw WAWA KIDAL jgn nak kaitkan bab aurat kt cne ye…ct tak kacau pn hidup korang…hal yang lepas tu biarlah,dh terjadi pun..moga Allah mengampunkan dosa mereka…yg ko ne pasti ke mengikut syariat Islam????nanti balek pula perkara tu kat ko…muhasabah diri k..peace..

      0

      0
    • Otai Rock says:

      Wawa kidal nak anak tak? leh jilat apam wawa tak?Teringin la plk..hehe

      0

      0
  25. Red john says:

    Pahang always di hati… Suka sgt pahang menang aritu… Tahniah utk smua org phg.. Kita menang kita menang yo! Org pahang biasanya sederhana saja.. Wlu menang kt x blagak pn.. Itu lah yg membezakn kt dr negeri lain.. X gitu? Hehe.. Fazura tu x sokong phg ke aritu.. Fazura org kg saya… Siti senegeri dgn saya.. Alex juga.. Huhu…

    0

    0
  26. wawa kidal says:

    CT bajet cm mude je nak tangkp2 gmbar selfie n muncung2 mulut..kat dlm instagram die berlambak gmbr foto2 sefie die..mcm die remaje plak..umur nk dkat 35 dah pon..bertudung tak ikhlas pon..tudung pendek nmpak dada..contohi la diana amir n heliza helmi..tak poyo pon mse bergmbar n tudung pon bertepatan dgn syariat Islam..patot da xdpt anak, perangai msih kbudakan..adik beradik die sume cm haram perangai..Saida 2 curang dgn suami dulu, adik die saerah 2 plak kawin tak sampai 5 bulan, dah beranak..anak2 tiri dia plakseks bebas dan pompuan2 sosial..apa la mk jd pd CTDK..semoga arwah bapanye CT tetap tenang di alam sana..nak buat cam ne dpt anak2 n menantu cenggini..

    0

    0
  27. kelantan wtf!! says:

    YAHOOOOOOOOOOOOOOOOOO PAHANG MENANG…KELANTAN KALAH… aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa puas hati aku…janji BUKAN KELANTAN!!! ;) ;) ;) ;)

    fakta kenapa ramai rakyat msia benci org Kelantan :
    1) HIPOKRIT!!! bila kat Kelantan bertudung litup bagai…turun bas kat Pudu Kl or Larkin JB..terus free hair plus lipstick merah bersior..sebatu leh nampak!!!
    2) LUPA DARATAN!!! bila aku kluar ngan minah kelate nih mula2 ok jerk…tup2 jmp kawan dia kat town,blh di suruh aku blk sensorang..WTF!!! nih dah 2x kena…1st time kj & 2nd time study…..so lagi skali WTF!!!
    3) JANTAN PEMALAS!!! seriously..naper la jantan2 Kelantan nih majority pemalas nk mampus??? klu kat Kelantan tu rata2 bini yg kuar meniaga..tu pasal mek2 Kelantan kat pasar tu pakai emas sekerat lengan…sbb nya?? Mek tokseh simpan duit kat rumah…laki mek dok mintak sokmo…nih la dok beli emas byr bulan2..nnt ank2 nk smbung belajar…nih la dok gadai!!! WTF!!! ini yg korang dok bangga ngan negeri Kelantan paling ramai ulamak??? WTF!!!
    4)PERASAN BAGUS!!! tapi hampas!!! sll dok puji Kelantan nih serambi Mekah…pembangunan pesat..bagai…semua cukup…TAPI rakyat Kelantan la paling ramai keja operator pengeluaran wanita kat Johor ngan Shah Alam & KL!!! pastu yg pompuan plak bila dok negeri org laen…nape la dressing tak serupa serambi mekah..tapi serupa nk gi neraka!!!WTF!! korang Kelantan mmg cakap tak serupa bikin!!!
    byk siot klu nk list naper aku & rakyat msia lain meluat ngan Kelantan!!!

    0

    0
    • Anon says:

      Tk ptut diorang wat camtu. Ak pn pnah tkena.
      Ak panas hati bc yg no 3 tu. Kalo ak kater Kelate ni bengap, tau plak marah.

      0

      0
  28. benci kelantan says:

    YAHOOOOOOOOOOOOOOOOO…………..PAHANG MENANG….KELANTAN KALAH….itu yg penting..janji bukan Kelantan…meluat sungguh ngan perangai rakyat Kelantan!!! WTF!!!

