Written by Bella | January 14th, 2016

Shaheizy Sam dan Syatilla Melvin dua nama yang cukup popular, hangat dan trending sepanjang beberapa hari ini.

Mengejutkan semua pihak apabila mengumumkan bakal berkahwin 8 Februari ini, Sam dan Syatilla tidak pernah berniat mahu menipu sesiapa.

Sudah mula mengedarkan kad jemputan kahwin, Sam dan Syatilla baru-baru ini telah menghadiri sesi photoshoot pra perkahwinan mereka.

Foto-foto pra perkahwinan Sam dan Syatilla juga telah dikongsi oleh jurugambar rasmi mereka Amir Naufal Photography menerusi akaun Instagram.

Jom lihat beberapa lagi foto pra perkahwinan Shaheizy Sam dan Syatilla dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

161 responses to (4 FOTO) Pra Perkahwinan Shaheizy Sam Dan Syatilla Melvin

  1. Hahsh says:

    Kosser lah gambar pre wedding mcm post wedding mesranya

    0

    0
    • Bung says:

      artis- PENIPU. drp mak mertua, menantu, anak perempuan….
      PERGI MAMP……!!!

      0

      0
      • Kiah says:

        menyedihkan: jagalah kesucian hijab please. nampak kurang moleh lah.
        belum sah lagipun…. :(

        0

        0
        • senyum kambeng says:

          omg, ini ke wedding 25 juta? gambar2 pra mcm wedding 25 ribu jer. hauk lah..propa je.

          0

          0
        • Jess says:

          sejekal je lagi ….drp nk bercium mulut tu wei. siapalah punya idea nehh? photographer pun samdol. poraah.

          0

          0
        • Kannn??? says:

          wedding of the year 25 juta apa gambar camni hoi? hahahahaa….mcm ambik kat kedai gambar Ah Kong je.

          0

          0
        • Anonymous says:

          ape hukum ye..klu bgambar cmneh belum sah dah tentu dosa, yg fotografer dok arah2 suh pose itu ini rapat2..dapat dosa tak??

          0

          0
        • sentapkeweh says:

          sedihnya…………
          1) satu family penipu dari muda ke tua semua cam bodoh
          2) pakai tudung tapi gambar pre wed rapat2 cam bodoh
          3) sam yg dah kena blow dgn kimk pun masih gigih nak cam bodoh
          4) 2016 punya wedding paling bodoh

          0

          0
        • datin semah says:

          cabot lah tudung tu sis. buat kena gelak je. be yourself lah. xde maknanya islamik.

          0

          0
        • Irfan says:

          Cheap…..gambar2 pun mcm pose cover URTV je. Thanks for trying.

          0

          0
        • Sarita Begum says:

          to be honest, gambar2 pre-wedding kavita kaur kawin 10x lagi cantik. sumpah x tipu. takde pon sponsor2 berjuta-juta.

          0

          0
        • didi says:

          Nara oiii…. engkau tak nak post ke pasal majlis perkahwinan Kavita kawin dgn mat salleh ?

          0

          0
        • fendi says:

          kalu aku designer..aku pun boleh cakap baju kawin aku 2 juta. lepas tu aku sponsor pd artis. padahal kos sebenar tak sampai 2k buat baju. propa jerrr. jangan tertitipu. harga sponsor dgn harga kos sebenar….lain.

          0

          0
        • BABY AAAA says:

          KAVITA KAUR KAWIN MAMAT ITALIAN PUN X POSE CAMNI.
          SEKADAR LETAK KEPALA ATAS BAHU JE. PADAHAL DIA BUKAN ISLAM TETAP DIA JAGA ADAT DIA. YG KO..BERHIJAB KUNUN….BELUM APA DAH NAMPAK FAKE/ KEJI NYA. SANGKAK!!!

          0

          0
        • Anonymous says:

          semoga ditarbiyah menjadi solehah… perjalanan masih jauh lagi dik ooooii…
          kalau hari ni memalukan ibu bapa, moga esok dapat membanggakan ibu bapa…
          Semoga yang berlaku ni menjadi pengajaran dan membuka pintu kesedaran…

          0

          0
        • Zack says:

          entah2 photoshoot ni pun tipu juga. :D

          0

          0
        • r i t a says:

          aku x kira, aku nak spender baru!!!!!

