Written by Bella | March 4th, 2016

Rozita Che Wan menerusi akaun Instagramnya semalam telah sudi berkongsi beberapa foto ketika beliau berada di KLIA sebelum berangkat untuk menunaikan umrah di Mekah.

Foto itu cukup menarik perhatian ramai apabila Che Ta kelihatan agak manis apabila mengenakan purdah.

Che Ta nampaknya ke tanah suci bersama keluarga dan anak-anak termasuk Aaisyah Dhia Rana tanpa ditemani oleh suaminya Zain Saidin.

Buat Che Ta, kami mendoakan agar anda selamat pergi dan balik serta dapat menunaikan ibadah dengan lancar ketika di Mekah.

Lagi beberapa foto Che Ta berpurdah dengan membaca entri ini sepenuhnya.

53 responses to (4 FOTO) Rozita Che Wan Berpurdah

  1. fifizafa says:

    man kajang tak bawak?

    0

    0
    • Anonymous says:

      purdah apa ni? mcm ambil coli hitam..kerat separuh..tarok kt muka. heheheh

      0

      0
      • LOLA says:

        ni nama dia org melayu..kalau org islam,In Shaa Allah akan memahami maksud berpurdah..

        org melayu mmg suka menunjuk2..tapi kalau org islam,suka besederhana..Wallahu a’lam

        0

        0
      • Anonymous says:

        aku xnak kutuk ke ape..sebab ini time dia beribadah..aku sape nk judge..harap ibadah dia diterima..sebab kita tak tau, tup2 dia jadi lagi baek dr yg sebelum.
        yg mengata mengutuk pn belum tentu dapat jadi tetamu Allah.

        0

        0
      • Really??? says:

        Selamat menunaikan ibadah Che Ta…semoga balik nanti jadi insan yang lebih baik ya…. korang ni semua…orang nak menunaikan ibadah tak payah lah kutuk-kutuk…..

        0

        0
      • berubahlah wahai melayu says:

        Purdah bukannya wajib di pakai. Melayu memang suka kecoh lebih. Sedeyyy!!!

        0

        0
    • minah jambu terlajak habis says:

      haha man kajang dh gi kt sana tungu ck ta datang ajee..hehe..semoga ck ta sekeluarga di lindungi Allah dn selamat pergi dn kembali ke tanah air tercinta malaysia ye..kak Mar cantek berpurdah eeemmuah hahaha…

      0

      0
    • tapape says:

      Photographer dia ikut sekali tak ni. Nanti nak pose amik wudhu pakai air zam zam.

      0

      0
  2. Anonymous says:

    pelik..ni bukan purdah..konsep purdah pun slh..hurm..demi fesyen,kesian…..

    0

    0
  3. Anonymous says:

    Fesyen je ni…Bukan niat nak berpurdah dgn ikhlas.

    0

    0
  4. fazura perasan says:

    ini dia ambik sarung kaki gunting dua buh kat muka…itu pun tak tau ka

    0

    0
  5. Anonymous says:

    nape dah jadikan fesyen pulak ni.. aduiiii.. tak faham dowh dia ni.. dah dah la nak jd trend setter tu.. tak elok pun kalo camtu.. haihhhh..

    0

    0
  6. bunga mekar says:

    Mungkin che ta kurang paham apa itu konsep purdah. Ini bukan purdah.

    Mohon jangan burukkan imej orang berpurdah…

    ikut suka selera kau je che ta.. nak purdah ke.. nak pakai turban nampak leher ke.. nak pakai topi koboi nampak telinga ke..

    0

    0
  7. Anonymous says:

    Ni bukan purdah, itu kain langsir ke apa tah dia pakai tu. Jangan burukkan imej org berpurdah, kalau org lain tiru kau che ta, haru nk tanggung dosa nanti !

    p/s: harap akan ada imam muda, pencetus ummah, ustaz tegur che ta ni ~ hmm

    0

    0
  8. anak nogori says:

    pergi umrah tak bawak pulak suaminya….

    0

    0
    • Anonymous says:

      Suami dia yg tukang ambik gbr tu. Tu pasal takde kat situ (bersangka baiklah kita..hehehe)

      0

      0
  9. Anonymous says:

    Purdah tpi jarang.. Lace letak kt muka.. Siap pkai lens.. Nk beribadat ke nk jln2.. X phm aku..