    0

    0
  29. WTF says:

    “klau korang nk thu islam yg sbnr d mlaysia trltk d klntan…kami tiada disko, konsert sana sini mhupun tmpt hiburan…”

    Hahahahaha…lawak paling bangang!!! weiii si nara owner blog gossip nih org Kelantan! so kesimpulannya…walaupun kau kata takda disko & ala2 tak gilakan hiburan..hakikatnya….org Kelantan mmg CINTAKAN hiburan…WTF!!!

    0

    0
    • Anon says:

      Oh, the irony.

      0

      0
    • anymous says:

      kannn ..mmg tak ada benda tu semua di negeri itu …tapi org dia dtg negeri org ,dia punya jakun n lebih2 pulak jadinya ..Nak cerita negeri dia mcm baik sgt tapi hakikatnya …hurmmm..

      0

      0
  30. Anonymous says:

    suke hati korang la xsuke kelantan pun..
    dosa pahala masing2 kan..rezeki pn dtg dari Allah jugak..
    xbaik dengki mendengki..baik perbetul diri sendiri..
    xkira la korang ni dari negeri mana,negara mana..
    doakan kebaikan kat org2 yg korang rasa xelok perangainya tu..
    sy blaja kat negeri lain, skang keje kt kl..
    stakat ni sy dan kwn2 kelantan lain msalah pn dgn kwn2 skeliling dari negeri lain..
    ksimpulannya, bukan semua org busuk hati dgn org kelantan :)

    0

    0
    • mizz says:

      sbb awk ni baik kot tu yg kawan2 tergolong dikalangan baik..ada budi bahasa tak busuk hati dan mulut x mcm puaka…

      0

      0
  31. Entah says:

    Lawak la korg ni

    0

    0
  32. mia says:

    assalamualaikum
    sedih tgok sbb bola korang jd berpuak2 mcm ni..
    dulu puak2 ni antr kaum..at least kalau bersifat ‘kemelayuan’ pun boleh terima..kita tolong bangsa kita yg kena tindas walaupun kita bagsa yg majoriti..
    ini dah jd puak2 antr negeri..kelantan..pahang..johor..selangor etc..yg penting kan islam..dah la negara kita ni bgsa lain makin byk..jika d antara melayu pulak berpuak2 mcm..ni kesiannya..makin kecikla skop org melayu..sedangkan kaum lain tetap kukuh bersatu walaupun diorg berlainan parti politik..jgnla mcm ni..buruk baik sseorg tu tak boleh nak generalizekan pada negeri dia…akhlaq tu pd sseorg.. enjoy je la hiburan tp jgn smpai hiburan tu memudaratkan..ok tcare everyone :)

    0

    0
  33. Anonymous says:

    semangat kesukanan yang penting…tak pyh nak gadoh2 laaaa…pahang ke kelantan ke…dua2 negeri dalam malaysia jugak…#gkg

    0

    0
  34. org kelantan says:

    sebak bila bace komen2 yg bencikan org kelantan…sy slh sorg org klntan mmg sgt2 sedih dihina n didiskriminasi cmni…apa slh kami?kami xmintak dilahirkan sbg org klantan… hny krna sgelintir yg jahat,maka smua org benci pd kami.Allahuakbar.tabahkan hati kami smua.ampunkan dosa org2 yg kutuk kami.amin

    0

    0
    • anok kelate says:

      utk org kelantan kt ats.
      sme lh sye pon org kelantan gak sedihhh kan x perlhh hanya kte je yg faham…mls nk gaduh2..mse sye kt kolej pon ramai yg x nk kwn ngan sye sbb sye org kelantan…..tp akhirnye dean sye kt kolej tu menasihati mrk …sye x kte pdn muka tp tolonglh jd matang ckt…kalau mcm ni lah mentaliti anda smua sye akn berdoa dan brharap kelantan akn dipisahkn dr negara malaysia sprt brunei dan kami dapat brdiri sndiri biar kami jatuh dan bangun tp sekurang2 nye kami dpt membawa pemerintahan islm yg sbnr…..mnjlnkn hukum hudud danmewajibkn penduduk menutup aurat

      0

      0
  35. Ms Maverick says:

    @wawaKidal

    Kalau aku kata kau ni bodoh kau marah. ni pasal bola . bkn pasal kehidupan CT or etc…
    Ank tu kan rezeki allah .bebal jgak kau ni kan. cm good2 je nk komen hidup org cmtu. LOSER!!! hogoh pahang hogoh ! pepoh mulut celupar wawa Kidal.. bhahahahahhahaa

    0

    0
    • wawa kidal says:

      ko sdap2 je kate mulut org..ko nak tanggung ke dosa CTDK??..Kita ni ISLAM kna sling tegur menegur..dah byk terpesong CT ni, takut jd ikutan muda mudi..sokong hukuman hudud dilaksanakan di Malaysia..