          0

          0
        • One Direction says:

          taja 25 juta,,,, photoshoot dalam studio jer ??
          kalau aku ditaja 25juta,,,, photoshoot keliling Italy, London, Paris aku buat tau, baru lah kelasss. Kalau macam ni,,,, baik kau simpan jelah dalam album untuk tatapan di hari tua .

          0

          0
        • Anonymous says:

          minah ni pakai tudung sebab die potong rambut pendek aritu. pastu die rase rambut tu buruk. so, cover pakai tudung la.

          0

          0
        • Che Ta says:

          takde org nk sponsor gi paris, bali atau london ke buat pre-shoot??? hahahaha…sedih nampak.

          0

          0
        • nenek says:

          firefly..sila sponsor mereka ke langkawi please. sedih sangat nengok gambo2 photo shot yg suram lagi malap tu. baju dah la warna org tua…

          0

          0
      • Mak Jemah says:

        ketahian lah…makin merepek dia2 ekor ni.

        0

        0
        • Tijah says:

          dah xde perasaan malu ke, segan dgn adat dan agama? bertudung lak tu. hishhh…mcm mana nk berkat? awal2 lagi dah cicir dr segi hukum.

          0

          0
        • Lucu... says:

          lawak2. photo pre-wedding 25 juta…kasi aku 1 k aku boleh ambik gambar2 lagi elok drp ni.

          0

          0
        • Katy says:

          siapa lah photograper tu? biasa2 je. x nampk grand pon.

          0

          0
        • mak enon says:

          tengok dia berlakon dgn kamal adli pun da tau cemana…buang je la tudung tu weyyy…..!!! sian tgk korang ni…nak kawin tapi makin hazab orang dok maki…tipu la lagi..padan muka!

          0

          0
        • Cuit Skettt says:

          Emak saya selalu pesan. Jgn kawin artis- semua org bini dan laki org lain dah pegang….

          0

          0
        • r i t a says:

          emak saya selalu pesan…cuci spender. aku juga degil last2 spender aku yg x bertukar.

          0

          0
        • Anonymous says:

          ko ni x habis2 spender drp tadi. sumbat mulut ko dgn spender aidil baru ko tahu.

          0

          0
      • minah jambu terlajak habis says:

        penipu tkpe la jugak maseh boleh di terima lagi bis kalau bertudung boleh pelok dn pegang dari blakang bahu amcam kire ?

        0

        0
      • kalish says:

        Prewedding mcm dah kahwin. Macam sambut ulang tahun perkahwinan. Hahahaha. Pakai tudung sebab trend kot syatilla ni. Emm pelik couple ni

        0

        0
        • minah jambu terlajak habis says:

          dlu dulu minah jambu dh cakap dorang ni bertudung pasal trend ikot2an dari satu artis ke satu artis yg lain trend berudung n berhijab tapi emmm…tu lah bukan Nye dorang nk berhijrah betol2 hanye ikot trend aje..

          0

          0
    • Ayoooo says:

      pakai tudung tapi bersentuh-sentuh pelbagai. kamonnnn.

      0

      0
      • Anonymous says:

        pakai tudung je..bukan tutup aurat kan kan..sila sentap yg terase tu

        0

        0
        • Cili says:

          semuanya hipokrit lah. semuanya pepek merenyam. atas tutup. bawah gatal.

          0

          0
        • fan Rita Rudaini says:

          org malaysia x payah lah tutup kepala. seluar dalam pun made-in china.

          0

          0
        • r i t a says:

          aku jugak yg belum dapat spender baru. spender lama dah kumpul..nk hadiahkan kpd izreen asminda- teman baik aku.

          0

          0
        • r i t a says:

          x kisah lah made in mana pun. janji spender aku bertukar. cepat lah masuk pinang aku. spender aku dah bau mcm kilang memproses belacan ni.