    0

    0
    • minah jambu terlajak habis says:

      itu cuma pesen aje lah bukan nye purdah betol2 ! ape2 saje la korang ni BONGOK !

      0

      0
  10. MissLenses says:

    itu bukan purdah la nara oii… masih nampak muka.. itu pakai jaring jer.. kalau niqab tu kainnya tak jarang macam tu…

    0

    0
  11. Anonymous says:

    cukup2 lah permainkan agama sendiri…

    0

    0
  12. Khasmeer says:

    apalah…dia pun tak info dia pakai purdah. uolls yg pandai2 info dia pakai purdah lepas tu hentam dia balik. mmg patut pun rezeki dia melimpah ruah…tak habis2 sebab dapat pahala dari hal yg camnie.

    0

    0
  13. CalonSPM_2010 says:

    Bagaimanakah keputusan SPM anak kedua Che Ta?
    Layakkan beliau mendapat sport car dari Mak beliau yang ajet2 suci?

    0

    0
  14. Anonymous says:

    ni bukan purdah..ni poordaaahh

    0

    0
  15. Anonymous says:

    comel gila anak cek ta yg tgh tu mcm mr bean

    0

    0
  16. aihh says:

    purdah apa nie weiii.. cam bra hitam yang ada lace pastu taruh kat muka.. mulut semua Nampak lagi…

    0

    0
  17. Me says:

    Nara yang tak faham maksud purdah..cuba la tanya dulu cik google..ni tak asal boleh je letak tajuk tu.entah-entah che ta tu tak ada niat pun nak berpurdah.pada dia nampak cun je dah cukup..tak pasal-pasal che ta yang dikecam.haha

    0

    0
  18. mimimi says:

    Ok la tu…cantik gak…tetap tutup aurat…purdah tu pakaian arab…
    Dia nk p beribadat..Allah tengok pada hati…klu kurangkan rasa riak lagi
    la cantik che ta ni…serba serbi cm nk menunjuk…

    0

    0
  19. Anonymous says:

    Kalau Zain tak ikut pergi umrah, sekali kat sana nanti ada pak arab muda, kaya terpikat & terus meminang Che Ta, mahunya tak mcm kes Yatt Hamzah diaorang ni nanti…
    Keluar statement…saya mengenali bakal suami ketika mengerjakan umrah. Ketika itu kami sekadar kawan sahaja. Saya hanya rapat dgn dia selepas saya dan Zain bercerai…..dot…dot…dot…panjanglah drama swasta lepas tu…

    0

    0
  20. Anonymous says:

    laaaaa..pudrah ke pesen je tu..dh mcm aku punya spender wrna itam d letak kat muka cik ta..

    0

    0
  21. Anonymous says:

    kelakar pun ada .. Che Ta nie…..

    0

    0
  22. Hamba Allah says:

    Alhamdulillah seronok tgk Cik Ta dapat pegi umrah..moga niat kita pun dipermudahkan untuk kesana. Cuma kdg2 terfikir artis2 ni, bila pergi Mekah amalan wajib spt sembahyang dan perkara sunat semuanya dpt dilaksanakan tp bila pulang rs2nya buat tak yg wajib tu??

    0

    0
  23. Not ur gal says:

    Rasenye tak perlu jadi issue kot sebab tu bukan purdah maybe die saje tutup muka pakai kain lace gitu? Yg penting itu bukan purdah ye

    0

    0
  24. Anonymous says:

    Pakai purdah, tapi menayang bag Chanel kat tangan. Purdah ni sekadar nak ‘dress for the occassion’ je Che Ta ni. Occasion nak pi Umrah. So pakai la purdah kan. Kalau party cowboy, pakai la boots tinggi n tudung nampak leher. Sekadar nak buat fashion statement.

    Hopefully Allah bagi hidayah kat dia. So that lps ni dia taklah buat perangai mcm ni lagi. Kurang sikit kita ngutuk buat dosa hihi

    0

    0
  25. Anonymous says:

    purdah bukan wajib pun.. kalau tak tutup pun takpe.. so kalau tutup jarang2 pun kenapa?

    0

    0
  26. loyalmalaysian says:

    nak g umrah pon nak buat org sakit hati ke…aku tgkk gambar …dia je yg pelik…yg lain2 tu biasa je ….ke dia nak tutup jerawat hehehe

    0

    0
  27. Anonymous says:

    ishh ape ke halnye pakai spentot kt muke????