      0

      0
  36. mizz says:

    kelantan loser this time…terima hakikat

    0

    0
  37. lisa says:

    neelofa kte 3-0..tul la mmg klate dpt 0,hahaaa… at least phg dpt 1 gol…yeahhh

    0

    0
  38. Anonymous says:

    apa yang syok sgt korang nak berperang pasal siapa kalah menang piala malaysia ni..yg byk jaring gol semua pemain import..bila lawan antara negara tak menang2 gak Malaysia. Ni lah akibat terlampau ramai sgt pemain import..saya lagi suka tengok hoki sebab selalu menang bila lawan dgn negara luar..

    0

    0
  39. lisa says:

    neelofa kte 3-0,mmg tul la klate dpt 0,at least phg dpt 1 gol….yeahhh

    0

    0
  40. liyana says:

    abg nara ni main hentam aje. Nama pun blogger. Takkan lah tak selidik info dengan betul dan tepat. Pahang menunggu selama 21 tahun untuk bergelar juara dan bukanlah 30 tahun.

    0

    0
  41. buttercup says:

    aku tgk game malam tu sampai terlelap2 esp masa separuh masa pertama tu..Pahang ada mengasak berkali2 tapi tak gol gek..Masuk masa kedua, aku bangun dan yess!!! Pahang gol!! Kelantan main mcm takde telor! Mcm ni ke kualiti pemain pasukan ke final? Kelantan memalukan ler..sama mcm JDT..kecoh lebih..tapi harammmmmm..

    0

    0
  42. Janda Vogue says:

    tak minat foot baller msia sejak ramai yang wat hal…ada citer peribadi yang tak menarik…terus tak minat langsung..

    0

    0
  43. Anonymous says:

    bile mase pulok 30 tahun.. 21 tahun la n last final 16 tahun lepas.. ape laa tak tahu tanye laa…

    0

    0
  44. Anonymous says:

    sy org pahang pure tp kawen org kelantan pure..masa game hari tu sy x kesah pun mana2 menang..kelantan menang pun sy happy, pahang menang pun sy happy..tgk2 rezeki pahang menang mlm tu..walaupun happy pahang menang tp sy diam2 kan aje sbb boleh nmpk kecewa nye ore2 kelate lps habis perlawanan..saudara mara hubby dtg jauh dr kelantan tgk bola kt stadium, bdn x hilang penat dah bertolak balik semula ke kelantan..punya la kecewa..kesian sgt..sabar ok org kelantan..next year korang menang plak ok..

    0

    0
  45. nur says:

    Wahhhh Kak Ct peminat bola juga ye
    http://www.annur-shoppe.blogspot.com

    0

    0
  46. lily says:

    salam… alhamdulillah pahang menang walaupon aku bukan org pahang.. aku bukan x suke klate.. tp klate da kerap kali menang and berlagak dan riak sgt bile menang sampai kutuk2 team lain mcm diorang xkan kalah… so, ini adalah 1 pengajaran buat mereka. biar mereka sedar sket. cube tgk pahang cmne.. pahang cube tuk bermain2 bersungguh2 walaupon mereka da lame x bergelar juara.. pahang pon jarang kutuk2 team lain seperti yg fan klate wat.. so,lihat lah.. Allah nak tunjukkan segalanya.. bagi fan klate,pasni jgn nak kutuk2 team org lain sgt deh..

    yg lagi 1 pasal duckface muke siti ni.. mane de die wat duckface. cube korang tgk btol2.. kalo die nak wat pon, ate bior la die nak wat,, x susahkan korang pon.. x baik sakitkan hati org dan kutuk2 org.. cube org mengata kat korang mcm tu, sakit ati x.. so,jaga diri masing2 sudah.. kalo nak menegur pon biar la dgn bahasa yg elok.. sekian,, :-)

    0

    0
  47. […] (4 GAMBAR)Aksi Siti Nurhaliza Sokong Pahang Di Final Piala Malaysia (128) […]

    0

    0
  48. Otai Rock says:

    Dah2 la tu gadis2 kelantan, anda comey2, saya org johor suka jgk gadis kelantan. Tapi tak dapat2 sebab anda sombong.. Meh jadi awek saya nak? Tak payah bising2 gaduh2..Dapat cium awek kelantan bestnyer..hihi sape nak?

    0

    0