          0

          0
        • Anonymous says:

          hoi rita senyap lah..ko tu dah dua kali kawen, kekal nya tidak. :(

          0

          0
      • pooodddaaahhh says:

        ni lah namanya pakai tudung sbb nak kawin je. bukan ikhlas pun. puiihhhh haritu nafi kata pakai tudung bukan sbb nak kawin. last2… poooddaaahhhh

        0

        0
      • Anonymous says:

        kalau kau perempuan, macam lah kau tu bertudung tapi tak bersentuhan dgn bofren kau. wkwkwkwkw

        0

        0
      • r i t a says:

        bila la nk dapat spender baru ni….cepat la masuk meminang aku jantan hoi.

        0

        0
        • Anonymous says:

          Aku sumbat jugak mulut ko dgn spender baru diam kut. Huh.

          0

          0
        • kokosen says:

          kau suruh bakal husband kau buat hantaran underwear Victoria Secret . dapat percuma bra . boleh lah pkai nak goda laki kau di malam pertama .

          0

          0
        • hantu spender says:

          patut lah hantu spender asyik terbahak je dari tadi…..rupa2nya ada orang seru nama hantu spender . Suka sangat seru nama spender kan… bak sini alamat rumah. Hantu spender nak pergi tidur sebelah kau malam ni… tunggu pukul 12 malam ni aku datang.

          0

          0
        • Anonymous says:

          x habis2 menagih spender. low class.

          0

          0
    • kiah senduk says:

      biar betik. malu la sikit . hang belom nikah pun lg

      0

      0
    • Dr Halimah says:

      dah la penipu, berhijab, pegang2 pelbagai. haru biru la wedding kalian.

      0

      0
    • Anonymous says:

      errrk, wedding of the year lah sangat kan? mcm poster promosi filem je gayanya. huhuhu

      0

      0
    • Anonymous says:

      Allahuakbar. Kalau Islam buat cara Islam please?

      0

      0
    • kajolatun says:

      garang betul muka syatilla ni. tak minat.

      0

      0
    • D. Vidasss says:

      Once a penipu, always a penipu.. buhbye you olls.. muahhhh!!

      0

      0
    • Mesranya!!!!
      #sweet_and_romantic <3

      0

      0
      • Lili says:

        Yes, mmg romantis, yang lain semua nya jeles sbb masa diorang kawin takder sapa yg nak sponsor sbb da tau nnt diorang nnt lagi riak.ntah2 diorang dapat sponsor pun sbb kesian. Kira dapat sponsor telor rebus jer laaaaaa. Huhuhuhu

        0

        0
  2. sya says:

    congrates . im happy for you both . comel

    0

    0
  3. lala shafuan says:

    comel .. cantik ..

    0

    0
  4. Anonymous says:

    bertudung sepatutnya gambar2 lebih bersopan dan tidak bersentuhan

    0

    0
  5. coverline pakai tudung macam ni

    0

    0
  6. Anonymous says:

    eeee…apa ni??? so apa guna tudung tu? fesyen?

    0

    0
    • Lili says:

      Yes, mmg romantis, yang lain semua nya jeles sbb masa diorang kawin takder sapa yg nak sponsor sbb da tau nnt diorang nnt lagi riak.ntah2 diorang dapat sponsor pun sbb kesian. Kira dapat sponsor telor rebus jer laaaaaa. Huhuhuhu

      0

      0
  7. amin says:

    cam muka org jaat jer x der seri pun….x lawa pun…

    0

    0
  8. Mersiq says:

    Sy tau kita x sempurna tp kita dikurniakan otak utk bfikir dan sbagai manusia ad perasaan malu… lol

    0

    0
  9. leman says:

    x cantik…wlu punnn disponsor berjuta2

    0

    0
    • Lili says:

      Yang ko sakit ati ngan diorang kenapa? Atau ko jeles sbb tak der sapa yang nak sponsor muka ko yang mcm jawa penyek, idung kemek, badan cam dugong, orang tu aku rasa, dia da pikir berjuta Kali klu nak sponsor ko tau tak sbb rasa tak berbaloi. Takut nnt syarikat diorang jatuh bankruptcy sbb taja org cam ko, ati busuk, mulut pun busuk Dan yang paling teruk semuanya busuk.

      0

      0
  10. inai says:

    perasan popular….