    0

    0
  28. Lorat says:

    This is.. disgrace. Tolong la Che Ta jangan rendahkan nilai purdah tu please, cukup2 la u permainkan imej hijab.

    0

    0
  29. Anonymous says:

    Xpela slow slow akan fully niqab pula.. In Sha Allah … Alhamdulillah senang melihatnya masih mahu mencuba utk mnjd muslimh yg baik.. meskipn dia berpurdh sebegitu, dia pergi beribadah menunaikan umrah.jgn kita menghakim terus.MashaAllah…. selamat menunaikn ibdh umrah…

    0

    0
  30. miss opppssss says:

    AWAT X TARUK LACE TUH TUTUP MATA SEKALI?????

    0

    0
  31. ntahla labu says:

    yang buat artikel ni pon tolong la jangan nk mention che ta berpurdah..paham dlu purdah tu ape..x elok la keluar artikel macam tu lepas tu orang duk kutuk2

    0

    0
  32. Anonymous says:

    Bukan purdah …muka tak make up jadi nak kena cover. Mata pakai celak saje. Che Ta ni mmg trendsetter

    0

    0
  33. sendu dihati rindu dijiwa says:

    bersangka baiklah kita..walaupun Nampak lari dari hakikat sebenar..mana tau dengan dia pergi umrah nie Allah swt bukankan pintu hati dia untuk berubah menjadi muslimah sejati..

    0

    0
  34. .................. says:

    makcik2 saya cakap kalau kite dh sampai sane.. kite xkan sempat memikirkan hal duniawi contoh masalah kerja, fmly or sebagainya.. kite hanya akan pkir hal2 ibadat.. nk wat solat tahajjud, solat hajat, solat taubat.. nak khatam quran.. berwirid.. berzikir supaya xde mse yg terbuang.. sbb mase yg ade kt sane kejap je.. so dieorg yg pegi xnak lepaskan peluang beribadat kt sane..
    x sempat pon nk fefeeling model.. nak gayakan sume jubah yg ade..
    harap2 che ta diberi peluang utk melaksanakan ibadah sesempurna dan sebanyak yg boleh..

    0

    0
  35. loyalmalaysian says:

    mesti tok2 arab dan makcik2 arab terkejut badak kat sana sbb dia sorang je pakai purdah cenggini…THE ONE AND ONLY….HEHEHE

    0

    0
    • Lorat says:

      Kalau tak silap saya, penari-penari gelek separa bogel dorang jer yang pakai purdah macam ni. Hehehehe

      0

      0
  36. Nina says:

    Nek Ta biol sudahhhhhhhhh! ???

    0

    0
  37. Anonymous says:

    InsyaAllah semoga Allah mudahkn safar umrah che ta sekeluarga..

    0

    0
  38. Anonymous says:

    Anak anak Che Ta ni perasan dah dewasalah sangat. Siap bermisai segala. Mcm bangla aku tengok..

    0

    0
  39. mrs positive says:

    Harap cheta pakai mcm tu takat klia ja..semuga cheta dpt tumpukan sepenuhnya pada ibadah umrah dan kembali ke sini sebagsi hamba Allah yg diredhai…

    0

    0
  40. Anonymous says:

    Pls la… Ini bukan niqab, ini makcik tua x sedar diri berfesyen. Sori naa che ta, u have gone too much. Hang mati nanti.. Siap kain kapan renda2 ka? Sape follow fesyen che ta gini… Mmg sengal. U r so fake, che ta.

    0

    0
  41. Anti komen bajet bijak says:

    Mngumpat dosa dengan manusia..cara berpakaian dosa dengan Tuhan yg Maha Pengampun dan pluang bertaubat terbuka luas.yang mngumpat ni adaka peluang nak jumpa org yg diumpat untuk mintak maaf.bajet suci nak nasihat orang ..cuba google dosa2 mngumpat wahai manusia2 yg terasa bijak pandai.bawak2 lah insaf sblm nk suruh org lain insaf.Syarifah Aini dulu diumpat keji …di akhir hayat nya sgt elok bertaubat..org yg mngeji nya dulu sempat ka mohon maaf.aduiii..duk cerita kain kafan renda bagai..dah rasa pandai la komen tu.sedangkan tiada siapa tahu cara kematiannya macamana….pakai otak la nak komen biarla sedap dibaca..

    0

    0