    0

    0
  11. sue says:

    kalau bukan menipu apa? merahsiakan? kalau berahsia bunyinya mcm ni: “InsyaAllah nanti kami umum kalau ke arah perkahwinan. Doakan yg baik2 untuk kami”. Menipu bunyinya: “Tak, kami tak jalinkan hubungan istimewa; Tak betul cerita akan berkahwin tu; dan saya ada schedule penggambaran etc.”

    You three (the lady, the lad & the mother) better tell us what is that above. Lies or the truth?

    0

    0
  12. Anonymous says:

    agree, gambar x cantik. biasa je.

    0

    0
  13. Anonymous says:

    kt bawah dah ber air….hingga xde perasaan malu.

    0

    0
  14. Anonymous says:

    bukak je lah tudung tu weiii. semak.

    0

    0
  15. Anonymous says:

    kau ingat ko kavita kaur????

    0

    0
  16. Fazbulous says:

    Wei!!! Apa nih??? Tajaan 25 juta??? Macamni photoshoot!
    Budak sekolah je buat photoshoot camni!

    Ni Tilla, Kak Pajura nak ajar sikit… Kalau dah bertudung tu buat la photoshoot ni look classy and expensive.

    Bukan salah photographer SUBJEK PAKAIAN ADEGAN tak kena dengan imej Tilla.

    Kalau nak buat adegan macamni bukak tudung jom sama sama join Kak Pajura ber Oh baby baby dengan Sam! Hahahahaahahahah

    0

    0
  17. haneehanita says:

    syatilla ni mmg jenis muka ketat ea.. ke makeup effect…

    0

    0
    • muke ketattttt tilla..kenapa? says:

      hahha..alahaiii aku pun dok fkr..macamana lah nk bg c syatilla ni nant kemanisan/keserian nak rias kawen nant..muke ketat gler weh..wlupn senyum xberkesa jgak.mcm susah jer, hee sori ek.. harap ada pyelasaian

      0

      0
  18. anonymous says:

    korang percaya ke dapat tajaan 25juta??? dah sah2 diorang ni penipu xkan korang nak percaya lagi..cakap pakai air liur je bukan takat 25juta tajaan 2.5bilion pun dia boleh cakap..

    0

    0
  19. Anonymous says:

    Pegang2 sblum nikah..hilang seri pengantin nnti.

    0

    0
  20. Anonymous says:

    coiii sgt 2 sam cendawan kotot…booooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

    0

    0
  21. acah Chitata says:

    amik pic dalam studio je??? waste time….
    org amik pre pic ni kat sawah bendang kat nibong tebal tu… gunung ganang…
    dlm air… tepi kolam… atas pokok…
    pic setakat letak letak atas bahu tu macam tahu 90an..
    hadoi…..

    0

    0
  22. Anonymous says:

    pakaian syatilla dalam sha dan shah punye la ketat dgn baju masuk ke dalam,tak rasa segan ke pakai ketat2 mcm tu,slow2 la berubah pakai longgar..

    0

    0
  23. Anonymous says:

    sam lgi tinggi ke huhu….baik nye edit..

    0

    0
  24. akutetapaku says:

    baru je umumkan nak kawin..dah ada picture pra wedding ek???cepat giler!! nampak sgt menipu…eleh..korang bajet artis hollywood sgt ke semua benda nak berahsia….pigiii daaa!!

    Sue punye statement aku setuju..

    dah la menipu peminat…cukup2 la drama..tak cukup ke korang main drama dlm tv?kat luar pun nak gak ke drama2?
    lelama org meluat laaa…

    0

    0
    • One Direction says:

      biasa lah kan penipu . dah rancang lama tapi cakap saya x tahu,,, busy shooting . memang hipokrit lah .

      0

      0
  25. macammacam says:

    pakai tudung sbb nk kawen je nie…kan ri tu sam ada kata nk isteri yang bertudung,,,,,kalau betul ikhlas bertudung dada tu haa tutup,,,,,,pre2 wedding ni semua x perlu,,,,da tu pre weddingnye da mcm post wedding,,,,,,,,hek alaaaa geli laaa weii…..

    p/s: jap g mesti ada yg kecam saya.. #ahadaaukukesah kah3

    0

    0
  26. Anonymous says:

    GEli LA….SIAPA PUNYA IDEA NI.

    0

    0
  27. Tipah Tertipu says:

    eee… x boleh tgk la muka depa ni.. rasa tertipu..
    Nara pls jgn up citer diorg lg.. meluat.. yg si pompuan mcm bagus.. yg si jantan poyo abis.. berlakon pun bukannya best pun dua2 org ni..

    0

    0
  28. intan payung says:

    doakan yg baik2..mereka nak mendirikan masjid…

    0

    0
  29. Stitch says:

    Woww…bestnya baca komen2 you all…
    Mesti syaitan bertepuk2 tangan suka sangat ramai geng2 dia :)

    Alhamdulillah Tilla & Sam. Congrats :)

    0

    0
    • PUNYU MUNYU says:

      Ni kau ni mesti Tilla khennnnnn

      0

      0
    • lilo says:

      Betul tu. Jom sama2 doakan :
      1) Syatilla pakai lebih sopan dan berubah
      2) mereka bertaubat untuk tidak menipu masyarakat dan telus
      3) Rumah tangga mereka bahagia

      Spread the love <3

      0

      0
  30. Anonymous says:

    Tetek kecikkkk!!

    0

    0
  31. Anonymous says:

    Betina hipokrit…

    0

    0
  32. Anonymous says:

    tahniah.. mendirikan masjid, syaitan menangis.. tp dugaan selepas tu yg lebih hebat.. semoga dipermudahkan..

    0

    0
  33. mami penang says:

    Bila dengar berita mereka nk kahwin,hati saya sgt gembira sampai harini xtau psi,,,seronok xtau nk habaq…

    0

    0
  34. nad says:

    25 juta rupiah la. Diorg silap announce.

    0

    0
  35. selamat pengatin bru.. says:

    apasal aku nengok dorg nie mcm xsesuai ek..tilla mcm kakak..mgkin sebab sam katik kot.tilla muka garang seh..tp xpela kan yg penting hati baik..bak kate c sam “pusingla ikot mane pun dia sentiasa berada d sisi saya dlm susah dn senang”..semoga bahagia. :)

    0

    0
  36. Anonymous says:

    Serahkan saja semuanya pada Allah..Allah dah aturkan segala-galanya..biarkanla diorg..

    0

    0
  37. hehe says:

    sam ni anak mas mak nih. setiap 1 jam hantar report ke mak aktibiti harian..masak la isteri ko.

    0

    0
  38. fifiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii says:

    stoking sam bekedut ..xkan sponsor berjuta stoking buat pre wedding pon pakai wardrobe photoghrapher punye nok ??

    0

    0
  39. fan rita rudaini says:

    korang pergi mampos.

    0

    0
  40. Anonymous says:

    leper nasik lemak dia..mcm x cukup lauk je.

    0

    0
  41. r i t a says:

    2016…baru aku dapat nk merasa spender baru.

    0

    0
  42. Anonymous says:

    syoklah kawin kena taja semua, tkdk duit pon tkpe.
    mas kawin ditaja gk ke?
    pe pon terbaek doh korang punya “lakonan”.

    0

    0
  43. Anonymous says:

    Si syatillah ni muka wanita jahat..

    Aritu tetiba pakai tudung.rupanya ada hidden agenda..

    0

    0
  44. kucing kiut says:

    aku sebenar nya kesian kat diorang ni.
    kena kutuk bertalu.
    tapi…. aku memang geram pun.
    benda baik pun nak di buat tipu. tak paham lah.
    tapi kesian jugak huhu
    nasib korang la.. lepas satu kontroversi.. kau cipta kontroversi yang lain.
    poto prewed macam dah jadi laki bini la pulak.
    memang cari pasal.

    0

    0
  45. setajah bn says:

    ni ke gambar yg ko bangge2kan encik photographer oii…mcm burok je..mcm tk cantek je…dose wehh suruh diorg ambik gambar camgini….

    0

    0
  46. SyaShah says:

    cantik dan comel. happy for both of you :),
    tahniah,semoga Allah permudahkan segala urusan kalian dan semoga majlis berjalan lancar dan baik.#syadanshah

    0

    0
  47. seri says:

    Aiyyoyoyo…backdrop hauk sgt….ikut la mcm sharifah sakinah tu even indoor pun nampak classy ye….

    0

    0
  48. Anonymous says:

    25 juta….hahahah…lawak…hahahah…gelak lagi…hahaha.

    0

    0
  49. maria wasawa says:

    25 juta…xde syarikat nk taja photoshoot erk???

    0

    0
  50. Anonymous says:

    syatilla ni x cantik…biasa2 je.

    0

    0
  51. r i t a says:

    nak spender baru la..tak kira. nk jugak!!!

    0

    0
  52. Kopisusu says:

    Paling win la sgt.. Pakai stoking skola jer??.. Hadoioiii.. We’d of the year la sgttt..

    0

    0
  53. Anonymous says:

    kawin 25 juta…muka dan dressing sekor2…25 k pun susah nk cecah.

    0

    0
  54. Anonymous says:

    posing kalah org bertudung….

    0

    0
  55. Anonymous says:

    25 juta kalu mcm ni, baik x payaaaahhhh!!!

    0

    0
  56. r i t a says:

    warna baju kusam je. mcm spender aku yg x bertukar ni ha. kesian tengok…

    0

    0
  57. dina says:

    mcm eja

    0

    0
  58. Lala~ says:

    Pakai tudung – belum kahwin – pegang2 – peluk – padahal majalis dah tak lama lg = maruah wanita berhijab?

    0

    0
  59. Anonymous says:

    syatilla = doormat

    0

    0
  60. Ellysha says:

    Tahniah Sam & Tilla….Semoga Perkahwinan kalian diberkati Allah & berkekalan hingga ke akhir hayat.

    0

    0
  61. MAK JEMAH says:

    For Sham n syatilla…. lantak org nak cakap ape janji kita x kacau org….buat yang terbaik didunia dan akhirat….tahniah

    0

    0
  62. mak c kina says:

    gmbr dia behadapan tu tiber je sam jd tinggi…hahaha…ni kes sme mcm katie holmes & tom cruise la..kasi ejas bg tggi..

    0

    0
  63. Delima says:

    wui…buruk-buruk nya bahasa.. malu wei…. org melayu cakap cam nih..sedih sungguh..

    0

    0
  64. just a word says:

    Jadilah seseorang yang dapat memberi manfaat kepada orang lain..^_^
    Apabila kita mendoakan kebahagian orang lain, kita dapat membersihkan jiwa kita daripada sifat dengki dan segala sifat yang tak baik yang ada pada diri kita.
    Orang bahagia, kita juga sepatutnya tumpang bahagia dengan kesenangan yang mereka perolehi. Ingatlah ganjaran Allah bagi mereka yang sentiasa melakukan kebaikan sesama makhluk. Lagipun,tidak beriman sesorang itu selagi dia tidak mencintai saudaranya seperti mana dia mencintai dirinya sendiri..
    Moga bahagia hingga ke jannah. Aminnn

    0

    0
  65. anon says:

    syatila tu lantak dia la…aku tak kenal
    to sam…..x yah nak bajet suci sgt……………………………
    nyampah aku

    0

    0
  66. damai says:

    Perlu ker pra-wedding photoshot? nak buat pre-wedding photoshot buat lah selepeas nikah, lepas gasaklah. sedih lah tengok zaman skg, suka sgt ikut bangsa asing, photoshot before marriage, dulu aku nak keluar berdua masa tahap bertunang pun tak dibenarkan wpun untuk pergi makan, mesti ada org dewasa atas 18 tahun temankan

    0

    0
  67. zarine says:

    Muka garang je…berkerut2 je…fazura wlupn sy xminat tp dia lg sweet…

    0

    0
  68. Anonymous says:

    Bekeng muko syatilla…..ssuai bwk watak ibu tiri….

    0

    0
  69. anak m'sia says:

    Aku rasa Sam anak bongsu (lau x silap la) nasib baik, kalau tak akan dtg mesti menipu lagi family ni. Dulu Zizie… ye ye nafi kawin nagn Bung…kenyataannye…emmh.
    Skrg Sam, baru beberapa jan nafikan tuptup wat siding akhbar. Dia prepare nak kawin 2 minit je kot… dahlah…bosaaannn….

    0

    0
  70. ujan gerimis says:

    aku baru jer baca kat hmetro.. sam kata hati syatilla ni kelas A.. aku pun ‘WHATT???!!! CLASS A??!! yg dia meroyan kat twitter tu apa?.. kelas A la sangat .. kimK la

    0

    0
  71. Anonymous says:

    muka bengis…kim k lagi cantek.

    0

    0
  72. Anonymous says:

    y kat dlm ni mengutuk cam x ingat dunia je…dah laa tu makcik2,pakcik2…dunia nk akhir zaman ni buat bertaubat…klu mrk menipu itu urusan mrk dgn Allah tp y kt ni lg laa berdosa mengutuk,menghina mrk berdua…nti kat akhirat merangkak laa cari diorg ni mnta maaf…aku pun x bape ske dgn 2 ekor ni tp klu dh jodoh mrk bersama sape kt nk halang…mungkin x baik pd pandangan mata kt tp baik pd pandangan mata sam..doa je laa y baik2…

    0

    0
  73. Firdaus says:

    betina2 dalam asyik mengutuk orang jer lepas tu citer bab hukum hakam agama. korang semua pun sama sebelum dan selepas kawin , berpeluk sana sini dengan boyfriend ( bukan lagi suka) . tak percaya tengok fb dan ig korang memasing kini dan dulu2 . suruh orang bertaubat tapi korang pun belum bertaubat lagi. tak payah citer lah , yang bertudung atau tidak pun sama berpeluk sakan dengan boyfriend atau kekawan lelaki yg bukan muhrim. teman tapi mesra. maklumlah mak bapak pun open minded. pompuan kan ahli neraka no 1

    0

    0
  74. Hamba Allah says:

    Dalam Islam mne istilah “pra perkahwinan” mengarut je org melayu ni sume nk ikot org2 barat nk kawen pre wedding nk beranak baby shower dh tu mase ad kematian pn nk ikot budaya barat jgk..bodoh punya melayu…klo dh pra perkahwinan tu bnde yg salah ni kn pulak nk tangkap gmbr dkt2 mcm tu..

    0

    0
  75. think different says:

    tak paham betul org yg kutuk2 ni.. kutuk muka, dah muka mcm tu nak buat cemana lagi.. pasal perangai dia pun, kata sombong la itu la ini la.. korang kenal ke dia? tau tak kawan2 dia yg meniaga kat pasar malam pun, dia still ingat siap amik gambar sekali. pastu cikgu dia sendiri (which is my friend) bagitau syatilla akan tegur dia dulu kalo jumpa. don’t judge a book by its cover, don’t judge a person by her external look. pasal perangai dia yg ‘terlebih ramah’, org kata social tapi tak pernah la plak dengar citer dia kaki clubbing.

    one thing, syatilla mmg tak pandai handle reporter. dia ckp apa yg dia rasa nak cakap. padahal sepatutnya dia buat mcm sam atau artis2 lain, jawab “no comment”. pasal pakaian dia yg ketat walaupun bertudung, kita doakan la lepas kawen ni sam dapat bimbing wife dia jadi org yg lebih baik. supposed kita doakan org bukan hentam lagi. tapi tu la.. melayu.. asyik nak mengata ja. bila la nak berubah

    0

    0
  76. noor says:

    Org yang dok komen dalam ni lagi mengarut dan bodoh..
    Jangan marah ya..

    0

    0
  77. Mayau says:

    Yg korang jelez sangat kat shaheizy dan syatila kenapa… jangan2 korang lgi teruk dari dorang.. da bguslh dorang tu kahwin..da rezeki dorang dapat org sponsor… korang ada..x da kn.. so jgn jelaz dgn rezeki org… dri korang mngutuk prkhwinan org…cermin dri dlu..korg kahwin ikt jln yg btul ke.. jgn mngtuk cra org ln brkhwn..

    0

    0